Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ημέρα κατασχέσεων σε Ερέτρια και Πετριές Αλιβερίου

Κατά τη διάρκεια ελέγχου, στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας στην Εύβοια το πρωί της Τρίτης, στο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος «ΑΝΝΟΥΛΑ» Λ.Ε.924 με δύο επιβαίνοντες, βρέθηκε  μία στολή κατάδυσης πρόσφατα χρησιμοποιημένη, δύο φιάλες οξυγόνου κατάδυσης μετά ρυθμιστή πιέσεως, δύο ψαροντούφεκα, ένας υποβρύχιος φακός, λοιπός καταδυτικός εξοπλισμός καθώς και αλίευμα εννέα κιλών και εξακοσίων γραμμαρίων ιχθύων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια, εντόπισε στη παραλία «ΚΟΣΚΙΝΑ» Πετριών Αλιβερίου, το ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΑΓΛΑΪΑ» Λ.Χ. 5694 με τρεις επιβαίνοντες, όπου σε ανάλογο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω μεταφόρτωσαν από το σκάφος σε ένα όχημα, καταδυτικό εξοπλισμό πρόσφατα χρησιμοποιημένο αποτελούμενο από οκτώ φιάλες οξυγόνου κατάδυσης, τρεις ρυθμιστές πλευστότητας μετά ρυθμιστών πιέσεως, τέσσερα ψαροντούφεκα, δύο υποβρύχιους φακούς και αλίευμα οκτώ κιλών και τετρακοσίων γραμμαρίων ιχθύων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Στο πλευρό του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ

Ο βουλευτής Ευβοίας της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης, χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, με αφορμή την 24ωρη γενική απεργία. Δηλώνει δε, την συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων για τα οποία μάχονται καθημερινά τόσο το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας όσο και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, καθώς και οι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του νομού μας.

Η απουσία του βουλευτή, από τις αγωνιστικές εκδηλώσεις, οφείλεται στο γεγονός ότι έπρεπε να λάβει μέρος τόσο στην Ολομέλεια της Βουλής, όσο και στη συνεδρίαση της Επιτροπής ελέγχου οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων με θέμα το Πόθεν Έσχες και τις έρευνες που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ.

Αννίτα SOS Παρ’το αλλιώς, κάθε Σαββατοκύριακο στον Alpha!

Πρεμιέρα, Σάββατο, 6 Οκτωβρίου στις 17:00


Η νέα εκπομπή, Αννίτα SOS, έρχεται το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου στις 17:00 και κάθε Σαββατοκύριακο, για να ανοίξει μία γραμμή επικοινωνίας και να δώσει πρακτικές λύσεις σε όσα μας απασχολούν.

Το Αννίτα SOS, είναι μία ζωντανή κοινωνική και ταυτόχρονα ψυχαγωγική εκπομπή με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους τηλεθεατές, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να επικοινωνούν άμεσα ζητώντας συμβουλές και λύσεις για καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά.

Η Αννίτα Πάνια θα υποδέχεται στο πλατό της εκπομπής ανθρώπους της διπλανής πόρτας, oι οποίοι θα της εξομολογούνται τα θέματα που τους απασχολούν και σε συνεργασία με μία επιτροπή ειδικών συμβούλων θα αναζητά λύσεις. Η εκπομπή φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα τηλεοπτικό group therapy, αφού θα δίνεται η ευκαιρία στους τηλεθεατές να προσφέρουν και οι ίδιοι λύσεις και ιδέες, αλλά και να κερδίσουν χρηματικά έπαθλα συμμετέχοντας τηλεφωνικά σε παιχνίδια.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για την εκπομπή έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να βρεθούν στο πλατό της εκπομπής μπορούν να καλέσουν στο 212 212 4900.

Αρχισυντάκτρια: Αγγελική Φούτρου
Σκηνοθέτης: Περικλής Ασπρούλιας

Πάρ’το αλλιώς και πες Αννίτα SOS, κάθε Σαββατοκύριακο στον Alpha!

