Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Χαλκίδα: Τον έπιασαν για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο για διαρρήξεις και κλοπές

Τον έπιασαν τον Απρίλιο, τον έπιασαν τον Αύγουστο και …προχθές, έπιασαν επ’ αυτοφώρω τον 30χρονο, την ώρα που είχε "ανοίξει" ένα αυτοκίνητο!


Ο 30χρονος ομογενής από το Καζακστάν, συνελήφθη προχθές το βράδυ στη Χαλκίδα και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στον 30χρονο, προχθές το βράδυ σε περιοχή της Χαλκίδας, βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

Τέσσερα μαχαίρια και ένα κατσαβίδι, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και ένας πολυφορτιστής, ένα τηλεχειριστήριο ηχοσυστήματος αυτοκινήτου, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και μία θήκη κινητού τηλεφώνου, ένας μεταλλικός φακός και ένα ζεύγος γαντιών, ποσότητα ηρωίνης, βάρους (0,8) γραμμαρίου, πέντε ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, ένα δερμάτινο πορτοφόλι και δύο σακίδια ώμου, ένα πολυεργαλείο και ένα ζεύγος γυαλιά ηλίου.

Με πλούσιο …"βιογραφικό" στην παρανομία αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος!

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 30χρονος είχε κάνει προχθές, πριν από την σύλληψή του, πέντε κλοπές - διαρρήξεις σε αυτοκίνητα, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, ενώ μέρος των αντικειμένων που κατασχέθηκαν, αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επίσης, 30χρονος είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω την 04-08-2013 τα ξημερώματα να κάνει διάρρηξη σε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 39χρονου, από το οποίο είχε κλέψει μία συσκευή πλοήγησης (GPS), ένα ρολόι χειρός καθώς και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα του ιδιοκτήτη.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάστηκαν ακόμη επτά περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων σε αυτοκίνητα, που είχε κάνει ο 30χρονος τον περασμένο Αύγουστο στη Χαλκίδα, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκαν από τον κ. Ανακριτή Χαλκίδας περιοριστικοί όροι.

Επιπλέον σε βάρος του 30χρονου, τον περασμένο Απρίλιο, είχε σχηματισθεί δικογραφία για ακόμη 24 περιπτώσεις διαρρήξεων αυτοκινήτων, που είχε κάνει κατά το χρονικό διάστημα από 22-11-2012 έως και 08-01-2013, στην περιοχή της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, έχει απασχολήσει πολλές φορές κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχέςκαι έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη για κλοπές, απόπειρες κλοπών και παράβαση του νόμου για τα ναρκωτικά, ενώ από το 2002 έχει προφυλακισθεί σε διάφορα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας ερευνάται η τυχόν εμπλοκή του συλληφθέντα και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ χθες το πρωί οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί σήμερα ενώπιον του Ανακριτή Χαλκίδας.

Τραγικός θάνατος 24χρονου - Έπεσε από καρότσα αγροτικού και τον διαμέλισε νταλίκα

Το τραγικό συμβάν έγινε χθες το απόγευμα λίγο πριν από τις 7:00΄ Χαλκίδας - Θηβών....


Το αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 40χρονος κινούταν προς Χαλκίδα και στην καρότσα είχε έναν 24χρονο Πακιστανό.

Στο 25ο χλμ ο άτυχος 24χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε από την καρότσα στο δρόμο. Δυστυχώς εκείνη την ώρα από το αντίθετο ρεύμα ερχόταν μια νταλίκα με ρυμουλκό, που οδηγούσε ένας Ρουμάνος.

Ο 43χρονος οδηγός δεν πρόλαβε να αντιδράσει και πήρε από κάτω το νεαρό αλλοδαπό, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Οι δυο οδηγοί κρατούνται στο αστυνομικό μέγαρο της Θήβας, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Θηβών.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Το θέμα συζήτησης  στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Βασικό θέμα της συζήτησης  στο Συμβούλιο της Ευρώπης  για την Αυτοδιοίκηση, στο οποίο παρευρέθη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κλεάρχος Περγαντάς ως επικεφαλής της Ελληνικής Εθνικής Αντιπροσωπείας, ήταν η οικονομική κρίση και πως αυτή επηρεάζει την Αυτοδιοίκηση.

Η Ολομέλεια του Κογκρέσου  στο σχετικό ψήφισμα ανέφερε :

- Κατά την περίοδο  2008-2012 σε μέσους όρους ο προϋπολογισμός για τις δημόσιες επενδύσεις της Αυτοδιοίκησης μειώθηκε από 14% έως 60%.

- Ταυτόχρονα η εξαιρετικά υψηλή ανεργία κυρίως στους νέους έφτασε στο 62% στην Ελλάδα και 56% στην Ισπανία, γεγονός που υπονομεύει τις προοπτικές για μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη.

