Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Evia Rally στην Βόρεια Εύβοια, 8,9 και 10 Ιουλίου 2011

A Bowler Wildcat during the 2005 Goodwood Fest...Image via Wikipedia

Στην Βόρεια Εύβοια στις 8,9 και 10 Ιουλίου με αφετηρία την πόλη της Αιδηψού θα γίνει ο αγώνας-γιορτή, 900 χιλιομέτρων διαδρομών, σε 3 ημέρες με νυχτερινό σκέλος και πολλές εκπλήξεις από τον διοργανωτή evia rally και χορηγό το Radiomania,οι οποίοι φροντίζουν ήδη από τώρα να μείνει αξέχαστος στους επισκέπτες και συμμετέχοντες.

Ο αγώνας προσμετρά ήδη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 4x4 της ΕΛΠΑ και στο Balkan Rally Raid Cup, με συμμετοχές του εξωτερικού αφού όλοι οι φίλοι του Balkan rally θα είναι εκεί.Η KRD, η αγωνιστική ομάδα της ΜΑΚΑΝ,η ομάδα του off road Club Bulgaria, η ομάδα της ΜΑΝ Marine θα είναι εκεί να διασχίσουν τα βουνά της Ευβοίας από την Αιδηψό μέχρι τον Παγώντα.

Σχετικότερες πληροφορίες για την παρακολούθηση του αγώνα και τι ς συμμετοχές θα βρείτε στο www.eviarally.com , με συνεχή ενημέρωση και νέα,σημεία διαδρομών, πλούσιο φωτογραφικό υλικό,roadbook.

To Radiomania στηρίζει και χορηγεί το eviarally, καθώς επίσης ανέλαβε στα καθήκοντά του τα εξής: 1)Παρουσίαση-εκφώνηση-καλωςορισμα στα ΜΜΕ απο εκπροσωπους του σταθμου.

Θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη του rally και της παρουσίασης απο ελληνικα οσο και ξενα καναλια,ΝΕΤ, ΕΤ3, ΣΚΑ'Ι', ΝΟVA και απο καναλια του εξωτερικου RAI UNO,TV7 BULGARIA,TIVU.

2)Live αποκλειστική αναμετάδοση του αγώνα από τον σταθμό Radiomania και flash news με τον Λεωνιδα Πεπλη,παραγωγο του σταθμου, καθ’όλη τη διάρκεια ξεκινωντας απο την Παρασκευη μεχρι και την Κυριακη 10 Ιουλιου σε 4 διαφορετικες γλωσσες-Ελληνικά, Αγγλικα, Ιταλικα και Γαλλικα.

3)Την διοργάνωση events (συναυλιών-φεστιβάλ) το βράδυ της έναρξης Παρασκευή 8 Ιουλίου-Σάββατο 9 Ιουλίου-Κυριακη 10 Ιλουλιου. Πιο συγκεκριμενα: Παρασκευη 8 Ιουλιου στο μικρο αμφιθεατρο στα Λουτρα Αιδηψου, live mini rock consert με μπαντες απο την ευρυτερη περιοχη της βορειας Ευβοιας.Σαββατο 9 Ιουλιου η πολυαναμενομενη συναυλια στην περιοχη 'Λιβαδι' παραλιακη λεωφορος Λ.Αιδηψου-Αγ.Νικολαου, με τους Λαυρεντη Μαχαιριτσα,Δημητρη Σταροβα, Ζηνα Αρβανιτιδη και Παναγιωτη Μαργαρη και την ορχηστρα τους. Κυριακη 10 Ιουλιου, live event με γνωστο μεγαλο ονομα-εκπληξη του ελληνικου πενταγραμμου σε club της πολης της Αιδηψου.

4)Την παρουσιαση κατα την τελετη απονομής κυπέλλων και επάθλων στην τελετή λήξης από τους Όλγα Βογιατζή και Γιάννη Σταματάκη.( τηλεοπτική κάλυψη απο τα προαναφερομενα καναλια) ευχαριστιες και αποχαιρετισμος
Enhanced by Zemanta

Στον αέρα το «Βοήθεια στο Σπίτι» των Στύρων



Στον αέρα βρίσκεται πραγματικά η συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στα Στύρα, όπως μας δήλωσε αγανακτισμένος ο Δήμαρχος, Νίκος Μανώλης, για την γενικότερη κατάσταση που αντιμετωπίζει με την κακή οικονομική διαχείριση που γινόταν στον Δήμο.

