Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Επετειακό αφιέρωμα – συναυλία στα 180 χρόνια απελευθέρωσης της Εύβοιας


Μια εκπληκτική βραδιά απόλαυσαν  όσοι βρέθηκαν απόψε, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου.

Ένα επετειακό αφιέρωμα –  συναυλία, που παρουσίασαν τα μουσικά  σύνολα του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. ενταγμένο  στις εκδηλώσεις «180 χρόνια απελευθέρωσης  της Εύβοιας από τον Τουρκικό ζυγό».

Την διεύθυνση της ορχήστρας, είχε ο Πέτρος Πρόκος.


ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ


Ο Αναγνωστάκης για τον Ν. ΠΑΠΠΑ


Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για την απώλεια του μεγάλου Αγωνιστή και Δημοκράτη Ν. ΠΑΠΠΑ, ενός συμβόλου της Αντίστασης και του Αγώνα ενάντια στο φασισμό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του. Τα ίχνη της παρουσίας του στη σύγχρονη ιστορία μας, θα παραμείνουν έντονα και αναλλοίωτα. 

Δημήτρης Αναγνωστάκης
Βουλευτής Εύβοιας
Δημοκρατικής Αριστεράς


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πέθανε ο ναύαρχος Παππάς, από τη Κύμη, κυβερνήτης του «Βέλους» στο Κίνημα του Ναυτικού κατά της Χούντας

ΒΙΝΤΕΟ- Αυτός ήταν ο Νίκος Παππάς

Παπούλιας: Η Ελληνική Δημοκρατία χρωστά πολλά στον Νίκο Παππά

Αποστόλου για Νίκο Παππά: Εμείς θα τον τιμήσουμε συνεχίζοντας τον αγώνα του

Δήλωση Π. Παναγιωτόπουλου για το θάνατο του Ναυάρχου Νικολάου Παππά


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μαζί με τους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ θα αγωνιστεί για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας


Και τη λειτουργία του εργοστασίου στη Χαλκίδα.


Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής  Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με επικεφαλής τους Βαγγέλη Αποστόλου, βουλευτή Εύβοιας και Βαγγέλη Αντωνίου, μέλος της κεντρικής επιτροπής, συναντήθηκε με το ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων στο εργοστάσιο Χαλκίδας της ΑΓΕΤ.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν διεξοδικά την αντιπροσωπεία για τις ενέργειες αλλά και τις προθέσεις της διεύθυνσης για το εργοστάσιο Χαλκίδας. Με κύριο επιχείρημα «ότι δεν βγαίνει», η διεύθυνση της εταιρείας ουσιαστικά οδήγησε το εργοστάσιο σε οικονομική και κοινωνική απαξίωση, παρά τις τεράστιες επενδύσεις που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Είναι φανερό ότι άλλα σχέδια και προθέσεις κρύβονται πίσω από αυτό το γεγονός.

Οι εργαζόμενοι επίσης ενημέρωσαν την κομματική αντιπροσωπεία για τις επόμενες ενέργειες που σκοπεύουν να κάνουν και ζήτησαν την συμπαράσταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η αντιπροσωπεία του  ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ εκδήλωσε όχι μόνο τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων αλλά και την πρόθεσή της να σταθεί αρωγός στην πράξη για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την αποδοτική λειτουργία του εργοστασίου προς το συμφέρον της οικονομίας και της χώρας.

Ενημέρωσε δε τους εργαζόμενους ότι προτίθεται στο επόμενο διάστημα να συναντήσει τη διεύθυνση της επιχείρησης και να συζητήσει μαζί της για τις πραγματικές προθέσεις της, τη διασφάλιση του στρατηγικού χαρακτήρα του κλάδου για την ελληνική οικονομία αλλά και τις κοινωνικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων μερών.