- Το Κογκρέσο συμφωνεί  με τη θέση της Επιτροπής  των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι δηλαδή η οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δικαιολογία για περαιτέρω μείωση των οικονομικών πόρων της Αυτοδιοίκησης.

- Το Κογκρέσο θεωρεί ότι η αποκέντρωση είναι το κλειδί για καλύτερες οικονομικές επιδόσεις και ανάπτυξη και ότι η Αυτοδιοίκηση δεν έχει σήμερα αρκετά μέσα προκειμένου να ανταποκριθεί επαρκώς στην κρίση.

- Το Κογκρέσο επομένως θεωρεί  ότι οποιαδήποτε στρατηγική εξόδου  από την κρίση πρέπει να  βασίζεται στις παρακάτω αρχές  :

α) αναγνώριση των τοπικών και περιφερειακών αρχών ως βασικοί παράγοντες στην κοινή δράση όλων των βαθμίδων διακυβέρνησης για την εκπόνηση κοινών δράσεων προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνοχή στις πολιτικές και τα μέτρα, καθώς και αλληλεγγύη στη δίκαιη κατανομή των βαρών, μέσω της διαδικασίας των τακτικών διαβουλεύσεων και του διαλόγου

β)περαιτέρω αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων σύμφωνα με την αρχή της επικουρικότητας, καθώς και μεγαλύτερη δημοσιονομική αυτονομία σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο

γ) ανάκαμψη των επενδύσεων για την τόνωση της απασχόλησης, της καινοτομίας και της οικονομικής ανάπτυξης

δ) αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο μέσω στοιχείων άμεσης δημοκρατίας, ιδίως μέσω της μεγαλύτερης χρήσης των νέων τεχνολογιών της πληροφορίας

ε) οικοδόμηση εταιρικών σχέσεων με τον ιδιωτικό και μη κυβερνητικό τομέα, καθώς και με άλλες τοπικές και περιφερειακές αρχές στις διαδικασίες εθελοντικής διαδημοτικής και διαπεριφερειακής συνεργασίας .

- Τέλος όσον αφορά την εξοικονόμηση πόρων, το Κογκρέσο θεωρεί αναγκαία:

 α) τη αύξηση της διαφάνειας στις δημόσιες προμήθειες και σε άλλες χρήσεις των δημοσίων πόρων, μέσω, για παράδειγμα, της απευθείας πρόσβασης στις ανταγωνιστικές προσφορές, τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό τη χρήση της συγκριτικής αξιολόγησης για τη συγκράτηση των δαπανών.

β) την επιδίωξη της εξοικονόμησης πόρων μέσω της καινοτομίας και της μεγαλύτερης χρήσης των νέων τεχνολογιών, για παράδειγμα, της μηχανοργάνωσης των δημοσίων υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας σε γενικές γραμμές την ηλεκτρονική παροχή υπηρεσιών και την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

γ) τις επενδύσεις με ενεργειακή απόδοση και την ανάπτυξη στρατηγικών για την εξοικονόμηση του κόστους χρήσης ενέργειας.

Θα πρέπει να επίσης να  σημειωθεί ότι στην συνάντηση  των Μελών της Σοσιαλιστικής Ομάδας Αυτοδιοίκησης του Συμβουλίου της Ευρώπης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά σχετικά με την κρίση. Ο κ. Περγαντάς ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει τέλος στις πολιτικές λιτότητας, ότι θα πρέπει να ενισχυθεί το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ένα μεγάλο μέρος αυτού να δοθεί στην Αυτοδιοίκηση, ότι θα πρέπει να υπάρξει σταδιακή στελέχωση με προσωπικό στην Αυτοδιοίκηση και ότι κάθε νέα αρμοδιότητα πρέπει να συνοδεύεται με αντίστοιχους πόρους, διότι μόνο έτσι θα υπάρξει σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας και μείωση της  ανεργίας.

Τέλος στην Ολομέλεια  του Συμβουλίου της Ευρώπης και  με αφορμή τη συζήτηση για την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής, δηλαδή η έμφαση στην ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας, θα έχουν καταλυτικές συνέπειες στον περιορισμό της δυναμικής τους .

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Εύβοιας καλεί σε ένα γνήσιο παραδοσιακό αντάμωμα


Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Εύβοιας, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, ώρα 13.00' το μεσημέρι, καλεί τους Ηπειρώτες και τις Ηπειρώτισσες της Εύβοιας, τις φίλες και τους φίλους της Ηπείρου και της Ηπειρώτικης Μουσικής, σε ένα γνήσιο παραδοσιακό αντάμωμα,  στο κέντρο ''Ποσειδωνία'', στην Χαλκίδα.

Θα διασκεδάσουμε και χορέψουμε  γνήσια, ηπειρώτικα και παραδοσιακά, με ηπειρώτικη κομπανία, που θα έλθει από τα Γιάννενα.

Να μην λείψει κανείς.

