Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Kλειστά τα σχολεία 15 και 18 Ιουνίου λόγω εκλογών

Κλειστά θα είναι τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Παρασκευή 15 Ιουνίου και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, λόγω των εκλογών... της 17ης Ιουνίου.

Τα σχολεία που θα χρησιμοποιηθούν στις Πανελλαδικές ως εξεταστικά κέντρα για το ειδικό μάθημα των Αγγλικών (Παρασκευή 15 Ιουνίου) θα παραδοθούν στις αρμόδιες Αρχές στις 5 το απόγευμα.

Με άλλη εγκύκλιό του, το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει τις διευθύνσεις εκπαιδευτικών αλλά και τα σχολεία και το υπουργείο Εσωτερικών, ότι οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ' τάξης Δημοτικού θα αποσταλούν, για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια, στις 14 Ιουνίου και την ίδια ημερομηνία, θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου των υπόλοιπων τάξεων.
newpost.gr

Στο νοσοκομείο ο Elton John

English: Elton John, English singer-songwriter...
Elton John (Photo credit: Wikipedia)
Ο  Elton John, εισήχθη στο νοσοκομείο, χθες το βράδυ, με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ΤΜΖ.

Ο Βρετανός τραγουδιστής, εισήλθε στο Cedars Sinai Hospital, στο Λος Άντζελες, στις έξι το απόγευμα. Οι γιατροί ζήτησαν μια σειρά από εξετάσεις και συνέστησαν να ακυρώσει τις συναυλίες που είχε προγραμματίσει για τις επόμενες επτά μέρες.Ο Elton John, είχε ξεκινήσει μια σειρά συναυλιών με το όνομα "Greatest Hits Tour" και αυτό το Σαββατοκύριακο θα βρισκόταν στο Λας Βέγκας, για τέσσερις παραστάσεις.

Ο τραγουδιστής φανερά λυπημένος για την τροπή που πήραν τα πράγματα, δήλωσε: «Νοιώθω περίεργα που δεν μπορώ να κάνω τη συναυλία στο Κολοσσαίο. Αγαπώ αυτή τη συναυλία και θα είμαι ευτυχής να τραγουδήσω εκεί, τον Οκτώβριο, συμπληρώνοντας τις 11 συναυλίες μου. Το μόνο που μπορώ να πω στους fans μου είναι: λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας!».

Ταξιάρχες Κύμης: Εκδηλώσεις μνήμης του Μάη του ‘44

Το μεγάλο τίμημα ενός μικρού χωριού για τη λευτεριά της πατρίδας. Η θυσία τους μας δείχνει τον δρόμο να αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο πιο δίκαιο.

Την Κυριακή 20 Μαΐου, τιμήθηκε και φέτος στον Άγιο Συμεών, στον χώρο εκτέλεσης, η μνήμη των 30 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, τον Μάη του ’44, στους Ταξιάρχες Κύμης.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής με ιερατικό μνημόσυνο.
Ακλούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από το μέλος του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Μορφωτικού Συλλόγου Ταξιαρχών Τάσο Αναγνώστου, ο οποίος με μεστό, ξεκάθαρο και απόλυτα κατανοητό λόγο παρουσίασε τα γεγονότα της δολοφονικής εκείνης ημέρας, συνδέοντάς τα με το σήμερα και θέτοντας προβληματισμούς για το αύριο της σημερινής κοινωνίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: Η κοινωνία μας έχει ανάγκη, όσο ποτέ, σήμερα, να αντισταθούμε, να πούμε όχι σε ότι προσβάλλει τις αξίες μας, την προσωπική μας ελευθερία, τα ανθρωπινά δικαιώματα μας, πους δυστυχώς, καθημερινά καταπατούνται βάναυσα.
Στην ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα ξαναζωντάνεψε η θλίψη και η φρίκη της ημέρας εκείνης, που αθώα θύματα οδηγήθηκαν σε ομαδικό τάφο και ένα χωριό πυρπολήθηκε και λεηλατήθηκε από βάρβαρους κατακτητές. Τα τραγικά γεγονότα της 24ης Μάη του ’44 τοποθετούν το Κακολύρι στο Πάνθεον των μαρτυρικών τόπων της χώρας μας: Καλάβρυτα – Δίστομο – Καισαριανή.
Ακολούθησε απαγγελία ποιήματος του Νίκου Μπίλιου, από τον ίδιο, που γράφτηκε στη μνήμη των εκτελεσμένων, το προσκλητήριο νεκρών και η κατάθεση στεφάνων.
Στεφάνια κατέθεσαν οι: Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ταξιαρχών Στρατής Βλάχος, πρόεδρος του Εξωραϊστικού Μορφωτικού Συλλόγου Ταξιαρχών Γιάννης Σκιάνης, εκπρόσωπος των οικογενειών των θυμάτων Γιώργος Σάρλης και εκπρόσωποι των αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κύμης.
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν στους παραβρισκόμενους οι παιδικές φωνές των μαθητών και των μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου Κονιστρών, που τραγούδησαν με πραγματικό πάθος και ενθουσιασμό τον Εθνικό Ύμνο.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε το μέλος του Συλλόγου Ταξιαρχών Μπάμπης Κατσός.
Αμέσως μετά, έγινε ο καθιερωμένος «Δρόμος Θυσίας», αγώνας δρόμου, κατά τον οποίο τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της περιοχής ακολουθούν τη διαδρομή Ταξιάρχες – Άγ. Συμεών, από την οποία 30 συγχωριανοί οδηγήθηκαν από τη σύλληψή τους στην εκτέλεση. Ακολούθησε απονομή μεταλλίων στους τρεις πρώτους μαθητές και στις τρεις πρώτες μαθήτριες του αγώνα και αναμνηστικών επαίνων σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν. Εν συνεχεία παρατέθηκε μικρή δεξίωση στον ίδιο χώρο.
Τις εκδηλώσεις τίμησε, με σεβασμό στη μνήμη των νεκρών, όλη η τοπική κοινωνία. Παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου κ. Δημήτρης Θωμάς, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Ταξιάρχων, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κος Ποθητάκης Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, κοινωνικοί και πολιτειακοί φορείς και πλήθος πολιτών από όλη την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων ήταν ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου, το Τοπικό Συμβούλιο, ο Εξωραϊστικός Μορφωτικός Σύλλογος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ταξιαρχών.
 
