Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ στις 20 Ιουλίου στο 3ο Φεστιβάλ "Μέδουσα" στο Νησί των Ονείρων της Ερέτριας

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Κάθε συναυλία της είναι μοναδική. Κάθε συνάντησή της με το κοινό είναι γεμάτη δυνατές στιγμές. Μέσα από την φωνή της, οι επιθυμίες απολαμβάνουν τον εαυτό τους και κανείς δεν ξέρει πώς να τραβήξει την διαχωριστική γραμμή, ανάμεσα στη χαρά ή τη λύπη και την μουσική.

Μια ευδιάθετη  και βαθιά βόλτα στη συγκίνηση των μεγάλων της τραγουδιών, στο λόγο κορυφαίων ποιητών και στιχουργών, αλλά και σε τραγούδια γεμάτα κέφι και ρυθμό. Η μεγάλη αυτή ερμηνεύτρια, κάνει την παράδοση να είναι σημερινή και μας συστήνει νέους ήχους και ρυθμούς. Πότε σε ανοιχτά θέατρα και πότε σε κλειστούς χώρους, μας θυμίζει ρεμπέτικα από τη μία ενώ "τζαζάρει" από την άλλη με την ίδια πίστη.

Μια φορά συμβαίνει...ένα πρόγραμμα «best of» δικό της, με τραγούδια από το πολυαναμενόμενο CD αλλά και μουσικές διαδρομές από το Μανώλη Χιώτη και τον Μάνο Χατζιδάκι, με βάση την πενταμελή της μπάντα και τις καινούργιες ενορχηστρώσεις του Θωμά Κωνσταντίνου και του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ

«Μια φορά συμβαίνει…»

20 Ιουλίου

3ο Φεστιβάλ "Μέδουσα" στο Νησί των  Ονείρων της Ερέτριας

Μουσικοί:

Γιώργος Γεωργιάδης / μπάσο

Δημήτρης Τσάκας / σαξόφωνο, κλασική κιθάρα

Γιάννης Κυριμκυρίδης / πιάνο, πλήκτρα

Αλέξανδρος - Δράκος Κτιστάκης / τύμπανα & ενορχηστρώσεις

Θωμάς Κωνσταντίνου / ούτι, λαούτο, μαντολίνο, τζουράς, φωνητικά & ενορχηστρώσεις

Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας
Επιμέλεια φώτων: Μαρία Βενετάκη
Επιμέλεια προγράμματος: Ελευθερία Αρβανιτάκη – Λήδα Ρουμάνη

ΞΕΦΤΙΛΑ: Αναβλήθηκαν οι αγώνες ποδηλασίας λόγω... πολυκοσμίας και για λόγους ασφαλείας!

Με ανακοίνωση του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας, αναβάλλονται οι διασυλλογικοί ποδηλατικοί αγώνες «Fausto Coppi – Σιρκουΐ Χαλκίδας», που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Σχετικά με τους διασυλλογικούς αγώνες ποδηλασίας: «Fausto Coppi – Σιρκουΐ Χαλκίδας» που επρόκειτο να διεξαχθούν στη Χαλκίδα, την προσεχή Κυριακή 7 Ιουλίου 2013, ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), κατόπιν ενημέρωσης που είχε από τους συνδιοργανωτές και μετά από τις συνεχείς επαφές με τους φορείς ασφαλείας (Τροχαία, Λιμενική Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία), αποφασίστηκε ότι λόγω της αυξημένης κίνησης τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, καθώς και καθ΄ όλη τη διάρκεια της θερινής σεζόν, λόγω έλλειψης προσωπικού και για λόγους δημοσίου συμφέροντος, η διεξαγωγή των αγώνων δεν μπορεί να καλυφθεί από πλευράς ασφαλείας στο 100% της διαδρομής που είχε αρχικά επιλεχθεί.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, οι διασυλλογικοί αγώνες ποδηλασίας: “Fausto Coppi – Σιρκουΐ Χαλκίδας”, αναβάλλονται, καθώς θα πρέπει να πληρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) και της UCI.