«Οι φάκελοι αυτών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έχουν εξαφανιστεί από το Δήμο, έχουν κοπεί για το ίδιο άτομο διπλές επιταγές με πλαστογραφημένες υπογραφές, και έχουν αφαιρεθεί με τις πλαστογραφίες χρήματα», μας είπε και συμπλήρωσε «έχει σίγουρα ευθύνη ο κ. Ορφανίδης, υπάλληλος του Δήμου Στυρέων και γραμματέας του προγράμματος και με έγγραφο προς τον Εισαγγελέα και τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης ζητώ να επέμβουν και γι αυτό το θέμα στα Στύρα, για να δούμε αν και ποιοι άλλοι έχουν ευθύνη. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εικόνα για το πρόγραμμα στα Στύρα, οι υπάλληλοι ψάχνουν να βρουν στοιχεία και δεν βρίσκουν και πρέπει να καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το πρόγραμμα, που είναι στον αέρα».
karystiapress.gr

Διακοπες στην Χαλκιδα για Τατιανα Στεφανίδου - Νίκο Ευαγγελατο (video)

ΒΙΝΤΕΟ: Στο φρούριο Καράμπαμπα της Χαλκίδας

Τρις ισόβια για το τριπλό φονικό της Ερέτριας

Με ομόφωνη απόφαση ολοκληρώθηκε η δίκη για το τριπλό φονικό που σημειώθηκε πέρυσι στην Ερέτρια. 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χαλκίδας καταδίκασε τον Π.Σίμωση σε τρις ισόβια, χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού.

Ο Παναγιώτης Σίμωσης καταδικάστηκε για τις εν ψυχρώ δολοφονίες του 52χρονου δικηγόρου Αθηνών Θανάση Θάνο, του 34χρονου επιχειρηματία Ανδρέα Καρμοίρη από το Κορωπί και του 34χρονου Γιώργο Παπαδόπουλο από το Μενίδι.

Το Δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του 56χρονου επιχειρηματία, Παναγιώτη Σίμωση για κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής και δεν του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς των θυμάτων, που είχε ζητήσει να του αναγνωριστούν.
eviaportal.gr

Κυκλοφοριακό χάος στην Ε.Ο. Χαλκίδας - Αθηνών, απο ένα... Mιράζ

Dassault Mirage 2000Image by Smudge 9000 via Flickr
Οι λουόμενοι στη θάλασσια περιοχή της Χαλκίδας, έκπληκτοι έβλεπαν τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, να περνά απο μπροστά τους ο πλωτός γερανός των Ναυπηγείων... με ένα Μιράζ επάνω... Ακόμα πιο έκπληκτοι και αγανακτισμένοι οι οδηγοί που βρέθηκαν στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Αθηνών, αφού λόγω της μεταφοράς του αεροπλάνου... οδικώς, δημιουργήθηκε χάος και κυκλοφοριακό κομφούζιο...