Enhanced by Zemanta

Γιατί δεν αγχωνόταν για το λογαριασμό της ΔΕΗ και το χαράτσι ο 43χρονος έμπορος της Αρτάκης που συνελήφθη



"Άγνωστο είδος" ήταν για 43χρονο έμπορο της Αρτάκης οι λογαριασμοί της ΔΕΗ! 

Το χαρτάκι του λογαριασμού που αγχώνει νοικοκυριά και επιχειρηματίες δεν το είχε λάβει ποτέ!

Είχε ρεύμα άφθονο και τσάμπα μέχρι χθες το πρωί που τον ανακάλυψαν οι αστυνομικοί.

Ο ίδιος, που δηλώνει έμπορος στο επάγγελμα, είχε εγκαταστήσει παράνομη σύνδεση σε στύλο χαμηλής τάσεως της Δ.Ε.Η., προβαίνοντας σε κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η αυτοσχέδια κατασκευή, η οποία αποτελούνταν από καλώδια και μεταλλικούς γάντζους κατέληγε στο σπίτι του. Η παράνομη σύνδεση διακόπηκε, και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Χαλκίδας.

Δήλωση Π. Παναγιωτόπουλου για το θάνατο του Ναυάρχου Νικολάου Παππά

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Ναυάρχου Νίκου Παππά έστειλε τα θερμά συλλυπητήρια του...στους οικείους του εκλιπόντα και ιδιαιτέρως στο γιο του Υποναύαρχο Βελισάριο Παππά. Στη συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Ναύαρχος Νίκος Παππάς υπήρξε το σύμβολο του αντιδικτατορικού κινήματος του Ναυτικού όταν το Μάιο του 1973 ως κυβερνήτης του θρυλικού αντιτορπιλικού «Βέλος», που συμμετείχε σε Νατοϊκή άσκηση, κατέπλευσε στο Φιουμιτσίνο της Ιταλίας και μαζί με 6 Αξιωματικούς και 25 Υπαξιωματικούς ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Ο Νίκος Παππάς πρωτεργάτης του κινήματος του Ναυτικού, που επέφερε ισχυρό πλήγμα στη δικτατορία, υπήρξε κορυφαίος αγωνιστής για την Ελευθερία και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Η θαρραλέα και ηρωική στάση του αναγνωρίστηκε από την Πολιτεία αλλά και απ’ όλο τον Ελληνικό λαό και απετέλεσε ένα χρυσό κεφάλαιο στη σύγχρονη Ελληνική Ιστορία.

Ο θάνατος του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πέθανε ο ναύαρχος Παππάς, από τη Κύμη, κυβερνήτης του «Βέλους» στο Κίνημα του Ναυτικού κατά της Χούντας

ΒΙΝΤΕΟ- Αυτός ήταν ο Νίκος Παππάς

Παπούλιας: Η Ελληνική Δημοκρατία χρωστά πολλά στον Νίκο Παππά

Αποστόλου για Νίκο Παππά: Εμείς θα τον τιμήσουμε συνεχίζοντας τον αγώνα του

Eργαζόμενοι τσιμέντων Χαλκίδας: «Μπορούμε να το λειτουργήσουμε μόνοι μας»


«Μπορούμε να το λειτουργήσουμε μόνοι μας». Αυτή θα είναι, πιθανότατα, η απάντηση που θα δώσει στην τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ Ηρακλής το σωματείο των υπό απόλυση εργαζομένων στο εργοστάσιο τσιμέντων της στη Χαλκίδα, σε περίπτωση που η επιχείρηση γαλλικών κεφαλαίων επιμείνει στην απόφασή της να τερματίσει τη λειτουργία του, όπως έχει ανακοινώσει.

«Σκεφτόμαστε να ζητήσουμε την ενοικίασή του, αν πρόκειται να το κλείσουν», ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου Ηλίας Κούκουρας, μετά από επαφές που είχαν οι συνδικαλιστές με τεχνοκράτες και γνώστες της αγοράς τσιμέντου στη χώρα μας. «Δεν μας ενδιαφέρει αν το εργοστάσιο είναι κερδοφόρο ή όχι με τα κριτήρια της εταιρείας, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι η λειτουργία του εργοστασίου είναι βιώσιμη», προσέθεσε.

