Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε Δοκό και Δύο Δέντρα

Φωτό από egnomi.gr
Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε Δοκό και Δύο Δέντρα. 

Μέχρι στιγμής στάχτη έχουν γίνει 4 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων και παρά το ότι οι φλόγες κινήθηκαν εντός κατοικημένων περιοχών ο κίνδυνος για σπίτια και ανθρώπινες ζωές αποσοβήθηκε.

 Πυκνοί καπνοί είχαν σκεπάσει την περιοχή. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστική  κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν τις φλόγες και να προστατέψουν τα σπίτια.

Οκτώ πυροσβεστικά οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χαλκίδας με 20 άτομα πλήρωμα και 2 οχήματα των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ψαχνών με 4 εθελοντές επιχειρούν ακόμα στην περιοχή προκειμένου να τεθεί η φωτιά οριστικά υπό έλεγχο. 
 
Οι δυνάμεις έχουν μοιραστεί μεταξύ Πει Δοκού και Δύο Δέντρων (πίσω από τη ΔΕΗ).

ΔΗΜΑΡ - Αναγνωστάκης: Τι θα γίνει με τα προνοιακά επιδόματα;

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Αναγνωστάκη με θέμα την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων από τους Δήμους

To κείμενο της ερώτησης:

"Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας

Με τη νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης- πρόγραμμα «Καλλικράτης» μεγάλος αριθμός αρμοδιοτήτων που αφορούν στην πρόνοια, στην κοινωνική προστασία ευπαθών ομάδων και συνολικά στην κοινωνική πολιτική περιέρχονται στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εντούτοις σημαντικές αρμοδιότητες, που αφορούν σε χιλιάδες συμπολίτες μας που ανήκουν στις πιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες παρουσιάζουν σοβαρά θεσμικά και χρηματοδοτικά προβλήματα.

Η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων τον Μάιο και τον Ιούνιο έγινε με καθυστέρηση στις αρχές Αυγούστου και σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών το ποσό που αντιστοιχεί περικόπηκε από τις επιχορηγήσεις των Δήμων. Σύμφωνα όμως με τον φετινό προϋπολογισμό ήδη οι προϋπολογιζόμενες το 2012 επιχορηγήσεις προς την αυτοδιοίκηση περιλαμβάνουν ήδη και τα προνοιακά επιδόματα.

Πριν από δυο εβδομάδες ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά η περικοπή κατά 53.000 των θέσεων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Αφενός λόγω του περιορισμού των κονδυλίων του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», αφετέρου λόγω της μεγάλης αύξησης των αιτήσεων εξαιτίας της αδυναμίας χιλιάδων οικογενειών να καταφύγουν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες κοινωνικές παρεμβάσεις για την αξιοπρεπή διαβίωση 130.000 υπερήλικων συμπολιτών μας. Στο πρόγραμμα απασχολούνται 3.800 εργαζόμενες μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ οι οποίες παραμένουν απλήρωτες 8 μήνες.Με δεδομένες και τις μεγάλες περικοπές των πόρων της αυτοδιοίκησης που οδηγούν σε κατάρρευση τους ΟΤΑ ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:

1. Ποιος είναι ο τελικός αριθμός των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων και ποιο το ποσό που είχε ή όχι συμπεριληφθεί στην φετινό κρατικό προϋπολογισμό για την χρηματοδότηση της αυτοδιοίκησης;

2. Η Κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει με το πρόσχημα της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων σε εκ νέου περικοπή των πόρων της αυτοδιοίκησης οι οποίες σήμερα φτάνουν το 60% και τι προτίθεται να κάνει για την αύξηση του αριθμού των ωφελουμένων μητέρων μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»;

3. Τι προτίθεστε να κάνετε για την επίλυση του θεσμικού προβλήματος του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και της πληρωμής των εργαζομένων;"

Όλες τις τηλεφωνικές γραμμές ραντεβού του ΕΟΠΥΥ

Ο τηλεφωνικός αριθμός 184 για τα ραντεβού αλλά και πληροφορίες του ΕΟΠΥΥ, άλλαξε. Πλέον υπάρχει πληθώρα από τηλεφωνικά νούμερα που μπορείτε να κλείσετε τα ραντεβού σας, με χρέωση αυτή τη φορά. Δείτε σε ποια νούμερα μπορείτε να καλείτε τις υπηρεσίες ραντεβού του ΕΟΠΥΥ, και δείτε επίσης και τις αντίστοιχες χρεώσεις.  

