Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Τα παιδικά του Αριστοφάνη στο κάστρο ΚΑΝΗΘΟΥ.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Κανήθου παρουσιάζει την παιδική θεατρική παράσταση στο κάστρο ΚΑΝΗΘΟΥ.

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2012» που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 και ώρα 21:00 στο Κάστρο Κανήθου, θα παρουσιαστούν τα παιδικά θεατρικά έργα: ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ, ΠΛΟΥΤΟΣ & ΟΡΝΙΘΕΣ, του Αριστοφάνη.

Οι παραστάσεις γίνονται σε συνεργασία με το «Αεικίνητο» θέατρο Ευρίπου και τις παρακάτω θεατρικές ομάδες της πόλης μας που συμμετέχουν στις παραστάσεις ως εξής:

1)ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ: Θεατρική Ομάδα Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κανήθου

2)ΠΛΟΥΤΟΣ: Θεατρική Ομάδα Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κανήθου

3)ΟΡΝΙΘΕΣ: Θεατρική Ομάδα 26ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη 

«Αινείτε τον Θεόν εν τυμπάνω και χορώ» στην Ευαγγελιστρία Κανήθου

Με επιτυχία έληξε η χορευτική εκδήλωση του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας Κανήθου, το σούρουπο της Δευτέρας 18/6/2012, με τον τίτλο «Αινείτε τον Θεόν εν τυμπάνω και χορώ» που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο χώρο του Ναού.

H χορευτική εκδήλωση με τίτλο “Αινείτε τον Θεόν, εν τυμπάνω και χορώ”, διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Κανήθου και τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα τρία χορευτικά τμήματα παραδοσιακών χορών της ενορίας, με χοροδιδάσκαλο την κ. Γιασεμάκη Ελισάβετ.

Η εκδήλωση έγινε στο προαύλιο της εκκλησίας με την παρουσία πλήθους κόσμου από την ενορία αλλά και α΄όλη την Χαλκίδα.

Παράλληλα με την χορευτική εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας από τα ομώνυμα τμήματα της πολιτιστικής δραστηριότητας του ναού

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Μετέφεραν 560 λαθραία πακέτα τσιγάρα - Τους έπιασε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ

560 λαθραία πακέτα τσιγάρων μετέφεραν 2 νεαροί 23 και 26 ετών, εντοπίστηκαν όμως και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 


Δράστες 2... υπήκοοι Πακιστάν που έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών το απόγευμα της Κυριακής στην Νέα Λάμψακο της Εύβοιας. Τους σταμάτησαν προκειμένου να τους ελέγξουν και βρήκαν στην κατοχή τους 56 κούτες λαθραίων τσιγάρων που δεν είχαν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους.

Παράλληλα αποδείχθηκε πως ζούσαν παράνομα στη χώρα μας, χωρίς να διαθέτουν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα και σε βάρος τους θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Τα λαθραία πακέτα τσιγάρων στάλθηκαν στο Τελωνείο Χαλκίδας, ενώ στη κατοχή τους βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των λαθραίων τσιγάρων.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Είσαι άνεργος; Να τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις τα χαράτσια

Αν νομίζετε ότι όποιος χάνει τη δουλειά του, ξεμπερδεύει αυτομάτως και με την εφορία, πλανάστε. Είναι πολύ πιθανό να βρεθεί υπόλογος επειδή δεν θα μπορεί να καλύψει τα τεκμήρια. Υπάρχει ενδεχόμενο να καταβάλει εισφορά αλληλεγγύης και μετά να ζητάει τα χρήματά του...
πίσω. Κινδυνεύει να φορολογηθεί ακόμη και επί της αποζημίωσης απόλυσης ή ακόμη και να πληρώσει «χαράτσι» μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Άλλο είναι το ερώτημα: «τι πρέπει να κάνει ο άνεργος για να αποφύγει όλα αυτά;». Τα στοιχεία που ακολουθούν, θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα ειδικά αν είστε ένας από τα 1,075 εκατομμύρια Έλληνες που έχουν μείνει χωρίς δουλειά.
  • Άνεργοι και εισφορά αλληλεγγύης:
Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, καθίσταται σαφές ότι οι άνεργοι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν την εισφορά αλληλεγγύης με το εκκαθαριστικό του 2012 και στη συνέχεια να ξεκινήσουν τη διαδικασία για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Εξαίρεση από την εισφορά αλληλεγγύης –είναι ο φόρος που υπολογίζεται μεσυντελεστή 1-4% επί του φορολογητέου εισοδήματος- δικαιούνται όσοι λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας και όσοι έχουν συμπληρώσει ένα 12μηνο στην ανεργία. Κομβική ημερομηνία θεωρείται η 30η Απριλίου.
Δηλαδή, για να εξαιρεθεί κάποιος από την εισφορά αλληλεγγύης πρέπει να είναι άνεργος πριν την 30η Απριλίου του 2011 (έτσι ώστε να έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος μέχρι την 30η Απριλίου του 2012). Με την ίδια εγκύκλιο, τίθεται και μια δεύτερη προϋπόθεση: ο άνεργος να μην έχει εισοδήματα μέσα στο 2012 τα οποία να προέρχονται από ενοικίαση ακινήτων, ελεύθερο επάγγελμα κλπ. Αυτό βέβαια, θα κριθεί εκ των υστέρων, δηλαδή το 2013 όταν και θα υποβληθεί η φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2012.
  • Άνεργοι και επίδομα ΟΑΕΔ:
Το επίδομα ανεργίας δηλώνεται στον κωδικό 661 αν έχει καταβληθεί στον σύζυγο ή στον κωδικό 662 αν έχει καταβληθεί στη σύζυγο. Κανονικά το επίδομα ανεργίας δεν φορολογείται ως εισόδημα γι’ αυτό καλό θα είναι να το δηλώσετε ξεχωριστά και να μην το προσθέσετε στα υπόλοιπα εισοδήματά σας. Προσοχή όμως. Αν τα εισοδήματα από τις υπόλοιπες πηγές υπερβαίνουν τα 30.000 ευρώ (π.χ από ενοίκια, τότε και το επίδομα ανεργίας θα προστεθεί και θα φορολογηθεί με βάση την κλίμακα.
  • Άνεργοι και αποζημίωση απόλυσης:
Η αποζημίωση απόλυσης φορολογείται την ώρα που καταβάλλεται από τον εργοδότη. Μπορείτε να την εμφανίσετε στη φορολογική δήλωση για να αντιμετωπίσετε τα τεκμήρια. Θα πρέπει όμως το ποσό να γραφτεί στον κατάλληλο κωδικό. Αυτός είναι ο κωδικός 657. Αν αναγράψετε αλλού την αποζημίωση, τότε κινδυνεύετε να πληρώσετε εισφορά αλληλεγγύης και επί της αποζημίωσης απόλυσης κάτι που κανονικά δεν πρέπει να συμβεί.
  • Άνεργοι και τεκμήρια
Οι άνεργοι δεν απαλλάσσονται από τα τεκμήρια. Μπορούν όμως να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια. Αυτό γίνεται στην εφορία μετά την περίοδο των φορολογικών δηλώσεων. Εννοείται ότι αν έχετε πρόβλημα, καλό είναι να το αντιμετωπίσετε. Δηλαδή, να επικαλεστείτε τα ποσά από την αποζημίωση απόλυσης, τα ποσά από εισοδήματα προηγούμενων ετών και τα ποσά από το επίδομα ανεργίας προκειμένου να μην χρειαστεί να τρέχετε εκ των υστέρων.
  • Άνεργοι και ΕΕΤΗΔΕ
Δεν είναι ξεκάθαρο το τι θα συμβεί με το ΕΕΤΗΔΕ του 2012 και τους ανέργους. Υποτίθεται ότι υπάρχει μιασυνεργασία της ΔΕΗ με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και τον ΟΑΕΔ προκειμένου να δίδονται τα στοιχεία με όσους είναι γραμμένοι στα μητρώα των ανέργων. Όπως και πέρυσι όμως, το ενδεχόμενο να σταλεί το χαράτσι σε χιλιάδες ανέργους είναι ορατό. Αυτό θα φανεί μετά τις εκλογές όταν και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τον συγκεκριμένο φόρο.

ΠΗΓΗ: imoney

Χαλκίδα: Βρήκαν οχιά μέσα στο σπίτι τους!

Αξέχαστη θα μείνει η τρομακτική εμπειρία που έζησαν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στη Χαλκίδα, για μια 35χρονη γυναίκα και τα δυο ανήλικα παιδιά της που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με έναν ανεπιθύμητο επισκέπτη ο οποίος είχε τρυπώσει, ενώ έλειπαν.

Μάνα και παιδιά επέστρεφαν από το σχολείο και, μόλις μπήκαν στο σπίτι τους και πήγαν στην κουζίνα, «πάγωσαν». Πάνω στο τραπέζι ήταν κουλουριασμένη μια μεγάλη οχιά που, άγνωστο πώς, είχε καταφέρει να μπει στο σπίτι! Έντρομη η 35χρονη άρπαξε στην αγκαλιά τα παιδιά της και βγήκε πανικόβλητη στο δρόμο.

