Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

«Πρώτοι στο σεξ οι Έλληνες» σύμφωνα με νέα διεθνή έρευνα

«Ούτε η οικονομική κρίση δεν φαίνεται να πτοεί το ηθικό των Ελλήνων». Αυτό ήταν το σχόλιο της Τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ετήσιας σεξουαλικής έρευνας της Durex.

Σε αντίθεση με την κοινή λογική, που θέλει την οικονομική κρίση να έχει επηρεάσει αρνητικά την εθνική μας λίμπιντο, έρχονται τα συμπεράσματα της έρευνας της Durex (που έλαβε χώρα σε 37 χώρες με την συμμετοχή 37.000 ατόμων).

Συγκεκριμένα οι Έλληνες έρχονται πρώτοι στον κόσμο σε αριθμό σεξουαλικών επαφών με μέσο όρο 154 κατ΄ άτομο τον χρόνο με Βραζιλιάνους (145 φορές), Ρώσους και Πολωνούς (143 φορές) να ακολουθούν και ουραγούς τους Ιάπωνες (48 φορές το χρόνο).

Επίσης πρώτοι είναι οι Έλληνες στον αριθμό των σεξουαλικών φαντασιώσεων και στο χρόνο που αφιερώνουμε στα προκαταρκτικά (21 λεπτά). Ενώ βρισκόμαστε στην 2η θέση της λίστας σχετικά με το πόσο ικανοποιημένοι είμαστε από τους οργασμούς μας.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον συμπέρασμα που προκύπτει -σχετικά με την σεξουαλική συμπεριφορά του έθνους- είναι ότι παρά το ότι η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία κάνουν τις περισσότερες φορές σεξ την εβδομάδα, από πλευράς συντρόφων δεν πέτυχε να μπει στις τρεις πρώτες χώρες, ενώ εντοπίστηκε πως οι Ελληνίδες μέσα σε ένα χρόνο πήγαν κατ΄ αναλογία με περισσότερους άντρες.

Διαδρομές στην πόλη της Λιβαδειάς με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη

Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς οργανώνει μια διαδρομή στην πόλη της Λιβαδειάς ξεκινώντας με περίπατο κατά μήκος του ποταμού Έρκυνα, με σταθμούς στο Μουσείο Επαγγελμάτων, στο νεοσύστατο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης με το Λαογραφικό Μουσείο της και την πανέμορφη περιοχή της Κρύας με τις πηγές της.

Η ομάδα θα ξεκινήσει από το σημείο του ποταμού που βρίσκεται κοντά στη βιβλιοθήκη. Κατά τη διαδρομή θα γίνεται κουβέντα με τα παιδιά για τα μέρη που θα περνούν κάθε φορά, και θα αφηγούνται ιστορίες που ενδεχομένως γνωρίζουν παιδιά και μεγάλοι. Θα μιλήσουν για την ιστορία της πόλης και του ποταμού, και τα παιδιά θα μάθουν για την πορεία της πόλης στο διάβα του χρόνου με παράλληλη αναγωγή στην ιστορία του νερού, που ήταν και είναι, από τα μυθολογικά χρόνια και μέχρι σήμερα, κυρίαρχο στοιχείο και πηγή ζωής, ομορφιάς και πλούτου για τον τόπο μας.... Και στο τέλος, παιχνίδια με το νερό εκεί που έπαιζε κάποτε η παιδούλα Έρκυνα...
ε, ας μην τα λέμε όλα από πριν!!! :)))

Εμψυχώτρια η εκπαιδευτικός Φώφη Μπάλιου.

Για παιδιά: 10-12 ετών, με προεγγραφή, εκκίνηση από τη βιβλιοθήκη


24 & 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 (15η & 17 η εκδήλωση – 10.00 πμ - 1η ομάδα)


Το κουτί με τις ιστορίες

Την Τρίτη 24/7 και την Πέμπτη 26/7, φτιάχνουμε τις δικές μας ιστορίες με τη βοήθεια του κουτιού των ιστοριών. Με αφορμή το βιβλίο που έχει επιλέξει το κάθε παιδί αφήνει ελεύθερη τη φαντασία του και δημιουργεί και σκηνοθετεί την ιστορία με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.
Εμψυχώτρια η αρχιτέκτονας Μάρω Ρόδη

Για παιδιά: 8-10 ετών, με προεγγραφή, 24 και 26/7/12 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς (3ος όροφος)

25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 (16η εκδήλωση – 10.00 πμ - 1η ομάδα)

Τα ζάρια των ιστοριών!

Την Τετάρτη 25 Ιουλίου, επικαλούμενοι λίγο την τύχη και περισσότερο τη γνώση και τη φαντασία, ρίχνουμε τα ζάρια του παιχνιδιού και αφηγούμαστε συναρπαστικές ταξιδιάρικες ιστορίες για κόσμους κοντινούς και μακρινούς, γνωστούς αλλά και φανταστικούς....
Εμψυχώτρια η νηπιαγωγός Σοφία Βασιληά
Για παιδιά: 7-12 ετών, με προεγγραφή, 25/7/12 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς (3ος όροφος)

27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 (18η εκδήλωση – 10.00 πμ - 4η ομάδα)

Τα μονοπάτια των βιβλίων

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου, ακόμη περισσότερα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν τα καινούρια μας βιβλία, και μαζί με τη Χαρά θα παίξουν το πρωτότυπο παιχνίδι "Τα μονοπάτια των βιβλίων" με κάρτες, ανακαλύπτοντας τον γοητευτικό κόσμο των βιβλίων.
Εμψυχώτρια η εκπαιδευτικός Χαρά Χαρχαρίδου

Για παιδιά: 6-12 ετών, με προεγγραφή, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς (3ος όροφος)

Η εβδομάδα που πέρασε στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, 16-20 Ιουλίου 2012

Μονοκονδυλιές...
Την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, σε δύο εκδηλώσεις, με αφορμή τις μονοκονδυλιές του Πικάσο, η εμψυχώτρια-γραφίστρια Θεανώ Χαλιώτη έμαθε στα παιδιά πολλά και πρωτάκουστα πράγματα: για τον μεγάλο ζωγράφο και τις μονοκονδυλιές του, τι είναι τέλος πάντων η μονοκονδυλιά, πώς μπορούν να δημιουργήσουν τα ίδια τα παιδιά όμορφα σχέδια με τη μία, χωρίς να σηκώσουν καθόλου το χεράκι τους από το χαρτί, πως μπορούν να τα εμπλουτίσουν και να τα μετατρέψουν σε δικά τους μικρά αριστουργήματα-εικόνες με πλούσια και ποικίλα χρώματα... Αλλά, και τους έδωσε να καταλάβουν πόσο συχνά χρησιμοποιούν οι άνθρωποι τη μονοκονδυλιά στην καθημερινή τους ζωή χωρίς να το ξέρουν: στην υπογραφή τους, σε γρίφους και σπαζοκεφαλιές, σε σχέδια που κάνουν αφηρημένοι σε χαρτί κλπ...
.

