Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ο Β.Αποστόλου σε συγκέντρωση κατοίκων και αγροτών της Τριάδας

Τη Παρασκευή 15/3 το απόγευμα ο Β.Αποστόλου μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων και αγροτών της Τριάδας, όπου τους ενημέρωσε για τα ζητήματα της αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. 
 
Ο Β.Αποστόλου ξεχωριστά  στάθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα  της περιοχής τόσο για θέματα αγροτικής  παραγωγής όσο και συνεργιών με άλλους κλάδους για τη παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Τόνισε όμως ότι η επίτευξη του τελευταίου καθώς και μιας νέας ποιότητας ζωής για τον κόσμο της υπαίθρου απαιτεί μια άλλη πολιτική και μια άλλη κυβέρνηση. Ορόσημα που ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα αγωνιστεί για να τα κάνει πράξη μαζί με όλη τη κοινωνία στα χωριά και στις πόλεις
Enhanced by Zemanta

Να μεταφερθούν άμεσα οι Φυλακές Χαλκίδας στο νέο χώρο

Και να αποδοθεί η παλιά έκταση στο Δήμο.

Τη Παρασκευή 15/3 ο Β.Αποστόλου  συναντήθηκε με το ΔΣ του Σωματείου  Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας και συζήτησε μαζί τους το θέμα της μεταφοράς των Φυλακών Χαλκίδας στον νέο επιλεχθέντα χώρο.

Και οι δύο πλευρές  συμφώνησαν ότι θα πρέπει το γρηγορότερο  δυνατό να μεταφερθούν οι φυλακές  στο νέο χώρο που διατίθεται δεδομένου  ότι:
  1. Το κτίριο των Φυλακών στη Νεάπολη Χαλκίδας είναι ακατάλληλο και ασύμφορο
  2. Το επιβάλλουν ανθρωπιστικοί λόγοι αλλά και λόγοι ασφάλειας, υγιεινής και διαβίωσης των κρατουμένων.
  3. Η κατασκευή του νέου κτιρίου θα φέρει νέες θέσεις εργασίας για τη περίοδο κατασκευής (3 3,5 χρόνια) αλλά και για τη λειτουργία του αργότερα, καθώς και σημαντικό εισόδημα στη περιοχή και στο νομό
  4. Ο χώρος πρέπει να αποδοθεί στο Δήμο Χαλκίδας για τη δημιουργία χώρου πρασίνου

Ο Β. Αποστόλου επεσήμανε  επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ από  χρόνια υποστήριζε το αίτημα της μεταφοράς των Φυλακών από τη Νεάπολη Χαλκίδας και τη κατασκευή νέου, σύγχρονου κτιρίου στο νομό Εύβοιας, θέμα που μπορούσε να είχε λυθεί εδώ και χρόνια, όπως λύθηκε για τη Δράμα και τις Σέρρες. 

Αποστόλου: Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του δημόσιου χαρακτήρα της Λάρκο


Τη Παρασκευή 15/3 ο Β.Αποστόλου συναντήθηκε με το ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων Λάρκο Εύβοιας και συζήτησε μαζί τους τις απόψεις του σωματείου για την τρέχουσα κατάσταση στην επιχείρηση αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης των προσπαθειών ξεπουλήματος από τη συγκυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ.

Επεσήμανε στη διάρκεια της συζήτησης ότι η Λάρκο  είναι μια από τις λίγες εναπομείναντες βιομηχανίες στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας, την οποία στο παρελθόν  δύο φορές (1976 & 1985) έχει χρυσοπληρώσει ο Ελληνικός Λαός, και η οποία μπορεί να είναι ένα σοβαρό αναπτυξιακό εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Οι εργαζόμενοι από  τη μεριά τους ενημέρωσαν το βουλευτή για τα «παιχνίδια» και τις  ιδιοτελείς σκοπιμότητες που παίζονται  όχι μόνο σήμερα από τη συγκυβέρνηση και διάφορους ιδιώτες που την εποφθαλμιούν, αλλά και πολλά χρόνια τώρα από διάφορες μεριές (ΔΕΗ, Εθνική, εκκαθαριστής παλιάς Λάρκο κ.α). Τόνισαν ότι παρά τα προβλήματα και τη κακοδιαχείριση που έχει γίνει μέχρι σήμερα, η εταιρεία συνεισφέρει εξαγωγικό συνάλλαγμα 1 εκατ. Ευρώ ημερησίως στην εθνική οικονομία. Οι εργαζόμενοι επεσήμαναν επίσης το ρόλο της τιμής αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος για την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας.