Στις φωνές της έτρεξαν περαστικοί για να δουν τι είχε συμβεί. Ένας από αυτούς αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος και μπήκε μέσα στο σπίτι, όπου βρήκε το ερπετό και κατάφερε να το εγκλωβίσει, να το πιάσει και να το απελευθερώσει στο φυσικό του περιβάλλον.

Αλιβέρι: Το αυτοκίνητο τούμπαρε μετά από τρελή πορεία

Όλοι έκαναν τον σταυρό τους όταν είδαν την τρελή πορεία του αυτοκινήτου που βλέπετε στη φωτογραφία. 


Αμέσως, περαστικοί και πυροσβέστεςπήγαν στο σημείο για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στις δύο κοπέλες που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο.

Όπως διαβάζουμε στο EviaNews, κάτω από συνθήκες που εξετάζει το αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου, το μαύρο αυτοκίνητο αναποδογύρισε. Το περιστατικό συνέβη έξω από την πόλη, στον δρόμο για Κύμη.

Οι δύο επιβάτες μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας Αλιβερίου και είναι καλά στην υγεία τους. Γλίτωσαν με λίγες γρατζουνιές...

Σοκ - Πατέρας σκότωσε τα τρία μικρά παιδιά του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε

Μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα των τριών νεκρών παιδιών της βρέθηκε μια γυναίκα στη Φινλανδία επιστρέφοντας από τη βόλτα που είχε βγει με το τέταρτο και μικρότερο παιδί της. Οσο για τον δολοφόνο... Ο ίδιος τους ο πατέρας, ο οποίος αφού σκότωσε τα ίδια του τα παιδιά, αυτοκτόνησε.

Το περιστατικό συνέβη στη δυτική Φινλανδία, και συγκεκριμένα στην πόλη Πόμαρκου, το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, το σενάριο ο δολοφόνος των τριών παιδιών να είναι ο ίδιος τους ο πατέρας αποτελεί την πιθανότερη εκδοχή. Ωστόσο, επειδή το κίνητρο της μαζικής δολοφονίας παραμένει αδιευκρίνιστο, εξετάζονται και άλλες πιθανότητες.

Τα τέσσερα πτώματα ανακαλύφθηκαν από την μητέρα των παιδιών, επιστρέφοντας από την επίσκεψη που είχε πάει παρέα με το τέταρτο παιδί, ένα βρέφος λίγων μηνών. Και τα τρία νεκρά παιδιά ήταν όλα κάτω από 7 ετών.

Σύμφωνα με το φινλανδικό τηλεοπτικό κανάλι YLE, τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί συνολικά επτά παρόμοιες δολοφονίες και για το λόγο αυτό το υπουργείο Εσωτερικών έχει ζητήσει να γίνει έρευνα για το πώς μπορούν να αποτρέπονται.

Λεφτά από το υπουργείο Εσωτερικών στο Δήμο Χαλκιδέων

Το ποσό των 16.762.677 ευρώ κατανέμει το υπουργείο Εσωτερικών σε οκτώ δήμους της χώρας, αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νομό δικαιούχους αυτών και για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2012 «και για όσο χρονικό διάστημα των μηνών αυτών καθίστανται δικαιούχοι λήψης αυτών», όπως σημειώνεται στην απόφαση του υπουργείου.

Το ανωτέρω ποσό κατανέμεται στους δήμους Τρικκαίων, Λιβαδέων, Κομοτηνής, Χαλκιδέων, Καλαμάτας, Αλεξανδρούπολης, Λαμιέων και Πατρέων.

VIDEO - O Λιάγκας και η παρέα του ξέχασαν ότι είναι στον αέρα...

Σχεδόν δέκα μέρες απέμειναν μέχρι να κατεβάσει ρολά η εκπομπή "Πρωινή mou"! Φτάνοντας προς το τέλος, η ομάδα έχει αρχίσει να χαλαρώνει...τόσο πολύ, ώστε σήμερα σχεδόν "ξέχασε" ότι είναι στον αέρα!

Ο Γιώργος Λιάγκας έτρωγε το προφιτερόλ, που έφερε ο Άκης! Η Φαίη Σκορδά σηκώθηκε από την θέση της και κυνηγούσε τον floor manager, η Σάσα Σταμάτη έκανε γκριμάτσες, η Μαίρη Συνατσάκη έκανε την φώκια και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος νοσταλγούσε στιγμές από την Κυλλήνη!

Η Φαίη προσπάθησε να επαναφέρει την τάξη λέγοντας: "Είμαστε στον αέρα" και σχεδόν ψιθυριστά λέει στον Γιώργο; "Μην τρως άλλο" για να πάρει την απάντηση "Το κάνω για τηλεοπτικούς λόγους".Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Πρωινό mou"

Και άλλη επίθεση σε δημοσιογράφο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση, που δέχτηκε στις 29 Μαΐου ο κοινοβουλευτικός συντάκτης Λάμπρος Παναγιώτου, από υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας.


Ο συνάδελφος δέχθηκε άνανδρη επίθεση, όταν προσπάθησε να αποτυπώσει με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου τη σύλληψη ενός Σομαλού μετανάστη αυθαίρετα και αναρμόδια, από έξι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίοι προσπαθούσαν να του βάλουν χειροπέδες.

Ο κ. Παναγιώτου, που βρέθηκε τυχαία στο σημείο, έγινε μάρτυρας στο περιστατικό και ενήργησε δημοσιογραφικά προσπαθώντας να αποτυπώσει τα όσα συνέβαιναν μπροστά του. Δυστυχώς, όμως, η ενέργειά του εξόργισε τον υπάλληλο, ο οποίος τον άρπαξε από το λαιμό, τον έβρισε με χυδαίο τρόπο και προσπάθησε με τη βία να του αποσπάσει το κινητό τηλέφωνο, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί για τη δημοσιογραφική του ιδιότητα!

Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι ανεπίτρεπτες και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές από τα όργανα της κρατικής εξουσίας, δεδομένου ότι όχι μόνο ο υπαίτιος υπάλληλος δεν τιμωρήθηκε, αλλά αντίθετα μετά την ανταλλαγή εκατέρωθεν μηνύσεων στο Αστυνομικό Τμήμα, ήταν ο δημοσιογράφος που παρέμεινε κρατούμενος επί έξι ώρες μετά το περιστατικό.

ΑΛΙΒΕΡΙ: 22χρονος νεκρός - Το Ι.Χ. "καρφώθηκε" σε ελιά...

Φωτό αρχείου

Σε μια ελιά καρφώθηκε με το σπορ αυτοκίνητό του ένας νεαρός 22 χρόνων και έχασε τη ζωή του.

 

Το 22χρονο παλικάρι άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, έξω από το Αλιβέρι κάτω από συνθήκες που εξετάζει το αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου.

 

Περαστικοί έτρεξαν αμέσως να βοηθήσουν το 22χρόνο παιδί αλλά δυστυχώς ήταν αργά μιας και είχε αφήσει την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στην θλίψη τους δικούς του ανθρώπους.

Αυτοψία: Η νέα κυβέρνηση, τα πρόσωπα, οι διαφορές και οι συγκλίσεις.

Η νέα κυβέρνηση, τα πρόσωπα, οι διαφορές και οι συγκλίσεις. Όλο το παρασκήνιο για τη σύσταση του νέου υπουργικού συμβουλίου. Ποιοι αναλαμβάνουν τα κρίσιμα υπουργεία και πότε ξεκινά το σκληρό παζάρι με την τρόικα; Ποια περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης αφήνουν οι δανειστές στη χώρα;

Στο στούντιο της εκπομπής με τον Αντώνη Σρόιτερ, ο Άδωνις Γεωργιάδης από τη Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Βαρεμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης από τη Δημοκρατική Αριστερά και η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή.

Ακόμη, βετεράνοι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της χώρας μιλούν για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Αυτοψία, την Τετάρτη, 20 Ιουνίου στις 24:00, στον Alpha.

Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Εκπαιδευτικών στη Χαλκίδα

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας με αφορμή το 15ο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την επωνυμία «Ακριτίδεια 2012» το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 26 έως και 29 Ιουνίου 2012 στο Δήμο Χαλκιδέων, διοργανώνει κοινή συνέντευξη τύπου – παρουσίαση των ομάδων, με τους συνδιοργανωτές του Πρωταθλήματος (Περιφερειακή ενότητα Εύβοιας, Δήμος Χαλκιδέων).

Η συνέντευξη τύπου – παρουσίαση των ομάδων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012 και ώρα 13.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής ενότητας Εύβοιας (Διοικητήριο Χαλκίδας, Χαινά 93).

