Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Τέλη καθαριότητας & Φωτισμού στον Καλλικρατικό Δήμο Χαλκίδας

Chalkida, GreeceImage by Tilemahos Efthimiadis via FlickrΕνοποίηση τελών καθαριότητας και φωτισμού καθώς και του Δημοτικού φόρου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας στην τελευταία συνεδρίασή του. Διαβάστε τί ισχύει πλέον στον Καλλικρατικό Δήμο Χαλκίδας, αλλά και ποιές κατηγορίες απαλλάσσονται απο την καταβολή τελών, για την πρώτη κατοικία εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΦΩΤΙΣΜΟΥ
 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ
Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής, αποφάσισε:
1. Τη μη αύξηση των τελών Καθαριότητας & Φωτισμού καθώς και του Δημοτικού Φόρου στη Δημοτική Ενότητα Χαλκίδας.
2. Την ενοποίηση των τελών Καθαριότητας & Φωτισμού καθώς και του Δημοτικού Φόρου στις Δημοτικές Ενότητες Αυλίδας και Ανθηδόνας, ως εξής:
• Τέλη καθαριότητας & φωτισμού: Οικίες 0,90 ευρώ/τ.μ. ετησίως - Καταστήματα και λοιποί χώροι 1,20 ευρώ/τ.μ. ετησίως. Δημοτικός φόρος: 0,117 ευρώ/τ.μ. ετησίως.
• Οι λοιπές κατηγορίες παραμένουν ως έχουν.
3. Την ενοποίηση των τελών Καθαριότητας & Φωτισμού καθώς και του Δημοτικού Φόρου στις Δημοτικές Ενότητες Νέας Αρτάκης και Ληλαντίων, ως εξής:
• Τέλη καθαριότητας & φωτισμού: Οικίες 1,15 ευρώ/τ.μ. ετησίως - Καταστήματα και λοιποί χώροι 1,97 ευρώ/τ.μ. ετησίως. Δημοτικός φόρος: 0,16 ευρώ/τ.μ. ετησίως
• Οι λοιπές κατηγορίες παραμένουν ως έχουν.
4. Την ενοποίηση του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος θα αυξηθεί από 0,30% σε 0,35% για την Δημοτική Ενότητα Νέας Αρτάκης και θα παραμείνει ως έχει για τις λοιπές Δημοτικές Ενότητες.
ΟΙ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Η δημοτική αρχή, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση, την οικονομική ανέχεια που έχουν περιέλθει πολλές οικονομικά ασθενέστερες ομάδες πολιτών και στο πλαίσιο συνέχισης της κοινωνικής πολιτικής που ακολουθήθηκε στο Δήμο μέχρι σήμερα, μετά από πρόταση του Δημάρχου Θανάση Ζεμπίλη, αποφάσισε την απαλλαγή από την καταβολή των Τελών Καθαριότητας & Φωτισμού για την πρώτη κατοικία που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαλκιδέων ως εξής:
α) την πλήρη απαλλαγή σε όσους είναι βεβαιωμένα νεφροπαθείς με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%
β) την πλήρη απαλλαγή σε όσους είναι βεβαιωμένα πολύτεκνοι
γ) την πλήρη απαλλαγή στους άπορους δημότες
δ) την πλήρη απαλλαγή στους αναπήρους, με ποσοστό αναπηρίας βεβαιωμένο άνω του 80%
ε) την απαλλαγή κατά 50% στις τρίτεκνες οικογένειες (σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία).
 
Enhanced by Zemanta

Το τάμα του Γρηγόρη στον Αγ. Ιωάννη τον Ρώσο.

Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο πατέρας του Γρηγόρη Αρναούτογλου έκανε τον δημοφιλή παρουσιαστή να στραφεί για ακόμα μία φορά στον Θεό.

Αλλωστε, ο «Αρνι» έχει δηλώσει πολλές φορές ότι πιστεύει πολύ στον Θεό και αντλεί δύναμη από αυτή την πίστη του. Πριν από λίγες μέρες, λοιπόν, ταξίδεψε για να προσευχηθεί και να εκπληρώσει το τάμα που είχε κάνει.

