Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Περγαντάς: Σε πρώτο πλάνο η συλλογικότητα και το καλό της Στερεάς Ελλάδας

Ο Περιφερειάρχης Κλ. Περγαντάς και ο Αντιπερειάρχης Στ. Καπελέρης
Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Κύμη, την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 με τίτλο: «Η Αγροτική Επιχειρηµατικότητα … ως τρόπος ζωής», την οποία διοργάνωσε μετά από σειρά συναντήσεων ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Καπελέρης Σταμάτης εκ μέρους της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία µε τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου και τον ΕΛ.Γ.Ο. «∆ΗΜΗΤΡΑ».

Στην ημερίδα συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς.

Επίσης, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, κ. Δημήτρης Θωμάς, οι Βουλευτές κ.κ. Αποστόλου Β., Αναγνωστάκης Δ. και ο Κεδίκογλου Σ. καθώς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καπελέρης Σταμάτης, ο Πρόεδρος της ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», κ. Γκίκας Βασίλης και ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης στην ομιλία του, αναφέρθηκε και στην πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ επισημαίνοντας: «Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει εκχωρηθεί το ποσό των 212,57 εκατ. €. Τα ποσοστά απορρόφησης του Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά φθάνοντας στο ποσοστό του 68,35 %. Επιπλέον, μας έχει εκχωρηθεί προς διαχείριση το ποσό των 59,74 εκατ. €, προκειμένου να πραγματοποιηθούν σημαντικές περιβαλλοντικές παρεμβάσεις σε όλο το εύρος της Στερεάς Ελλάδας.

Στη συνέχεια εμβαθύνοντας στα έργα που υλοποιούνται στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, τόνισε: «Σημαντικά έργα υλοποιούνται μέσω του ΕΣΠΑ στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου συνολικού προϋπολογισμού 17,5 εκ. €. Βρίσκεται σε φάση υλοποίησης το έργο: “Τροποποίηση και εκσυγχρονισμός λιμένα Κύμης”, προϋπολογισμού 8,98 εκ. €. Το συγκεκριμένο έργο έχει χαρακτηριστεί ως έργο προτεραιότητας για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η υλοποίησή του αποτέλεσε πρωταρχικό μας στόχο.

Ο Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης (πρώτος από αριστερά) παρακολουθεί με ενδιαφέρον
Ταυτόχρονα, έχουν ολοκληρωθεί επτά σημαντικά έργα, που αφορούν την Α’ βάθμια και Β’ βάθμια εκπαίδευση καθώς και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κύμης, συνολικού προϋπολογισμού 5,26 εκ. €. Επίσης, αναμένεται να συμβασιοποιηθεί σύντομα η προμήθεια τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κύμης, με προϋπολογισμό 900 χιλ. €.

Επιπλέον, έχουν ολοκληρωθεί δύο έργα ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 602 χιλ. €, ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το έργο: “Αποκατάσταση ναού Αγίου Νικολάου των Ριντζανων στον Οξύλιθο Ευβοίας”, με προϋπολογισμό 250 χιλ. €. Έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται δύο μελέτες Σχεδίων χωρικής οικιστικής οργάνωσης ανοιχτής πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) προϋπολογισμού 475 χιλ. €, ενώ υλοποιείται το έργο: “Ανάδειξη - ανάπλαση και τουριστική αξιοποίηση περιοχών Δήμου Κύμης Ν. Ευβοίας”, το οποίο έχει προϋπολογισμό 273 χιλ. €.

Επιπλέον, στον τομέα της υγείας έχει ολοκληρωθεί το έργο: “Κατασκευή Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Κύμης”, το οποίο έχει προϋπολογισμό 272 χιλ. € και επίκειται άμεσα η προμήθεια του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης με ιατρικά μηχανήματα (δύο αναισθησιολογικά, ένα χειρουργικό τραπέζι, έναν υπερηχογράφο γενικής χρήσης και ένα ακτινολογικό), συνολικού προϋπολογισμού 332 χιλ. €.