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), επειδή θεωρεί ότι παρόμοιες δραστηριότητες είναι προς όφελος της πόλης, του αθλητισμού, αλλά και της πρότασης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού τρόπου μεταφοράς και αναψυχής, θα προκαλέσει σύσκεψη με όλους τους δημόσιους τοπικούς φορείς, τα σώματα ασφαλείας και συλλόγους ποδηλασίας, προκειμένου να εξετασθούν νέες διαδρομές και χρονικοί περίοδοι, με σκοπό την ασφαλή διεξαγωγή των συγκεκριμένων αγώνων.

Enhanced by Zemanta

Μαντούδι: Σπασμένος αγωγός μολύνει το Κυμάσι


Επικίνδυνη για την δημόσια υγεία θαλάσσια ρύπανση συντελείται στο Κυμάσι  από το Βιολογικό Καθαρισμό  Μαντουδίου, σύμφωνα με ανακοίνωση - καταγγελία του περιβαλλοντικού συλλόγου kireas.org.

Ο Σύλλογος επικαλείται μαρτυρία από πρώην υπάλληλο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης  του Δήμου ότι ο  υποθαλάσσιος αγωγός διάθεσης των λυμάτων στην περιοχή του Δαφνοπόταμου καταστράφηκε πριν από τρία χρόνια, χωρίς να έχει επισκευαστεί έκτοτε.

Στην ανακοίνωση του ο kireas.org τονίζει: " Για τρία χρόνια  τα λύματα να χύνονται σε μικρή απόσταση από την ακτή , σε χαμηλό βάθος  και χωρίς να αραιώνονται  και  διαχέονται επαρκώς  θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία   των λουόμενων σε παρακείμενη   πολυσύχναστη ζώνη  κολύμβησης.

Ο φορέας διαχείρισης του Βιολογικού Καθαρισμού Μαντουδίου  παραβαίνει ωμά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τους περιβαλλοντικούς όρους αδειοδότησης  αδιαφορώντας για τους κινδύνους στην δημόσια υγεία των λουόμενων και των καταναλωτών αλιευμάτων, που προέρχονται από την ζώνη εξόδου των λυμάτων."

Ξύρισαν τους... μπαμπάδες τους τα παιδιά των Τρίτεκνων


Σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα, αλλά και την πισίνα γνωστού ξενοδοχείου της Ερέτριας, παιδιά και γονείς του Συλλόγου Τριτέκνων Εύβοιας πέρασαν ένα υπέροχο απόγευμα.

Επρόκειτο για την καλοκαιρινή εκδήλωση που διοργάνωσε η διοίκηση του Συλλόγου και περιλάμβανε βουτιές στην πισίνα, φαγητό, χορό, καραόκε και πολλά χάπενιγκς, ανάμεσα στα οποία ήταν και το ξύρισμα των πατεράδων από τα παιδιά τους.


Η εκδήλωση άρχισε με βουτιές στην πισίνα.


Συνεχίστηκε με χορούς και παιχνίδια από τον κλόουν.


Ακολούθησε διαγωνισμός καραόκε στον οποίο κέρδισε ο μικρός Βαγγέλης, που βλέπετε στη φωτό.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με βεγγαλικά.


Η πρόεδρος του Συλλόγου Έφη Βαρβάρου και  αδελφή της Άννα, γραμματέας του Συλλόγου.

egnomi.gr

Αυλωνάρι: Συγκινημένος ο Σάκης Ρουβάς φίλησε τα παιδιά στο μάγουλο!


English: Sakis Rouvas in ERT interview on May ...
(Photo credit: Wikipedia)
Είναι η στιγμή που ο Σάκης Ρουβάς κάνει φινάλε στην εκπομπή του.

Αφού άκουσε το τραγούδι "τα παιδιά ζωγραφίζουν" από την παιδική χορωδία του Αυλωναρίου, έσκυψε και φίλησε ένα κοριτσάκι από τους μικρούς τραγουδιστές όπως βλέπετε και στην φωτογραφία.

Η αδυναμία του Σάκη στα παιδιά είναι μεγάλη για αυτό άλλωστε και η αντίδραση αυτή που έκανε τα παιδιά να τον αγαπήσουν ακόμα πιο πολύ.

Από νωρίς το απόγευμα η χορωδία βρίσκονταν στα στούντιο της εκπομπής και το άγχος ήταν μεγάλο μιας και ήταν το πρώτο live αφού τις τελευταίες εβδομάδες έβγαινε μαγνητοσκοπημένη.