- τηλεφωνική γραμμή 14554 της BPO HELLAS-VODAFONE: 0,98Euro/ κλήση (από σταθερό και κινητό Vodafone) και 1,86Euro/ κλήση (από άλλα κινητά).
- τηλεφωνική γραμμή 14784 του OTE A.E- E-VALUE A.E: 1,07Euro/ κλήση (από σταθερό) και 1,18Euro/ λεπτό (από κινητό).
- τηλεφωνική γραμμή 14884 της CALL CENTER HELLAS: 0,99Euro/κλήση (από σταθερό) και 1,18Euro/ λεπτό (από κινητό).
- τηλεφωνική γραμμή 14900 της NEWSPHONE HELLAS: 1,08Euro/ κλήση (από σταθερό) και 1,18Euro/ λεπτό (από κινητό).
Σημειώνεται ότι οι χρεώσεις συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ, ενώ από σταθερό τηλέφωνο η χρέωση γίνεται ανά κλήση, και από κινητό τηλέφωνο η χρέωση γίνεται ανά λεπτό. Εξαιρείται η εταιρεία BPOHELLAS-VODAFONE όπου η χρέωση είναι ανά κλήση σε όλες τις περιπτώσεις.
Επιπλέον, οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για το θέμα αυτό και από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή www.efpolis.gr.

Μεγάλη απάτη με προπληρωμένες κάρτες κινητής τηλεφωνίας

Ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά όπου καταστηματάρχες εξαπατώνται και αγοράζουν κάρτες κινητής τηλεφωνίας προπληρωμένου χρόνου ομιλίας και προπληρωμένες κάρτες τύπου «paysafe», που χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές.

Όπως κάνει γνωστό η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι μεγάλος ο αριθμός των καταγγελιών που ερευνάται και αφορούν τέτοια περιστατικά. Ειδικότερα, οι καταγγελίες των ιδιοκτητών των καταστημάτων (ψιλικών, mini market και περιπτέρων) αφορούν περιπτώσεις, στις οποίες άγνωστα άτομα τούς έχουν τηλεφωνήσει και προσποιούμενοι ότι είναι του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντός τους ή τεχνικοί της εταιρείας που τους έχει εγκαταστήσει τα μηχανήματα έκδοσης των προπληρωμένων καρτών ή τακτικοί πελάτες τους ή ακόμη και συνεργάτες τους (λογιστές, ασφαλιστικοί σύμβουλοι κ.ά.), τούς έχουν πείσει να προβούν στην έκδοση των συγκεκριμένων προπληρωμένων καρτών, ζητώντας τους τον κωδικό.

Επίσης, σε άλλες περιπτώσεις, οι δράστες προσποιούνται τους πελάτες και αφού ζητήσουν την έκδοση προπληρωμένης κάρτας, τεχνηέντως φωτογραφίζουν με κινητό τηλέφωνο, τον αριθμό έκδοσης που αναγράφεται σε αυτήν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Στη συνέχεια, προφασιζόμενοι την έλλειψη χρημάτων ή ότι δεν τους είναι τελικά απαραίτητη, την επιστρέφουν, ενώ τελικά προβαίνουν στη χρήση της, αφού έχουν ήδη καταγράψει με το κινητό τους τηλέφωνο τον αριθμό έκδοσής της, μέσω τού οποίου γίνεται η χρέωση.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων από την επικοινωνία με τις εταιρείες έκδοσης των προπληρωμένων καρτών, διαπιστώνουν τελικά ότι αυτές χρησιμοποιούνται άμεσα, κυρίως σε ιστοσελίδες διαδικτυακού τζόγου ή αγορών μέσω διαδικτύου.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακαλεί τους πολίτες, με αφορμή τέτοιου είδους περιστατικά, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησης. Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων δεν θα πρέπει να εκδίδουν προπληρωμένες κάρτες, μέσω τηλεφώνου, εάν προηγουμένως δεν έχουν διασταυρώσει την ταυτότητα τού ατόμου. Επίσης, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη διαδικασία των συναλλαγών τους με πελάτες.

Σε παρόμοιες περιπτώσεις, μπορούν οι πολίτες να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gov.gr ή στα τηλέφωνα 11012 και 210-6476464.

Αλλαγή κλίματος; Πάνω από 3 ώρες έμεινε ο Α. Σαμαράς στην Καγκελαρία! - Μέρκελ: Σου δίνω χρόνο - Έχω πειστεί ότι προσπαθείτε!

Η πολύωρη παραμονή του Αντώνη Σαμαρά στην Καγκελαρία δείχνει πολλά πράγματα. Κατ' αρχήν, δείχνει ότι η συνάντηση αυτή δεν έγινε για τα μάτια του κόσμου αλλά γιατί και οι δυο πλευρές πήγαν προετοιμασμένες να κλείσουν παλαιούς λογαριασμούς. Αυτό φάνηκε και από την υποδοχή που επεφύλαξε η γερμανίδα Καγκελάριος στον Έλληνας πρωθυπουργό αλλά και από το κλίμα που υπήρξε στις δηλώσεις στην συνέντευξη Τύπου.