Χαλκίδα: Κρέμασαν παντελόνια στα φορτηγά και έκλεισαν την γέφυρα! [video]

Με ένα απορριμματοφόρο γεμάτο παντελόνια και πολλά άλλα να ακολουθούν, έκλεισαν για πάνω από μισή ώρα την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας.

Το εργατικό κέντρο του νομού μαζί με δεκάδες σωματεία, συμμετείχαν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει για σήμερα τα συνδικάτα.

H κατάληψη της υψηλής γέφυρας ξεκίνησε στις 11 και μισή το μεσημέρι, ενώ στην συνέχεια με πορεία συνέχισαν την διαμαρτυρία τους μέχρι το κέντρο της πόλης.

Δείτε το βίντεο...

Τρίτη 9 Οκτωβρίου το 6o Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest στη Χαλκίδα

Το 6o Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest Χαλκίδα 2012 θα ανοίξει τις πύλες του στην πόλη της Χαλκίδας την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012.

Θα διαρκέσει 6 ημέρες, από 9 έως και 14 Οκτωβρίου, και θα προβληθούν συνολικά 80 ντοκιμαντέρ.
Φέτος στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν 60 ταινίες ντοκιμαντέρ παραγωγής 2011-2012, 20 μεγάλου μήκους και 40 μικρού μήκους.
Το Φεστιβάλ στα πέντε χρόνια λειτουργίας του έχει καταφέρει να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των δημιουργών και των θεατών στηρίζοντας το ελληνικό ντοκιμαντέρ, προβάλλοντας μια διαφορετική ματιά του κόσμου όπως τον αντιλαμβανόμαστε μέσα από τις αισθήσεις μας.
Το ντοκιμαντέρ καθρεφτίζει τον κόσμο μέσα απο έναν φακό άλλωτε ειλικρινή και άλλωτε παραμορφωτικό. Ο φακός αυτός διαπερνά την αληθοφάνεια φέρνοντας στο φώς την αλήθεια. Η αλήθεια αποτυπώνεται μέσα απο την διατήρηση της αμεσότητας και της πολυμορφίας της γραφής θυμίζοντας μας πως ο κινηματογράφος είναι πρωτίστως τέχνη.
Φέτος η προκριματική επιτροπή του Φεστιβάλ -Στάθης Βαλούκος, Σταύρος Ιωάννου ,Μήτσος Κασόλας-επέλεξε συνολικά 35 ταινίες ντοκιμαντέρ για το Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, καλύπτοντας έτσι ένα ευρύ θεματικό φάσμα με 15 ντοκιμαντέρ μεγάλου και 20 ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, που ξεχώρισαν για την αρτιότητα και την υψηλή τους αισθητική.
Με φόντο την σύγχρονη οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική πραγματικότητα να βρίσκεται σε συνθήκες κρίσης το Φεστιβάλ συνεχίζει να στηρίζει και να αναδικνύει το δημιουργικό ντοκιμαντέρ  επιλέγοντας 24 ταινίες ντοκιμαντέρ για το τμήμα «Πανόραμα».Θα προβηλθούν 4 ντοκιμαντέρ μεγάλου και 20 ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.
Το Φεστιβάλ μέσα από την πολυετή πορεία του έχει καταφέρει να δημιουργήσει το πλαίσιο και να δώσει το έναυσμα για την σημερινή ανάπτυξη του σε ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά ραντεβού της χώρας κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη των δημιουργών.
Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι δημιουργοί επιλέγουν το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest για να κάνουν την πρεμιέρα της ταινίας τους.
Φέτος την επίσημη πρεμιέρα τους θα κάνουν στο Φεστιβάλ 30 ταινίες-ντοκιμαντέρ.
Όπως και τις περασμένες χρονιές έτσι και φέτος ειδικά οι καθημερινές πρωινές προβολές του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας (08.30-13.00) απευθύνονται και σε λύκεια και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το  Φεστιβάλ δίνει την δυνατότητα σε πλήθος μαθητών και φοιτητών να παρακολουθήσουν δωρεάν ολόκληρη την ετήσια ελληνική παραγωγή ντοκιμαντέρ του έτους 2011-2012.
