Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ: «Ανοίγουν τα σχολεία - Απαιτούμε μόρφωση για όλα τα παιδιά!»


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, με θέμα «Ανοίγουν τα σχολεία - Απαιτούμε μόρφωση για όλα τα παιδιά!». Η σύσκεψη ξεκίνησε με την εισηγητική ομιλία του Αχιλλέα Ζορμπά, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, καθώς και της διοίκησης της ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας).

Η ομιλία περιείχε τις συγκεκριμένες  αλλαγές που εισαγάγει το σχετικό  νομοσχέδιο, αλλά δεν περιορίστηκε στις επιπτώσεις για τους εκπαιδευτικούς και όσους εργάζονται σήμερα στα  σχολεία (καθαρίστριες και φύλακες). Ο ομιλητής εστίασε στο περιεχόμενο  του λεγόμενου «νέου σχολείου»  και ανέλυσε τις αρνητικές  συνέπειες που θα έχει στον τρόπο  σκέψης και στην αντίληψη γενικότερα, των σημερινών μαθητών και  αυριανών εργαζομένων. Επιπρόσθετα, στάθηκε  σε πλευρές του «νέου σχολείου»  που εντείνουν την ταξικότητα της εκπαίδευσης, αφού θα εξωθήσουν τους μαθητές των λαϊκών οικογενειών στην κατάρτιση και στην απλήρωτη εργασία, μέσω των προγραμμάτων «μαθητείας». Οι αλλαγές στο σύστημα των εξετάσεων θα δυσκολέψουν πολλούς μαθητές να ολοκληρώσουν το Γενικό Λύκειο και κατ’ επέκταση να προχωρήσουν σε ανώτερες/ανώτατες σπουδές. Εξάλλου, ακόμα και το ίδιο το περιεχόμενο του σχολείου θα προσφέρει τυποποιημένες και ασύνδετες μεταξύ τους γνώσεις. Ως αποτέλεσμα, οι μαθητές δεν θα αποκτούν ολοκληρωμένη και συγκροτημένη αντίληψη για τον κόσμο, ούτε θα αναπτύσσουν την κριτική ικανότητα που έχει ανάγκη ο σύγχρονος άνθρωπος, για να κατανοήσει τον κόσμο και παλέψει για την βελτίωσή του.

Μετά την κεντρική ομιλία ακολούθησε πλούσια συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν  εκπρόσωποι σωματείων, μέλη συλλόγων γονέων από σχολεία, καθώς και εκπαιδευτικοί. Οι τοποθετήσεις μετέφεραν την άσχημη εικόνα που επικρατεί ήδη στα  σχολεία της περιοχής, τις δυσκολίες  που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί  στο έργο τους, καθώς και τις  αρνητικότατες συνέπειες που  θα επιφέρει το νομοσχέδιο στη ζωή  και στο μέλλον των μαθητών. Η  σύσκεψη ολοκληρώθηκε με το σχεδιασμό  της κοινής δράσης μαθητών, εκπαιδευτικών  και εργαζομένων γενικότερα, που  πρέπει να αναπτυχθεί για την ακύρωση  του νομοσχεδίου!

Συνεχίζεται η κατάληψη της Περιφέρειας από εργαζόμενους και άνεργους

Σωματεία εργαζομένων διαμαρτύρονται για τις ομαδικές απολύσεις, κάνοντας λόγο για υψηλή ανεργία που μαστίζει τόσο την περιοχή της Χαλκίδας όσο και της υπόλοιπης Εύβοιας.

         
Την κατάληψη – διαμαρτυρία συνεχίζουν, σωματεία εργαζομένων στη Χαλκίδα, με αφορμή την υψηλή ανεργία που ταλανίζει τη Εύβοια. Στην κατάληψη του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στη Χαλκίδα πήραν μέρος το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και τα σωματεία εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας, στη ΝΕΟΣΕΤ, στη ΣΕΛΜΑΝ, στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ και στον πρώην «Τσαουσόγλου».

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως τους τελευταίους μήνες γίνονται ομαδικές απολύσεις, χωρίς σε αρκετές περιπτώσεις να δίνονται αποζημιώσεις ή οφειλές από δεδουλευμένα. Μάλιστα, δεν λείπουν και οι περιπτώσεις των εργαζομένων σε επίσχεση εργασίας για περισσότερους από έξι μήνες. Στόχος των εργαζομένων είναι η συνέχιση της κατάληψης αλλά και η αλληλεγγύη με άλλους κλάδους, όπως η ΟΛΜΕ που συμμετείχε στην κατάληψη.

