Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Είχε "ρημάξει" τη Χαλκίδα μαζί με τη φίλη του! Είναι μπλεγμένοι σε 13 κλοπές

Ο λόγος για έναν 25χρονο τσιγγάνο, που συνελήφθη χθες το βράδυ στη Θήβα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις 05-08-2013.


Συγκεκριμένα στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 25χρονος ενέχεται σε σωρεία κλοπών – διαρρήξεων που έγιναν το χρονικό διάστημα από 07-07-2013 έως και 02-08-2013, σε σπίτια στις περιοχές της Χαλκίδας και της Αυλίδας Ευβοίας.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη την 02-08-2013 το βράδυ, στον Καταυλισμό τσιγγάνων Πυρίου Θηβών, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Χαλκίδας και Θήβας, μια 30χρονη τσιγγάνα, συνεργός του 25χρονου.

Συνολικά εξιχνιάσθηκαν, από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, 13 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε σπίτια, που φέρονται να έκαναν ο 25χρονος με την 30χρονη,
κλέβοντας κυρίως κοσμήματα, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Το συνολικό όφελος από την παράνομη δράση τους, ξεπερνά τις 35.000 ευρώ...

Το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας στη διαδήλωση της ΔΕΘ

Το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας,  θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη και καλεί τους ενδιαφερόμενους να δώσουν το αγωνιστικό "παρών" τους. 


Το Εργατικό Κέντρο  θα ναυλώσει ένα πούλμαν. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου από το Βούρκο στις 9 το πρωί. Η επιστροφή θα γίνει την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι.

Όσον αφορά την διανυκτέρευση, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας θα την επιβαρυνθούν οι εργαζόμενοι ή τα Σωματεία τους.

Το ύψος της διανυκτέρευσης θα κυμανθεί στα 25€ το άτομο.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στη Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας μέχρι  τις  14.00΄το μεσημέρι.

"Δίνουμε Δυναμικό, Αγωνιστικό παρόν, ενάντια στη φτώχια, την εξαθλίωση, την ανεργία, την λιτότητα, τον εκφοβισμό, τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, τις φοροεπιδρομές,   την κατάργηση των Σ.Σ.Ε.

Συλλαλητήριο Δ.Ε.Θ στη Θεσσαλονίκη, άγαλμα Βενιζέλου και ώρα 18:00"

Χαλκίδα: Συνελήφθη εκπρόσωπος αλυσίδας καταστημάτων για χρέη

Συνελήφθη, σήμερα 2 Σεπτεμβρίου το πρωί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 61χρονος, εκπρόσωπος επιχείρησης αλυσίδας καταστημάτων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. 

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 77.984,31€.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας

Πήλι Μαντουδίου: Εθελοντική αιμοδοσία

Η τράπεζα αίματος Πηλίου σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00, στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας στο Πήλι. 

Συμμετέχουν, ο Πολιτιστικός σύλλογος Πηλίου «ΕΝΑΕΡΙΟΣ», η Ποδοσφαιρική ομάδα «ΕΡΜΗΣ Πηλίου» και ο Δασικός συνεταιρισμός Πηλίου. 

Εργαστήρι Τέχνης της Χαλκίδας: Ξεκινούν οι εγγραφές

Tο Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας περιμένει με χαρά παιδιά και ενήλικες να μοιραστεί μαζί τους συναρπαστικές ώρες εικαστικής έκφρασης, γνώσης και δημιουργίας και φέτος στο χώρο της αγιογραφίας, εικαστικής αναζήτησης, ζωγραφικής, ιστορίας της τέχνης, κεραμικής, κομικ, κοσμήματος και φωτογραφίας. 

Οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα 9/9/2013 μέχρι τη Τρίτη 24/9/2013  ενώ τα μαθήματα αρχίζουν τη πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη.

Η γραμματεία είναι ανοιχτή 11:00-19:00 για το μηνά Σεπτέμβριο καθημερινά πλην σαββατοκύριακου για πληροφορίες & εγγραφές.
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2221081811.

Η μητέρα της προστατευόμενης του Μιχάλη Ασλάνη ξεσπάει: " Δεν τον έκλεβε η Τζούλια μου"

Η μητέρα της πνευματικής κόρης του Μιχάλη Ασλάνη, ξεσπά. Μετά από την καταιγίδα υπαινικτικών δημοσιευμάτων προς το πρόσωπο της οικογένειάς της, όσον αφορά την σύνδεσή τους με την οικονομική καταστροφή του σχεδιαστή, που τον οδήγησε και στον θάνατο η γυναίκα αποφάσισε να λύσει την σιωπή της.


