Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ!

Φωτό αρχείου

Ξεκίνησε η συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κανήθου, με τον Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ. 

Στην κοινή προσπάθεια, να συμβάλει , στη διατήρηση, διάδοση και προβολή της παράδοσης μας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κανήθου προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται την Παρασκευη (7-30 για τους μικρούς και 8-30 για ενήλικες) στην αίθουσα χορού (Κάνηθος Αριστοτέλους 42) τηλ. συλλόγου 22210 37366 και 6981 503 581( Κος Βαγγέλης Κυριακόπουλος)

Χαλκίδα: ΛΟΥΛΟΥΔΟΠΟΛΕΜΟΣ στο YACHT

Μία μέρα έμεινε για το πάρτυ που όλοι περιμένουμε...

Και αυτήν την Πέμπτη,30/5, στον ΛΟΥΛΟΥΔΟΠΟΛΕΜΟ -την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ που έγινε ΘΕΣΜΟΣ- ελάτε να μας βοηθήσετε να βουλιάξουμε για άλλη μια φορά το YACHT και να παρτάρουμε έτσι όπως μόνο εμείς ξέρουμε!!!


ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ!!!


ΜΟΝΟ για το ΛΟΥΛΟΥΔΟΠΟΛΕΜΟ το ποτήρι κρασί έχει μόνο 3,5 € και η φιάλη κρασί μόνο 15 €!!!


INFO/RESERVE: 6944355302, 2221027881

Oι Carpe Diem στο HIPPO CAFE

Την  1η ΙΟΥΝΙΟΥ LIVE ΣΤΟ HIPPO CAFE στη Χαλκίδα (ΥΔΡΑΣ 485 ΛΙΑΝΝΗ ΑΜΜΟΣ ) οι Carpe Diem ΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ROCK ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ!

 Η μπάντα καθιερώνεται στη συνείδηση του ροκ κοινού των Αθηνών αφού διακρίνεται με τις εντυπωσιακές ζωντανές εμφανίσεις της. Προσκλήσεις για ζωντανές εμφανίσεις που θα ζήλευαν καταξιωμένα συγκροτήματα ακολουθούν η μία μετά την άλλη. Συναυλιακή έναρξη της μεγάλης αντιπολεμικής συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος, άνοιγμα του 1ου φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά, ανάληψη της μουσικής επένδυσης της κεντρικής εκδήλωσης της Unicef είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι της λίστας που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε. Μεγάλες μουσικές σκηνές των Αθηνών ανοίγουν τις πόρτες τους ενώ παράλληλα έρχονται δισκογραφικές συμμετοχές σε ροκ συλλογές και συνεργασίες με μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια («Βαρβάτοι» - ΑΝΤ1 και «Μου το κρατάς Μανιάτικο» - Alpha). Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Γιάννης Ζουγανέλης, Λάκης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Γερμανός, Γιάννης Γιοκαρίνης, Magic De Spell, Ρόδες είναι μονάχα λίγοι από τους καλλιτέχνες με τους οποίους το συγκρότημα έχει συνυπάρξει σε κοινές εμφανίσεις...
Keep on rockin’ in the free World…

H μπάντα έχοντας πια καταλήξει στον ήχο της και στην οριστική της σύνθεση, συνεχίζει την ανοδική της πορεία με σίγουρα πλέον βήματα. Είναι η εποχή που μεγάλες δισκογραφικές δείχνουν έντονο ενδιαφέρον. Είναι η εποχή που το συγκρότημα υπογράφει στην Alpha Rεcords και προχωρά στην ηχογράφηση του «Ζήσε τη στιγμή». Είναι η εποχή που στο βιογραφικό της έχουν καταγραφεί επιτυχημένες εμφανίσεις στη Σφεντόνα, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, στο Κύτταρο, στην Αρχιτεκτονική. Είναι η εποχή που ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τραγουδά στίχους του Διονύση μέσα από τη δισκογραφική δουλειά των «Κάρμα» μαζί με τους οποίους οι Carpe Diem έχουν συνθέσει ένα πολύ δυνατό δίδυμο κοινών ζωντανών εμφανίσεων. Και το ταξίδι συνεχίζεται...
ΜΕΛΗ. Διονύσης Κωτσάκης | Μουσική - στίχοι, τραγούδι, κιθάρα
Τζενη Χατζοπουλου | Φωνη
Ειρήνη Μουσάδη | Keyboards, τραγούδι
Σταύρος Κωνσταντόπουλος | Μπάσο
Μπάμπης Παναγιωτακόπουλος | Tύμπανα

 ...ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο Αναγνωστάκης στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης, θα εκπροσωπήσει τη Δημοκρατική Αριστερά ως υπεύθυνος του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 30-31 Μάιου 2013.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα απευθύνει χαιρετισμό και θα τοποθετηθεί εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς για τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην Ερέτρια ο δήμαρχος Τένινγκεν

Επίσκεψη στο Δήμο Ερέτριας πραγματοποίησε, από τις 25 έως τις 27 Μαΐου 2013, ο δήμαρχος Τένινγκεν, Heinz Rudolf Hagenacker, εκπροσωπώντας το δίκτυο των γερμανών δημάρχων που αναπτύσσουν με τους Έλληνες ομολόγους τους κύκλο συνεργασίας σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με τον Υφυπουργό του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Θεμάτων κ. Hans Joachim Fuchtel.