Και οι δύο πλευρές  συμφώνησαν ότι τα μεγάλα κοιτάσματα που διαθέτει η Εύβοια, που επαρκούν για ακόμη 50 χρόνια εκμετάλλευσης είναι ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που δείχνει τις αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού μας.

Ο Β.Αποστόλου εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στον αγώνα των  εργαζομένων για τη διασφάλιση των  θέσεων εργασίας και του δημόσιου χαρακτήρα της Λάρκο και τόνισε ότι θα είναι μαζί τους μέσα και έξω από το κοινοβούλιο όχι μόνο για τα προηγούμενα αλλά και για να χαραχτεί και υλοποιηθεί μια νέα πορεία παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας στην οποία σημαντικός ρόλος θα ανήκει στη δημόσια, ανταγωνιστική, καθετοποιημένη νέα Λάρκο.

Κώστας Μιχαήλ: Για την ταμπακέρα τίποτα δεν γράφτηκε

"Παρά την όποια  προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να εμφανίζεται ως προστάτης και σωτήρας των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη".

Αυτό τονίζει ο Κώστας Μιχαήλ, Δημοτικός Σύμβουλος  με την "Λαϊκή Συσπείρωση" και επισημαίνει:

"Η φτώχεια, η ανεργία, η όλο και μεγαλύτερη δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, η καταδίκη στην αμορφωσιά των παιδιών των λαϊκών οικογενειών είναι ο κανόνας και στο Δήμο  μας.
Προφανώς και ο κύριος υπεύθυνος για όλα αυτά δεν είναι η σημερινή δημοτική αρχή.
Όμως το χεράκι της, μια χαρά το βάζει.

Η κατά γράμμα εφαρμογή των αντιλαϊκών νόμων είναι κύριο  συστατικό της πολιτικής της.
Ενδεικτική ήταν η στάση του Δημάρχου όταν από τη Λαϊκή Επιτροπή περιοχής Αλιβερίου του απαίτησαν μέτρα προστασίας των ανέργων μέσα από τον προϋπολογισμό του Δήμου, να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη οι άνεργες λαϊκές οικογένειες, εκεί αντιμετώπισαν, έναν νομιμόφρονα Δήμαρχο που του είναι αδιανόητο να έρθει σε κόντρα με τους πέρα για πέρα αντιλαϊκούς νόμους.

Δεν υπάρχει τίποτα που να πάρουμε πίσω.
Απλά τοποθετηθήκαμε και είπαμε την αλήθεια.
Εξάλλου για την ταμπακέρα τίποτα δεν γράφτηκε στην ανακοίνωση-απάντησή προς την Λαϊκή Συσπείρωση.
Για την ιστορία και στα περί εργολάβου από τη Χαλκίδα αντιγράφουμε από το blog του κ. Μαργέλη μέλους των Νέων Οριζόντων: « Όσοι έλαβαν τον λόγο δεν άφησαν αμφιβολίες για τίποτε ... για την έκτακτο σύγκλιση του ΔΣ, καθώς και τον εργολάβο κ.Ν. Παππά, που προσήλθε προκειμένου να αντιμετωπίσει τους επικριτές του πρόσωπο με πρόσωπο.»
Επίσης και σχετικά με την άλλη πλευρά της κόντρας, έχουμε και λέμε:
Ποιος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση;
Τι επαγγέλλεται ο καταδικασθέντας δημοτικός σύμβουλος; Μήπως είναι εργολάβος;
Στέλεχος της Λαϊκής Συσπείρωσης παρακολούθησε όλη την συνεδρίαση, επομένως είμαστε πολύ καλοί γνώστες του τι ειπώθηκε.
Είναι ή δεν είναι κόντρα εργολαβικών συμφερόντων;