Η Μέρκελ είπε

Με πολύ καλά λόγια για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά και τονίζοντας πολλές φορές ότι η χώρα μας παραμένει αναξιόπιστη, η Άνγκελα Μέρκελ ξεδίπλωσε τις θέσεις της Γερμανίας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αντώνη Σαμαρά.  Η Γερμανίδα Καγκελάριος δίνοντας "προσωρινή χάρη" στην Ελλάδα είπε ότι πληροφορήθηκε τι κάνει ακριβώς η νεα ελληνική κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένη ότι η νεα ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να ξεπεράσει την κρίση.

"Θα κρίνουμε την Ελλάδα από τις πράξεις της. Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας. Το ίδιο και ο Γάλλος πρόεδρος. Πέντε χρόνια σε αυτή την έρημο την οποία διανύουν οι Ελληνες, χρειάζονται υποστήριξη από όλους μας. Ξέρουμε ότι το ευρώ είναι κάτι παραπάνω από νόμισμα είναι μια ιδέα", είπε χαρακτηριστικά.

H Γερμανίδα Καγκελάριος αναφέρθηκε πολλές φορές στην έλλειψη αξιοπιστίας εκ μέρους της Ελλάδας και όχι μόνο λέγοντας ότι "Η ευρωκρίση έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχουμε χάσει την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη. Περιμένουμε από την Ελλάδα να κάνει ό,τι έχει δεσμευθεί. Η Ελλάδα μπορεί να περιμένει από την Γερμανία ότι δεν θα φτάσουμε σε συμπεράσματα χωρίς να έχουμε στοιχεία στα χέρια μας. Περιμένουμε δηλαδή την έκθεση της τρόικας."

Και συνέχισε: "Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Η Γερμανία θα υποστηρίξει την Ελλάδα, χρειάζεται όμως δουλειά και προσπάθεια."

Τον είδε και μετά το γεύμα


Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση από το αποτέλεσμα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.
Ενδεικτικό του καλού κλίματος που επικράτησε είναι ότι, μετά το τέλος της επίσημης συνάντησης και του γεύματος εργασίας, η κ. Μέρκελ είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό που διήρκεσε άλλα 40 λεπτά.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε σε όλους του τόνους, όπως άλλωστε δήλωσε και επισήμως, ότι «η Ελλάδα θα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της και θα ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της».

Η ελληνική αντιπροσωπεία θεωρεί ότι έγινε το πρώτο, σημαντικό όμως, βήμα όχι απλώς για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας αλλά και για την άρση της δυσπιστίας στις σχέσεις των δύο χωρών που είχε επικρατήσει τα τελευταία χρόνια.
Εκτιμούν δε στην ελληνική κυβέρνηση ότι αυτό με την σειρά του θα συμβάλλει στην αλλαγή της ψυχολογίας στις διεθνείς αγορές για την χώρα μας. Η αίσθηση αυτή μεταφέρθηκε και στην Αθήνα με το Χρηματιστήριο να κλείνει με άνοδο

«Ο στόχος της αποκατάστασης των σχέσεων των δύο χωρών επετεύχθη», έλεγε χαρακτηριστικά μέλος της ελληνικής αποστολής.

Τι συζήτησαν


Στις συναντήσεις συζητήθηκαν όλα τα θέματα σε βάθος και οι Έλληνες αρμόδιοι παρουσίασαν εκτεταμένα τις απόψεις της ελληνικής πλευράς ακόμη και για το πως η ύφεση επιβαρύνει το έλλειμμα σε έναν φαύλο κύκλο που μπορεί να σπάσει μόνο με την επιστροφή της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά.

Φυσικά συζητήθηκαν οι ιδιωτικοποιήσεις, οι διαρθρωτικές αλλαγές, ζητήματα που οι παράγοντες της γερμανικής κυβέρνησης έθεταν το ερώτημα γιατί δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα και δεν καλύπτονται τα χρονοδιαγράμματα.

«Από την πλευρά μας πέρασε η αποφασιστικότητα ότι θα κάνουμε τα αναγκαία βήματα προκειμένου να δοθεί προοπτική στην χώρα», τόνιζε συνεργάτης του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι το κυρίαρχο για εμάς είναι η έλλειψη ανάκαμψης».

Η ελληνική αντιπροσωπεία επιχειρηματολόγησε ότι ήδη στα πέντε χρόνια της ύφεσης αθροιστικά το ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά 20% και ότι καθώς προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί μέχρι το 2015 θα φθάσει στο 30%.

Η κυβέρνηση θεωρεί ζωτικής σημασίας να σταματήσει η ασφυξία από την έλλειψη ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας που οδηγεί σε περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων και επιδεινώνει την ύφεση.

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε ενδιαφέρθηκε για το αν το χρέος της χώρας θα είναι βιώσιμο το 2020.

