Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ο Αναγνωστάκης στη ΛΑΡΚΟ

Στην ευρεία συνάντηση που προκάλεσαν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, με θεσμικούς φορείς της Στερεάς Ελλάδας, παραβρέθηκε σήμερα ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων  ενημέρωσαν για τη μέχρι τώρα πορεία της επιχείρησης και κοινοποίησαν τις προτάσεις τους, ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το μέλλον και τη βιωσιμότητα της εταιρείας.

Ο βουλευτής της Εύβοιας, επανέλαβε τη σταθερή και αταλάντευτη θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς  που συνοψίζεται στο: να παραμείνει η ΛΑΡΚΟ σε λειτουργία κάτω από Δημόσιο έλεγχο, να διατηρηθεί ως μία και ενιαία, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να διατηρηθούν  οι εργασιακές σχέσεις ως έχουν.

Τέλος τάχθηκε υπέρ των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και δήλωσε πως η Δημοκρατική Αριστερά θα συμπαρασταθεί και θα υποστηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων

17 συλλήψεις στον καταυλισμό Ρομά


Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στον καταυλισμό Ρομά στο Πυρί Θηβών Βοιωτίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 47 αστυνομικοί με 17 οχήματα από διάφορες υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, δύο Διμοιρίες Αποκατάστασης Τάξης του Νομού Αττικής με ανάλογη δύναμη, καθώς και δύο σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών, ενώ οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν παρουσία Δικαστικού Λειτουργού.

Μέχρι στιγμής: ελέγχθηκαν 566 άτομα και 78 οχήματα, προσήχθησαν 102 άτομα και συνελήφθησαν 17 άτομα, για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας, εκ των οποίων:

• ένας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στην περιοχή της Χαλκίδας
• ένας για παράβαση Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών και περί Όπλων
• ένας για παράβαση Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών
• τρεις για καταδικαστικές αποφάσεις και
• 11 αλλοδαποί για παράβαση Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης:

• διενεργήθηκαν 34 έρευνες σε οικίες

• κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικά δισκία και αριθμός κυνηγετικών φυσιγγίων και

• βεβαιώθηκαν συνολικά 24 παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ..

Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επιχειρήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί από τις 29.07 έως και σήμερα, σε καταυλισμούς Ρομά στους νομούς Αργολίδας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Βοιωτίας έχουν προσαχθεί συνολικά 4.235 άτομα και συνελήφθησαν 432 άτομα.

Κύμη: Πήγε να μαζέψει ρίγανη και έπεσε σε χαράδρα

Ήταν χθες στις 7 το πρωί όταν σηκώθηκε από το κρεβάτι του. 


Είχε προγραμματίσει να πάει να μαζέψει ρίγανη.

Αφού ήπιε τον καφέ του, χαιρέτισε την γυναίκα του και πήγε στα χωράφια της Ποταμίας που βρίσκεται κοντά στην Κύμη για να βρει ρίγανη.

Το έκανε συχνά αυτό ο άτυχος 75χρονος αλλά δυστυχώς χθες το πρωί, έζησε τον εφιάλτη.

Την ώρα που περπατούσε, κάτω από άγνωστες συνθήκες έπεσε σε μία χαράδρα 30 μέτρων με αποτέλεσμα να χτυπήσει αρκετά και να μην μπορεί να κουνηθεί.

Δύσκολες ώρες περνά η οικογένεια του άτυχου άντρα που περιμένει να ακούσει μία ευχάριστη είδηση από τα χείλη των γιατρών.

Το γεγονός ότι άργησαν να τον βρουν, σε συνδυασμό με την προχωρημένη ηλικία του, επιβάρυνε και άλλο την κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evianews στις 10 το πρωί έπεσε στην χαράδρα και ανασύρθηκε στις δύο το μεσημέρι.