Με πόρους του ΕΠ.ΠΕΡ.Α.Α. υλοποιούνται έργα αποκατάστασης Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), συνολικού προϋπολογισμού 1,07 εκατ. €.

Κατάμεστη η αίθουσα που έγινε η Ημερίδα
Πέραν όμως των συγχρηματοδοτούμενων έργων υλοποιείται σημαντικός αριθμός δράσεων, κυρίως οδοποιίας, συνολικού προϋπολογισμού 3,93 εκ. € Ειδικά, για το έργο: “Κατασκευή άμεσων έργων αντιμετώπισης καταπτώσεων - κατολισθήσεων επί της οδού Στόμιο –Διασταύρωση με Ε.Ο Οξύλιθος -Πλατάνα”, προϋπολογισμού 3 εκ. € αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του».

Στη συνέχεια ο κ. Περγαντάς τόνισε: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παραμένει σταθερά ανάμεσα στις πρώτες Περιφέρειες σε εθνικό επίπεδο, όσον αφορά στην απορρόφηση και είναι σημαντικά τα βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί σε υποδομές, προμήθειες εξοπλισμού και σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις. Τα Έργα Προτεραιότητας εξελίσσονται ομαλά, ενώ τα τυχόν προβλήματα, που παρουσιάζονται οφείλονται στα νέα οικονομικά δεδομένα, που προέκυψαν από την βαθιά ύφεση.

Βρισκόμαστε σε συνεχή διαβούλευση και στενή συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία για την εξασφάλιση πόρων από νεκρές εκχωρήσεις των τομεακών προγραμμάτων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν ώριμα αναπτυξιακά έργα.

Μετά από δικές μας ενέργειες εξασφαλίσαμε πόρους για την ενίσχυση των ανέργων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (δράσεις Κοινωνικού Ταμείου) και προχωρούμε άμεσα στην ενεργοποίηση και υλοποίησή τους.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας τόνισε: « Οι σημαντικότεροι στόχοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την νέα Προγραμματική Περίοδο είναι η ισόρροπη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, η βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος, η προώθηση καινοτόμων επενδύσεων σε όλους τομείς όπου η Περιφέρεια μας έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και δυνατότητα αριστείας, (αγροτικός τομέας - ενέργεια – τουρισμός – κομβική θέση) καθώς και η λειτουργία της Περιφέρειας ως ισχυρού αυτοδιοικητικού οργανισμού με ενισχυμένο ρόλο.

Μέσα σ΄ αυτή την περίοδο της βαθιάς ύφεσης, πρωταρχικό μας μέλημα είναι να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ των κοινοτικών κονδυλίων. Επιδίωξή μας είναι, ωστόσο, να μην μείνουμε στην ευημερία των αριθμών, αλλά να παράγουμε συνεχώς ουσιαστικά αποτελέσματα, που θα διαχέονται στην κοινωνία.

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι οι Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας αποτελούν αξιόπιστους συνεργάτες και σημαντικούς παραστάτες στην προσπάθειά μας για την αναστροφή του κλίματος της ύφεσης και την ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας. Είμαι πεπεισμένος ότι η προσπάθεια μας θα αποδώσει, διότι έχει σε πρώτο πλάνο τη συλλογικότητα και το καλό της Στερεάς Ελλάδας».

«Πρωταγωνιστές»: Η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία εξελίσσεται σε θέμα ταμπού

