Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Αφήνουν την έδρα οι καθηγητές στην Εύβοια

Οι καθηγητές στην Εύβοια αναζητούν «μορφές στο φως», οργανώνοντας για άλλη μια χρονιά εναλλακτικές οδούς επικοινωνίας με τους μαθητές τους και τους πολίτες.


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, διοργανώνεται στη Χαλκίδα έκθεση μελών της ΕΛΜΕ Εύβοιας με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, κοσμήματος και κατασκευές.

Η δραστήρια ομάδα των εικαστικών - καθηγητών της ΕΛΜΕ Εύβοιας εκθέτει και πάλι τη δουλειά της στη Χαλκίδα, αποδεικνύοντας ότι η εκπαιδευτική κοινότητα έχει τη δυνατότητα παρέμβασης στα πολιτιστικά δρώμενα και πέραν των αιθουσών διδασκαλίας.

«Η ομάδα δημιουργήθηκε γιατί θέλαμε να δώσουμε ένα άλλο στίγμα, εκτός από αυτό που ξέρουν όλοι για τον καθηγητή στο σχολείο. Για να δουν όλοι και μια διαφορετική πλευρά του καθηγητή, ότι έχουμε και άλλα ενδιαφέροντα και άλλες αναζητήσεις», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φιλόλογος Δωροθέα Γιαννούκου, που εκθέτει έργα ζωγραφικής.

Ο εκπαιδευτικός Αντώνης Χαϊδούτης προσθέτει ότι «σκοπός της έκθεσης είναι να ανοίξει ένας διάλογος των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας. Ο πολιτισμός είναι στοιχείο της καθημερινής μας ζωής και αυτό προσπαθούμε να δείξουμε και να ενημερώσουμε και τα παιδιά στην τάξη».

«Είναι μία έκθεση που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο διότι εκφραζόμαστε και περνάμε μηνύματα με έναν έμμεσο διάλογο με το κοινό», δηλώνει η εκπαιδευτικός Καίτη Πανάγου- Σταυρακούδη, που εκθέτει έργα ζωγραφικής.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην ομάδα των εικαστικών έχουν δημιουργήσει και τη δική τους ιστοσελίδα: http://eikastikhelmeevoias.weebly.com.

Χαλκίδα: Δάκρυα για τον άτυχο οικογενειάρχη που "λύγισε" ύστερα από τροχαίο!

Tο περιστατικό συνέβη στον Βατώντα. Ο άτυχος 56χρονος οδηγούσε το μηχανάκι του όταν... κάτω από άγνωστες συνθήκες συγκρούστηκε με αυτοκίνητο. 


Η σύγκρουση ήταν δυνατή με αποτέλεσμα να πέσει με δύναμη στο έδαφος.

Από την πρώτη στιγμή τα πράγματα ήταν δύσκολα μιας και ο άτυχος άντρας ήταν βαριά τραυματισμένος και έδειχνε να μην έχει τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και από εκεί στην Αθήνα.

Λίγες ώρες αργότερα δεν κατάφερε να κερδίσει την μάχη, βυθίζοντας στην θλίψη την οικογένεια του.
evianews.com

Καταρρέει η Σέλμαν - Αβέβαιη η ένταξη στο άρθρο 99

Αδυναμία των τραπεζών να συμφωνήσουν στη ρύθμιση χρεών


Περιορίζονται δραματικά οι ελπίδες για την ένταξη της βιομηχανίας ξύλου Σέλμαν στο άρθρο 99, κίνηση που θα επέτρεπε στην εταιρεία να έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές της, να ρυθμίσει τα χρέη της και να μπορέσει να επαναλειτουργήσει, έστω με συρρικνωμένη δραστηριότητα και προσωπικό. Αλλωστε μπορεί το εργοστάσιο στη Χαλκίδα να έκλεισε, αλλά η εισηγμένη εταιρεία διατηρεί και άλλη μονάδα στην Κομοτηνή.

