Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Κώστας Μπακογιάννης κατά Λιβάνη: Τι θα πω στον εξάχρονο γιο μου


Στην κοινωνική ευθύνη όλων απέναντι στο φαινόμενο της τρομοκρατίας και την ανάγκη να μη δίνεται βήμα στους τρομοκράτες αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, παρεμβαίνοντας το βράδυ της Δευτέρας στο δελτίο ειδήσεων του Μega.


«Πως θεωρούμε ότι θα αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της τρομοκρατίας; Με το να τους δίνουμε βήμα;» διερωτήθηκε ο κ. Μπακογιάννης που υπογράμμισε ότι δεν είναι οι ιδέες του Κουφοντίνα που κρίνονται αλλά οι πράξεις, οι επιλογές του και το γεγονός ότι παραμένει αμετανόητος, καθώς στο βιβλίο περιλαμβάνει ακόμη και περιγραφή του πως έτρωγε σε ακριβά εστιατόρια, αφότου πρώτα είχε διαπράξει τις δολοφονίες .

Ο Αναγνωστάκης για τις υδατοκαλλιέργειες

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά την με ημερομηνία 28-2-2014 επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Βουρδάνου, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα το σχέδιο νόμου ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών και λοιπές διατάξεις.


Στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης διαμαρτύρεται για την εφαρμογή διατάξεων του σχεδίου νόμου 3852/10 «Πρόγραμμα Καλλικράτης», που παρουσιάζει πρακτικές δυσκολίες γιατί οι υπηρεσίες που ασχολούνται με θέματα ανάπτυξης της υδατοκαλλιέργειας και της αλιείας στις Αποκεντρωμένες διοικήσεις υπάρχουν μόνο στις έδρες των πρώην Περιφερειών.

Κ. Μαρκόπουλος: «Άμεση και αναγκαία διευκόλυνση των δανειοληπτών του ΟΕΚ»

Προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα και τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννη Βρούτση.
Μείζον ζήτημα έχει δημιουργηθεί από την εξαίρεση εφαρμογής των υφιστάμενων ευνοϊκών δανειακών ρυθμίσεων αποπληρωμής και στους δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Με τα ισχύοντα μέχρι το 2011, καταγράφονται περίπου 97.000 ενεργά δάνεια με επιδότηση επιτοκίου (συνολικού ποσού 2,8 δις) και 80.000 - 100.000 δικαιούχοι με χρηματοδότηση από τον ΟΕΚ ή κατοικίες με παραχώρηση.

Ευχές Σίμου Κεδίκογλου στον Αρχιεπίσκοπο

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου με την ευκαιρία των γενεθλίων του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, απέστειλε στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας το ακόλουθο ευχετήριο τηλεγράφημα:

Η Δημ. Κοινότητας Χαλκίδας εγκρίνει άδειες καταστημάτων

Έγιναν γνωστά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Συμβουλίου Δημ. Κοινότητας Χαλκίδας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 και ώρα 20:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου [Δημαρχιακό Μέγαρο– Φαρμακίδου 15,Χαλκίδα]:


Τα θέματα της Επιτροπής ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ είναι τα εξής:

Oριστικό λουκέτο στη Neoset -Κηρύχθηκε σε πτώχευση

Με την απόφαση 212/2014 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, η Neoset κηρύχθηκε σε πτώχευση ύστερα από την αίτηση των εργαζομένων του εργοστασίου της Χαλκίδας, που εκδικάστηκε στις 20 Νοεμβρίου του 2013.


Η ίδια η εταιρεία, τον Νοέμβριο του 2012, είχε καταθέσει αίτηση για την υπαγωγή της στις διατάξεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα, ακολούθησε το κλείσιμο του εργοστασίου της Χαλκίδας τον Μάρτιο του 2013 και η απόλυση του προσωπικού της, ενώ η αίτηση πτώχευσης απορρίφθηκε τον Ιούνιο του 2013.

Ανάβαση Ριτσώνας: Ταχύτερος ο Κύρκος [video]

Ο πρώτος γύρος του Π.Π. Αναβάσεων 2014 διεξήχθη με την θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 7-8 βαθμούς μέση τιμή, αλλά με λιγότερο άστατο και βροχερό καιρό από αυτό των δοκιμαστικών του Σαββάτου, συνθήκες που βελτίωσαν πρόσφυση και χρόνους.

Αναλογικά με τις καιρικές συνθήκες, ο κόσμος ήταν αρκετός και αρκετά πειθαρχημένος που μόνο ενθαρρυντικό μπορεί να είναι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο αγώνας τελείωσε χωρίς μεγάλα απρόοπτα και η συνδιοργάνωση των δύο Σωματείων (START LINE και Α.Σ.Μ.Α.) μόνον σαν επιτυχής μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο Αναγνωστάκης για τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ - Τι απαντά ο Καψής

Δημ. Αναγνωστάκης - ΔΗΜΑΡ

Απάντηση στην ερώτηση 5869 με ημερομηνία 31-1-2014, των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς Αναγνωστάκη Δημήτρη και Γιαννακάκη Μαρία, έδωσε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Π. Καψής.


Αναφορικά με το θέμα των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ για τεχνικές ειδικότητες, ο Υφυπουργός απαντάει, ότι η ειδική κατηγορία των ΚΤΕΠ ( Καλλιτεχνικής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Παραγωγής), ακολουθεί διαδικασία εκτός ΑΣΕΠ, λόγω της καλλιτεχνικής διάστασης της ειδικότητας, σύμφωνα με γνωμοδότηση του ΑΣΕΠ μετά από σχετική ερώτηση της ΕΡΤ τον 7ο του 2010.

Χαλκίδα: Περίεργη κλοπή μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος

O δράστης παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας


Σπάνε το κεφάλι τους οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Χαλκίδας να καταλάβουν σε τι θα χρησίμευε σε ένα νεαρό ο μετρητής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που «ξήλωσε» από ένα σπίτι στη Χαλκίδα, καθώς ο ίδιος δεν εξηγεί τι τον ήθελε.

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών μέσα από το Πρόγραμμα: «Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά»

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (80 περίπου άτομα) πραγματοποιήθηκε η δεύτερη επιμορφωτική συνάντηση την Πέμπτη 6/3 και ώρα 15:30 στο Εσπερινό Γυμνάσιο Χαλκίδας.


Οι θεματικές ενότητες της δεύτερης συνάντησης ήταν οι εξής:

Μ. Σκανδάλη, Μουσειοπαιδαγωγός, Ξεναγός, Μ.a στην Πολιτισμική Διαχείριση.

«Ο κόσμος των αντι/κειμένων στην καθημερινή διδασκαλία».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...