Στη σημερινή συνέλευση μίλησαν οι: Στέφανος Μπασινάς, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, Βαγγέλης Σταματούκος, Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, Ηλίας Κούκουρας, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας, Θανάσης Γιαπλές, Πρόεδρος του Σωματείου της Ιντερκέμ, Θανάσης Δεμερούτης, Πρόεδρος του Σωματείου της Σέλμαν, Γιάννης Χρυσάγης, Πρόεδρος του Σωματείου της Νεοσέτ, Χαρά Νίκα Γραμματέας της ΕΛΜΕ Ευβοίας και Κώστας Κουλουρίδης, μέλος του Περιφερερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

Όλοι τους αποφάσισαν να δημιουργηθούν βάρδιες περιφρούρησης του κτιρίου της Νομαρχίας, με σκοπό να αποφευχθούν οι προβοκατόρικες ενέργειες που σαν σκοπό θα έχουν να βλάψουν το εργατικό κίνημα. 

Χαλκίδα: Τον είδαν να "κουνιέται" και ανακουφίστηκαν!


Ήταν τέσσερις το μεσημέρι όταν το αυτοκίνητο που βλέπετε έφυγε από τον δρόμο και έπεσε πάνω σε κολόνα. Περαστικοί έβλεπαν την τρελή πορεία του αυτοκινήτου και εύχονταν να είναι καλά ο οδηγός.

Σε αυτό τον στύλο έπεσε το όχημα

Λίγα λεπτά αργότερα όταν τον έβγαλαν έξω από το όχημα, ανακουφίστηκαν.

Η ώρα που το ασθενοφόρο φεύγει με τον τραυματία
Κουνούσε τα πόδια και τα χέρια του και είχε τις αισθήσεις του.

Για λίγη ώρα διέκοψε την κυκλοφορία η τροχαία

Στο σημείο εκτός από ασθενοφόρο, έφθασαν και δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Είναι η είσοδος της πόλης από την Νότια Εύβοια-Οδρόμος με τα τροχαία όπως τον αποκαλούν οι κάτοικοι

Το άτυχο παλικάρι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και σύμφωνα με πληροφορίες έχει τραυματιστεί ελαφριά.


evianews.com

Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: Στηρίζουμε κάθε μορφή πάλης

Με αφορμή τους προπηλακισμούς σε Φ. Γενηματά και Π. Παυλόπουλο


«Στηρίζουμε κάθε μορφή πάλης, οποία και αν είναι αυτή» δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος εργαζομένων την ΛΑΡΚΟ, αναφερόμενος, στους προπηλακισμούς, που δέχτηκαν η Φώφη Γεννηματά και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Είμαστε κατά της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας» πρόσθεσε ο Ανδρέας Κορέτζελος.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της πορείας των εργαζομένων στη Βουλή, την Τρίτη, ομάδα εργαζομένων εντόπισε τον πρώην υπουργό της ΝΔ την ώρα που έβγαινε από το κτίριο της Βουλής.

Του επιτέθηκαν λεκτικά, ενώ του πέταξαν και μπουκάλια με νερό. Ο πρώην υπουργός μπήκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος μηνύει στελέχη των ΑΝΕΛ για αφίσες που τον αποκαλούν «πολιτικό απατεώνα»

Μήνυση κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος κατά στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Εύβοια οι οποίοι φέρονται να τοιχοκόλλησαν αφίσες με υβριστικούς, όπως ισχυρίζεται ο πολιτικός, και υποτιμητικούς για το πρόσωπό του χαρακτηρισμούς.

Συγκεκριμένα, η μήνυση αφορά σε αφίσεις που τοιχοκόλλησαν πριν από περίπου δυο μήνες στην Χαλκίδα στελέχη των ΑΝΕΛ, οι οποίες αποκαλούσαν «Πολιτικό Απατεώνα» τον Βουλευτή.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Ιουλίου έξω από το πολιτικό γραφείο του Μαρκόπουλου, με αφορμή την επιστροφή του στην ΝΔ. Οργισμένα στελέχη των ΑΝΕΛ, εκτός από τις αποδοκιμασίες, μοίρασαν φέιγβολάν που χαρακτήριζαν ψέυτη τον Βουλευτή, ενώ κόλλησαν δεκάδες αφίσες στην πόλη με το παραπάνω περιεχόμενο.

