Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα αυθαίρετα

Νέα προσφυγή κατά του νόμου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων (ν.4014/11) θα απασχολήσει την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο παραπέμφθηκε από το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων προσφυγή με την οποία προσβάλλεται ως αντίθετος στο Σύνταγμα ο νόμος 4014/11 που περιελάμβανε ευνοϊκές διατάξεις για τα αυθαίρετα και την εξαίρεση από την κατεδάφισή τους έναντι παραβόλου.

Η υπόθεση αφορά οικοδομική άδεια στην Ηγουμενίτσα, η οποία, προσβλήθηκε ως παράνομη από ιδιοκτήτες γειτονικής οικοδομής, με την αιτιολογία ότι δεν είχαν διανοιχτεί οι προβλεπόμενοι κοινόχρηστοι χώροι και το οικόπεδο δεν είχε πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο. Μετά την προσφυγή η εν λόγω οικοδομική άδεια ανακλήθηκε από τη Διοίκηση μετά από σχετική αυτοψία.

Στη συνέχεια, ωστόσο, και μετά την έκδοση του νόμου 4014/11, οι αντίδικοι πέτυχαν την υπαγωγή στις διατάξεις του και την έκδοση νέας αδείας το 2012 που προσβλήθηκε ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων και παραπέμπεται τώρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στην αίτηση γίνεται αναφορά στη γνωστή νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας που δέχθηκε ότι δεν επιτρέπεται συνταγματικά να εξαιρούνται από την κατεδάφιση αυθαίρετες κατασκευές που ανεγέρθησαν μετά από 31.3.1983 και ζητείται να κριθούν ανίσχυρες οι διατάξεις του νέου νόμου ως αντίθετες στο άρθρο 24 του Συντάγματος γιατί νοθεύουν τον πολεοδομικό σχεδιασμό.

Η τηλεοπτική Σιλά ποζάρει γυμνή στην μπανιέρα της

Έχει κερδίσει το γίνει γνωστή στην Ελλάδα ως Σιλά, ενώ στην Τουρκία έχει δει το κασέ της να εκτοξεύεται στα ύψη. Η Κανσού Ντερέ πριν περπατήσει τα μονοπάτια της υποκριτικής εργαζόταν ως μοντέλο. Είχε κάνει λοιπόν στο πλαίσιο του μόντελινγκ κάποιες διαφημίσεις ανάμεσα στις οποίες και η συγκεκριμένη που την ήθελε γυμνή με φέτες πορτοκάλι στα επίμαχα σημεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΙΛΑ ΓΥΜΝΗ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΙΕΡΑ ΤΗΣ

Διατηρήστε το χρώμα του πεντικιούρ

Για να είστε πάντα περιποιημένες χωρίς ατυχήματα στο πεντικιούρ και μεγαλύτερη διάρκεια στο χρώμα, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

1. Ακόμα και αν η επιφάνεια του χρώματος φαίνεται να έχει στεγνώσει, στην πραγματικότητα τα στρώματα του βερνικιού στα νύχια είναι ακόμα νωπά. Χρειάζονται μερικές ώρες για να στεγνώσει εντελώς το χρώμα ώστε να παραμείνει αναλλοίωτο και να διαρκέσει περισσότερο.

2. Μετά το πεντικιούρ πάντα να φοράτε σαγιονάρες, flip flop ώστε να μην χαλάσει το βερνίκι στα νύχια. Σε περίπτωση που φοράτε κλειστά παπούτσια, απλώστε αρκετό λάδι σώματος ή νυχιών πάνω από το βερνίκι, έτσι θα προστατέψετε το χρώμα στα νύχια.

3. Καλύψτε με το βερνίκι και τις άκρες των νυχιών, έτσι το χρώμα δεν θα ξεφλουδίσει εύκολα και θα διατηρηθεί περισσότερο. Όταν το νύχια είναι πολύ φαρδιά λογικό είναι να αφήνουμε μικρά κενά στα πλάγια, στην περίπτωση αυτή καλό είναι να απλώσετε αρκετή βάση base coat και στο τελείωμα αρκετό στεγνωτικό βερνίκι και στις άκρες των νυχιών.

