Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΜΕ Εύβοιας: Συνδικαλιστής με...πολλά παράσημα!

Σχόλιο του ΠΑΜΕ Εύβοιας:

"Στη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με το σωματείο της Σέλμαν παραβρέθηκε και «ο Γιώργος Κώτσαρης υπεύθυνος της Τοπικής Επιτροπής Χαλκίδας για εργασιακά θέματα και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Ι.Υ.Ε.)».

Πρόκειται για συνδικαλιστή με πολλά παράσημα!!! Το τελευταίο το πήρε από τους εργοδότες πριν λίγους μήνες όταν το ΔΣ της Ο.Ι.Υ.Ε. υπέγραψε μειώσεις 6%!!! Η υπογραφή έπεσε με τη σύμφωνη γνώμη των συνδικαλιστών της Αυτόνομης Παρέμβασης, της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Πριν αξιολογηθούν οι απόψεις του Γιώργου Κώτσαρη είναι χρήσιμο να είναι γνωστές και οι πράξεις του".
Enhanced by Zemanta

Ιστιαία: Δίνει ξύλο για καλό σκοπό! Δείτε το βίντεο...

Το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει, πόσο μάλλον όταν η μηλιά (μπαμπάς) είναι καταξιωμένος προπονητής και το μήλο (κόρη) άξιος πρωταθλητής. 

Ο λόγος για τον προπονητή Ευάγγελο Δήμου των Α.Γ.Σ. Διαγόρα Ιστιαίας, Α.Γ.Σ. Λίμνης, Α.Γ.Σ. Γύμνας Αιδηψού και την πρόσφατα πρωταθλήτρια του 16ου WIKF Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Άρτεμις Δήμου.

Η Άρτεμις συμμετείχε το τριήμερο 28 - 30 Σεπτεμβρίου 2012 στο 16ο WIKF Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα WADO Καράτε που διεξήχθη στο κλειστό του Κανήθου στην Χαλκίδα, καταφέρνοντας να διεκδικήσει δύο μετάλλια κάνοντας Ελλάδα, Εύβοια και προπονητή να νοιώθουν πραγματικά υπερήφανοι.

Συγκεκριμένα απέσπασε: Αργυρό μετάλλιο με 2η θέση στο Kata παίδων γυναικών και Χάλκινο μετάλλιο με 3η θέση στο Koumite παίδων γυναικών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα απέσπασε τις περισσότερες διακρίσεις από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα.

Δείτε το βίντεο από το istiaianews.blogspot.gr...

Ιστιαία: Τον έπιασαν με 4 δόσεις ηρωίνης

Με 4 δόσεις ηρωίνης συνελήφθη ένας 20χρονος χθες το απόγευμα στη Νέα Σινασσό Ιστιαίας.

Στην κατοχή του βρέθηκαν 4 δόσεις ηρωίνης συνολικού βάρους 1,26 γραμμαρίων.

Ο 20χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα.
Enhanced by Zemanta

Ωρολόγιο Αυλώνα: Άρπαξαν 40.000 ευρώ από ντουλάπα 83χρονου..

Μέσα σε μια  ντουλάπα φύλαγε ένας 83χρονος ένα μικρό θησαυρό αξίας  40.000 ευρώ.

Οι κλέφτες, που ήταν καλά πληροφορημένοι  «χτύπησαν» στο σπίτι 83χρονου στο Ωρολόγιο Αυλώνα.

Χθες το απόγευμα διέρρηξαν την πόρτα και πήγαν κατευθείαν στη ντουλάπα και αφαίρεσαν τα 40.000 ευρώ.

Η κλοπή καταγγέλθηκε στην Αστυνομία που ερευνά για τον εντοπισμό των δραστών.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ που ξεκινά σήμερα στη Χαλκίδα

«Στις ταινίες μυθοπλασίας, ο σκηνοθέτης είναι ο Θεός. Στα ντοκιμαντέρ, ο Θεός είναι ο σκηνοθέτης», είχε πει ο τρισμέγιστος Αλφρεντ Χίτσκοκ. Την ευκαιρία να διαπιστώσουμε του λόγου το αληθές προσφέρει το Docfest. Δηλαδή, το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ που ξεκινά την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στη σταθερή έδρα του: τη Χαλκίδα. Ανθεκτικό στους καιρούς της κρίσης και σταθερά προσηλωμένο στους στόχους του, το φεστιβάλ, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον σκηνοθέτη Σταύρο Ιωάννου, αποτελεί βασικό σημείο συνάντησης των ταινιών τεκμηρίωσης παρουσιάζοντας ολόκληρη την ετήσια ελληνική παραγωγή. Το φετινό πρόγραμμα ξεκινά με μια τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στην μνήμη του σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου. Η τελετή έναρξης περιλαμβάνει την προβολή του ντοκιμαντέρ«Αθήνα, επιστροφή στην Ακρόπολη» που σκηνοθέτησε το 1983. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν τρεις συνεργάτες του Θόδωρου Αγγελόπουλου: ο πρόεδρος της εταιρείας Ελλήνων σκηνοθετών, Χάρης Παπαδόπουλος, που υπήρξε βοηθός του σχεδόν μια εικοσαετία, ο εκδότης των κινηματογραφικών σεναρίων και βιβλίων του, Γιάννης Σολδάτος, και η συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη που συνεργάστηκε με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο στο σενάριο της τελευταίας (και ανολοκλήρωτης,λόγω του τραγικού θανάτου του) ταινίας με τίτλο «Η άλλη θάλασσα». Με αφιέρωμα, επίσης,θα κλείσει τον κύκλο του το φετινό φεστιβάλ. Η τελετή λήξης είναι αφιερωμένη στα 90 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και θα προβληθεί το βουβό ντοκιμαντέρ «Το χρονικό της προσφυγιάς» με μουσική συνοδεία του συνθέτη Σάκη Τσιλίκη.