Κατά τη διάρκειά της επίσκεψής του στο Δήμο Ερέτριας, ο κ. Hagenacker συναντήθηκε με τους διευθυντές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου συζήτησαν το ενδεχόμενο ανταλλαγής επισκέψεων των μαθητών.


Επίσης, ο τομέας της πυροπροστασίας και της κατάσβεσης των πυρκαγιών ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησε ο δήμαρχος Τένινγκεν κ. Ηagenacker με τον δήμαρχο Ερέτριας κ. Βασίλειο Βελέντζα.


Ο κ. Hagenacker εξέφρασε τη βούληση ο Δήμος του να υποστηρίξει τους εθελοντές πυροσβέστες στην Ερέτρια με την τεχνογνωσία και την τεχνική βοήθεια που διαθέτει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γερμανία το σύστημα πυρόσβεσης βασίζεται στον εθελοντισμό. Η ομάδα εθελοντών στο Τένινγκεν, «μετρά» 90 χρόνια δραστηριότητας, γεγονός που σημαίνει πρακτικά ότι έχει αποκομίσει πολύτιμη εμπειρία και μπορεί να βοηθήσει στην οργάνωση της πυροσβεστικής σε εθελοντική βάση.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν και για άλλα θέματα, όπως τον τουρισμό και τη βιομηχανία. Ο κ. Hagenacker, όπως είπε χαρακτηριστικά στον κ. Βελέντζα, εντυπωσιάσθηκε από το πόσοι άνθρωποι επιθυμούν να συνεργαστούν. «Υπάρχουν πολλά πράγματα που έμαθα αυτές τις μέρες. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τομείς που μπορούμε να συνεργαστούμε», είπε και πρόσθεσε: «Για τα θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία μπορούμε να συνεργαστούμε, να σχεδιάσουμε προγράμματα και να λύσουμε τα προβλήματα μαζί. Αλλά αυτό θα πάρει χρόνο. Ήρθα ως επισκέπτης και φεύγω σαν φίλος»

Πέθανε λίγο πριν παντρέψει την κόρη του - Θλίψη για τον θάνατο του επιχειρηματία!

Ο άτυχος επιχειρηματίας δεν πρόλαβε να δει την κόρη του νύφη - Ο ξαφνικός του θάνατος βύθισε στο πένθος την οικογένεια και χάλασε το γιορτινό κλίμα των τελευταίων ημερών...

Ο άτυχος επιχειρηματίας ζούσε και εργάζονταν σε επαρχιακή πόλη της Νότιας Εύβοιας.

To απόγευμα της περασμένης Κυριακής ''έσβησε'' στον καναπέ του σπιτιού του και η γυναίκα του τον βρήκε νεκρό, λίγη ώρα αργότερα, όταν επέστρεψε από περίπατο.

Σύμφωνα με το evianews.com , άρχισε να καλεί σε βοήθεια και πολύ γρήγορα μετέφερε τον άντρα της σε νοσοκομείο.

Ήταν όμως αργά. Οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του και η τραγική είδηση βύθισε στο πένθος τους συγγενείς και τους φίλους του.

Ο 56χρονος καθόλη την διάρκεια της ημέρας δεν αισθάνονταν καλά και λίγο πριν νυχτώσει τον πρόδωσε η καρδιά του.

Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι ετοιμάζονταν να παντρέψει την αγαπημένη του κόρη.Δυστυχώς όμως το όνειρο του να την δει νυφούλα δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Ο άτυχος πατέρας δύο παιδιών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή και πολύ γνωστός λόγω του μαγαζιού που διατηρούσε.

Αιδηψός: Άνοιξαν την πόρτα τα μεσάνυχτα και ανατρίχιασαν βλέποντας το νεκρό!

Κάθε πρωί αφού καλημέριζε τους γείτονες τους, πήγαινε στο καφενείο για να πιει τον καφέ του.

Χθες όμως δεν βγήκε καθόλου από την οικία του. Βράδιασε και αυτό άρχισε να τους ανησυχεί.

Πήγαν και στα παράθυρα αλλά δεν μπορούσαν να τον δουν.