Συμφώνησαν πάντως να δημιουργηθεί ένα Ελληνικό Ταμείο Ανάπτυξης στο οποίο θα συμμετέχουν και γερμανική τράπεζα αλλά και ιδιώτες προκειμένου να διατεθούν πόροι για την ανάπτυξη.
Με τους Γερμανούς αρμοδίους συζητήθηκε και το θέμα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Στο πλαίσιο αυτό ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης θα συναντηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου με την αρμόδια υπουργό της Ελβετίας προκειμένου να εφαρμοστεί μία συμφωνία για την φορολόγηση των καταθέσεων ανάλογη με εκείνη που έχει γίνει με την Αγγλία και την Γερμανία.

Επίσης ο σύμβουλος του κ. Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου θα συζητήσει με τους Γερμανούς αρμοδίους το ξεπάγωμα του Μνημονίου συνεργασίας που είχαν συμφωνήσει παλαιότερα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.
Συμφωνήθηκε εξάλλου η γερμανική κυβέρνηση να παράσχει τεχνογνωσία και να βοηθήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις όπως στον τομέα της υγείας.

Προκόπι: Αδιαφορία για την επένδυση των 5.000 διαμερισμάτων.

Στις 22/8/12 συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το ερώτημα του Kireas.org για τις ενέργειες που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας να προωθήσει την δημιουργία οικισμού 5.000 διαμερισμάτων για την οποία ενδιαφέρθηκαν Ρώσοι επενδυτές. Το Ρώσικο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε μέσω της κατασκευαστικής εταιρείας Μπατιστάτος για την περιοχή μας σε μια περίοδο που άλλοι δήμαρχοι της χώρας τρέχουν ανά τον κόσμο σε χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία να βρουν και να προσελκύσουν επενδυτές και τουρισμό.

Η αναμενόμενη απάντηση θα ήταν ότι η Δημοτική αρχή αξιολόγησε την πρόταση, στάθμισε τα υπέρ και τα κατά, κάλεσε τον επενδυτή στην περιοχή, αξιολόγησε τις ανάγκες του και προσπάθησε να δώσει λύσεις για να ξεπεραστούν τα συγκεκριμένα εμπόδια υλοποίησης της και να δοθούν διασφαλίσεις στις τυχόν ανησυχίες του επενδυτή. Όμως στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22/8/12 έγινε γρήγορα αντιληπτό ότι η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει απολύτως καμία ενέργεια, αλλά ούτε και προτίθεται να κάνει.

Ο Kireas.org επικοινώνησε με τον επενδυτή και ενημερώθηκε ότι επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει άλλα αναζητεί γη που είναι ρυμοτομημένη για την δημιουργία τέτοιων οικισμών. Τέτοιες εκτάσεις δεν υπάρχουν σε αυτό το μέγεθος στο δήμος μας και το ερώτημα είναι αν θα μπορούσαν να δημιουργηθούν για να εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις για αυτή και τέτοιου είδους επενδύσεις τώρα και στο μέλλον. Ο δήμος Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας έχει ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα στην ανάπτυξη τέτοιου είδους παραθεριστικού τουρισμού λογω του ιδιαιτερου φυσικού περιβάλλοντος, κάτι βέβαια που επιβεβαιώνεται και στο 5ετές επιχειρησιακό του σχέδιο.

Για να μπορέσει ο δήμος να προσελκύσει και να κρατήσει επενδύσεις σαν και αυτή που έδειξαν ενδιαφέρον οι Ρώσοι θα πρέπει να τους εξασφαλίσει την θεσμική δυνατότητα πολεοδόμησης κατάλληλων εκτάσεων. Μετά από διερεύνηση του θέματος από πολεοδομική και χωροταξική άποψη ο Kireas.org κατέληξε ότι αυτό μπορεί να γίνει με δυο τρόπους:

1. Δημιουργία των Περιοχών Ειδικά Ρυθμιζόμενης Πολεοδόμησης (Π.Ε.Ρ.Π.Ο.) του Ν 2508/1997. Συγκεκριμένα για την Εύβοια ειδικά δίνονται κατευθύνσεις για την δημιουργία ΠΕΡΠΟ στα ΦΕΚ 1026 Δ/05.12.2001 και ΦΕΚ 1370 Δ/16.12.2003. Δεδομένου ότι αυτή την περίοδο εκπονούνται τα ΓΠΣ για τις δημοτικές ενότητες Κηρέως και Ελυμνίων και το ΣΧΟΑΠ Νηλέως, ο δήμος μας θα μπορούσε να ζητήσει από τους μελετητές να συμπεριλάβουν ΠΕΡΠΟ σε ελκυστικές για τους επενδυτές περιοχές, μετά από διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, εφόσον μάλιστα οι αναθέσεις των παραπάνω χωροταξικών μελετών έχουν γίνει πρόσφατα.