Παρ' όλα αυτά πρέπει να τονίσουμε ότι η ανέλκυση του αεροσκάφους Mirage 2000, το οποίο είχε καταπέσει σε θαλάσσια περιοχή στο νοτιοδυτικό άκρο της Σάμου, στις 9 Ιουνίου, λόγω μηχανικής βλάβης, στέφθηκε με επιτυχία.  
Το αεροσκάφος ανελκύθηκε από βάθος εβδομήντα πέντε μέτρων από την Μοίρα Κινητών Ομάδων της 206ης Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης το 4ο ειδικό τάγμα Εθνοφυλακής, το Ναρκοθηρευτικό ΚΑΛΛΙΣΤΩ, το αρματαγωγό ΡΟΔΟΣ, καθώς και το λιμενικό σώμα. Επιπλέον συμμετείχαν αφιλοκερδώς, οι βαθυδύτες Σπυρίδων Κόλλας, Ανδρέας Ανδρικόπουλος και ο Απόστολος Κυπραίος, με το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος του.
Η επιχείρηση καθυστέρησε να ολοκληρωθεί λόγω καιρικών συνθηκών ενώ είχε ιδιαίτερες δυσκολίες εξαιτίας των υπογείων ρευμάτων που υπάρχουν στη θαλάσσια περιοχή.
Οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας θα εξετάσουν εάν οι ζημιές στο αεροσκάφος είναι επισκευάσιμες ή όχι.
Υπενθυμίζεται ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους είχε παραληφθεί σώο, από σκάφος του στρατού ξηράς.
Το Miraz παρέλαβε πλωτός γερανός των Ναυπηγείων που το οδήγησε στην περιοχή των Τσιμέντων απο όπου και το παρέλαβε ειδική ομάδα οδικώς.
Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το Μιράζ 2000 που έπεσε, ήταν μέρος ενός σχηματισμού 4 αεροσκαφών που απογειώθηκε από την Τανάγρα για να εκτελέσει εκπαιδευτική αποστολή χαμηλής πτήσης. Ενα πρόβλημα στη ροή του αέρα στον κινητήρα είναι, όπως φαίνεται η αιτία της πτώσης του Μιράζ 2000, σε θαλάσσια περιοχή δυτικά της Σάμου.

Αυτές είναι οι τελευταίες πληροφορίες από το ατύχημα με το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο πάντως δεν διαλύθηκε ολοκληρωτικά.

Το Μιράζ 2000, που ήταν μέρος ενός σχηματισμού τεσσάρων αεροσκαφών, απογειώθηκε από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα για να εκτελέσει εκπαιδευτική αποστολή χαμηλής πτήσης.

Ενώ βρισκόταν μεταξύ Σάμου και Φούρνων, οι δύο χειριστές του εντόπισαν απώλεια ώσης του κινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι ο αέρας δεν ρέει σωστά στον κινητήρα. Οι πιλότοι προσπάθησαν, ανεβαίνοντας σε μεγαλύτερο ύψος (περίπου 2.500 πόδια) να το διορθώσουν και αφού δεν τα κατάφεραν χρησιμοποίησαν τα εκτινασσόμενα καθίσματα για να σωθούν.

Τους δύο πιλότους περισυνέλεξε σκάφος του Στρατού Ξηράς που έσπευσε στην περιοχή καθώς εκεί κοντά εκτελείτο άλλη άσκηση.
Οι δύο χειριστές μεταφέρθησαν στην Αθήνα με μεταγωγικό C-130.

Το Μιράζ 2000 είχε καταπέσει περίπου 16 ναυτικά μίλια από το αεροδρόμιο της Σάμου και σε απόσταση ως και 2 ναυτικά μίλια από την ακτή.

Πρόκειται για το υπ’ αριθμόν 11 αεροσκάφος Μιράζ 2000 που χάνει η Πολεμική Αεροπορία.Ανήκει στη φουρνιά των 40 Μιράζ 2000 που είχαν αγοραστεί από τη Γαλλία την περίοδο 1989 – 1992 στο πλαίσιο της επονομαζόμενης «αγοράς του αιώνα». Από αυτά τα 40 αεροσκάφη έχουν αναβαθμιστεί τα 10. Το 2007, η χώρα μας αγόρασε και 15 Μιράζ 2000-5.
www.eviaportal.gr
Enhanced by Zemanta

Κλειστό το Δημοτολόγιο απο 23 έως 29 Ιουνίου, λόγω μεταφοράς του

Chalcis,on the island of Evia, GreeceImage via Wikipedia
Από την Πέμπτη, 23 έως και την Τετάρτη, 29 Ιουνίου, η Υπηρεσία του Δημοτολογίου (εκδόσεις πιστοποιητικών) του Δήμου Χαλκιδέων θα είναι κλειστή για το κοινό λόγω μετακόμισής της από το κτήριο της οδού Λυκόφρονος 4.

