Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Θρήνος στην Ιτέα - Ξεκληρίστηκε τετραμελής οικογένεια στην καρμανιόλα του Μπράλου

Διαστάσεις τραγωδίας λαμβάνει το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το μεσημέρι στη Λαμία στο 11ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Λαμίας- Άμφισσας, αφού όλα συγκλίνουν στο ότι ξεκληρίστηκε μια οικογένεια εκπαιδευτικών από την Ιτέα της Φωκίδας, μαζί με τα δύο τους παιδιά.

Μέχρι αυτή την ώρα οι πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ που εδρεύει στη Λαμία, συνεχίζουν την προσπάθεια να ανασύρουν τα πτώματα των ατόμων που τραυματίστηκαν θανάσιμα όταν το ΙΧ, κάτω από άγνωστες συνθήκες ξέφυγε από την πορεία του και έκανε βουτιά στο βάθος ενός γκρεμού.

Από περίπου τις τρεις το απόγευμα που εντοπίστηκε το αυτοκίνητο μέχρι αυτή την ώρα, οι πυροσβέστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν αλλά και να ανασύρουν τα μέλη της οικογένειας. Ήδη μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί το αντρόγυνο των εκπαιδευτικών, 52 και 49 ετών, όπως επίσης και το ένα από τα δύο παιδιά του ζεύγους, το αγόρι, που είναι 13 ετών.

Σημειώνεται, ότι μέχρι αυτή την ώρα οι συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού των εκπαιδευτικών που έχουν συγκεντρωθεί στο νοσοκομείο της Λαμίας, έχουν ήδη αναγνωρίσει τον άνδρα και το μικρό παιδί που έχουν μεταφερθεί εκεί, ενώ αναμένεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λαμίας και το πτώμα της γυναίκας. Την ίδια ώρα οι πυροσβέστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν το τέταρτο θύμα μέσα από το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι αυτήν τη στιγμή, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι ένας κάτοικος από την ευρύτερη περιοχή ειδοποίησε την αστυνομία ότι «άκουσε ένα θόρυβο ο οποίος έμοιαζε με αυτοκίνητο που πέφτει σε βράχια».

Με μόνη αυτή την πληροφορία οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν την περιοχή για να εντοπίσουν συντρίμμια αυτοκινήτου. Λίγο πριν τις 3 το απόγευμα και ενώ συνεχίζονταν οι έρευνες, πυροσβέστης εντόπισε μέσα σε δασωμένη περιοχή μια αντανάκλαση φωτός. Αμέσως οι έρευνες επικεντρώθηκαν σ' αυτό το σημείο και από τότε μέχρι αργά το βράδυ βρίσκεται σε εξέλιξη η τελευταία πράξη του δράματος που φτάνει μέχρι την αναγνώριση των θυμάτων.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει στην Ιτέα αυτή την εξέλιξη. Τον 52χρονο καθηγητή τον παρουσιάζουν ως ιδιαίτερα ήρεμο και προσεκτικό οδηγό και δεν μπορούν να καταλάβουν πώς ακριβώς εξελίχθηκε η τραγωδία.

Σημειώνεται, ότι στις 16 Αυγούστου, στο ίδιο, περίπου, σημείο, άλλο ένα αυτοκίνητο είχε φύγει από την πορεία του, πέρασε κάθετα στο αντίθετο ρεύμα και κατέληξε στο βάθος του γκρεμού, απ' όπου ανασύρθηκε νεκρός ο 28χρονος οδηγός του.

Αναβλήθηκαν οι εκλογές του Θεάτρου Χαλκίδας

Αναβλήθηκαν οι εκλογές του Θεάτρου Χαλκίδας, που ήταν να γίνουν απόψε το βράδυ, πιθανή ημερομηνία επαναληπτικής συνέλευσης με τα ίδια θέματα, η Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί.

 ΣΤΗΝ ένθετη φωτό η Ζωή Λιβανίου που απευθύνθηκε στο ακροατήριο.

Φωτογραφίες: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

 

 

Τρία "λουλούδια" από τη Χαλκίδα και τα Ψαχνά "έβγαλαν στο κλαρί" μία 26χρονη Ρουμάνα ...

 Τρία "λουλούδια" από τη Χαλκίδα και τα Ψαχνά "έβγαλαν στο κλαρί" μία 26χρονη Ρουμάνα αλλά ο πελάτης αποδείχτηκε αστυνομικός και όλοι συνελήφθησαν.