Η υπόθεση της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 εκδικάστηκε χθες στο δικαστήριο, αλλά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι πιστώτριες τράπεζες δεν προσκόμισαν έγγραφο με το οποίο θα δήλωναν την πρόθεσή τους να στηρίξουν την εταιρεία με ρύθμιση δανείων και χρηματοδότηση για κεφάλαια κίνησης.

Ακόμη και οι άνθρωποι της εταιρείας μετά την εξέλιξη αυτή διατηρούν ελάχιστες ως καθόλου ελπίδες το δικαστήριο να εκδώσει θετική απόφαση.

Εν τω μεταξύ η αίτηση του σωματείου εργατοτεχνιτών στο εργοστάσιο της Σέλμαν στη Χαλκίδα για πτώχευση της εταιρείας πήρε αναβολή και θα συζητηθεί τον Φεβρουάριο του 2014.

Η αναβολή κρίθηκε απαραίτητη μετά την παρέμβαση πιστώτριας τράπεζας που ανέφερε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τούρκο επενδυτή, ο οποίος ενδιαφέρεται για τη Σέλμαν.

Απέμειναν 170 εργαζόμενοι
Το εργοστάσιο της Σέλμαν στο Βασιλικό Χαλκίδας είναι κλειστό από τον Φεβρουάριο του 2013 και οι περίπου 170 εργαζόμενοι που έχουν απομείνει - κάποτε το εργοστάσιο απασχολούσε 1.200 εργαζομένους - αναμένουν με αγωνία την επόμενη ημέρα και προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Εργασίας δεν έχει εγκρίνει τις μαζικές απολύσεις των εργαζομένων λόγω του «λουκέτου» που έβαλε η εταιρεία, η οποία με τη σειρά της υποστηρίζει ότι οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη απόφαση μετά την αδυναμία των συνδικαλιστών να αντιληφθούν τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου και να συναινέσουν σε περαιτέρω μείωση των θέσεων εργασίας, ώστε η μονάδα να καταστεί βιώσιμη.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως όταν η Σέλμαν είχε υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 είχε αιτηθεί και προσωρινά μέτρα προστασίας από τους πιστωτές, τα οποία απερρίφθησαν από το δικαστήριο. Aυτό σημαίνει ότι οι πιστωτές (προμηθευτές, τράπεζες κ.ά.) μπορούν ανά πάσα στιγμή να βγάλουν σε πλειστηριασμό περιουσιακά στοιχεία της Σέλμαν.

Την περασμένη εβδομάδα απορρίφθηκε και η αίτηση για ένταξη στο άρθρο 99 της βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου Alfa Wood, μητρικής εταιρείας της Σέλμαν.

Επίσης το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε ανάλογες αιτήσεις της Alfa Wood Πίνδος, θυγατρικής της Alfa Wood και της Χατζηλουκάς ΑΕ, θυγατρικής της Σέλμαν.

Οπως προκύπτει δηλαδή, όλος ο όμιλος που ίδρυσε ο κ. Αντώνης Αδαμόπουλος το 1981 καταρρέει. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η εξαγορά της Σέλμαν το 2010 αποτέλεσε βαρίδι για τον όμιλο που είχε αναπτυχθεί με δανειακά κεφάλαια και με την κορύφωση της κρίσης - 80% σε όγκο και 78% σε αξία εκτιμάται η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας την τετραετία 2008-2012 - βγήκαν στον αφρό όλες οι αδυναμίες.

Ο όμιλος Alfa Wood
Ο όμιλος της Alfa Wood απασχολεί περίπου 500 άτομα και διαθέτει παραγωγικές μονάδες σε Λάρισα, Κομοτηνή, Γρεβενά και Βουλγαρία.

Σε ό,τι αφορά την εισηγμένη Σέλμαν, η λογιστική κατάσταση του πρώτου εξαμήνου του 2013 αντικατοπτρίζει πλήρως το χρηματοοικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ιστορικός όμιλος.

Ο τζίρος από 24,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2012 περιορίστηκε σε 14,4 εκατ. ευρώ. Οι ζημιές εκτοξεύθηκαν σε 15 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια από 30,5 εκατ. ευρώ κατέστησαν αρνητικά, στα 1,13 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των υποχρεώσεων φθάνει τα 203 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 125 εκατ. ευρώ είναι βραχυπρόθεσμος τραπεζικός δανεισμός.

