Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για δύο βραδιές στη Χαλκίδα

Για δύο βραδιές έρχεται στη Χαλκίδα ο  Αλκίνοος Ιωαννίδης και παρουσιάζει διασκευές τραγουδιών από την προσωπική του δισκογραφία και τις συμμετοχές του.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη 20 και 21/3 , στην "Οδό Ονείρων" ο Αλκίνοος έρχεται στη Χαλκίδα, έχοντας περάσει μέσα από διαφορετικούς ηχητικούς κόσμους.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης (Φωνή, Κιθάρα, Λαούτο) και ο Γιώργος Καλούδης (Τσέλο, Κρητική Λύρα) μετά τη περιοδεία τους στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, παρουσιάζουν και στην Ελλάδα το ακουστικό αυτό πρόγραμμα, που δίνει έμφαση στην εσωτερική ένταση, στην ερμηνευτική λεπτομέρεια και στην ευρυχωρία της ησυχίας.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης γεννήθηκε στην Κύπρο το 1969. Σπούδασε κλασική κιθάρα στο Ευρωπαϊκό Ωδείο Λευκωσίας. Το 1989 πήγε στην Αθήνα, όπου φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Σαν ηθοποιός, ερμήνευσε δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (1993 και 1996). Μεταξύ 1990 και 1993, παράλληλα με τις σπουδές του, εργάστηκε στην τηλεόραση κι έπαιξε στον κινηματογράφο.

Εμφανίστηκε στη δισκογραφία σαν τραγουδιστής το 1993, και σαν τραγουδοποιός το 1997. Στη διάρκεια της πορείας του έχει κυκλοφορήσει αρκετούς προσωπικούς δίσκους και ζωντανές ηχογραφήσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλούς δίσκους συναδέλφων του, ερμηνεύοντας τραγούδια άλλων δημιουργών ή γράφοντας στίχους και μουσική για άλλους ερμηνευτές. Εκτός από τραγούδια, γράφει μουσική για ορχήστρα, για το θέατρο και τον χορό. Η μουσική του είναι επηρεασμένη από τους Έλληνες συνθέτες των τελευταίων δεκαετιών, την παραδοσιακή μουσική της Κύπρου, τη βυζαντινή και την κλασική.

Στις προσωπικές του εμφανίσεις, αλλά και δισκογραφικά, η συνεργασία του με σημαντικούς μουσικούς και ηχολήπτες είναι μόνιμη τα τελευταία 17 χρόνια. Εμφανίζεται σε μεγάλα, ανοιχτά θέατρα, αλλά και σε μικρές σκηνές, μαζί τους ή μόνος.

Το 2005, παρακολούθησε μαθήματα σύνθεσης στο Κονσερβατόριο της Αγίας Πετρούπολης, με καθηγητή τον Μπορίς Τίσιενκο. Παράλληλα, έκανε μαθήματα ενορχήστρωσης με τον Αρκάντι Αγκαμπάμπωφ και πολυφωνίας με τον Ανατόλι Μίλκα. Με εξαίρεση αυτές τις σύντομες σπουδές, θεωρεί τον εαυτό του αυτοδίδακτο.

Έργα του για ορχήστρα και χορωδία έχουν παρουσιαστεί στην Ρωσία (Αγ. Πετρούπολη, Πετροζαβόντσκ), τη Γερμανία (Φιλαρμονική του Βερολίνου), Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) και Κύπρο, από την Ακαδημαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Αγίας Πετρούπολης, τη Συμφωνική Ορχήστρα των Καρελίων Ορών, την Kamerata Europaea και τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

Έχει δώσει περισσότερες από 70 προσωπικές συναυλίες στο εξωτερικό, ενώ περισσότερες από 1.700 σε Ελλάδα και Κύπρο.



«Οδός Ονείρων», Τσιριγώτη 6, Χαλκίδα
Εισοδος 15 ευρω με μπυρα/κρασι

Αποκριάτικο συντριβάνι σοκολάτας στο Γυμνό


Ευχάριστες εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους επιφύλαξε η γιορτή που διοργανώθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου στο Γυμνό, το ορεινό χωριό του Δήμου Ερέτριας, για τη λήξη της Αποκριάς.

Μίνι καρναβάλι με μασκαρεμένους και άρματα, μεταξύ άλλων, ήταν το οπωροπωλείο και οι λιλιπούτειοι  fun της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας «Όλυμπος – Γυμνού» που κρατούσαν το τέρμα.

Αμέσως μετά ακολούθησε μπουφέ με εδέσματα, κρασί, γλυκά και σουβλάκια για όλους τους παρευρισκόμενους  Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού αλλά και τα ταχυδακτυλουργικά του μάγου καθήλωσαν τους μικρούς δημότες στην πλατεία Ηρώου για πολλές ώρες.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Ερέτριας «ο Δαφνηφόρος Απόλλων»  με τη συμβολή των συλλόγων γονέων, κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών του χωριού.

Έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην θάλασσα - Την ανέσυραν νεκρή μέσα από το ΙΧ της


Νεκρή ανασύρθηκε τα ξημερώματα 47χρονη γυναίκα από τη θαλάσσια περιοχή Σκάλας Ωρωπού, όταν το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε στη θάλασσα.

Την ξέφρενη πορεία του οχήματος είδε ένα ζευγάρι, που περνούσε εκείνη την ώρα με το αυτοκίνητό του από την περιοχή και ειδοποίησε την αστυνομία.

Στο σημείο μετέβη άμεσα δύναμη του λιμενικού σώματος και με τη βοήθεια ιδιώτη δύτη ανασύρθηκε από το ΙΧ αυτοκίνητο η άτυχη 47χρονη.

"Η σπίθα έγινε φωτιά" στον χορό του Α.Ο. ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ


Γλέντι, με τον "δικό μας" Γιάννη Λεμπέση οργάνωσε ο Α.Ο. ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ τη Κυριακή της Αποκριάς στο Πυργί και κατάφερε να προσφέρει διασκέδαση με καλό, ποιοτικό, λαϊκό τραγούδι αλλά και να συγκεντρώσει χρήματα για τους σκοπούς του.

Ο Γιάννης Λεμπέσης "άναψε τη σπίθα -της διασκέδασης- που έγινε φωτιά" , όπως λέει και η τελευταία επιτυχία του και ο χορός δεν σταμάτησε μέχρι το πρωί.

Ο - πανταχού παρών και τα πάντα ... πληρών- Χρήστος Κουτσαύτης ήταν εκεί και μας έστειλε το φωτογραφικό υλικό για να ζηλέψουμε όλοι εμείς που δεν πήγαμε!

Και του χρόνου!



Στους ρυθμούς του harlem shake το 28ο καρναβάλι της Αμαρύνθου


Με τους ρυθμούς του harlem shake, σερπαντίνες, χαρτοπόλεμο, πειράγματα, περισσότερους από 600 καρναβαλιστές και 4.000 κόσμο είχε το 28ο καρναβάλι της Αμαρύνθου. Από αργά το μεσημέρι, άρχισαν να συγκεντρώνονται στην παραλία της Αμαρύνθου χιλιάδες κόσμου, άλλοι μασκαρεμένοι και άλλοι φορώντας το πιο λαμπρό χαμόγελό τους.

Το σύνθημα για την έναρξη της καρναβαλικής παρέλασης δόθηκε λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα. Από τα ηχεία που είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της κεντρικής οδού της Αμαρύνθου ακούγονταν χορευτικά τραγούδια. Το σύνθημα για την έναρξη της παρέλασης  δόθηκε, τα άρματα και οι ομάδες των μασκαρεμένων ξεχύθηκαν. Τραγουδούσαν, πείραζαν το συγκεντρωμένο πλήθος, έριχναν χαρτοπόλεμο, σερπαντίνες και όποιος «τολμούσε» να τους… αντισταθεί τον «έλουζαν» με αφρό.

Βασιλιάς Καρνάβαλος ήταν το «πουλάκι τσίου», ενώ εκτός από τις παραδοσιακές ομάδες, με το γαιτανάκι,  τις σπανιόλες, τους μπεκρήδες, δεν έλειψαν και εκείνες με τα πολιτικά συνθήματα και τα κοινωνικά μηνύματα. Άνεργοι, το ασθενές σύστημα υγείας, απεγνωσμένες νοικοκυρές, ο Σουλεϊμάν, ο Άραβας πετρελαιάς, κέντρισαν τα βλέμματα.

Η παρέλαση των καρναβαλιστών διήρκεσε μιάμιση ώρα και αμέσως μετά το πλήθος λικνίστηκε στο ρυθμό του “Harlem shake”. Στην κεντρική πλατεία της Αμαρύνθου υπήρξαν κεράσματα, με άφθονη ρακί και στις 19.00 έγινε η καύση του βασιλιά Καρνάβαλου, συνοδεία βεγγαλικών.

O δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας συνεχάρη όλους όσοι συνετέλεσαν στην διοργάνωση της άψογης και εντυπωσιακής εκδήλωσης, παρά τους οικονομικά χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Και πώς θα νικήσουμε την κρίση; Ο δήμαρχος Ερέτριας, είπε, «χαμογελάτε» και κάλεσε όλους τους δημότες και τους επισκέπτες να γιορτάσουν τα Κούλουμα, στις 11.00 το πρωί της Δευτέρας, στην Ερέτρια. Την φαντασμαγορική εκδήλωση στην Αμάρυνθο διοργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Ερέτριας «ο Δαφνηφόρος Απόλλων». Καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι σύλλογοι,  οι εθελοντές και οι κάτοικοι της Αμαρύνθου οι οποίοι επί 28 χρόνια  βάζουν το ίδιο στοίχημα και κάνουν την ίδια ευχή: «το καρναβάλι της επόμενης χρονιάς να είναι ακόμη καλύτερο».

Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...