4. Αποφύγετε την γυμναστική, τα κλειστά παπούτσια ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος για μια ημέρα. Έτσι θα προστατέψετε το υπέροχο πεντικιούρ σας και διατηρηθεί περισσότερο. Όπως είπαμε το βερνίκι θέλει αρκετές ώρες για να στεγνώσει εντελώς!

5. Μετά το πεντικιούρ τα πετσάκια είναι απλά υπέροχα, απαλά, ενυδατωμένα και το βερνίκι φαίνεται πιο φωτεινό και ξεχωρίζει. Μετά από 2-3 μέρες όμως το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο – υπάρχει λύση. Απλώστε καθημερινά και αν είναι απαραίτητο 2-3 φορές την ημέρα, ένα ενυδατικό λάδι νυχιών σε πετσάκια και νύχια.

6. Απλώστε top coat μια φορά την εβδομάδα πάνω από το βερνίκι, καλύπτοντας ολόκληρο το νύχι και ειδικά τις άκρες.

7. Αν είχατε ατύχημα με το χρώμα στα νύχια και έμεινε στάμπα, τότε βουτήξτε τον δείκτη σε ασετόν, περάστε απαλά την επιφάνεια του χρώματος για να γίνει λεία και στην συνέχεια απλώστε πάλι ένα στρώμα από το ίδιο βερνίκι.
jenny.gr

Spiegel: Να χρεοκοπήσει η Ελλάδα

Νέο σκληρό άρθρο του γερμανικού περιοδικού κατά της Ελλάδας που χαρακτηρίζει ρίσκο και θυσία της Ευρώπης τη νέα βοήθεια στην χώρα μας.

Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει, καθώς ούτε η ευρωζώνη ούτε το ΔΝΤ μπορούν να θυσιάσουν την αξιοπιστία τους προσφέροντας στην Ελλάδα μια νέα βοήθεια, αναφέρει σε ένα σκληρό άρθρο του για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Επιμένει ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει τελικά να αποφύγει την χρεοκοπία και εξηγεί: «Εάν ο στόχος της Μέρκελ και των συμμάχων της ήταν να σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, τότε απέτυχαν. Το μόνο που κατάφεραν τα μέτρα λιτότητας ήταν να επιδεινώσουν την κρίση και να αυξήσουν το χρέος».

Επισημαίνει ότι τίποτα δεν πάει σύμφωνα με όσα είχαν προγραμματισθεί και πως εάν η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανιζόταν ενώπιον της γερμανικής Βουλής, για να ζητήσει ένα τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, μετά το ελληνικό αίτημα που αναμένεται να υποβάλει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για διετή επιμήκυνση, οι κυβερνητικοί εταίροι της θα την κυνηγούσαν έξω από το κτίριο.

Σημειώνει, συνεχίζοντας την κριτική στην Μέρκελ, πως από μόνη της η Γερμανίδα καγκελάριος ενεπλάκη σε αυτή τη δυσχερή κατάσταση, καθώς επέμενε ότι τα προβλήματα των χωρών της νότιας Ευρώπης μπορούν να λυθούν μόνο με σκληρή λιτότητα και πως το μοναδικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης για να κάνει αυτά που έπρεπε.

«Τώρα δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον τρόπο ερμηνεία της κρίσης» συμπληρώνει το περιοδικό.

Συμπληρώνει ότι η χρεοκοπία θα προσέφερε στην Ελλάδα την ευκαιρία να απελευθερωθεί από τα χρέη της και να κάνει μια νέα αρχή είτε ως μέλος της ευρωζώνης είτε όχι.
parapolitika.gr

Από τη "στροφή του θανάτου" στο νοσοκομείο ο 25χρονος Χαλκιδέος Δημήτρης Παπαδόπουλος

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Στη "στροφή του θανάτου", είχε στήσει καρτέρι ο χάρος στον γνωστό Χαλκιδέο μπάρμαν του καφέ /μπαρ "Τουριστικό", Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Ο Δημήτρης κατάφερε να του ξεφύγει αλλά περνάει κρίσιμες στιγμές μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε σήμερα τα ξημερώματα στην στροφή της φαρμακοβιομηχανίας Gallenica.
 