Τα μονοπάτια των βιβλίων (3η ομάδα)
Την Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς μέσα από ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό παιχνίδι "Τα μονοπάτια των βιβλίων", μια τρίτη ομάδα παιδιών ηλικίας 6 έως 12 ετών, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να ξεφυλλίσουν και να διαβάσουν τα νέα βιβλία της Βιβλιοθήκης, με την καθοδήγηση της εμψυχώτριας-εκπαιδευτικού Χαράς Χαρχαρίδου.
Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες στοχεύοντας στη νίκη συγκεντρώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, βρίσκοντας ποιο βιβλίο αντιστοιχεί στο ζητούμενο θέμα, στον ήρωα, στον τίτλο του βιβλίου, αλλά και ακόμα μαντεύοντας και αποκωδικοποιώντας την παντομίμα της αντίπαλης ομάδας που περιέγραφε παραστατικά το αναζητούμενο βιβλίο.

Hλίας Βρεττός και Ζενίλντα στην Κύμη


Τα τελευταία χρόνια η  Κύμη στην Εύβοια έχει  γίνει καλοκαιρινός προορισμός  για επώνυμους της show biz .
Στο όμορφο αυτό μπαλκόνι του Αιγαίου πέρασαν  ξέγνοιαστες στιγμές ο Ηλίας Βρεττός με την Ζενίλντα  διασκεδάζοντας στο " ΡΟΔΟΝ"  και "ROCK CLUB"

 nuxtoskopio

Η Έλενα Ακρίτα τα «ψέλνει» στην Βίκυ Σταμάτη

Η πρόσφατη συνέντευξη της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου λειτούργησε σαν «κόκκινο» πανί για την γνωστή δημοσιογράφο-σεναριογράφο που αποφάσισε να ασχοληθεί με το φαινόμενο «Βίκυ Σταμάτη».

«Και να θέλεις να αγιάσεις, τι διάολο πια, κάπου κολάζεσαι! Γιατί όλα έχουν ένα όριο! Και η οικογένεια Τσοχατζοπούλου αυτό το όριο το πέρασε και το προσπέρασε προ πολλού», ξεκινάει το άρθρο της στα ΝΕΑ η Έλενα Ακρίτα.

Η οποία ξεκινάει να σχολιάζει τα περί «μέσης Ελληνίδας» που δήλωσε η Βίκυ Σταμάτη «Ειδικά, η Βίκυ Σταμάτη είναι ιδιάζουσα περίπτωση. Όπως δήλωσε στη συνέντευξή της, δεν είναι παρά η 'μέση Ελληνίδα με κάποια οικονομική άνεση'. Και υπερθεμάτισε η μητέρα της: 'Η Βίκυ είχε κάποιο όνομα και ζούσε ανάλογα'. Διερωτάται βέβαια κανείς πώς απέκτησε αυτό το όνομα η 'Βίκυ'; Τι είχε πετύχει η 'Βίκυ' στη ζωή της; Ήταν η 'Βίκυ' μια καταξιωμένη επιστήμων; Ήταν η 'Βίκυ' μια σπουδαία καλλιτέχνιδα; Ήταν η 'Βίκυ' μια πετυχημένη επιχειρηματίας; Ή, έστω, ήταν η 'Βίκυ' μια απλή γυναίκα εργαζόμενη, που στηρίζει την οικογένειά της και μεγαλώνει τα παιδιά με αξιοπρέπεια μέσα από τον καθημερινό της μόχθο; Με κανέναν από τους παραπάνω τρόπους δεν έκανε 'όνομα η Βίκυ'. Η 'Βίκυ έκανε όνομα' ως η πολυέξοδη σύζυγος ενός μεγάλης ηλικίας κροίσου πολιτικού. Η 'Βίκυ έκανε όνομα' στα καταστήματα του Κολωνακίου, στους μασέρ, στους μακιγέρ, στους αμπιγέρ και στα ταγέρ. Η 'Βίκυ έκανε όνομα' ως... ταυτόσημη της χλιδής, της αρχοντοχωριατιάς, της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Η 'Βίκυ' δεν είναι διάσημη. Η 'Βίκυ' είναι διαβόητη».
Η συνέχεια είναι ακόμη πιο καυστική, με την Έλενα Ακρίτα να αποδομεί ένα ένα τα επιχειρήματα αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη. Ξεκινώντας από το γεγονός ότι είναι μητέρα ανηλίκου:« Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία. Οι φυλακές γεμάτες από γονείς ανηλίκων που τα περισσότερα βρίσκονται στο έλεος του Θεού! Σαφώς και το παιδάκι δεν φταίει σε τίποτα. Όμως οι γονείς δεν το πήραν στον λαιμό τους; Οι γονείς δεν όφειλαν να σκεφτούν το παιδί τους; Να προβλέψουν πως οι πράξεις τους θα μπορούσε να το οδηγήσουν στη δεινή θέση που τελικά το οδήγησαν; Και για να τελειώνουμε, ας θεσπιστεί ένας νόμος που να λέει ότι θα φυλακίζονται μόνο οι ένοχοι που έχουν παιδιά 18+!»
Και συνεχίζει: «Δηλώνει ότι αν δεν την αποφυλακίσουν θα αυτοκτονήσει. Αυτό πια κι αν είναι νομικό επιχείρημα βαρβάτο: Όποιος συλλαμβάνεται, αντί να προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητά του, ας λέει ένα 'αν δεν μ' αφήσετε ελεύθερο θα σκοτωθώ', τον αφήνουμε, φεύγει, να περάσει ο επόμενος».

Τέλος, γράφει: «Δηλώνει ψυχίατρος ότι πάσχει από 'ναρκισσισμό'. Συγγνώμη κιόλας, αλλά εγώ αν έπασχα από ναρκισσισμό θα το έκανα γαργάρα. Διαβάζω στο περιοδικό «Αρμονία», τεύχος 42/2003, ποια τα βασικά χαρακτηριστικά των ατόμων αυτών: Εντονη αίσθηση σπουδαιότητας και μεγαλείου που έχουν για τον εαυτό τους. Εντονη η ανάγκη τους για θαυμασμό. Αδυναμία να αναγνωρίσουν και να νιώσουν τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τα αισθήματα των άλλων.Φαντασιώνονται ιδιαίτερη επιτυχία, δύναμη, εξυπνάδα, ομορφιά. Πιστεύουν ότι είναι μοναδικά και ξεχωρίζουν, και θα πρέπει και οι συναναστροφές τους να είναι ισάξιες. Πιστεύουν ότι οι άλλοι θα πρέπει να ακολουθούν ή να συμμορφώνονται στις δικές τους προσδοκίες. Εκμεταλλεύονται τους άλλους προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους. Συχνά φθονούν τους άλλους ή πιστεύουν ότι οι άλλοι τους φθονούν. Εμφανίζουν αλαζονική, υπεροπτική συμπεριφορά ή στάση. Αυτή είναι η Βίκυ Σταμάτη της διπλανής μας πόρτας. Τώρα, αν αποτελούν αυτά λόγο αποφυλάκισης ή όχι - δεν θα το κρίνουμε εμείς. Και εν πάση περιπτώσει, αυτό θα το μάθουμε σύντομα... Θα μάθουμε σύντομα αν η Βίκυ Σταμάτη της διπλανής μας πόρτας μετακομίσει και πάλι στη... διπλανή μας πόρτα!»

