Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Επίσκεψη της ΔΗΜΑΡ στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας

Κλιμάκιο της Ν.Ε. της ΔΗΜΑΡ Ευβοίας με επικεφαλή το βουλευτή Δ. Αναγνωστάκη, το γραμματέα της Ν.Ε., Α. Παύλοβιτς και τα στελέχη της Η. Καπράλο, Σ. Κουρνιώτη και Α. Παπανδρέου, συναντήθηκαν την Κυριακή 27/1 με το Δήμαρχο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας, κ. Ψαρρό, στο Δημαρχείο Μαντουδίου. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης αντιδήμαρχοι, κάτοικοι της περιοχής και παλαιοί εξορύχτες του Μαντουδίου. Ο κ. Δήμαρχος ανέδειξε τα προβλήματα της περιοχής και ζήτησε τη συμπαράσταση και βοήθεια της ΔΗΜΑΡ στα οξυμένα χρονίζοντα προβλήματα όπως ο κεντρικός οδικός άξονας, η ανάδειξη του θρησκευτικού και πολιτιστικού τουρισμού (Αγ. Ιωάννης Ρώσος, Όσιος Δαυίδ, μουσείο Κερασιάς, αξιοποίηση λιμένα Κυμασίου). Ζήτησε επίσης τη βοήθεια της ΔΗΜΑΡ στο θέμα της ανάπτυξης, όπως της λειτουργίας της ΒΙΠΕ Μαντουδίου με έναρξη εργασιών της ΤΕΡΝΑ στις εξορύξεις και στο εργοστάσιο ενέργειας. Μάλιστα τονίστηκε μετά την έκδοση και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εγκρίνει τη ΜΠΕ και απαλλάσσει τους κατοίκους από τους φόβους της εγκατάστασης χαρακτηριστικά οχλουσών βιομηχανιών, σύμφωνα με τις προτάσεις του, ανοίγει ο δρόμος για την όσο πιο σύντομη λειτουργία του λατομείου και του εργοστασίου που θα προσφέρουν θέσεις εργασίας σε ένα πληθυσμό που μαστίζεται από την ανεργία και την πίεση της οικονομικής συγκυρίας. Την τοποθέτηση αυτή του κ. Δημάρχου συνόδεψαν οι συναισθηματικά φορτισμένες φωνές των κατοίκων της περιοχής με την κατάθεση της αγωνίας τους για την έναρξη λειτουργίας του έργου.

Για τη ΔΗΜΑΡ Ευβοίας, τα αναφερθέντα προβλήματα έκρουσαν ανοικτές θύρες. Διότι είναι γνωστό ότι πρώτο από όλα τα κόμματα, η ΔΗΜΑΡ έχει πάρει θέση θετική για την ανάπτυξη του Δήμου και των επενδύσεων σε αυτόν. Περισσότερο δε σήμερα που εξέλιπαν, βάσει της ΚΥΑ και οι όποιοι τελευταίοι περιβαλλοντικοί φόβοι.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ επισκέφθηκε τη Λίμνη όπου συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος στην περιοχή και συζήτησε τα προβλήματα της περιοχής και τη δυνατότητα να συνδράμει η ΔΗΜΑΡ στην επίλυσή τους μέσω της παρουσίας της στη Βουλή και της συμμετοχής της στην κυβέρνηση.

Έρχονται παρκόμετρα στη Χαλκίδα - Ποιά είναι τα 19 θέματα που συζητά σήμερα το Δημ. Συμβούλιο

Σας κάνουμε γνωστά τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Συμβουλίου Δημ.Κοινότητας Χαλκίδας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη,29 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου [Δημαρχιακό Μέγαρο– Φαρμακίδου 15,Χαλκίδα]:

ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ-ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ –ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-ΕΡΓΩΝ-ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ –ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ & ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:
  1. Περί επισκευής δρόμων και πεζοδρομίων και περί δημοτικού φωτισμού.
  2. Περί μετατόπισης πιάτσας ΤΑΧΙ στην οδό Γαζέπη και περί μετατόπισης περιπτέρου στην ίδια οδό.
  3. Περί τοποθέτησης παρκόμετρων σε οδούς της πόλης
ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ:
  1. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΚΑΠΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΔΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΟΝ/ΠΗ Ε.Π.Ε εκπρόσωπος ΚΗΡΥΚΟΣ Δημήτριος -Επιχείρηση λιανικής και χονδρικής διάθεσης τροφίμων επί της οδού Λ.Παπανδρέου –ο.τ 1372 ( αρ.πρωτ.αιτ.88834/20-12-2012)
  2. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΜΠΑΖΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ του Αριστείδη, πρατήριο ζαχαροπλαστικής χοντρική-λιανική επί της οδού Λίμνης & Δελαγραμμάτικα ( αρ.πρωτ.αιτ.554/07-01-2013)
  3. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας «ΑΦΟΙ Λ.ΚΩΝΣΤΑ Ο.Ε», ψητοπωλείο επί της οδού Χαϊνά 46 ( αρ.πρωτ.αιτ.2826/16-01-2013)
  4. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Αντωνίου, καφέ-ουζερί επί της οδού Φριζή 47 ( αρ.πρωτ.αιτ.2776/16-01-2013)
  5. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΜΠΑΛΑΦΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ, καφέ-μπαρ επί της οδού Φριζή 47 ( αρ.πρωτ.αιτ.2776/16-01-2013)
  6. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ του Κωνσταντίνου ,αποθήκη τροφίμων και ποτών χονδρικού εμπορίου επί των οδών Γκορτζή και Ιατρίδου 16 ( αρ.πρωτ.αιτ.3104/17-01-2013)
  7. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΛΑΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Κωνσταντίνου , λιανικό -χοντρικό εμπόριο τροφίμων ,οδός Κριεζώτου 67 (αρίθμ.πρωτ αιτ.3057/17-1-2013)
  8. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΓΚΟΥΝΗ ΣΤΑΣΙΝΟΥ του Μαρίνου , Σνακ-Μπαρ,Ουζερί-ψαροταβέρνα ,Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 15(αρίθμ.πρωτ αιτ.3752/21-1-2013)
  9. Περί ανανέωσης άδειας μουσικών οργάνων ενός έτους σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας « ΜΠΕΛΛΟΣ
  10. ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε Καφετέρια-Μπαρ « CITY-BAR», οδός Ερμού 11(αρίθμ.πρωτ αιτ.709/07-01-2013) (εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος)
  11. Περί ανανέωσης άδειας μουσικών οργάνων ενός έτους σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας « Κ.ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε Καφε-Μπαρ «BOHEME», οδός Πλατανιώτη 1(αρίθμ.πρωτ αιτ.1513/10-01-2013)
  12. Περί ανανέωσης άδειας μουσικών οργάνων για αόριστο χρονικό διάστημα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΣΙΜΙΤΖΗ ΙΩΑΝΝΗ Σνακ-Μπαρ(Μπυραρία)-Καφετέρια «ΚΑΦΩΔΕΙΟ», οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 10(αρίθμ.πρωτ αιτ.2475/15-01-2013)
  13. Περί ανανέωσης άδειας μουσικών οργάνων ενός έτους σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΜΠΑΡΛΑ Ελισσάβετ του Κωνσταντίνου Καφε-Μπαρ «ΔΙΑΣ», οδός Βορείου Ηπείρου 31(αρίθμ.πρωτ αιτ.2492/17-01-2013)
  14. Περί ανανέωσης άδειας μουσικών οργάνων ενός έτους σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας “Δ. ΠΟΛΛΑΛΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.”, Καφετέρια “FRENZI”, οδός Κριεζώτου 1 & Βουδούρη, (αριθμ. πρωτ. αίτ. 4019/22-01-2013).
  15. Περί ανανέωσης άδειας μουσικών οργάνων ενός έτους σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΜΗΛΙΑ Άγγελου του Αθανασίου, Καφέ – μπαρ “Διατηρητέο”, οδός Νεοφύτου & Βώκου, (αριθμ. πρωτ. αίτ. 4054/22-01-2013).
  16. Περί χορήγησης άδειας μουσικών οργάνων ενός έτους σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας “ΠΑΛΑΜΑΣ Γ. - ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ Α. & ΣΙΑ Ο.Ε.”, καφετέρια – μπαρ “ΧS”, οδός Λεωφ. Παπανδρέου, (αριθμ. πρωτ. αίτ. 4025/22-01-2013).
  17. Περί ανανέωσης άδειας μουσικών οργάνων ενός έτους σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΗΛΙΑΔΗ Ιωάννη του Νικολάου, εστιατόριο “ΦΩΛΙΑ”, οδός Καλογεροπούλου 17, (αριθμ. πρωτ. αίτ. 4417/23-01-2013).
  18. Περί διαγράμμισης Λαϊκής Αγοράς Τρίτης στο Πάρκο Λαού και υπολογισμός τελικού αριθμού συμμετεχόντων πωλητών
  19. Περί μεταφοράς της λαϊκής αγοράς Κανήθου



ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ:
Περί ερωτημάτων Κοινοτικού Συμβούλου Μπαλογιάννη Εμμανουήλ
Περί ερωτημάτων Κοινοτικού Συμβούλου Ανυφαντή Σωτήριου

Ο Αναγνωστάκης για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου συζητήθηκε σήμερα 28/01/2013 ,επίκαιρη ερώτηση, με θέμα, την διαμόρφωση του κατώτατου μισθού, που είχε κατατεθεί από τον βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Στο πλαίσιο ερώτησης σχετικής με την διαμόρφωση του κατώτατου μισθού σύμφωνα με την εφαρμογή του νόμου 4093/2012, ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Παναγιωτόπουλος, απάντησε ρητά, πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν νέες μειώσεις στον κατώτατο μισθό καθώς μια μείωση του μισθού δεν θα οδηγούσε σε ανάσχεση της ανεργίας.

Στο ερώτημα του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς για το στρατηγικό σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της ανεργίας, ο Υφυπουργός απάντησε πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εμπλέκει τρία διαφορετικά υπουργεία, με σκοπό να ωφελήσει περίπου 350.000 νέους και νέες είτε μέσω νέων θέσεων εργασίας ή μέσω προγραμμάτων κατάρτισης ή μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων.

Σεμινάρια γα εθελοντικές ομάδες Στήριξης της Οικογενείας

Δύο Εθελοντικές Ομάδες ιδρύθηκαν και λειτουργούν, στα πλαίσια του Κέντρου Στήριξης της Οικογενείας (ΚΕ.Σ.Ο.) της Μητρόπολης.

Η πρώτη είναι η ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ και λειτουργεί σε άριστη συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και την Εθελοντική Ομάδα Υπηρεσίας Ασθενών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η δεύτερη η ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ.

Για την επιμόρφωση των εθελοντών και εθελοντριών, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις δύο Ομάδες, θα πραγματοποιηθεί ειδικό Σεμινάριο, κατά τον ερχόμενο μήνα Φεβρουάριο, σύμφωνα με το παρακάτω Πρόγραμμα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτιρίου της Οικογενείας Πνευματικού, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στην Χαλκίδα.