Ναι, ασφαλώς και αναγνωρίζουμε τη δραστηριότητα της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά την εξασφάλιση "πακέτων" για τη δημιουργία κάποιων έργων.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση όμως το ζήτημα είναι ότι:
ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΛΑΪΚΈΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ;
ή ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ.
Πόσες μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας θα εξασφαλίσουν;
Με τι δικαιώματα θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι για να υλοποιηθούν;
Ανάπτυξη θα υπάρξει σε ένα βαθμό, αλλά για ποιόν;
Για μας είναι πεντακάθαρο για τους επιχειρηματίες, για αυτούς που θα κάνουν
"μπίζνες" και όχι για αυτούς που θα δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο.
Αφού για αυτό έχουν φροντίσει οι προηγούμενες αλλά και η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση και οι νόμοι τους, τους οποίους μια χαρά τους εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή.
Επαναλαμβάνουμε ότι για τη Λαϊκή Συσπείρωση ζωτική ανάγκη είναι σήμερα η ύπαρξη κεντρικού σχεδιασμού και η ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
Αυτά μπορούν να υπάρξουν μόνο με βαθιές αλλαγές στην οικονομία, σε συνθήκες που ο λαός θα βρίσκεται στην εξουσία, σε συνθήκες που το κράτος θα λειτουργεί για τα λαϊκά συμφέροντα και δεν είναι εχθρός τους".

                                           

Απεργία στον ΟΣΕ το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Την πραγματοποίηση 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών... από το Σάββατο 23 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.
Ζητά την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και καταγγέλει τη Διοίκηση ότι θα προβεί σε πρόσθετες περικοπές στους μισθούς τους.

Επίσης όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Σταθμαρχών ΟΣΕ αποφασίστηκαν "8ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας της Ένωσης, στα εμπορικά τραίνα στις 26, 27, 28 και 29 Μαρτίου 2013 (από ώρα 22.00 της 26.3.2013 έως την 06.00 της 29.3.2013).
skai.gr

Αποστόλου - ΣΥΡΙΖΑ: Να επέμβει ο Εισαγγελέας για τα ακατάλληλα τρόφιμα στα σχολεία

"Για την υπεράσπιση της υγείας των μαθητών αλλά και του δημοσίου συμφέροντος απαιτείται η άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών".

Αυτό ζητά με δηλώσεις του ο Βαγγλελης Αποστόλου, Συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και επισημαίνει:

"Το ένα μετά το άλλο – από το Ηράκλειο της Κρήτης και μέχρι το Αφράτι και τον Αγ. Νικόλαο της Εύβοιας – τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι καταγγελίες των υπευθύνων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τη διανομή ακατάλληλων φρούτων σε παιδιά των δημοτικών σχολείων.

Κοινός παρονομαστής παντού η μεταφορά των φρούτων με απλά φορτηγά και όχι με φορτηγά ψυγεία, όπως θα έπρεπε να γίνεται. Μεταξύ άλλων, οι υπεύθυνοι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καταγγέλλουν ότι δεν τηρούνται οι συνθήκες τυποποίησης, αποθήκευσης, μεταφοράς και σήμανσης για την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων που απευθύνονται στις ευαίσθητες μικρές ηλικίες των δημοτικών σχολείων.

Εντύπωση προκαλεί επίσης ότι το γεγονός ότι συγκεκριμένες ποσότητες φρούτων (από το 1/3 έως και το ½) βρίσκονται αλλοιωμένες, πράγμα που σημαίνει ότι πολύ πιθανόν αυτές οι ποσότητες να είχαν εξαρχής τοποθετηθεί στα κιβώτια αλλοιωμένες, γιατί σε άλλη περίπτωση όλα τα φρούτα θα έπρεπε να είχαν αλλοιωθεί.

Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & τροφίμων δεν πείθει γιατί ούτε ψηλές θερμοκρασίες είχαμε το προηγούμενο διάστημα, αλλά ακόμη και αν είχαν υποστεί τα συγκεκριμένα φορτία (δειγματοληπτικούς ή καθολικούς) ελέγχους (αλήθεια από ποιες υπηρεσίες και για ποιο χρονικό διάστημα;) τα τελικά γεγονότα και αποτελέσματα είναι ίδια – τα τρόφιμα είναι χαλασμένα.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις του δικομματισμού, αλλά και οι πρόσφατες συγκυβερνήσεις κάθε άλλο παρά προάσπισαν και προασπίζουν το δημόσιο συμφέρον.

Καλούμε τους αρμόδιους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και τους συλλόγους γονέων να καταγγείλουν τα σχετικά περιστατικά στις κατά τόπους διευθύνσεις υγιεινής και τις εισαγγελίες.

Καλούμε τους κατά τόπο αρμόδιους εισαγγελείς να προβούν σε δίωξη κατά παντός υπευθύνου".

Χαλκίδα: Έσκυψε και τότε αποκάλυψε το μυστικό του!

Περπατούσε περίεργα στους δρόμους της Χαλκίδας και αυτό έκανε τους αστυνομικούς να τον πλησιάσουν και να... του βάλουν χειροπέδες.

Οι άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ είδαν πως κάτι ύποπτο συμβαίνει με τον 36χρονο Χαλκιδέο.

Τον πλησίασαν.

Ο ίδιος έδειχνε στην αρχή, σαν να μην συμβαίνει τίποτα αλλά όταν είδε τους αστυνομικούς να τον πιέζουν, έσκυψε και αποκάλυψε τα μυστικά του.

Στην κάλτσα είχε κρύψει 35 γραμμάρια ηρωίνη και τρία ναρκωτικά χάπια.
evianews.com

Χαλκίδα: Σύλληψη επιχειρηματία για χρέη 1,3 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο

Για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 1.356.724 ευρώ, συνελήφθη τα ξημερώματα στη Χαλκίδα ένας 49χρονος επιχειρηματίας. 

Ο συλληφθείς, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Η Τάνια Κικίδη στην Ερέτρια

Έπειτα από τις επιτυχημένες εμφανίσεις της σε Αθήνα και Χαλκίδα, η Τάνια Κικίδη θα εμφανιστεί σε ένα μοναδικό unplugged στο «Theatro» στην Ερέτρια την Κυριακή 24 Μαρτίου.

Με την εκρηκτική της παρουσία και τη μοναδική φωνή της θα τραγουδήσει τραγούδια από τον δίσκο «Δύση και Ανατολή» αλλά και από το νέο της διπλό album «Πίσω Ολοταχώς» και «Run Through the Night».

Όπως πάντα, θα υπάρξουν και γνωστές ροκ διασκευές σε τραγούδια των Scorpions, Queen και άλλων μεγάλων καλλιτεχνών, ενώ δεν θα λείψουν και οι μοναδικές εκτελέσεις κομματιών της εγχώριας μουσική σκηνής!

Μουσικοί
Μπάσο: Σάκης Τάσσης
Κιθάρα: Ανδρέας Τρόκας
Πλήκτρα: Γιάννης Ταμπακάκης.

«Theatro»: Πεζόδρομος Ερέτριας
Είσοδος με ποτό: 6 ευρώ
Κρατήσεις: 6974904903, 6989402850
Fb event: http://www.facebook.com/events/509627425743344/.

Ληστεία, με το "Καλημέρα", σε τράπεζα στην Αμάρυνθο

Ληστεία, με το "Καλημέρα",  διαπράχθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας το πρωί στην Αμάρυνθο Ευβοίας. 

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες και έχει στήσει μπλόκα σε όλα τα κομβικά σημεία για τον εντοπισμό των δύο ληστών, οι οποίοι διέφυγαν με μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Συγκεκριμένα, ο ένας από τους δύο μπήκε μέσα στην τράπεζα, φορώντας γυαλιά και καπέλο, και με την απειλή όπλου αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό από το ταμείο. Στην συνέχεια, ανέβηκε στην μηχανή όπου τον περίμενε ο συνεργός του και διέφυγαν.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...