και

2. Αξιοποίηση εκτάσεων που ανήκουν στο δήμο με αλλαγή της ταυτότητας τους σε "Δημόσια Ακίνητα Τουριστικού Προορισμού" του Ν. 3986/2011 με την διαδικασία του μηχανισμού των Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακίνητων ( Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α.) (αρ.12 του 3986/2011) με αίτηση στην Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών. Αυτός είναι ένας εναλλακτικός τρόπος υλοποίησης της επένδυσης και θα μπορούσε ίσως να δελεάσει τους ενδιαφερομένους επενδυτές για τον οικισμό των 5.000 διαμερισμάτων.

Ο Kireas.org παρουσίασε τα παραπάνω στοιχεία στο δημοτικό συμβούλιο στις 22/8/12. Τέτοιες επενδυτικές περιπτώσεις ή προοπτικές που βασίζονται στην οικιστική-τουριστική ανάπτυξη χρειάζονται την υποστήριξη όλων των εκφράσεων της κοινωνίας. Δυστυχώς όμως και πάλι δια στόματος του αντιδημάρχου κ. Καντζούρα και αργότερα του δήμαρχου κ. Ψαρρού, αντί απάντησης και δημιουργικού προβληματισμού πάνω σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα, ο σύλλογος δέχτηκε μια ακόμη ακατανόητη επίθεση αμφισβήτησης της οντότητας του ως να ήταν αυτό το συζητούμενο θέμα. Επιβεβαιώθηκε έτσι ότι η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτα για να προσελκύσει αυτή την επένδυση άλλα και ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για να αξιοποιηθούν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το σύλλογο για το μέλλον. Για να αποφευχθεί περαιτέρω όξυνση της ατμόσφαιρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προσβολές, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του συλλόγου αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την συνεδρίαση.

Ευχή όλων σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχουμε περιέλθει είναι να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την προσέλκυση υγιών τουριστικών επενδύσεων στην περιοχή πέρα από την στενόμυαλη μικροπολιτική και στείρα αντιπαράθεση.

Kireas.org
Ο σύλλογος όλων των δημοτών

Ο Ομπάμα πιέζει να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ... μέχρι τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου

Το εκλογικό επιτελείο του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ανησυχεί ότι πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ μπορεί να βλάψει την καμπάνια για την επανεκλογή του και γι' αυτό ο κ. Ομπάμα πιέζει τους ευρωπαίους εταίρους να μας κρατήσουν στο ευρώ μέχρι τις εκλογές!

Αυτό υποστηρίζει τουλάχιστον σημερινό δημοσίευμα της συντηρητικής εφημερίδας Independent. Στο άρθρο με τίτλο «Ο Μπάρακ Ομπάμα ζητά από την ευρωζώνη να κρατήσει την Ελλάδα μέχρι τις εκλογές » σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ θα πιέσουν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «να μην αφήσουν την Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η είδηση αυτή προέρχεται από βρετανικές κυβερνητικές πηγές.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα τον επόμενο μήνα για την αξιολόγηση της, και η Έκθεση που θα ετοιμάσει για το Eurogroup του Οκτωβρίου θα κρίνει το αν θα δοθεί η επόμενη δόση των 31 δισ. της δανειακής σύμβασης.

Στελέχη της αμερικάνικης κυβέρνησης ανησυχούν πως εάν η Τρόικα κρίνει ότι η Ελλάδα δεν έχει πιάσει τους στόχους, και δεν δώσει την επόμενη δόση, τότε αυτό «θα πυροδοτήσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ λίγες μόνο βδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου»

Γι' αυτό, επισημαίνει το δημοσίευμα, η αμερικάνικη κυβέρνηση ζητά από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «να μην λάβουν δραστικές αποφάσεις» καθώς φοβούνται ότι η αποσταθεροποίηση των αγορών, από το grexit, θα κάνει ζημιά στις προοπτικές επανεκλογής του Μπάρακ Ομπάμα...
Enhanced by Zemanta

Ο καύσωνας άδειασε μέχρι και την Αβάντων

Πόλη φάντασμα θύμιζε η Χαλκίδα το μεσημέρι.
Οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης από την μία το μεσημέρι και μετά δεν θύμιζαν καθόλου το καθημερινό τράφικ. Ποιος θα πίστευε ότι η πολυσύχναστη Αβάντων θα ήταν τόσο άδεια.

Οι λιγοστοί Χαλκιδέοι που έμειναν στην πόλη πήραν το αυτοκίνητο τους και έκαναν απόδραση στις κοντινές παραλίες μιας και τα μπάνια του λαού είναι ακόμα ιερά.