Καμπάνια για την παιδική παχυσαρκία στα Δημοτικά Σχολεία της Χαλκίδας.

Με την έναρξη της σχολικής περιόδου, θα γίνει καμπάνια για την παιδική παχυσαρκία  με ιδιαίτερη έμφαση στα Δημοτικά Σχολεία της Χαλκίδας.

Η δράση του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου θα στοχεύει σε ενημέρωση για την πρόληψη του φαινομένου, στην καταγραφή του προβλήματος της παιδικής παχυσαρκίας στους μικρούς δημότες και στην επιστημονική υποστήριξη για την αλλαγή των λανθασμένων διαιτητικών συνηθειών και την αύξηση της φυσικής δραστηριότητάς τους.

Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί σοβαρό πρόβληµα υγείας στη χώρα μας, µε ανησυχητικά αυξανόµενη συχνότητα τα τελευταία χρόνια. Τα Ελληνόπουλα κατέχουν την πρώτη θέση σε ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας ανάμεσα στα Ευρωπαϊκά κράτη και τη δεύτερη σε όλον τον Κόσμο.

Υπέρβαρο είναι το παιδί που έχει τουλάχιστον 10% επιπλέον βάρος από αυτό που συνιστάται για το ύψος και την ηλικία του και σε μεγαλύτερα ποσοστά κατατάσσεται στα παχύσαρκα. Η παχυσαρκία θεωρείται ασθένεια με σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό (υψηλή πίεση και υψηλή χοληστερόλη, στεφανιαία νόσος, διαβήτης τύπου ΙΙ κ.α.).

Πρόκειται για μια νέα μάστιγα που οφείλεται στο συνδυασμό κακής ποιότητας διατροφής και διατροφικών συνηθειών με περιορισμένη φυσική δραστηριότητα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και φέτος τα ΚΑΝΗΘΙΩΤΙΚΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και φέτος τα ΚΑΝΗΘΙΩΤΙΚΑ που οργανώνει κάθε χρόνο πλέον, πολιτιστικός σύλλογος Κανήθου.

Ξεκίνησαν με το θεατρικό έργο ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ στις 19 Ιουλίου στο Κάστρο Κανήθου, συνεχίστηκαν στις 20 Ιουλίου στην νέα πλατεία Κανήθου (πλατεία σμηναγού Παντελή Γκέλη) με ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ και τελείωσαν και πάλι στην νέα πλατεία, με ΒΡΑΔΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ που έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν, μέλη της μουσικής ομάδας του Λύκείου Κανήθου.

Με την ευκαιρία ο σύλλογος ευχαριστεί την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ, την Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. και ακόμη και όλους τους χορηγούς, που προσέφεραν και προσφέρουν, με τον καλλίτερο τρόπο, για να μπορεί ο σύλλογος να ανταποκρίνεται άξια στους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο.

Η επόμενη δραστηριότητα του συλλόγου, είναι αρχές Σεπτεμβρίου στο μοναδικό θάλεγε κανείς, παιδικό πάρτι της περιοχής.

Φωτογραφίες: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Ένας από τους πελάτες του καφενείου ήταν ψυχοπαθής με μαχαίρι!

Ξαφνικά σηκώθηκε από την καρέκλα του, όρμησε και μαχαίρωσε τον ιδιοκτήτη που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, σε νοσοκομείο...

Όλα έγιναν σε καφενείο στα Λουτρά Αλεξανδρούπολης, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θαμώνων. Ένας από τους πελάτες, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, καθόταν μόνος σε ένα από τα τραπέζια, σηκώθηκε ξαφνικά και χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι και όρμησε στον άτυχο ιδιοκτήτη, με το μαχαίρι που κρατούσε.

Ο δράστης αφοπλίστηκε και ακινητοποιήθηκε από τους υπόλοιπους πελάτες, που ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία και ασθενοφόρο, για τον ιδιοκτήτη που αιμορραγούσε πεσμένος στο πάτωμα. Μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο της πόλης και η κατάστασή του, χαρακτηρίζεται κρίσιμη από τους θεράποντες γιατρούς.

Ο δράστης κρατείται σε αστυνομικό τμήμα και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και δεν έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έκανε στο καφενείο που βρισκόταν...

ΣΥΡΙΖΑ: Δραματικές ελλείψεις στα νοσοκομεία Χαλκίδας, Κύμης και Καρύστου

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση, του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγέλη Αποστόλου με τον Πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και με την Πρόεδρος της ΕΙΝΕΥΒ, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων και για τις οξυμένες δυσκολίες των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο Λαό της Εύβοιας.

Τόσο ο Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όσο και η Πρόεδρος της ΕΙΝΕΥΒ, ενημέρωσαν τον Βουλευτή, για τα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα όλων των εργαζομένων.

Η έλλειψη προσωπικού, σε όλους τους κλάδους, συμπεριλαμβανομένου και του κλάδου των ιατρών, καθώς και η δραματική περικοπή των αμοιβών του προσωπικού.

Επίσης επεσήμαναν τα τεράστια προβλήματα των συνθηκών, εργασίας του προσωπικού του νοσοκομείου και των συνθηκών περίθαλψης των ασθενών.

Η κατασκευή και λειτουργία νέου Νοσοκομείου, κατά την άποψη των εκπροσώπων των εργαζόμενων, θα έλυνε συνολικά σοβαρά προβλήματα των εργαζόμενων, αλλά θα πρόσφερε και ουσιαστικές υπηρεσίες περίθαλψης στους ασθενείς.

Η Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Χαλκίδας, με ανακοίνωση της επισημαίνει τα εξής. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποκλείονται από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Το νοσήλιο εκτοξεύεται στα ύψη και η απλή νοσηλεία χωρίς ασφαλιστική κάλυψη γίνεται για τους περισσότερους αδύνατη. Η πρόσβαση στα εξωτερικά ιατρεία γίνεται πιο ακριβή, ενώ περικόπτουν τις φαρμακευτικές δαπάνες υποχρεώνοντας τους ασθενείς να πληρώνουν το φάρμακο που χρειάζονται.

Η έλλειψη προσωπικού, η περικοπή των δαπανών, η δραματικά μείωση των κλινών, η εγκατάλειψη των Κ.Υ- Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου, μέσα από τις συγχωνεύσεις, δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα στους κατοίκους της Εύβοιας. Συνεχή υποβάθμιση έχουν και στα υπόλοιπα Κέντρα υγείας του Νομού.