Χορηγός επικοινωνίας: Oneiropagida2012
http://oneiropagida2012.blogspot.gr/

Αλλοδαποί από την πρώην ΕΣΣΔ οι δολοφόνοι του φαρμακοποιού – Στα ίχνη τους η ΕΛ.ΑΣ

Αδίστακτοι κακοποιοί από την πρώην ΕΣΣΔ που δεν διστάζουν να πυροβολούν με το παραμικρό προκειμένου να πραγματοποιήσουν το στόχο τους είναι οι δολοφόνοι του 52χρονου φαρμακοποιού στου Ρέντη.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως πρόκειται οι κακοποιοί έχουν κάνει άλλες δύο ληστείες σε Περιστέρι και Μενίδι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso το πιστόλι που χρησιμοποίησαν οι κακοποιοί είναι ανατολικής κατασκευής και είναι δύσκολο να βρεθεί στα χέρια ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Υπενθυμίζεται πως οι αδίστακτοι ληστές σκότωσαν εν ψυχρώ τον άτυχο φαρμακοποιό για να του αρπάξουν μία τσάντα που είχε 1.600 ευρώ.

Απόβαση Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα

Αυξημένο αναμένεται να είναι φέτος το κύμα των Ρώσων τουριστών που θα έρθει στην Ελλάδα για διακοπές. Ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν πως θα είναι μειωμένος ο αριθμός συγκριτικά με τις αρχικές προβλέψεις.

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Πλώτα, γενικού προξένου της Ελλάδας στην Μόσχα τον Μάιο εκδόθηκαν 84.469 βίζες, έναντι 69.526 τον αντίστοιχο μήνα του 2011.

Θετικά είναι και τα στοιχεία συνολικά για το πρώτο πεντάμηνο του έτους, κατά το οποίο εκδόθηκαν 127.393 θεωρήσεις, έναντι 107.480 την περυσινή χρονιά (αύξηση 18,5%).

Διέξοδος: Η νέα κυβέρνηση και τα πρόσωπα που θα την απαρτίζουν.

Η νέα κυβέρνηση και τα πρόσωπα που θα την απαρτίζουν. Οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις και το παρασκήνιο των επαφών του Αντώνη Σαμαρά με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας μετά το μήνυμα της κάλπης. Οι νέες ισορροπίες στη Βουλή και οι κινήσεις των κομμάτων για την οικονομία και τις υποχρεώσεις της χώρας που προκύπτουν από το Μνημόνιο. Οι αντιδράσεις από Ηνωμένες Πολιτείες και Βρυξέλλες. Τι ζητούν και τι παρέχουν οι Ευρωπαίοι εταίροι;

Στο στούντιο της εκπομπής, ο Γιάννης Μιχελάκης από τη Νέα Δημοκρατία, ο Πάνος Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πέτρος Ευθυμίου από το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Μπίστης από τη Δημοκρατική Αριστερά, συζητούν με τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και σχολιάζουν τις εξελίξεις. Μαζί τους ο Διευθύνων Σύμβουλος της marc, Θωμάς Γεράκης και ο Δήμος Βερύκιος.

Διέξοδος, την Τρίτη, 19 Ιουνίου στις 24:00, στον Alpha.

«Βλέπουν» Παλαιοκώστα πίσω από τις δύο ληστείες

Από ΤΑ ΝΕΑ - Κάντε ΚΛΙΚ πάνω στη ΦΩΤΟ για να μεγαλώσει
 ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΜΑΚΑΣ/ ΤΑ ΝΕΑ

Ομοιότητες με χτυπήματα του Βασίλη Παλαιοκώστα «βλέπουν» αστυνομικοί πίσω από τις δύο ληστείες που πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί σε υποκαταστήματα τραπεζών στις Σέρρες και την Καβάλα. Κοινός παρανομαστής των δύο ληστειών είναι η επίθεση που εξαπέλυσαν οι δράστες εναντίον αστυνομικών, χωρίς να απειληθούν ουσιαστικά με ενδεχόμενη σύλληψη.

Συνειρμούς με τη δράση του διαβόητου δραπέτη προκάλεσε επίσης ο βαρύς οπλισμός (Καλάσνικοφ) των ληστών και το κλεμμένο τζιπάκι, μάρκας VW Touareg, μοντέλο με το οποίο είχε εντοπιστεί στο παρελθόν ο Παλαιοκώστας.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση, ωστόσο, επισήμως διέψευδαν τις πληροφορίες ότι πίσω από το διπλό χτύπημα βρίσκεται ο γνωστός δραπέτης. «Αυτό προκύπτει από την εξέταση του σωματότυπου των δραστών που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας, καθώς και από την εκτίμηση ότι ο Παλαιοκώστας δεν θα πραγματοποιούσε μία τόσο ριψοκίνδυνη ενέργεια», ανέφερε αξιωματικός στα «ΝΕΑ». Επιπλέον, οι Αρχές άφηναν αργά χθες να εννοηθεί ότι διαθέτουν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών, γι' αυτό και υποβάθμιζαν τις πληροφορίες για συμμετοχή με φυσική παρουσία του Παλαιοκώστα.

Στον Ροδολίβο. Στις 8 χθες το πρωί, τρία άτομα έφτασαν με ένα κλεμμένο μαύρο τζιπ έξω από το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο χωριό Ροδολίβος Σερρών. Φορούσαν στρατιωτικές φόρμες, αλεξίσφαιρα γιλέκα και κουκούλες κι έσπασαν με βαριοπούλα την πρόσοψη της τράπεζας, που δεν είχε ανοίξει ακόμη. Οι τρεις ένοπλοι προσπάθησαν, χωρίς αποτέλεσμα, να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο και το μηχάνημα ΑΤΜ κι εξαφανίστηκαν άπραγοι με το τζιπ. Ταυτόχρονα, ένας τέταρτος συνεργός τους κατευθύνθηκε έξω από το τοπικό αστυνομικό τμήμα του χωριού σε απόσταση 400 μέτρων κι άρχισε να πυροβολεί με Καλάσνικοφ εναντίον του περιπολικού που ήταν σταθμευμένο στο προαύλιο. Αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά από τον πρώτο όροφο του κτιρίου, όπου στεγάζεται η υπηρεσία, ενώ τον ένοπλο κουκουλοφόρο παρέλαβε ένα πέμπτο μέλος της συμμορίας, με μοτοσικλέτα σύμφωνα με μαρτυρίες. Φεύγοντας πέταξαν ένα καπνογόνο στο προαύλιο του τμήματος.

Στην Κεραμωτή. Μιάμιση ώρα αργότερα, δύο από τα μέλη της συμμορίας εισέβαλαν πάνοπλοι στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Κεραμωτή Καβάλας. Εσπασαν την πρόσοψη και μιλώντας καλά ελληνικά ζήτησαν από τη διευθύντρια να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Για άγνωστο λόγο, που ερευνάται, ο συναγερμός της τράπεζας δεν χτύπησε, κι έτσι στα 15 λεπτά που παρέμειναν οι δράστες στο υποκατάστημα άρπαξαν συνολικά 250.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο, τα ταμεία και το ΑΤΜ, ενώ φεύγοντας πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό.

Λίγα λεπτά αργότερα, περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης εντόπισε το κλεμμένο μαύρο τζιπ έξω από την Καβάλα. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους καταδιώξουν, όμως τότε δύο κουκουλοφόροι κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και άρχισαν να πυροβολούν με Καλάσνικοφ προς το μέρος τους. Τελικά, κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ η Αστυνομία είχε στήσει χθες μπλόκα στο οδικό δίκτυο για τον εντοπισμό τους.

Κουβέλης: Προχωράμε αν υπάρξει σύμπτωση σε προγραμματικά θέματα και τη φερεγγυότητα των προσώπων

«Θα προχωρήσουμε αν υπάρξει σύμπτωση στα προγραμματικά θέματα και στη φερεγγυότητα των προσώπων», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντησή του με τον Ευ. Βενιζέλο.

«Αν υπάρξει στις επόμενες ώρες σύμπτωση στα προγραμματικά ζητήματα, σύμπτωση στη φερεγγυότητα των προσώπων προκειμένου να έχουμε την αναγκαία συνοχή μιας κυβέρνησης, θα προχωρήσουμε», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι οι διαδικασίες επιταχύνονται και ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση με συγκεκριμένο περιεχόμενο πολιτικής που πρέπει να ασκηθεί τόσο στο εσωτερικό, όσο και αναφορικά με την ανάγκη να υπάρξει διαπραγμάτευση, προκειμένου να έχουμε αποδέσμευση από δυσμενείς όρους και ρυθμίσεις του μνημονίου.

«Προτάσσονται κατά συνέπεια προγραμματικά ζητήματα. Αυτά είναι εκείνα που μπορούν να αποτελέσουν τον αποφασιστικό συνεκτικό ιστό για μια κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να δώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα προφανώς προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας η οποία είναι τεμαχισμένη», τόνισε ο κ. Κουβέλης ο οποίος είπε ότι αναφέρθηκε και στη φερεγγυότητα των προσώπων.

