Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Καπερνάρος : Τι απαντά για τη φοροδιαφυγή των 5,5 εκατομμυρίων που του καταλογίζει το ΣΔΟΕ

Την περίπτωση του βουλευτή και γνωστού δικηγόρου Βασίλη Καπερνάρου, μελετά το ΣΔΟΕ για μη δήλωση εισοδημάτων ύψους 5,5  εκατομμυρίων ευρώ.
Τι απαντά ο ίδιος για τη φοροδιαφυγή που του καταλογίζει το ΣΔΟΕ;

Ο Βαγγ. Αποστόλου για τις ζημιές στις καλλιέργειες του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας

Για τις ζημιές στις καλλιέργειες του  Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Εύβοιας ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου δηλωσε:

"Απαντώντας στην αναφορά που κατέθεσα (1014/10-10-2013) για το παραπάνω θέμα ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χαρακόπουλος αναφέρει:

  1. «Για τις προκληθείσες ζημιές από φυτοπαθολογικές προσβολές και από ιώσεις, όπως είναι αυτές της τοματοκαλλιέργειας δεν καλύπτονταιαπό τον ΕΛΓΑ. Επιπλέον δεν μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα χορήγησης κρατικών ενισχύσεωναρμοδιότητας ΠΣΕΑγιατί δενοφείλονται σε θεομηνίες ή δυσμενείς καιρικές συνθήκες κι ούτε έχουν πάρει επιδημικό χαρακτήρα.»

Το σίγουρο  είναι ότι οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ δεν ασχολήθηκαν με το ζήτημα σοβαρά και η τεκμηρίωσή τους στερείται αντικειμενικότητας, πόσο μάλλον όταν σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις υπήρξε μια διαφορετική προσέγγιση.

  1. «Όσον αφορά στις ζημιές από ακαρπία-κακή καρπόδεση στις ελαιοκαλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της ΠΕ Ευβοίας,συμπεριλαμβανομένου και του ανωτέρου Δήμουσημειώνεται ότι οι εν λόγω ζημιές δύνανται να ενταχθούν σε Πρόγραμμα ΚΟΕ (ΚρατικώνΟικονομικών Ενισχύσεων)Στο πλαίσιο αυτόο ΕΛ.ΓΑπαρακολουθεί την εξέλιξη των ελαιοκαλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχήέως καιτην περίοδο συγκομιδής των εν λόγω καλλιεργειών, προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική εικόνα και το μέγεθος των ζημιών.
Όσον  αφορά στο χρόνο υποβολής των Προγραμμάτων ΚΟΕ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνεται ότι, με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες, τα ετήσια Προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων για το σύνολο της χώρας και για όλες τις καλλιέργειες, υποβάλλονται στις αρχές του επόμενου έτους.»

Για το πρόβλημα της ελαιοκαρπίας έχουν γίνει από την πλευρά μου κι άλλες παρεμβάσεις. Πιστεύω ότι παράλληλα με τις πιέσεις που πρέπει να ασκηθούν από τους εκπροσώπους του αγροτικού χώρου και των τοπικών κοινωνιών θα καταστεί δυνατή η κάλυψη ενός μέρους από το απωλεσθέν εισόδημα της συγκεκριμένης καλλιέργειας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...