Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

«Μερίδες: Το μέγεθος …μετράει», στη Χαλκίδα

Πρώτος «σταθμός» του portal διατροφής medNutrition, που τη φετινή σεζόν φέρνει τηνενημέρωση για το μέγεθος της μερίδας κοντά στους κατοίκους άλλων πόλεων της Ελλάδας, ήταν η Χαλκίδα.

Έτσι, το περασμένο σαββατοκύριακο, τουλάχιστον 4.000 ενημερωτικές αφίσες του medNutrition, μοιράστηκαν σε ένα ειδυλλιακό σημείο δίπλα στη θάλασσα, στην παραλία της Χαλκίδας. Οι αφίσες φτιάχτηκαν για να ενημερώσουν το κοινό, πόσο πρέπει να τρώνε καθημερινά από κάθε κατηγορία τροφίμου. Κι αυτό γιατί, έρευνες δείχνουν ότι τρώμε με «μπούσουλα» τη μερίδα του εστιατορίου, η οποία, τις περισσότερες φορές είναιδιπλάσια ή τριπλάσια από το κανονικό. Μάλιστα, στην αφίσα, για να γίνουν κατανοητά τα μεγέθη, κάθε τροφή αντιστοιχήθηκε με κάποιο αντιμείμενο από την καθημερινή ζωή.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπεύθυνος τομέα Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, καρδιολόγος κ. Γεώργιος Βοσκός, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου της Χαλκίδας, κ. Παντελής Κούκος, αλλά και ο εκπρόσωπος του ΓΕΡΜΑΝΟΥ Νέας Αρτάκης, Κώστας Σπυρόπουλος, που ήταν ένας από τους χορηγούς επικοινωνίας της εκδήλωσης.


Αρκετοί ήταν εκείνοι που στάθηκαν λίγο παραπάνω χρόνο στο περίπτερο και συμπλήρωσαν ειδικό ερωτηματολόγιο από το οποίο η επιστημονική ομάδα του mednutrition φιλοδοξεί να βγάλει περισσότερα συμπεράσματα σχετικά με το επίπεδο ενημέρωσης του κοινού για το μέγεθος της μερίδας και τα συνηθέστερα λάθη τους. Συνολικά, συμπληρώθηκαν περίπου 300 ερωτηματολόγια.


Μέσα από τη σύντομη συζήτηση με τους περαστικούς, οι διατροφολόγοι διαπίστωσαν τηνανάγκη συστηματικής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης γύρω από το θέμα των μερίδων. Παρόλο που το μέγεθος της μερίδας είναι μια πληροφορία που τα περισσότερα τρόφιμα αναγράφουν στην ετικέτα τους, οι μόνοι που φαίνεται να την αναζητούν είναι όσοι ήδη προσέχουν την διατροφή τους και αποφεύγουν τα λιπαρά, και το κάνουν, μόνο στα τρόφιμα που είναι light (με μειωμένα λιπαρά).


Την ερχόμενη Παρασκευή και το ερχόμενο Σάββατο, οι διατροφολόγοι του medNutrition, θα περιμένουν, να ενημερώσουν το κοινό, με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια θέρμη στην Κόρινθο (πλησίον Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος) και Κιάτο (πλησίον Alpha Bank).


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκιδέων και τουΟργανισμού Άθλησης Χαλκίδας, με χορηγό την ΦΑΓΕ και την υποστήριξη των:Unilever, Μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Ζυμαρικά Barilla Ολικής Αλέσεως, Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ, Βoehringer Ιngelheim Pharmaton Vitamigen, Δημητριακά Ολικής Αλέσεως FITNESS® της NESTLÉ®, Ρύζι Uncle Ben’s.
Enhanced by Zemanta

Oκτακόσιοι καθηγητές μαθηματικών στη Χαλκίδα

Nook (Mathematics)Image by Thomas Dimson via FlickrOκτακόσιοι καθηγητές μαθηματικών στη Χαλκίδα .....στο πανελλήνιο μαθηματικό συνέδριο.

Διοργανώνεται από την ελληνική μαθηματική εταιρεία.