Λίγες ώρες αργότερα, ανησύχησαν οι δικοί του άνθρωποι και άρχισαν να τον ψάχνουν. Ενημέρωσαν και την αστυνομία όταν τον εντόπισαν στην χαράδρα. Κατάφεραν να τον τραβήξουν ενώ αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κύμης.

Εξαιτίας όμως της σοβαρής κατάστασης του, διακομίσθηκε στην Χαλκίδα.


Αναγνωστάκης: Ανάγκη εξορθολογισμού του συστήματος μετατάξεως εκπαιδευτικών

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας  της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, προς το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την Υπουργική απόφαση, για τις υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα με την ερώτηση διερευνάται  η πιθανότητα να αρθεί η αδικία που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι στερούνται της δυνατότητας νέας δήλωσης μετάθεσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, λόγω έλλειψης οργανικών κενών καθώς και εκ του γεγονότος  ότι πλήθος εκπαιδευτικών παραμένουν χρόνια στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ.

H ΕΡΩΤΗΣΗ

Mετά την τεράστια αναστάτωση που επέφεραν οι καταργήσεις θέσεων και ειδικοτήτων στη Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση, επιχειρείται να αναπαραχθεί ανάλογο πρόβλημα και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με τη λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τις υποχρεωτικές μετατάξεις, την Παρασκευή 23 Αυγούστου.

Η ηγεσία του Υπουργείου υπόσχεται με προφανή προχειρότητα, τη δημιουργία οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς να έχει λάβει υπόψη της, τις σχετικές εισηγήσεις των ΠΥΣΠΕ για σύσταση οργανικών θέσεων.

Η αναγκαστική μετάταξη εκπαιδευτικών  έτσι όπως επιχειρείται, στερεί τη δυνατότητα υποβολής  νέας δήλωσης μετάθεσης  για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, δεδομένου του ότι κάποιοι δεν έκαναν καθόλου δήλωση τον Ιανουάριο, επειδή γνώριζαν ότι στους Νομούς που ήθελαν να μετατεθούν, όχι μόνο δεν υπήρχαν οργανικά κενά αλλά ήδη παρέμεναν στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ εκπαιδευτικοί της ίδιας ειδικότητας με αυτούς. Επιπλέον οι εκπαιδευτικοί αυτοί στερούνται και της ικανοποίησης της αίτησης της απόσπασής τους, μιας και οι θέσεις θα καλυφθούν από τις μετατάξεις.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

Προτίθεστε να τροποποιήσετε, έστω την ύστατη στιγμή την υπουργική απόφαση για τις υποχρεωτικές μετατάξεις ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα;
Πως σκοπεύετε να διορθώσετε την αδικία που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων,   που παραμένουν στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ εδώ και χρόνια λόγω έλλειψης οργανικών θέσεων;

Τ. Στεφανίδου: Δείτε το εντυπωσιακό σπίτι της στην Εύβοια! (φωτογραφίες)


Εντυπωσιακά όμορφη είναι η αυλή του σπιτιού που έχουν στην Εύβοια η Τατιάνα Στεφανίδου και ο Νίκος Ευαγγελάτος!

Η παρουσιάστρια ανέβασε στο twitter πολλές φωτογραφίες από τον ανθισμένο κήπο της...




ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: Αρτάκη: Αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Ο μαέστρος Δημήτρης Κικίδης επιμελήθηκε το αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο, χθες το βράδυ στο λιμάνι της Νέας Αρτάκης και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που άκουσε αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη. 


Τραγούδησαν ο Μανώλης Γερακίτης, ο Τάκης Μαρμαρινός και η Αποστολίνα Χαλίλη, έκπληξη της βραδιάς η έκτακτη συμμετοχή του Γιώργου Κλακουμάνου. Τα τραγούδια συνόδεψαν οι μουσικοί : Έκτορας Μάγος, (κρουστά) Γιάννης Παπανέστης, (μπάσο) Φάνης Σκορδάς, (μπαγλαμά) Νεάνθης Γουλίας (μπουζούκι) Δημήτρης Δερδενές, (μπουζούκι) Όλγα Κετσεμενίδη (πιάνο) και φυσικά ο μαέστρος Δημήτρης Κικίδης (κιθάρα).


Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η  Λίλιαν Ζλακώνη, (πρόεδρος Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.) ο Γιώργος Γεραντώνης, (αντιπρόεδρος Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.) ο Παναγιώτης Αναστασιάδης, (πρώην Δήμαρχος και νύν αντιδήμαρχος) ο Μάνος Φωτάκης (αντιδήμαρχος) ο Γιάννης Τζεμαϊλας (πρώην τοπικός σύμβουλος) και η κόρη του μαέστρου γνωστή τραγουδίστρια Τάνια Κικίδη, με το νεογέννητο μωράκι της.  






ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

47χρονος στην Αρτάκη καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης...

Οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών που αφορούσαν σε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, διενήργησαν αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα στην οικία  47χρονου στη Νέα Αρτάκη.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από (1) έως (2,5) μέτρα, σε πλήρη ανάπτυξη και ωρίμανση, τα οποία καλλιεργούσε ο δράστης στην αυλή του σπιτιού του.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

O Μητροπολίτης στη Σκόπελο και την Αλόννησο.

Την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη, τον Διακ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον κ. Νικόλαο Κουφαλέξη, αναχώρησε για τις Βόρειες Σποράδες, στα πλαίσια της προγραμματισμένης ποιμαντικής περιοδείας στη Σκόπελο και την Αλόννησο. 

Το απόγευμα της ημέρας αυτής και μετά την άφιξή του στην Σκόπελο, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην τελευταία Ιερά Παράκληση του φετινού δεκαπενταυγούστου, στο γραφικότατο Εξωκκλήσιο της Αγίας Βαρβάρας, εντός των ορίων της ενορίας Γλώσσας Σκοπέλου. Ο Σεβασμιώτατος, εμφανώς συγκινημένος από τα υμνολογικά κείμενα της ακολουθίας, την προσέλευση των πιστών και την εκδήλωση των αγαθών τους αισθημάτων προς το πρόσωπό του, ομίλησε στο τέλος της ακολουθίας με θέμα το Φως και τη Μητέρα του Φωτός.
Την επομένη ημέρα, Τετάρτη 14 Αυγούστου το πρωί έλαβε χώρα ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στο Κλήμα Σκοπέλου, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος προεξήρχε, κήρυξε το θείο λόγο, και εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη συμμετοχή όλων στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και τη χαρά του για την εκεί παρουσία του.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον
πανηγυρίζοντα και κατάμεστο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Παπαμελετίου» Χώρας Σκοπέλου, όπου τελέσθηκαν ο Εσπερινός και η ακολουθία των Εγκωμίων προς την Παναγία. Ο Μητροπολίτης μας πριν τη λιτανεία ομίλησε επίκαιρα για το πρόσωπο της Θεοτόκου και το γεγονός της Κοιμήσεως και Μεταστάσεώς Της.

Την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013, ημέρα εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Γλώσσης Σκοπέλου, όπου συνέρρευσαν οι πιστοί κάτοικοι και παρεπίδημοι της κωμόπολης, αλλά και άλλων περιοχών του νησιού. Κατά τον πανηγυρικό της ημέρας λόγο, ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως μετά την Κοίμηση και μετάσταση της Θεοτόκου, το ανθρώπινο γένος απέκτησε την ασφαλέστερη και μόνιμη πρέσβειρα προς το Θεό, ανέφερε επίσης πως η προστασία Της αποτελεί για την ανθρωπότητα μια αληθινή αγκαλιά και τέλος ευχήθηκε προς πάντας να έχουμε στις δικές μας αγκαλιές τη Θεοτόκο και Αυτόν τον οποίο η Ίδια εβάστασε στην αγκαλιά της ως βρέφος.