Η περιπέτεια για τον Τάσο Αρναούτογλου ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Οπως είχε αποκαλύψει η «Espresso», το καλοκαίρι του 2009 ο πατέρας του γνωστού παρουσιαστή ξεκίνησε να υποβάλλεται σε ειδικές θεραπείες για ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Δίπλα του από την πρώτη στιγμή ήταν η σύζυγός του και οι δύο γιοι του, ο Γρηγόρης και ο Σάκης, αποδεικνύοντας πόσο δεμένη και αγαπημένη οικογένεια είναι.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, η υγεία του κ. Τάσου με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή αλλά και με την αγάπη από την οικογένειά του συνεχώς βελτιώνεται. Μόνο που υπάρχει ακόμα ένα «φάρμακο»: η πίστη του Γρηγόρη στον Θεό. Τα τάματα είναι μέρος της προσευχής, αποτελούν το δώρο μας ή το «ευχαριστώ» μας προς τον Θεό, την Παναγία και τους αγίους. Ενα τάμα, λοιπόν, οδήγησε και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου στον  Αγ. Ιωάννη τον Ρώσο. Και όπως ελπίζει, με τη βοήθεια του Θεού, όλα θα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλύτερα.

Η περιπέτεια της υγείας του πατέρα του έχει οδηγήσει τον «Αρνι» και άλλες φορές στο παρελθόν πότε στο μοναστήρι του Πανορμίτη στη Σύμη και πότε σε άλλες εκκλησίες προκειμένου να προσευχηθεί και να εκπληρώσει το τάμα του. Πριν από λίγες μέρες, λοιπόν, έχοντας για παρέα έναν φίλο του, πήγε μέχρι την Εύβοια, όπου είναι το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, για να προσευχηθεί και να κάνει το τάμα του. Οι δεκάδες προσκυνητές είδαν ξαφνικά μπροστά τους τον δημοφιλή παρουσιαστή μαζί με τον φίλο του να μπαίνουν στον ιερό ναό. Ο Γρηγόρης άναψε μερικά κεριά και αφού προσκύνησε τις εικόνες αναζήτησε με το βλέμμα του ένα πιο ήσυχο μέρος μέσα στο ναό. Οχι για να αποφύγει τα βλέμματα των υπόλοιπων πιστών που τον είχαν αναγνωρίσει, αλλά γιατί ήθελε να απομονωθεί και να προσευχηθεί. Οσοι γνωρίζουν τον παρουσιαστή καλά ξέρουν ότι πρόκειται για βαθιά θρησκευόμενο άτομο.

Ο «Αρνι» έμεινε στον ιερό ναό αρκετή ώρα. Απομονωμένος, χωρίς να μιλάει ούτε με τον φίλο του, έμεινε προσηλωμένος στις σκέψεις του. Μετά από αρκετή ώρα ο Γρηγόρης, αφού έκανε την προσευχή του, κατευθύνθηκε προς την έξοδο. Ο φίλος του τον περίμενε στην είσοδο του ναού και μαζί περπάτησαν προς το αυτοκίνητό τους. Οι υπόλοιποι προσκυνητές μπόρεσαν τότε να του μιλήσουν και να του εκφράσουν την αγάπη τους. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς, γνωρίζοντας την περιπέτεια που περνά ο πατέρας του, του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση. Και ο Γρηγόρης ένιωσε όλη αυτή τη θετική ενέργεια από τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια.

Με αυτή την ενέργεια, αλλά και την πίστη του ότι όλα θα πάνε καλύτερα, έχοντας εκπληρώσει το τάμα του ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επέστρεψε την ίδια μέρα στην Αθήνα. Σίγουρα ακόμα πιο αισιόδοξος για την έκβαση της περιπέτειας που αντιμετωπίζει ο αγαπημένος πατέρας του.

ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...