Με την απονομή των βραβείων στους «Ήρωες» ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ ο πρώτος κύκλος της εκπομπής του ΑΝΤ1 που σκοπό έχει την προβολή αυτών που προσφέρουν ανιδιοτελώς στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.



evianews.com
Enhanced by Zemanta

Πώς από τα "μυαλά πανέ του Λ. Ιωαννίδη της ΓΝΩΜΗΣ φτάσαμε στα... "μυαλά στα κάγκελα"!!

Στην "Ευβοϊκή Γνώμη" της περασμένης εβδομάδας δημοσιεύτηκε , στη μόνιμη στήλη του "τοπογράφου - μηχανικού" κ. Λεωνίδα Ιωαννίδη ένα υβριστικό άρθρο για τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ  κ. Φώτη Κουβέλη. 

Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την προσωπικότητα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ,  ο κ. Λεων. Ιωαννίδης προσπαθεί να κάνει πολιτική κριτική της... πλάκας (τι μηχανικός θα ήταν αν δεν ήξερε από... "πλάκες").

Η Ελένη Αλατά - Καραγιάννη, στέλεχος της τοπικής ΔΗΜΑΡ αλλά και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του κόμματος του απάντησε και περίμενε από την εφημερίδα και τον ίδιο να έχουν την ευαισθησία και να δημοσιεύσουν την επιστολή.

Κάτι τέτοιο, η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Εύβοιας , ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ. Αντίθετα την επιστολή (που την κοινοποιούσε η Ελένη Καραγιάννη και στον κ. Ιωαννίδη) έμεινε στα χέρια του ... εκλεκτού αρθρογράφου της.

Επειδή στη Χαλκίδα δεν είμαστε και μερικά εκατομμύρια και ο ένας γνωρίζει τον άλλον, η Ελένη Καραγιάννη που θεώρησε προσβλητική την ΜΗ δημοσίευση μιας επώνυμης επιστολής, στελέχους  ενός κόμματος, από μια εφημερίδα και τον συνεργάτη της που έχει τα "μυαλά πανέ" (έτσι ονομάζει την  στήλη του) τη  κοινοποιεί σε ΟΛΑ τα ΜΜΕ και ας τη δημοσιεύσουν όσα από αυτά πιστεύουν ότι και η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ πρέπει να βλέπει το φως της δημοσιότητας. 
Διαφορετικά τα ... μυαλά μας στα κάγκελα!
Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

"Κύριον 
Λεωνίδα Ιωαννίδη,
c/c κ. Γιαννη Θεοφανίδη
ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ
ΧΑΛΚΙΔΑ,
28/6/13

Αγαπητοί,
Διάβασα στη «ΓΝΩΜΗ» την πραγματεία σας με τίτλο «Ο κυρ Φώτης» στη μόνιμη στήλη σας «Μυαλά...πανέ».