Από την έναρξη μέχρι τη λήξη του φεστιβάλ, μεσολαβούν δεκάδες προβολές και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 80ταινίες ντοκιμαντέρ. Από αυτές, 20 μεγάλου μήκους και 40 μικρού μήκους αποτελούν «φρέσκες» παραγωγές της περιόδου 2011-2012. «Ολόφρεσκες» ανάμεσά τους,οι 30 ταινίες που κάνουν επίσημη πρεμιέρα στα πλαίσια του φεστιβάλ. Στο διαγωνιστικό τμήμα συμμετέχουν συνολικά 35 ταινίες ντοκιμαντέρ, καλύπτοντας ένα ευρύ θεματικό φάσμα. Ανάλογη ποικιλία έχουν τα 24 ντοκιμαντέρ μεγάλου και μικρού μήκους, που συνθέτουν το τμήμα του «Πανοράματος». Με ταινίες όπως «Οι αλησμόνητοι πανηγυρισμοί της νεότητας» (σκην. Δημήτρης Παπούλιας), «Ο μεγάκυκλος του χαμένου ραδιοτεχνίτη» (σκην. Γιάννης Αλεξίου), «The Outcasts» (σκην. Γιώργος Γεωργόπουλος), ή το «Βυζαντινές εκκλησίες του χωριού μας», από μια ομάδα μαθητών του Δημοτικού σχολείου Οξύλιθου.
Τρία μεγάλα αφιερώματα θα γίνουν στα πλαίσια του φεστιβάλ.Το πρώτο στον διευθυντή φωτογραφίας-σκηνοθέτη Νίκο Καβουκίδη, με την προβολή 3ντοκιμαντέρ και ομιλητές στην τιμητική εκδήλωση τους σκηνοθέτες Νίκο Κούνδουρο και Παντελή Βούλγαρη, τον ηθοποιό Γιώργο Μιχαλακόπουλο και τον δημοσιογράφο Ροδόλφο Μορώνη. Το δεύτερο αφιέρωμα είναι στον Ευβοιώτη σκηνοθέτη Σταμάτη Τσαρουχά,με την προβολή 4 ντοκιμαντέρ και ομιλητές τον καθηγητή του πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργο Ανδρειωμένο, τον ηθοποιό Ρένο Χαραλαμπίδη και την ηθοποιό-συγγραφέα Σοφία Σωτηρίου. Το τρίτο αφιέρωμα γίνεται στη μνήμη της πρόωρα χαμένης σκηνοθέτιδας Λουκίας Ρικάκη (1961-2011). Θα προβληθούν4 ντοκιμαντέρ και θα μιλήσουν για εκείνη ο αρχιτέκτονας Νίκος Νικολαΐδης, ο σκηνοθέτης Μάνος Ευστρατιάδης και ο κριτικός κινηματογράφου Ανδρέας Τύρος. Ενα ακόμα αφιέρωμα αφορά τα 60 χρόνια από την ίδρυση του Δευτέρου Προγράμματος της ελληνικής ραδιοφωνίας. Σε συνεργασία με το Αρχείο της ΕΡΤ θα προβληθούν δύο ντοκιμαντέρ («Εδώ Αθήναι» του Ρούσσου Κούνδουρου και «Ιστορίες Ραδιοφώνου» του Κώστα Μαζάνη), θα μιλήσει ο γενικός διευθυντής της ΕΡΑ, συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, και θα πραγματοποιηθεί μια μουσική εκδήλωση από τους συνθέτες Δαυίδ Ναχμία και Γιάννη Σπυρόπουλο-Μπαχ, καθώς και μουσικό παραγωγό Σιδερή Πρίντεζη.