Ο 25χρονος Χαλκιδέος Δημήτρης Παπαδόπουλος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επέστρεφε από τη Γλύφα προς τη Χαλκίδα και ενώ επέβαινε στη μηχανή του, για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχό της.
 
Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Χαλκίδας, μια και έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα στη μέση και στο πρόσωπο. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ γίνονται προσπάθειες  να μεταφερθείαπό το νοσοκομείο Χαλκίδας σε μονάδα αθηναϊκού νοσοκομείου. 
 
Στο πλευρό του βρίσκονται ο πατέρας του Σωκράτης Παπαδόπουλος (πρώην ιδιοκτήτης του ουζερί "Σωκράτης" στην οδό Χαϊνά), η μητέρα του Φανουρία, και οι αδελφές του Ελευθερία και Βούλα.

Συνεχίζονται οι ανασκαφές στο Παλαμάρι της Σκύρου

Κάτω από αντίξοες συνθήκες, με υψηλές θερμοκρασίες και τον ήλιο να καίει, εργάζονται φέτος το καλοκαίρι οι αρχαιολόγοι στον προϊστορικό οικισμό, στο Παλαμάρι, στη βορειοανατολική παραλία της Σκύρου.

Συνεχώς έρχονται στην επιφάνεια νέα ευρήματα, ορισμένα από τα οποία προέρχονται από την εποχή του χαλκού. Οι φωτογραφίες προέρχονται από πρόσφατη δημοσιογραφική αποστολή στη Σκύρο και απεικονίζουν την έντονη ανασκαφική δραστηριότητα.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος είναι επισκέψιμος για το κοινό και μάλιστα έχει δημιουργηθεί μία μικρή, αλλά οργανωμένη έκθεση με ευρήματα, η οποία εμπλουτίζεται διαρκώς με την πρόοδο των εργασιών.

Στα όρια της φτώχειας πολλοί Ελληνες μετανάστες στην Αυστραλία

Παρά την κρατούσα αντίληψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία ευημερεί, η πραγματικότητα είναι σκληρή. Ενα σημαντικό ποσοστό των γεννημένων στην Ελλάδα Ελλήνων κατοίκων της Αυστραλίας ζει κοντά στα όρια της φτώχειας. Αυτό προκύπτει από δημοσίευμα του «Νέου Κόσμου» που στηρίζεται σε στοιχεία της γενικής απογραφής.

Το φαινόμενο επιβεβαιώνει και ο ομογενής Εργατικός βουλευτής, Στηβ Γεωργανάς που δήλωσε:

«Είναι συχνό φαινόμενο να χτυπούν την πόρτα του γραφείου μου απελπισμένοι ομογενείς που ζητούν βοήθεια γιατί τους πέταξαν από το σπίτι τους είτε επειδή δεν είχαν να πληρώσουν το ενοίκιο ή για άλλους λόγους που σχετίζονται με την οικονομική τους κατάσταση».

Ο κ. Γεωργανάς πρόσθεσε:

«Επικρατεί η αντίληψη ότι η ελληνική παροικία είναι μία πλούσια παροικία και ακούμε πολλές φορές ιστορίες επιτυχημένων συμπαροίκων που δημιουργούν αυτήν την ψευδαίσθηση. Τα πράγματα δεν είναι έτσι όμως. Πίσω από την ιστορία ενός επιτυχημένου Ελληνα επιχειρηματία για παράδειγμα κρύβονται εκατοντάδες ιστορίες συμπαροίκων που ζουν μέσα στη φτώχια».