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 3 Οκτωβρίου 2013

1ο Joy Swap Party: Ανταλλάσσουμε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ


Το Σάββατο 12/10 στην καφετέρια Plan B στο Κρηπίδωμα Χαλκίδας, θα συγκεντρωθούν ρούχα στα πλαίσια του 1ου Joy Swap Party, παπούτσια και αξεσουάρ, σε καλή κατάσταση που κάποτε μας άρεσαν πολύ , αλλά πλέον τα βαρεθήκαμε ή δε μας κάνουν. Έτσι, τους δίνουμε την ευκαιρία να αγαπηθούν από κάποιον άλλο – your trash, my treasure! Πάρτυ ανταλλαγής ρούχων και αξεσουάρ στην Χαλκίδα

Πάρτυ ανταλλαγής ρούχων και αξεσουάρ στην Χαλκίδα
Ο καιρός κρύωσε, ήρθε η ώρα να κατεβάσουμε τα χειμωνιάτικα ρούχα.
Ανοίγουμε ντουλάπες, δεν πετάμε τίποτα, απλά ανταλλάσουμε!

Τα αντικείμενα (ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ) που θα φέρoυμε μαζί μας:
• είναι καθαρά, διπλωμένα και/ή σιδερωμένα
• είναι σε καλή κατάσταση, όχι φθαρμένα και έτσι μπορεί ο νέος τους κάτοχος να τα χρησιμοποιήσει για καιρό.
• είναι ρούχα, αξεσουάρ που κάποιος θα τα εκτιμήσει – π.χ. τέτοια που θα χαρίζατε ως δώρο σε φίλους ή θα σας άρεσε να σας χαρίσουν.
• είναι χωρίς ελαττώματα ή έχουν απλώς κάποιο μικρό ψεγάδι που διορθώνεται (π.χ. να λείπει ένα κουμπί)

Σημείωση: Δε γίνονται δεκτά αντικείμενα κουβαριασμένα, ιδρωμένα, φθαρμένα. Επίσης, δεν ανταλλάσσουμε εσώρουχα, μαγιό.

Όλα τα αντικείμενα θα αξιοποιηθούν: ό,τι δεν επιλεχθεί την ημέρα της ανταλλαγής, θα χαριστεί σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Είμαστε ανοιχτές σε προτάσεις εάν έχετε τέτοια άτομα υπ’ όψη σας.

Και φυσικά, θα γνωριστούμε, θα διασκεδάσουμε, και θα χορέψουμε…

Στα decks θα βρίσκονται ταλαντούχοι μουσικοί παραγωγοί του ραδιοφωνικού σταθμού Just Radio 93 fm.

Οποιαδήποτ επιπλέον πληροφορία στα τηλ. 6946 247 874 ( Μαριλένα ) & 6979 808 326 ( Σοφία )


eviaportal.gr

Aρχίζουν οι Νεανικές Κατηχητικές Συνάξεις για όλες τις ηλικίες


ΣΥΝΑΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ


Την ερχόμενη Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας, αρχίζουν οι Νεανικές Κατηχητικές Συνάξεις για όλες τις ηλικίες, από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου μέχρι και τους αποφοίτους και φοιτητές, σε όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Κατ’ αυτήν την Κυριακή σε όλες τις Εκκλησίες μας, κατόπιν εντολής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, πρόκειται να τελεσθεί η Ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη των Κατηχητικών, ενώ πρόκειται να αναγνωσθεί και η υπ’ αριθμ. 73 Εγκύκλιος του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου προς τον Ιερό Κλήρο και τον Ευσεβή Λαό της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποίας έχει ως ακολούθως:

«Αγαπητοί μου Πατέρες και ευλογημένοι μου Χριστιανοί,
Στην αρχή της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς επικοινωνώ μαζί σας και ολοκαρδίως σας εύχομαι πλούσια την ευλογία του Κυρίου. Στη συνέχεια, θέλω με χαρά να σας αναγγείλω την λειτουργία των Νεανικών Συντροφιών και Κατηχητικών Συνάξεων, που υπάρχουν σε κάθε Ενορία. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, καλούμεθα να κατηχήσουμε τον πλέον ευαίσθητο και ελπιδοφόρο τομέα των χριστιανών μας, τους νέους μας, οι οποίοι διακρίνονται για την καθαρότητα της καρδιάς τους και την απλότητα των τρόπων τους.