Η τρικομματική Κυβέρνηση (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ), συνεχίζει με αμείωτη ένταση την μνημονιακή πολιτική. Οι επιπτώσεις αυτής εγκληματικής πολιτικής, είναι φυσικό, να έχουν δραματικά αποτελέσματα και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στο Νομό Εύβοιας. Στην πιστή εφαρμογή αυτής της πολιτικής συμβάλει αποφασιστικά και «πρωτοπόρα» ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Σεπετής Α., όπου και με «αυταρχικές διοικητικές μεθόδους» αντιδρά σε κάθε διαφορετική άποψη και πολιτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ αγωνίζεται για:

Δωρεάν αναβαθμισμένες δημόσιες υπηρεσίες υγείας για όλους όσοι ζουν και εργάζονται στη χώρα. Αναβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων, με επαρκή στελέχωση και εξοπλισμό, με αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και αμοιβών για τους εργαζόμενους. Ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με οικογενειακούς γιατρούς, με κέντρα υγείας πλήρως εξοπλισμένα, για ευχερή και έγκαιρη πρόσβαση των πολιτών στους γιατρούς και τις υπηρεσίες υγείας

Τέλος η Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Χαλκίδας, είναι σύμφωνη για την διεκδίκηση της κατασκευής και λειτουργίας νέου Νοσοκομείου. Όμως μέχρι σήμερα, η «προσμονή και διεκδίκηση» του νέου Νοσοκομείου, δημιούργησε άλλοθι τόσο σε συνδικαλιστικό επίπεδο όσο και σε πολιτικό, σε όσους δεν θέλησαν ποτέ να λύσουν βασικά προβλήματα στο σημερινό Νοσοκομείο.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ Χαλκίδας, η αναβάθμιση και υποστήριξη του υπάρχοντος Νοσοκομείου, καθώς και των άλλων δομών υγείας και πρόνοιας του Νομού, είναι πρώτης προτεραιότητας, διατηρώντας τον δημόσιο χαρακτήρα τους.

Για μας προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες των ανθρώπων και όχι τα συμφέροντα των δανειστών. Οι άνθρωποι, τα σώματα και οι ψυχές τους πάνω από τα κέρδη! ! !

Ή εμείς ή αυτοί!

...;τώρα πια και για λόγους υγείας!

Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκίδας

Ξύπνησε και είδε τον πατέρα του, να παθαίνει ηλεκτροπληξία!

Ο 53χρονος πατέρας είχε σηκωθεί λίγο νωρίτερα, για να φτιάξει το κλιματιστικό, που είχε σταματήσει να δουλεύει - Τον έτρεξαν σε νοσοκομείο, αλλά ήταν αργά...

Η προσπάθεια επισκευής του κλιματιστικού, είχε τραγική κατάληξη για 53χρονο στο Μεσολόγγι.

Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν ο άτυχος άνδρας, κάτοικος Μεσολογγίου, διαπίστωσε ότι το κλιματιστικό του δωματίου του, δεν λειτουργούσε.

Στην πρσοσπάθειά του να επιδιορθώσει την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού του σπιτιού του, υπέστη ηλεκτροπληξία. Οι συγγενείς του, τον μετέφεραν γρήγορα σε νοσοκομείο, αλλά ήταν αργά...

Σύμφωνα με το thebest.gr, οι γιατροί στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του...

Ακυρώνονται, η μια μετά την άλλη, οι θεατρικές παραστάσεις στο Κάστρο Κανήθου.

Μετά το "Μήλο" με τη Ναταλία Δραγούνη, και τον Στάθη Ψάλτη με την επιθεώρησή του,  άλλη μία παράσταση ακυρώνεται.

Η μουσική παράσταση με τίτλο "7 τραγούδια θα σου πώ"  με την Ματθίλδη Μαγγίρα, τον Γρηγόρη Πετράκη, την Ζέτα Δούκα και τον Μάκη Δελαπόρτα, που θα γινόταν την Κυριακή 29 Ιουλίου στο Κάστρο Κανήθου, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Χαλκιδέων.

Φαίνεται ότι φέτος καλές παραστάσεις (με εξαίρεση των ερασιτεχνικών )δεν θα δούμε μια και  αποφεύγουν   τη Χαλκίδα όλο και περισσότεροι θίασοι.

Στα ίχνη κυκλώματος εισαγωγής ναρκωτικών αλλά και κινητών στις φυλακές

Στα ίχνη κυκλώματος εισαγωγής ναρκωτικών αλλά και κινητών στις φυλακές βρίσκονται οι Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις φυλακές Τρικάλων εντοπίστηκε σωφρονιστικός υπάλληλος (Π.Α.) ο οποίος εισήγαγε στις φυλακές κινητό τηλέφωνο και ποσότητα ναρκωτικών. Έχει ήδη μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου ανακρίνεται.

Ανησυχίες υπάρχουν και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, μήπως ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν λειτουργούσε μόνος του αλλά είχε και άλλους συνεργάτες τους οποίους τώρα οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν.

Η ανησυχίες επιτείνονται αφού στις συγκεκριμένες φυλακές κρατούνται μέλη μεγάλης συμμορίας και πληροφορίες επιμένουν ότι  στη συνέχεια στις φυλακές θα εισαγόταν  όπλο που θα παραδιδόταν στον αρχηγό της συμμορίας.

tovima.gr

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ με εκπροσώπους της ΕΚΠΟΙΖΩ

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Καταναλωτών – Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) είχαν σήμερα στις 3:00 μ.μ. μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜ.ΑΡ. για να συζητήσουν το πολύ σοβαρό θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ανακούφισή τους.

Η αντιπροσωπεία της ΕΚΠΟΙΖΩ, Παναγιώτα Καλαποθαράκου και Βίκτωρας Τσιαφούτης, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες – μέλη της ΕΚΠΟΙΖΩ και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με τους πλειστηριασμούς, τη σημαντική  καθυστέρηση εκδίκασης των υποθέσεων και την επικείμενη λήξη αναστολής των πλειστηριασμών (31/12/2012) σε συνδυασμό με τις πιέσεις που ασκούνται από τις εισπρακτικές εταιρίες για την είσπραξη των οφειλόμενων.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. ( Ασημίνα Ξηροτύρη, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Κυρίτσης, Δημήτρης Αναγνωστάκης) διευκρίνισαν ότι στο ρόγραμμα του κόμματος υπάρχουν σημαντικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του θέματος. Δεσμεύτηκαν δε, ότι μετά τη μελέτη και επεξεργασία των προτάσεων της ΕΚΠΟΙΖΩ και άλλων αντίστοιχων φορέων, σε επόμενη συνάντηση οι προτάσεις αυτές θα εξειδικευτούν ώστε να ξεκινήσουν τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και της κοινοβουλευτικής ρύθμισης.

Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης - Κρίσιμη η κατάστασή της

Σε κωματώδη κατάσταση, στο Αττικό νοσοκομείο, νοσηλεύεται 15χρονη, την οποία βρήκε η μητέρα της ξυλοκοπημένη και ημίγυμνη στην παραλία της Χρυσής Ακτής στην Πάρο, χθες αργά το απόγευμα. 

