Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ο Αναγνωστάκης για την εκλογή νέων οργάνων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Δημήτρης Αναγνωστάκης, με αφορμή την εκλογή νέων οργάνων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δήλωσε τα εξής:

"Επ' ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων στα νέα συλλογικά όργανα των Περιφερειών και των Δήμων, την εκλογή των νέων θεματικών αντιπεριφερειαρχών, την εκλογή νέων προεδρείων στα δημοτικά συμβούλια και νέων αντιδημάρχων, εύχομαι ολόψυχα γόνιμο και εποικοδομητικό έργο σε όλους. Εύχομαι σωστές και ωφέλιμες αποφάσεις για τους πολίτες και τον τόπο μας σε μια δύσκολη ομολογουμένως συγκυρία για την πατρίδα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού αποτελεί το σημαντικότερο θεσμό άσκησης κοινωνικής πολιτικής και η Κεντρική Διοίκηση οφείλει να στηρίξει τον ουσιαστικό της ρόλο".

Επιμένει στη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου η Σέλμαν

Στην οριστική διακοπή κάθε δραστηριότητας του εργοστασίου της στο Βασιλικό Χαλκίδας, στις 8 Φεβρουαρίου 2013, επιμένει η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας Σέλμαν Ελληνοελβετική Βιομηχανία Επεξεργασίας Ξύλου ΑΕ, λόγω των συνεχών και ιδιαίτερα δυσμενών οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας τα τελευταία έτη.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, θα προχωρήσει στη διαδικασία καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας του συνόλου των εργαζομένων που απασχολούνται στην εγκατάσταση του Βασιλικού, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σήμερα σε 174 άτομα. Οι καταγγελίες των συμβάσεων θα πραγματοποιηθούν στις 08/02/2013 με την τήρηση εκ μέρους της εταιρείας όλων των νόμιμων προϋποθέσεων που επιβάλλει ο Ν.1387/1983 (Έλεγχος Ομαδικών Απολύσεων και άλλες διατάξεις).

Μετά τις 08/02/2013 θα συνεχιστεί κανονικά η βιομηχανική παραγωγή, διακίνηση και εμπορία των προϊόντων της Σέλμαν μέσω των γραφείων και της έκθεσης της εταιρείας στην Αθήνα, του εργοστασίου και των αποθηκευτικών χώρων της στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, του υποκαταστήματος και των αποθηκών της στη Θεσσαλονίκη και των λοιπών εταιρειών του ομίλου.

Η διακοπή λειτουργίας των βιομηχανικών εγκαταστάσεων Βασιλικού Χαλκίδας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα έχει οριακά αρνητική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της Σέλμαν και κατ' επέκταση στα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου κατά 0,5 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2013. Για τις επόμενες χρήσεις εκτιμάται ότι θα υπάρξει θετική επίδραση κατά 5,5 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω του μειωμένου εργατικού κόστους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...