 

Πήδηξε στο κενό από το γραφείο του Δημάρχου!

Η απελπισία οδήγησε έναν άντρα από την Πάτρα να βουτήξει στο κενό! Το περιστατικό συνέβη στο χώρο του Δημαρχείου Δυμαίων.

Εκεί, ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στην παραλία της περιοχής, αξίωνε την απομάκρυνση καντίνας που λειτουργούσε δίπλα του.

Ο ιδιοκτήτης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, μπήκε στο χώρο του δημαρχείου κρατώντας αρκετούς λογαριασμούς και αξίωσε συνάντηση με τον δήμαρχο.

Αφού ζήτησε από τον τοπικό άρχοντα να καλέσει την αστυνομία και εκπροσώπους των μίντια, άνοιξε την πόρτα του μπαλκονιού και πήδηξε στο κενό.

Για καλή του τύχη, ο δήμαρχος του έδωσε τις πρώτες βοήθειες καθώς τυγχάνει να είναι γιατρός. Ο άντρας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της Πάτρας.

VIDEO - ΣΟΚ: Τον χτύπησαν 20.000 volt ενώ προσπαθούσε να συνδέσει το ρεύμα που του έκοψε η ΔΕΗ!

div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">

- Ο 45χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

- Σκαρφάλωσε στην κολώνα της ΔΕΗ για να επασυνδέσει το ρέυμα

- "Πάω να πάρω αυτό που μου ανήκει" είπε πριν σκαρφαλώσει στην κολώνα

- Του είχαν κόψει την ηλεκτροδότηση πριν μια εβδομάδα

- Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες


Στη γειτονιά του Αιγάλεω πάγωσαν όλοι όταν σήμερα στις 2.00 το μεσημέρι είδαν έναν απελπισμένο κάτοικο που η ΔΕΗ του έκοψε το ρεύμα πριν από περίπου μια εβδομάδα, να σκαρφαλώνει στην κολώνα και να τον τινάζει το ρεύμα.

Ο 45χρονος ειχε μετακομίσει πρόσφατα στην περιοχή και ζούσε με την κατάκοιτη μάνα του και τον αδελφό του σε ένα φτωχικό σπίτι στην οδό Σαλαμίνος και Παπαρηγοπούλου.


Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι γείτονες  στο Newsit  η οικογένεια τα έβγαζε δύσκολα πέρα με αποτέλεσμα να μην έχει πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος.

Οταν πριν περίπου μια εβδομάδα η ΔΕΗ τους έκοψε την ηλεκτροδότηση τότε άρχισαν και τα προβλήματα. Ο 45χρονος δεν άντεξε άλλο και σήμερα με το μυαλό θολωμένο είπε "πάω να πάρω αυτό που μου ανήκει". Πήρε ένα γαλλικο κλειδί, σκαρφάλωσε στην κολώνα που είναι και υποσταθμός της ΔΕΗ με σκοπό να επανασυνδέσει το ρεύμα.

Μια άτυχη στιγμή όμως έμελλε να αποβεί μοιραία. Επιασε με τα γυμνά του χέρια το καλώδιο της ΔΕΗ και 20.000 watt διαπέρασαν το σώμα του.

Κάτοικοι περιγράφουν στο Νewsit πως μόλις ο 45χρονος χτυπήθηκε από το ρεύμα, το παντελόνι του πήρε φωτιά.

Στο σημείο έσπευσε αστυνομία και πυροσβεστική ενώ το ασθενοφόρο που έσπευσε μετέφερε τον άνδρα σε κακή κατάσταση αλλά ζωντανό στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο Θριάσιο.

Tο 8ο και το 24ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας καθάρισαν την ακτή της Έξω Παναγίτσας.

Tο 8ο και το 24ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, έπειτα από παρότρυνση του Σχολικού Συμβούλου κ. Μητάκου Δημήτρη, συμμετείχαν στην περιβαλλοντική δραστηριότητα «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», καθαρίζοντας την ακτή της Έξω Παναγίτσας.

Οι μικροί μαθητές των δύο σχολείων καθάρισαν την ακτογραμμή από τα απορρίμματα και έστειλαν το μήνυμα του σεβασμού του περιβάλλοντος και της έμπρακτης εθελοντικής συμμετοχής σε ό,τι μας αφορά ως πολίτες και ως κοινωνία.

ΓΚΑΛΟΠ Public Issue: Πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ με 30%, ΝΔ 26%

Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει μία νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Public Issue, δίνοντας στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, 30%, στην ΝΔ η οποία είναι δεύτερη, 26%, ενώ με 15% στην τρίτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ.

Στην νέα αυτή δημοσκόπηση της εταιρείας τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:
  • ΣΥΡΙΖΑ: 30%
  • ΠΑΣΟΚ: 15%
  • Δημοκρατική Αριστερά: 7%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7%

Βοιωτία - ΣΟΚ: 19χρονος κάηκε ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητό του!

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Βοιωτία από τον φρικτό θάνατο που βρήκε ένας 19χρονος μέσα στο αυτοκίνητό του, ο οποίος μετά από τροχαίο ατύχημα δεν μπόρεσε να απεγκλωβιστεί και απανθρακώθηκε.

Όπως δημοσιεύει το lamiastar.gr, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και προσέκρουσε σε δέντρο στο δρόμο Λιβαδειάς – Θήβας, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το όχημα τυλίχτηκε στις φλόγες και ο νεαρός οδηγός δεν πρόλαβε να το εγκαταλείψει με αποτέλεσμα να να καεί ζωντανός.

Πυροβολούσαν μέσα από το αυτοκίνητο και σκορπούσαν τον τρόμο!

Όλα έγιναν μέρα μεσημέρι στον Άγιο Νικόλαο με πρωταγωνιστές δύο κατοίκους της περιοχής, 35 και 25 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.