Η Bild έφτιαξε εγγυητική επιστολή και ζητά από τον Σαμαρά να την υπογράψει

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης που συνεχίζουν ακάθεκτα να προκαλούν με τα δημοσίευμα τους για την Ελλάδα σήμερα έβαλαν στο στόχαστρο τους τον Ελληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η εφημερίδα Bild έφτιαξε μια εγγυητική επιστολή με αρχαιοελληνική γραμματοσειρά και βάζοντας ως πλαίσιο τον μαίανδρο και του ζητάει να την υπογράψει.

Η εφημερίδα που δεν σταμάτησε καθ' όλη της διάρκεια της κρίσης να προκαλεί τη χώρα μας, σήμερα αποφάσισε να εξευτελίσει τον Ελληνα πρωθυπουργό, με αφορμή την προσωπική υπόσχεση και εγγύηση που έδωσε ο κ.Σαμαράς σε συνεντεύξεις του σε γερμανικά και γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τα δανεικά.

Το δημοσίευμα στον τίτλο λέει «Κύριε Σαμαρά το θέλουμε υπογεγραμμένο» και στη συνέχεια αναγράφονται οι όροι, τους οποίους θα πρέπει να τηρήσει ο πρωθυπουργός της χώρας. Συγκεκριμένα αναφέρει:
  • «Από την οικονομική βοήθεια για τη χώρα μου, δεν θα προκληθεί στο Γερμανό φορολογούμενο καμία ζημιά»
  • «Η Ελλάδα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Συμπεριλαμβάνεται η πώληση των ακατοίκητων νησιών εάν είναι απαραίτητο»
  • «Η Ελλάδα αναγνωρίζει όλα τα χρέη και στα κατάλληλα χρονικά διαστήματα με τους τόκους ανατοκισμού θα τα αποπληρώσει»
Enhanced by Zemanta

Τι ήθελε η Κατερίνα Λέχου σε μοναστήρι της Εύβοιας;

Η Κατερίνα Λέχου παραμονή του εορτασμού της Παναγίας, βρέθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας της Χιλιαδούς, όπου παρακολούθησε με κατάνυξη τον Εσπερινό μετ' Αρτοκλασίας, που τελέστηκε στη Μονή.

Η σχετική πληροφορία του messapianews έρχεται να επιβεβαιώσει παλιότερα ρεπορτάζ ότι η καλή ηθοποιός, που έχει γίνει γνωστή από τις σειρές "Είσαι το ταίρι μου", "Ευτυχισμένοι Μαζί", "το Νησί" και άλλες, έρχεται τακτικά στην Εύβοια.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αγοράσει σπίτι στην Κεντρική Εύβοια.

Ο γιορτασμός της Παλαιοπαναγιάς στην κάτω Στενή

Πλήθος πιστών παραβρέθηκαν  στο ιστορικό εξωκλήσι της Παλαιοπαναγιάς στην κάτω Στενή και παρακολούθησαν με λαμπρότητα τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

Το βράδυ τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός και  το πρωί πανηγυρική Θεία λειτουργία μεθ΄ αρτοκλασίας και ευλογημένου φαγητού.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις αρχές της δεκαετίας του 1970 είχαν κλαπεί σπουδαίες τοιχογραφίες από το σχετικό εξωκλήσι οι οποίες και βρέθηκαν τελευταία στο εξωτερικό και επιστράφηκαν στην Ελλάδα οι οποίες σήμερα φυλάσσονται στο Βυζαντινό μουσείο Αθηνών και η ευχή του Ιερέως Κάτω Στενής Γεωργίου Τσουνή να επιστραφούν και πάλι στον τόπο τους.

Τάσος Παπαποστόλου: Ο 26χρονος που προτρέπει την υφήλιο να «Προσλάβει έναν Έλληνα»

Ένας από τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό είναι ο 26χρονος Τάσος Παπαποστόλου, με καταγωγή από την Εύβοια. Ο Έλληνας δημοσιογράφος που μένει μόνιμα στο Λος Άντζελες, ίδρυσε το 2009 το Greek Reporter, ένα ειδησεογραφικό site για τους Έλληνες του εξωτερικού, το οποίο «ξεκίνησε ως school project, όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο και πλέον έχει γίνει επαγγελματική ενασχόληση», όπως μας είπε ο ίδιος.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο νεαρός δημοσιογράφος αποφάσισε να δημιουργήσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα εύρεσης εργασίας hireagreek.com. Ο στόχος του ήταν να βοηθήσει τους άνεργους συμπατριώτες του, παρέχοντάς τους εργασία.