Οι υπό απόλυση εργαζόμενοι αναμένουν τη συνάντηση που θα έχει την προσεχή Τρίτη με υπευθύνους της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Ηρακλής η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδας, για να καθορίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.

Ήδη το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας αποφάσισε να προχωρήσει σε πανεργατική απεργία στον νομό, σε ανοιχτή ημερομηνία και ανάλογα με τις εξελίξεις γύρω από το θέμα, σε περίπτωση που ναυαγήσουν οι προσπάθειες να μεταπεισθεί η επιχείρηση και να ανακαλέσει το «λουκέτο». Επίσης, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στον κλάδο θα καθορίσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα τη μορφή της αντίδρασής τους.

Η εταιρεία ΑΓΕΤ Ηρακλής ανήκει, ως γνωστόν, στη γαλλική Lafarge, μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής τσιμέντου παγκοσμίως.

Αποστόλου για Νίκο Παππά: Εμείς θα τον τιμήσουμε συνεχίζοντας τον αγώνα του


Ο Βαγγέλης Αποστόλου, Βουλευτής Εύβοιας, Υπεύθυνος τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σε δήλωσή του για το Νίκο Παππά αναφέρει:

Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα η Ελλάδα έχασε ένα αγωνιστή για τη Δημοκρατία και την Εθνική και κοινωνική αξιοπρέπεια, τον ναύαρχο ε.α. Νίκο Παππά.

Η παρακαταθήκη του αγώνα και προσφοράς στη πατρίδα με τη συμμετοχή του στο αντιδικτατορικό κίνημα μας δείχνει το δρόμο. Δρόμο ασυμβίβαστης πάλης για τα κοινωνικά, εθνικά και λαϊκά συμφέροντα.

Εμείς θα τον τιμήσουμε συνεχίζοντας τον αγώνα του για μια ανεξάρτητη, υπερήφανη και δημιουργική  Ελλάδα

Περίεργο τροχαίο στα Ψαχνά: Στο νοσοκομείο 30χρονος Xαλκιδέος

Φωτό αρχείου

Ένα περίεργο τροχαίο έγινε στα Ψαχνά και αποκαλύφθηκε όταν   τραυματισμένος σοβαρά μεταφέρθηκε το πρωί στο Nοσοκομείο 30χρονος Xαλκιδέος. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες "ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή που οδηγούσε, στη διασταύρωση των Ψαχνών. Δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής οι συνθήκες που προκάλεσαν το ατύχημα.

Tο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον 30χρονο, που νοσηλεύεται σε  κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για το γιο πρώην αστυνομικού και όλοι ελπίζουν ότι θα ξεπεράσει το κίνδυνο".

Τραγικός θάνατος στην Ποσειδωνία: Με το τρακτέρ στη θάλασσα


Φρικτό θάνατο βρήκε ηλικιωμένος από τη Δροσιά Xαλκίδας, σήμερα το πρωί. Kινούνταν με το τρακτέρ του στον παραλιακό δρόμο της "Ποσειδωνίας", όταν -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- βγήκε από το δρόμο και έπεσε στη θάλασσα (φωτο).

O ηλικιωμένος καταπλακώθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα. Mεταφέρθηκε στο Nοσοκομείο Xαλκίδας, αλλά ήταν πιά αργά.