Όπως διαβάζουμε στο prismanews.gr το αυτοκίνητο οδηγούσε ο 35χρονος.

Οι δύο άνδρες είχαν ανοίξει τα τζάμια και πυροβολούσαν στον αέρα!

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αγίου Νικολάου που είχαν ενημερωθεί και πήγαν στο σημείο, εντόπισαν το αυτοκίνητο και σε έλεγχο που έκαναν βρήκαν:

Μία καραμπίνα, διαμετρήματος 36 cal.
6 κάλυκες διαμετρήματος 36 cal.
Ένα αεροβόλο όπλο
94 βολίδες διαμετρήματος 4,5 mm.

H "Μαφία των Κεραιών" ξαναχτύπησε στο Βαθροβούνι

H "Μαφία των Κεραιών" ξαναχτύπησε στο Βαθροβούνι.

Εγκληματικές ομάδες που έχουν σχέση με το στήσιμο και τη συντήρηση τηλεοπτικών κεραιών και πολλές φορές , εκπροσωπούν , περίεργα "ντόπια συμφέροντα"  κρύβονται πίσω από τις δολιοφθορές  στις τηλεοπτικές κεραίες στο Βαθροβούνι.

Χθες βράδυ, άγνωστα άτομα  ανέβηκαν, πάλι,  στο βουνό και προκάλεσαν νέες ζημιές στους αναμεταδότες των τηλεοπτικών καναλιών.

Αποτέλεσμα είναι να χαθεί το σήμα ορισμένων τηλεοπτικών σταθμών και πολλοί Χαλκιδέοι να μην μπορούν σήμερα να δουν τηλεόραση.

Οι διαμαρτυρίες απευθύνθηκαν στο Δήμο Χαλκιδέων, που έστειλε τεχνικούς που διαπίστωσαν  τις νέες δολιοφθορές στις κεραίες στο Βαθροβούνι και στη συνέχεια ενημέρωσε την Αστυνομία,

Άντρες της Αστυνομίας πήγαν στο Βαθροβούνι και εξέτασαν  το μέγεθος και την προέλευση των ζημιών και αναζητούν τους δράστες.

«Πρωταγωνιστές»: Τι κρατάμε και τι πετάμε από το μνημόνιο;

«Ντιμπέιτ» με όλα τα φλέγοντα ερωτήματα για την οικονομία πραγματοποιούν οι «Πρωταγωνιστές», την Κυριακή 27 Μαΐου 2012, στις 23.15, στο MEGA.

Τι κρατάμε και τι πετάμε από το μνημόνιο; Τροποποίηση ή ακύρωση; Κρατικές ή ιδιωτικές τράπεζες; Νέοι φόροι ή λιγότεροι φόροι; Απολύσεις ή προσλήψεις στο Δημόσιο; Και, βέβαια, ευρώ ή δραχμή; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα θέσει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε τρεις εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου:

Τον Κωστή Χατζηδάκη από τη ΝΔ., υπουργό Ανάπτυξης της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.

Τον καθηγητή Γιάννη Μηλιό, υπεύθυνο της Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα.

Τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου από το ΠΑΣΟΚ, υπουργό του πρώτου Μνημονίου, που δεν κατάφερε να εκλεγεί Βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής.

«Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη την Κυριακή 27 Μαϊου 2012, στις 23.15 στο MEGA.

Φ. Κουβέλης: "Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει τη θετική κινητικότητα στην Ευρώπη"

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ανέφερε σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και τις επικείμενες εκλογές:

«Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει αυτή τη θετική κινητικότητα που παρατηρείται στο χώρο της Ευρώπης. Η Σύνοδος Κορυφής έδειξε ότι πράγματι υπάρχει αλλαγή του πολιτικού περιβάλλοντος στην Ευρώπη. Πρέπει να αξιοποιηθεί η κάθε πολιτική δύναμη. Η ΔΗΜΑΡ θα το κάνει με υπευθυνότητα, θα αξιοποιήσει αυτό το οποίο καταγράφεται ως πρόθεση και ως επιλογή να στηριχθεί η Ελλάδα , να στηριχθεί για την ανάπτυξή της, να στηριχθεί από την αποδέσμευση των επαχθών όρων του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, να διαπραγματευτεί και να αξιοποιήσει υπαρκτές δυνατότητες για την διαμόρφωση συμμαχιών.

Η Ελλάδα στις εκλογές της 17η Ιουνίου πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση, κυβέρνηση προοδευτικής κατεύθυνσης, κυβέρνηση με προοδευτική πολιτική για την αντιμετώπιση των τεράστιων ζητημάτων της ελληνικής κοινωνίας , μιας κοινωνίας που είναι τεμαχισμένη και βεβαίως για το ξεκίνημα της διαδικασίας που είναι δυνατόν να βγάλει την χώρα από τους εξαιρετικά δυσμενείς όρους του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

Η Δημοκρατική Αριστερά από θέση ευθύνης απέναντι στη χώρα και στην κοινωνία θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να ασκηθεί μια τέτοια προοδευτική πολιτική.»

6ος πλουσιότερος επιχειρηματίας στην Αυστραλία, ο Χαλκιδέος Γιώργος Κούκης

Στον κατάλογο των 200 πλουσιοτέρων Αυστραλών που δημοσιεύει το περιοδικό BRW περιλαμβάνονται και επτά ομογενείς.

Στην 6η θέση των ομογενών κροίσων είναι ο Γιώργος Κούκης με περιουσία 315 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο κ. Κούκης, που γεννήθηκε στη Χαλκίδα και μεγάλωσε στην Αυστραλία, είναι ιδιοκτήτης τεχνολογικής εταιρείας με έδρα την Ελβετία. Βασικός μέτοχος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης εταιρείας "Temenos", κ. Γιώργος Κούκης είναι, σύμφωνα με το έγκριτο ελβετικό οικονομικό περιοδικό "Bilanz", ο πέμπτος πλουσιότερος Ελληνας της Ελβετίας.