Έτσι επικοινώνησαν με το τοπικό αστυνομικό τμήμα της Αιδηψού.

Τα μεσάνυχτα έφτασε το περιπολικό στην γειτονιά.

Κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα και όταν μπήκαν μέσα στο σπίτι, λύθηκε η απορία των γειτόνων μιας και ήταν πεσμένος στο πάτωμα ο άτυχος 68χρονος.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια. viotianews.gr

Ελεύθερο camping στην Εύβοια; Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες!!


Οι καιροί είναι χαλεποί, αλλά η Εύβοια διαθέτει πολλές καλές παραλίες για ελεύθερο camping... μας είπαν κάτι φίλοι!

Όχι εγώ, κάτι φίλοι. Παραβιάζουν τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας, στήνουν σκηνές σε κάτι απόμερες παραλίες, κάνουν μπάνιο όλη την ημέρα κυριολεκτικά, διαβάζουν βιβλία, κάνουν ψαροντούφεκο, το βράδυ ψήνουν πανσετάκια και μπριζόλες, παίζουν κιθάρες και άλλα τέτοια πολλά. Όταν γυρνάνε στην Αθήνα, είναι μαυρισμένοι σαν ναυαγοί.

Αυτοί, λοιπόν, μας είπαν για κάτι καλές παραλίες στην Εύβοια για ελεύθερο κάμπινγκ.

Βυθούρη

Μια παραλία "πίσω" από τη Δίρφυ, κυρίως βότσαλα αλλά και μερικά μπαλώματα από μαύρη άμμο. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι δεν το πιάνει ήλιος νωρίς το πρωί. Το βασικό του μειονέκτημα ότι "νυχτώνει" νωρίς. Γιατί αριστερά και δεξιά βρίσκονται δύο βραχάρες που φροντίζουν για τη σκιά σου και για να μην το πιάνουν τα κύματα του Αιγαίου.  Κατά τα άλλα είναι ένα μικρό αμμούδι με αρκετούς φαν του ελεύθερου αλλά και πιο mainstream λουόμενους που γεμίζει με το παραμικρό. Επομένως δύο λύσεις: Ή πας καθημερινές για να το απολαύσεις, ή νωρίς την Παρασκευή το βράδυ.


ΔΕΙΤΕ & ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟ www.travelstyle.gr

Από την Εύβοια στη NASA 16 χρόνος μαθητής

Ο μοναδικός μαθητής της Α’ τάξης του Λυκείου, – πανελλαδικά – που εξασφάλισε θέση μέσα στους πέντε καλύτερους της Εθνικής Ομάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής.
Επόμενος στόχος η καλύτερη δυνατή διάκριση στη Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής


Ο έφηβος αστρονόμος Φώτης – Ιωάννης Γιασεμής από την Αγία Άννα της Εύβοιας, ετοιμάζεται να πετάξει… ως τη NASΑ. Έχοντας από μικρός μια ανησυχία και περιέργεια για τους πλανήτες, τον Ήλιο και τα μυστήρια του Σύμπαντος… κατάφερε με επιμονή και πολύ μελέτη στα 16 του χρόνια να κάνει το όνειρο πραγματικότητα…

Τέλη Ιουλίου για επτά ημέρες θα βρεθεί στη διαστημική κατασκήνωση της NASA στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα και θα ζήσει από κοντά μια συναρπαστική εμπειρία, δηλώνοντας πανέτοιμος για την αποστολή!
(Πηγή: eleutherifoni)

Αναγνωστάκης: Θα τρέχουν στην Λάρισα οι ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε..Ε.;

Ο βουλευτής Ευβοίας, Δημήτρης Αναγνωστάκης, με βάση τα έγγραφα τόσο του Επιμελητηρίου Ευβοίας όσο και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών για την απομάκρυνση – μεταφορά της Περιφερειακής Διεύθυνσης του Ο.Α.Ε.Ε. από τη Λαμία στη Λάρισα, κατέθεσε στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου σχετική αναφορά.

Η πιθανή μεταφορά της συγκεκριμένης Διεύθυνσης δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους επαγγελματίες της Εύβοιας, επιδεινώνει την κατάσταση των ασφαλισμένων και υποβαθμίζει την προσφορά υπηρεσιών στους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες.

Είναι προφανές ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Ο.Α.Ε.Ε. Στερεάς θα πρέπει να παραμείνει ως έχει, ώστε να αποτραπεί περαιτέρω απαξίωση και υποβάθμιση στο σύστημα ασφάλισης των εμποροεπαγγελματιών της Περιφέρειάς μας.