«Η οικογένειά μας είναι καθαρή. Η Τζούλια ήταν το πιο αγαπημένο πρόσωπο στη ζωή του Μιχάλη. Το κορίτσι μου σπουδάζει στην Κρήτη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τώρα το καλοκαίρι έβγαζε το χαρτζιλίκι της εργαζόμενη σε ένα μαγαζί με τουριστικά στη Μύκονο. Πώς είναι δυνατόν να τον έκλεβε στην Αθήνα;», δηλώνει σε καθημερινή εφημερίδα.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια η πνευματική κόρη του σχεδιαστή, Τζούλια, ζει μαζί με τους γονείς της στη βίλα του σχεδιαστή στην περιοχή Κανάλια της Μυκόνου.

«Όλη μέρα κλαίω. Δεν μπορώ να ζω χωρίς τον Μιχάλη. Είχα και αδελφό, αλλά ο Μιχάλης ήταν πάνω από αυτόν. Για μένα ήταν όλη μου η ζωή. Η Τζούλια είναι σε άθλια κατάσταση, δεν μπορεί να κοιμηθεί, να δει φωτογραφίες του. Αν συνεχίσω να είμαι σ΄ αυτήν την κατάσταση, δεν θα μπορέσω να ζήσω», λέει η οικιακή βοηθός του Μιχάλη Ασλάνη.

«Αυτό το καλοκαίρι ήταν δύσκολο για εμάς. Δεν ήταν καλά στην υγεία του και όλο μας έλεγε «θα έρθω, θα έρθω», δεν το έκανε όμως, αφήνοντας υπόσχεση ότι θα μας επισκεφτεί τον Σεπτέμβριο. «Θα έρθω να σας δω», γιατί εσύ και η Τζούλια είστε οι αγαπημένες μου μας έλεγε «περιγράφει η Βέρα και ξεκαθαρίζει ότι «Το σπίτι στην Μύκονο είναι του Μιχάλη. Εμείς απλά δουλεύουμε εδώ».

Καραμπέτη, Χατζησάββας στον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου

Ένα κορυφαίο έργο της αρχαίας ελληνικής  δραματικής τέχνης περιλαμβάνεται στο  καλοκαιρινό  πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ: «Ο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ»  – το πρώτο έργο από την τριλογία του  Αισχύλου ΟΡΕΣΤΕΙΑ, την μοναδική τριλογία που διασώθηκε ολόκληρη και που   λειτουργεί ως σημείο πολλαπλών αναφορών και συμβολισμών σε σχέση με την δύναμη και την αρτιότητα του ποιητικού της μεγαλείου.


Η παράσταση θα δοθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ώρα 21:00, στο Θέατρο Ορέστη Μακρή (Πάρκο Λαού)

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ./ΔΙΑΝΟΜΗ

ΚΛΥΤΑΙΜΗΣΤΡΑ : ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ  ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ  
ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ      :ΜΗΝΑΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ            
ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ       :ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΗΜΟΥ                
ΑΙΓΙΣΘΟΣ              :ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ          
ΚΗΡΥΚΑΣ             :ΘΕΜΗΣ ΠΑΝΟΥ            
ΦΥΛΑΚΑΣ             :ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΑΚΑΤΕΒΑΚΗΣ    

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ (Με αλφαβητική σειρά):
                                  ΘΥΜΙΟΣ ΚΟΥΚΙΟΣ                    
                                  ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΥΛΑΚΟΣ              
                                  KΡΙΣ ΡΑΝΤΑΝΟΦ                    
                                  ΚΩΣΤΑΣ ΦΑΛΕΛΑΚΗΣ              
                                  ΜΕΝΕΛΑΟΣ  ΧΑΖΑΡΑΚΗΣ      
ΚΛΑΡΙΝETΟ            : XΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ

               ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ             :  ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ  
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ             :  ΝΙΚΑΙΤΗ ΚΟΝΤΟΥΡΗ        
ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ  : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΣΑΣ                
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ  ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΜΑΓΙΑΝΝΗ        
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ               : ΕΡΜΗΣ ΜΑΛΚΟΤΣΗΣ          
ΦΩΤΙΣΜΟΙ                   : ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΤΕΚΩ            
ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ-ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ :ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ :ΔΩΡΑ  ΓΑΖΗ
ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ :ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

Αυτό  το καλοκαίρι, με σεβασμό στον τρόπο της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου διδάσκει σε έναν θίασο εκλεκτών ηθοποιών η Νικαίτη Κοντούρη.

