Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις και τον Αύγουστο με όλο και περισσότερες συμμετοχές παιδιών...

21 & 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 (21η & 23 η εκδήλωση – 10.00 πμ - 2η ομάδα)

Την Τρίτη 21/8 και την Πέμπτη 23/8, φτιάχνουμε τις δικές μας ιστορίες με τη βοήθεια του κουτιού των ιστοριών. Με αφορμή το βιβλίο που έχει επιλέξει το κάθε παιδί αφήνει ελεύθερη τη φαντασία του και δημιουργεί και σκηνοθετεί την ιστορία με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Εμψυχώτρια η αρχιτέκτονας Μάρω Ρόδη

Για παιδιά: 8-10 ετών, με προεγγραφή, 21 και 23/8/12 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς (3ος όροφος)

22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 (22η εκδήλωση – 10.00 πμ - 2η ομάδα)

Την Τετάρτη 22/8, διαβάζουμε την ιστορία του Χάρη, "Ο Χάρης και ο μοβ μαρκαδόρος" (Crocket Johnson, εκδ. Καστανιώτη):

Μία ιστορία φαντασίας και δημιουργίας: Ο Χάρης, ένα μικρό αγόρι με μεγάλη φαντασία, αποφασίζει να βγει μια βόλτα στο φεγγαρόφωτο. Δεν υπάρχει όμως φεγγάρι. Τι πιο απλό λοιπόν να σχεδιάσει ο ίδιος ένα φεγγάρι με το μοβ μαρκαδόρο του και να συνεχίσει τη βόλτα του ζωγραφίζοντας το κάθε τι που θέλει να δει. Όμως η αγάπη του για την περιπέτεια θα τον παρασύρει πολύ μακριά. Θα μπορέσει ο Χάρης να ξαναγυρίσει σπίτι του;

Με τη βοήθεια μιας γραμμής και της φαντασίας τα παιδιά σχεδιάζουν σιγά-σιγά έναν ολόκληρο κόσμο.

Εμψυχώτρια θα είναι η εκπαιδευτικός-νηπιαγωγός Σοφία Βασιληά.

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας, με προεγγραφή, στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης

24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 (24η εκδήλωση – 10.00 πμ - 3η ομάδα)

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου, επικαλούμενοι λίγο την τύχη και περισσότερο τη γνώση και τη φαντασία, ρίχνουμε τα ζάρια του παιχνιδιού και αφηγούμαστε συναρπαστικές ταξιδιάρικες ιστορίες για κόσμους κοντινούς και μακρινούς, γνωστούς αλλά και φανταστικούς....

Εμψυχώτρια η νηπιαγωγός Σοφία Βασιληά Για παιδιά: 7-12 ετών, με προεγγραφή, 25/7/12 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς (3ος όροφος)

Ο χρόνος που μας χωρίζει… ο χρόνος που μας ενώνει!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο διάβα του χρόνου...

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου οι μικροί φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς είχαν την ευκαιρία μέσα από τα βιβλία και άλλο σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό της βιβλιοθήκης να παρακολουθήσουν την εξέλιξη και τη διαδρομή των Ολυμπιακών Αγώνων στο διάβα του χρόνου, από τα αρχαία χρόνια ξεκινώντας από την Αρχαία Ολυμπία και φθάνοντας στους σύγχρονους αγώνες του Λονδίνου. Ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα, που τα παιδιά αποτύπωσαν πάνω στη χρονογραμμή με τα πλέον ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και στοιχεία, με γεγονότα και πρόσωπα που έγραψαν και γράφουν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ελληνικό στοιχείο.

Η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς ευχαριστεί θερμά τις εμψυχώτριες Βασιλική Νιαβή (εκπαιδευτικός) και Ελένη Μιμίκου (βιβλιοθηκονόμος), καθώς και τις εθελόντριες Μαρία Παπαλουκά και Κατερίνα Κώτσου.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο της εθελόντριας Μαρίας Παπαλουκά: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ... στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς! και δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση στη συλλογή της Βιβλιοθήκης στο Picasaweb https://picasaweb.google.com/109"935027098341576013/10812

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ στη σελίδα http://libevents.wikidot.com/2012event-5


Μέχρι 20 οι ειδικοί σύμβουλοι του πρώην πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου

Η γ.γ. της κυβέρνησης σε απάντηση σχετικής ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη και Νάσου Αθανασίου, έκανε γνωστό ότι μέχρι 20 ήταν οι ειδικοί σύμβουλοι οι οποίοι υπηρέτησαν στο πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, από τον Δεκέμβριο του 2009 μέχρι τον Νοέμβριο του 2011.