Στους χρόνους που ζούμε, το έργο της κατηχήσεως επιτελείται κυρίως με την ευθύνη της οικογενείας και της Εκκλησίας. Στην εκπαίδευση ο κατηχητικός χαρακτήρας του μαθήματος των θρησκευτικών τείνει να εκλείψει, ενώ δεν λείπουν και εκείνες οι φωνές, οι οποίες, με διάφορα προσχήματα, αποβλέπουν στην ουσιαστική κατάργησή τους.

Στις Νεανικές Συντροφιές και Κατηχητικές Συνάξεις της Τοπικής μας Εκκλησίας, οι νέοι μας προσέρχονται ελεύθερα και αβίαστα και χαίρονται με τα αγαθά της Πίστεως και της πνευματικής ζωής, αλλά και τις όμορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που διοργανώνονται στα χνάρια της ανεκτίμητης παραδόσεως και κληρονομιάς μας.

Σ’ αυτή την προσπάθεια, καλούμε όλους ως συνεργάτες. Τους γονείς, παρακαλούμε να παροτρύνουν τα παιδιά τους να προσέρχονται σ’ αυτές τις όμορφες παρέες. Τους Κληρικούς και τους Κατηχητές, να αναζητήσουν και να υποδεχθούν τα παιδιά με τη στοργική αγάπη της Εκκλησίας

Η σημερινή ημέρα έχει ορισθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας μας, ως ημέρα επισήμου ενάρξεως του κατηχητικού έτους, το οποίον αρχίζει με την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού. Ας επικαλεσθούμε τον Θείο φωτισμό και την Άνωθεν ενίσχυση για την επιτυχία του σπουδαίου αυτού έργου.

Αγαπητοί μου Πατέρες και ευλογημένοι μου Χριστιανοί,
Είναι καιρός, πλέον, να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα των καιρών και να διαθέσουμε όλες τις δυνάμεις μας προς την κατεύθυνση της κατά Θεόν αγωγής των νέων μας. Ας μη λησμονούμε ότι ο Κύριος θα ζητήσει λόγο για τις πράξεις, αλλά και τις παραλείψεις μας και σ’ αυτό τομέα και, νήφοντες και επαγρυπνούντες, ας πράξουμε τα δέοντα.

Επί τούτοις διατελώ,
Μετά πατρικών ευχών και αγάπης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ο Χαλκίδος Χρυσόστομος»

Για τον καλύτερο συντονισμό αυτού του Κατηχητικού έργου της Τοπικής Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος προσκάλεσε, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 6.00 μ.μ., σε Σύναξη όλους τους Κατηχητές της Ιεράς Μητροπόλεως στο πάντοτε φιλόξενο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου.

Εκεί, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους Κατηχητές για την αξία της Κατήχησης στη ζωή της Εκκλησίας, περιέγραψε την προσωπικότητα του Κατηχητού και επέδωσε τα Διοριστήρια έγγραφα στους νέους Κατηχητές, Κληρικούς και Λαϊκούς, ενώ παράλληλα είχαν όλοι οι συμμετέχοντες την δυνατότητα να συνομιλήσουν, να καταθέσουν προτάσεις και ιδέες ως προς την καλύτερη λειτουργία των Κατηχητικών.

