Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Tουρκική κορβέτα έξω από την Κύμη! - "Επιθεώρησε" και τις εγκαταστάσεις της Σκύρου...

Greek submarine S-120 Papanikolis (214 type) a...Image via WikipediaΤην ώρα που στην Αθήνα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και το ΓΕΝ αναλώνονταν στο να προσπαθούν να αποδείξουν ότι το "ξεφλούδισμα" του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ είναι σύνηθες περιστατικό, οι Τούρκοι προχωρούσαν σε άλλη μία επιθετική ενέργεια στέλνοντας την πολύ γνωστή μας κορβέτα  BODRUM (F-501) A-69 type, σε αποστολή έξω από την Κύμη στην Εύβοια με όλα τα ραντάρ και τους αισθητήρες της ανοικτά και παραβιάζοντας επί μισή ώρα τα εθνικά χωρικά μας ύδατα έξω από την Σκύρο! 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Περλεπέ: «Ο προϋπολογισμός του 2011, χτυπά παθογένειες και οδηγεί σε λύσεις».

«Ο προϋπολογισμός του 2011, χτυπά παθογένειες και οδηγεί σε λύσεις», τόνισε η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατά την ομιλία της στη Βουλή. Η κα Περλεπέ επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Στις δύσκολες μέρες που περνά η πατρίδα μας και οι πολίτες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης, συνεχίζει τη προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 14 μήνες για τη σωτηρία της χώρας και την έξοδο από την κρίση.

Η πολιτική των προηγούμενων 5,5 χρόνων της Ν.Δ. με τη δημιουργία του τεράστιου ελλείμματος, οδήγησε στο δάνειο των 110 δις και στις υποχρεώσεις που προκύπτουν απ’ αυτό.

Το δεύτερο μείζον πρόβλημα είναι το Δημόσιο χρέος, που υπήρχε και πριν το μνημόνιο.

Σε πορεία αντιμετώπισης αυτών των συμπληγάδων κινείται και ο προϋπολογισμός του 2011, ακριβώς για να τις ξεπεράσει.

Eίναι πολεμικές σήμερα οι συνθήκες για την οικονομία και κατά συνέπεια για την κοινωνία.

Έπρεπε να αποφευχθεί η καταστροφή, δηλαδή η πτώχευση, που θα σήμαινε καταστροφή ανάλογη με εκείνη ενός πραγματικού πολέμου.

Το καταφέραμε μέχρι εδώ και η οικονομική διάλυση αποφεύχθηκε.

Όμως ο συναγερμός εξακολουθεί να είναι στο κόκκινο.

Καταφέραμε μέσα σ’ ένα χρόνο, με τις επώδυνες αποφάσεις που πήραμε και που σήμαιναν σκληρές θυσίες για τους Έλληνες, να μειώσουμε την μαύρη τρύπα του ελλείμματος κατά 6 μονάδες.

Κανείς άλλος δεν πρότεινε λύσεις με συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες θέσεις.

Αν αδρανούσαμε, οι επιπτώσεις θα ήταν ανυπολόγιστα τραγικές.

Σήμερα βρισκόμαστε στο δρόμο για την έξοδο.

Με τον προϋπολογισμό του 2011, τηρούμε την υπόσχεσή μας προς τον ελληνικό λαό, ότι δεν θα γίνει στάση πληρωμών και ότι θα βελτιωθεί το επενδυτικό έδαφος στη χώρα μας, για να ξεπεραστεί η ύφεση.

Στοχεύουμε συγκεκριμένα τις παθογένειες του οικονομικού συστήματος και του μοντέλου συγκρότησης του κράτους που πρέπει να αλλάξει και αλλάζει, με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Παθογένειες όπως είναι το παράλογο κόστος στο Δημόσιο, όπως τα τεράστια ελλείμματα στις ΔΕΚΟ, όπως η σπατάλη στην Υγεία.

Μετά τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που νομοθετήσαμε το 2010, τώρα, με μπούσουλα τον προϋπολογισμό του 2011 και βεβαίως με τους περιορισμούς του, προχωράμε τις επόμενες θεσμικές αλλαγές.

Είναι προϋπολογισμός σύνεσης που οδηγεί σε λύσεις.

Η χώρα και η οικονομία εκτός από προβλήματα έχουν και πολύ μεγάλες δυνατότητες. Είναι βέβαιο ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...