«Αν μπορώ να βρω μια δουλειά με καλύτερες απολαβές κάπου αλλού, τότε θα πάω εκεί. Νιώθω Έλληνας. Νιώθω ακόμη περισσότερο Έλληνας ιδιαίτερα τώρα που ζω μακριά από τη χώρα μου. Το να είσαι Έλληνας είναι κάτι που το έχουμε μέσα μας και δεν μας εγκαταλείπει όπου και αν βρεθούμε» δήλωσε o Τάσος Παπαποστόλου, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Άλλωστε, η παρότρυνση του Hireagreek.com είναι σαφής: «Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα εγκλωβισμένη σε ιστορικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες. (…) Αυτό που χρειάζεται είναι δουλειές. Μπορείτε να βοηθήσετε επεκτείνοντας ταυτόχρονα το εργατικό σας δυναμικό». Ποιοι είναι οι αποδέκτες του μηνύματος; Εργοδότες στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη, στην Αυστραλία και στον Καναδά«Δεν θέλω να παρεξηγηθούν οι προθέσεις μας και να φανεί πως ενισχύουμε το μεταναστευτικό κύμα Ελλήνων ανέργων προς το εξωτερικό» εξήγησε στο γερμανικό έντυπο ο Παπαποστόλου σχετικά με το λόγο που δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη πλατφόρμα, καθώς όπως λέει σκοπός του είναι να συνδράμει τους συμπατριώτες του στην αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης. Όσο για τα αρνητικά σχόλια και τις κριτικές που υποστηρίζουν ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα μοιάζει με ένα διαδικτυακό παζάρι ή μια δημοπρασία που ξένοι εργοδότες μπορούν να «αγοράσουν» τις υπηρεσίες ενός Έλληνα, ο 26χρονος δημοσιογράφος αναφέρει ότι δεν τον πτοούν.

Ως Έλληνας του εξωτερικού, ο Τάσος Παπαποστόλου μιλά στο entertv.gr για το πως βλέπει ο υπόλοιπος κόσμος τη χώρα μας. «Όλος ο κόσμος βλέπει την Ελλάδα όπως την παρουσιάζουν τα Μέσα… Όποτε πέφτει μία μολότοφ στο Σύνταγμα, είναι ένα εκατομμύριο μείον από τον τουρισμό μας» αναφέρει ο Έλληνας δημοσιογράφος και συνεχίζει «Υπάρχει μια φοβία στο εξωτερικό από τις εικόνες που έχουν προβληθεί από τα ξένα μέσα, ότι υπάρχουν καθημερινώς στην Αθήνα επεισόδια, ότι γίνονται πολλές απεργίες και ότι υπάρχει απειλή για την ασφάλεια των ανθρώπων. Οι Ελληνοαμερικανοί το καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχουν τέτοια επεισόδια, γιατί ξέρουν την Ελλάδα. Αλλά ο μέσος Αμερικανός που δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα, δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν απειλείται η ασφάλειά του με το να έρθει στην χώρα μας».

Στην ιστοσελίδα οι ενδιαφερόμενοι δημιουργούν έναν προσωπικό λογαριασμό και «ανεβάζουν» το βιογραφικό τους σημείωμα και οι εργοδότες αναρτούν αγγελίες θέσεων εργασίας. Έως σήμερα δεκάδες ομογενείς έχουν ανταποκριθεί στην πρωτοβουλία, ενώ εκατοντάδες είναι και οι Έλληνες που έχουν αναρτήσει τα βιογραφικά τους αναζητώντας δουλειά στο εξωτερικό. Αν και ούτε ο ίδιος ο εμπνευστής της δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσοι από τους χρήστες της πλατφόρμας κατάφεραν να βρουν τελικά δουλειά, ο χώρος έχει περισσότερα από 20.000 ενεργά μέλη και αυτό από μόνο του τον καθιστά επιτυχημένο.
entertv.gr
Enhanced by Zemanta

Φορέστε ροζ

Είναι girly και ταυτόχρονα θηλυκό, κομψό και trendy, sexy και ρομαντικό. Σίγουρα θα υπάρχει μία απόχρωση που θα σας ταιριάζει. Είναι το αγαπημένο χρώμα των περισσότερων κοριτσιών στην παιδική τους ηλικία. Στην εφηβεία το ξεχνάνε αλλά μετά συνήθως το θυμούνται και το τιμούν! Το ροζ χρώμα είναι ένα χρώμα συνδεδεμένο με την κοριτσίστικη αθωότητα που ανάλογα με το συνδυασμό μπορεί να παραπέμπει σε μυστηριώδη γυναικεία φύση. Αν πιστεύετε ότι πλέον δεν σας ταιριάζει γιατί μεγαλώσατε ή γιατί πολύ απλά δεν πάει με τα φυσικά σας χρώματα μάλλον κάνετε λάθος.

Styling tips:
• Υπάρχει η σωστή απόχρωση για σας και πρέπει να βρείτε αυτή που ταιριάζει στα φυσικά σας χρώματα. Για παράδειγμα αν είστε αρκετά ανοιχτόχρωμη στο δέρμα και στα μαλλιά, τότε ένα πολύ ανοιχτό ροζ , σχεδόν ξεθωριασμένο μάλλον δεν θα ήταν ότι καλύτερο για σας. Αν σας αρέσει πολύ επιλέξτε το σε αξεσουάρ και πετύχετε μία ωραία αντίθεση χωρίς να σας δείχνει άτονη.