Για το πρόγραμμα λειτουργίας των Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται σχετικά από τον Εφημέριο της Ενορίας τους, ενώ συντονιστής και υπεύθυνος όλης της ποιμαντικής φροντίδας των Κατηχητικών και των Νέων μας είναι ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης – Ιεροκήρυκας, με συντονιστές, ανά Αρχιερατική Περιφέρεια, τους: Χαλκίδος: Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστο, Ψαχνών: Πρεσβ. Εμμανουήλ Νταλλαρή, Διρφύων: Πρεσβ.  Γεώργιο Τσουνή, Ιστιαίας: Πρεσβ. Ιωάννη Σούρα, Κηρέως: Πρεσβ. Δημήτριο Πατεράκη, Λίμνης-Αγίας Άννης: Πρεσβ. Ναούμ Σταύρου, Αιδηψού: Πρεσβ. Χρήστο Νγκέλα, Σκιάθου: Πρεσβ. Νικόλαο Σταματά, Σκοπέλου: Πρεσβ. Χρήστο Λιθαδιώτη και Πρεσβ. Ευάγγελο Κεχριώτη και Αλοννήσου: Οικον. Αβραάμ Αποστολίδη.

Το Υπουργείο Παιδείας απαντά στον Αναγνωστάκη για την καθαριότητα στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε απάντηση της ερώτησης 1288/4-9-13, του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με την επίλυση θεμάτων καθαριότητας στα σχολεία.

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου μάθησης του Υπουργείου, ενημερώνει πως έχει στείλει σχετικό έντυπο, από τις 13/09, στις σχολικές επιτροπές, ζητώντας να προχωρήσουν άμεσα στη σύναψη συμβάσεων με καθαρίστριες ή συνεργεία καθαριότητας, αν δεν καλύπτονται από το προσωπικό που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις.

Βέβαια στο ίδιο έγγραφο, αρ.606/670/48232 -13-9-13, αναφέρεται πως μετά την έκδοση Υπουργικής Απόφασης, θα ακολουθήσει αναλυτική εγκύκλιος με τα αναλυτικά στοιχεία, που θα πρέπει να αποσταλούν, ώστε να εγκριθεί η σύμβαση χρηματοδότησης.

Εύλογα γεννιέται η απορία, αν οι σχολικές επιτροπές θα προχωρήσουν σε σύναψη συμβάσεων χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η έγκριση της χρηματοδότησης από το Υπουργείο.

Ελπίζουμε να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.

Εύβοια: "Ποντικοί" άδειασαν ραδιοφωνικό σταθμό


Οι δράστες έκλεψαν μηχανήματα αξίας χιλιάδων ευρώ. 

Όλα έγιναν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στον Προφήτη Ηλία Αλιβερίου, όταν άγνωστοι εισήρθαν στο χώρο εκπομπής του ραδιοφωνικού...σταθμού Kosmos fm100 και αφού έκοψαν το ρεύμα άρπαξαν μηχανήματα αξίας χιλιάδων ευρώ και εξαφανίσθηκαν.

Από τη δολιοφθορά διακόπηκε και η μετάδοση, ενώ άμεσα ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία, η οποία αναζητά τους δράστες.


EVIAZOOM

H Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Δεξιάς στην Μητρόπολη Χαλκίδας

Για εικοστή πρώτη συνεχή χρονιά, πρόκειται να πραγματοποιηθούν, με τη Χάρη του Θεού, στην Πόλη της Χαλκίδος και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, οι εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ».
Στις Εκδηλώσεις αυτές, υπάρχει η ευλογημένη παράδοση να μεταφέρεται, μία από τις ιστορικές και σεβάσμιες Ιερές Εικόνες της Παναγίας μας, για να συνεορτάσει με τον Άγιο Δημήτριο.

Εφέτος, συν Θεώ, θα υποδεχθούμε και θα φιλοξενήσουμε στον Μητροπολιτικό μας Ναό, την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Δεξιάς, η οποία φυλάσσεται ευλαβικά στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέου Πύργου Ιστιαίας. Η Εικόνα αυτή είναι προσφυγικής προελεύσεως, αφού την έχουν φέρει πρόσφυγες από τον Πύργο της Κωνσταντινουπόλεως το 1924.

Η υποδοχή της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Δεξιάς, θα λάβει χώρα την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 18:00 στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος.

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου 2013. Καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, Θείες Λειτουργίες, Ιερές Παρακλήσεις και Ιερές Αγρυπνίες καθώς και ποικίλες πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...