Η περιουσία του αγγίζει τα 200 εκατ. ελβετικά φράγκα και είναι κατά τι υψηλότερη από αυτή της γνωστής Ελληνίδας τραγουδίστριας Νάνας Μούσχουρη.
 
Ο κ. Κούκης είναι η επιτομή του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία. Εφυγε από την Ελλάδα την περίοδο της χούντας και με την έγκυο γυναίκα του έφυγαν για την Αυστραλία με 70 δολάρια στην τσέπη.
Υστερα από χρόνια κάνει σημαντική περιουσία, άλλα τη χάνει με τη χρηματιστηριακή κρίση του 1987.

Στη συνέχεια, στις αρχές του ’90 πια, με κάποια χρήματα που κερδίζει από τη δουλειά του συνεργάζεται με ένα venture capital και αγοράζει μία μικρή, άλλα δυναμική, ελβετική εταιρεία η όποια ειδικευόταν στα συστήματα πληροφορικής των τραπεζών, την «Temenos».
 
Στις αρχές του 2000 η εταιρεία εισάγεται στο Χρηματιστήριο με κεφαλαιοποίηση περίπου 2 δισ. ελβετικών φράγκων.

Σήμερα το δημιούργημα του κ. Κούκη είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες software τραπεζικών συστημάτων (private and retail banking) σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Εχει πελάτες σε πάνω από 40 χώρες, ενώ στο 9μηνο του 2008 είχε τζίρο 500 εκατ. ευρώ, με κέρδη 70 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος κατέχει πλέον το 4% των μετοχών, καθώς το υπόλοιπο 26% το πούλησε τον Μάρτιο του 2007 σε θεσμικούς επενδυτές.

eviaportal.gr

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Ευβοίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά»

To Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής (ΚΕΔΑ) της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά» υπό την επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή Παιδαγωγικής κ. Γ. Π. Μάρκου, μεταξύ των άλλων δράσεων, υλοποίησε μια σειρά επιμορφωτικών συναντήσεων βιωματικού χαρακτήρα, στις οποίες συμμετείχαν εκπαιδευτικοί της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης Ευβοίας.

Η τελευταία συνάντηση της β΄ τακτικής επιμόρφωσης έλαβε χώρα την Παρασκευή 18-5-2012 και ώρα 16.00 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.

Εισηγητής ήταν ο κ. Στέλιος Βγαγκές, Δάσκαλος- Εμψυχωτής  Θεατρικού Παιχνιδιού με θέμα: «Θεατρικό παιχνίδι και γλωσσικός κώδικας».

Η γ΄ τακτική επιμόρφωση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου 2012 και θα περιλαμβάνει τέσσερις επιμορφωτικές συναντήσεις.

Οι ελληνικές αρχές ζητούν την έκδοση δικηγόρου από την Λευκωσία που εμπλέκεται στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Οι ελληνικές αρχές ζήτησαν την έκδοση Κύπριου δικηγόρου από την Λευκωσία, ως κατηγορούμενου στην υπόθεση με τις μίζες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης".

Ο εκπρόσωπος τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα, ανέφερε ότι στάλθηκε αίτημα δικαστικής συνδρομής στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στο οποίο ο Κύπριος δικηγόρος Σπύρος Χατζηνικολάου χαρακτηρίζεται ως κατηγορούμενος, και χθες επιδόθηκε από την αστυνομία κλήση στον κ. Χατζηνικολάου να εμφανισθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, για να απολογηθεί στις 5 Ιουνίου.

Ο Σπύρος Χατζηνικολάου κατηγορείται για την αξιόποινη πράξη της κατ' επάγγελμα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού και κατ' εξακολούθηση, καθώς φέρεται ως ο δικηγόρος που ενέγραψε κάποιες από τις εταιρείες μέσω των οποίων διακινήθηκαν χρήματα, τα οποία -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- συνιστούν νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Στον Κύπριο δικηγόρο προσάπτεται επίσης η κατηγορία ότι μετέτρεψε περιουσία ή και απέκρυψε περιουσία με σκοπό να συγκαλύψει την αληθινή της προέλευση, γνωρίζοντας ότι προέρχεται από το έγκλημα της παράνομης δωροδοκίας του συγκατηγορούμενού του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σε άλλο σημείο, το κατηγορητήριο αναφέρει ότι προς επίτευξη του σκοπού αυτού, ο δικηγόρος διεκπεραίωνε τις υποθέσεις και συναλλαγές της εταιρείας Τορκάσο, διαχειριζόταν τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας αυτής και γενικά προέβαινε σε όλες τις πράξεις εκπροσώπησης, απαραίτητες για την επίτευξη του σκοπού αυτού, τον οποίο γνώριζε καλά ο κ. Χατζηνικολάου.

VIDEO: Σκορδά στη Σταμάτη: "Μπορείς να μη μιλάς μέχρι να τελειώσει η ενότητα"

Σάσα στη Φαίη: "Ευχαριστώ πολύ! θα φύγω σε 5 λεπτά"! Δείτε την απίστευτη λογομαχία των δύο γυναικών!


Μεγάλη ...ψύχρα στο στούντιο του "Πρωινό mou" σήμερα το πρωί μεταξύ της Φαίης Σκορδά και της Σάσας Σταμάτη. Αφορμή στάθηκε η δήλωση της 29χρονης αθλήτριας Λόλο Τζόουνς, ότι είναι ακόμα παρθένα. Η Σάσα, με τον αυθορμητισμό που τη διακρίνει σε αυτού του είδους τα θέματα, έκανε δύο ερωτήσεις... "Είναι λεσβία; Είναι παρθένα από μπροστά ή από πίσω;"!!!

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιώργου Λιάγκα: "Ρε Σάσα, κάνουμε πρωινή εκπομπή δεν επιτρέπεται! Είναι πρωινή εκπομπή, δεν λέγονται αυτά τα πράγματα"!

Η Φαίη Σκορδά, με ανεβασμένους τους τόνους στη φωνή της, είπε κοφτά: "Δεν το συνεχίζεται καθόλου! Αλήθεια σας λέω"!