Στην ερώτησή τους, οι δύο βουλευτές είχαν ζητήσει να ενημερωθεί η Βουλή για τον ακριβή αριθμό των συμβούλων του Γιώργου Παπανδρέου, τον προσδιορισμό του τομέα στον οποίο προσέφεραν τις υπηρεσίες τους καθώς και τη συνολική αμοιβή τους. Επίσης, είχαν ζητήσει να κατατεθούν στη Βουλή οι εκθέσεις-συμβουλές τους, ώστε να εμφανιστεί το μέγεθος των υπηρεσιών τους προς το ελληνικό κράτος και η ανταπόκριση του έργου τους στο μέγεθος των αμοιβών τους.

Στην απάντησή της, η γενική γραμματεία της κυβέρνησης, διευκρινίζει ότι οι ειδικοί σύμβουλοι ήταν τρεις τον Οκτώβριο του 2009, ενώ τον Νοέμβριο ο αριθμός τους ανέβηκε στους εννέα και τον επόμενο μήνα έφθασαν στους 14. Από τον Φεβρουάριο του 2010, ο αριθμός των συμβούλων ανεβαίνει στους 17 για να αγγίξει τους 20 τον Ιούνιο και Ιούλιο του ίδιου έτους.

Σχετικά με την οικονομική επιβάρυνση, το έτος 2009 οι ειδικοί σύμβουλοι στοίχησαν στο ελληνικό Δημόσιο 62.649 ευρώ, ενώ το έτος 2010 η μισθοδοσία τους ανήλθε στις 505.533 ευρώ για να πέσει το έτος 2011 στις 429.657 ευρώ.
Enhanced by Zemanta

ΔΗΜΑΡ - Δημ. Αναγνωστάκης: "Η εργασιακή εφεδρεία δεν αποτελεί τη λύση"

"Η εργασιακή εφεδρεία δεν αποτελεί τη λύση" , τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ, Δημ. Αναγνωστάκης.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

'Η χώρα μας δοκιμάζεται σκληρά. Η προσπάθεια του ελληνικού λαού πρέπει να συνοδευτεί κι από τις αναγκαίες και σοβαρές μεταρρυθμίσεις.

Μία αναγκαιότητα και άμεσης προτεραιότητας είναι αυτή της Διοικητικής μεταρρύθμισης.
Η Δημόσια Διοίκηση οφείλει να γίνει λειτουργική, αποδοτική και αποτελεσματική.

Απαιτείται για αυτό, πέραν των άλλων, ένα αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης υπηρεσιών, οργανισμών και προσωπικού.

Η εργασιακή εφεδρεία, ως μέτρο, δεν εξυπηρετεί την ανάγκη εξορθολογισμού που χρειάζεται η Δημόσια Διοίκηση.

Αντίθετα όταν εφαρμόστηκε δημιούργησε τεράστια προβλήματα στη στελέχωση και αποδείχθηκε οτι δημοσιονομικά δεν πρόσφερε τίποτα το ουσιαστικό.

Οι μετατάξεις του πλεονάζοντος προσωπικού που θα προκύψει από τις συγχωνεύσεις οργανισμών, που δεν οφελούν το κοινωνικό συμφέρον, είναι μία υπεύθυνη πολιτική, αρκεί να γίνει με απόλυτο σεβασμό του συντάγματος και των αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης.

Η εργασιακή εφεδρεία δεν αποτελεί τη λύση'.

Ρύθμιση "ανάσα" για χιλιάδες στεγαστικά δάνεια

Ρύθμιση-ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά που βαρύνονται από στεγαστικά δάνεια για αγορά πρώτης κατοικίας θα εξετάσουν το επόμενο... διάστημα η κυβέρνηση και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), επιχειρώντας να δώσουν λύση σε ένα διογκούμενο κοινωνικό πρόβλημα και να ανακόψουν τον υψηλό σήμερα ρυθμό αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και την ΕΕΤ αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες ώστε να υπάρξει συμφωνία και να ρυθμιστεί νομοθετικά το ζήτημα μέχρι και την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Πρόκειται για θέση που θα οδηγήσει σε σημαντική επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων έως και 99 έτη λόγω της σημαντικής μείωσης η οποία θα επέλθει στον ρυθμό αποπληρωμής. Ταυτόχρονα, αν επιμηκυνθούν τα δάνεια σε τέτοιον βαθμό, εγείρεται και θέμα κυριότητας της κατοικίας.

Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, από την πλευρά της, έχει επεξεργαστεί σειρά εναλλακτικών σχεδίων για αναχρηματοδοτήσεις στεγαστικών δανείων. Ένα από αυτά προβλέπει την ενοικίαση για 3 χρόνια των κατασχεμένων ή υπό κατάσχεση σπιτιών.

Μεταβατικό σχέδιο… ενοικίασης!

Το σχέδιο προβλέπει πως όσα σπίτια έχουν αγοραστεί με στεγαστικό αξίας κατά μέσο όρο 100.000-150.000 ευρώ και δεν αποπληρώνονται (έχουν κατασχεθεί από την τράπεζα ή βρίσκονται ένα βήμα πριν από την κατάσχεση) να ενοικιαστούν στους μέχρι πρότινος ιδιοκτήτες τους για τα επόμενα 3 χρόνια.