«Και με βάση τη χθεσινή συνάντηση που είχα με τον κ.Σαμαρά αναμένω να έχω πολύ συγκεκριμένα τις θέσεις του και σε σχέση με τα προγραμματικά ζητήματα τα οποία ανέδειξα. Η προγραμματική συμφωνία είναι το αποφασιστικό στοιχείο για συγκρότηση κυβέρνησης με σταθερότητα, αποτελεσματικότητα και προφανέστατα με μια πολιτική η οποία είναι δυνατόν να οδηγεί σε δρόμους διεξόδου από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η χώρα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο Δήμος Χαλκιδέων αποκλείστηκε από τα κοινοτικά προγράμματα

Απόφαση που διαλύει προνοιακές δομές και ευκαιρίες απασχόλησης. Και η Χαλκίδα θύμα του αποκλεισμού από τα κοινοτικά συγχρηματοδοτούμενα κοινωνικά προγράμματα του ΕΚΤ

Εκτός κοινοτικής χρηματοδότησης μένει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (μαζί με αυτήν του Νοτίου Αιγαίου), όπως αποκάλυψε μόλις την περασμένη Πέμπτη, ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουπακιώτη, η εξέλιξη αυτή αποτελεί μέρος της συμφωνίας που έχει συνάψει η προηγούμενη κυβέρνηση Παπαδήμου με την Τρόικα των δανειστών. Βασικό επιχείρημα στην απόφαση αυτή, είναι το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες Περιφέρειες έχουν στατιστικά υψηλότερο οικονομικό επίπεδο από το μέσο όρο της Χώρας κι άρα δεν μπορούν να εκταμιευτούν χρήματα από τα κοινωνικά κοινοτικά προγράμματα, τα οποία υλοποιούνται με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), προκειμένου  να καλυφθούν ανάγκες στις Περιφέρειες αυτές. 

Εξέλιξη που αφορά βεβαίως σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κι άρα και σε όλους τους Δήμους της Εύβοιας

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
Απόφαση που έρχεται σε μια άκρως δυσμενή οικονομική συγκυρία, με αυξημένες τις ανάγκες κοινωνικής πρόνοιας και που επιτείνει τα ήδη τεράστια προβλήματα φτώχειας και αποκλεισμού, τη στιγμή που αυτά τα κοινοτικά προγράμματα και οι συνοδές χρηματοδοτήσεις τους, θα συνέβαλαν στην ενίσχυση της απασχόλησης, στην κατάρτιση των ανέργων και την ενίσχυση των ασθενεστέρων!
Απόφαση που διαλύει κυριολεκτικά προνοιακές δομές και ευκαιρίες απασχόλησης , στερώντας από την περιοχή μας, όλα τα  κονδύλια που απευθύνονται σε ανέργους, μικρομεσαίους, ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες, μειονότητες κ.λ.π.
Απόφαση με την οποία, όλα τα προγράμματα κοινωνικής φροντίδας και απασχόλησης που λειτουργούν από Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις ή ακόμη και από τον ΟΑΕΔ, παύουν πλέον άμεσα να χρηματοδοτούνται και να λειτουργούν.
Χωρίς την παραμικρή περίσκεψη και την οποιαδήποτε πρόβλεψη, για το τι θα απογίνουν οι πολλοί ωφελούμενοι των προγραμμάτων αυτών αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτά!.
Χωρίς έγνοια για τις σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των ασθενέστερων πολιτών της περιοχής μας. Καθιστώντας τα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα ακόμη μεγαλύτερα και πιστοποιώντας την παντελή ουσιαστικά απουσία του Κράτους από το πλευρό των ασθενέστερων και εχόντων την μεγαλύτερη ανάγκη, συμπολιτών μας.

ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
Η απόφαση με την οποία και η Χαλκίδα μένει εκτός χρηματοδότησης για τα κοινωνικά κοινοτικά προγράμματα, τα οποία υλοποιούνται με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), δημιουργεί
τεράστια προβλήματα αφού ακυρώνει υφιστάμενα και άκρως επιτυχημένα προγράμματα καθώς και νέες ήδη εγκεκριμένες δράσεις.
Συγκεκριμένα στο Δήμο Χαλκιδέων, ακυρώνονται
Α. Υφιστάμενα προγράμματα, όπως:
1- Το «Βοήθεια στο Σπίτι»
Πρόγραμμα που λειτουργεί επί πολλά χρόνια και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 300 περίπου ανήμπορους συμπολίτες.
Η λειτουργία του προγράμματος παρατάθηκε έως τις 30 Σεπτεμβρίου και για τη συνέχεια προβλέπεται η μεταφορά της αρμοδιότητάς στο ΙΚΑ.
2- Το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Φροντίδας Τσιγγάνων
Πρόγραμμα που λειτουργεί επί πολλά χρόνια και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλο τον πληθυσμό των τσιγγάνων μονίμων κατοίκων του Δήμου σε επίπεδο ιατρικής πρόληψης, συμβουλευτικής και υποστήριξης.
3- Η Επιδότηση των Βρεφονηπιακών Σταθμών
Πρόγραμμα που επιδοτεί τη φιλοξενία βρεφών και νηπίων άπορων οικογενειών στους Βρεφονηπακούς Σταθμούς. Στην περίπτωση του Δήμου μας, αφορά σε περίπου 200 βρέφη και νήπια. Η περικοπή της επιδότησης αυτής (περίπου 600.000 ευρώ το έτος), θα σημάνει πρόσθετη επιβάρυνση χιλιάδων ευρώ για αυτές τις οικογένειες.
Β. Εγκεκριμένοι σχεδιασμοί και δράσεις, όπως:
1- Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας
Με συνολικό προϋπολογισμό 1.156.000 ευρώ.
Και συγκεκριμένα:
α. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
Νέα δομή, σε συνέργεια με την Πανευβοϊκή Φιλόπτωχο Αδελφότητα.
Με  5 απασχολούμενους και 150 ωφελούμενες οικογένειες, επί 24μηνο.
Με συνολικό προϋπολογισμό 170.000 ευρώ.
Η συγκεκριμένη δομή θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από το Δήμο.
β. ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ
Νέα δομή, σε συνέργεια με την Ελληνική Εταιρείας Νόσου Αλτσχάϊμερ & Συγγενών Διαταραχών.
Με  9 απασχολούμενους και 10 ωφελούμενα άτομα ημερησίως, επί 24μηνο.
Με συνολικό προϋπολογισμό 306.000 ευρώ.
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΥΠΝΩΤΗΡΙΟ
Νέα δομή, σε συνέργεια με την Ελληνική Εταιρείας Νόσου Αλτσχάϊμερ & Συγγενών Διαταραχών.
Με  7 απασχολούμενους και 50 ωφελούμενα άτομα ημερησίως, επί 24μηνο.
Με συνολικό προϋπολογισμό 238.000 ευρώ.
δ. ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ
Νέα δομή, σε συνέργεια με το Σύλλογο Πολυτέκνων Χαλκίδας & Περιχώρων.
Με  7 απασχολούμενους και 100 ωφελούμενα άτομα ημερησίως, επί 24μηνο.
Με συνολικό προϋπολογισμό 238.000 ευρώ.
ε. ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ
Νέα δομή.
Με  4 απασχολούμενους και ωφελούμενους όλους όσοι ενταχθούν σε εναλλακτικές συναλλαγές μέσω ανταλλαγών αγαθών και υπηρεσιών, επί 24μηνο.
Με συνολικό προϋπολογισμό 136.000 ευρώ.
στ. ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ
Νέα δομή, σε συνέργεια με το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.
Με  2 απασχολούμενους και ωφελούμενους όλους όσοι αναζητούν πληροφόρηση και υπηρεσίες διευκόλυνσης για τις Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, επί 24μηνο.
Με συνολικό προϋπολογισμό 68.000 ευρώ.
- Το σχέδιο δράσης έχει εγκριθεί και έχει συμφωνηθεί μέσω μνημονίου με τους συμπράττοντες φορείς. Είχε δε προγραμματιστεί σχετικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. με ημερομηνία έναρξης του σχεδίου δράσης την 1η Ιουλίου 2012.
2- Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο
για ανέργους, μέσω προγραμμάτων
για έργα κοινωφελούς χαρακτήρα και φροντίδας
στο αστικό και φυσικό περιβάλλον του Δήμου
Νέες δράσεις που δεν επικαλύπτονται από τις μόνιμες υπηρεσίες του Δήμου, με συμπράττοντα φορέα το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ)
Και συγκεκριμένα: εργασίες δασοπροστασίας και πυρασφάλειας, εργασίες καθαρισμού, συντήρησης, καλλωπισμού και φύλαξης περιοχών φυσικού κάλλους, περιαστικών χώρων πρασίνου, πολιτιστικών μνημέιων, σχολικών κτηρίων, εργασίες καθαρισμού δρόμων, οικοπέδων και ερειπωμένων κτηρίων, εργασίες συντήρησης δικτύων ύδρευσης και πεζοδρομίων, εργασίες συντήρησης και έργα μικρής κλίμακας για προσβασιμότητα των ΑμεΑ κ.α.
Με 314 ωφελούμενους, επί 12μηνο.
Με συνολικό προϋπολογισμό 1.015.000 ευρώ.
- Το σχέδιο δράσης έχει εγκριθεί στις 03/05/12 από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
3- Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες
στο πλαίσιο Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση στην Εύβοια
με τη στήριξη Νέων Επιχειρηματιών (ΤΟΠΕΚΟ)
Με το Δήμο, εταίρο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Εύβοϊκή συν-Εργασία».
Νέα δράση, με πεδίο αναφοράς την τοπική αγορά εργασίας και στόχο τη στήριξη της σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εργασίας.
Με ωφελούμενους ανέργους, νέους επιστήμονες και δραστηριοποιούμενους στη γεωργία, που θα προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να ιδρύσουν επιχειρήσεις που θα καλύπτουν διαπιστωμένες ανάγκες και χαρακτηριστικά και που θα προωθηθούν για επιδότηση από επενδυτικά κ.α. προγράμματα.
Με συνολικό προϋπολογισμό 760.000 ευρώ.
- Το σχέδιο δράσης έχει εγκριθεί στις 09/04/12 από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
4- Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης και Αυτοαπασχόλησης
σε τοπικό επίπεδο,  για ανέργους, μέσω προγραμμάτων
για υπηρεσίες κοινωφελούς χαρακτήρα και φροντίδας (ΤΟΠΣΑ)
Με το Δήμο, εταίρο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Εύβοϊκή Ανάπτυξη».
Νέα δράση, με πεδίο αναφοράς την τοπική αγορά εργασίας και στόχο τη στήριξη της σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εργασίας.
Με ωφελούμενους ανέργους και νέους επιστήμονες, που θα προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να αυτοαπασχοληθούν ή απασχοληθούν σε α) παροχή βοήθειας στο σπίτι σε άτομα που αναρρώνουν ή μη αυτοεξυπηρετούμενα β) φύλαξη κατ’ οίκον νηπίων και παιδιών γ) εξειδικευμένες περιβαλλοντικές και «πράσινες» υπηρεσίες.
Με 100 περίπου  ωφελούμενους.
Με συνολικό προϋπολογισμό 800.000 ευρώ.
- Το σχέδιο δράσης έχει κατατεθεί προς αξιολόγηση και έγκριση στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Γ. Προγράμματα του ΟΑΕΔ
Συγκεκριμένα, θα διακοπούν και τα Προγράμματα του ΟΑΕΔ για τους ωφελούμενους της περιοχής μας μακροχρόνια άνεργους, τους πλησίον στη σύνταξη άνεργους κ.λ.π.
Εξέλιξη αδιανόητη για μια περιοχή με αυξημένη την ανεργία. Εξέλιξη που εντείνει την απόγνωση ανθρώπων που καλούνται να βιώσουν ακόμη περισσότερο αποκλεισμό, ακόμη μεγαλύτερο αδιέξοδο.
ΝΑ ΑΡΘΕΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, με παρέμβασή του, ζήτησε τη σύγκληση ειδικής συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας για το θέμα.
Ώστε, συντονισμένα να ζητηθεί από τη νέα Κυβέρνηση να δώσει λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα, να άρει τον επαπειλούμενο αποκλεισμό των ασθενέστερων συμπολιτών μας από Προνοιακές Δομές και Ευκαιρίες Απασχόλησης και να συνεισφέρει, στο πλαίσιο των καθηκόντων της, στην –κατά κοινή αναγνώριση- απαιτούμενη ανακούφισή τους.