Για λίγα λεπτά η Σάσα Σταμάτη ηρέμησε, όμως, στη συνέχεια είχε και μια άλλη απορία, περί ...μικρού μορίου.

Η Φαίη τη δεύτερη φορά ήταν σαφής: "Μπορείς να μη μιλάς μέχρι να τελειώσει σήμερα η ενότητα";

Η Σάσα δεν έκρυψε την ενόχλησή της... "Ευχαριστώ! Θα φύγω σε πέντε λεπτά! Φεύγω εξάλλου! Ευχαριστώ πολύ!", είπε.

Δείτε το βίντεο:

Δημήτρης Αναγνωστάκης: Οι θέσεις της ΔΗΜΑΡ

Τελευταία γινόμαστε μάρτυρες μιας τυφλής κι ανώφελης σύγκρουσης, ανάμεσα στα στελέχη του Νεοφιλελευθερισμού (όπως αυτός εκφράζεται από το παλιό δίπολο Ν.Δ. & ΠΑ.ΣΟ.Κ) και τα στελέχη της λαϊκίστικης, δημαγωγικής και ανεύθυνης πλέον Αριστεράς, του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Μοναδικός σκοπός αυτής της τεχνητής πόλωσης, να κερδηθούν οι εντυπώσεις, προσπερνώντας την ουσία και στρουθοκαμηλίζοντας μπροστά στη σκληρή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Επειδή ποτέ δεν υπήρξα οπαδός του πολιτικού ετεροπροσδιορισμού αλλά υπέρμαχος του αυτοπροσδιορισμού, θέλω μέσα από αυτό το σημείωμα να προβάλλω τις θέσεις της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και να παρουσιάσω τις άμεσες δεσμεύσεις μας, προκαλώντας και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να παρουσιάσουν επιτέλους θέσεις και πρόγραμμα, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο έλληνας πολίτης, προκειμένου να επιλέξει με βάση τη λογική και το επιχείρημα και όχι με βάση το life style και τα επικοινωνιακά τερτίπια.

Εμείς λοιπόν τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. δεσμευόμαστε, να κινηθούμε σταθερά στις δύο αλληλοσυμπληρούμενες κατευθύνσεις: Μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ και σταδιακή απαγκίστρωση-αποδέσμευση από το μνημόνιο.
Αξιοποιώντας το ευνοϊκότερο κλίμα που υπάρχει στην Ευρώπη, μετά την εκλογή του Ολάντ και την υποχώρηση των συντηρητικών δυνάμεων στην Γερμανία, έχουμε επιπλέον  δυνατότητες να διαπραγματευτούμε σκληρά, για τα συμφέροντα των εργαζομένων και να υπερασπιστούμε τη θέση της χώρας μέσα στην ευρωζώνη.
Οι μαγκιές του τύπου «Ολαντρεου» δεν συνιστούν υπεύθυνη πολιτική στάση και δεν εξυπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα. Αντίθετα προξενούν  -χωρίς λόγο- αντιπαραθέσεις, που δυσχεραίνουν την όποια δυνατότητα συνεννόησης με τους εταίρους μας.
Θέσεις ΔΗΜ.ΑΡ.•Σε άμεση προτεραιότητα για μας, είναι το να διαπραγματευτούμε την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2018, για να πάρει ο τόπος μια βαθειά ανάσα και να ανασυνταχθούμε ως κοινωνία.
•Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η κατάργηση της νομοθεσίας για τη μείωση των κατώτατων μισθών, που συμπαρέσυρε όλες τις αμοιβές προς τα κάτω.
•Άμεσα αντιμετωπίζουμε το ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της μετενέργειας.
•Πρώτο μέλημα μας η διεκδίκηση και εφαρμογή ενός πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος, προκειμένου να υπάρξουν και θέσεις εργασίας.
Δεσμεύσεις ΔΗΜ.ΑΡ.Για να αποτρέψουμε και για να αποφύγουμε νέα μέτρα τον Ιούνιο του 2012, με στόχευση τις περαιτέρω μειώσεις των συντάξεις και τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, θα παλέψουμε για να υποκατασταθούν από :
*Περικοπές των δημοσίων δαπανών με στόχο μείωση 4 δις, που αφορούν σε αμυντικές δαπάνες, φαρμακευτική δαπάνη και ότι αφορά στη δημόσια διοίκηση, μόνο κατά το σημαντικό σκέλος της καταπολέμησης της σπατάλης και της ανορθολογικής διαχείρισης πόρων και όχι με περικοπές μισθών και δαπανών στο κοινωνικό κράτος.
*Καταπολέμηση της διαφθοράς, μέσω των νέων συστημάτων ελέγχου των δημοσίων δαπανών και των διαγωνισμών, με στόχο μείωση κατά 2 δις του ποσού των δημόσιων προμηθειών.
*Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που υπολογίζεται στο 30% του ΑΕΠ με στόχο να συλληφθεί το 1/3 και να προστεθούν στα έσοδα 6 δις.
Αυτά είναι τα άμεσα μέτρα και οι άμεσες δεσμεύσεις μας, που προτείνουμε ως ΔΗΜ.ΑΡ. και φυσικά η επαναδιαπραγμάτευση θα συνεχίζεται, μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας.
Όμως η χώρα για να διαπραγματευτεί και να προχωρήσει στη σταδιακή αποδέσμευση από το μνημόνιο και τους επαχθείς όρους του, πρέπει να έχει κυβέρνηση.
Και όσο ισχυρότερη βγει η ΔΗΜ.ΑΡ. και ο τρίτος πόλος που συγκροτεί, από την κάλπη, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να σχηματιστεί κυβέρνηση με προοδευτικό προσανατολισμό, ικανή να κρατήσει την χώρα μέσα στην Ευρώπη και να προχωρήσει στη σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.
Τέλος ξεκαθαρίζουμε, προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να ξέρουν οι πολίτες τι ψηφίζουν, σε ότι μας αφορά, δεν θα επιτρέψουμε να μπει η χώρα σε περιπέτειες με τρίτες κατά σειρά εκλογές.
Όσο πιο ισχυρή είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ τόσο πιο προοδευτική, αποτελεσματική και σταθερή θα είναι η κυβέρνηση, που έχει ανάγκη η χώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Με εκτίμηση και φιλία
Αναγνωστάκης Δημήτρης.

