Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Εντοπίστηκε νεκρός ψαράς στη Νέα Λάμψακο Χαλκίδας

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια του θανάτου ενός 71χρονου ερασιτέχνη ψαρά, ο οποίος είχε ξεκινήσει για ψάρεμα από την περιοχή της Νέας Λαμψάκου Χαλκίδας και βρέθηκε νεκρός κοντά στη νήσο Πασάς.

Ο 71χρονος άνδρας εντοπίστηκε από πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος, ενώ κοντά στην παραλία της Νέα Λαμψάκου, βρέθηκε προσαραγμένη η βάρκα του, με αναμμένη τη μηχανή.

Το θύμα αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.

Eρέτρια: Πριν μπουν έκαναν το σταυρό τους, αλλά μέσα... έκαναν αμαρτία!


Αυτό που ήθελαν ήταν να περάσουν απαρατήρητοι και όπως θα διαπιστώσετε τα κατάφεραν! Πάνω από 2.000 ευρώ είναι η αξία των κλοπιμαίων από εκκλησία στο κέντρο της Ερέτριας.

Πιο συγκεκριμένα χθες μέρα μεσημέρι (11-10-2012), άγνωστοι μπήκαν στον ιερό ναό από αυτήν την πόρτα που βρίσκεται ανατολικά του ιερού χώρου.Για να μην καθυστερήσουν οι δράστες δεν πήγαν στο παγκάρι αλλά στα τάματα. Μάζεψαν δεκάδες τάματα και έφυγαν άρων άρων.

Γύρω στις 16.00 το απόγευμα οι υπεύθυνοι του ναού ''πάγωσαν'' όταν είδαν σπασμένη την διπλανή πόρτα και κάλεσαν αμέσως την αστυνομία.


Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου και τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων Ηλεκτρομηχανικής

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα, με τον Δήμαρχο Κύμης- Αλιβερίου κ. Δημήτρη Θωμά, την Αντιδήμαρχο κα Αρετή Μπάτσα, καθώς και τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων Ηλεκτρομηχανικής Κύμης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν, η έκθεση των προβλημάτων των εργαζομένων καθώς και της «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ ΕΠΕ», στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Στη συνάντηση μετείχαν, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής Ευβοίας, κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Ελευσινιώτης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης και ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Αντώνης Οικονόμου. Από το Σωματείο των Εργαζομένων συμμετείχαν, η Πρόεδρος του Σωματείου κα Μαρία Χουλιάρα, ο Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Θεoδώρου, η Γραμματέας, κα Βενετία - Θεοδώρα Γκατζιώνη και ο διαχειριστής της Ηλεκτρομηχανικής κ. Μιχαήλ Κριθάρης

Ο Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ) ζητά την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας κατά των γυναικών και ενδοοικογενειακής βίας

Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ για τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: 

"Η αντιμετώπιση φαινομένων βίας κατά των γυναικών και ενδοοικογενειακής βίας οφείλει να αποτελεί κύριο μέλημα μίας σύγχρονης δημοκρατικής κοινωνίας, όπου το Κράτος οφείλει να επιδεικνύει μηδενική ανοχή. Τα ποσοστά εμφάνισης των φαινομένων αυτών εμφανίζονται αυξητικά κατά την παρούσα περίοδο, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία.

Η Ελλάδα αποτελεί μία εκ των 23 Κρατών-Μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπέγραψαν, χωρίς όμως να έχει επικυρώσει ακόμα, την σχετική Σύμβαση του Οργανισμού, των Μάιο του 2011. Στην Σύμβαση αυτή συμπεριλαμβάνεται σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών, τόσο για την πρόληψή τους, όσο και για την προστασία των θυμάτων. Τα Μέρη της Σύμβασης οφείλουν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την εξάλειψη προκαταλήψεων, εθίμων και παραδόσεων που τροφοδοτούν την αντίληψη περί κατωτερότητας των γυναικών, μέσω της εκπαίδευσης, να καταγράφουν στατιστικά στοιχεία και να διεξάγουν σχετική έρευνα και να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση σε συνεργασία με αντίστοιχους εγχώριους φορείς. Παράλληλα, υποχρεούνται να προβούν στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα προστατεύσουν τα θύματα από περαιτέρω πράξεις βίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με Γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία Κατά των Γυναικών», υπογραμμίζεται η σημασία της εκπροσώπησης των γυναικών στα διάφορα επίπεδα εξουσίας, αφού μέσω αυτής δύναται να τροποποιηθεί η παραδοσιακή εικόνα του ρόλου τους στην κοινωνία.