Τιμή μας που αναφέρεστε, έστω και υβριστικά στη ΔΗΜΑΡ και τον... «Κυρ Φώτη». Τον έχετε χαρακτηρίσει «λίγο» και «άχρωμο». Δικαίωμά σας. Όσοι τον έχουν ζήσει από κοντά ξέρουν τι είναι ο Φώτης και δεν επηρρεάζονται απο γενικολογίες. Αναρωτιέστε, όμως, για τη ΔΗΜΑΡ και  γράφετε «υπάρχει ως έννοια Αριστερά μη Δημοκρατική;». 
Αυτό και μόνο αναδεικνύει την απολιτική κρίση σας  και τις «κατινιές» που συχνά αναφέρετε. Αποκαλείται ένα ολόκληρο κόμμα και τα μελη του  μια «κατινιά» , εν ολίγοις.
Πρώτα – πρώτα Δημοκρατία και Αριστερά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ΔΕΝ ήταν έννοιες ταυτόσημες από την αρχή του «υπαρκτού σοσιαλισμού». Αν, για έσάς Αριστερά και Δημοκρατία είναι τα γκούλαγκ της Σοβιετικής Ένωσης τότε τύφλα νάχει ο Τολιάτι και ο Ευρωκομμουνισμός του Μπερλινγκουέρ. Όσο για την Ελλάδα ας μείνουμε στον Ζαχαριάδη για να μην αναφέρουμε πολλά παράδειγματα για την... Δημοκρατικότητα της Αριστεράς.
Το απόστημα  αυτό, έσπασαν, ο Μπάμπης Δρακόπουλος, ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης και ο... «αγαπητός» σας Φώτης Κουβέλης, μέσα από το ΚΚΕ Εσωτ., την ΕΑΡ, τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ (ΚΚΕ και ΕΑΡ) και βέβαια την ΔΗΜΑΡ. 
Αν πικράθηκε ή όχι ο Φώτης Κουβέλης με την «κτηνώη σκληρότητα» του Σαμαρά – όπως ειρωνεύεστε-  και έφυγε «βαρύς και αμήχανος (ως άλλος Καρατζαφέρης) από την Τριμερή», είναι ένα θέμα που αφορά την πραγματική Δημοκρατία και την Ισότιμη Συνεργασία. 
Όταν με κάποιον  συνεργάζεσαι ΙΣΟΤΙΜΑ απαιτείς σεβασμό και ενημέρωση. Και αν ο άλλος ΔΕΝ το τηρεί φεύγεις με το κεφάλι ψηλά.
Γράφετε ότι «Ο Κυρ Φώτης υπέγραφε πράγματα που άφησαν τους μισούς Έλληνες άνεργους και φτωχούς». Κάτι θα ξέρετε που εμείς αγνοούμε. Θα σας παρακαλέσουμε να μας κοινοποιησετε έστω και μια απόφαση που έχει υπογράψει ο Φώτης Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ που να έκανε το λαό μας πιο φτωχό και τους «μισούς Έλληνες άνεργους». Μη μας απαντήσετε γενικόλαγα για Μνημόνια κ.λ.π. Θέλουμε αποφάσεις και υπογραφές.
Σαν Αριστερός  που δηλώνετε ( αυτό προκύπτει από τη φράση σας: «Ρε παιδιά για την ΕΡΤ που την εφτύναμε  όλοι οι αριστεροί της Επικράτειας;»)  πείτε μας ποια «Ακρόπολη ξεπουλήσανε για να κάνει ηρωϊκή έξοδο ο Κουβέλης».
Οι προθέσεις κε Ιωαννίδη μπορεί να είναι αγνές. Δεν είναι αγνές οι πράξεις και τα γραπτά που κρύβουν σκοπιμότητες και απαξιώνουν πολιτικούς που έχουν δώσει εξετάσεις ζωής μέσα από φυλακές, κυνηγητά και αγώνες και όχι  καθισμένοι  στο γραφείο τους γράφοντας πολιτικές κατινιές. 
Και για να είμαι «ασορτί» με τη ... στήλη σας : Τα μυάλα στα...κάγκελα!

ΕΛΕΝΗ ΑΛΑΤΑ - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 
Ιδρυτικός Στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής".

Πνιγμός 73χρονου στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Φάρου Αυλίδας


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε σήμερα, Πέμπτη, 73χρονος από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Φάρου Αυλίδας στη Χαλκίδα.

Η άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

«Το Παραμύθι του Μεγαλέξανδρου» στο Δημοτικό Θέατρο «Ορέστης Μακρής»

Στα πλαίσια  των  Πολιτιστικών Εκδηλώσεων  που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός  Άθλησης . Πολιτισμού & Περιβάλλοντος  [ΔΟΑΠΠΕΧ] έρχονται οι Μαγικές Σβούρες  και αυτό το καλοκαίρι  στη  Χαλκίδα  για να  παρουσιάσουν στους μικρούς μας φίλους τη ζωή και τη δράση του αλλά και τους θρύλους που   περιβάλλουν   το  Μεγαλέξανδρο . Ένα μαγευτικό ταξίδι στην καρδιά της Ιστορίας μας, για όλη την οικογένεια 

Ποιο ήταν αυτό το αγόρι; Ένας πρίγκιπας - ήρωας που ταξίδεψε τον ελληνικό πολιτισμό πολύ μακριά ή και ένας κατακτητής ;

Από τη Βεργίνα και τη Βέροια ξεκίνησε  τη μεγάλη βόλτα του , σ’ όλη τη ν Ελλάδα,  αυτό το καινούριο παραμύθι για παιδιά γεμάτο μύθους από την Ελλάδα και την Ανατολή για το ιστορικό πρόσωπο που έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλου του κόσμου ως ο Μεγάλος   Έλληνας.                    