Μ. Τσιντικίδου: Το ξέσπασμα της για τη συμμορία με τα ναρκωτικά!

Σπάει τη σιωπή της η Μαρίνα Τσιντικίδου και μιλά για την εμπλοκή του ονόματός της με τη συμμορία με τα ναρκωτικά, που συντάραξε το πανελλήνιο.
 
Η μελαχρινή καλλονή, η οποία σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές συνομίλησε με ηγετικά στελέχη της “συμμορίας με τις Porche” που μοίραζε κοκαΐνη σε επώνυμες, εξομολογείται πως δεν έχει καμιά ανάμειξη με τους εμπόρους και ότι δεν έκανε ποτέ δοσοληψίες μαζί τους.
 
“Δεν έχω καμιά σχέση με τη συμμορία με τα ναρκωτικά... Γνώρισα ένα παιδί, ο οποίος δεν είναι φίλος μου ούτε γνωρίζω τι κάνει. Αυτός μου προσέφερε ένα τσιγάρο. Αυτό είναι όλο και τίποτα περισσότερο. Ούτε παρήγγειλα ναρκωτικά, ούτε είχα δοσοληψίες με ανθρώπους που κάνουν εμπόριο”, δήλωσε στην “Espresso”.
 
Παράλληλα, η ίδια ανέφερε ότι βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα και κατηγορήθηκε άδικα, λόγω της ενασχόλησής της με την πολιτική. “Το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν που πριν από τρία χρόνια πήγα να ασχοληθώ με την πολιτική βάζοντας υποψηφιότητα ως βουλευτής... Κάτι που δεν ήταν αρεστό σε κάποιους και όταν έμαθαν ότι το όνομά μου εμπλέκεται στην υπόθεση με τα ναρκωτικά, άρχισαν να με κόβουν κομματάκια! Κανιβαλίστηκα πολύ άσχημα και το όνομά μου διασύρθηκε στο στόμα και την πένα του κάθε ανίδεου”, συμπλήρωσε.

Βούτηξαν χέρι - χέρι στο κενό - Σοκ από διπλή αυτοκτονία μητέρας και γιού στην καρδιά της Αθήνας

- Όλα έγιναν λίγο μετά τις 8 το πρωί

- Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε 48 ώρες

- Άγνωστοι οι λόγοι που τους οδήγησαν να βάλουν μαζί τέλος στην ζωή τους

 Ήταν λίγο μετά τις 08.00 το πρωί όταν η μικρή γειτονιά στο Μεταξουργείο πάγωσε. Ενας δυνατός θόρυβος και μετά σιγή.

Μια 90χρονη γυναίκα με τον 50χρονο γιο της ανέβηκαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας τους και βούτηξαν στο κενό!

Οι γείτονες δεν μπορούσαν να το πιστέψουν!  O θάνατός τους ήταν ακαριαίος. Οι λόγοι που τους οδήγησαν σε αυτή την τραγική πράξη ακόμα άγνωστοι.

Το κρούσμα αυτό έρχεται μια ημέρα μετά την αυτοκτονία 60χρονου στο Περιστέρι ο οποίος σε ένα παγκάκι έκοψε τις φλέβες του και άφησε εκεί την τελευταία του πνοή.

Έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε 500 πολιτικά πρόσωπα


Φορολογικούς ελέγχους ξεκινά το ΣΔΟΕ σε 500 πολιτικά πρόσωπα (δημάρχους, νομάρχες, πρώην βουλευτές και υπουργούς).

Ύστερα από διασταυρώσεις της γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων προέκυψαν αποκλίσεις μεταξύ των στοιχείων της περιουσιακής τους κατάστασης που εμφανίζεται στο έντυπο Ε9 και των εισοδημάτων που δηλώνουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Πρόκειται για στοιχεία τα οποία προέκυψαν από τις διασταυρώσεις και δεν είναι απαραίτητο να στοιχειοθετούν και απόκρυψη εισοδήματος, όπως διευκρινίζουν αρμόδιοι παράγοντες.

5 μυστικά για να αποκτήσετε τέλειο μαύρισμα με μεγαλύτερη διάρκεια

Το καλοκαίρι έρχεται και οι παραλίες θα κατακλυστούν από χιλιάδες κόσμου που θέλει να δροσιστεί, να χαλαρώσει αλλά και να μαυρίσει.Το lifezone θα σας προετοιμάσει για να αποκτήσετε με τη βοήθεια της φύσης και του ήλιου ένα ομοιόμορφα μαυρισμένο σώμα και μαύρισμα που θα διαρκέσει περισσότερο από ποτέ αλλά και θα σας δώσει συμβουλές ενυδάτωσης, τόνωσης και αναζωογόνησης

Βάλτε αντηλιακό και αποκτήσετε ένα όμορφο με διάρκεια μαύρισμα γεμάτο υγεία χωρίς σολάριουμ. Ακολουθήστε τις παρακάτω προτάσεις.

1η πρόταση: Για να αποκτήσετε ένα όμορφο χρώμα

* Πάρτε 2 καρότα και βάλτε τα μέσα στο μπλέντερ. Μετά βάλτε τον πολτό στο πρόσωπο σας για 10-15 λεπτά και ξεβγάλτε με λίγο νερό. Εφαρμόστε την πρόταση 2 φορές την ημέρα για το διάστημα που κάνετε διακοπές.

* Φτιάξτε μαύρο τσάι και αφού κρυώσει με τη βοήθεια του βαμβακιού πλύνετε το πρόσωπό σας. Μην ξεβγάλετε με νερό, αφήστε το τσάι να στεγνώσει στο πρόσωπο σας. Μπορείτε ακόμη να πίνετε παγωμένο μαύρο τσάι στην παραλία γιατί περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που είναι απαραίτητες για την προστασία του δέρματος.