«Στον Αγαμέμνονα, ο Αισχύλος -σε σχέση με το μυθικό πλαίσιο, όπως αυτό παρουσιάζεται στο Ομηρικά Έπη – στηρίζει τον δραματικό άξονα της τραγωδίας του, πάνω σε δύο ισχυρές επιλογές. Η πρώτη έχει να κάνει με τον χαρακτήρα  της Κλυταιμήστρας ως αρχετυπικής   μητριαρχικής  persona , και η δεύτερη με τη θυσία της Ιφιγένειας.

Το  βράδυ που ο βασιλιάς Αγαμέμνων  επιστρέφει στο Άργος νικητής, έπειτα από τον δεκαετή Τρωϊκό πόλεμο, έχοντας μαζί  την ιέρεια του Απόλλωνα Κασσάνδρα ως σκλάβα κι ερωμένη του, η βασίλισσα Κλυταιμνήστρα  θα τον υποδεχτεί στο παλάτι. Αργότερα, μέσα στη νύχτα, η Κλυταιμνήστρα θα σφάξει με τα ίδια της τα χέρια τον σύζυγό της και την μάντισσα,  έχοντας στο πλευρό της τον εραστή της Αίγισθο.

  Για τον Αισχύλο, η θυσία  της κόρης του Ιφιγένειας από  τον Αγαμέμνονα προκειμένου να  εξευμενίσει τους θεούς και  να οδηγήσουν αυτόν και το  Ελληνικό στράτευμα στην Τροία, είναι και ο ισχυρότερος λόγος για την βασίλισσα Κλυταιμήστρα  να κρατήσει άσβεστο το μίσος ενάντια στον Αγαμέμνονα και να  κατακρεουργήσει, αυτόν και την ερωμένη του Κασσάνδρα.

Στον  «Αγαμέμνονα», η ιστορία των προσώπων είναι γνωστή κι αυτό κάνει το έργο εξαιρετικά οικείο. Κι εδώ όπως και γενικότερα στην Αισχύλεια Τραγωδία,  την συλλογική συνείδηση του ανθρώπου που χαρακτηρίζεται  από Θεοσέβεια και Θεοφοβία εκφράζει ο Χορός.

 Στην συγκλονιστική  ποιητική δημιουργία του Αισχύλου, αναγνωρίζουμε την τάξη των παλαιών Αρχών και των αρχαίων Θεών  του κόσμου, που ορίζουν και τιμωρούν την ‘Υβριν. Οι ήρωες της τραγωδίας συνθλίβονται από το βάρος της Ευθύνης που φέρουν και ταυτόχρονα την  Αδυναμία της ανθρώπινης φύσης να υπερβεί το πεπρωμένο της..».

Τιμή Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος:  17 €
Φοιτητικό, Μαθητικό, Άνεργοι (με κάρτα ΟΑΕΔ), Πολύτεκνοι 12€
Ισχύουν και εισιτήρια  του ΟΓΑ
Προπώληση Εισιτηρίων: Δημοτικός Κιν/Φος ΡΕΞ,  ώρες: 09:30-14:30 & 18:00-23:00

και στο Θέατρο Ορέστη Μακρή 2 ώρες πριν από την έναρξη της παράστασης

Ο "Μαυρογιαλούρος" Γ. Παρτσαλάκης έρχεται στη Χαλκίδα

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης στα πλαίσια της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας για το καλοκαίρι του 2013 θα παρουσιάσει στη Χαλκίδα, την κωμωδία των Α.Σακελλάριου - Χ. Γιαννακόπουλου «Υπάρχει και φιλότιμο», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου.


