Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Έχασε τη μάχη για τη ζωή το 7χρονο αγοράκι

ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ

Υπέκυψε τελικά στα τραύματά του το αγοράκι 7 ετών που είχε τραυματιστεί από φωτοβολίδα το βράδυ της Ανάστασης στο προαύλιο του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου στη Δροσιά Χαλκίδας.

Νοσηλευόταν σοβαρά τραυματισμένο στο παίδων Αγία Σοφία.

Ο 25χρονος που είχε ρίξει τη φωτοβολίδα είχε συλληφθεί και προφυλακίστηκε.

Κατά τη διάρκεια της τελετής της Αναστάσεως, ο 25χρονος εκτόξευσε φωτοβολίδα ναυτικού τύπου συνδεδεμένη με αλεξίπτωτο, η οποία κατέληξε στο χώρο της κύριας εισόδου του Ναού όπου και εξερράγη, τραυματίζοντας βαριά το 7χρονο αγόρι.

Ανακοίνωσε το γάμο της και λίγο μετά σκοτώθηκε σε τροχαίο

Σοβαρές ενστάσεις από τους συγγενείς της κοπέλας για την αντιμετώπιση της κατάστασής της στο νοσοκομείο Χαλκίδας αλλά και στο ΚΑΤ... Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε στη Χαλκίδα ανήμερα του Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η είσοδος αυτοκινήτου στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ήταν η αιτία που στοίχισε τη ζωή στη νέα κοπέλα, η οποία επέβαινε στη μηχανή που οδηγούσε ο 25χρονος φίλος της, που τραυματίστηκε σοβαρά. Η τραγική ειρωνεία είναι, ότι τα δύο παιδιά από τη Σαλαμίνα σχεδίαζαν τους επόμενους μήνες τον γάμο τους.

Οι δύο νέοι είχαν πάει σε συγγενείς στην Χαλκίδα για τις ημέρες του ΠΑΣΧΑ. Την Δευτέρα ξεκίνησαν με την μηχανή για την επιστροφή στην Σαλαμίνα. Δυστυχώς όμως η μοίρα τους επιφύλασσε πολύ άσχημο παιχνίδι. Στον δρόμο Αρτάκη - Χαλκίδας, λίγο μετά τα φανάρια της Αρτάκης και ακριβώς πάνω στο ξεκίνημα μιας στροφής, ένας 37χρονος οδηγός Ι.Χ, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Αν και ο 25χρονος οδηγός της μηχανής προσπάθησε με ελιγμό να αποφύγει το αυτοκίνητο, δεν τα κατάφερε και η σύγκρουση ήταν μετωπική. Τα δυο παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά. Η 26χρονη κοπέλα όμως είχε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις αλλά και κατάγματα στο μηρό και τη λεκάνη. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας και στη συνέχεια στο ΚΑΤ όπου αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή.

ΧΥΤΑ Χαλκίδας: άλλη μια χωματερή;

Ως παράνομη χωματερή λειτουργεί ο ΧΥΤΑ Χαλκίδας, όπως προκύπτει από έρευνες των φορέων της Εύβοιας...
καθώς δεν γίνεται διαχείριση, δεν υπάρχει σύστημα ανακύκλωσης, ενώ σύντομα ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ θα πρέπει να δέχεται τα σκουπίδια από το νότιο τμήμα του νησιού.
Όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ του skai.gr, στις 30 Ιουνίου 2011 οι παράνομες χωματερές της Νότιας Εύβοιας, δηλαδή οι χωματερές της Καρύστου, της Κύμης και του Αλιβερίου θα κλείσουν υποχρεωτικά δεδομένου ότι συμπεριλαμβάνονται στις χωματερές για τις οποίες έχει ήδη καταδικαστεί η Ελλάδα.
Αυτό σημαίνει ότι σε δυόμισι μήνες οι ΧΑΔΑ αυτοί πρέπει να κλείσουν και αμέσως να εκπονηθούν οι μελέτες αποκατάστασης όλων των ΧΑΔΑ της Νότιας Εύβοιας που δεν έχουν αποκατασταθεί.
Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο ΧΥΤΑ της Χαλκίδας, ο οποίος είναι ο πλησιέστερος στην Νότια Εύβοια, θα υποδεχθεί αναγκαστικά τα απορρίμματα της Νότιας Εύβοιας, αλλιώς πρέπει να μεταφερθούν σε άλλους ΧΥΤΑ.
Ως εκ τούτου υπάρχει κίνδυνος μέσα σε μερικούς μήνες να κλείσει οριστικά και ο ΧΥΤΑ Χαλκίδας αφού δεν θα μπορεί να αντέξει τον όγκο όλων αυτών των απορριμμάτων.
Σημειώνεται ότι τον Μάιο αναμένεται η ψήφιση διατάξεων που θα μετακυλύουν τα πρόστιμα τόσο για την παραβίαση των κοινοτικών οδηγιών για τα στερεά απόβλητα αλλά και για τα υγρά απόβλητα στους υπόχρεους δήμους.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει πρόστιμο για παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, αυτό αυτομάτως θα πληρώνεται από τους δήμους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...