Στις παράλληλες δράσεις ξεχωρίζουν δύο ημερίδες στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Η πρώτη γίνεται σε συνεργασία με το τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τιτλοφορείται «Καταγράφοντας ένα τόπο» και περιλαμβάνει4 ντοκιμαντέρ μικρού μήκους των φοιτητών. Μετά την προβολή, ο λέκτορας του πανεπιστημίου, Γιάννης Σκοπετέας, θα μιλήσει για τη σημασία της θεματολογίας,τη σχέση του ντοκιμαντέρ με την πραγματικότητα, αλλά και τις τεχνικές δυσκολίες στην καταγραφή. Η δεύτερη γίνεται σε συνεργασία με το τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και περιλαμβάνει 4 ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που έγιναν από φοιτητές της σχολής, στα πλαίσια του εργαστηρίου «Ενα διαφορετικό βλέμμα στην καθημερινότητα». Η σκηνοθέτης-καθηγήτρια Μαρία Πεσλή και ο καθηγητής Κωστής Δάλλας θα μιλήσουν για το εργαστήριο αυτό, που κύριο σκοπό έχει την εξοικείωση των φοιτητών με το ντοκιμαντέρ στην τριπλή του διάσταση: ως μορφή τέχνης, ως μέσο δημιουργικής έκφρασης, και ως εργαλείο έρευνας και κοινωνικής-πολιτισμικής δράσης. Μια ακόμα ημερίδα γίνεται σε συνεργασία με το κέντρο εκπαιδευτικών δράσεων και διαπολιτισμικής επικοινωνίας «Καρπός», με θέμα«Βιντεομουσεία – η δική μας γνώμη».

Στην πενθήμερη διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνουν τρία master classes: με τον σκηνοθέτη Σταύρο Τσακίρη («Ο ηθοποιός μπροστά στην κάμερα»), τον συγγραφέα Στάθη Βαλούκο («Το σενάριο»), και τον διεθυντή φωτογραφίας-σκηνοθέτη Νίκο Καβουκίδη («Ο παλιός και ο νέος κινηματογράφος: Οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες»). Πέντε, συνολικά,εκθέσεις φωτογραφίας θα λειτουργήσουν όλες της ημέρες του φεστιβάλ στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου του Νομαρχιακού Μεγάρου. Αναλυτικά: η έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Καβουκίδη με τίτλο «Δημιουργοί του ελληνικού κινηματογράφου», του Γιώργου Κεβρεκίδη («Μνήμες ενός πρόσφυγα»), δύο εκθέσεις σε συνεργασία με το Αρχείο της ΕΡΤ («60χρόνια από την ίδρυση του Δευτέρου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας» και «90χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή»), καθώς και μια έκθεση των σπουδαστών του «Εργαστηρίου Τέχνης» της Χαλκίδας με τίτλο «Αφηγήσεις».Κοντά σε αυτά προσθέστε την παρουσίαση που γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων, των βιβλίων των Γιώργου Κακουλίδη, Ανδρέα Ρουμελιώτη και Σταμάτη Τσαρουχά,καθώς και την αναγγελία του βιβλίου του Δημήτρη Αρβανίτη και του Δημήτρη Παπαχρήστου.

info
6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Docfest
ΠΟΥ
Χαλκίδα: Θέατρο Παπαδημητρίου και Αμφιθέατρο Νομαρχιακού Μεγάρου
ΠΟΤΕ
9-14 Οκτωβρίου
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
Από 08:30 μέχρι 01:30
ΕΙΣΟΔΟΣ
Ελεύθερη
Enhanced by Zemanta

ΑΛΙΒΕΡΙ: Ξεκίνησε η Ακαδημία Πολιτών

Πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια διάλεξη της Ακαδημίας Πολιτών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αλιβερίου. 

Πρόκειται για ένα θεσμό ελεύθερης και δημιουργικής επιμόρφωσης, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, διανοούμενων και επιστημόνων και σημαντικό εύρος θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου.

Οι εισηγητές Μιχάλης Τσάκαλος αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας και Ζαχαρίας Παληός (φωτό) Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Κρήτης έκαναν μια ενημέρωση σχετικά με το έργο που επιτελεί η Ακαδημία Πολιτών ανα την Ελλάδα γενικά καθώς και για τα αντικείμενα που θα διδαχθούν στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο στο Αλιβέρι ειδικότερα.

Οι παρευρισκόμενοι  παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσήλωση την άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη και τελούν εν αναμονή της επίσημης έναρξης των μαθημάτων. Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να δώσει μέσω της μόρφωσης διέξοδο στο νου ώστε να αντισταθεί ο σημερινός άνθρωπος στη μίζερη πραγματικότητα και στην καθημερινή υποβάθμιση των αξιών.

Διατροφικό επίδομα σε νεφροπαθείς

To Υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει, από το λογαριασμό του Υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Περιφερειών», συνολικό ποσό 5.844.732,91 €, στις Περιφέρειες της χώρας.

Το ποσό χορηγείται αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή του διατροφικού επιδόματος στους κατά νόμο δικαιούχους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών καθώς και σε αλλοδαπούς και ομογενείς νεφροπαθείς, για το μήνα Σεπτέμβριο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...