Ο μύθος της Υπηρεσίας Μιας Στάσης για την ίδρυση επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Άρθρο του
ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ
Στελέχους της ΔΗΜΑΡ

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Κ1-802/23.3.2011 (ΦΕΚ 470Β), καθορίστηκαν οι διαδικασίες για την σύσταση επιχειρήσεων οποιασδήποτε νομικής μορφής. Όχι βέβαια για όλες αφού εξαιρούνται όσες επιχειρήσεις χρειάζονται κάποια άδεια του Κράτους για να λειτουργήσουν. Π.χ. οι επιχειρήσεις εστίασης, όσες συνδέονται με υγειονομικές άδειες κ.λ.π. δηλαδή ένα μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων. Μάλιστα για το σκοπό αυτό ιδρύθηκαν υπηρεσίες μιας στάσης. Τα επιμελητήρια ως να μην είχαν ρόλο και δουλειά, αφού η εγγραφή των επιχειρήσεων στα μητρώα τους θα γίνει μάλλον προαιρετική (έτσι και πρέπει), έτρεξαν και δημιούργησαν υπηρεσίες μιας στάσης. Και αν κάποιος επισκεφθεί ένα επιμελητήριο και δει μια ουρά κάποιων δεκάδων ή και εκατοντάδων αλαφιασμένων πολιτών που περιμένουν στην ουρά να εξυπηρετηθούν, μην παραξενευτείτε. Είναι οι περίφημες Υπηρεσίες Μιας Στάσης ! One Stop Shop στα ελληνικά (!), όπως το διαφήμιζαν κάποιοι στις τηλεοράσεις. Απολαύστε λοιπόν ένα ταξίδι σ’άυτό το μαγευτικό κόσμο του One Stop Shop, όπως εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έχετε όπως δύο φίλοι μου, μια ιδέα και θέλετε να κάνετε ένα παρασκευαστήριο (εργαστήριο) παραγωγής κάποιων ελληνικών εδεσμάτων, τα οποία θα τα διαθέτετε απευθείας εσείς στους πελάτες σας. Αυτό λέγεται επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος, γιατί θα χρειαστεί να πάρετε ειδική άδεια λειτουργίας από τον Δήμο ή την Περιφέρεια, ανάλογα με την ισχύ των μηχανημάτων του εργαστηρίου σας. Ας πάρουμε τα εύκολα και ότι απλά θα χρειαστείτε μια άδεια από τον Δήμο της περιοχής που θα εγκαταστήσετε την επιχείρησή σας. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έχετε βρει το κατάλληλο κατάστημα για την δραστηριότητα αυτή, που σημαίνει ότι έχετε αναθέσει σε ειδικό μηχανικό να ψάξει το θέμα και πριν κάνετε κάποια κίνηση και κλείσετε τον χώρο να είστε σίγουροι ότι επιτρέπεται η προβλεπόμενη χρήση.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ακυρώθηκε η εκδήλωση «ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ»

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ


Ο Σύλλογός «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ» , τιμώντας την επέτειο της αλώσεως της Πόλης, προγραμμάτισε, με τη στήριξη της Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. εκδήλωση, με τίτλο: «ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ», πραγματοποιηθησόμενη εν Χαλκίδι, την Τετάρτη, 29η Μαϊου 2013, με ώρα ενάρξεως τις 7:00 μ.μ.

Σεβόμενος ο Σύλλογός μας το γεγονός, το οποίο δεν γνώριζε μέχρι την έκδοση της ανακοίνωσης πραγματοποίησης της εκδήλωσης,  ότι την ίδια ώρα και ημέρα διοργανώνει εν Χαλκίδι επετειακή εκδήλωση μνήμης για τα 560 έτη από την άλωση της Πόλης η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας και με σκοπό την αποφυγή πρόκλησης σύγχυσης και κάθε είδους δυσχέρειας που ενδεχόμενως θα προκαλούσε η ως άνω σύμπτωση χρόνου, χώρου, τόπου και περιεχομένου των δύο εκδηλώσεων,  έχοντας δε πάντα ως γνώμονα την ομαλή και δημιουργική προαγωγή του πολιτισμού και της ιστορικής παράδοσης και αναγνωρίζοντας έργω και όχι λόγω την προτεραιότητα στους Θεσμούς (ακρογωνιαίο λίθο του πολιτισμού μας) οδηγείται, με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, στη ματαίωση της ήδη ανακοινωθείσης επετειακής εκδήλωσης δια την άλωση της Πόλης, ευχόμενος θερμότατα επιτυχία στην εκ της Ιερά Μητρόπολης Χαλκίδας πραγματοποιηθησόμενης εκδήλωσης.

Ταυτοχρόνως ζητείται συγγνώμη για την όποια δυσχέρεια προκάλεσε η ανακοίνωση πραγματοποίησης της εκδήλωσης θεωρώντας ότι η ματαίωσή της κατέστη συγγνωστή για το λόγο που προαναφέρθηκε και συνεπώς αιτείται η κατανόηση πάντων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...