H παράσταση θα δοθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ώρα 21:00, στο Θέατρο Ορέστη Μακρή (Πάρκο Λαού)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία : Γιάννης Μπέζος
Σκηνικά-Κοστούμια-Φωτισμοί: Αντώνης Χαλκιάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δάφνη Σταυροπούλου
ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΑΚΗΣ: Ανδρέας Μαυρογιαλούρος
ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ: Θόδωρος Γκρουέζας
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗΣ: Γιώργος, ο ιδιαίτερος
ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Πανάγος
ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ: Αλίκη Μαυρογιαλούρου

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΟΡΜΑΪΝΗΣ: Κώστας Σιλυβριώτης
ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΔΑΚΗ: Νάντα Μαυρογιαλούρου

ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΛΑΣ: Σωτήρης

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΑΚΑ:  Λάμπαινα

ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΜΠΡΙΚΙΔΟΥ: Λώρα Σιλυβριώτη-Κατίνα

ΗΛΙΑΣ ΜΙΧΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:  Σωφέρ

ΛΙΓΑ  ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Ένας  υπουργός μιας προδικτατορικής κυβέρνησης, προσγειώνεται ανώμαλα όταν διαπιστώνει  πόσο μακριά βρίσκεται από τα προβλήματα του "λαού" που τόσο εύκολα επικαλείται  κάθε τόσο και κυρίως από τη συμπεριφορά των παρατρεχάμενών του που εκμεταλλεύονται την θέση τους για προσωπικό όφελος. Η κατάληξη είναι η παραίτηση και η αλλαγή συμπεριφοράς ακόμα και μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Όλα αυτά  φυσικά μέσα από ιδιαίτερα κωμικές καταστάσεις αλλά δυστυχώς πάντα επίκαιρες!

Τιμή Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος:  15 €
Φοιτητικό, Μαθητικό, Παιδικό, Άνεργοι (με κάρτα ΟΑΕΔ), Τρίτεκνοι (με επίδειξη κάρτας και ταυτότητας), Πολύτεκνοι 10€
ΑμεΑ πάνω από 80% (με επίδειξη κάρτας)- ΔΩΡΕΑΝ
Ισχύουν και εισιτήρια  του ΟΓΑ
Προπώληση Εισιτηρίων: Δημοτικός Κιν/Φος ΡΕΞ,  ώρες: 09:30-14:30 & 18:00-23:00

και στο Θέατρο Ορέστη Μακρή 2 ώρες πριν από την έναρξη της παράστασης

Έμεινε ... ορφανή από χαρά η παιδική χαρά στο Δύστο


Άγνωστοι έκλεψαν τις κούνιες και κανένας δεν τις αντικατέστησε. Στην περιοχή Κουτουμουλά Δύστου άγνωστοι έκλεψαν πριν από δύο χρόνια περίπου τις κούνιες και τα υπόλοιπα παιχνίδια της παιδικής χαράς, πιθανότατα για να τα πουλήσουν ως σίδερα, κάτι που συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια και έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι κλοπές σιδήρου και χαλκού.

Όπως μας ενημερώνει επισκέπτης του σάιτ, από τότε η παιδική χαρά παραμένει ... ορφανή από χαρά, αφού κανένας (από το Δήμο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο ή άλλο φορέα) δεν σκέφτηκε να αντικαταστήσει τις κλεμμένες κούνιες, τις τραμπάλες κλπ.

Η παιδική χαρά παρουσιάζει την εικόνα που βλέπετε στις φωτογραφίες και μακάρι τώρα, που αναρτά το θέμα το egnomi.gr να ευαισθητοποιηθεί και να ξαναβρούν τη χαρά τους τα παιδιά της περιοχής.



Μηνύσεις και αγωγές από την οικογένεια του Μιχάλη Ασλάνη για τις φωτογραφίες με το πτώμα του σχεδιαστή

Με μηνύσεις και αγωγές απαντά η οικογένεια του Μιχάλη Ασλάνη στη δημοσίευση της φωτογραφίας με το πτώμα του αλλά και νέων φωτογραφιών του, αυτή τη φορά μέσα στο φέρετρο κατά τη διάρκεια της κηδείας του.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τις φωτογραφίες δημοσίευσε στο blog του φωτογράφος στην Χαλκίδα.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δημοσιεύσεις της φωτογραφίας με τον Μιχάλη Ασλάνη να κείτεται νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του, διάφορα blogs και sites δημοσίευσαν φωτογραφίες που δείχνουν το πρόσωπό του μέσα στο φέρετρό του κατά την διάρκεια της κηδείας.

Στις έρευνες για τους υπευθύνους, εκτός από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εκλήματος, θα συμμετάσχει και το ΣΔΟΕ προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα blogs έχουν άδεια λειτουργίας κ.τ.λ



Πηγή:   iefimerida.gr 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...