Εν συνεχεία, θα δίνεται η δυνατότητα στον ενοικιαστή (πρώην ιδιοκτήτη-δανειολήπτη) να αγοράσει εκ νέου το σπίτι με νέο δάνειο. Το ενοίκιο που θα καταβάλλει ο ενοικιαστής θα προσδιορίζεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με βάση τις τρέχουσες τιμές της αγοράς (ανάλογα με την περιοχή). Δεν αποκλείεται, δε, για να είναι πιο ελκυστικό το ενοίκιο να είναι μειωμένο κατά 20% σε σχέση με τον μέσο όρο της περιοχής.

Με την πάροδο των 3 ετών, η τράπεζα θα δίνει τη δυνατότητα στον ενοικιαστή (πρώην ιδιοκτήτη-δανειολήπτη) να επαναγοράσει το ακίνητο με νέο στεγαστικό δάνειο προσαρμοσμένο στην αξία που αυτό θα έχει τότε.
euro2day.gr

Η κυβέρνηση ελπίζει να βρεθεί επενδυτής για τη Λάρκο

Η κυβέρνηση ελπίζει αυτή τη φορά να βρεθεί ο επενδυτής ο οποίος θα εξαγοράσει τη ΛΑΡΚΟ μαζί με την «προίκα» των 16 δισ. δολαρίων που κοστίζουν τα προς εκμετάλλευση κοιτάσματα νικελίου

Με ειδική ρύθμιση στο νομοσχέδιο-«σκούπα» για τις αποκρατικοποιήσεις (θα περιλαμβάνει 77 άρθρα) η κυβέρνηση οδηγεί στο κλείσιμο την ιστορική εταιρεία ΛΑΡΚΟ και τον ΟΔΙΕ, προκειμένου να ιδιωτικοποιηθούν. Πρόκειται για λύση που προσιδιάζει σε αυτήν που εφαρμόστηκε στην Αγροτική Τράπεζα, ελπίζοντας τελικώς αυτή τη φορά να βρεθεί ο επενδυτής ο οποίος θα την εξαγοράσει. Μαζί με την «προίκα» των 16 δισ. δολαρίων που κοστίζουν τα προς εκμετάλλευση κοιτάσματα νικελίου - σύμφωνα με τις σημερινές χρηματιστηριακές τιμές. Επίσης ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) πρόκειται να κλείσει και να πουληθεί η άδεια διεξαγωγής ιπποδρομιακού στοιχήματος, χωρίς όμως και το ακίνητο που βρίσκεται στην περιοχή του Μαρκόπουλου.

Ειδικότερα, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, προκρίνεται η λύση που εφαρμόστηκε στην περίπτωση της ΑΤΕ, προκειμένου να πουληθεί η ΛΑΡΚΟ. Μετά τις ατελέσφορες προσπάθειες για την πώλησή της που έγιναν στο παρελθόν, αν και υπήρξε σοβαρό ενδιαφέρον για τα αποθέματα νικελίου που υπάρχουν στα προς εκμετάλλευση κοιτάσματα - με τις σημερινές χρηματιστηριακές τιμές να υπολογίζονται σε 16 δισ. δολάρια -, το κυρίαρχο σενάριο είναι να κλείσει η σημερινή ΛΑΡΚΟ. Ακολούθως θα δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία στην οποία θα μεταβιβαστεί το ενεργητικό της και εν συνεχεία η «καλή εταιρεία» θα ιδιωτικοποιηθεί. Αντιθέτως, το «κακό» κομμάτι, το οποίο θα περιλαμβάνει τα βάρη του παρελθόντος και κυρίως τις συσσωρευμένες ζημιές που υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ, θα εκκαθαριστεί.

Οπως είναι φυσικό, μετά και την απομάκρυνση του διοικητή της εταιρείας κ. Ι. Μπρατάκου, η προαναφερόμενη προοπτική έχει προκαλέσει αναστάτωση στους περίπου 1.000 εργαζομένους, οι οποίοι προβάλλουν το επιχείρημα ότι την τελευταία διετία η εταιρεία έχει περάσει στην κερδοφορία, με κέρδη περίπου 25 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Νομικές εκκρεμότητες

Από την άλλη πλευρά, κυβερνητικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι κανένας αγοραστής δεν πρόκειται να βρεθεί για τη ΛΑΡΚΟ, κυρίως λόγω των συσσωρευμένων ζημιών αλλά και των νομικών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν - με την Ευρωπαϊκή Ενωση να κατηγορεί την Ελλάδα ότι επί σειρά ετών έδινε κρατικές ενισχύσεις -, καθώς και του υψηλού εργατικού κόστους που είχε διαμορφωθεί στην εταιρεία τα τελευταία δύο χρόνια που ήταν αυξημένη η παραγωγή της. Λένε χαρακτηριστικά ότι οι υψηλές αμοιβές και τα μπόνους παραγωγής ήταν η αιτίες για την απομάκρυνση της διοίκησης της εταιρείας.