Οι σέξι ελληνίδες ηθοποιοί που έγιναν στρίπερ

Σε μια παραπαίουσα ελληνική κινηματογραφική βιομηχανία, λίγη «μυρωδιά» από σεξ μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στo box office. Όπως συμβαίνει με την ταινία Αθάνατη Πραγματικότητα, στην οποία οι Πατρίσια Περιστέρη(Φωτό) και Μαρία Κορινθίου υποδύονται τις στρίπερ.

«Υποδύομαι τον θεό Έρωτα. Ουσιαστικά, είμαι απροσδιόριστου φύλου, αλλά θα τον δούμε με θηλυκή μορφή. Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων θα είναι από κοινού με την Μαρία Κορινθίου, που υποδύεται τη θεά Αφροδίτη. Κατά τη μυθολογία μας, ο Έρωτας ήταν παιδί του Άρη και της Αφροδίτης. Στην πραγματικότητα της ταινίας, δουλεύουμε ως στρίπερ. Έχει διάφορες εκπλήξεις ο ρόλος», δηλώνει σχετικά η Πατρίσια Περιστέρη.

Η οποία, παρότι έχει κάνει στο παρελθόν σέξι φωτογραφήσεις (τις οποίες μετά αποποιήθηκε), πείθει λιγότερο ως σύμβολο του σεξ σε σχέση με την Μαρία Κορινθίου.

Εννοείται πως η ταινία και οφείλει να έχει και θα έχει σκηνή στριπτίζ. Αν και η Πατρίσια -που μόλις χώρισε από τον Γιώργο Σαμπάνη- δηλώνει «Θα είναι ένας sexy χορός. Δεν ξέρουμε ακόμα το αποτέλεσμα, γιατί δεν έχουμε ξεκινήσει τα γυρίσματα».

Μάλιστα, σύμφωνα με το Εγω Weekly, η Πατρίσια είναι ήδη αγχωμένη, καθώς ναι μεν έχει πάει για πλάκα σε στριπτιτζάδικο, άλλα «Δεν είμαι τόσο προχωρημένη. Η αλήθεια είναι ότι είχα σοκαριστεί λίγο, γιατί δεν περίμενα ότι θα έκαναν και ανδρικό στριπτίζ».

30 θέσεις εργασίας στην Εύβοια απο το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας» εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ ανακοίνωση πρόσληψης ανέργων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για 30 θέσεις εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.

Πιο συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) πρόκειται να προσλάβει άμεσα 30 ανέργους συνολικά, οι οποίοι θα απασχοληθούν σε θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας, σε έργα που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην Εύβοια.
Κάθε ωφελούμενος θα προσληφθεί σε θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης για χρονικό διάστημα 5 μηνών. Οι μηνιαίες αποδοχές των ωφελούμενων ανέρχονται σε 625 ευρώ καθαρά.
Σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις συμμετοχής οι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ με ατομικό εισόδημα έως 10.500 ευρώ.
Η επιλογή των ανέργων θα γίνει με μοριοδότηση που θα αφορά τις εξής κατηγορίες κριτηρίων:

1. Κατάσταση ανεργίας (π.χ. Μακροχρόνια ανεργία, Νέοι άνεργοι, κτλ) 2. Οικογενειακή Κατάσταση (π.χ. Μονογονεϊκή οικογένεια, άνεργοι και οι 2 σύζυγοι, αριθμός προστατευόμενων μελών)
3. Οικογενειακό εισόδημα (ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος)
4. Κατάσταση υγείας (πριμοδότηση ΑμΕΑ)
5. Εντοπιότητα (για τους κατοίκους της Εύβοιας)

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής και τα αντίστοιχα δικαιολογητικά στην έδρα του Περιφερειακού Παραρτήματος Στερεάς Ελλάδας του ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ είτε αυτοπροσώπως (καθημερινά από 9:00 έως 15:00) είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή προς:

ΙΝΕ ΓΣΕΕ
«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΧ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΝΟΜΟΣ EYBOIΑΣ»
 υπόψη κου Βογιατζή Σπύρου
ΡΟΖΑΚΗ ΑΓΓΕΛΗ 59 ΛΑΜΙΑ - 35100

Η υποβολή αιτήσεων στο ΙΝΕ ΓΣΕΕ θα ξεκινήσει την Δευτέρα 25 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 4 Ιουλίου. Στην περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής το εμπρόθεσμο κρίνεται βάσει της σφραγίδας του ταχυδρομείου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ (22310 51777) καθημερινά (9:00 έως 15:00).
Επισημαίνεται τέλος ότι προσφερόμενες θέσεις ανά ειδικότητα, η αίτηση και οι οδηγίες συμπλήρωσης είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (asep.gr).

Εχασε ένα νεφρό μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό του

Ενας 25χρονος από την Αίγυπτο που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στα Χανιά στην πλατεία Τάλως έχασε το νεφρό του, αφού οι γιατροί προχώρησαν στην αφαίρεση του ενός νεφρού γιατί κινδύνευε η ζωή του.

Τώρα η αστυνομία ερευνά τα πιθανά κίνητρα των δραστών, ενώ από μέλη που ανήκουν στο κοινωνικό στέκι μεταναστών, η επίθεση χαρακτηρίζεται ως ρατσιστική.

Η επίθεση σε βάρος του Αιγύπτιου είναι η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες στα Χανιά, καθώς όπως καταγγέλθηκε στις αρχές, το βράδυ του Σαββάτου, άγνωστοι δράστες στην παραλία της Νέας Χώρας είχαν τραυματίσει δύο άστεγους Αλγερινούς που μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Χανίων.