Tο μοιραίο βύθισε στο πένθος συγγενείς και φίλους στη Δροσιά Xαλκίδας.

http://egnomi.gr

Οι DILEMMA έρχονται σήμερα στη Χαλκίδα


Οι DILEMMA θα βρίσκονται σήμερα Παρασκευή και ώρα 22:30 στο μαγαζί Μέντα στην Α. Δούνα και Βαρατάση στη Χαλκίδα, για μια παράσταση live. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι DILEMMA, μετρώντας 10 χρόνια μουσικής πορείας και συναυλιών και έχοντας στις αποσκευές τους 2 άλμπουμ , παρουσιάζουν ακουστικά το πρόγραμμά τους για πρώτη φορά στη ΜΕΝΤΑ. Θα παίξουν κομμάτια από τη δισκογραφία τους και γνωστά αγαπημένα κομμάτια από το χώρο της jazz, rock και new wave σκηνής, ξεδιπλώνοντας συναισθήματα από τις πιο σκοτεινές ενδοσκοπήσεις μέχρι τον πιο φωτεινό λυρισμό .

Οι DILEMMA είναι :

Σωτήρης Τράγκας : φωνή, τενόρο σαξόφωνο, φλάουτο, φυσαρμόνικα
Πόπη Νταλαχάνη : φωνή, ακουστική κιθάρα, loops.

Ενεργητικά στο πλευρό των απολυμένων της ΑΓΕΤ Χαλκίδας το ΚΚΕ

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ένωσης Εργαζομένων στα «Τσιμέντα Χαλκίδας», της πολυεθνικής LAFARGE, είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Υπενθυμίζεται ότι η πολυεθνική αποφάσισε να προχωρήσει στο κλείσιμο του εργοστασίου στη Χαλκίδα και να πετάξει στην ανεργία τους 236 εργάτες του.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε και θα είμαστε ενεργητικά στο πλευρό των απολυμένων της ΑΓΕΤ της Χαλκίδας, όχι μόνο γιατί οι άνθρωποι αυτοί έχουν 100% δίκιο, αλλά γιατί δεν θέλουμε με κανένα τρόπο να στηρίξουμε τις δραστηριότητες της πολυεθνικής, που ανήκει η ΑΓΕΤ και η οποία αυτό που την ενδιαφέρει είναι να κάνει άλλου τύπου επενδύσεις για να βγάλει περισσότερα κέρδη, αδιαφορώντας για τη ζωή των οικογενειών που μένουν χωρίς δουλειά.

Εκτιμάμε ότι όλος ο κλάδος, τα σωματεία δηλαδή όλου του κλάδου, πρέπει να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα, και οι συναφείς κλάδοι, π.χ. οικοδόμοι και άλλοι. Μην ξεχνάτε ότι στην Ελλάδα χρειάζονται πάρα πολλά έργα και για λαϊκή κατοικία και για σύγχρονα σπίτια, αλλά και έργα κοινωνικού χαρακτήρα που χρειάζονται τσιμέντο. Το τσιμέντο που υπάρχει στην Ελλάδα μπορεί να υπεραξιοποιηθεί υπέρ του λαού. Φυσικά εφόσον κατέχεται από αυτούς που ενδιαφέρονται για τα κέρδη θα κλείνουν την επιχείρηση, είτε υπάρχει κρίση είτε δεν υπάρχει, όταν ενδιαφέρονται να μπουν σε άλλα παιχνίδια ανταγωνισμού».

Από την πλευρά του Σωματείου, ο πρόεδρος της διοίκησης, Ηλίας Κούκουρας, τόνισε ανάμεσα στα άλλα, ότι η εργοδοσία με αυτήν την απόφαση «θέτει όλους μας σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας, συνιστώντας μας να μείνουμε σπίτια μας, να μας καταβάλλεται το ημερομίσθιο και καλώντας το ΔΣ του Σωματείου να προχωρήσει μαζί του σε διαβούλευση για τον τρόπο που οι 236 εργαζόμενοι του εργοστασίου θα απολυθούν ομαδικά. Θεωρούμε ότι αυτό το γεγονός εντάσσεται στα πλαίσια μιας τρομοκράτησης των εργαζομένων να υποστούν συνέπειες οι οποίες δεν τους ανήκουν μόνο και μόνο για να αυξήσουν στην πορεία - και αν θα έρθει εκείνη η περιβόητη ανάκαμψη και ανάπτυξη - τα κέρδη τους». Και συμπλήρωσε: «Στη θέση μας προφανώς, όταν θα αρχίσει η ανάκαμψη - μιας και αυτό θα υφίσταται ως τσιμεντάδικο - μπορεί απ' έξω να είναι ουρές ανέργων, που θα ζητούν δουλειά με 200, 300 ή 500 ευρώ, χωρίς συμβάσεις και όλα αυτά τα γνωστά που γίνονται στην πατρίδα μας».