Η Υπηρεσία του Δημοτολογίου θα είναι ανοικτή για το κοινό και πάλι από την Πέμπτη, 30 Ιουνίου στο νέο της χώρο, στην οδό Αβάντων 50 (στο παλαιό Δημαρχείο) στο ισόγειο.
Enhanced by Zemanta

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΔ. ΕΛΥΤΗ

Odysseas Elytis (1911–1996), poet, Nobel laure...Image by Tilemahos Efthimiadis via Flickr
Ο Δ. Χαλκιδέων σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την εκδήλωση:«αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, το φωτεινό ποιητή του Αιγαίου και του έρωτα» που θα πραγματοποιηθεί από το καλλιτεχνικό εργαστήρι Ληλαντίων του Δ. Χαλκιδέων, την Παρασκευή 24 Ιουνίου και ώρα 20:30 στο θέατρο της δημοτικής κοινότητας Αγ. Νικολάου Ληλαντίων (πλησίον γηπέδου), με ελεύθερη είσοδο.
Enhanced by Zemanta

Με μεγάλη επιτυχία η γιορτή της ελπίδας Special Olympics

13th Special Olympics World Summer GamesImage via WikipediaΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή της ελπίδας για την υποδοχή όλων των ξένων αποστολών που ήλθαν στις πόλεις Αμφιτρύων Χαλκίδας και Ερέτριας στο φρούριο της Κανήθου. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην γιορτή αυτή και απόλαυσαν το χορευτικό «Μαγικές σβούρες» , όπου ερμήνευσε μελοποιημένα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη, του Νίκου Καββαδία και του Γιώργου Σεφέρη, καθώς και τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου και άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών.Πριν τις ...σβούρες, η Παιδική Χορωδία Τυπάλδου έδωσε μια μοναδική συναυλία.
Η εκδήλωση αυτή άρεσε πάρα πολύ σε όλες τις ξένες αποστολές αλλά και στον Μητροπολίτη Χαλκίδας. Για την οργάνωση τόσο της γιορτής αυτής όσο και του πενθήμερου των πόλεων Αμφιτρύων θα πρέπει να δοθούν στην οργανωτική επιτροπή, στυην κα Πρωτρογήρου Αναστασία όπου έχει δώσει όλο της "το είναι", την κα Μπασούκου, την κα Μερτζάνη, αλλά και σε όλους τους εθελοντές όπου προσέφεραν και προσφέρουν τα μέγιστα.
http://evia-logos.blogspot.com/
Enhanced by Zemanta

Η Φανή Ψαθά στον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας

Η Ολυμπιονίκης της Πάλης Φανή Ψαθά την Πέμπτη 23 Ιουνίου θα βρίσκεται στον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας, όπου διοργανώνεται από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας και από τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο στις εγκαταστάσεις του σωματείου.
 
Θα συμμετέχουν στην εκδήλωση μαθητές, αθλητές και Ολυμπιονίκες όπου θα μεταλαμπαδεύσουν μήνυμα υπέρ του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος.
evia-logos.blogspot.com

Πολύωρες Διακοπές Ρεύματος «γονατίζουν» τους επαγγελματίες Καρύστου

 Συμβολική κατάληψη ΟΑΠ-ΔΕΗ στο Ηράκλειο Με έγγραφο τους οι Σύνδεσμοι Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Καρύστου, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρύστου και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουρισμού Καρύστου, προς την ΔΕΗ, εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους, σχετικά με τις πολύωρες διακοπές ρεύματος στην Κάρυστο και ζητούν να μειωθεί ο χρόνος διακοπής ρεύματος σε 2ώρες σε καθημερινή βάση έως ότου να ολοκληρωθούν οι εργασίες.
Κακά τα ψέματα, εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου αυτές οι διακοπές (07:00 – 16:00) «γονατίζουν» τους επαγγελματίες τις περιοχής!!!!
Διαβάστε ολόκληρη την δήλωση:
«Πληροφορηθήκαμε ότι για δεύτερη φορά μέσα στον Ιούνιο και συγκεκριμένα την Πέμπτη 23-06-2011, ο εργολάβος της ΔΕΗ θα εκτελέσει εργασίες στην Κάρυστο οι οποίες απατούν την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος από 7:00 εώς 16:00.
Η πολύωρες αυτές διακοπές ξέρετε πολύ καλά ότι, την καλοκαιρινή περίοδο την οποία διανύουμε, έχουν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις στην λειτουργία όλων των επιχειρήσεων, με πρώτη και σημαντικότερη την αλλοίωση των πάσης φύσεως προϊόντων που βρίσκονται υπό ψύξη.
Δεν μπορούν λοιπόν οι διακοπές της ηλεκτροδότησης να είναι μεγαλύτερης διάρκειας από 2 ώρες. Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε έγκαιρα τον εργολάβο σας για να προγραμματίσει τις εργασίες του με 2 ώρη καθημερινή διάρκεια και στη συνέχεια να ενημερώσετε τις επιχειρήσεις με νέες ανακοινώσεις που να περιέχουν το πρόγραμμα των 2ώρων διακοπών.»
Για τα Διοικητικά Συμβούλια
Οι Πρόεδροι
Ρόδο Σφυρίδη      Μαρία Γάσπαρη      Χαρούλα Παντελή