Πάντως, απ' ό,τι φαίνεται, εν όψει της λήψης των μέτρων του νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος, το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων ανασχεδιάζεται και σε αυτό δίνεται επώδυνη λύση που θα οδηγεί στο κλείσιμο της υφιστάμενης εταιρείας.

Εν τω μεταξύ στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) έχει μεταβιβαστεί από τα μέσα του 2011 το 55,19% των μετοχών της ΛΑΡΚΟ, από το Ελληνικό Δημόσιο, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ), στο πλαίσιο του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων. Από τότε το Ταμείο επεδίωκε τη «μεγιστοποίηση της αξίας όλων των προς αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την ουσιαστική αύξηση - και όχι απλώς διατήρηση - των θέσεων εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, διότι η εταιρεία αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα βιωσιμότητας (έχει αρνητική καθαρή θέση), το οποίο καθιστά την αξιοποίησή της ιδιαίτερα δυσχερή και απαιτεί την αναζήτηση εφικτών, εναλλακτικών δυνατοτήτων με νηφαλιότητα, επαγγελματισμό και συνεργασία».

Επίσης οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC/DG Comp) εξετάζει αν η εταιρεία έχει εισπράξει σημαντικές κρατικές ενισχύσεις, τις οποίες οφείλει να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ αποτέλεσαν κατά το παρελθόν σημείο αναφοράς ελλήνων και ξένων επενδυτών, τότε που η προηγούμενη κυβέρνηση αναζητούσε «στρατηγικό επενδυτή» για την εταιρεία. Αλλά κανένα σχέδιο δεν ευοδώθηκε, δεδομένου ότι όλοι τη ζητούσαν απαλλαγμένη από υποχρεώσεις και νομικές εκκρεμότητες.

Ωστόσο στην παρούσα φάση το νέο σχέδιο πώλησης - που τελεί υπό την έγκριση της τρόικας - προβλέπει ότι ο επενδυτής θα αναλάβει παράλληλα με την επιχείρηση και το δικαίωμα εκμετάλλευσης τόσο των ορυχείων της εταιρείας όσο και των λιμενικών εγκαταστάσεων στη Λάρυμνα. Από ελληνικής πλευράς ενδιαφέρον είχε εκδηλωθεί από τον όμιλο Μυτιληναίου, ενώ από τη διεθνή αγορά το κύριο ενδιαφέρον υπήρξε από την ελβετική Glencore.

Το σχέδιο για τον Ιππόδρομο Επίσης η κυβέρνηση εξετάζει το κλείσιμο του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) με στόχο να πουληθεί η άδεια διεξαγωγής των ιπποδρομιών ξεχωριστά από το ακίνητο όπου στεγάζεται στο Μαρκόπουλο. Για την άδεια διεξαγωγής των ιπποδρομιακού στοιχήματος υπάρχει ενδιαφέρον από τη γαλλική εταιρεία PMU. Οπως είναι γνωστό, δεδομένου ότι ο ΟΔΙΕ είναι υπερχρεωμένος από την εποχή της μετεγκατάστασής του στο Μαρκόπουλο, η νέα εκδοχή αποκρατικοποίησής του προβλέπει να κλείσει ο σημερινός οργανισμός, η ακίνητη περιουσία να περάσει στο Δημόσιο και η άδεια διεξαγωγής ιπποδρομιακού στοιχήματος στα χέρια ιδιώτη έπειτα από σχετικό διαγωνισμό.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Νοέμβριο το οριστικό λουκέτο στις ΔΟΥ Κύμης, Καρύστου και Λίμνης

Μόνο μία ΔΟΥ στην Εύβοια προβλέπει το σχέδιο για συγχωνεύσεις στις εφορίες που εκπονήθηκε από το υπουργείο οικονομικών.

Με βάση το σχέδιο, μέχρι το τέλος του έτους, μαζί με τις ΔΟΥ Κύμης, Καρύστου και Λίμνης, και άλλες 114 εφορίες κατεβάζουν ρολά.

Περισσότεροι από 3.000 υπάλληλοι των ΔΟΥ που καταργούνται ή συγχωνεύονται θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά με τον φορολογικό έλεγχο και τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής ενώ μέσω τραπεζών θα γίνονται σύντομα οι πληρωμές κάθε είδους φόρου και τέλους, εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο προκειμένου να μπει οριστικό «λουκέτο» στα ταμεία των εφοριών και τέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία των φορολογουμένων.