Παρόμοια είναι και η εμπειρία του κ. Δημήτρη Μπούρα, κοινωνικού λειτουργού της Ελληνοαυστραλιανής Κοινωνικής Πρόνοιας της Μελβούρνης, που, όπως αναφέρει, δέχεται τουλάχιστον 10 συμπαροίκους το μήνα που ζητούν οικονομική βοήθεια. «Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι συμπάροικοι που ζητούν βοήθεια είναι άνω τω 50 ετών, όχι απαραίτητα σε συντάξιμη ηλικία και δεν έχουν ιδιόκτητο σπίτι» αναφέρει ο κ. Μπούρας.

«Πρόκειται για ανθρώπους που δούλεψαν χρόνια χειρωνακτικές εργασίες και τώρα που έχασαν τη δουλειά τους, αφενός, δεν έχουν τα προσόντα να βρουν άλλη δουλειά και, αφετέρου, επειδή είναι ενοικιαστές και τα ενοίκια έχουν εκσφενδονιστεί στα ύψη, αυτοί οι άνθρωποι καταλήγουν σε κάποιες περιπτώσεις στο δρόμο» προσθέτει ο κ. Μπούρας.

Βασιλικό: Τρισάγιο από τον Μητροπολίτη για τον Πάνο Γεραμάνη

O ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡ. ΚΟΥΤΣΑΥΤΗ ΟΤΑΝ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ
Στο κοιμητήριο Βασιλικού ανήμερα της Παναγίας, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Κ.Κ. Χρυσόστομος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του Πάνου Γεραμάνη, παρουσία συγγενών και φίλων.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο σύλλογος φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη νομού Εύβοιας «ΥΠΑΡΧΩ», τίμησε με την παρουσία του, δίνοντας και πάλι το παρόν του.

Ο αξέχαστος Πάνος Γεραμάνης ήταν αγαπητός συμπατριώτης, ήταν μέλος του Συλλόγου και αγαπούσε ιδιαίτερα τον σύλλογο, μιας και ο σύλλογος τιμούσε και τιμάει τον φίλο του Στέλιο Καζαντζίδη.


Ο εορτασμός της Μεγαλόχαρης στην Ιστιαία

Παραμονή της Παναγίας τελέστηκε ο Εσπερινός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ιστιαία. 

Πλήθος πιστών με θρησκευτική ευλάβεια προσκύνησαν την εικόνα της Μεγαλόχαρης.


Μετά το τέλος του Εσπερινού, ακολούθησε περιφορά της εικόνας στους δρόμους της Ιστιαίας ακολουθία πιστών. Αύριο, ανήμερα της Παναγίας, θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία.

 istiaianews.

Ωρεοί: Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα καλλυντικών

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε κατάστημα καλλυντικών στους Ωρεούς Ευβοίας.

Ειδικότερα, περίπου στις 23.30, ένας άγνωστος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και φορώντας μαύρα γάντια και σκουρόχρωμα ρούχα, εισήλθε στο κατάστημα την ώρα που μέσα βρισκόταν η 35χρονη ιδιοκτήτρια.

Στη συνέχεια, αφού ακινητοποίησε τη γυναίκα με την απειλή όπλου, της απέσπασε το χρηματικό ποσό των 3.800 ευρώ και τράπηκε σε φυγή.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από την παθούσα στις Αρχές, οι οποίες διενεργούν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας.

Πηγή: eviaroom

Λαμία: Δύο νεκροί σε αποσύνθεση - Τον έναν είχαν δαγκώσει τα ποντίκια

Πρόκειται για έναν 50χρονο και έναν 64χρονο, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί ανήμερα της Παναγίας Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, ο 50χρονος βρέθηκε, νωρίς το μεσημέρι, μέσα σε μονοκατοικία στη Ροδίτσα από γείτονα, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία. Είχε να δώσει σημεία ζωής περίπου 3 ημέρες. Έμενε μόνος του σε ένα σπίτι τρώγλη και δυστυχώς η "παρέα" του τον τελευταίο καιρό ήταν το αλκοόλ. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το ένα χέρι του 50χρονου είχε φαγωθεί στο καρπό από τρωκτικά.