Κατάληψη του Δημαρχείου Ψαχνών

Από σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι των πρώην επιχειρήσεων ΔΗΚΕΜΕ και ΔΕΥΑΜ έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του Δημαρχείου.

Όπως είναι γνωστο στην χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση του το Δημοτικό συμβούλιο Μεσσαπίων-Διρφύων αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μεταφέρει στον Δήμο μόνο 10 από τους 33 εργαζόμενους.

Ταξιτζήδες Καρύστου κατά Μπουραντά

The town hall of Karystos.Image via Wikipedia
Από χθες και επ' αόριστον τα ΤΑΞΙ Καρύστου έχουν προβεί σε απεργία - αποχή από τα καθήκοντά τους διαμαρτυρόμενοι διότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας με την 3055/25-5-11 απόφασή του, εντελώς αυθαίρετα και χωρίς να ζητήσει την γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου, αλλά και του Σωματείου τους, επέτρεψε την μεταστάθμευση ΕΔΧ ΤΑΞΙ από τα Καλύβια που έχουν έδρα και από τον Αετό, στην Κάρυστο
Enhanced by Zemanta

Καθημερινό ραντεβού με την ενημέρωση, την ψυχαγωγία αλλά και την κριτική.

News OneImage via WikipediaΜέχρι σήμερα το blog  All About Evia ήταν σε δοκιμαστική λειτουργία. Ήδη προχωρήσαμε - από χτές- σε πολλές και σημαντικές αλλαγές , που θα φανούν σταδιακά.

Το blog αυτό ΔΕΝ έρχεται να προστεθεί στα άλλα. Θα σας δίνει άμεση πληροφορήση για ότι απασχολεί την Εύβοια και την Περιφέρεια αλλά θα ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ.

Ακόμη είναι αρχή. Αλλά όσοι μας γνωρίζουν ξέρουν  τι θα ακολουθήσει. Και όσοι δεν μας ξέρουν καιρός να μας μάθουν....

Από σήμερα δίνουμε καθημερινό ραντεβού με την ενημέρωση, την ψυχαγωγία αλλά και την κριτική.

Καλή σας Μέρα !
Enhanced by Zemanta

Παραιτήθηκε δημοτικός σύμβουλος Καρύστου

I created this photo.Image via WikipediaΟ δημοτικός σύμβουλος Καρύστου Κώστας Διγαλέτος ζήτησε την αντικατάστασή του από τη θέση του αντιδημάρχου καθαριότητας,ανακύκλωσης και παρακολούθησης μικρών έργων για προσωπικούς λόγους, όπως δήλωσε.

Ο Δήμαρχος Καρύστου Ν.Μανώλης έκανε δεκτή την αίτηση παραίτησης και ευχαρίστησε τον Κ. Διγαλέτο για την προσφορά του στον τόπο μας.

(πληρέστερο ρεπορτάζ στο  site http://www.karystiapress.gr/ )
Enhanced by Zemanta

Ωρεοί: Εκδρομή για τους Special Olympics

13th Special Olympics World Summer GamesImage via Wikipedia
Ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ωρεών, με κοινωνική ευαισθησία και αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των Αθλητών των Special Olympics, θα διοργανώσει μονοήμερη εκδρομή στο ΟΑΚΑ, την Κυριακή 3 Ιουλίου, προκειμένου να παρακολουθήσουμε αγώνες Στίβου, Κολύμβησης, Μπάσκετ, Άρσης Βαρών, Τένις & Βόλευ.