Οι τρεις ΔΟΥ της Εύβοιας μπαίνουν στο τρίτο κύμα καταργήσεων ή συγχωνεύσεων που αναμένεται να έρθει το Νοέμβριο και θα είναι το μεγαλύτερο αφού αφορά σε 80 Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Έδωσαν 5ήμερη άδεια σε βαρυποινίτη που είχε κάνει πέντε φόνους και δεν γύρισε ποτέ

Εξαφανισμένος παραμένει μετά την πενθήμερη άδειά του ο βαρυποινίτης Μιχάλης Μακρυγιάννης. Πρόκειται για έναν κακοποιό, καταδικασμένο για πέντε δολοφονίες και σωρεία άλλων εγκλημάτων, ο οποίος πήρε άδεια από το συμβούλιο φυλακών της Λάρισας, ωστόσο δεν γύρισε ποτέ.

Ο Μιχάλης Μακρυγιάννης ήταν καταδικασμένος σε τετράκις ισόβια, για πέντε δολοφονίες, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, τραυματισμούς, μια σειρά από ένοπλες ληστείες και ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, ο γνωστός βαρυποινίτης δεν δραπετεύει για πρώτη φορά καθώς τον Αύγουστο του 2006 πάλι μετά από πενθήμερη άδεια, δεν επέστρεψε στις φυλακές Αλικαρνασσού. Τελικά συνελήφθη στις 18 Οκτωβρίου 2007 στο Χαϊδάρι μαζί με άλλους δύο κακοποιούς.

Ο γνωστός κακοποιός μαζί με την σπείρα του και με τους αδελφούς Παλαιοκώστα είχαν διαπράξει ληστείες τραπεζών. Το 1985 στις 20 Δεκεμβρίου είχε σκοτώσει έξω από ένα μπαρ τον σερβιτόρο Σπύρο Βαλταδώρο. Οχτώ χρόνια αργότερα, το 1993, στις 28 Οκτωβρίου, σκότωσε και τον φίλο του, Αντώνη Δημητρόπουλο, μέσα στο κέντρο «Χρυσή Νύχτα» στις Τρεις Γέφυρες. Μετά σκότωσε και τον ταμία του κέντρου, Στέλιο Χριστοδουλάκη, τραυματίζοντας παράλληλα άλλα δύο άτομα.
Στις 23 Δεκεμβρίου 1993 μαζί με τον Κώστα Τέγα με πέντε πυροβολισμούς επιτέθηκαν στην σύντροφό του, Αγγελική Τσενεμπή, η οποία πέθανε αργότερα στον Καναδά και δολοφόνησε και έναν φίλο του στον οποίο ανέθεσε να την μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Στην συνέχεια διέπραξε σειρά ένοπλων ληστειών και συνελήφθη τελικά στις 20 Δεκεμβρίου 1994 μαζί με τον Τέγα σε ένα σπίτι στη Γαλάζια Ακτή.

Ο Πετσάλνικος διόρισε στο γραφείο του στη Βουλή τη μνηστή ανιψιού του

Τον διορισμό της μνηστής ενός ανιψιού του φέρεται να προώθησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, τοποθετώντας την ως «μετακλητή» στο γραφείο του στην Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το alphafm.gr, ο Φίλιππος Πετσάλνικος εμφανίζεται να προωθεί διορισμούς υπαλλήλων στο γραφείο που διατηρεί στη Βουλή, όπως δικαιούται βάση της νομοθεσίας.

Στο τελευταίο ΦΕΚ 367/31-7-2012, εμφανίζεται όμως το όνομα της κυρίας Καλύβα Όλγας του Χρήστου, η οποια έχει πτυχίο λυκείου, και τοποθετείται ως «μετακλητή» στο γραφείο του πρώην προέδρου.

Σύμφωνα με το alphafm.gr, η εν λόγω υπάλληλος είναι μνηστή του ανιψιού του κ. Πετσάλνικου, και γιου του Κωνσταντίνου Πετσάλνικου, ο οποίος είχε διατελέσει δήμαρχος Μακεδνών.

Eντοπίστηκε στη Λαμία διαμέρισμα που είχε νοικιάσει ο Αν. Θεοφίλου

Διαμέρισμα που είχε νοικιάσει ο Αναστάσιος Θεοφίλου εντοπίστηκε στην πόλη της Λαμίας, σύμφωνα με την αστυνομία.

 

Στο διαμέρισμα θα πραγματοποιηθεί έρευνα από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Λευκάδα: Επιασε τον σύζυγο της να την απατά και τον ευνούχισε

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν οι κάτοικοι της Λευκάδας το περιστατικό που σημειώθηκε στην κοινότητα Τσουκαλάδες, όταν μια απατημένη σύζυγος ευνούχισε τον άντρα της όταν τον έπιασε στα πράσα με την ερωμένη του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, η σύζυγος έκανε τσακωτό τον σύντροφο της στην αγκαλιά της φιλενάδας του και έγινε έξαλλη. Το αποτέλεσμα ήταν να αρπάξει ένα μαχαίρι και να κόψει εν ψυχρώ το μόριο του 50χρονου.

Στη συνέχεια ο άτυχος άντρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λευκάδας αλλά το είδος του σοβαρού τραυματισμού του δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί κι έτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η σύζυγος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Λευκάδας.