Στην  Χαλκίδα  θα βρίσκεται  στις :
11 Ιουλίου 2013  ,    ημέρα    Πέμπτη   και ώρα   9   το βράδυ
στο Δημοτικό  Θέατρο  «Ορέστης  Μακρής» [Πάρκο του Λαού]
 η  Παιδική Θεατρική  Παράσταση
« Το Παραμύθι του Μεγαλέξανδρου »
Κείμενο  -  Σκηνοθεσία :   Δημήτρης   Αδάμης

Εξαιρετικοί ηθοποιοί , μοναδικό σκηνικό-εγκατάσταση, ιδιαίτερα κοστούμια, φωτισμοί και ειδικά εφέ , ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών όλο το μαγικό ταξίδι σαν μια αξέχαστη εμπειρία.
Όπως πάντα καθοριστικό ρόλο παίζει η μουσική που γίνεται αφορμή για να ανακαλύψουν τα παιδιά νέους μουσικούς ορίζοντες : παραδοσιακές μελωδίες και σκοποί από τη Μακεδονία αλλά και αυθεντικές μουσικές από τα μέρη που πέρασε ο Αλέξανδρος, συνθέτουν το μουσικό χαλί του παραμυθιού.

Φορέας  παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας ΦΕΚ 1349/1.8.07 Υγείας & Κοιν/κής Αλληλεγγύης ΜΚΟ  με αρ. Ειδικού & Εθνικού Μητρώου. Εθελοντική Υπηρεσία «Συνήγορος Κατά των Διακρίσεων με Σύμπραξη ΔΣΧ [απόφαση 8.8.08] , Μέλος  ΠΟΣΓΚΑμεΑ , ΕΣΑμεΑ , Μέλος Οργανισμού  Special Olympics Ελλάς , Μέλος  Εθελοντών Κοινωνί

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Κείμενο  - Σκηνοθεσία : Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά :  Πολυάννα Παρασκευά
Κοστούμια: Πένυ  Αμπλά – Δημήτρης Αδάμης
Κίνηση: Σταύρος Αποστολάτος
Τραγούδι Γοργόνας  και  Φινάλε   Τατιάνα  Ζωγράφου
Ενορχήστρωση – Διασκευή : Γιώργος Κωνσταντινίδης
Φωτισμοί : Γιώργος   Ανεστόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη  :  Λίνα  Λιακοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί :
Δημήτρης   Αγοράς  , Αλέξης Βιδαλάκης , Πέτρος Ιωάννου, Θώμη  Κοσκώση ,
Δημήτρης Μαχαίρας , Γιώργος Μπαλόπητας , Μαρία Παπαδοπούλου,  Μαριλίζα Χρονέα

Διάρκεια παράστασης :  90 λεπτά

Γενική είσοδος : 10 ευρώ

Παραγωγή : μαγικές σβούρες*
*Η ομάδα μαγικές σβούρες είναι μέλος του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους .

Ο Θίασος Μαγικές Σβούρες  θα παραχωρήσει μέρος των εσόδων του [2 Ευρώ ανά εισιτήριο των 10 Ευρώ] υπέρ των σκοπών του  σκοπών του  Πανευβοϊκού   Συλλόγου  Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α  «Άνθρωπος – Ελπίδα –Πολιτισμός»

Η εκδήλωση γίνεται με τη συμπαράσταση του ΔΟΑΠΠΕΧ

Προπώληση  εισιτηρίων :  Πεζόδρομος  Κόκκινο  σπίτι – REX
                                           Bιβλιοπωλείο   Ίαμβος   Ερμού 17

Χαλκίδα: Ο παππούς που ''δεν είχε να φάει'' χρωστούσε 190.000€ στο δημόσιο

Σε βάρος του 76χρονου Χαλκιδέου, εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 189.409,45 ευρώ. Η σύλληψή του, έγινε το πρωί της 3ης Ιουλίου, από αστυνομικούς στην πόλη της Χαλκίδας.

Στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν είπε πως "Εγώ δεν έχω να φάω''. Αφού έμεινε στο κρατητήριο, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Άλλο ένα άτομο συνελήφθη λίγο αργότερα. Σε βάρος του 45χρονου συλληφθέντα, εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 436.647,53ευρώ

Οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Κύμης - Αλιβερίου για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό και Αειφόρο Ανάπτυξη

Την Τρίτη 2 Ιούλη  συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης  Αλιβερίου με θέμα Η.Δ. «προτάσεις για το περιφερειακό πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας.»

 Η Λαϊκή  Συσπείρωση στην τοποθέτηση της  μεταξύ άλλων τόνισε:

Στο εκμεταλλευτικό σύστημα, που ζούμε, με δεδομένη την κυριαρχία των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, οι πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν επιδιώκουν αναθεώρηση και εξειδίκευση του Χωροταξικού Σχεδιασμού και για την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας με βάση το νέα δεδομένα που προκύπτουν :

Από την εξέλιξη της οικονομικής κρίσης και τα συνεχιζόμενα αντιλαϊκά μέτρα για την μεταφορά των συνεπειών της στις πλάτες των λαών.

Από το προχώρημα των αναδιαρθρώσεων στο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε για να διασφαλίσουν την κυριαρχία τους και φυσικά την υψηλή κερδοφορία των κεφαλαίων τους.
Από τον μεταξύ τους ανταγωνισμό για περισσότερη και καλύτερη πρόσβαση στις πρώτες ύλες, την ενέργεια, το φτηνό εργατικό δυναμικό, τις αγορές, τα κέρδη και την πολιτική επιρροή.
Από την καθιέρωση όσων δομών περιφερειακής και τοπικής διοίκησης προβλέπει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ σαν εργαλείων εξυπηρέτησης του πολιτικού σχεδιασμού και των επιδιώξεων τους. Σαν όργανα επιβολής της ταξικής, αντεργατικής – αντιλαϊκής τους πολιτικής.
Σε αυτή ακριβώς την βάση, επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα, κατά το δυνατόν ολοκληρωμένο, σχέδιο ανά περιφέρεια, που θα είναι προσαρμοσμένο και θα συμβαδίζει με τους σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας του πλούτου.

Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά αυτού του σχεδίου που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι :

  • Η παράδοση των υδάτινων πόρων, του ορυκτού πλούτου, των ιαματικών πηγών, των δασών, της αλιείας και όσων εκτάσεων γης προσφέρονται για γεωργική, κτηνοτροφική η ειδική τουριστική  αξιοποίηση στην εκμετάλλευση των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Η παραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής χρήσιμων έργων στο μεγάλο κεφάλαιο που θα κερδίσει τεράστια ποσά από την αξιοποίηση τους, πολλά χρόνια, μέσω ειδικών συμβάσεων παραχώρησης, από την πώληση υπηρεσιών ή την είσπραξη των διοδίων.
  • Η ιεράρχηση σαν αναγκαίων και επιλέξιμων των όποιων έργων με βάση τα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς των μονοπωλίων και  της ολιγαρχίας του πλούτου. Χαρακτηριστική είναι η άρνηση ανάληψης ευθυνών για αρδευτικά έργα και άλλα έργα υποδομής που θα αύξαναν την γεωργική παραγωγή. Για έργα που θα διευκόλυναν την κτηνοτροφία. Η απουσία ουσιαστικών σχεδίων αντιπλημμυρικής – αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας.
  • Η διευκόλυνση της διείσδυσης της επιχειρηματικής δράσης σε κάθε τομέα δημοτικής ή δημόσιας δραστηριότητας. Η υποστήριξη των κάθε μορφής ιδιωτικοποιήσεων στο όνομα της, τάχα, μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας του ιδιωτικού τομέα.
  • Η αναγνώριση σαν κύριων φορέων υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και Μη κυβερνητικών οργανώσεων. 
  • Η αναγνώριση της δυνατότητας πραγματοποίησης μελετών κυρίως. αν όχι αποκλειστικά, από την ιδιωτική πρωτοβουλία, με παράλληλη υποβάθμιση του ρόλου της δημόσιας διοίκησης και των δημοσίων υπαλλήλων που οδηγούνται σε συρρίκνωση.
  • Η ενεργός στήριξη ελαστικών μορφών απασχόλησης και εργασίας χωρίς ασφαλιστικά και άλλα σημαντικά εργατικά δικαιώματα. 