Τιμή συμμετοχής κατ`άτομο €18. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του Συλλόγου 69 45 65 70 52
Enhanced by Zemanta

14ήμερο Κορυφαίων Πανελληνίων Σκακιστικών

Opening chess position from black side.Image via Wikipedia
Ξεκινά από το ερχόμενο Σάββατο 25 Ιουνίου στην Ερέτρια, η σκακιστική γιορτή με τις τρεις κορυφαίες πανελλήνιες σκακιστικές διοργανώσεις που οργανώνουν από κοινού η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος “Παλαμήδης ο Ευβοεύς” και τα ξενοδοχεία Eretria Village και Holidays in Evia.
Πρώτη -χρονικά- διοργάνωση τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα-Παίδων και Κορασίδων (κάτω των 16 ετών) 2011, που θα διαρκέσει μέχρι την 1η Ιουλίου και στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν 350 περίπου νεαροί σκακιστές και σκακίστριες από την Ελλάδα και την Κύπρο. Λίγες μόνο εβδομάδες μετά τα Πανελλήνια Σχολικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα 2011  με τη συμμετοχή-ρεκόρ των 878 μαθητών και μαθητριών, τα νιάτα της χώρας δίνουν και πάλι ραντεβού στην Εύβοια σε μια πραγματική γιορτή, που υπηρετεί τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και τη Φιλία για να επιβεβαιώσουν ότι το μέλλον του σπουδαίου πνευματικού αθλήματος είναι εξασφαλισμένο.
Πριν προλάβει να πέσει η αυλαία των νεανικών πρωταθλημάτων η γιορτή θα συνεχιστεί με την την τελική φάση (Final-4) του 29ου Πανελλήνιου Κυπέλου Ελλάδος 2011. Τέσσερις από τις κορυφαίες Ομάδες της χώρας, που ξεχώρισαν από μια επίπονη διαδικασία περιφερειακών αγώνων και αγώνων μπαράζ, θα διεκδικήσουν τον επίζηλο τίτλο της Κυπελλούχου Ελλάδας 2011.
Οι σπουδαίες εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με το 39ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής Κατηγορίας 2011, την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του αθλήματος, όπου 34 ομάδες από όλη τη χώρα με περισσότερους από 500 αθλητές θα δικδικήσουν από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδας 2011.
Η προσέλευση επισκεπτών από διάφορα σημεία της χώρας αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Συνδυάζοντας δυο από τις πλέον δημοφιλείς δραστηριότητες, τον αθλητισμό (σκάκι) και τον τουρισμό.
Το Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για το σκακιστικό κόσμο της περιοχής,αφού για πρώτη φορά η Ανατολική Στερεά & Εύβοια θα συμμετάσχει με τρεις εκπροσώπους, τη διοργανώτρια Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος “Παλαμήδης ο Ευβοεύς”, την Ένωση Σκακιστών Άμφισσας και το νεοφώτιστο Σκακιστικό Ομιλο Άμφισσας.
Η Ερέτρια και γενικότερα η Εύβοια και η Περιφέρεια θα αποτελέσουν για δύο εβδομάδες το επίκεντρο της σκακιστικής δραστηριότητας, αλλά και μετά την λήξη των τριών πολύ σημαντικών διοργανώσεων, ο σκακιστικός κόσμος της χώρας για λίγο μόνο θα απομακρυνθεί από την περιοχή: Θα ακολουθήσει στα μέσα του Αυγούστου στη Χαλκίδα το Διεθνές Σκακιστικό Φεστιβάλ “Negroponte” 2011, που θεωρούμε βέβαιο ότι θα ξεπεράσει την πρωτοφανή επιτυχία  της αντίστοιχης περσινής διοργάνωσης που συγκέντρωσε  204 σκακιστές και σκακίστριες από 29 χώρες.
Το πνευματικό άθλημα του σκακιού ανθίζει οργανωτικά και αγωνιστικά στον τόπο του Παλαμήδη και η περιοχή προσελκύει σημαντικό αριθμό επισκεπτών,γεγονός που προσδίδει στις εκδηλώσεις -πέραν της αθλητικής- ιδιαίτερη οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική σημασία.
Χορηγοί των εκδηλώσεων είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, οι Δήμοι Χαλκιδέων και Ερέτριας, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, τα ΚΤΕΛ Ν.Εύβοιας, η ΧΑΛΚΙΣ ΑΒΕΕ Ειδών Κεραμοποιίας και η ΑΕ Τσιμέντων Ηρακλής, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι ο Sentra FM 103,3 και το Radio Just 93 fm

