Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Δημιουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Βόρειο Εύβοια

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη με ερώτησή της προς την Υπουργό Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, ζητά να δημιουργηθεί Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Βόρειο Εύβοια, για να διευκολυνθούν όσοι φοιτούν ή θέλουν να φοιτήσουν σ’ ένα τέτοιο σχολείο, από μια περιοχή με πολλά προβλήματα και δύσκολο οδικό δίκτυο.

Η βουλευτής στην ερώτησή της προς την Υπουργό αναφέρει:

«Η Βόρειος Εύβοια, όπως γνωρίζετε, μαστίζεται από την ανεργία και η διαβίωση των κατοίκων είναι εξαιρετικά δύσκολη, επιδεινώνεται δε ακόμη περισσότερο από το κακό οδικό δίκτυο το οποίο δυσκολεύει την πρόσβασή τους στην πρωτεύουσα του νομού, αλλά και σε άλλες περιοχές όπου λειτουργούν διάφορες δημόσιες υπηρεσίες.

Στον Τομέα της Παιδείας, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που υπάρχει στην Εύβοια βρίσκεται στο Αλιβέρι και όσοι από τους κατοίκους του βόρειου τμήματος του νομού επιθυμούν να φοιτήσουν σ’ αυτό, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα πρόσβασης, αφού η απόσταση μέχρι το εν λόγω σχολείο μπορεί να ξεπερνά τα 220 χιλιόμετρα, ο δε χρόνος που απαιτείται υπερβαίνει και τις 2,5 ώρες.

Πολλοί πολίτες που διαμένουν στη Β. Εύβοια και αναγκάζονται να πηγαίνουν στο σχολείο στο Αλιβέρι δεν προτίθενται να συνεχίσουν τη φοίτησή τους το επόμενο έτος, αφού καταταλαιπωρούνται και το οικονομικό κόστος γι’ αυτούς είναι σημαντικότατο.

Με βάση τα ανωτέρω και επειδή η ανάγκη δημιουργίας ενός Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Βόρειο Εύβοια είναι η μόνη προφανής λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων όσων επιθυμούν από την περιοχή αυτή να φοιτήσουν σ’ ένα τέτοιο σχολείο,

Ερωτάσθε κυρία Υπουργέ,

Προτίθεστε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημιουργηθεί Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Βόρειο Εύβοια για την εξυπηρέτηση μιας μεγάλης και με πολλές ανάγκες περιοχής και αν ναι, πότε θα γίνει αυτό;»

Περλεπέ: Παίζει με τη νοημοσύνη των πολιτών ο Δήμαρχος Καρύστου

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, χαρακτήρισε «πολεμική» την ανακοίνωση του Δημάρχου Καρύστου ο οποίος, διαστρεβλώνοντας το χθεσινό Δελτίο Τύπου του Υπ. Υγείας, προσπαθεί να διατηρήσει θερμό κλίμα για το θέμα που είχε προκύψει από μια μελέτη για το Νοσοκομείο Καρύστου.

Ως γνωστόν, με το εν λόγω Δελτίο Τύπου μπαίνει οριστικό τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν για δήθεν συγχώνευση των Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας της Κύμης και της Καρύστου και με τον πιο σαφή τρόπο δηλώνεται ότι, κάτι τέτοιο «δεν θα αποτελέσει απόφαση» της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Η κυρία Περλεπέ σχολιάζοντας την με ημερομηνία 24/5/2011 σχετική ανακοίνωση του κ. Μανώλη αναφέρει:

«Απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι, ο Δήμαρχος Καρύστου και κάποιοι ακόμα, προσπαθούν για κομματικούς καθαρά λόγους να διατηρήσουν κλίμα έντασης στην τοπική κοινωνία και για τους οποίους ταιριάζει η ρήση:

“Αν δεν συμφέρει η αλήθεια, τότε, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια”

Επιτέλους και ο λαϊκισμός έχει τα όρια του».

Απόδραση με φουσκωτό στο Μαρμάρι για την οικογένεια Καραμανλή!

Το προηγούμενο Σάββατο ο Κώστας Καραμανλής μαζί με την γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους αναχώρησαν για το Μαρμάρι της Ευβοίας. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Real news” σάλπαραν με το σκάφος τους για τη νότια Εύβοια με καπετάνιο τον ίδιο και χωρίς την παρουσία λιμενικού σκάφους.

Ίσως ήταν και η πρώτη φορά που ταξίδεψαν όλοι μαζί με το σκάφος, γιατί τις προηγούμενες φορές η Νατάσα Καραμανλή μαζί με τα παιδιά τους Αλέξανδρο και Αλίκη έπαιρναν το πλοίο γραμμής για να περάσουν απέναντι. 

Τώρα όμως που τα παιδιά τους έχουν γίνει 8 χρονών οι γονείς τους αποφάσισαν ότι μπορούν να ταξιδέψουν με φουσκωτό. Όλη η οικογένεια διέμεινε σε φιλικό σπίτι.

Video: Το cha cha chalenge των Μελέτη, Αγγέλου και Σαμαρά!

Την δεύτερη ομαδική χορογραφία cha cha challenge στο Dancing with the stars είχαν αναλάβει η Ελεονώρα Μελέτη, ο Αργύρης Αγγέλου και ο Τρύφωνας Σαμαράς με τους παρτενέρ τους και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αν και όταν σε μια ομάδα υπάρχει ο Τρύφωνας, δεν υπάρχει πιθανότητα να μην υπάρξουν κάποια λαθάκια... 

Δείτε το βίντεο!     


Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...