Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ο Αναγνωστάκης για τα έργα που χρειάζεται ΤΩΡΑ η Εύβοια

Στη συνεδρίαση της Μόνιμης  Ειδικής Επιτροπής Περιφερειών, που συνεδρίασε σήμερα, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε εισήγηση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σχετικά με την αναπτυξιακή περίοδο 2014-2020.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Η κατανομή πόρων για την Ε΄ Προγραμματική Περίοδο Χρηματοδότησης οφείλει και πρέπει να διακρίνεται από στοχευμένες ενέργειες και δράσεις, λιγότερη γραφειοκρατία, απλούστευση των διαδικασιών και επιλογή έργων στρατηγικής σημασίας.  

Στα πλαίσια της δημοσιονομικής πολιτικής οι περικοπές των ΚΑΠ  για τις περιφέρειες έχουν  φτάσει στο επίπεδο του 55%. Έτσι το σύνολο της χρηματοδότησης για τη νέα προγραμματική περίοδο θα κυμαίνεται στο ύψος των 20,6 δις ευρώ, ενώ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και 4 ακόμη ενταγμένες στις περιφέρειες μετάβασης θα μοιραστούν 2,1 δις ευρώ.

Για την πραγματοποίηση έργων  στους τομείς μεταφορών, περιβάλλοντος, αστικής ανάπτυξης, πολιτισμού, τουρισμού  και κοινωνικών υποδομών η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα πρέπει επικεντρωθεί στα εξής:

 Στην εκπόνηση ολοκληρωμένων περιφερειακών προγραμμάτων και παράλληλα περιορισμένων κεντρικών προγραμμάτων, που θα αφορούν αμιγώς παρεμβάσεις εθνικού ενδιαφέροντος
Στον ενισχυμένο και ουσιαστικό ρόλο και λόγο των Περιφερειών στη χάραξη πολιτικής, στη διαμόρφωση κριτηρίων και στην κατανομή πόρων

Στην απλοποίηση των διαδικασιών και στην ενδυνάμωση των μηχανισμών στήριξης στη διαχειριστική περίοδο 2014-2020.

Ειδικότερα για την Εύβοια το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νομό της Περιφέρειας τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην έλλειψη υποδομών και εκτείνονται στον αγροτικό τομέα και στους τομείς μεταφορών και υγείας.

Συγκεκριμένα για τον Αγροτικό Τομέα εκκρεμεί η κατασκευή φράγματος στην περιοχή των Ψαχνών προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ, στον Τομέα Υγείας εξασφάλιση της συνολικής χρηματοδότης του έργου για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, ενώ στον τομέα μεταφορών δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για απελευθέρωση κονδυλίων ενώ παράλληλη ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης νέων έργων όπως η παράκαμψη Χαλκίδας μέσω Ψαχνών (20km), η παράκαμψη Αμαρύνθου, η παράκαμψη Αγίας Άννας και το έργο οδικής ασφάλειας, λόγω των συνεχών κατολισθητικών φαινομένων στην οδό Ροβιές – Ήλια – Λ. Αιδηψού».

Παρασκευή 21 Ιουνίου στο ΑLMIRA BOAT Opening Party

Την Παρασκευή  21 Ιουνίου στο ΑLMIRA BOAT Opening Party @ ALMIRA MARE.

Με Soft Drinks, Cocktails δίπλα στην πισίνα..

Κάνε βουτιά στην πισίνα… 
στη θάλασσα…!
Και…… μακροβούτι στην απόλαυση!

Pool Bar Almira Boat!
Μέχρι να δύσει ο ήλιος…
θα τα έχεις ζήσει όλα!
Θα έχεις βυθιστεί στη δυνατή γεύση
του αγαπημένου σου καφέ!
Θα έχεις δοκιμάσει όσα περισσότερα cocktails μπορείς!

Αλλά… μη βιάζεσαι!
Είναι πολλά!
Αύριο πάλι………!
Κάθε μέρα… Almira Boat… 
μέσα στο Almira Mare… στον Άγιο Μηνά!
6 9 80 063 5 33.
Και το ταξίδι… αρχίζει!

Ολόφρεσκοι χυμοί και Cocktails στην πισίνα!! Just LOVE it!!!! ♥

Ο Ιππόκαμπος υποδέχεται την πρώτη πανσέληνο του καλοκαιριού

Ο Ιππόκαμπος υποδέχεται την πρώτη πανσέληνο του καλοκαιριού με το καθιερωμένο πλέον, Full Moon beach party την Κυριακή 23 Ιουνίου!

Δίπλα στην Θάλασσα, με SEXY χορεύτριες και Special guest την Mar.P (γνωστή απο τα party της στα κορυφαία Αθηναϊκά clubs της house σκηνης: Dybbuk, Sixx & Animal) το φετινό Full Moon Beach Party θα μείνει αξέχαστο!

Τη βραδιά θα ανοίξει με τις μουσικές του επιλογές ο Taxiarhis Karatzas ενώ ο Danny Panagiotou θα κορυφώσει το πρόγραμμα με το δικό του καυτό Set!

Άρχισαν τα ...ραγίσματα στον πεζόδρομο της Αβάντων


Ακόμη δεν παραδόθηκε επίσημα το έργο και άρχισαν να σπάνε οι πλάκες. Ακόμη δεν έχει παραδοθεί επίσημα το έργο πεζοδρόμησης της οδού Αβάντων και ...άρχισαν τα προβλήματα. 

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, άρχισαν να σπάνε οι πλάκες του πεζοδρομίου και να δημιουργούνται ...λακκούβες.

Φανταστείτε να περάσει και λίγος καιρός, τι έχουν να δουν τα μάτια μας....


egnomi.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...