Enhanced by Zemanta

Έκθεση σε επαφή με την ψυχή

13th Special Olympics World Summer GamesImage via WikipediaΜέχρι τις 23 Ιουνίου συνεχίζεται η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Χαλκιδέας ζωγράφου Αίγλης Πέττα και μπορούν οι Χαλκιδέοι, και όχι μόνο, να την επισκεφθούν

Η έκθεση, με τίτλο "Μεταξύ της σκέψης και της δράσης" (σε επαφή με την ψυχή), περιλαμβάνει 16 έργα και φιλοξενείται στο Κόκκινο Σπίτι.

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια των SPECIAL OLYMPICS, ενώ σε άλλες αίθουσες εκθέτουν τα έργα τους Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και το Ειδικό Σχολείο
Enhanced by Zemanta

Έψαχναν, τον Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου για Αυτόφωρο

The church in Aliveri, GreeceImage via WikipediaΈψαχναν, τον Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου για να τον πάνε στο Αυτόφωρο, όλη μέρα σήμερα !

Και αυτό Ξεκίνησε σήμερα τα έργα κατασκευής της νέας εξέδρας του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου και τον Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά τον έψαχνε το τοπικό Λιμεναρχείο για να οδηγηθεί στο αυτόφωρο αφού δεν είχε σχετική άδεια.

Στο χώρο του Ομίλου κάτοικοι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον Λιμενάρχη για την διακοπή των εργασιών..
Enhanced by Zemanta

"Tύμπανο, τρομπέτα και κόκκινα κουφέτα" στο 9ο Δημοτικό Χαλκίδας

Μία ξεχωριστή παράσταση δόθηκε από το παιδικό τμήμα της θεατρικής Αγωγής του Δήμου Χαλκιδέων την Κυριακή 16 Ιουνίου στο χώρο εκδηλώσεων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, στην Κάνηθο.


Το έργο του Γιάννη Ξανθούλη, «Τύμπανο, τρομπέτα και Κόκκινα Κουφέτα», ζωντάνεψε στην σκηνή, από τους μικρούς ...ηθοποιούς οι οποίοι κέρδισαν το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού!.

Κείμενο - photo: eviatop

Κ. Περλεπέ: Να μην πάνε χαμένες οι θυσίες και να κατανεμηθούν δικαιότερα τα βάρη.

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατά την ομιλία της στη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, ανέφερε και τα εξής:

“Έχω τη βαθειά πεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε, ότι δεν θα επιτρέψουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων, ότι δεν θα κάνουμε πίσω στις δυσκολίες για κανένα λόγο.

Γνωρίζω, όπως όλοι μας άλλωστε, και τις τεράστιες δυσκολίες και τα προβλήματα και τις πικρίες των πολιτών. Όμως, διαπιστώνω ότι παράλληλα με την κριτική και τη δικαιολογημένη οργή για την κατάσταση που βιώνει σήμερα ο πολίτης, υπάρχει το επίμονο αίτημα για διέξοδο.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση που θα έπρεπε να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης –μια κατάσταση για την οποία φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη- και να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια, δυστυχώς, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, κατώτερη των περιστάσεων. Οι εντυπώσεις που προσπαθεί να δημιουργήσει δεν θα έχουν καμία τύχη.

Οι πολίτες δεν ξεχνούν την περίοδο της τελευταίας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας των πεντέμισι ετών.

Είναι παρόντα με δραματικό τρόπο τα αποτελέσματα εκείνης της πολιτικής, η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, οι ρουσφετολογικές προσλήψεις στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, το τεράστιο έλλειμμα, για το οποίο τίποτα δεν είπε ο κ. Σαμαράς, αλλά προσπάθησε ως λογιστής να μεταφέρει τις ευθύνες για το χρέος στο ΠΑΣΟΚ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...