 Ξεκάθαρα προκύπτει πως όλος ο συγκεκριμένος σχεδιασμός ιεραρχεί πρώτα τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και φυσικά υπολογίζει πρώτα  και κύρια τις δικές της επιλογές της.

Αντίθετα, στις δράσεις και τα έργα, που αναφέρει, ασχολείται προσχηματικά με τα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας, της ανέχειας, του υψηλού κόστους  ζωής, του βιοτικού επιπέδου των  εργαζομένων που πέφτει. Χωρίς  να ασχολείται με τις πραγματικές τους αιτίες και την ουσιαστική  αντιμετώπιση τους.

Μιλάει βέβαια για ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας για ελάχιστους, τους πιο εξαθλιωμένους, αλλά το προορίζει μόνο να παρέχει  στη λογική της φιλανθρωπίας ελάχιστα πράγματα, πολύ πίσω από τις υπάρχουσες ανάγκες

Προσχηματικά, επίσης, απασχολείται και με την παραγωγική δραστηριότητα των μικρών αγροτών  και κτηνοτρόφων. Στους αυτοαπασχολούμενους  της πόλης και του χωριού που  σταθερά, οδηγούμενοι σε τραγικά  αδιέξοδα, φθίνουν.

Σε αντιπαράθεση αυτής της λογικής τίθεται ολοκληρωμένα η δική μας διαφορετική άποψη που υποστηρίζει πως οποιοσδήποτε σχεδιασμός για να έχει φιλολαϊκό χαρακτήρα και προοπτική θα πρέπει :

  • Να συγκρούεται με τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο. Να αντιπαρατίθεται αποφασιστικά με τους σχεδιασμούς τους.
  • Να προβλέπει την αποδέσμευσή μας από τους οργανισμούς εξυπηρέτησης των μονοπωλιακών συμφερόντων, όπως η Ε.Ε.
  • Να αναγνωρίζει την ανάγκη της κοινωνικής ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής και να συμβιβάζεται με τον παραγωγικό συνεταιρισμό της αγροτιάς και όποιων αυτοαπασχολούμενων κρίνεται αναγκαίο για την διαβίωση του λαού.
  • Να στηρίζεται στον κεντρικό σχεδιασμό που θα αποσκοπεί στην κάλυψη όλων των αναγκών του λαού, ιεραρχημένα, σύμφωνα με όσα χρειάζονται και δικαιούνται οι εργαζόμενοι.
  • Να βάζει στην πρώτη γραμμή την αντιμετώπιση της ανεργίας, της φτώχειας, το δικαίωμα στη δουλειά, τις διατροφικές ανάγκες των εργαζομένων, την λαϊκή στέγη, την υγεία, την πρόνοια και την παιδεία. Τους νέους ανθρώπους. 

 Σε αυτή την λογική, παρακολουθούμε πολύ  προσεκτικά τις διαδικασίες που προωθούνται βιαστικά, στη βάση κάποιας μελέτης ενός ιδιωτικού γραφείου και χωρίς ουσιαστική συζήτηση, για να διευκολύνουν τον αποπροσανατολισμό και την εξαπάτηση του λαού. Για να δοθεί ευρύτερα η εντύπωση πως κάτι γίνεται. Πως κάτι θα γίνει.

Σε αυτή την  κατεύθυνση ρίχνουν το βάρος τους η Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, με τον μανδύα των κυβερνητικών παραγόντων και την ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής

Στην ίδια λογική κινείται και ο ΣΥΡΙΖΑ, που υπερασπίζεται  τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και αρνείται την σύγκρουση με τα μονοπώλια, ελπίζοντας να πετύχει κάποιες  παραχωρήσεις για τον λαό, ύστερα από συνεννοήσεις, συζητήσεις και διαπραγματεύσεις που τάχα θα κάνουν τους λύκους να λυπηθούν τα πρόβατα.

Απευθυνόμαστε στον λαό και αποκαλύπτουμε την ουσία των συζητήσεων για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας.

Ζητάμε από όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα να κατανοήσουν την σημασία της αντίστασης σε αυτές τις πολιτικές επιλογές και να αγωνιστούν μαζί μας για την ανατροπή τους.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Μιχαήλ".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...