Πρατηριούχος καταγγέλλει μέλη της Χρυσής Αυγής: Ζητούσαν να διώξουμε τους αλλοδαπούς υπαλλήλους!

Σύμφωνα με την καταγγελία, μέλη της Χρυσής Αυγής επισκέφτηκαν το πρατήριο υγρών καυσίμων στη Χαλκίδα στην περιοχή Άγιος Στέφανος...

Σύμφωνα με το EviaZoom, επικράτησε ένταση όταν απαίτησαν από τον Ιδιοκτήτη να διώξει τους αλλοδαπούς υπάλληλους που είχε και να πάρει στην θέση τους Έλληνες που ανήκουν στη "Χρυσή Αυγή".

Πριν λίγους μήνες επίσκεψη είχε δεχτεί και πρατήριο υγρών καυσίμων στην Δροσιά, σύμφωνα με το EviaZoom.

Ο ιδιοκτήτης πρατηρίου λέει ότι οι αλλοδαποί που εργάζονται είναι νόμιμοι και δεν σκοπεύει να τους διώξει.
Enhanced by Zemanta

Παπούλιας: Η Ελληνική Δημοκρατία χρωστά πολλά στον Νίκο Παππά


Σε δήλωσή του για τον θάνατο του Νίκου Παππα, ο Κάρολος Παπούλιας επεσήμανε ότι «Η Ελληνική Δημοκρατία χρωστά πολλά στον Ναύαρχο Νίκο Παππά, που πρωταγωνίστησε στην "ανταρσία του Βέλους", μια μοναδική στιγμή στον αντιδικτατορικό αγώνα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι περήφανες για το παράδειγμά του και όλοι μας του οφείλουμε σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Η νέα γενιά έχει να διδαχθεί και να εμπνευστεί παρακολουθώντας τη διαδρομή του.

Θέλω να εκφράσω στους δικούς του ανθρώπους τη θλίψη μου για τον θάνατό του».

Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά

«Ο Ναύαρχος Νίκος Παππάς, ο Κυβερνήτης του θρυλικού αντιτορπιλικού "Βέλος" έφυγε από κοντά μας. Άφησε, όμως, απαράμιλλες παρακαταθήκες αγώνων και προσφοράς στην Πατρίδα μας. Τίμησε το Πολεμικό Ναυτικό και τις Ένοπλες Δυνάμεις, σε δύσκολους και σκοτεινούς καιρούς. Έγινε, με την πρωταγωνιστική συμμετοχή του στο Κίνημα του Ναυτικού, σύμβολο των αγώνων για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Κέρδισε, επάξια, εξέχουσα θέση στις σελίδες της νεότερης Ιστορίας μας. Κέρδισε το θαυμασμό, την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη των Ελλήνων.

Η μνήμη του θα είναι αιώνια».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο θάνατος του Νίκου Παππά δε σηματοδοτεί απώλεια. Σηματοδοτεί παρουσία και συνδέεται με τις πιο μεγάλες στιγμές των αγώνων για τη δημοκρατία και τότε και τώρα», τονίζει ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, επισημαίνοντας: «Τιμούμε τον γενναίο αντιστασιακό, τον εμπνευσμένο ηγέτη του Πολεμικού Ναυτικού, τον υπηρέτη και υπερασπιστή της αξιοπρέπειας και της ευθύνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ υποκλίνεται με σεβασμό στη μνήμη ενός ανθρώπου, που στάθηκε όρθιος σε όλη του τη ζωή».