Στο κύκλωμα μαστροπείας συμμετείχε και ένας 17χρονος Χαλκιδέος, ενώ οι άλλοι δύο  συλληφθέντες είναι 37 και 41 χρονών.

Αστυνομικοί του τμήματος ασφάλειας Χαλκίδας έκλεισαν ραντεβού με τον 37χρονο για να τους δώσει μια κοπέλα για ερωτική συνέρευση.

Ο πελάτης-αστυνομικός πήγε στο ραντεβού και συνάντησε τον 41χρονο και  τον 17χρονο. Τους έδωσε προσημειωμένο χαρτονόμισμα και οι δύο μαστροποί του εμφάνισαν μία 26χρονη γυναίκα από τη Ρουμανία, για να του προσφέρει ερωτικές υπηρεσίες.

Αμέσως επενέβησαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι συνέλαβαν τους δύο άντρες. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε και η συμμετοχή του 37χρονου, ο οποίος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες στο σπίτι του στα Ψαχνά.

Η 26χρονη κατηγορείται για παραβίαση του νόμου περί εκδιδόμενων γυναικών. Εναντίον των τριών σχηματίστηκε δικογραφία για μαστροπεία.

Επιταχυντής του CERN στην Κρήτη για τη θεραπεία του καρκίνου

Αν ο Ερμής, ο αγγελιαφόρος των ολύμπιων θεών, μπορούσε να κινείται ελεύθερα ανάμεσα σε δύο κόσμους, των αθανάτων και των θνητών, το νεοσύστατο δίκτυο CERN-HERMES, που φέρει το όνομά του, φιλοδοξεί να γεφυρώσει τα επιτεύγματα της επιστήμης με τις ανάγκες της κοινωνίας. Το πρώτο συνθετικό δεν είναι άλλο από το γνωστό μας CERN, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ερευνα στη Σωματιδιακή Φυσική, ενώ το δεύτερο αποτελεί ακρωνύμιο του HEllenic Research network on Medical and novΕl technologieS. Αφορμή για τη δημιουργία του δικτύου στάθηκε η τυχαία γνωριμία δύο προσώπων το Πάσχα του 2011, του περιφερειακού συμβούλου Κρήτης και κατ’ επάγγελμα τουριστικού πράκτορα κ. Αλέξανδρου Κοκολάκη και της ερευνήτριας στο CERN δρος Ευαγγελίας Δημοβασίλη, που ζει και εργάζεται στη Γενεύη τα τελευταία 11 χρόνια. Στην πρώτη τους εκείνη συνάντηση δεν ήταν μόνο ο μαγικός κόσμος της επιστήμης που μονοπώλησε το ενδιαφέρον, αλλά και τα ανταποδοτικά οφέλη της χώρα μας από τη συμμετοχή στον μεγαλύτερο ερευνητικό οργανισμό του κόσμου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ

ΟΟΣΑ : Να φύγουν από το Δημόσιο όσοι είναι πάνω από 50 ετών

Μια έκθεση του ΟΟΣΑ που αποδεικνύει ότι το προσωπικό του Δημοσίου είναι γηρασμένο σε σχέση με το 2003 και ζητάει να απολυθεί έχει στα χέρια του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο οποίος αναζητά τρόπους για να απομακρυνθούν 150.000 υπάλληλοι ως το τέλος του 2015.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής η έκθεση του ΟΟΣΑ αναφέρει ότι το 38% των δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής κυβέρνησης είναι ηλικίας 50 ετών και άνω, σε σύγκριση με το 23% του 2004 και ότι εξ αυτών η πλειοψηφία εργάζεται στο Δημόσιο για περισσότερα από 20 χρόνια.
Σύμφωνα με την έκθεση απαιτούνται περισσότερες και γρηγορότερες απολύσεις υπαλλήλων άνω κάποιας ηλικίας : «Οι μακροχρόνιοι περιορισμοί στις προσλήψεις δεν έχουν μειώσει σημαντικά τη μισθοδοσία της κεντρικής κυβέρνησης λόγω του χαμηλού αριθμού των εξόδων από την υπηρεσία, αλλά έχουν οδηγήσει σε σημαντική δημογραφική μετατόπιση μεταξύ των κεντρικών δημοσίων υπαλλήλων. Η Ελλάδα έχει ένα αρκετά ηλικιωμένο και ταχέως γηράσκον ανθρώπινο δυναμικό στην κεντρική της κυβέρνηση, σε σχέση με τα πρότυπα του ΟΟΣΑ».
Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι να απολυθούν οι εν λόγω εργαζόμενοι, όταν έχουν συμπληρώσει το 53ο έτος της ηλικίας τους με τη μέθοδο της «πρόωρης σύνταξης» χωρίς να περάσουν από εργασιακή εφεδρεία.
Αυτή θα είναι η πρώτη δεξαμενή απολύσεων προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της απομάκρυνσης 150.000 δημοσίων υπαλλήλων ως το 2015. Αμεσα θα απολυθούν πάντως οι επίορκοι υπάλληλοι, μετά από την αξιολόγηση που θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους και θα ολοκληρωθούν με συνοπτικές διαδικασίες.