Στην χώρα μας η εκπροσώπηση αυτή παρουσιάζεται αποδυναμωμένη, ενώ ταυτοχρόνως η Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, εκφράζει, μέσω του Επιτρόπου της, την ανάγκη για αυστηρότερη εφαρμογή των διατάξεων της σχετικής Σύμβασης.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σκοπεύει η χώρα μας να προβεί στην επικύρωση της προαναφερθείσας Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης;
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων;


Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Μαρία Γιαννακάκη, Νίκος Τσούκαλης, Μαρία Ρεπούση, Πάρις Μουτσινάς και Δημήτρης Αναγνωστάκης

Αγρια δολοφονία 45χρονου- Του συνέθλιψαν το κεφάλι με σίδερο μέσα στην κρεβατοκάμαρά του

Μια εικόνα που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ αντίκρυσε το πρωί της Παρασκευής μια 42χρονη γυναίκα στη Λαμία: Βρήκε τον άνδρα της άγρια δολοφονημένο μέσα στην κρεβατοκάμαρά τους.
Η 42χρονη το βράδυ της Πέμπτης κατέβηκε γύρω στις δύο τα ξημερώματα και κοιμήθηκε στο διαμέρισμα των γονιών της το οποίο βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δικό της.

Το πρωί της Παρασκευής, ανέβηκε στο διαμέρισμα που έμενε με το σύζυγό και τα δύο τους παιδιά, όπου και τον βρήκε νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος, χτυπημένο με βαρύ αντικείμενο, πιθανότατα κάποιο βαρύ σίδερο, στο κεφάλι.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή της Λαμίας, Αποστολία Ακριβούση, η δολοφονία προσδιορίζεται χρονικά από τις 2:00 έως 3:00 τα ξημερώματα.

Τα κίνητρα της δολοφονίας δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη, ωστόσο αίσθηση προκαλεί η αναφορά της ιατροδικαστού ότι «δεν υπάρχουν κάποια στοιχεία που να δηλώνουν ότι το θύμα βρέθηκε σε άμυνα ή ότι πρόβαλε κάποια αντίσταση πριν από το μοιραίο χτύπημα», αλλά και τα όσα αναφέρουν πηγέ από την Αστυνομία πως η συνολική εικόνα μέσα στο σπίτι δεν προδίδει πιθανή απόπειρα ληστείας.

Ήδη στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας έχει οδηγηθεί από το πρωί η 42χρονη σύζυγος του θύματος για κατάθεση.

Πηγή: | iefimerida.gr

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ ο Αναγνωστάκης

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς θα είναι σήμερα ο Βουλευτής Ευβοίας Δημήτρης Αναγνωστάκης στην επίκαιρη επερώτηση 10 βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και Οικονομικών με θέμα "Αφανισμός των τελευταίων ψηγμάτων κοινωνικού κράτους με την περικοπή της επιχορήγησης των ΟΤΑ. 

Ο Κώστας Σπυρόπουλος μιλά ανοιχτά για το πρόβλημα αυπνίας και την "μάχη" που δίνει..

Η πρώτη εκπομπή για τη φετινή σεζόν “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στις 16:50, παρουσιάζει τις αιτίες αλλά και τις λύσεις για την αϋπνία.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, ένας στους δέκα συμπολίτες μας αναφέρει σοβαρό ή χρόνιο πρόβλημα αϋπνίας, περίπου τρεις στους δέκα εμφανίζουν περιστασιακά το πρόβλημα, οι μισοί ηλικιωμένοι δεν μπορούν να κοιμηθούν ενώ αυξημένο είναι το ποσοστό αϋπνίας στους ανέργους. Σήμερα οι Έλληνες κοιμόμαστε 20% λιγότερο από ότι κοιμούνταν οι πρόγονοί μας πριν εκατό χρόνια.

Στην εκπομπή βλέπουμε πόσο η οικονομική κρίση έχει συμβάλλει στο να χάσουμε τον ύπνο. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι η αϋπνία δεν είναι μόνο η έλλειψη αλλά και η κακή ποιότητα ύπνου και τονίζουν ότι όσοι μένουν ξάγρυπνοι για ένα βράδυ είναι σα να έχουν περπατήσει τουλάχιστον 4 χιλιόμετρα και προσλαμβάνουν 560 θερμίδες περισσότερες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ανάμεσα στις λύσεις που παρουσιάζονται για την αϋπνία είναι η “υγιεινή του ύπνου”, δηλαδή μικρά μυστικά που αφορούν τον χώρο που κοιμόμαστε, τροφές που μας βοηθούν και μας εμποδίζουν να κοιμηθούμε, εναλλακτικές τεχνικές όπως οι ελεγχόμενες αναπνοές, ο διαλογισμός και η γιόγκα, αλλά και όλα τα νεώτερα που αφορούν τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε μόνοι μας να νικήσουμε την αϋπνία. Οι επιστήμονες εξηγούν πότε τα υπναγωγά χάπια οδηγούν σε εθισμό αλλά και γιατί η συμπεριφορική ψυχοθεραπεία αποτελεί σήμερα την πλέον αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης της αϋπνίας.

Καλεσμένος στο στούντιο είναι ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος αντιμετωπίζει για χρόνια πρόβλημα αϋπνίας και περιγράφει πώς αναγκάζεται να προσαρμόσει τη ζωή και την καθημερινότητά του στην προσπάθειά του να επιλύσει το πρόβλημα.