Προβολές Θερινού Κινηματογράφου «REX»: «Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά»

Μια καταπληκτική ταινία με σημαντικούς ηθοποιούς (Σάντρα Μπούλοκ, Τομ Χανκς, Μαξ φον Σίντοφ) προβάλει από σήμερα Δευτέρα 20 έως Τετάρτη 22 Αυγούστου

Τίτλος Ταινίας: «Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά» ο θερινός κινηματογράφος ΡΕΞ.

Έναρξη προβολών: 20:50 & 23:00 (2 προβολές)

Σκηνοθεσία: Στίβεν Ντάλντρι
Σενάριο: Ερικ Ροθ
Ηθοποιοί: Σάντρα Μπούλοκ, Τομ Χανκς, Μαξ φον Σίντοφ …
Έτος Παραγωγής: 2012

Υπόθεση: Ο 11χρονος Όσκαρ είναι πεπεισμένος πως ο πατέρας του (Τομ Χανκς), που πέθανε στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, στο World Trade Center, του έχει αφήσει ένα τελευταίο μήνυμα κάπου στην πόλη.

Νιώθοντας αποκομμένος από την μαμά του (Σάντρα Μπούλοκ) και μη θέλοντας να πιστέψει σε πράγματα που δεν μπορεί να παρατηρήσει, ο Όσκαρ αρχίζει να ψάχνει στη Νέα Υόρκη, για την κλειδαριά που ταιριάζει σε ένα μυστηριώδες κλειδί που βρήκε στην ντουλάπα του μπαμπά του.

Το ταξίδι του στην πόλη θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει την απώλεια που βίωσε και να καταλάβει καλύτερα τον κόσμο γύρω του...
Enhanced by Zemanta

Χαλκιδέος εισέπραττε σύνταξη δικαστικής υπαλλήλου που πέθανε το 2004!

Μια γιγαντιαία εισαγγελική έρευνα βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα για να μπει τέλος στο «πάρτι της διαφθοράς» με τις παράνομες συντάξεις και τα προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα-μαϊμού, που έπληξαν πολλά ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία καλούνται τώρα «να πάρουν πίσω τα κλεμμένα» και μάλιστα έντοκα, όπως αποκαλύπτει το ΕΘΝΟΣ.

Ηδη περισσότερες από 2.000 υποθέσεις στάλθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία στις εισαγγελικές αρχές με στόχο να ξεκινήσουν άμεσα οι διώξεις ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος στις περιπτώσεις που η ζημιά του κράτους ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, ενώ «στα σκαριά» βρίσκεται ο εντοπισμός άλλων 2.500 προσώπων που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις πεθαμένων συγγενών τους ή και τρίτων προσώπων.

Ανάμεσα στις εντυπωσιακές υποθέσεις που έστειλαν τα ταμεία στην Εισαγγελία συγκαταλέγεται:

Η περίπτωση του γιου μιας συνταξιούχου δικηγόρου, η οποία 6 χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή της πέθανε τον Φεβρουάριο του 1992.

Ο θάνατός της δεν δηλώθηκε στο Ταμείο Νομικών, με συνέπεια μέχρι τον Μάρτιο του 2011 να καταβάλλεται παράνομα η σύνταξη επί 19 ολόκληρα χρόνια. Για το σχετικό ποσό που ανέρχεται σε 208.966 ευρώ το Ταμείο έχει προχωρήσει σε καταλογισμό σε βάρος του συνδικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού, ο οποίος όμως δεν ανευρέθηκε στη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλώσει στο κέντρο της Αθήνας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα υποβάλλεται μήνυση, ενώ σε άλλη υπόθεση αναζητείται μέσω της Εισαγγελίας Χαλκίδας η συνδικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού συνταξιούχου δικαστικής υπαλλήλου που πέθανε το 2004 και μέχρι πριν λίγους μήνες η σύνταξη εξακολουθούσε να μπαίνει στον λογαριασμό της.

Παπαδημούλης: Το δίκιο του Υδραίου φοροφυγά μου είναι απεχθές

Με μήνυμά του στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε για την υπόθεση της Ύδρας, χαρακτηρίζοντας «απεχθές το δίκιο του Υδραίου φοροφυγά».

«Το δίκιο του Υδραίου φοροφυγά μου είναι απεχθές. Όσο μεγαλύτερη η φοροδιαφυγή, τόσο αγριότερη η περικοπή μισθών, συντάξεων. Καθαρές κουβέντες» έγραψε στο μήνυμά του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο αργότερα επανήλθε αναφέροντας: «Όχι στη μνημονιακή πολιτική, την ασυλία των ισχυρών, την άδικη φοροκαταιγίδα. Αλλά και καμία ανοχή στην προκλητική φοροδιαφυγή τύπου Ύδρας.»