Ο 64χρονος βρέθηκε αργά το βράδυ χθες σε υπόγειο διαμέρισμα στην οδό Μακροπούλου όπου διέμενε, από αστυνομικούς , οι οποίοι ενημερώθηκαν από τους γείτονες για την έντονη δυσοσμία, που έβγαινε από το διαμέρισμα. Ο 64χρονος είχε να δώσει σημεία ζωής περίπου έξι ημέρες και η σορός από την ζέστη ήταν σε αποσύνθεση.

Η αστυνομία και στις δύο περιπτώσεις απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια, ωστόσο η νεκροψία νεκροτομή που θα γίνει, θα δείξει την αιτία θανάτου των δύο ανδρών.

LamiaReport.gr

Διακοπές στη Σκιάθο για Σακίρα-Πικέ

Τη Σκιάθο επέλεξαν για τις διακοπές τους ο Πικέ και η Σακίρα. Το ζευγάρι βρίσκεται στο νησί από το Σάββατο!

Την Κυριακή έκαναν τις βουτιές τους στα Μάραθα, αφού έφτασαν με το φουσκωτό σε σημείο δέκα μέτρα από τη στεριά, βούτηξαν στα καταγάλανα νερά. 
Όμως, ένας λουόμενος αναγνώρισε την τραγουδίστρια και την χαιρέτησε. Μάλιστα της έδειξε την κοιλιά του και την ρώτησε αν είναι έγκυος. Η Σακίρα πάντα ευγενική... τον χαιρέτησε αλλά δεν απάντησε στην ερώτηση του!
briefingnews.gr

Ξυλοδαρμός σε μπαρ

Στον εισαγγελέα Λαμίας, κατέληξαν χθες οι ιδιοκτήτες ενός νυχτερινού μπαρ στην Αμφίκλεια και παρέα αλλοδαπών που πήγαν στο κατάστημα και... προκάλεσαν φασαρία η οποία εξελίχθηκε σε ξυλοδαρμό και οδήγησε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης των ιδιοκτητών του μπαρ, ο ένας αλλοδαπός είχε προκαλέσει και πάλι επεισόδιο στο κατάστημα στο οποίο ήθελε να πουλήσει προστασία.

Η εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση και οι εμπλεκόμενοι που είχαν αλληλομηνυθεί αφέθησαν ελεύθεροι.
lamiastar.gr

ΟΓΑ : Στον Αρειο Πάγο οι 10.000 συντάξεις-μαϊμού

Το πρώτο αρχείο με 1.014 ύποπτες περιπτώσεις παράνομης είσπραξης συντάξεων και επιδομάτων απέστειλε ο διοικητής του ΟΓΑ Π. Πέτρουλας στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όμως, έπεται και συνέχεια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης του ΟΓΑ -που κατ' εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας θα στέλνει στο εξής στον Αρειο Πάγο (όπως και τα άλλα Ταμεία) άμεσα όλες τις ύποπτες υποθέσεις -ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων- φαντασμάτων θα φτάσει τις 8.000 - 10.000.

Ηδη ο ΟΓΑ έχει διακόψει την καταβολή της σύνταξης σε 5.000 αλλοδαπούς που εισέπρατταν ως ανασφάλιστοι την προνοιακή σύνταξη των 360 ευρώ και δεν εμφανίστηκαν για να απογραφούν ενώ ελέγχει και άλλες περιπτώσεις.

Πήγαινε βόλτες με κλεμμένο αμάξι

Εξιχνιάστηκε την Τρίτη από το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων η υπόθεση κλοπής ενός αυτοκινήτου που έγινε τη... Δευτέρα στη Λάρισα, ενώ συνελήφθη ένας 45χρονος.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ο 45χρονος εντοπίσθηκε στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων να οδηγεί το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός 55χρονου, το οποίο, όπως προέκυψε από την έρευνα, είχε αφαιρέσει στις 13 Αυγούστου από τη Λάρισα.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας πτυσσόμενος σουγιάς, μήκους 18 εκατοστών και με μήκος λάμας 8 εκατοστών, και τρία κλειδιά αυτοκινήτων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν διάφορα προσωπικά αντικείμενα του 55χρονου.