Αναγνωστάκης: Το προσχέδιο προϋπολογισμού ασφυκτιά απ' την πολιτική της λιτότητας

Μετά  από  απόφαση  του  προέδρου  της  ΔΗΜ.ΑΡ.  Φώτη Κουβέλη, ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης  συμμετέχει πλέον και στη Διαρκή  Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο  βουλευτής  συμμετείχε  σήμερα,  ως  ειδικός  αγορητής  της  ΔΗΜ.ΑΡ.,  στη συζήτηση  “εξέταση του  προσχεδίου για  τον  προϋπολογισμό του  έτους 2013”.

Στην τοποθέτησή  του, μεταξύ  άλλων, επεσήμανε:
«Το προσχέδιο προϋπολογισμού ασφυκτιά απ' την πολιτική της λιτότητας, που ανακυκλώνει την ύφεση  και δεν ικανοποιεί τους στόχους  της συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών.
Η  ΔΗΜ.ΑΡ. θα ασκεί έλεγχο στην κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει, για αποτελεσματική εφαρμογή της κοινής συμφωνίας, καταθέτοντας και εναλλακτικές προτάσεις».
Υπογράμμισε, επίσης, την  ανάγκη υιοθέτησης από την τρόικα, μιας «ρήτρας δημοσιονομικού ισοδύναμου», που θα προβλέπει πως αν κάποιο προβλεπόμενο έσοδο ξεπεράσει τις  προβλέψεις, θα είναι δυνατό να γίνει  αυτόματα ισοδύναμη αφαίρεσή του  απ' το συνολικό πακέτο των μέτρων που  είναι κοινωνικά δυσβάστακτα.
«Πρέπει να πείσουμε τους εταίρους μας, πως μια μικρή έστω επιμήκυνση εφαρμογής του προγράμματος, σε συνδυασμό  με τη ρήτρα και επιτυχίες στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής, θα μπορεί να προσφέρει μείωση της ύφεσης και πρωτογενές πλεόνασμα».
Enhanced by Zemanta

Το 24ο Σωματειακό Παράρτημα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στον ΑΗΣ Αλιβερίου

Συγκροτήθηκε το Σωματειακό Παράρτημα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στον ΑΗΣ Αλιβερίου. Πρόκειται για το 24o παράρτημα του Σωματείου, δημιούργημα της αναγκαιότητας εκφρασμένης από τους εργαζόμενους που από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη προσδοκούν να αποκτήσουν ένα βήμα υγιούς έκφρασης και διεκδίκησης, σε ένα συνδικάτο που δραστηριοποιείται στους Σταθμούς Παραγωγής και στα Ορυχεία. 
 
Πρόκειται για μία πραγματικότητα που ιδιαίτερα μετά την απόσχιση των κλάδων της επιχείρησης και της δημιουργίας θυγατρικών -ΑΔΜΗΕ (Μεταφορά) και  ΔΕΔΔΗΕ (Διανομή)-  εμφανίζεται περισσότερο επιτακτική. Στη βάση αυτή, οι εργαζόμενοι της μητρικής ΔΕΗ Α.Ε  στέλνουν περισσότερο έντονα από ποτέ το  μήνυμα  της αναγκαιότητας  για συσπείρωση και δράση μέσω του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 
Όπως σε κάθε εργασιακό χώρο έτσι και στο Αλιβέρι έχουν προηγηθεί συναντήσεις, επαφές και ενημερώσεις του Προεδρείου του Σωματείου στο πλαίσιο των οποίων τέθηκαν όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας, με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ και τον αγώνα που δίδεται για τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα της, για το ασφαλιστικό, για τα επιδόματα, για τις διεκδικήσεις. Εκ του σύνεγγυς συζητήθηκαν όλα όσα μπορούν να επιτευχθούν από τους εργαζόμενους στον Σταθμό της ΔΕΗ στο Αλιβέρι, σε συνεργασία πάντα με την Διεύθυνση, τις αρχές του τόπου και την τοπική κοινωνία.
Το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, θα συνεχίζει να υλοποιεί τη δέσμευσή του που δεν είναι άλλη από το να δώσει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους της ΔΕΗ Α.Ε να αποκτήσουν το πιο αξιόπιστο, έγκυρο και αποτελεσματικό βήμα έκφρασης και διεκδίκησης, ενώνοντας τη φωνή τους με τη φωνή του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ.

ΑΛΙΒΕΡΙ: Τελείωσε η ανακεράμωση της «Παναγίτσας» του 14ου αιώνα

Το ιστορικό εκκλησάκι της Παναγίτσας του 14ου αιώνα, είχε υποστεί βάρβαρη οικοδομική παρέμβαση, με αποτέλεσμα να είναι επί πολλά χρόνια εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες.

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του  ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς διέθεσε μέσω του Δήμου τα κονδύλια και υπέγραψε σύμβαση με την Εφορεία Βυζαντινών αρχαιοτήτων η οποία και ανέλαβε την επίβλεψη της  ανακεράμωσης.

Ήδη το «έργο»  αποπερατώθηκε και ο ναός είναι πλέον ασφαλής για την διάσωση των πλούσιων τοιχογραφιών του προκειμένου να αποκατασταθούν στο μέλλον.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...