Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Ξεκίνησαν τα προβλήματα του χιονιά στην Εύβοια!

Πυκνό είναι το χιόνι που πέφτει αυτή την στιγμή στην Άνω Στενή. Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, σιγά σιγά αρχίζει να το στρώνει στην περιοχή.

Ήδη ο δρόμος που οδηγεί για Στρόπωνες και Λάμαρι είναι κλειστός μιας και στην θέση Ράχες, το χιόνι ξεπερνά το μισό μέτρο.

Πυκνή χιονόπτωση έχουμε και στον Άγιο ενώ τα οχήματα που κινούνται στον επαρχιακό δρόμο Ψαχνά-Μαντούδι θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν αλυσίδες. Αξίζει να σημειωθεί πως προβλήματα δημιουργήθηκαν όταν πολλοί οδηγοί δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ κάποιοι αναγκάστηκαν να αφήσουν τα οχήματα τους αφού ήταν επικίνδυνη η οδήγηση.

newse.gr

Οι Ξενοδόχοι πυρόπληκτων περιοχών διαμαρτύρονται για τα επιτόκια δανεισμού

Επιστολή στον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη έστειλαν οι Ξενοδοχειακές Ενώσεις Πυρόπληκτων Νομών Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας και Ευβοίας.

Στην επιστολή αναφέρουν τα εξής:

"Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, η τότε Κυβέρνηση έλαβε μια σειρά μέτρων οικονομικής στήριξης των πυρόπληκτων νομών, με στόχο την τόνωση των τοπικών κοινωνιών.

Μεταξύ των συγκεκριμένων μέτρων ήταν και η βούληση της πολιτείας να χρηματοδοτήσει με χαμηλά επιτόκια τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών και για το λόγο αυτό ορίστηκε ως επιβάρυνση το τρέχον επιτόκιο των Εντόκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου (ΕΓΕΔ) προσαυξημένο κατά 70%, πλέον εισφοράς 0,6 % του Ν.128.

Ωστόσο, λόγω του γνωστού δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας, το επιτόκιο των ΕΓΕΔ έχει εκτιναχθεί σήμερα πάνω από 4,5%, με αποτέλεσμα οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών να καλούνται τώρα να επιβαρυνθούν με επιτόκιο περίπου 8,5%.

Κύριε Υπουργέ,
Όπως αντιλαμβάνεστε οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών που είχαν την ατυχία να δανειστούν,

α) κατά τα τελευταία χρόνια επηρεάστηκαν αρνητικά από τις επιπτώσεις που είχαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στις τοπικές οικονομίες,

β) επλήγησαν από τη γενικότερη βαθειά οικονομική ύφεση,

γ) και σήμερα καλούνται -σε περιβάλλον ανύπαρκτης ρευστότητας και χαμηλής ζήτησης προϊόντων και υπηρεσιών- να πληρώσουν επιτόκια της τάξεως του 8,5%, που όχι μόνο ως ευνοϊκά δεν μπορούν να θεωρηθούν (πράγμα που επιθυμούσε ο νομοθέτης) αλλά πολλές φορές είναι υψηλότερα και απ’ αυτά της αγοράς.

Πρότασή μας λοιπόν είναι η τροποποίηση του νόμου για αλλαγή του επιτοκίου βάσης και την υποκατάσταση του επιτοκίου του ΕΓΕΔ, με αυτό του EURIBOR, δηλαδή με το επιτόκιο της διατραπεζικής αγοράς της Ευρωζώνης.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια και την εξοικονόμηση ενός σημαντικού ποσού για το Κράτος, αφού όπως γνωρίζετε τα επιτόκια των πυροδανείων επιδοτούνται με 50% δημοσία δαπάνη.

Με τη βεβαιότητα ότι θα αντιμετωπίσετε θετικά την πρόταση μας , σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων".

Οι Ξενοδοχειακές Ενώσεις Πυρόπληκτων Νομών
Λακωνίας Πρόεδρος Δημήτρης Ε. Πολλάλης
Μεσσηνίας Πρόεδρος Σπυρίδων Λαγωνικάκος
Αρκαδίας Πρόεδρος Κων-νος Μαρινάκος
Ηλείας Πρόεδρος Σπυρίδων Σπυρόπουλος
Ευβοίας Πρόεδρος Θεόδωρος Βενέρης

Τα γαιδούρια ανέβηκαν στην...σκηνή!

Τα γαϊδούρια ανέβηκαν στην σκηνή και όλα βγήκαν στην φόρα στο χωριό Άγιος Ιωάννης Αλιβερίου...

Και φέτος συγκέντρωσε πλήθος κόσμου και παρόλη την καταρρακτώδη βροχή, το χωριό για άλλη μία φορά απέδειξε πως είναι κυρίαρχο στις εκδηλώσεις τις αποκριάς.

Ο τοπικός σύλλογος του χωριού διοργάνωσε χιουμοριστικά δρώμενα από την λαογραφία της περιοχής και καταχειροκροτήθηκαν όπως θα δείτε και στο βίντεο....



newse.gr

Η βροχή δεν πτόησε τους Σκυριανούς

Mαγεύτηκαν όσοι βρέθηκαν στην Σκύρο, για τις εκδηλώσεις της αποκριάς.

Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, παρόλη την βροχή αρκετός κόσμος βρέθηκε στο νησί και ακόμα και με τις ομπρέλες τους πήγαν για να απολαύσουν από κοντά τα έθιμα του τόπου.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις αυτές της Σκυριανής αποκριάς, ξεχωρίζει σαν μοναδική στον ελληνικό χώρο, μια τριάδα μεταμφιεσμένων που αποτελείται από τον "γέρο", την "κορέλα" και τον "φράγκο".

Οι μεταμφιεσμένοι σχηματίζουν ομίλους που περιέρχονται το χωριό, δίνοντας με την παρουσία τους έναν τόνο χαράς και μυστηριακού μεγαλείου.Σε κανένα μέρος της Ελλάδας δεν γιορτάζεται με τόση ζωντάνια, τόσο μεγάλη συμμετοχή του λαού και ίσως πουθενά αλλού δεν παρουσιάζει τόσο ξεχωριστό ενδιαφέρον εξαιτίας της μυστηριακής μεταμφίεσης των εορταστών.

Οι μεταμφιεσμένοι είναι πάντοτε και οι τρεις άντρες, ενώ οι γυναίκες δεν μετέχουν κατά κανόνα στις μεταμφιέσεις.

http://evianews.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...