Με τη συμμετοχή δέκα καθηγητών από το πανεπιστήμιο Πάτρας, και περισσότερων από οκτακοσίων συνέδρων - καθηγητών από τα πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Αμερικής, της Κύπρου και..
εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα, και με ένα εξαιρετικό συμβολισμό δύο ημέρες μετά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του Ά73, πραγματοποιείται στη Χαλκίδα το 27o πανελλήνιο μαθηματικό συνέδριο της μαθηματικής εταιρείας - ΕΜΕ, από τις 19 έως τις 21 Νοεμβρίου 2010.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη του ρόλου της μαθηματικής επιστήμης στην τεχνολογία και στην οργάνωση της κοινωνικής ζωής της χώρας, αλλά και του ρόλου του εκπαιδευτικού, του καθηγητή των μαθηματικών, η υποστήριξη και αποτελεσματική λειτουργία του, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού συστήματος.

Στη ατζέντα του συνεδρίου βρίσκονται ζητήματα όπως ο επαγγελματισμός του εκπαιδευτικού, οι καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις, οι χαρισματικοί καθηγητές, η μεθοδολογική ικανότητα στη διδασκαλία. Ο δάσκαλος των μαθηματικών στην εκπαίδευση, στην έρευνα, στην κοινωνία. Η δια βίου μόρφωση και η παιδαγωγική κατάρτιση των μαθηματικών. Η ψηφιακή γνώση στο ψηφιακό σχολείο. Τα δίκτυα των εκπαιδευτικών. Tο κοινωνικό κύρος του καθηγητή των μαθηματικών. Ο ‘απίστευτοςΆ θεσμός των φροντιστηρίων στην Ελλάδα.

Η αξιολόγηση και η επιλεξιμότητα των δασκάλων από τους μαθητές, η αξιοποίηση των 3.900 περίπου πτυχιούχων μαθηματικών και η ένταξή τους στη σχολική διαδικασία, και τέλος η επιμελητηριακή λειτουργία της μαθηματικής εταιρείας για τους άνεργους μαθηματικούς.

Η τοπολογία του Brower για τις υπερσφαίρες, το θεώρημα του Kakutani, η θεωρία του Nash, από τα μαθηματικά του ‘σήμεραΆ, είναι μέρος της εισήγησης του κεντρικού ομιλητή του συνεδρίου Κώστα Δασκαλάκη, καθηγητή στο MΙΤ.

Θα υπάρξουν ακόμη στρογγυλά τραπέζια με θέματα - μεταξύ άλλων - τη λειτουργία του μαθηματικού στην τάξη του Γυμνασίου και του Λυκείου. Συντονιστής είναι ο Θεοδόσης Ζαχαριάδης, αν. καθηγητής πανεπιστημίου Αθήνας.

Συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Έλενα Ναρδή, καθηγήτρια στο University οf East Anglia, Ειρήνη Μπίζα καθηγήτρια στο University Of Loughborough, Δέσποινα Πόταρη, αν. καθηγήτρια πανεπιστήμιου Αθήνας, Μαριάνα Τζεκάκη, αν. καθηγήτρια Αριστοτέλειου πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Κώστας Χρήστου, καθηγητής πανεπιστήμιου Κύπρου.

Την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου αποτελούν μεταξύ άλλων οι Σταύρος Παπασταυρίδης, καθηγητής Άλγεβρας στο πανεπιστήμιο Αθήνας, και για δεκαπέντε χρόνια στο πανεπιστήμιο Πάτρας, ως πρόεδρος, Διονύσης Λάππας, αν. καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αθήνας, ως αναπληρωτής πρόεδρος, Ευγενία Κολέζα, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Πάτρας, Σπύρος Πνευματικός, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πάτρας, Θεοδόσης Ζαχαριάδης, αν. καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αθήνας, Νίκος Παπαναστασίου, αν. καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αθήνας, Παναγιώτης Βλάμος, επ. καθηγητής στο Ιόνιο πανεπιστήμιο, Ευγένιος Αυγερινός, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Από το πανεπιστήμιο Πάτρας συμμετέχουν ακόμη οι καθηγητές, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Ανδρέας Αρβανιτογεώργος, Παναγής Καραζέρης, Ευφροσύνη Μακρή, Βασίλης Παπαντωνίου, Ευγενία Πετροπούλου και Μιχάλης Βόσκογλου.

Το συνέδριο θα αποτελέσει τονωτική "ένεση" για τα επαγγέλματα του τουριστικού τομέα της Εύβοιας, στην έναρξη της φετινής χειμερινής περιόδου
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...