Το Δ.Σ. του Πανηπειρώτικου Συλλόγου Εύβοιας.




Τι ανακάλυψε ο Βασίλης Καλλίδης στην Εύβοια;


Κάθε Σάββατο, ο chef, συγγραφέας, δημοσιογράφος και ερευνητής γεύσεων, Βασίλης Καλλίδης θα μας ταξιδεύει στις πιο… νόστιμες και φιλόξενες γωνιές της χώρας μας, με αφορμή θεματικές γιορτές τοπικών προϊόντων, φεστιβάλ αλλά και πανηγύρια. Πολλές εικόνες και γεύσεις Ελλάδας. Πρωτοποριακές προτάσεις, σύγχρονες καλλιέργειες και αγροτικές πρακτικές, καθημερινοί άνθρωποι σε όλη την αλυσίδα παραγωγής τροφής, αυθεντικά «στέκια», παραδοσιακές γεύσεις και πολλή μουσική.  

Απέχει μόλις  μία ώρα από την Αθήνα και  όμως κρύβει πολλές εκπλήξεις και  πολλά εξαιρετικά προϊόντα. Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, o Βασίλης Καλλίδης ταξιδεύει στη Χαλκίδα και την Εύβοια για να δοκιμάσει γιγάντια ραπανάκια νταϊκόν, ποικιλίες οστράκων, άγνωστες σε πολλούς, φρέσκια μπύρα από την Κύμη και επισκέπτεται αγροκτήματα με βιολογικά κοτόπουλα, λαχανικά και λαχταριστά μανιτάρια.

Ο chef Βασίλης  Καλλίδης χρησιμοποιεί όλο τον πλούτο της γης για να μαγειρέψει μια  ζεστή σαλάτα λαχανικών, τραχανότο  με μανιτάρια, ένα αυτοσχέδιο φρικασέ τσιπούρας, λαχταριστά τοστάκια με σπιτική τυροκαυτερή, αφράτα κεφτεδάκια και μαμαδίστικο κριθαράκι με θαλασσινά. Από τη διαδρομή του δεν λείπουν στάσεις σε μοντέρνες και παραδοσιακές ταβέρνες και φυσικά δύο αξέχαστα γλέντια με κόντρα ρόλο που περιλαμβάνουν από παραδοσιακά Ευβοιώτικα στην Ερέτρια μέχρι Soul-Funk ήχους και διασκευές δημοτικών στο πιο ωραίο μαγαζί της Χαλκίδας.

Στο ταξίδι του, γνωρίζει πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους με όραμα και αγάπη για την περιοχή, τη γη και το καλό φαγητό. Από food bloggers μέχρι mountain bikers σε ένα επεισόδιο γεμάτο τοπικά καλούδια, ευφάνταστες συνταγές, ξεχωριστούς ανθρώπους και πολύ κέφι.

  «Νόστιμη γη» με τον Βασίλη Καλλίδη: Γιατί το ταξίδι άνοιγει την όρεξη!

Η υπόθεση της ανασυγκρότησης μιας μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης

Γράφει ο
ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑΣ


Νομίζω κάθε καλόπιστος, δημοκρατικός, προοδευτικός άνθρωπος, χωρίς παρωπίδες και προκαταλήψεις, έκρινε και αποτίμησε τη πρωτοβουλία των 58+ ως μια θετική ενέργεια, έστω ενδιαφέρουσα, για την υπόθεση της συγκρότησης μιας μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. Υπήρξαν καλόπιστες κριτικές για τα ελλείμματα του κειμένου και της πρωτοβουλίας, οι οποίες όμως κινήθηκαν σε θετικό, προωθητικό επίπεδο. Τέτοιες καλόπιστες κριτικές συμβάλλουν θετικά στην διόρθωση τυχόν λαθών και την κάλυψη των κενών, που σίγουρα υπάρχουν. Αρκεί να γίνονται καλόπιστα και με σεβασμό στη διαφορετικότητα. Το κλειδί νομίζω για μια συμπόρευση που πάει πολύ μακριά, διαφορετικών ανθρώπων, όπως αυτή που προβλέπεται από την πρωτοβουλία των 58 αν καρποφορήσει, είναι ο σεβασμός της διαφορετικότητας και ο δημιουργικός διάλογος και κυρίως η προωθητική σύνθεση. Ασφαλώς υπήρξαν και μεμψιμοιρίες και κακόβουλες κριτικές, από κάποιους «φίλους» και πραγματικούς αντιπάλους του εγχειρήματος. Οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση προσπάθησαν να την υποβαθμίσουν, να την υποτιμήσουν, και κάποιοι άλλοι να την συκοφαντήσουν. Προσωπικά έχω εκφραστεί θετικά σε μια τέτοια πρωτοβουλία. Στις σημερινές σκέψεις θέλω να θέσω κάποιους προβληματισμούς σε κάποιες καλόπιστες κριτικές στην πρωτοβουλία.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...