VIDEO: Αρχηγός κόμματος είπε βλάκες τους Καμπουράκη – Οικονομέα!

Είστε βλάκες!, είπε νέτα - σκέτα στους παρουσιαστές του «Κοινωνία Ώρα Mega» ένας εκ των καλεσμένων τους και οι Καμπουράκης – Οικονομέας συμφώνησαν μαζί του ότι είναι!

Η εκπομπή έβγαλε τηλεφωνικά τον πρόεδρο του κόμματος «Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.)», που στις εκλογές έλαβε 1 ψήφο.

Έξω φρενών έγινε ο 83χρονος πρόεδρος του κόμματος, Μιλτιάδης Τζατζαλίδης, καθώς θεώρησε ότι οι παρουσιαστές τον ειρωνεύονται, αμφισβητώντας την  πορεία του στην πολιτική: «είστε βλάκες!», φώναξε λίγο πριν το τέλος της σύνδεσης.

«Συμφωνούμε!», είπε ο Δημήτρης Καμπουράκης, ενώ ο Γιώργος Οικονομέας πρόσθεσε «κι εμείς το λέμε ότι είμαστε βλάκες, όχι μόνο εσύ!».

Δείτε το βίντεο

Τον έπιασε vα κλέβει και ο ιδιοκτήτης του γέμισε το καλάθι τρόφιμα!

Συνέβη στην Μυτιλήνη.

Ένας κύριος σε σούπερ-μάρκετ της περιοχής, έκλεψε ένα γάλα κι ο καταστηματάρχης που τον έπιασε… του γέμισε ένα καρότσι τρόφιμα για την οικογένειά του…


Αυτά τα βλέπουν κι άλλοι και να παραδειγματιστούν. Οι άνθρωποι πεινάνε. Ας βοηθήσουμε όσοι μπορούμε.

Αλληλεγγύη από Έλληνα σε Έλληνα, είναι το τελευταίο μας χαρτί για τη σωτηρία του ΛΑΟΥ μας.

Σουλτς: Περισσότερος χρόνος και όχι χρήματα για την Ελλάδα

«Ήδη τα 130 δισεκατομμύρια είναι πάρα πολλά λεφτά», σημείωσε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης, Μάρτιν Σουλτς, σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας ARD, αναγνωρίζοντας πάντως ότι «η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την επιστροφή των δανείων».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα περαιτέρω οικονομική βοήθεια, ωστόσο τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης περισσότερου χρόνου για την αποπληρωμή των δανείων.

«Ήδη τα 130 δισεκατομμύρια είναι πάρα πολλά λεφτά», σημείωσε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας ARD, αναγνωρίζοντας πάντως ότι «η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την επιστροφή των δανείων». Ενδεικτικά, ανέφερε το γεγονός ότι τον Οκτώβριο υπάρχουν προθεσμίες «για τις οποίες γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα», άρα, όπως είπε, πρέπει να υπάρξει επιμήκυνση. «Ήδη», πρόσθεσε, «το έχει αναφέρει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Χρειάζονται όμως και επενδύσεις που θα δημιουργήσουν ανάπτυξη και απασχόληση. Σε αυτό το θέμα, παραδέχθηκε, «το μνημόνιο δεν είναι αρκετά σαφές και θα πρέπει να συγκεκριμενοποιήσουμε πού μπορούν να γίνουν αυτές οι επενδύσεις».

Όπως εξάλλου επεσήμανε, οι υποσχέσεις της ΕΕ δεν πρέπει να εξαντλούνται μόνο στο να δοθούν λεφτά και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθεί στην Ελλάδα τεχνογνωσία για να μεταρρυθμίσει την διοίκησή της, ώστε να γίνει η χώρα πιο ανταγωνιστική, αλλά και στην κατάρτιση προγράμματος δανείων για Έλληνες επιχειρηματίες».

Ο Μάρτιν Σουλτς χαρακτήρισε «θετικό μήνυμα» τη δέσμευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τήρηση των υποχρεώσεων της χώρας, ενώ ερωτηθείς τι περιμένει ο ίδιος από τον κ. Σαμαρά, απάντησε: «Να μπορούμε να βασιστούμε σε αυτόν, διότι υπενθυμίζω ότι στην κυβέρνηση Παπανδρέου ο ίδιος έλεγε όχι σε όλα, σε τέτοιο βαθμό που ούτε η ίδια η Μέρκελ δεν μπορούσε να τον μεταπείσει». «Τώρα παίρνει "πίστωση εμπιστοσύνης", αλλά πρέπει να αποδείξει ότι το εννοεί σοβαρά», κατέληξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι Έλληνες να πληρώνουν τους φόρους τους, τονίζει ο Σουηδός πρωθυπουργός

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ κάλεσε τους Έλληνες να πληρώνουν τους φόρους τους αν θέλουν να διατηρήσουν το ευρώ, όπως δημοσιεύει η οικονομική εφημερίδα... Dagens Industri (DI).

Παράλληλα επεσήμανε ότι ο κίνδυνος για την Ελλάδα δεν έμεινε πίσω, προσθέτοντας ότι είναι σε εξέλιξη πολλές διαπραγματεύσεις.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, εκτίμησε ότι η νίκη της φιλοευρωπαϊκής δεξιάς καθιστά δυνατό το σχηματισμό κυβέρνησης στην Αθήνα, γεγονός που βελτιώνει τις πιθανότητές της χώρας να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Ο ίδιος επανέλαβε την αντίθεσή του στα ευρωομόλογα, τα οποία θεωρεί ως κακή μέθοδο για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σε αυτό το σημείο πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν περισσότερες εθνικές μεταρρυθμίσεις για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα αντί να τονωθούν τεχνητά οι οικονομίες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Τα ευρωομόλογα στέλνουν λάθος μηνύματα σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, ενώ συμπλήρωσε ότι μια τέτοια ενέργεια θα οδηγούσε σε υψηλότερα επιτόκια δανεισμού για τις χώρες που είναι καλοί διαχειριστές, ενώ οι χώρες που πρέπει να προβούν σε μεταρρυθμίσεις, θα δουν τα επιτοκιά τους να μειώνονται τεχνητά ανοίγοντας το δρόμο για την υπερκατανάλωση.
parapolitika.gr

Μεγάλος νικητής των εκλογών η ΝΕΤ

Μεγάλος νικητής αναδεικνύεται η ΝΕΤ η οποία βρίσκεται πρώτη στο διάστημα από 20.00 ως τα μεσάνυχτα, δεύτερη το πρωί με πρώτο τον ΑΝΤ1 (Γιώργος Παπαδάκης) και τρίτη στο πρόγραμμα όλης της ημέρας, αλλά σε απόσταση αναπνοής από τον ΑΝΤ1 και ελάχιστα πίσω από το Mega.

Ο ALPHA εμφανίζεται να κερδίζει από 17.00 ως 20.00, αλλά ως τις 17.45 έπαιζε το «Τζένη- Τζένη». Ουσιαστικά το Mega εμφανίζεται νικητής μόνον την ώρα του exit poll και για μία ώρα αργότερα.  

Αναλυτικά, στο σύνολο του κοινού, όλη την ημέρα:

MEGA 15,8%
ANT1 15%
NET 14,9%
ALPHA 13%
ΣΚΑΪ 11,1%
STAR 8,1%

Πρωινή ζώνη:


ANT1 20,1%
NET 17%
MEGA 15,8%
ΣΚΑΪ 13,2%
STAR 10,1%
ALPHA 5,6%

Εκλογές:


17:00-20:00

ΑLPHA 17,6%
MEGA 17,4%
ΣΚΑΪ 14,8%
ΑΝΤ1 14,2%
ΝΕΤ 12,6%
STAR 6,3%

20:00-21:00

NET 23,2%
MEGA 20,4%
ANT1 17,1%
ALPHA 15,2%
ΣΚΑΪ 8,8%
STAR 3,7%

21:00-00:00

NET 17,7%
ANT1 16,2%
MEGA 16%
NET 14%
ALPHA 12,1%
ΣΚΑΪ 6,4%
STAR 5,6%

 http://newpost.gr/

Οπλισμό μιας... μεραρχίας είχε στο σπίτι του 37χρονος

Συνελήφθη σήμερα το πρωί, στη Θήρα Σαντορίνης ένας 37χρονος ο οποίος κατείχε παράνομα όπλα, πυρομαχικά, αλλά και είδη... πολεμικού υλικού!