Κριτική Επιτροπή Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους
•Θόδωρος Μαραγκός /Σκηνοθέτης (-Πρόεδρος της Επιτροπής)
•Γιάννης Σολδάτος / Σκηνοθέτης
•Γιώργος Κακουλίδης / Ποιητής
•Σταμάτης Τσαρουχάς / Σκηνοθέτης
•Νίκος Κηπουργός/Συνθέτης
Κριτική Επιτροπή Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους
•Σταύρος Τσακίρης/ Σκηνοθέτης(- Πρόεδρος της Επιτροπής)
•Φρέντυ Βιανέλλης / Σκηνοθέτης
•Πάνος Κέκας/ Σκηνοθέτης
Τελετή Έναρξης την Τρίτη 9 Οκτωβρίου
Η Τελετή Έναρξης Είναι Αφιερωμένη στον Θόδωρο Αγγελόπουλο
Η Τελετή Έναρξης του 6ου Φεστιβάλ-Docfest είναι αφιερωμένη σε έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες σκηνοθέτες του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, στον Θόδωρο Αγγελόπουλο.
Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο μεγάλος δημιουργός του Παγκόσμιου Κινηματογράφου κάθε χρόνο απο το 2007 τιμούσε με την παρουσία του το Φεστιβάλ.
Φέτος η  απουσία του μεγάλου σκηνοθέτη,οραματιστή,φίλου και υποστηρικτή είναι μεγάλη.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν συνεργάτες του Θόδωρου Αγγελόπουλου: η συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη, ο σκηνοθέτης-συγγραφέας Γιάννης Σολδάτος και ο σκηνοθέτης-Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών,Χάρης Παπαδόπουλος.
Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Αθήνα,επιστροφή στην Ακρόπολη» του 1983.
Βαδίζοντας προς την έκτη επέτειο του το φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest συνεχίζει να επεκτείνει τις πολιτιστικές του δράσεις.
1.Master Classes
•Master class με τον σκηνοθέτη Σταύρο Τσακίρη  με θέμα  «Ο ηθοποιός μπροστά στην κάμερα».
•Master class με τον  συγγραφέα Στάθη Βαλούκο με θέμα «Το Σενάριο»
•Master class με τον διευθυντή φωτογραφίας-σκηνοθέτη Νίκο Καβουκίδη με θέμα «Ο Παλιός και ο Νέος Κινηματογράφος: Οι Νέες Ψηφιακές Τεχνολογίες.»
2.Έκθεση Φωτογραφίας
Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, από 9 έως και 14 Οκτωβρίου θα λειτουργούν στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου του Νομαρχιακού Μεγάρου εκθέσεις Φωτογραφίας.
•Έκθεση Φωτογραφίας του Νίκου Καβουκίδη με θέμα «Δημιουργοί του Ελληνικού Κινηματογράφου.»
•Έκθεση Φωτογραφίας για τα «60 Χρόνια απο την ίδρυση του Δεύτερου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας» σε συνεργασία με το Αρχείο της ΕΡΤ.
•Έκθεση Φωτογραφίας των σπουδαστών του «Εργαστηρίου Τέχνης» της Χαλκίδας με τίτλο «Αφηγήσεις».
•Σε συνεργασία με ο αρχείο της‘ΕΡΤ θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας για τα «90 Χρόνια απο την Μκρασιατική Καταστροφή.»
•Έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Κεβρεκίδη με τίτλο «Μνήμες ενός πρόσφυγα»,  στα πλαίσια του αφιερώματος για τα 90 Χρόνια απο την Μικρασιατική Καταστροφή.
3.Παρουσίαση Βιβλίων
Σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των βιβλίων τριών Ευβοέων συγγραφέων του Γιώργου Κακουλίδη, Σταμάτη Τσαρουχά και Ανδρέα Ρουμελιώτη.
4.Ημερίδες
Σε συνεργασία με το τμήμα Επικοινωνίας,Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστήμιου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ημερίδα παρουσίασης των πανεπιστημιακών εργαστηρίων. Η Σκηνοθέτης-καθηγήτρια Μαρία Πεσλή και ο καθηητής Κωστής Δάλλας θα παρουσιάσουν μαζί με τους φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών μια σειρά τεσσάρων ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του Εργαστηρίου «Ένα διαφορετικό βλέμμα στην καθημερινότητα.». 