Όσοι και όσες επιθυμούν να συντρέξουν αυτό το φιλανθρωπικό έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Γραμματεία του Κέντρου Στήριξης Οικογενείας (ΚΕ.Σ.Ο.) της Μητρόπολης (Πλατεία Φανερωμένης – Νέα Αρτάκη), από Δευτέρα έως και Παρασκευή, κατά τις ώρες 9.00 π.μ. έως 13.30 μ.μ., στο τηλέφωνο 22210.42590.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΩΡΑ
ΘΕΜΑ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Κυριακή 3/2/2013
18:00-18:30
«ὅστις θέλει... ἀκολουθείτω μοι»
«ἀσθενής ἤμην...»
Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος
18:45-19:30
«Ο Εθελοντής και η προσφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδος»
Κυριακή Σχοινά
Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Χ Βασιλική Μαλάγα
Κοινωνική Λειτουργός του Γ.Ν.Χ
19:30-20:00
«Εθελοντική διακονία
στο σπίτι»
Κέλλυ Φράγκου
Κοινωνική Ανθρωπολόγος
Κυριακή 10/2/2013
18:00-18:30
«Εκκλησιαστική Διακονία και Εθελοντισμός»
Πρωτοπρεσβ. Βασίλειος Κοντογιάννης
  
Εφημέριος Νοσοκομείου « Ιπποκράτειο»
Υπεύθυνος Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών
Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
18:45-19:15
«Άτομα με ειδικές ανάγκες και εθελοντική προσφορά»
Σοφία Tριανταφυλλίδου
     
Κοινωνική Λειτουργός
Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών
Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
19:30-20:00
«Η σημασία της στήριξης του εθελοντή στη διακονία του»
Ευαγγελία Δαγκλή
Κοινωνική Λειτουργός
Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών
Κυριακή 17/2/2013
18:00-18:45
«Διαχείριση συναισθηματικής εμπλοκής»
Πρωτοπρεσβ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης
Αναπληρωτής Καθηγητής
Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
19:00-19 :45
«Προσέγγιση των εθελοντών στη φροντίδα των ασθενών»
Ελισάβετ Χαραλαμπίδου
 
πρώην Διευθύντρια
Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Ε.Ε.Σ.

«Πλήρωσαν» το σεξ στο αυτοκίνητο με… μετάθεση

Ο παράνομος δεσμός δύο παντρεμένων εραστών από την Εύβοια δεν είχε την κατάληξη  που θα ήθελαν αφού, όχι μόνο έγιναν το πρώτο θέμα συζήτησης στην πόλη τους, αλλά πήραν και… μετάθεση προκειμένου να μείνει ο ένας μακριά από τον άλλον.

Οι δύο εραστές δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν το πάθος τους και επιδόθηκαν σε ερωτικές περιπτύξεις μέσα σε αυτοκίνητο, σε πάρκινγκ μάλιστα μεγάλης εταιρείας, όπως αναφέρει το evianews.Μόνο που στο πάρκινγκ δεν ήταν μόνοι. Τους είδαν και....

Το «καυτό» νέο έφτασε γρήγορα στα αυτιά των ανωτέρων τους με αποτέλεσμα ένας από τους δύο να πάρει μετάθεση σε άλλη πόλη προκειμένου να μην δοθεί περισσότερη έκταση στο περιστατικό.

Όπως έγινε γνωστό, ο έρωτάς τους ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο όταν ο άνδρας πήγε στο γραφείο της γυναίκας για μία άδεια και την ερωτεύτηκε…

Μακρυπούλια - Χατζηγιάννης "χτίζουν" στην βόρεια Εύβοια για να στεγάσουν τον ερώτα τους

Dancing on the Evia Θα χορέψουν στην Βόρεια Εύβοια Μακρυπούλια και Χατζηγιάννης, μιας και η Ζέτα χτίζει εξοχική κατοικία σε ορεινό χωριό της.

Η επίσκεψη τους στην Β. Εύβοια τους άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Εντυπώσεις τόσες ώστε να προχωρήσουν στην αγορά έκτασης και την κατασκευή εξοχικού για να "στεγάζουν" τον έρωτα τους, μέσα στην άγρια φύση του βουνού, μακριά από τον θόρυβο της πόλης και την δημοσιότητα.

Το Ιστιαία Νιουζ, αξιοποιώντας πληροφορίες, εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες από το υπό κατασκευή οικοδόμημα. Για ευνόητους λόγους δεν θα αποκαλύψουμε την ακριβή θέση.

istiaianews.blogspot.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...