Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Θύμα κλοπής o Γιώργος Βλαχογεώργος

Θύμα διαρρηκτών έπεσε ο γνωστός γιατρός του ΕΣΥ και Δημοτικός Σύμβουλος Χαλκίδας Γιώργος Βλαχογεώργος.

Αγνωστοι μπήκαν στο σπίτι του στη συνοικία της Αγίας Μαρίνας και αφαίρεσαν χρυσαφικά μεγάλης χρηματικής και συναισθηματικής αξίας.

 Η κλοπή έγινε απογευματινές ώρες κι ενώ η οικογένεια Βλαχογεώργου απουσίαζε. Μεταξύ άλλων οι κλέφτες πήραν κοσμήματα της γυναίκας του γιατρού, Χαρούλας Νίκα, γνωστής καθηγήτριας αγγλικών, τους βαφτιστικούς σταυρούς των παιδιών τους αλλά και χρυσές λίρες.

egnomi.gr

Περλεπέ: Σοβάρα προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων Υγείας στην Εύβοια

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την Υγεία στις 7 Απριλίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στην αντίξοη αυτή περίοδο για τη χώρα, το δικαίωμα στο υπέρτατο αγαθό της Υγείας δεν πρέπει να το στερηθεί κανένας πολίτης.

Καθοριστικός παράγοντας για να ανταπεξέλθει το σύστημα Δημόσιας Υγείας, ιδιαίτερα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι ο εξορθολογισμός των δαπανών, η πάταξη της σπατάλης, όπως και η καταπολέμηση παθογενειών της λειτουργία του ΕΣΥ και των άλλων δημόσιων δομών σ’ αυτό τον Τομέα.

Όμως, η πιο σημαντική προϋπόθεση, για να αποβούν επιτυχείς οι προσπάθειες της Κυβέρνησης σ’ αυτή την κατεύθυνση με τα μέτρα που νομοθετεί, είναι η στήριξη των πρωταγωνιστών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, των γιατρών, των νοσηλευτών και των λοιπών εργαζομένων και η επίλυση σοβαρών προβλημάτων που τους απασχολούν.

Δείκτης αποτελεσματικότητας των μέτρων αυτών, θα είναι βεβαίως, ο βαθμός ικανοποίησης των πολιτών όσον αφορά την κάλυψη των υγειονομικών της αναγκών, από ένα βιώσιμο και επαρκές σύστημα.

Στην Εύβοια που υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων Υγείας, θετική εξέλιξη αποτελεί η επίλυση ζητημάτων, τα οποία «φρέναραν» τα τελευταία χρόνια, την έναρξη κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Τώρα πλέον τα εμπόδια αυτά ξεπεράστηκαν και το έργο προβλέπεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα. Ως βουλευτής, εντείνω τις προσπάθειές μου για να βελτιωθούν οι συνθήκες και να αναβαθμιστεί η λειτουργία του συστήματος Δημόσιας Υγείας στο νομό μας σ’ όλα τα επίπεδα και για να παραμένει πάντα η Υγεία, στη πρώτη θέση των υποχρεώσεων του κράτους προς τους πολίτες».

Θα "κλείσουν" την στροφή του θανάτου!

Την Χαλκίδα στα δύο θα κόψουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι κάτοικοι της Έξω Παναγίτσας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στροφή "Τσεκούρα".

Κάθε μήνα η στροφή βάφεται με αίμα μιας και είναι επικίνδυνη και έχει κακοτεχνίες σύμφωνα με τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.

 Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από την συντονιστική επιτροπή των συλλόγων θα κλείσουν το δρόμο πριν τη στροφή, στις 12 το μεσημέρι, με σκοπό την ευαισθητοποίηση κοινού και φορέων ώστε να μην χαθεί και άλλη ζωή. Η τροχαία θα βρίσκεται και θα είναι επί ποδός αλλά θα δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο μιας και θα κλείσει ο πιο κεντρικός δρόμος της πόλης.
evianews.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...