Τι ξέρουν τα παιδιά για το σεξ; Ποιος τους μαθαίνει το προφυλακτικό; Γιατί η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στις εφηβικές εκτρώσεις; Τον φάκελο εφηβική σεξουαλικότητα και εκπαίδευση θα ανοίξουν οι «Πρωταγωνιστές» την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012, στις 23.30, στο MEGA.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης προσπαθώντας να καταλάβει γιατί η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία εξελίσσεται σε θέμα ταμπού, συνομιλεί με μαθητές, γονείς, γιατρούς αλλά κι έναν ιερωμένο.
  • Η Αριάννα, ένα κορίτσι 18 ετών, μιλά για την έκτρωση που έκανε στα 16 της.
  • Οι ψυχίατροι Θάνος Ασκητής και Κώστας Γκοτζαμάνης, συγγραφείς των βιβλίων σεξουαλικής αγωγής για το Δημοτικό και το Λύκειο αντιστοίχως, αφηγούνται την περιπέτεια των βιβλίων τους που τυπώθηκαν αλλά δεν κυκλοφόρησαν.
  • Ο πατέρας Σαράντης, εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου εξηγεί γιατί πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά των βιβλίων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.
  • Ο γυναικολόγος παίδων Πάνος Χριστόπουλος αποκαλύπτει ότι οι εφηβικές εκτρώσεις αυξάνονται στην χώρα μας χρόνο με τον χρόνο.
  • Η δημοσιογράφος Μυρτώ Κοντοβά δημιουργός της νεανικής στήλης “Μίλα μου βρώμικα” της Athens Voice “συζητά” με κορίτσια και αγόρια για τα SOS ερωτικά θέματα που τους απασχολούν.
«Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012, στις 23.30 στο MEGA.

Μαρκόπουλος: Οι επόμενοι υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι ή συνταξιούχοι, ή γεροντοπαλίκαρα

Ο γραμματέας της Κ.Ο. των  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος μιλώντας στο έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Για να κρίνουμε αυτό που θεσμοθετείται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να κάνουμε δυο συγκρίσεις: μια με το παρελθόν για να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη και μια με το μέλλον, με βάση αυτά που θεσμοθετούνται.

Δυστυχώς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση του  μέλλοντος θα απομακρυνθεί από τον  πολίτη γιατί δεν θα μπορέσει να διαδραματίσει τον κοινωνικό της ρόλο.

Δεν θα είναι αυτόνομη, διότι με αντισυνταγματικές Πράξεις Νομοθετικού  Περιεχομένου θεσμοθετήθηκε Παρατηρητήριο και για τη σκοπιμότητα και για την νομιμότητα των έργων. Οι επόμενοι υποψήφιοι δήμαρχοι σε πολλούς δήμους θα είναι ή συνταξιούχοι, ή γεροντοπαλίκαρα, ή κάποιοι  θα κυλήσουν στη διαφθορά, για να ζήσουν μετά τη δραματική μείωση της αποζημίωσης.

Όσο για την πολιτική ηγεσία, δεν  μπορεί να κρύβεται πότε πίσω από τον  υπουργό Οικονομικών, για αυτά που χρωστά το κράτος στους ΟΤΑ και πότε πίσω από τους δημάρχους, σε ότι έχει να κάνει με τις διαπιστωτικές πράξεις και τις απολύσεις.

Κανένας από εμάς τους πολιτικούς δεν δικαιούται να πλησιάζει δημάρχους  και να επιχειρεί να τους επηρεάζει  με επιχειρηματικές δράσεις  στα  νερά, στα ορυκτά και στα σκουπίδια. Ο κ. Φούχτελ υφυπουργός της Γερμανίας μπορεί όμως με την άδεια της πολιτικής ηγεσίας. Η κυβέρνηση κάνει δραματικό λάθος επιχειρώντας να ακρωτηριάσει τους ΟΤΑ.

 Σε μια ευνομούμενη και  εκσυγχρονισμένη ευρωπαϊκή κοινωνία  ο κοντύτερος θεσμός στον πολίτη είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό που επιχειρείται σήμερα είναι πολιτική παλινδρόμηση και αναχρονισμός». 

Αποστόλου: Θα επαναφέρουμε την ΑΤΕ στη πρότερη κατάσταση


Μιλώντας στην ημερίδα που οργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  στην Κύμη τη Δευτέρα 3/12/12 με θέμα την "Αγροτική Επιχειρηματικότητα... ως τρόπο ζωής" ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Η επιχειρηματικότητα για τον Έλληνα αγρότη αποτελεί ζητούμενο, που με τις  σημερινές συνθήκες δε μπορεί να πραγματοποιηθεί  αφού δεν υπάρχει το πιστωτικό  εργαλείο για να τη στηρίζει. Με την  εγκληματική μεταφορά της ΑΤΕ  στην Τράπεζα Πειραιώς και την κατάργηση της αγροτικής πίστης, άφησε έρμαιο τον αγροτικό χώρο και την αγροτική γη στα χέρια των τοκογλυφικών συμπεριφορών.

Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα επαναφέρουμε την ΑΤΕ στη πρότερη κατάσταση .

Αλλά και για τη σημερινή κατάσταση  έχουμε  καταθέσει μια πρόταση για χορήγηση καλλιεργητικής κάρτας εγγυημένης  από το δημόσιο, και με στοιχεία που θα προκύπτουν μέσα από τις ενισχύσεις

Την ίδια στιγμή οι  ιδιωτικές επενδύσεις έχουν κυριολεκτικά κολλήσει  με αποτέλεσμα  σχέδια βελτίωσης να μην υλοποιούνται, προγράμματα  να μην παρουσιάζουν απορροφητικότητα .

Δεν τους δίνουν εγγυητικές επιστολές  οι τράπεζες .

Εμείς σας προτείνουμε λύση .

Ένα Ταμείο Εγγυοδοσίας αντίστοιχο του ΤΕΜΠΕ για τις μικρές και  οικογενειακές εκμεταλλεύσεις, χρησιμοποιώντας  για αυτό το σκοπό τη νεκρή αλλά τεράστια ακίνητη περιουσία του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων .

Αυτή η αξιοποίηση μπορεί να προσφέρει  κάτι στην ανάπτυξη . Αν παραχωρηθεί  στο ΤΑΙΠΕΔ θα χαθεί στη μαύρη  τρύπα του δημόσιου χρέους.

Enhanced by Zemanta

Οι ΟΚ έτοιμοι για Χαλκίδα!


Για δεύτερη φορά το Xenia café bar υποδέχεται τους ΟΚ για ένα one off live. 

Με αφορμή την νέα τους κυκλοφορία «Θα είμαι εγώ εδώ» μας υπόσχονται ένα Live Party σε electro pop – dance ρυθμούς με διάθεση στο full!

Οι ΟΚ, το electro pop-trio από την Αθήνα, έχουν ήδη στο ενεργητικό τους ένα album, τρία singles και κυκλοφορίες στο εξωτερικό, με συνεργασίες όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ευρυδίκη, ο Δημήτρης Κοργιαλάς, και ο DJ κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες GeePappa.

Το τελευταίο τους single με τίτλο «θα είμαι εγώ εδώ» κυκλοφορεί από τη Sony Music και συνοδεύεται από ένα videoclip που έρχεται κατευθείαν από το Μέλλον!

Παρασκευή 7/12/2012 @ 23:00
Xenia Cafe Bar
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Enhanced by Zemanta

Βασιλικό Χαλκίδας: 46χρονος ξεψύχησε μέσα στο φορτηγό του


Φωτό αρχείου
Μέσα στο φορτηγό, που έβγαζε το μεροκάματό του , ξεψύχησε ένας 46χρονος στο Βασιλικό Χαλκίδας.

Ο θάνατος του 46χρονου προκάλεσε σοκ στην κοινωνία του Βασιλικού.

Ο άτυχος άντρας βρέθηκε νεκρός από περίοικους μέσα στο φορτηγό του, στην άκρη του δρόμου.

Χτες το απόγευμα οι περαστικοί είδαν τον οδηγό με πεσμένο το κεφάλι πάνω στο τιμόνι. Χτύπησαν την πόρτα αλλά δεν πήραν καμιά απάντηση.

Λίγη ώρα αργότερα διαπίστωσαν ότι ήταν νεκρός...

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο 46χρονος δεν αισθάνθηκε καλά την ώρα που οδηγούσε και να σταμάτησε στο σημείο όπου και ξεψύχησε.

Για τα αίτια του θανάτου του παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή.

Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...