Τα προαναφερθέντα αφαιρεθέντα αντικείμενα και το όχημα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.
thessalianews

Μάσκα αντιγήρανσης με αβοκάντο και λεμόνι

Ιδανική για θαμπά, μεικτά και αφυδατωμένα δέρματα, με ρυτίδες και λεπτές γραμμές.
Υλικά:

1 ώριμο αβοκάντο

Χυμός από μισή κούπα λεμονιού.

Διαδικασία: Λιώστε καλά τη σάρκα από το ώριμο αβοκάντο με ένα πιρούνι, προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει κρεμώδες.

Απλώστε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό και αφήστε για 5-10 λεπτά. Αφαιρέστε τη μάσκα με ένα βαμβάκι και άφθονο νερό.

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά που θρέφουν, ενυδατώνουν και προστατεύουν το δέρμα από την πρόωρη γήρανση.

Το λεμόνι περιέχει πλούσιο σε βιταμίνη C και κιτρικό οξύ που προσφέρουν στο δέρμα απολέπιση,λάμψη, ομοιόμορφο χρώμα και λείανση ρυτίδων.

Extra Tips:

Επειδή το κιτρικό οξύ που περιέχεται στο λεμόνι, είναι ένα από τα οξέα φρούτων AHA, δεν ενδείκνυται η χρήση του την ημέρα, που ο ήλιος είναι έντονος. Οπότε μπορείτε να κάνετε τη μάσκα το βράδυ 2-3 ώρες πριν τον ύπνο.
jenny.gr

Γιατί επιτέθηκε στον Κάρολο Παπούλια ο Αρτινός συνταξιούχος...

"Δεν αντέχω άλλο αυτή την άθλια κατάσταση, που μας συνθλίβει όλους, και εξερράγην", είπε ο πρώην πυροσβέστης Αρτινός, συνταξιούχος της πυροσβεστικής, επιτέθηκε στον Κάρολο Παπούλια, όταν ο πρόεδρος της δημοκρατίας πήγε στο γυναικείο μοναστήρι Θεοτοκιό της Άρτας, για να εκκλησιαστεί το Δεκαπενταύγουστο. 
Μόλις ο κ. Παπούλιας πήγε να ανέβει τα  σκαλιά της εκκλησιάς, ο συνταξιούχος του είπε, "καταστρεφόμαστε και δεν αντιδράς, αλλά υπογράφεις...". Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, που τον απομάκρυναν, αλλά και στους φίλους του, που πληροφορήθηκαν για την αντίδρασή του, "δεν αντέχω άλλο αυτή την άθλια κατάσταση, που μας συνθλίβει όλους, και εξερράγην".

Σχέδιο σωτηρίας για την Ελλάδα με νέο κούρεμα 100 δισ ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επεξεργάζονται ένα σχέδιο τελευταίας ευκαιρία με στόχο να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη με περαιτέρω μείωσης του ελληνικού χρέους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο «κούρεμα» θα κυμαίνεται μεταξύ 70 - 100 δισ. ευρώ, με την προοπτική να γίνει το χρέος βιώσιμο φτάνοντας στο 100% του ΑΕΠ.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται στο φως την ώρα που οι Financial Times αποκάλυψαν ελληνικό έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει από την Άνγκελα Μέρκελ επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής κατά δύο έτη.

Αν η Ελλάδα λάβει το πράσινο φως για τη διετή επιμήκυνση, τότε θα χρειαστούν περίπου άλλα 20-50 δισ. ευρώ για την κάλυψη των αναγκών.