• Μη φοβηθείτε να κάνετε total ροζ συνδυασμούς. Μπορείτε να παίξετε με τους τόνους και το αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό.

• Το ροζ κάνει υπέροχη αντίθεση με το μαύρο. Επίσης, τώρα που οι πασαρέλες έχουν γεμίσει με χρώματα φθινοπωρινά, όπως μωβ, μπορντώ, κυπαρισσί, μπλε και ταμπά, το ροζ είναι ένα ωραίο χρώμα που συνδυάζεται με όλα.

• Για να πετύχετε μία chic εμφάνιση το ροζ συνδυασμένο με άσπρο ή ιβουάρ είναι ο κατάλληλος συνδυασμός.
jenny.gr

Παιδικοί σταθμοί: προς ικανοποίηση 18.000 νέα αιτήματα

Επιπλέον 18.000 αιτήματα μητέρων για θέσεις σε παιδικούς σταθμούς υπολογίζεται ότι μπορούν να καλυφθούν σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή από τη ΚΕΔΕ, για το τρέχον έτος ανεβαίνει ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών που θα φιλοξενηθούν δωρεάν σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς από τις 43.000 στις 60.000, ενώ ο αριθμός των αιτήσεων ανέρχεται στις 96.000.

Το κόστος για την εξασφάλιση των επιπλέον θέσεων, σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού Εργασίας θα προέλθει από την ποσοστιαία μείωση του κόστους ανά παιδί και με την αύξηση της συμμετοχής του υπουργείου Εργασίας στο πρόγραμμα κατά 20 εκατ. ευρώ.

Οι σχετικές προτάσεις του υπουργείου Εργασίας θα εκτιμηθούν και θα αξιολογηθούν σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, εντός των επόμενων ημερών.

Η ΔΗΜΑΡ αντίθετη με την υπογραφή της «Συμφωνίας Συμβιβασμού» με τη Siemens

Σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη «Συμφωνία Συμβιβασμού» μεταξύ Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών Siemens AG και Siemens A.E.

Image representing Siemens as depicted in Crun...
Image via CrunchBase
Η υπογραφή της «Συμφωνίας Συμβιβασμού» μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιριών Siemens AGκαι Siemens A.E. που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών «με βάση εξουσιοδότηση που παρείχε η Βουλή», βρίσκει τη ΔΗΜΑΡ αντίθετη.

Την αντίθεσή της εξέφρασε με κατηγορηματικό τρόπο, πριν από την υπογραφή, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
Με την υπογραφή της συμφωνίας δεν μπορεί να κλείσει το τεράστιο πολιτικό και οικονομικό θέμα που δικαίως απασχόλησε και απασχολεί την ελληνική κοινωνία ως υπόθεση διαφθοράς και προσβολής του δημοσίου συμφέροντος.

Να υπενθυμίσουμε ένα στοιχείο από την πληθώρα, που αφορούν την υπόθεση: Σύμφωνα με το ομόφωνο πόρισμα της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, το Ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημιά από αξιώσεις τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ. Δεν υπάρχουν «ισοδύναμα οφέλη» από τη συγκεκριμένη συμφωνία συμβιβασμού.

Για τη Δημοκρατική Αριστερά η διαφάνεια και η αντιμετώπιση της διαφθοράς δεν συμψηφίζονται με «συμφωνίες οικονομικού συμβιβασμού».
Enhanced by Zemanta

Συνελήφθη ο Αλβανός που πυροβολούσε την σημαία στα Καλάβρυτα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του achaiapost.gr, συνελήφθη από την αστυνομία Καλαβρύτων ο ένας Αλβανός της ομάδας, που ανέβασε στο youtube (21/8) βίντεο γυρισμένο σε πλαγιά του Χελμού, όπως ο ίδιος αναφέρει.

Πυροβολούν με καλάζνικωφ την Ελληνική σημαία, βρίζουν χυδαία και απειλούν. Το προκλητικό βίντεο υπογράφει η ομάδα Motorristat Fierak Albanian Stunt (σελίδα http://www.facebook.com/pages/-Motorristat-Fierak-Albanian-Stunt-/302755649780139?ref=hl)
Να σημειώσουμε οτι φωτογραφίες (που φαίνονται και πρόσωπα) και είναι σχεδόν όλες από Καλάβρυτα υπάρχουν στην ομάδα του facebook που υπογράφει.

Ο συγκεκριμένος Αλβανός ζει και εργάζεται στα Καλάβρυτα και αναγνωρίστηκε από τους κατοίκους. Αυτή τη στιγμή οδηγείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαιας στην Πάτρα. Ανάμεσα στη ευρήματα της Αστυνομίας εξετάζεται και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

achaiapost.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...