Υπενθυμίζεται ότι στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα αναφερόταν:

«Αυτό δεν είναι επιχείρηση χτυπήματος της φοροδιαφυγής. Είναι μία ανόητη και πολυδάπανη παράσταση επίδειξης κρατικής και κυβερνητικής πυγμής, με εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και με γελοιοποίηση της χώρας μας διεθνώς.
»Η κυβέρνηση είναι σε πανικό, αντιμετωπίζει για μια ακόμα φορά τον λαό ως εχθρό και για αυτό είναι επικίνδυνη.»

Τι έγραφε σε Διαμαντοπούλου και Τσίπρα ο ληστής της Πάρου

Λάτρης των social media είναι ο 29χρονος συλληφθείς για τη ληστεία σε τράπεζα της Πάρου και τη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα.

Ο Αναστάσιος Θεοφίλου από τη Θεσσαλονίκη διατηρούσε λογαριασμό σε Facebook και Twitter και δύο μπλογκ, τα οποία μάλιστα ανανέωνε συχνά με διηγήματα στα οποία κυριαρχούσε το μίσος για την αστυνομία, την αστική τάξη, την εργασία αλλά και η αγάπη για τη βία και το αίμα.

Ο λογαριασμός του στο Twitter είναι @paranoiriko και διατηρεί επίσης το μπλογκ http://paranoiriko.blogspot.gr και τη σελίδα http://paranoiriko.tumblr.com/.

Από τότε που έγιναν γνωστά τα στοιχεία του, οι ιστοσελίδες του δέχονται καταιγισμό επισκέψεων και αρνητικών σχολίων.

Ανάμεσα στα άρθρα που του έχουν κινήσει το ενδιαφέρον και έχει ποστάρει είναι τα "Πορτρέτα κρατουμένων του 19ου αιώνα και εγκληματολογική ανθρωπολογία" και το "Εργοδότης πυροβόλησε μετανάστη και τον κράτησε κλειδωμένο για να μη μιλήσει".

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα διηγήματά του στα προσωπικά του μπλογκ, τα οποία ξεσκονίζουν και οι ειδικοί της ΕΛΑΣ.

Σε ένα από αυτά που ονομάζει "Τελετουργία σε τέσσερις πράξεις" περιγράφει τη ληστεία μίας τράπεζας: "Ο διευθυντής παριστάνει τον φιλικό. Πιστεύει ότι μπορεί να μιλήσει την γλώσσα των ληστών.

Οι ληστές αδιαφορούνε σε ποια γλώσσα θα υπακούσει ο διευθυντής.

Σαφείς και κοφτές εντολές σε τόνο:

Δεν είμαστε φίλοι.

Γάμα την κωλοτράπεζα και σκέψου την ζωή σου.

Μην την λυτρώσεις. μην πάρεις πάνω σου τα κρίματα της.

Υπακούει.

Οι κρόταφοι του διευθυντή έχουν σταγόνες ιδρώτα.

Ο ιδρώτας στους κροτάφους των ληστών δεν φαίνεται".

Τα tweets σε πολιτικά στελέχη

Στο λογαριασμό του στο Twitter έχει 150 followers και εκείνος ακολουθεί 113 άτομα.

Εχει στείλει tweet και στην πρώην υπουργό Αννα Διαμαντοπούλου @adiamantopoulou "γλυκούλα μου! τραβάς κι εσύ τον δικό σου Γολγοθά πάνω στα πτώματα μας... κουράγιο!", ενώ ενδιαφέρον του προκαλούσε και ο κ. Τσίπρας.
  Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών έγραψε: "δεν είπαμε να κάνουμε επανάσταση. Σύριζα είπαμε να βγάλουμε στις εκλογές γαμώ τον μπελά μου. ούτε γι αυτό δεν είναι ικανός αυτός ο λαός;;;!".

Επίσης προεκλογικά έγραφε για τον κ. Τσίπρα: "αν βγει ο Τσίπρας πρέπει να κάνει την φασιστοκτονία πλημμέλημα..." και "στο ερώτημα Τσίπρας ή τανκς λέμε Τσίπρας. στο ερώτημα Τσίπρας ή χάος λέμε χάος!".

Ο... gay φίλος του γαμπρού χάλασε το γλέντι με τις ζήλιες του!

Το γαμήλιο γλέντι τινάχτηκε στον «αέρα» ενώ παραμένει προς το παρόν άγνωστο αν ο ίδιος ο γάμος θα διαλυθεί οριστικά. Όλα αυτά, λόγω... αντιζηλίας με έναν gay! Πρόκειται σαφώς για την πιο πρωτοφανή ιστορία που συζητιέται σε πολλά πηγαδάκια της πόλης, μιας και ο γαμπρός αλλά και ο gay καλεσμένος είναι αρκετά γνωστοί λόγω της επαγγελματικής τους ενασχόλησης.