Κύριο σκοπό αποτελεί  η εξοικειώση των φοιτητών  με την παράδοση του ντοκιμαντέρ ως μορφή τέχνης, μέσο δημιουργικής έκφρασης, εργαλείο έρευνας και κοινωνικής-πολιτισμικής δράσης
Σε συνεργασία με το τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Πανεπιστημίου Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα παρουσίασης των ντοκιμαντέρ μικρού μήκους των φοιτητών. Μετά  την προβολή των ντοκιμαντέρ ο λέκτορας του πανεπιστημίου Αιγαίου, Γιάννης Σκοπετέαςθα αναλύσει τα διαφορετικά στυλ και τις προσεγγίσεις των ντοκιμαντέρ καθώς και ζητήματα όπως η σημασία της θεματολογίας, η σχέση με την πραγματικότητα, η αφήγηση, οι τεχνικές δυσκολίες στην καταγραφή.
Σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας, «Καρπός» θα πραγματοποιηθεί ημερίδα παρουσίασης και συζήτησης των ντοκιμαντέρ μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Αφιερώματα
i.Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Σταμάτη Τσαρουχά.
Στα πλάισια του αφιερώματος θα προβληθούν 4 ντοκιμαντέρ.
•«Αθανάσιος Χριστόπουλος,ένας λησμονησμένος ποιητής.»
•«Απο την 4η Σταυροφορία στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης.»
•«Εμμανουήλ Παππάς, ο επαναστάτης άρχοντας.»
•«Ίων Δραγούμης,ένας ανυπότακτος Έλληνας.»
Στην Τιμητική εκδήλωση για τον Σταμάτη Τσαρουχά θα μιλήσει ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης.
ii.Αφιέρωμα στον Διευθυντή Φωτογραφίας-σκηνοθέτη Νίκο Καβουκίδη.
Στα πλάισια του αφιερώματος θα προβληθούν 3 ντοκιμαντέρ.
•«Η Στάχτη Που Μένει.»
•«Μαρτυρίες.»
•«Νίκος Καβουκίδης, 57 Χρόνια Στον Ελληνικό Κινηματογράφο και Τηλεόραση.»
Στην Τιμητική εκδήλωση για τον Νίκο Καβουκίδη θα μιλήσουν: ο σηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος και ο δημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης.
iii.Αφιέρωμα για τα «60 Χρόνια Απο Την Ίδρυση Του Δεύτερου  Προγράμματος Της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.»
Σε συνεργασία με το Αρχείο της ΕΡΤ θα προβληθούν 2 νοκιμαντέρ.
•«Εδώ Αθήναι.» του Ρόυσσου Κούνδουρου.
•«Ιστορίες Ραδιοφώνου» του Κώστα Μαζάνη.
Στην εκδήλωση για τα «60 Χρόνια Απο Την Ίδρυση Του Δεύτερου Προγράμματος Της Ελληνικής Ραδιοφωνίας» θα μιλήσει ο γενκός διεθυντής της ΕΡΑ, συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου καθώς και άνθρωποι του Ραδιοφώνου και της Τέχνης.
iv.Αφιέρωμα στην μνήμη της  σκηνοθέτιδας Λουκίας Ρικάκη.
Στα πλαίσια του αφιερώματος θα προβληθούν 4 ντοκιμαντέρ.
•«Λόγια Της Σιωπής.»
•«Ο Άλλος»
•«Τα Κοινά.»
•«Το Αιγαίο Μέσα Απο Τα Λόγια Των Ποιητών.»
Στην εκδήλωση για την Λουκία Ρικάκη θα μιλήσουν ο αρχιτέκτονας Νίκος Νικολαΐδης, ο σκηνοθέτης Μάνος Ευστρατιάδης και ο κριτικός κινηματογράφου Ανδρέας Τύρος. 
Τελετή Λήξης την Κυριακή 14 ΟκτωβρίουΗ Τελετή Λήξης Είναι Αφιερωμένη Στα 90 Χρόνια Απο Την Μικρασιατική Καταστροφή.
To ταξίδι του 6ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας θα  ολοκληρωθεί με την απονομή βραβείων και τιμητικών διακρίσεων την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο του Νομαρχιακού Μεγάρου.
Κατά την διάρκεια της Τελετής Λήξης θα προβληθεί το Ντοκιμαντέρ  για τα 90 Χρόνια απο την Μικρασιατική Καταστροφή  «Το Χρονικό Της Προσφυγιάς.»