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

Τη θλίψη της για τον θάνατο του Νίκου Παππά και τα συλλυπητήριά της στους οικείους του, εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ σημειώνει: «Ο κυβερνήτης του θρυλικού "Βέλους" και πρωτεργάτης του Κινήματος του Ναυτικού, με την απόφασή του να αποχωρήσει από την άσκηση του ΝΑΤΟ τον Μάιο του 1973 κατάφερε μεγάλο πλήγμα στη χούντα και έκανε πρώτο θέμα διεθνώς την ελληνική αντίσταση εναντίον της δικτατορίας».

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ

«Έφυγε από κοντά μας ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ, ο Ναύαρχος και κυβερνήτης του θρυλικού αντιτορπιλικού ‘Βέλος’, ο πρωτεργάτης του κινήματος του Ναυτικού Νίκος Παππάς» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους για τον θάνατο του Ναύαρχου Νίκου Παππά, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Ο Ναύαρχος Νίκος Παππάς αγωνίστηκε για την ανατροπή της Χούντας βάζοντας πάνω από όλα την πατρίδα και τους αγώνες για ιδεώδη, για την δημοκρατία και την ελευθερία.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουν την λύπη τους για τον θάνατο του Ναυάρχου Νίκου Παππά και απευθύνουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του» καταλήγει η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Για τον θάνατο του Ναυάρχου Νίκου Παππά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Ναύαρχος Νίκος Παππάς συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την ανταρσία του Βέλους. Αυτός και οι σύντροφοι του, έσωσαν την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων
αγωνιζόμενοι για την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας.

Ο Νίκος Παππας κράτησε ψηλά τη σημαία του Πολεμικού Ναυτικού, τη σημαία
της Δημοκρατίας, τη σημαία του Έθνους. Η Ιστορία έχει γράψει το κεφάλαιο που τον
αφορούσε ενώ αυτός βρισκόταν εν ζωή. Έφυγε απολαμβάνοντας την ευγνωμοσύνη
της Πολιτείας και όλου του ελληνικού λαού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:






Enhanced by Zemanta

ΒΙΝΤΕΟ- Αυτός ήταν ο Νίκος Παππάς


Το Βέλος ΙΙ (Αντιτορπιλικό) / D-16 Αντιτορπιλικό τύπου ‘FLETCHER’, ήταν πλοίο του πολεμικού Ναυτικού το οποίο το 1973 κατά την διάρκεια εκπαιδευτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ αποστάτησε και ζήτησε άσυλο στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Φιουμιτσίνο της Ιταλίας, ως αποτέλεσμα του αποτυχημένου Κινήματος του Ναυτικού.
Κυβερνήτης του πλοίου ήταν ο Νικόλαος Παππάς, από τη Κύμη, ο οποίος μαζί με έξι αξιωματικούς και 25  υπαξιωματικούς ζήτησαν πολιτικό άσυλο και παρέμειναν εκεί ως πολιτικοί εξόριστοι. Η κίνηση αυτή επέφερε πλήγμα στην Χούντα των Συνταγματαρχών. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όταν εισέβαλαν οι Τούρκοι στην Κύπρο το αντιτορπιλικό Βέλος έσπευσε να βοηθήσει στην άμυνα του νησιού. 
Δείτε το Βίντεο:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΠΙΔΑΣ με μεγάλα αστέρια στο Στάδιο Χαλκίδας για τους Γιατρούς του Κόσμου


ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΠΙΔΑΣ  – Με στόχο τη στήριξη των προγραμμάτων εσωτερικού των Γιατρών του Κόσμου- Ελληνική Αντιπροσωπεία, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 και ώρα 17:00 στο Στάδιο Χαλκίδας φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της ομάδας «Φίλοι Βαζέχα» και της Α.Ο. Χαλκίδας.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες της χώρας μας ο Κριστόφ Βαζέχα.