Για το τι συμβαίνει μεταξύ τους λέγονται πολλά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ανάμεσά τους υπάρχει εδώ και καιρό μια κρυφή ερωτική σχέση την οποία φρόντιζαν να κρατούν επτασφράγιστο μυστικό. Μόνο που οι συμπεριφορές και οι ματιές, όταν βρίσκονταν σε κοινές εμφανίσεις τους έξω, πρόδιδαν και τους δύο. Βέβαια, από την πλευρά τους έλεγαν πως ήταν καλοί φίλοι και ότι μάλιστα συνεργάζονταν επαγγελματικά.

Παράλληλα ο πρώτος διατηρούσε κανονική σχέση - και μάλιστα επί δύο χρόνια - με μία γυναίκα με την οποία πήραν την απόφαση να ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας. Η γαμήλια τελετή τελέστηκε σε ναό λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα και φυσικά καλεσμένος ήταν και ο ομοφυλόφιλος φίλος του γαμπρού. Το μυστήριο έγινε κανονικά στην εκκλησία και τίποτα δεν προμήνυε τα όσα θα επακολουθούσαν στο τραπέζι. Όπου ο φίλος και καλεσμένος άρχισε να πίνει και να δείχνει το πόσο ενοχλημένος ήταν από αυτό που συνέβαινε. Δεν έμεινε όμως εκεί.

Σύμφωνα με καλεσμένους προσέγγισε το νυφικό τραπέζι και δεν δίστασε να «πετάξει» σαφή υπονοούμενα απευθυνόμενος τόσο στο γαμπρό όσο και στη νύφη! Αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του ήταν να εκνευριστεί ο αδελφός του γαμπρού ο οποίος σηκώθηκε οργισμένος για να απομακρύνει τον gay καλεσμένο.

Ο τελευταίος όμως, σύμφωνα με το dete.gr, επέμεινε και ύψωσε τον τόνο της φωνής του τραβώντας την προσοχή όλων. Aυτά που ειπώθηκαν έκαναν τον γαμπρό να ανασκουμπωθεί και τη νύφη να κοιτάζει με απορία, ενώ οι συγγενείς είχαν μείνει κι αυτοί άφωνοι! Τελικά το γλέντι κόπηκε στο μέση, ενώ το ζεύγος ακύρωσε το ταξίδι του μέλητος και ο γαμπρός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

Παραμένει άγνωστο αν έχει καταφέρει να αποδείξει πως τίποτε από όσα ακούστηκαν περί ομοφυλοφιλικής του σχέση δεν ίσχυε και όλοι περιμένουν να δουν τις εξελίξεις...

Πώς να πετύχετε καλύτερη λάμψη στο πρόσωπό σας!

Αν δεν ξέρεις ποιό από τα δύο να χρησιμοποιήσεις, το ρουζ ή το μπρόνζερ, μάθε καλύτερα για τη χρήση και το αποτέλεσμά τους. Τότε, μόνο, θα αποφασίσεις σωστά τι σου ταιριάζει και δεν θα πέσεις στην παγίδα του ψεύτικου και του υπερβολικού.

Rouge: Φως και χρώμα!

Το ρουζ φωτίζει την εμφάνιση σου. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί που έχουν πιο ανοιχτόχρωμα δέρμα επωφελούνται πιο πολύ από το ρουζ. Η χρήση του ρουζ δίνει μια φυσική όψη ζωντάνιας και λάμψης στην επιδερμίδα, αρκεί βέβαια να διαλέξεις τη σωστή απόχρωση.

Το ρουζ πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στα ζυγωματικά σου και σε κανένα άλλο σημείο του προσώπου. Πολλές γυναίκες έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να βάλουν ρουζ και σε άλλες περιοχές του προσώπου, αυτό όμως δεν ισχύει.

Το υπερβολικό ρουζ μπορεί να κάνει το look σου πιο φτηνό ή και να το καταστρέψει εντελώς.

Χρησιμοποίησε ένα μεγάλο πινέλο για να απλώσεις το ρουζ με απαλές κινήσεις, ξεκινώντας από τα ζυγωματικά και συνεχίζοντας προς τα πάνω και προς τα έξω.
Bronzer: Έξτρα λάμψη!

Το bronzer είναι ιδανικό για όσες έχουν πιο σκουρόχρωμη επιδερμίδα ή ένα φυσικό μαύρισμα.

Στις πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες το bronzer χαρίζει μια λάμψη την οποία δεν μπορεί να δώσει το ρουζ. Κυκλοφορεί σε πολλές μορφές, όπως σε τζελ , σε στικ, σε κρεμώδη μορφή και σε πούδρα.

Διαλέγοντας το σωστό bronzer μην ξεχνάς ότι δεν πρέπει να είναι έως 2 τόνους πιο σκούρο από την επιδερμίδα σου. Ακόμη, πρέπει να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσεις για να σου δώσει μια όψη μαυρίσματος, αλλά για να τονίσει το μαύρισμα που ήδη έχεις.

Μπορείς να διαλέξεις ένα ιριδίζον bronzer που θα σου προσφέρει έξτρα λάμψη, πρόσεχε όμως να μην το παρακάνεις γιατί το look σου θα δείχνει ψεύτικο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...