Το απόγευμα της 15ης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας πραγματοποίησε επισκέψεις στα τρία μοναστήρια της Σκοπέλου, την Ι.Μ. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου και την Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Την Παρασκευή 16 Αυγούστου, ημέρα εορτίου μνήμης του Αγίου Τιμοθέου, επισκόπου Ευρίπου, ο Σεβασμιώτατος συλλειτούργησε με τη συνοδεία του και τους ιερείς της περιοχής Γλώσσης Σκοπέλου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λουτρακίου. Πριν την απόλυση, ομιλόντας προς το εκκλησίασμα, ευχαρίστησε ονομαστικά τους ιερείς, αρχιμ. Αλέξιο Παπασταμούλο, π. Νικόλαο Σκαθίτη, π. Χρήστο Λιθαδιώτη και π. Ρηγίνο Νομικό, καθώς στους ναούς, που διακονούν ως Εφημέριοι, έλαβαν χώρα οι λατρευτικές συνάξεις κατά την περιοδεία του Σεβασμιωτάτου στη Σκόπελο. Ανέπτυξε το βίο του Αγ. Τιμοθέου επ. Ευρίπου και ευχήθηκε εορτίως και πατρικώς προς όλους τους παρισταμένους πιστούς αλλά και τους ακούωντες εκ του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.


Το μεσημέρι της Παρασκευής ο Μητροπολίτης μας αναχώρησε για την Αλόννησο όπου τον υποδέχθηκαν ο εφημέριος του νησιού π. Αβραάμ Αποστολίδης, ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Βαφίνης, ο Λιμενάρχης κ. Σπυρίδων Δροσάκης και ο εκπρόσωπος του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού κ. Νικόλαος Παπαγιάννης.
Το Σάββατο 17 Αυγούστου συνεργάστηκε με τον π. Αβραάμ για θέματα της Ενορίας και επικοινώνησε με τους χριστιανούς του.
Την τελευταία μέρα της περιοδείας, Κυριακή 18 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου, ο οποίος ευπρεπίζεται περεταίρω τα τελευταία έτη με τοιχογραφίες, έργα του αγιογράφου κ. Δημητρίου Βερνέζου. Κατά τη διάρκεια του θείου κηρύγματος από το Σεβασμιώτατο,  αναλύθηκε το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας (Κυριακή η΄ Ματθ. ιδ΄, 14-22) και τα μηνύματά του εκ των οποίων ο Μητροπολίτης μας τόνισε ως πιο επίκαιρο το επιτακτικό καθήκον του καθενός μας για μέριμνα, προσφορά και θυσία υπέρ του πλησίον. Πριν την απόλυση ο εφημέριος της Αλοννήσου π. Αβραάμ Αποστολίδης τιμήθηκε από το Σεβασμιώτατο με το οφφίκιο του Οικονόμου. Πριν την απονομή, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο και τη δράση του π. Αβραάμ και εξήρε την επιθυμία του ιδίου και της πρεσβυτέρας του Ευγενίας να διακονήσει στο απότατο σημείο της Ιεράς Μητροπόλεως, αναφέρθηκε στο μορφωτικό του επίπεδο (θεολόγος, ψυχολόγος, προγραμματιστής), το οποίο τον καθιστά χρήσιμο και σε άλλες ποιμαντικές δραστηριότητες  της Μητροπόλεως και τον ζήλο του για την καλλιέργεια του ποιμαντικού έργου στην Αλόννησο για το οποίο πριν τον π. Αβραάμ φρόντιζε και αναλώνονταν υπέρ αυτού ο συνευχόμενος στην κυριακάτικη λειτουργία, αφυπηρετήσας πλέον, πολιός αρχιμ. Γρηγόριος Τσάμαρης.
 Αργά το βράδυ της Κυριακής, ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του επέστρεψαν στην Χαλκίδα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...