Επειδή όμως οι Ευρωπαίοι εταίροι εμφανίζονται απρόθυμοι να προχωρήσουν σε νέο δανεισμό, η Αθήνα ελπίζει να καλύψει το ποσό από υπάρχον δάνειο του ΔΝΤ, βραχυπρόθεσμες πωλήσεις ομολόγων και μια πιθανή καθυστέρηση στην αποπληρωμή του δανείου του 2010.
Enhanced by Zemanta

Ξύλο και των...λουομένων σε παραλία

Απίστευτες σκηνές κατέγραψε η κάμερα σε μια κοσμοπολίτικη παραλία. Θερμόαιμοι λουόμενοι την μετέτρεψαν μια παραλία.

Οι λουόμενοι χωρίστηκαν σε δυο ομάδες και άρχισαν να ετις καρέκλες που εκτοξεύονται έπειτα από καυγά που ξεσπά με τους πρωταγωνιστές να έρχονται στα χέρια.

Επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν μετανάστη στη Μυτιλήνη [βίντεο]

Στη μια και μισή μετά το μεσημέρι κάτοκοι και τουρίστες στο λιμάνι της Μυτιλήνης είδαν έναν αλλοδαπό εργάτη, να βγαίνει αιμόφυρτος από το καϊκι στο οποίο εργαζόταν και να καλεί σε βοήθεια.

Προχώρησε λίγα μέτρα πιο κάτω και βαστώντας το στήθος του στο μέρος της καρδιάς, έκατσε βαριά χτυπημένος σε ένα παγκάκι. Αμέσως έτρεξαν κοντά του ομοεθνείς του, που εργάζονται σε άλλα καΐκια.

Σε λίγα λεπτά έφτανε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε αμέσως τον τραυματισμένο εργάτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Λίγο αργότερα ένα άλλο ασθενοφόρο παρέλαβε έναν άλλο αλλοδαπό ο οποίος ήταν ελαφρύτερα τραυματισμένος στο χέρι.

Σρέντερ: Σταματήστε τη ρητορική εναντίον της Ελλάδας-Της χρωστάμε πολλά

O τέως καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ κάλεσε τους Γερμανούς πολιτικούς να σταματήσουν τη ρητορική εναντίον της Ελλάδας καθώς όπως τόνισε «η Ευρώπη χρωστά πολλά σε αυτή τη χώρα, σε αυτό το λαό».

Μιλώντας στη ΝΕΤ από την Κω όπου περνά τις διακοπές του, ο κ. Σρέντερ παραδέχτηκε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να επιδείξει ακόμα περισσότερη αλληλεγγύη στην επίλυση της κρίσης της Ευρωζώνης και ζήτησε, από τη στιγμή που «συμφωνήσει κανείς πως η Ελλάδα προχωρά σε μεταρρυθμίσεις, να της δοθεί χρόνος έτσι ώστε να μοιράσει τα βάρη».

Επισήμανε δε ότι αυτό είναι απαραίτητο, «γιατί δεν μπορούν οι εργατικοί Ελληνες που αγωνίζονται για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους να φορτώνονται τα λάθη της πολιτικής και οικονομικής ελίτ».

Αυτό που προέχει είναι να πληρώσουν τους φόρους τους και οι Ελληνες που έχουν χρήματα, συνέχισε ο τέως καγκελάριος, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται καλύτερη οργάνωση της δημόσιας διοίκησης, ώστε να συλλέγονται οι φόροι και να εφαρμόζονται οι νόμοι.

Χαρακτηριστικά ο Σρέντερ είπε ότι «λίγη από την αρχαία σπαρτιατική πειθαρχία θα ήταν χρήσιμη».

Πρόσθεσε ακόμα πως τα προγράμματα για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας δεν θα πρέπει να περιορίζονται «μόνο στη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά να έχουμε το βλέμμα στραμμένο και στην ανάπτυξη» αφού κατά τη γνώμη του υπάρχουν στην χώρα μας μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες.

Ο γερμανός πολιτικός σημείωσε ακόμα ότι «αν αφήσουμε τώρα κάποιον στην τύχη του, για παράδειγμα την Ελλάδα, τότε οι κερδοσκόποι θα βάλουν στο στόχαστρο τον επόμενο».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...