Μάλιστα, ο Κώστας Μαρκόπουλος είχε απαντήσει τότε ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη ενώ αναμένεται να καταθέσει και αγωγές.

Οι μηνυόμενοι είναι οι εξής

1) Θεοδουλίδης Χρήστος, δάσκαλος, πρώην πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο νομό Ευβοίας,

2) Δαύρης Αλέξανδρος, ιατρός του Νοσοκομείου Χαλκίδας,

3) Καραμούζης Γεώργιος, επιχειρηματία,

4) Μαλακέλη Ευαγγελία, συνταξιούχο,

5) Στάμου Μιχάλης, ιδιωτικού υπαλλήλου, και

6) Χρυσάγη Ευδοξία, υπαλλήλου Δ.Ε.Η.

Σύμφωνα με πληροφορίες του  eviazoom, τα στελέχη των ΑΝΕΛ μόλις πληροφορήθηκαν τα της μήνυσης, επικοινώνησαν με τον Πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο, ο οποίος στο άκουσμα της είδησης φέρεται να εξοργίστηκε με τον βουλευτής της ΝΔ, ενώ τη δικογραφία ζήτησε να δει ο Βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος.


T. Κουίκ και Ρ. Μακρή στις κινητοποιήσεις για τη ΛΑΡΚΟ


Μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα (10/9/2013) μία ογκώδη και εντυπωσιακή πορεία από την Ομόνοια προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το Υπουργείο Οικονομικών, συμπαρατάχθηκαν ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και η Τομεάρχης Ενέργειας Ραχήλ Μακρή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Σε δηλώσεις του σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, ο Τέρενς Κουίκ είπε τα εξής:

«Η ΛΑΡΚΟ δεν πωλείται. Είναι η κορυφαία επιχείρηση νικελίου σε όλη την Ευρώπη και μέσα στις κορυφαίες του πλανήτη.

Η ΛΑΡΚΟ είναι μία υγιής επιχείρηση η οποία δεν χρωστάει σε κανέναν, παρ’ όλο που η μνημονιακή συγκυβέρνηση της τιμολογεί δύο φορές επάνω την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιεί, σε σχέση με άλλους ιδιώτες, όπως για παράδειγμα σε σχέση με τον όμιλο Μυτιληναίου.

Η ΛΑΡΚΟ, καταβάλλει κανονικά τους μισθούς στους εργαζόμενους, εκπληρώνει εις το ακέραιον τις δανειακές της υποχρεώσεις και δίνει κάθε χρόνο στο κράτος 25.000.000 ευρώ είτε για φόρους είτε στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ λέμε όχι στην πώληση αυτής της σημαντικής κρατικής περιουσίας και πόσο μάλλον μας είναι αδιανόητο να δεχθούμε η ΛΑΡΚΟ να περάσει εκεί όπου σχεδιάζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση, δηλαδή στα χέρια των Σκοπιανών.

Έχω ξαναπεί, μετά την επίσκεψή μου στη ΛΑΡΚΟ, ότι το συγκυβερνητικό σχέδιο είναι η πώληση στους Σκοπιανούς οι οποίοι θα κλείσουν την παραγωγική διαδικασία της ελληνικής εταιρείας, θα αποκτήσουν την κυριότητα των μεταλλείων μας στην Καστορικά, στον Άγιο Ιωάννη και αλλού και κλείνοντας τις παραγωγικές μονάδες και έχοντας στην κατοχή τους το δικό μας υπέδαφος, θα καταστούν (οι Σκοπιανοί) μονοπωλιακή δύναμη στο χώρο των Βαλκανίων.

Επαναλαμβάνω: λέμε ΟΧΙ στην οποιαδήποτε ιδέα πώλησης της ΛΑΡΚΟ.
Τέλος, σημειώνω ότι αυτές οι δηλώσεις μου, είναι απαγορευτικές για μετάδοση στο κανάλι της Δημόσιας Τηλεόρασης της οποίας το μικρόφωνο το βλέπω ανάμεσα στα άλλα».

Το 5ο Olympic Classic Tour Rally στην Εύβοια

Το 5ο Olympic Classic Tour Rally θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου στην Αττική, τη Βοιωτία και την Εύβοια.