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα παραδόθηκε από τον 44χρονο φίλο του στο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, ο παρακάτω οπλισμός που μόνο με «οπλοστάσιο» μεραρχίας μπορεί να συγκριθεί:

Ένα πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov, το οποίο έφερε ένα γεμιστήρα και ήταν έτοιμο προς χρήση
Δυο πιστόλια τα οποία έφεραν αντίστοιχα γεμιστήρες και ήταν έτοιμα προς χρήση
Ένας γεμιστήρας πολεμικού όπλου
Ένας πυροκροτητής
Διακόσια ενενήντα πέντε φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων
Δέκα οκτώ φυσίγγια κυνηγετικού όπλου
Πενήντα δυο κάλυκες
Τέσσερις βολίδες
Εννέα πλαστικά δοχεία που περιείχαν πυρίτιδα βάρους 4.400 γραμμαρίων
Διάφορα παρελκόμενα είδη οπλισμού-εξοπλισμού.
Τα όπλα τα παρέδωσε ο ίδιος ο 37χρονος στο φίλο του και στη συνέχεια με αυτοτραυματίστηκε με δύο μαχαίρια. Ο 37χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Θήρας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
newpost.gr

19χρονος απειλούσε και έπαιρνε λεφτά από 14χρονο

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον νεαρό, που με τη βία, είχε πάρει λεφτά από τον 14χρονο, τρεις φορές το τελευταίο διάστημα.


Σε βάρος του 19χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστειες κατά εξακολούθηση αλλά δε συνελήφθη γιατί είχε περάσει το διάστημα του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, με σωματική βία στο 14χρονο, κατάφερνε να του παίρνει τα χρήματα.

Συγκεκριμένα:

Την 1-5-2012 το απόγευμα, στην Πάτρα, του πήρε 50 ευρώ
Την 31-5-2012 το απόγευμα, στο Μιντιλογλι, του πήρε 100 ευρώ
Την 8-6-2012 το μεσημέρι στην Παραλία Π

Εθελοντές κατασκόπους με... γνώση ελληνικών ζητούν τα Σκόπια

Αγγελία στον επίσημο ιστότοπό της έβαλε η Υπηρεσία Πληροφοριών της ΠΓΔΜ.


Στην αγγελία αναγράφεται ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών ζητά πέντε εθελοντές οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν στην υπηρεσία για διάστημα έξι μηνών. Στις προϋποθέσεις αναφέρεται ότι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι είτε νομικής, είτε πολιτικών επιστημών, είτε ηλεκτρονικών υπολογιστών είτε οικονομικών σπουδών, είτε να γνωρίζουν ασιατικές γλώσσες ή την ελληνική γλώσσα. Οι εθελοντές θα πρέπει να μην είναι μεγαλύτεροι των 30 ετών, να γνωρίζουν αγγλικά και να χειρίζονται ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Το θέμα προβάλει σήμερα στο πρωτοσέλιδο της και η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα των Σκοπίων «Φόκους» (Focus) με τίτλο «Αναζητούνται εθελοντές κατάσκοποι για την Ελλάδα;!»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι είναι περίεργο το γεγονός ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών ζητά εθελοντές και ακόμη πιο περίεργο το ότι κάποιοι από αυτούς πρέπει να γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών της ΠΓΔΜ ανήκει στις αρμοδιότητες του εκάστοτε Προέδρου Δημοκρατίας της χώρας.

BINTEO - Μπέζος: Το χαστούκι του Κασιδιάρη συμβολίζει ότι χτυπάει κάτι κατεστημένο

Για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις 17 Ιουνίου αλλά και για τη βιαιοπραγία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μίλησε ο δημοφιλής ηθοποιός Γιάννης Μπέζος στην εκπομπή «Πρωινό mou».

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά, ο ηθοποιός, ο οποίος ήταν και υποψήφιος βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ σε μη εκλόγιμη θέση, βέβαια, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας,  σχολίασε την πτώση του ποσοστού του ΚΚΕ σε σχέση με την αντίστοιχη άνοδο της Χρυσής Αυγής.

«Η απώλεια του ΚΚΕ είναι προς τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορώ να φανταστώ ότι πήγε αλλού. Η εμμονή του ΚΚΕ στο δεν συμμετέχω πουθενά του στοίχισε. Δεν είναι καιροί να λέμε δεν συμμετέχω και κάθομαι και πετροβολώ. Δεν είναι απάντηση αυτή, δεν είναι καιροί για τέτοιες πολυτέλειες», είπε χαρακτηριστικά σε μια προσπάθεια να δώσει μια εξήγηση για την πτώση του ποσοστού του ΚΚΕ.

Ερωτώμενος για την άνοδο του ποσοστού του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο Γιάννης Μπέζος, σημείωσε καταρχάς ότι η Χρυσή Αυγή «είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο». «Πέρα από την ιδεολογική της θέση η οποία είναι δεδομένη», συνέχισε «προτάσσει μια συμπεριφορά που είναι πάρα πολύ δυναμική και η οποία εκφράζεται και με ακρότητες».

Οταν ερωτήθηκε από τον Γιώργο Λιάγκα για το αν το χαστούκι μέτρησε θετικά, ο δημοφιλής ηθοποιός απάντησε «Ναι, βεβαίως, το βλέπουμε». Την απάντηση του στήριξε λέγοντας πως «αλλιώς θα υπήρχε μια απώλεια, θα έλεγε κανείς ότι αυτή η συμπεριφορά καταδικάζεται. Το χαστούκι δεν σημαίνει ότι κάποιος χτύπησε κάποιον συνάνθρωπό μας. Συμβολίζει ότι χτυπάει κάτι κατεστημένο που τόσο καιρό ενοχλεί».

«Θα μου πείτε ότι αυτή η μετάφραση είναι απλοϊκή. Απλοϊκή – ξεαπλοϊκή, αυτό πιάνει καρπό σε ορισμένους», συνέχισε.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως «η δυναμική της Χρυσής Αυγής δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη», εξηγώντας πως εννοεί το ποσοστό της που είναι σχεδόν 7%.

«Ελέγχεται, όμως, αυτό, θέλω να πω θα μπουν στη Βουλή αυτοί οι άνθρωποι, θα ελεγχθούν με τοντ τρόπο τους, με τη στάση τους», κατέληξε.
Enhanced by Zemanta

"Έσβησε" ο Αλκέτας Παναγούλιας

Σε ηλικία 78 ετών, ο Αλκέτας Παναγούλιας απεβίωσε στο σπίτι του, λίγο έξω από την Ουάσιγκτον. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Φτωχότερο είναι πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Αλκέτα Παναγούλια στο σπίτι του στην περιοχή Βιένα, λίγο έξω από την Ουάσινγκτον.

Ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής της τελευταίας 50ετίας, όπως είχε ανακηρυχθεί, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα και δύσκολα έβγαινε από το σπίτι του.

Είναι ο προπονητής που οδήγησε την Ελλάδα για πρώτη φορά σε τελική φάση Κυπέλλου Εθνών (το 1980), αλλά και σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου (το 1994).

Η κηδεία του θα γίνει στην Ουάσιγκτον, αν και υπήρξε η σκέψη η σορός του να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε για την καριέρα του Αλκέτα Παναγούλια, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής:

Ποδοσφαιριστής
Το 1949 εντάχθηκε στους μικρούς του Άρη και στο τέλος του 1951, σε ένα τουρνουά Χριστουγέννων πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, σε ηλικία 17 ετών. Ξεκίνησε την καριέρα του ως αριστερός εξτρέμ, αλλά σύντομα καθιερώθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Πολλές φορές χρειάστηκε να αγωνιστεί και στο κέντρο της άμυνας, λόγω των σημαντικών προσόντων που διέθετε. Διετέλεσε και αρχηγός του Άρη.

Τη δεκαετία του '50 κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης με την φανέλα των κιτρίνων, το 1953 και το 1959, στα οποία συνέβαλε τα μέγιστα. Πέτυχε συνολικά 13 γκολ για το τοπικό πρωτάθλημα, 3 για το Κύπελλο Ελλάδας και 10 για το εθνικό πρωτάθλημα.

Το 1962, σε ηλικία 28 ετών, ανακοίνωσε στους συμπαίκτες του ότι θα έφευγε για τις Η.Π.Α., αποδεχόμενος την πρόσκληση της ομάδας Ελλήνων ομογενών "Greek American" της Νέας Υόρκης, συνεχίζοντας παράλληλα εκεί και τις σπουδές του

Προπονητής
Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα απο την ελληνοαμερικάνική ομάδα Atlas Soccer Club με την οποία κατέκτησε το US Open Cup 3 φορές (1967, 1968, 1969).

Το 1972 ανέλαβε βοηθός του προπονητή της Εθνικής Ελλάδος Μπίλυ Μπίγκχαμ και το 1973 τον αντικατέστησε αναλαμβάνοντας πρώτος προπονητής έως το 1981.

Τον Φεβρουάριο του 1975 κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του Άρη, διατηρώντας παράλληλα και τα καθήκοντα του ομοσπονδιακού προπονητή. Έβγαλε από το αγωνιστικό αδιέξοδο τους κιτρίνους, οι οποίοι κατάφεραν να τερματίσουν στην 6η θέση του πρωταθλήματος.