Τρανταχτές περιπτώσεις φοροδιαφυγής που ανακαλύπτει το ΣΔΟΕ

Διαβάστε ιστορίες καθημερινής τρέλας και διαφθοράς!

Σύμφωνα με  το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που φέρνει στο φως κάποιες απο αυτές:

-Πολύτεκνος αγρότης από τη Λιβαδειά που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 19.000 ευρώ, διαθέτει διθέσια Ferrari 4.500 cc. Εκτός αυτού όμως, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ αποκάλυψαν και λογαριασμούς με καταθέσεις πάνω από 10 εκατ. ευρώ. Οι λογαριασμοί και το αυτοκίνητο δεσμεύτηκαν.

-Ιερέας διατηρούσε λογαριασμούς με καταθέσεις 1 εκ. ευρω που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δήλωνε με τη σύζυγό του. Πλήρωσε 531.000 ευρώ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

ΤΩΡΑ - Πυρκαγιά στον Πλατανιστό Καρύστου

Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Λιβάδι, κοντά στον Πλατανιστό στην Κάρυστο. 

 

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση αλλά σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα κάνει δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. 

 

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Πως και πόσο αυξάνονται οι ώρες των εκπαιδευτικών

Ο κύβος ερρίφθη...
Αυξάνεται το ωράριο δασκάλων, καθηγητών, πανεπιστημιακών και του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ, ενώ σχεδιάζεται δραστική μείωση των περίπου 140 ειδικοτήτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ιδίως στην επαγγελματική εκπαίδευση, η οποία θα υποστεί το αμέσως επόμενο διάστημα το δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων μονάδων και προσωπικού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής», στο επίκεντρο του άμεσου προγραμματισμού του υπουργείου Παιδείας, το οποίο σχεδιάζει και ενεργεί υπό την ασφυκτική πίεση των μεγάλων περικοπών που προβλέπονται στο πακέτο Στουρνάρα για την επόμενη διετία, βρίσκονται το ανθρώπινο δυναμικό και οι υποδομές της εκπαίδευσης.

Στόχος είναι να περιπέσει σε αχρηστία ο θεσμός των αναπληρωτών με την κάλυψη των αντίστοιχων αναγκών σε διδακτικό προσωπικό από την αύξηση του ωραρίου των μόνιμων.

Το σχέδιο που μελετά το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής» φορτώνει με επιπλέον 2 ώρες τους δασκάλους, 3 τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 3 τους πανεπιστημιακούς και άλλες δυο το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΤΕΙ.

Παράλληλα, σχεδιάζεται ευρύτατη ανακατανομή των οργανικών θέσεων που καλύπτονται στις δυο πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης από περίπου 160.000 δασκάλους και καθηγητές.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ, που επικαλείται η εφημερίδα, ο ετήσιος φόρτος εργασίας των Ελλήνων εκπαιδευτικών είναι «σημαντικά μικρότερος» από τις άλλες χώρες του Οργανισμού, ειδικότερα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Από το 1996 έως και το 2009 ο καθαρός χρόνος διδασκαλίας σε ώρες ετησίως μειώθηκε στην Ελλάδα περισσότερο από όσο μειώθηκε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του ΟΟΣΑ, ή κατά μέσο όρο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το προφυλακτικό, την πρόδωσε!

Ένα... ξεχασμένο προφυλακτικό πρόδωσε την σύντροφο και έφερε τον χωρισμό αλλά με επεισοδιακό τρόπο! Και μάλιστα, την ώρα που οι δύο νέοι είχαν αποφασίσει να συγκατοικήσουν και ο άνδρας απλώς βοηθούσε στη μετακόμιση. Αλλά όταν έκανε τη μοιραία ανακάλυψη, σήκωσε όλη την πολυκατοικία στο... πόδι και ήταν οι γείτονες από το διπλανό διαμέρισμα που επενέβησαν για να σώσουν τη νεαρή από τα χέρια του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ "ΚΑΥΤΗ" ΣΥΝΕΧΕΙΑ


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...