Ο πατέρας της κοπέλας ζήτησε επείγουσα αεροδιακομιδή η οποία και έγινε, καθώς η 15χρονη έφερε μώλωπες στο σώμα και τραύμα στο κεφάλι.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα της Πάρου.

Συνάντηση βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τριτέκνων

Αντιπροσωπεία βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. συναντήθηκαν σήμερα στις 4:00 μ.μ. με τους εκπροσώπους του προεδρείου του Πανελλήνιου Συλλόγου Τριτέκτων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμμανούλη Αχλαδιανάκης και ο γραμματέας Ζαφείριος Μανιουδάκης, έθεσαν στους βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. – Γ. Μιχελογιαννάκη, Γ. Πανούση, Δ. Αναγνωστάκη, Γ. Κυρίτση και Π. Μουτσινά – τους προβληματισμούς τους και περιέγραψαν τις προτάσεις τους για το ιδιαίτερο αυτό κοινωνικό ζήτημα. Όπως είπαν πρόκειται για ένα θέμα με κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές διαστάσεις.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. άκουσαν με προσοχή τα αιτήματα των εκπροσώπων των τριτέκνων καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τη δύσκολη αυτή περίοδο. Όπως εξήγησαν, οι τρίτεκνοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και γι’ αυτό έχουν ιδιαίτερη ανάγκη να προστατευτούν από την κρίση.

Ποια νοσοκομεία ενοποιούνται - Στη λίστα και το νοσοκομείο Καρύστου

Το σχέδιο για ενοποίηση νοσοκομειακών μονάδων που εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά πληρότητας βάζει σε εφαρμογή η κυβέρνηση ξεκινώντας από τριάντα νοσοκομεία της Αττικής και της Περιφέρειας.

Πρώτα στη λίστα είναι το νοσοκομείο Κρεστενών με πληρότητα 6%, Ληξουρίου με πληρότητα 14% και πολλά ακόμα των οποίων η πληρότητα μετά βίας φτάνει το 50%. Στην Αττική, για παράδειγμα, τέτοια περίπτωση είναι το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» με πληρότητα 40%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», χαρακτηριστική περίπτωση είναι το νοσοκομείο Ναυπλίου, που έχει ετήσιο κόστος 4.656.500 ευρώ και το οποίο απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο του Άργους το οποίο κοστίζει 5.678.000 ετησίως.

Μάλιστα, μια μελέτη που εκπονήθηκε από στελέχη του νοσοκομείου Άργους έδειξε ότι αν συγχωνευθούν τα δύο νοσοκομεία και αλλάξει η χρήση του κτιρίου του νοσοκομείο Ναυπλίου, τότε θα υπάρξει ετήσιο όφελος περιπου 2,2 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχη είναι η περίπτωση για το «Αγία Βαρβάρα» το οποίο επικαλύπτεται από το Κρατικό Νίκαιας (πληρότητα 81%) και το Αττικόν (119%).

Ουσιαστικά, τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν ότι το μεγαλύτερο βάρος της περίθαλψης στην χώρα σηκώνουν 20 νοσοκομεία, ενώ πάνω από 50 νοσοκομεία έχουν πληρότητα κάτω από 50% και αντιμετωπίζουν «απλά περιστατικά».

Δείτε τη λίστα:
  • Κυπαρισσίας, με πληρότητα 49%
  • Παμμακάριστος, με πληρότητα 48%
  • Ανδρέας Συγγρός, με πληρότητα 48%
  • Καρύστου, με πληρότητα 46%
  • Λευκάδας, με πληρότητα 44%
  • Ιεράπετρας, με πληρότητα 43%
  • Σητείας, με πληρότητα 43%
  • Σπηλιοπούλειο, με πληρότητα 43%
  • Παίδων Πεντέλης, με πληρότητα 42%
  • Κιλκίς, με πληρότητα 41%
  • Δυτικής Αττικής, με πληρότητα 40%
  • Άμφισσας, με πληρότητα 32%
  • Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, με πληρότητα 24%
  • Ληξουρίου Μαντζαβινάτειο, με πληρότητα 14%
  • Κρεστενών, με πληρότητα 6%

Αραβαντινός: Η πισίνα δεν είναι πισίνα και το μπάρμπεκιου το είχαμε για την... Τσικνοπέμπτη

Τη δική του άποψη για την απίστευτη περίπτωση της πισίνας μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού έδωσε ο αρχιφύλακας του Ψυχιατρείου των Φυλακών, Αντώνης Αραβαντινός, λέγοντας ότι η πισίνα στο προαύλειο χώρο του Ψυχιατρείου δεν είναι πισίνα αλλά χώρος για να μαζεύουν το νερό ενώ το μπάρμπεκιου το είχαν για την περίπτωση της... Τσικνοπέμπτης.

Μιλώντας σήμερα στην πρωϊνή εκπομπή του MEGA, ο κ. Αραβαντινός είπε ότι δεν υπάρχει θέμα καθώς η περίφημη πισίνα που αποκάλυψε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δεν είναι πισίνα, αλλά χώρος συγκέντρωσης ύδατος και η διαμόρφωση του χώρου έγινε έτσι ώστε να μπορούν να το βλέπουν οι κρατούμενοι του Ψυχιατρείου. Για το μπάρμπεκιου που υπάρχει στον ίδιο χώρο, ο αρχιφύλακας του Ψυχιατρείου είπε ότι αυτό έχει κατασκευαστεί για τους εργαζομένους στην περίπτωση που θα το χρειαστούν εν ώρα υπηρεσίας κάποια Τσικνοπέμπτη.

Παράλληλα, ο κ. Αραβαντινός επιτέθηκε και κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Γρηγοράκου, λέγοντας ότι τα γυμναστήρια της Βουλής τα πλήρωνε ο ίδιος.


Μαρίνος Σκανδάμης: Δεν υπάρχει μείζον θέμα

Παρέμβαση στο θέμα με τις απίστευτες κατασκευές των δεσμοφυλάκων στις Φυλακές Κορυδαλλού, έκανε με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης, ο οποίος είπε ουσιαστικά ότι εφόσον δεν χρησιμοποιήθηκε δημόσιο χρήμα δεν υπάρχει «μείζον θέμα». Μάλιστα, ο κ. Σκανδάμης έπλεξε το εγκώμιο της Ομοσπονδίας των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων για το κοινωνικό της έργο, όπως είπε.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Πέφτει η θερμοκρασία

Από τον καύσωνα και την ανυπόφορη ζέστη ο καιρός αλλάζει και από σήμερα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Στην Αθήνα βέβαια στη μεγαλύτερη διάρκεια της μέρας το σκηνικό του καιρού θα είναι η ηλιοφάνεια και η ζέστη.

Από τις απογευματινές ώρες όμως αναμένεται συννεφιά σε Ήπειρο, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις στα ορεινά των παραπάνω περιοχών.

Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε αναμενόμενα για την εποχή επίπεδα με τη μέγιστη τιμή της να είναι στους 37 βαθμούς.

Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός στην Αττική, όπου προβλέπεται να συναντήσουμε ηλιοφάνεια και αρκετή ζέστη. Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, από 25-37 βαθμούς.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία να ξεκινήσει από τους 23 και θα φτάσει τους 35.

Δύο συγκεντρώσεις την ίδια ώρα στη Χαλκίδα!

Δύο συγκεντρώσεις την ίδια ώρα στη Χαλκίδα!

Και δεν είναι η πρώτη φορά που δεν μπορούν  (η δεν θέλουν) να συνεννοηθούν φορείς και συνδικάτα.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σύνθημα "Πάμε Πλατεία και όχι Εφορία"  έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό η Ένωση Προστασίας καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας, για σήμερα Δευτέρα 23 Ιουλίου, στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στη Χαλκίδα.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Εύβοιας και αρκετοί άλλοι φορείς του νομού και φυσικά απλοί πολίτες. 
 
Από την άλλη το ΠΑΜΕ ( συνδικαλιστικός "βραχίονας"  του ΚΚΕ), διοργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Αγοράς, την ίδια ώρα, σήμερα το απόγευμα, στις 7:30. 
 
Το ΠΑΜΕ οργανώνει τη συγκέντρωση για συμπαράσταση στους απεργούς χαλυβουργούς και σίγουρα δεν δίνει τη δυνατότητα να παραβρεθούν φορείς και άτομα που θα ήθελαν αλλά έχουν δηλώσει συμμετοχή στην άλλη συγκέντρωση.

Ασπίδα ενάντια στον καρκίνο του προστάτη τα λιπαρά ψάρια

Μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά ψάρια βελτιώνει σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών με καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Epidemiology».

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 525 άνδρες με μέση ηλικία τα 70 έτη που έπασχαν από καρκίνο του προστάτη, από το 1989 έως σήμερα.

Μέχρι πέρυσι οι 222 είχαν πεθάνει από τον καρκίνο του προστάτη, ενώ οι υπόλοιποι από άλλα αίτια. Η αμερικανική έρευνα αποκάλυψε ότι οι ασθενείς που έτρωγαν συστηματικά τα περισσότερα πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα ψάρια είχαν κατά 34% έως 40% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από τη νόσο.

Η έρευνα που διεξήχθη από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Harvard έδειξε επίσης ότι οι ασθενείς που κατανάλωναν τις υψηλότερες ποσότητες κορεσμένων λιπαρών οξέων είχαν διπλάσιες πιθανότητες θανάτου, συγκριτικά με εκείνους που έτρωγαν τις μικρότερες ποσότητες.

«Ανάσα» για δανειολήπτες – Μείωση της δόσης στο 1/3 του εισοδήματος

Με την αξία των δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο» να φτάνει τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ και φυσικά εκτός από τους δανειολήπτες, πλέον και οι τράπεζες να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα το οικονομικό επιτελείο αναζητά άμεση λύση.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» μία πιθανή λύση, στην οποία αναμένεται να προχωρήσει το οικονομικό επιτελείο είναι η μείωση της δόσης στο 1/3 του εισοδήματος, προκειμένου να μπορεί ο δανειολήπτης να πληρώνει μόνο το 30%, αν έχει δηλαδή μια δόση της τάξης των 600 ευρώ να πληρώνει μόνο τα 200 ευρώ το μήνα και το υπόλοιπο να ανακεφαλαιοποιείται χωρίς να επιβαρύνεται με τόκους.

Στη ρύθμιση θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν όσοι αποδεδειγμένα έχουν υποστεί μεγάλη μείωση μισθού, το οικογενειακό εισόδημα έχει μειωθεί για διάφορους λόγους ή έχουν χάσει την εργασία τους και όπως είναι φυσικό αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις του δανείου.

Χίος: Λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό- Τρεις νεκροί και 8 τραυματίες

Τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς, σύμφωνα με την τροχαία και τον δήμαρχο της Χίου, Πολύδωρο Λαμπρινούδη, σημειώθηκε, στο νησί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγο πριν τις 9, υπεραστικό λεωφορείο με αφετηρία τα Καρδάμυλα και με 10 επιβαίνοντες έπεσε σε γκρεμό στην περιοχή της Συκιάδας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 3ατόμων, ενώ 8 άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο.

Το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες και η φωτιά επεκτάθηκε σε δασική περιοχή, ωστόσο στο σημείο έφθασαν δυνάμεις της πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της.

ΑΛΛΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Βίντεο από την τραγωδία της Χίου: ΚΤΕΛ έπεσε σε χαράδρα - Τρεις νεκροί

ΤΩΡΑ - Πυρκαγιά σε σπίτι στο Λευκαντί

Πυκνοί καπνοί έχουν ζώσει σπίτι στο Λευκαντί.

Σύμφωνα με τηλεφώνημα που έγινε στην Πυροσβεστική οι καπνοί έβγαιναν από κατοικία στο Λευκαντί. λίγο μετά τις 11.30.

Δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Χαλκίδας, έχουν σπεύσει για να αποτρέψουν επέκταση της  πυρκαγιά στην περιοχή.

Οι κομπρέσες διώχνουν τον πονοκέφαλο

Ιδιαίτερα ευεργετική είναι η επίδραση που έχουν οι κομπρέσες σε προβλήματα όπως ερεθισμοί στο δέρμα, πονοκέφαλοι η μυϊκοί πόνοι.

Οι ζεστές κομπρέσες συνήθως σε περιπτώσεις ρευματικών ή μυοσκελετικών προβλημάτων, ενώ οι κρύες κομπρέσες ανακουφίζουν πονοκεφάλους, εγκαύματα και ερεθισμούς της επιδερμίδας.

Η ετοιμασία μιας κομπρέσας είναι απλή: γεμίζετε ένα μπολ με νερό και προσθέτετε τόσες σταγόνες του αιθέριου ελαίου ανάλογα με την επιφάνεια του δέρματος στη οποία θα τοποθετηθεί η κομπρέσα. Στη συνέχεια μουσκεύετε ένα βαμβακερό πανί, φροντίζοντας ώστε να έρθει σε επαφή με τα αιθέρια έλαια της επιφάνειας του νερού, το στύβετε καλά και τέλος, το τοποθετείτε στην περιοχή του σώματος που θέλετε να ανακουφίσετε.

Για να καταπραΰνετε κουρασμένα ή ερεθισμένα μάτια, κάντε μια κομπρέσα με αιθέριο έλαιο λεβάντας σε κρύο νερό και τοποθετήστε την πάνω στα κλειστά μάτια για λίγα λεπτά!

Spiegel: Το ΔΝΤ "δεν θα συμμετάσχει σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα"

 "Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άφησε να εννοηθεί προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι δεν θα συμμετάσχει σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα", όπως υποστηρίζει στην αυριανή του έκδοση το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel", προειδοποιώντας για ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Αθήνας τον Σεπτέμβριο.