2η πρόταση: Για προστασία και για να κρατήσετε το μαύρισμα περισσότερο χρόνο

* Να πίνετε περίπου 2 λίτρα την ημέρα νερό και να μην λείπουν από τη διατροφή σας οι απαραίτητες βιταμίνες για το δέρμα σας.

Βιταμίνη Α: Για υγιές δέρμα. Έχει αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων στο δέρμα. Θα τη βρείτε σε φρούτα και λαχανικά που έχουν έντονο χρώμα.

Β2: Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων στο δέρμα. Θα τη βρείτε στο γάλα, στο συκώτι, το τυρί και τα πράσινα λαχανικά.

Βιταμίνη C: Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθάει κατά της χαλάρωσης των ιστών. Θα τη βρείτε στα πορτοκάλια, ρόδια, μπρόκολα και σε όλα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

* Για να μπορέσετε να κρατήσετε το μαύρισμα σας πρέπει το δέρμα σας να είναι ενυδατωμένο. Με την ενυδάτωση οι ιστοί κρατούν το νερό και η επιδερμίδα «φωτίζεται» και κρατά την ελαστικότητα της.

Ενυδάτωση για σώμα: Βάλτε στην μπανιέρα σας 3 ποτήρια γάλα, 3 κουταλιές της σούπας μέλι, 3 κουταλιές της σούπας αλάτι. Ανακατέψτε και μπείτε στην μπανιέρα για 20 λεπτά. Αμέσως μετά βάλτε μια κρέμα με Βιταμίνη Α ή C.

Ενυδάτωση για το πρόσωπο: Καθαρίστε την επιδερμίδα σας με σαπούνι και μετά απλώστε αμυγδαλέλαιο. Αφήστε το 20 λεπτά και μετά καθαρίστε με λίγο καθαρό υγρό χαρτί με απαλές κινήσεις.

3η πρόταση: Αφεψήματα για λαμπερό μαύρισμα και τόνωση επιδερμίδας

* Για λάμψη στο μαύρισμα του προσώπου: Βάλτε μια μικρή χούφτα χαμομήλι σε ένα μπολάκι ζεστό νερό. Το αφήνετε για λίγα λεπτά και μετά το στραγγίζετε. Στη συνέχεια το απλώνετε με βαμβάκι το πρόσωπό σας.

* Για τόνωση και λάμψη της επιδερμίδας του σώματος: Χρησιμοποιήστε τη Σημύδα. Είναι ένα βότανο που βοηθάει στη βαθιά αποτοξίνωση, στην αντιμετώπιση φλεγμονών του δέρματος δίνοντας παράλληλα λάμψη και ελαστικότητα. Ρίξτε 10 γραμμάρια σημύδας σε βραστό νερό για 10 λεπτά περίπου. Πιείτε 2 φλιτζάνια την ημέρα για διάστημα 15 ημερών. Εναλλακτικά βράστε λίγα φύλλα σημύδας σε 1 lt νερό. Στη συνέχεια στραγγίξετε και απλώστε το αφέψημα στο σώμα σας.

4η πρόταση: Μέλι για λεία επιδερμίδα

Για απαλή και βελούδινη επιδερμίδα χρησιμοποιήστε μέλι για να φτιάξετε μια φυσική μάσκα. Βάλτε 2 κουταλιές του γλυκού μέλι με λίγο ελαιόλαδο μέσα σε ένα φλιτζάνι. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια βάλτε τη μάσκα στο πρόσωπο για 20 λεπτά το πολύ. Στη συνέχεια καθαρίστε την επιδερμίδα σας με νερό.

5η πρόταση: Για αποφυγή μελανώματος

Για βοήθεια στην προστασία του δέρματος από το μελάνωμα μπορείτε να πιείτε βότανα με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μια κουταλιά της σούπας δεντρολίβανου ή φασκόμηλου ή βασιλικού μια φορά την ημέρα μπορούν να λειτουργήσουν επικουρικά. Η λήψη των βοτάνων βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορείτε να το παρακάνετε με την ηλιοθεραπεία. Απολαύστε τον ήλιο με μέτρο και προφυλάξεις.

Σημαντική σημείωση: Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην έκθεση σας στον ήλιο. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό φίλτρο SPF 30 και άνω, φορέστε καπέλο, γυαλιά και καλό είναι να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 11 π.μ και 3 π.μ.

Φωτιά σε κουζίνα ... έστειλε στο Νοσοκομείο 35χρονο

Φωτιά ξέσπασε στις 12:30 σε κουζίνα διαμερίσματος στην οδό Θησέως 29... στη Ν. Δημητριάδα Βόλου.

Από την φωτιά τραυματίστηκε ο 35χρονος γιος του ιδιοκτήτη, ο οποίος έφτασε στο σημείο πριν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και έσπευσε να σβήσει την φωτιά.

Συγκεκριμένα ο 35χρονος υπέστη εγκαύματα στο χέρι και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου για τις πρώτες βοήθειες.

Τα δύο οχήματα τις πυροσβεστικής και οι 6 άνδρες που έφτασαν στο σημείο στη 13:30 κατάφεραν την κατάσβεση της φωτιάς, ωστόσο το ανακριτικό τμήμα της ΠΥ Βόλου διενεργεί προανάκριση.

Τέλος να σημειωθεί, ότι από τη φωτιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές αξίας 5000 ευρώ περίπου.

Κακουργηματική δίωξη σε 13 γιατρούς για «περίεργες» προμήθειες στο Ιπποκράτειο

Ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν από την εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για προμήθειες υλικών που έγιναν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο προκαλώντας ζημιά ύψους περίπου 4.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δίωξη στρέφεται εναντίον 13 γιατρών στην στην Ορθοπεδική και Νευροχειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου καθώς και εναντίον του πρώην διοικητή και υποδιοικητή του νοσκομείου.

Η έρευνα έγινε από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας και την Εποχειρησιακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ και ήδη το σχετικό πόρισμα παραδόθηκε στις δικαστικές αρχές. Οπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα για την προμήθεια υλικών στις δύο συγκεκριμένες κλινικές δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία που είχε οριστεί από το διοικητικό συμβούλιο ενώ από τους γιατρούς έγιναν παραγγελίες υγειονομικών υλικών από εξωσυμβατικές προμηθεύτριες εταιρίες.