Η  Κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ θα απονείμει 12 βραβεία Βραβεία στις πιο κάτω κατηγορίες:
1ο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους  
2ο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους
3ο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους
1ο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους
2ο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους
3ο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους 
Βραβείο Σκηνοθεσίας
Βραβείο Φωτογραφίας  (-χορηγία Telefilm)
Βραβείο Μοντάζ (-χορηγίαTelmaco)
Βραβείο Μουσικής
Βραβείο Ήχου
Βραβείο «Γιώργος Κολόζης»   
  
Το «Βραβείο Π.Ε.Κ.Κ.» (απονείμει η Πανελλήνια Ένωση Κριτκών Κινηματογράφου.)

Η πρώτη κατάληψη στο Λύκειο της Κύμης

Φωτό αρχείου
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, ξεκίνησαν φέτος οι καταλήψεις στην Κύμη.Πριν καλά καλά ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, το Λύκειο της Κύμης ξεκίνησε τον χορό των καταλήψεων και μάλιστα είναι το μοναδικό σε όλη την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας!
Ένα από τα βασικά αιτήματα της κατάληψης είναι η έλλειψη βιβλίων. Παράλληλα δεν έχουν καθηγητές και οι συνθήκες που επικρατούν στον χώρο, σύμφωνα με τους μαθητές είναι τριτοκοσμικές.

Χθες το πρωί (25-09-2012) έβγαλαν έξω από τις αίθουσες ένα πανό που αναγράφεται η κατάληψη του κτιρίου και είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους

ΔΗΜΑΡ: Επανίδρυση και λειτουργία του Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Επανίδρυση και λειτουργία του Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα του Παιδιού ζητούν με ερώτηση τους οι βουλευτές Μ. Γιαννακάκη και Δ. Αναγνωστάκης. 


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

"Οι καταληκτικές Παρατηρήσεις της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που ανακοινώθηκαν την 19η Ιουνίου 2012, καταδεικνύουν την ελλειμματική πολιτική της Ελλάδος, αναφορικά με τα δικαιώματα του παιδιού. Συγκεκριμένα, σημειώνεται η απουσία του Οργάνου αυτού που θα παρακολουθεί και ενίοτε θα συντονίζει την εφαρμογή των πολιτικών που σχετίζονται με την Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και των δύο Προαιρετικών Πρωτοκόλλων για την πώληση παιδιών, την παιδική πορνεία και την παιδική πορνογραφία.

Η χώρα μας προχώρησε στην σύσταση του αρμόδιου Οργάνου, του Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το 2001, το οποίο όμως δεν λειτούργησε ποτέ. Η Επιτροπή εξέλαβε την συγκεκριμένη ενέργεια ως μία προσπάθεια για παραπλάνηση της ίδιας, εκ μέρους της Ελλάδος, βασιζόμενη στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία, σχετιζόμενα με την καταγραφή και την αποτίμηση των εφαρμοζόμενων πολιτικών, όπως και με την καταγραφή των διώξεων για τις παραβιάσεις των σχετικών νόμων. Επιπροσθέτως, η προκήρυξη επανίδρυσης του Παρατηρητηρίου, στις αρχές του έτους, χαρακτηρίστηκε, από την Επιτροπή, ως άλλη μία προσπάθεια παραπλάνησής της, δεδομένης της φετινής αξιολόγησης, ενώ γίνεται αναφορά στην συστηματική αγνόηση των Συστάσεών της από τη χώρα μας.

Επειδή οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και να δίνουμε προτεραιότητα σε ζητήματα σχετιζόμενα με τα δικαιώματα του παιδιού.