Το παιχνίδι των παιδιών, προκάλεσε καυγά μεταξύ εστιάτορα και γονέων!

Τα παιδιά έπαιζαν και φώναζαν με τον εστιάτορα να βγαίνει από τα ρούχα του...


Όλα έγιναν αργά χθες το βράδυ (21-07-2012) σε εστιατόριο παραλιακής περιοχής του νομού. Ο ιδιοκτήτης εστιάτορας "επιτέθηκε" λεκτικά με χείριστο τρόπο σε πελάτες του - γονείς, γιατί όπως υποστήριξε, τα παιδιά τους – ηλικίας 3 – 5 ετών - ενοχλούσαν τους υπόλοιπους πελάτες.

Ο ιδιοκτήτης βγήκε από το κατάστημα μαινόμενος και πήγε κατευθείαν στην παρέα που καθόταν σε ένα από τα μπροστινά τραπέζια. Χωρίς καμία ευγένεια και διακριτικότητα, τους ζήτησε να «μαζέψουν» τα παιδιά τους γιατί κάνουν θόρυβο και ενοχλούν τους υπόλοιπους πελάτες.

Οι γονείς αρχικά σάστισαν από τη λεκτική επίθεση, ενώ με απορία γύρισαν και κοίταξαν προς το μέρος τους όλοι οι υπόλοιποι πελάτες του καταστήματος που είχαν ακούσει τις δυνατές φωνές του ιδιοκτήτη.

Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ οι γονείς πέρασαν στην αντεπίθεση, τονίζοντας ότι αυτό που συνέβαινε ήταν απρέπεια από την πλευρά του καταστηματάρχη, προσπαθώντας να τον «επαναφέρουν στην τάξη». Τον ρώτησαν αν υπάρχει πουθενά κάποια πινακίδα που ενημερώνει τους πελάτες ότι «απαγορεύονται τα παιδιά», με τον ιδιοκτήτη να επιμένει πως τα παιδιά ενοχλούν και ότι πρέπει οι γονείς να φροντίσουν να μην κάνουν φασαρία στο παιχνίδι τους. Μάλιστα με έντονο ύφος τους πρότεινε να τα πάνε σε παιδότοπο και όχι στο μαγαζί του.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, η συγκεκριμένη παρέα πλήρωσε άμεσα τον λογαριασμό και έφυγε, έξω φρενών με τον καταστηματάρχη, ενώ μετά από λίγα λεπτά και άλλες παρέες, με παιδιά αλλά και χωρίς, αποχώρισαν από το κατάστημα φανερά ενοχλημένοι από τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη και όχι από τα παιδιά.

Ένα δεκαπεντάχρονο παιδί βρέθηκε πνιγμένο

Τραγωδία έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής στη θάλασσα στο χωριό Πογωνιά του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας, στην Αιτωλοακαρνανία, όταν αγόρι ηλικίας 15 χρόνων το οποίο είχε πάει για κολύμπι βρέθηκε πνιγμένο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το παιδάκι κολυμπούσε στην συγκεκριμένη παραλία, αλλά ξαφνικά βρέθηκε να επιπλέει στην θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του.

Λουόμενοι το μετέφεραν στην ακτή και στην συνέχεια στο Κέντρο Υγείας της Βόνιτσας. Eκεί οι γιατροί από τις 4 το απόγευμα και για μία ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν, ωστόσο ήταν ήδη αργά...

Στη φυλακή θα παραμείνει ο Σταύρος Ψωμιάδης

Αρνητική θέση στην αποφυλάκιση του Σταύρου Ψωμιάδη, γιου του Μάκη Ψωμιάδη, έλαβε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Δημήτρης Ζημιανίτης με την εισήγησή του στο Δικαστικό Συμβούλιο που θα κρίνει την αίτηση του κατηγορούμενου για άρση της κράτησης του.

Ο Σταύρος Ψωμιάδης, που κρατείται στην ίδια φυλακή με τον πατέρα του, απολογήθηκε πριν λίγες ημέρες στην 6η τακτική ανακρίτρια για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που φέρεται να προέρχεται από υπεξαίρεση χρημάτων της ΠΑΕ ΑΕΚ και φοροδιαφυγή.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πολυσέλιδη πρότασή του διαπιστώνει "ατασθαλίες" στα φορολογικά στοιχεία του Σταύρου Ψωμιάδη, καθώς και απόκρυψη καθαρών εισοδημάτων περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Σταύρος Ψωμιάδης πρέπει να παραμείνει στη φυλακή προκειμένου να εξασφαλιστεί η δυνατότητα στις αρχές να συγκεντρώσουν χωρίς προσκόμματα τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία, που αναμένεται να αποτυπώσουν επακριβώς την έκταση και τη βαρύτητα της εγκληματικής του δραστηριότητας.

SOS από επιστήμονες: Πηγή κινδύνου για την υγεία ο Ασωπός ποταμός

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες για το βαθμό επικινδυνότητας του Ασωπού, καθώς, σύμφωνα με μελέτες που έχουν διεξαχθεί, ο υδροφόρος ορίζοντας έχει μολυνθεί σε έκταση που δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια, καθιστώντας επιτακτική τη σφράγιση όλων των γεωτρήσεων στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το ποτάμι.

Μάλιστα η Κομισιόν έχει στείλει τελεσίγραφο πως επίκεινται βαριά πρόστιμα αν δεν επιλυθεί το ζήτημα μέχρι το 2013. Όπως επισημαίνει στην Real News ο επικεφαλής Διαχείρισης Αποβλήτων της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χούλιο Γκαρσία-Μπουργκές, το πρόβλημα είναι γνωστό από πενταετίας και αποτελεί κραυγαλέα περίπτωση κακοδιαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων.

Αιτία το εξασθενές χρώμιο το οποίο είναι καρκινογόνο και θέτει σε υψηλό κίνδυνο μία μεγάλη περιοχή, καθώς το υδατικό σύστημα καλύπτει την Εύβοια, την Αττική και τη Βοιωτία.

Εξαιρετικά επιβλαβές για τον οργανισμό, το χρώμιο προσδίδει ένα χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα στο νερό, ενώ ακόμη κι ένα μικρογραμμάριο ανά λίτρο θεωρείται ικανό να προκαλέσει βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα πορίσματα προέρχονται από μελέτες που έχει αναθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε επιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Από το Λύκειο στη NASA δύο Έλληνες μαθητές

NASA
NASA (Photo credit: Luke Bryant)
Από το Λύκειο στη NASA για εκπαίδευση βρίσκονται δύο Έλληνες μαθητές. Για εννέα μέρες οι δύο νεαροί που αρίστευσαν στο 17ο Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής θα βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της NASA στο Huntsville της Alabama των ΗΠΑ και θα περάσουν τη δύσκολη εκπαίδευση των αστροναυτών.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, Κωνσταντίνος Μαυρομμάτης μιλάει στο newsbeast.gr για το πως επελέγησαν οι Νίκος Κουκουφίλιππας και Ιωάννα Κούρκουλου. Και λέει χαρακτηριστικά: «Αυτοί οι μαθητές ήταν οι πρώτοι μαθητές που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής που έγινε σε τρεις φάσεις.