Σημείωσε την μεγάλη επιτυχία της πρόκρισης της Εθνικής Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1980 στην Ιταλία που ήταν και η πρώτη διάκριση στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδος. Στα τελικά του Euro 1980 οδήγησε την Εθνική Ελλάδος σε τρεις αξιοπρεπείς εμφανίσεις απέναντι στα φαβορί του θεσμού.

Από το 1981 έως το 1983 υπήρξε προπονητής του Ολυμπιακού και κερδισε 2 πρωταθλήματα το 1982 και το 1983. Το διάστημα 1983-1985 ανέλαβε προπονητής της Εθνικής Ομάδας των ΗΠΑ. Το 1984 ήταν προπονητής της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ στην Ολυμπιάδα του Λος Άντζελες. Στη συνέχεια ανέλαβε και πάλι τον Ολυμπιακό και κερδίζει ένα ακόμα πρωτάθλημα το 1987, που έμελε να είναι και το τελευταίο πριν τα πέτρινα χρόνια της ομάδας, καθώς και το Σούπερ Κύπελλο.

Το 1988 κλήθηκε να καθίσει για τρίτη φορά στον πάγκο του Άρη. Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν τερμάτισε στην 7η θέση του πρωταθλήματος. Την σεζον 1989-1990 συνεχίζει στον πάγκο του Άρη αλλά τον Ιανουάριο του 1990 απομακρύνθηκε απο την τεχνική ηγεσία μετά την ισοπαλία με τον Ιωνικό (1-1).

Το 1992 ανέλαβε και πάλι την Εθνική Ελλάδος και σημείωσε ξανά μια μεγάλη επιτυχία οδηγώντας την Εθνική στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994. Ασφαλώς η επιτυχία θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν η Εθνική Ελλάδος δεν αντιμετώπιζε μερικές από τις πιο ισχυρές ομάδες του θεσμού σύμφωνα με τα μετέπειτα αποτελέσματα και δεν προδιδόταν από την απειρία της.

Το διάστημα 1996-1998 ανέλαβε τον Ηρακλή.

Τον Απρίλιο του 1999 αναλαμβάνει για 4η φορά τον Άρη και με 6 σερί νίκες τα τελευταία 8 παιχνίδια κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα στην 6η θέση και να εξασφαλίσει την έξοδο στο Κύπελλο Ουέφα. Ο ίδιος όμως δεν θέλησε να συνεχίσει και την επόμενη περίοδο.

Πρόεδρος του Άρη

Η αποχώρηση του μεγαλομετόχου του Άρη Δημήτρη Κοντομηνά και η πώληση των μετοχών στον Γιάννη Ζαχουδάνη στις 12 Ιουλίου 2001 προκάλεσε διοικητική αναταραχή στην ομάδα του Άρη. Το καλοκαίρι του 2002 ο Αλκέτας Παναγούλιας επέστρεψε για να βοηθήσει τον Άρη απο τη θέση του προέδρου με σύμβουλο τον Λάμπρο Σκόρδα. Συστάθηκε "οικουμενική διοίκηση" με στόχο να μην καταρρεύσει η ΠΑΕ. Ωστόσο, ο Παναγούλιας διατήρησε για λίγο καιρό το πόστο του προέδρου και αποχώρησε, έχοντας προηγουμένως εκφράσει τις διαφωνίες του σε διάφορα θέματα, μεταξύ αυτών και της δαπανηρής μεταγραφής του Μαροκινού ποδοσφαιριστή Σαλαχεντίν Μπασίρ, ο οποίος εντάχθηκε στον Άρη με προβλήματα τραυματισμού. Ο Παναγούλιας προτίμησε να αποχωρήσει και να αποστασιοποιηθεί απο τα γεγονότα "για το καλό του Άρη" όπως τόνισε.

Διακρίσεις:

1980 Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

1994 Συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο

1982 Πρωτάθλημα Ελλάδας

1983 Πρωτάθλημα Ελλάδας

1987 Πρωτάθλημα Ελλάδας
πηγή: Βικιπαίδεια

Βερολίνο προς Αθήνα: Αναδιαπραγμάτευση τέλος, δεν κάνουμε εκπτώσεις!

Λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος, το Βερολίνο «στηλώνει τα πόδια» και ξεκαθαρίζει ότι υπάρχουν ελάχιστα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου.

Σε μια προσπάθεια να μετριαστούν οι προσδοκίες στην Αθήνα, Γερμανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι το Βερολίνο αναμένει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει πιστά τους όρους όσων έχουν συμφωνηθεί, όρους οι οποίοι παραμένουν «εκτός διαπραγμάτευσης».

«Δεν είναι ώρα να κάνουμε εκπτώσεις στην Ελλάδα» φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος της καγκελαρίας στο πρακτορείο ειδήσεων, προσπαθώντας να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο που δημιούργησαν οι δηλώσεις του Γκίντο Βεστερβέλε περί παροχής στην Αθήνα «περισσότερου χρόνου για μεταρρυθμίσεις».

«Οι δηλώσεις του Βεστερβέλε, που ανήκει στους Φιλελεύθερους και όχι στους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, δεν εκφράζουν την ευρύτερη κυβερνητική γραμμή», είπαν ανωνύμως στο Reuters κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Σχετικά με μία επιμήκυνση του Μνημονίου με μετάθεση των δημοσιονομικών στόχων του, μία από τις πηγές αυτές είπε: «Ξεχάστε το. Κάτι τέτοιο θα μας οδηγούσε πιο κοντά σε ένα τρίτο πακέτο για την Ελλάδα και απέχουν πάρα πολύ από κάτι τέτοιο. ... Φυσικά θα συνομιλήσουμε με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στο τραπέζι».

Η Αλεξανδράτου σε εβδομάδα ελληνικού πορνό στο Παρίσι

Οι δρόμοι του Παρισιού και των υπόλοιπων γαλλικών πόλεων έχουν γεμίσει από διαφημιστικά μπάνερ που διαφημίζουν την νέα τσόντα της Τζούλιας, η οποία παρακινεί το γαλλικό κοινό να μας δώσει μια «χείρα βοήθειας». Και όλα αυτά λίγες μέρες μετά την ποινική δίωξη που άσκησε εναντίον της ο εισαγγελέας του ΣΔΟΕ.

Οι κάτοικοι του Παρισίου έχουν την «χαρά» να ξεκινούν την εβδομάδα τους βλέποντας παντού διαφημιστικά για την νέα πορνο-ταινιά της Αλεξανδράτου, με μήνυμα «Βοηθήστε την Ελλάδα, πορνό 100% ελληνικό». Ενώ ταυτόχρονα -σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος- διαφημίζεται και η εβδομάδα ελληνικού πορνό.

Όλα λίγες μέρες μετά την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που άσκησε εναντίον της ο εισαγγελέας του ΣΔΟΕ για την υπόθεση των ερωτικών DVD και το γεγονός ότι εκείνη δήλωσε πως επρόκειτο για προσωπικές της στιγμές (άρα δεν εισέπραξε αμοιβή), ενώ ο ιδιοκτήτης της εταιρείας παραγωγής προσκόμισε ιδιωτικό συμφωνητικό, βάσει του οποίου η αμοιβή της ήταν 150.000 ευρώ.
Αν τελικά -μετά την έρευνα του ανακριτή- βρεθεί ένοχη θα κριθεί προφυλακιστέα.

Η σύζυγος του Μιχαλολιάκου είναι ξαδέρφη της Κανέλλη - «Μικρές κάναμε παρέα»

Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημεριανή Μελέτη» αποκάλυψε πως με την βουλευτή του ΚΚΕ είναι μακρινές ξαδέρφες και μικρές έκαναν υποχρεωτικά παρέα. Παράλληλα αναφερόμενη στην επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη και την Ρένα Δούρου είπε πως ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής καλά τους έκανε και τους επιτέθηκε.

«Ο κύριος Κασιδιάρης δέχτηκε μια προσωπική επίθεση, ήταν προγεγραμμένο αυτό να γίνει και πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος με αξιοπρέπεια αντιδρά έτσι είτε ο άλλος είναι γυναίκα είτε άντρας... επιτέθηκε πρώτη η κυρία Κανέλλη».

Ακόμα, δήλωσε πως δεν είναι φεμινίστρια υποστήριξε πως η Λιάνα Κανέλλη είναι και εύσωμη και έτσι όταν έσπρωξε τον Ηλία Κασιδιάρη θα μπορούσε να τον ρίξει κάτω, γιατί μπορεί να είναι δυνατός, αλλά μπορεί να αντέξει να σηκώσει μέχρι έναν συγκεκριμένο αριθμό κιλών.

Πρόσθεσε μάλιστα πως οι άνθρωποι που τάχθηκαν υπέρ του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής μέχρι σήμερα ήταν τα μέλη της οργάνωσης και φυσικά ο αρχηγός τους Νίκος Μιχαλολιάκος. Κανείς δεν θεώρησε απαράδεκτο το γεγονός ότι το θύμα ήταν μία γυναίκα. Μάλιστα, σήμερα, μία γυναίκα της Χρυσής Αυγής λέει την δική της άποψη πάνω στο θέμα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...