Στον ποδοσφαιρικό αγώνα  θα συμμετάσχουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως Κ. Βαζέχα, Τ. Δέλλας, Γιόσεφ Βάντσικ, Λυμπερόπουλος, Γεωργάτος, Αποστολάκης, Χαλκιάς, Α. Μπασινάς, Γ. Γκούμας, Σ. Αμανατίδης, Γ. Χαϊκάλης, Α. Βαζέχα κ.α. όπου μεταφέρουν το μήνυμα της ελπίδας και παίζουν ποδόσφαιρο για τους Γιατρούς του Κόσμου.

Την μέρα του αγώνα, Κινητή Ιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου, θα παραβρίσκεται έξω από το Στάδιο Χαλκίδας από τις 10:00 έως 14:00 με διάφορες ειδικότητες ιατρών για την παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής εξέτασης σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας.

Ο αγώνας πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της ‘Ένωσης Επαγγελματιών  Βιοτεχνών και Εμπόρων Βριλησσίων καθώς και υπό την Αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.                                                          

Ποιοι είναι οι Γιατροί του Κόσμου 

Οι Γιατροί  του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του  Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο  αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Η.Π.Α., Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 23 χρόνια συνεχούς δράσης το 2013, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες  αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Περισσότεροι  από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Τανζανία, την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των αποστολών, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες  διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους  πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Οι Γιατροί  του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος.

Πέθανε ο ναύαρχος Παππάς, από τη Κύμη, κυβερνήτης του «Βέλους» στο Κίνημα του Ναυτικού κατά της Χούντας


Πέθανε ο κυβερνήτης του θρυλικού «Βέλους», Νίκος Παππάς. Ο Έλληνας ναύαρχος, που καταγόταν από τη Κύμη, είχε πρωτοστατήσει στο Κίνημα του Πολεμικού Ναυτικού κατά της Χούντας και έχασε τη «μάχη» που έδινε με τον καρκίνο.

Ο ναύαρχος Παππάς νοσηλευόταν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, πρόσφατα όμως είχε επιστρέψει στο σπίτι του, επιλέγοντας να δώσει εκεί την τελευταία του μάχη με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Νίκος Παππάς ήταν ένας από τους πρωτεργάτες στο Κίνημα του Ναυτικού το οποίο εκδηλώθηκε τον Μάιο του 1973 και αποτέλεσε τη σημαντικότερη αντίσταση κατά της χούντας ως τότε. Το Κίνημα οργανώθηκε με σκοπό την απελευθέρωση της Ελλάδας και συμμετείχαν εκτός από αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και αξιωματικοί από την Αεροπορία και τον Στρατό.

Ο Νίκος Παππάς ήταν κυβερνήτης στο αντιτορπιλικό «Βέλος» και ενώ το Κίνημα είχε ήδη προδοθεί, αποφάσισε να αποχωρήσει από την άσκηση του ΝΑΤΟ, στην οποία συμμετείχε, και να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ιταλία καταφέρνοντας μεγάλο πλήγμα στη χούντα, ανανεώνοντας την αντίσταση και δημιουργώντας αίσθηση στο εξωτερικό, κάνοντας την ανταρσία του ΒΕΛΟΣ πρωτοσέλιδο από την Ευρώπη μέχρι την Ιαπωνία.

Ο Νίκος Παππάς είχε κατ επανάληψη αρνηθεί να λάβει μέρος σε κομματικούς σχηματισμούς και είχε αρνηθεί κυβερνητικά αξιώματα γιατί,όπως έλεγε δεν ήθελε «να λάβει κομματικά χαρακτηριστικά μια προσπάθεια που αποσκοπούσε μόνο στην επαναφορά της Δημοκρατίας για όλους τους Έλληνες».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...