Ένας ακόμη διεθνής αγώνας Ιστορικών Αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στη χώρα μας. Πρόκειται για το 5ο Olympic Classic Tour Rally που θα διεξαχθεί στις 14-15 Σεπτεμβρίου στην Αττική, τη Βοιωτία και την Εύβοια. Όπως το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του περασμένου Μαΐου έτσι και αυτός ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο “FIA Trophy for Historic Regularity Rallies”, αφού είναι ο 5ος γύρος του θεσμού. Επιπλέον προσμετρά στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Ράλλυ Regularity με συντελεστή 2 (ξεχωριστή κατάταξη για κάθε αγωνιστική ημέρα), αποτελώντας έτσι τον 4ο και 5ο γύρο του θεσμού.

Ο διήμερος αγώνας που διοργανώνει και αυτή τη χρονιά το Hellenic Lancia Club θεωρείται ήδη επιτυχημένος, καθώς έχει την τιμή να φιλοξενεί τρεις πολύ σημαντικές διεθνείς συμμετοχές. Συγκεκριμένα, ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2012 Joe Reynolds, από την Ιρλανδία, οι Michael Haberl - Sebastian Haberl, από την Αυστρία (Πρωταθλητές Ευρώπης το 2009), αλλά και οι Ιταλοί Πρωταθλητές, Paolo Marcattilj - Stefano Sinibaldi, θα γευθούν για δεύτερη φορά τη φιλοξενία και τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας. Παράλληλα, σε αγωνιστικό επίπεδο θέλουν πολύ να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς με τα κορυφαία ελληνικά πληρώματα που δεν τους επέτρεψαν να διακριθούν τον περασμένο Μάιο στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις.

Σημειώνεται ότι ο φετινός αγώνας, που διοργανώνεται υπό την Αιγίδα των Δήμων Φιλοθέης-Ψυχικού και Χαλκιδαίων, θα έχει συνολικό μήκος περίπου 400 χλμ. και θα περιλαμβάνει 25 Ειδικές Διαδρομές-χρονομετρήσεις ακρίβειας (μ.ω.τ. μικρότερη των 50 χλμ./ώρα). Σύμφωνα με το πρόγραμμα η Τελετή Εκκίνησης θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 10:00, από την Αίγλη Ζαππείου, και έπειτα από μία ανασυγκρότηση στο Μοσχοπόδι Θήβας, τα πληρώματα θα ολοκληρώσουν το 1ο Σκέλος στη Χαλκίδα, για να διανυκτερεύσουν στο ξενοδοχείο “Πέλαγος” στον Άγιο Μηνά. Την επομένη, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, το 2ο Σκέλος εκκινεί στις 10:30 από τη Χαλκίδα, και ο αγώνας ολοκληρώνεται στις 17:00 στην πρώτη πλατεία του Παλαιού Ψυχικού, όπου θα γίνει και η απονομή επάθλων στους νικητές.

Ο Σκανδαλίδης στη Χαλκίδα για την επέτειο του ΠΑΣΟΚ


Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας και η Ν.Ε. ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ Εύβοιας οργανώνουν την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο του μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, εκδήλωση για τα 39 χρόνια ιστορίας του ΠΑΣΟΚ.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του το ιδρυτικό στέλεχος του Κινήματος ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Την εκδήλωση ακόμη θα τιμήσουν με την παρουσία τους και μέλη της κεντρικής επιτροπής του κινήματος.

Οξύλιθος: Είχε ... "καβάντζα" με ναρκωτικά

Ναρκωτικά στο αυτοκίνητό του αλλά και σε... καβάντζα στο Ωρολόγιο είχε ένας 45χρονος από τον Οξύλιθο..


Συνελήφθη, στην περιοχή του Οξυλίθου, από αστυνομικούς της Δ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και κατηγορείται  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. 

Μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 45χρονος,  βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (1,4) γραμμαρίων.

Στην συνέχεια ο 45χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς μία πλαστική σακούλα που περιείχε ποσότητα κάνναβης, σε μορφή αποξηραμένων φύλλων, μεικτού βάρους (640) γραμμαρίων, την οποία είχε κρύψει ο ίδιος σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη που βρίσκεται στην περιοχή Ωρολόγιο του Δήμου Αλιβερίου – Κύμης.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...