Η πρώτη ήταν μέσω διαδικτύου, η δεύτερη φάση έγινε σε όλα τα Λύκεια της χώρας και η τρίτη φάση των σαράντα καλύτερων από τις προηγούμενες φάσεις, ήρθαν στο Βόλο, Μάρτιο και έδωσαν εξετάσεις πάνω σε θέματα αστρονομίας και διαστημικής».

ΔΗΜΑΡ: «Όχι» σε νέα οριζόντια μέτρα το 2012

Με ευρύτατη πλειοψηφία (1 κατά, 5 λευκά) εγκρίθηκε η Πολιτική Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ με την οποία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος με αντικείμενο την αποτίμηση των δυο εκλογικών αναμετρήσεων και των πολιτικών εξελίξεων.

Στην απόφαση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η Δημοκρατική Αριστερά έδωσε με επιτυχία τη μάχη των δύο συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, άντεξε στην πόλωση και πέτυχε ένα ικανοποιητικό εκλογικό αποτέλεσμα ενω υπογραμμίζεται «η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση έγινε με στόχο την αποφυγή της χρεοκοπίας και την προώθηση της εξόδου από την κρίση, στη βάση ενός προγράμματος εθνικής συνεννόησης. Σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές το παρόν και το μέλλον της χώρας εξαρτώνται  και από τη θετική συμβολή της Αριστεράς».

Επιπλέον η απόφαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ επισημαίνει πως «με τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση επιδιώκει να αξιοποιήσει τη δυναμική που προέκυψε από το εκλογικό αποτέλεσμα και την ανάγκη για ευρύτατη πολιτική συνεννόηση, ώστε να αναθεωρηθούν οι μέχρι τώρα ασκούμενες πολιτικές και να ανοίξει ένας νέος δρόμος αντιμετώπισης της κρίσης με οικονομική αποτελεσματικότητα, συντεταγμένη οικονομική - κοινωνική προσαρμογή και δίκαιο επιμερισμό των βαρών.

Θεμέλιος λίθος αυτής της προσπάθειας είναι η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό μια σύνθεση πολιτικών με έντονη και συγκεκριμένη την παρουσία των προγραμματικών θέσεων της ΔΗΜΑΡ».

Η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ τονίζει ακόμη ότι «άμεσα πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα μέσα στο 2012 και αντιθέτως να επιχειρηθεί η ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων και των ανέργων» και πως «ενισχύοντας και εμβαθύνοντας τον αυτόνομο πολιτικό της λόγο, αλλά και συγχρόνως προωθώντας τη διεύρυνσή της με δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της οικολογίας θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα, η ΔΗΜΑΡ καλεί τον κόσμο της αριστεράς, όλους τους Έλληνες πολίτες να συμβάλουν εποικοδομητικά για να προχωρήσει η χώρα προς τα εμπρός, για να γυρίσουμε σελίδα, για ένα καλύτερο μέλλον».

Έξι Έλληνες μαθητές «σάρωσαν» στην Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

Την εικόνα μιας Ελλάδας δημιουργικής και πρωτοπόρου ανέδειξαν έξι Έλληνες μαθητές της Α' και Β' Λυκείου, οι οποίοι συμμετείχαν στην Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που διοργανώθηκε στην Αργεντινή, κερδίζοντας πέντε μετάλλια.

Οι Διεθνείς Ολυμπιάδες Μαθηματικών αποτελούν εξαιρετικά σημαντικό θεσμό παγκοσμίου επιπέδου, όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα των Μαθηματικών από όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας έτσι την τεράστια σημασία της νίκης των Ελλήνων μαθητών, οι οποίοι αποδείχθηκαν άξιοι απόγονοι του Πυθαγόρα, του Ευκλείδη, του Καραθεοδωρή και άλλων σπουδαίων Ελλήνων μαθηματικών.

«Το Μετάλλιο μου έδωσε δύναμη ώστε να συνεχίσω να ασχολούμαι με τα Μαθηματικά, πάνω στα οποία άλλωστε θέλω να συνεχίσω τις σπουδές μου, πιθανόν σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού», ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα «το ΘΕΜΑ» ο 17χρονος μαθητής της Β' Λυκείου Παναγιώτης Λώλας, ο οποίος απέσπασε το χρυσό μετάλλιο.

High-tech όργανα γυμναστικής χιλιάδων ευρώ είχε ο Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ

Εξοπλισμό πολλών χιλιάδων ευρώ είχε παραγγείλει και εγκαταστήσει ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στο υπερσύγχρονο γυμναστήριο με τις σάουνες που είχε φτιάξει στην Ιπποκράτους για τον ίδιο και ολίγους εκλεκτούς που είχαν πρόσβαση.

Ουσιαστικά, το ΠΑΣΟΚ είχε δύο γυμναστήρια. Το ένα ήταν πριβέ και είχε πρόσβαση με κατα μόνο ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου και ο γυμναστής του και το άλλο για τους υπόλοιπους. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», στη συγκεκριμένη αίθουσα υπήρχε και γραφείο για τον... γυμναστή με υπολογιστή τελευταίας τεχνολογίας της Apple και κορυφαίο ηχοσύστημα για να δίνει ρυθμό στον τέως πρόεδρο.

Αυτό που εντυπωσιάζει όμως είναι ο υπόλοιπος εξοπλισμός με τα πανάκριβα όργανα γυμναστικής:

  • Το Cybex 750AT είναι ένα cross training μηχάνημα για μέγιστη καρδιοαναπνευστική προπόνηση και μυϊκή ενδυνάμωση  που κοστίζει μόλις 7257 ευρώ.
  • Το Waterpower M1 LoRise είναι μια κωπηλατική που λειτουργεί με την αντίσταση του νερού, διαθέτει οθόνη και κοστίζει 1900 ευρώ.
  • Το Dual Cable Cross της FreeMotion είναι ένα «πολυμηχάνημα» με δύο περιστρεφόμενες τροχαλίες και χονδρική τιμή 6765 ευρώ.

Εκτός από αυτά τα high tech όργανα, στον ίδιο χώρο υπάρχουν μηχανήματα για κάθε μέρος του σώματος: για τους γλουτούς, τις γάμπες, τα χέρια, τα μπράτσα κοκ. Υπάρχει φυσικά και ποδήλατο με πλάτη, αλλά και μηχάνημα για προθέρμανση με ενωματωμένη τηλεόραση!

Και όλα αυτά την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ ψάχνουν να βρουν που πήγαν τα 130 εκατ. ευρώ που έχει βρεθεί να χρωστάει το κόμμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 2010, τα έσοδα ήταν 23 εκατομμύρια αλλά ξοδεύτηκαν 32!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...