Επειδή η συνήθης πρακτική της χώρας μας, να μην συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της Επιτροπής, οδηγεί αφενός σε αναποτελεσματικές πολιτικές αναφορικά με το ζήτημα και αφετέρου στην παγίωση της καταγραφής της Ελλάδας ως αναξιόπιστου εταίρου

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεται να προβεί στην ουσιαστική επανίδρυση και λειτουργία του Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα του Παιδιού; 2. Προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη εναρμόνιση των δημοσίων πεπραγμένων με τις Συστάσεις της Επιτροπής; "

ΚΥΜΗ: Εκατοντάδες γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν από τους γιατρούς της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ενημερωτική εκστρατεία που πραγματοποίησε στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου στην Κύμη Ευβοίας η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραλίας Κύμης «Η ΛΙΑΝΗ ΑΜΜΟΣ».

Εκατοντάδες γυναίκες της Εύβοιας παρακολούθησαν την ενημερωτική εκδήλωση , ενώ 227 προσήλθαν και εξετάστηκαν δωρεάν από τους γιατρούς της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.

«Η μεγάλη προσέλευση των γυναικών μας εξέπληξε ευχάριστα, πράγμα που δείχνει πως οι γυναίκες της επαρχίας θέλουν να ενημερώνονται για θέματα υγείας που τις αφορούν και ταυτόχρονα δείχνουν εμπιστοσύνη στις εκδηλώσεις της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας» αναφέρει η επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Αθήνας, ειδική Μαστολόγος κ Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας και πρόσθεσε πως «Μεγάλη συμβολή στην επιτυχία της εκδήλωσης είχε και η δραστήρια Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Κύμης «Η Λιανή Άμμος», κ. Βιβή Παπαθανασίου».

Οι 227 γυναίκες υποβλήθηκαν σε εμπεριστατωμένη κλινική εξέταση μαστού και υπερηχογράφημα μαστών , ενώ σε 55 περιπτώσεις πάρθηκε έκκριμα για κυτταρολογική εξέταση.

Στην ομάδα των γιατρών της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας εκτός από την πρόεδρο την κ Μουζάκα συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος κ Βασίλης Γεωργούντζος, ακτινολόγος διευθυντής του ακτινολογικού τμήματος του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», η κ Αλεξάνδρα Νικήτα ,Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Αθήνας, ακτινολόγος επιμελητής Α΄ του τμήματος Μαστογραφίας του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ "Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ" , η κ Σμαράγδα Βενέτη, κυτταρολόγος διευθύντρια του κυτταρολογικού τμήματος της μαιευτικής Κλινικής "ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΛΗΤΩ" και η εθελόντρια κ Ηλέκτρα Ζωγράφου.

Μετά το τέλος της ενημερωτικής εκδήλωσης , που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 22 Σεπτεμβρίου και στην οποία μίλησαν οι κυρίες Μουζάκα και Νικήτα μοιράστηκαν μετά από κλήρωση πέντε λευκώματα των 30χρόνων δράσης της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας και δυο βιβλία της προέδρου με τίτλο «ΤΟΛΜΗΣΕ» του εκδοτικού οίκου Φερενίκη.Xορηγός επικοινωνίας και σε αυτή την εκδήλωση ήταν η η οποία στηρίζει το επιστημονικό έργο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας και του ειδικότερου ενδιαφέροντός της για την υγεία, ενώ το μηχάνημα των υπερήχων ήταν προσφορά της εταιρείας PHILLIPS.

Yπογράφηκε ο αναδασμός του Αγροκτήματος Σπερχειάδας.

Είκοσι χρόνια μετά την απόφαση διενέργειας υποχρεωτικού αναδασμού σε έξι αγροκτήματα της Δυτικής Βύστριζας, έφτασε στην τελική φάση της ολοκλήρωσής του ένα σημαντικό έργο για τους αγρότες και την αγροτική οικονομία της περιοχής, με την υπογραφή της τελικής κύρωσης του αναδασμού του Αγροκτήματος Σπερχειάδας.
Κύριο μέλημα της αιρετής Περιφέρειας ήταν η όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών της περιοχής και προς αυτή την κατεύθυνση οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάσθηκαν πυρετωδώς προκειμένου να καταστεί εφικτό να παραδοθούν τα καινούρια δικαιώματα στους ιδιοκτήτες μέσα στο 2012.

Παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχου Περγαντά υπογράφηκε η απόφαση κατακύρωσης του Αναδασμού του Αγροκτήματος Σπερχειάδας από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Στ. Καπελέρη.

Η συνολική έκταση του κτήματος ανέρχεται σε 5.417,347στρέμματα, από τα οποία τα 619,442 στρέμματα αποτελούν εκτάσεις κοινόχρηστων δρόμων και έργων Αναδασμού.

Τα υπόλοιπα 4.797,905 στρέμματα αποτελούν τις διανεμητέες καλλιεργούμενες εκτάσεις και οι τελικοί δικαιούχοι ανέρχονται σε 665.

Με την τελική κύρωση του Αναδασμού και τη δημοσίευση της απόφασής του στο ΦΕΚ, θα ακολουθήσει η διανομή των τίτλων στους δικαιούχους και η μεταγραφή των αγροτεμαχίων στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο.

Ο Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς τόνισε « αυτό το έργο θα δώσει νέα πνοή στην Αγροτική Οικονομία της περιοχής μας και θα αποτελέσει σημαντικό μοχλό για την έξοδο από την κρίση που βιώνουμε. Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει και το ανθρώπινο δυναμικό και την παραγωγική δυνατότητα και εμείς αποδεικνύουμε ότι έχουμε τη θέληση και την ικανότητα να προωθήσουμε έργα που λίμναζαν για χρόνια, προς όφελος όλων.»

Κλειστά τα καταστήματα και στο Αλιβέρι

O Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου,  δηλώνει συμμετοχή  στις  κινητοποιήσεις. Τα καταστήματα στο Αλιβέρι θα παραμείνουν κλειστά από τις 08.00 εώς τις 11.00 πμ.

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου:
Με αφορμή τις κινητοποιήσεις που αποφάσισε το ανώτατο όργανο των έμπορων (ΕΣΕΕ) θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου.
Θέσαμε το Σύλλογο σε επαγρύπνηση για τις από εδώ και περά κινητοποιήσεις που σίγουρα θα υπάρξουν , συμμετέχουμε στην αυριανή πανελλαδική απεργία κλείνοντας τα καταστήματα μας από τις 8:00 πμ έως και 10:00πμ όπως αποφάσισε το ανώτατο όργανο μας.
Επειδή αυτή η απόφαση δεν θα βρει συμφώνους όλους μας , σας επισημάνω την πίεση του χρόνου απάντησης προς  την ΕΣΕΕ, λάβαμε το μήνυμα την Δευτέρα 24 Σεπτέμβριου και ώρα 14:00 ότι οι κινητοποιήσεις θα έχουν τη μορφή στάσεων εργασίας  και τις αφίσες τις οποίες κοινοποιήσαμε στον εμπορικό κόσμο την τρίτη 25 Σεπτέμβριου και ωρα 16:00.
Από άδω και στο εξής θα πιέσουμε για περισσότερο χρόνο. Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να μείνουμε απαθής στις εξελίξεις.
Κάθε άποψη και γνώμη είναι δεκτή και μπορεί να κατατεθεί στο σύλλογο. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου δεν εξυπηρετεί κανένα κομματικό και προσωπικό συμφέρον.
Το ΔΣ είναι εκλεγμένο από τους έμπορους της περιοχής και όχι διορισμένο συνδικαλιστικό όργανο, όλοι μας υπηρετούμε το συμφέρον των έμπορων της ευρύτερης περιοχής και ελεγχόμαστε από τα ανωτέρα όργανα μας, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ευβοίας(ΟΕΣΕ) και την Εθνική συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
Είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε σε οπουδήποτε μορφή αγώνα αρκεί να μην θίγονται τα συμφέροντα των έμπορων , ζούμε σε μια περίοδο βαριάς ύφεσης και οι χειρισμοί από εδώ και περά πρέπει να είναι λεπτοί.
Ήδη ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου έχει κάνει δυο συνεχόμενα συμβούλια και προετοιμάζεται για το τρίτο. Θα ακολουθούσουν γενικές συνελεύσεις και θα δούμε πλέον όλοι μαζί τους τρόπους διαμαρτυρίας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...