Την υπόθεση αποκάλυψε ο «Αγγελιοφόρος» ενώ έχει ήδη επιμεριστεί η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε και οι 13 γιατροί καλούνται να επιστρέψουν το ποσό του 1.789.000 ευρώ.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις ότι θα εξοφληθούν άμεσα τα χρέη του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Αύριο, Πέμπτη, ανοίγουν τα φαρμακεία, αλλά οι φαρμακοποιοί δεν θα δίνουν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.


Το πρωί, οι φαρμακοποιοί συναντήθηκαν με παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους οι οποίοι τους είπαν ότι «τα χρήματα δίδονται, όπου έχουν δρομολογηθεί, κατόπιν εντολών».

Πάντως, πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας ότι οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε την ερχόμενη Παρασκευή, 25 Μαϊου, να εκταμιευθούν 75 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, δρομολογούνται και οι επόμενες πληρωμές μέχρι τις 31 Μαϊου και τις 14 Ιουνίου, οπότε και θα εξοφληθούν οι υποχρεώσεις των μηνών Μαρτίου και Απριλίου, αντίστοιχα.

Απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) κ. Κων. Φρουζής, επανέλαβε σήμερα, με αφορμή το θέμα με τις ελλείψεις φαρμάκων, ότι «οι ασθενείς και η απρόσκοπτη πρόσβασή τους στα φάρμακα, τις θεραπείες και την περίθαλψη που δικαιούνται, αποτελεί βασική μας προτεραιότητα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΦΕΕ προσπαθεί να διασφαλίσει και να ενισχύσει τις επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη, αλλά και να διατηρήσει τις δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίες των στελεχών και επιστημόνων που απασχολούνται στον κλάδο. Ωστόσο, η άμεση επίλυση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ αλλά και των δημοσίων νοσοκομείων, καθώς και η εξομάλυνση της ροής των πληρωμών προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις και τους άλλους εταίρους του φαρμάκου, αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση.

«Στη δύσκολη αυτή χρονική περίοδο για τη χώρα μας», σημείωσε ο κ. Φρουζής, «ο ΣΦΕΕ βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την υπηρεσιακή Κυβέρνηση, στηρίζοντας το έργο της προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς φαρμάκου.

Τα σενάρια που κυκλοφορούν σε κάποια ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα σχετικά με σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το Ευρώ, δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας που βλάπτει τη χώρα μας και την οικονομία της και σαφώς δεν βρίσκονται στην ατζέντα των συζητήσεων του ΣΦΕΕ».

Τα βρέφη μένουν στις μαιευτικές κλινικές αν δεν πληρωθούν τα νοσήλια!

Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ του BBC για τα ελληνικά νοσοκομείο που έχουν σκληρύνει την στάση τους απέναντι στους ασθενείς που δεν... έχουν να πληρώσουν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, πολλοί είναι οι Έλληνες που είναι άνεργοι ή πληρώνονται με μαύρα, με αποτέλεσμα να μην έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Αν λοιπόν μια γυναίκα που δεν έχει ούτε ιδιωτική ασφάλιση, πάει να γεννήσει και δεν έχει να πληρώσει τότε σύμφωνα με το σοκαριστικό ρεπορτάζ, τα ελληνικά νοσοκομεία δεν θα της δώσει το παιδί της.

Θα πρέπει να πληρώσει τα νοσήλια και μετά μπορεί να πάρει το παιδάκι της και να φύγει.

«Με την ανεργία να έχει φτάσει στο 21% και τους φόρους να επιβάλλονται κάθε μήνα, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πλέον καμία ιατρική κάλυψη» λέει στο BBC ο γιατρός Νικήτας Κανάκης.

Η γιατρός Κατερίνα Στυψανέλη, μιλώντας στο BBC, είπε ότι στο παρελθόν αρκετοί διευθυντές δεν ζητούσαν χρήματα όταν ήξεραν πως οι γονείς δεν είχαν τα λεφτά για να πληρώσουν. «Έκαναν τα στραβά μάτια γιατί γνώριζαν ότι οι γονείς ήταν από φτωχή οικογένεια.

Όμως τώρα δεν μπορούν να το κάνουν αυτό γιατί δέχονται πιέσεις από το υπουργείο για να αυξήσουν τα έσοδα. Δεν φταίει το νοσοκομείο αλλά οι κυβερνήσεις γιατί αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζουν. Αυτή υποτίθεται πως είναι η δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους».

Σε νοσοκομείο της Αθήνας μπήκε πριν λίγο καιρό η Άννα (δεν είναι το πραγματικό της όνομα), για να γεννήσει. Όταν η Άννα πήγε να πάρει το νεογέννητο παιδί της για να πάει στο σπίτι της ζήτησαν 1.200 ευρώ. Όμως η Άννα δεν είχε να πληρώσει τόσα λεφτά και έδωσε όσα είχε. Όπως της ανακοίνωσαν δεν πρόκειται να πάρει το παιδί της αν δεν πληρώσει όλο το ποσό.

«Κάποιος πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι. Δεν γίνεται αλλιώς. Οι μητέρες πρέπει να γεννήσουν, αλλά αν δεν έχουν λεφτά τι θα κάνουν; Θα γεννήσουν στον δρόμο; Δεν γίνεται. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για ασθενείς σε άλλους τομείς εκτός της γυναικολογικής», τονίζει η γιατρός.

«Μου το είχαν ξανακάνει πριν από 20 μήνες όταν γέννησα το πρώτο μου παιδί. Δεν με άφηναν να το πάρω αν δεν πληρώσω», είπε η Άννα.

Τελικά κατάφερε να πάρει το παιδί με την βοήθεια της γιατρού Στυψανέλη. Επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου και έδωσε τελικά την άδεια να πάρει το παιδί όμως θα πληρώνει με δόσεις τα όσα χρωστάει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...