Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

54χρονη πάλεψε με τον "εισβολέα" και τον έτρεψε σε φυγή

Το θάρρος της έγινε η αφορμή να τραπεί σε φυγή ο επίδοξος κλέφτης.


Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στηνΥποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου η 54χρονη γυναίκα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα άγνωστος δράστης που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, παραβίασε παράθυρο του σπιτιού της και μπήκε με σκοπό την κλοπή.

Η 54χρονη, η οποία βρισκόταν μέσα , αντιλήφθηκε την παρουσία του δράστη ο οποίος της κατάφερε χτυπήματα με τα χέρια, τραυματίζοντας την ελαφρά και τράπηκε σε φυγή πεζός, χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε.

Η 54χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη βρίσκονται σε εξέλιξη. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
 
 cretalive.gr

Αυτοί είναι οι 4 ελληνοαμερικάνοι κρoίσοι που θα ρίξουν 100 εκατ. δολάρια στην αγορά

Από αριστερά:  Ντιν Μητρόπουλος, Τζορτ Στάμας, Τζόρτζ Σακελλάρης,Τζον Κάλαμος
Η επίσκεψη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, στην Ελλάδα, στα πλαίσια εκδήλωσης της οργάνωσης «Ελληνική Πρωτοβουλία», στοχεύει να δώσει μία ανάσα ανακούφισης στο διάτρητο οικονομικό σύστημα της χώρας, αλλά και να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη.

Συνοδεία του Κλίντον, θα είναι μία ομάδα ισχυρών επιχειρηματιών, ελληνικής καταγωγής, που ζουν και διαπρέπουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και εμφανίζονται διατεθειμένοι να επενδύσουν στην ελληνική αγορά, αν βρουν ευκαιρίες.

Τέσσερις απο αυτούς τους επιχειρηματίες, των οποίων τα βιογραφικά παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Το Έθνος», κατέχουν περίοπτη θέση στην 50άδα με τους πλουσιότερους ομογενείς των ΉΠΑ και έρχονται με σκοπό να «ρίξουν» στην ελληνική αγορά το ποσό των 100.000.000 δολαρίων. Ποιοί είναι όμως αυτοί οι ισχυροί άνδρες που έρχονται σαν απο μηχανής θεοί να επενδύσουν στις ελληνικές επιχειρήσεις;

Ντιν Μητρόπουλος
Ο 66χρονος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος, με περιούσία 1,2 δισ. δολαρίων κατέχει την 368η θέση στη λίστα του Forbes με τιτς πλουσιότερους ανθρώπους των ΗΠΑ, ενω έρχεται 1.015ος παγκσμίως. Ο Έλληνας μετανάστης, έχει μακρά ιστορία επενδύσεων σε εταιρίες τροφίμων, τις οποίες έχει μετατρέψει σε κολοσσούς, ακόμα κι αν αυτές βρίσκονταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας (όπως η Aurora Food). Επίσης έχει επενδύσει και στον τουρισμό, έχοντας στην κατοχή του ένα απο τα πολυτελέστερα ξνοδοχεία της Νέας Υόρκης το Castle of Hudson.

2.Τζον Κάλαμος
Με προσονύμια όπως «γκουρού των επενδύσεων» και «δισεκατομμυριούχος της διπλανής πόρτας» και κερδίζοντας φορές του επιχειρηματία της χρονιάς για το 2006, απο την Ernst&Young, ο 72χρονος ομογενής και βετεράνος του Βιετναμ, έχει συνολική περιουσία ύψους 1 δισ. δολαρίων και η εταιρία του Calamos Asset Management που υπάρχει απο το 1977, διαχειρίζεται περισσότρα απο 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος έχει σπουδάσει οικονομικά και δίοικηση επιχειρήσεων στο Ιλινόις, ενώ μετά τις σπουδές του υπηρέτησε στην αεροπορία των ΗΠΑ, όπου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πτυχές διαχείρησης κινδύνου των μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων.

3.Τζόρτζ Σακελλάρης
Η περιουσία του ανέρχεται σε 800 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο ίδιος είναι ιδρυτής εταιρίας ενέργειας που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Αμερική, ενώ κατέχει πολλά βραβεία επιχειρηματικής καινοτομίας. Η εταιρία που διαχειρίζεται είναι μόλις 12 ετών, όμως ο ίδιος ασχολείται πάνω απο 30 χρόνια με τη βιομηχανία της ενέργειας και του πριβάλλοντος, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Ένωσης Ενέργειας Εταιριών Υπηρεσιών(ΝΑESCO) και είχε προτείνει στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Ηλεκτρικής Ενέργειας την ανάπτυξη προγραμμάτων διαχχείρησης απο την πλευρά της ζήτησης, τα οποία εφαρμόστηκαν στις ΗΠΑ.

4.Τζορτ Στάμας
Είναι απο τους πιο επιφανείς δικηγόρους των ΗΠΑ και συνεργάτης της νομικής εταιρίας Kirkland & Ellis στα γραφεία της Ουάσινγκτον και της Νέας Υόρκης. Το 1995 αναδείχθηκε απο το πριοδικό The Mareican Lawyer ως ένας απο τους επιφανέστερους δικηγόρους κάτω των 45 ετών, ενω εδώ και 13 συνεχή έτη κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων δικηγόρων των ΗΠΑ και η νομική επιθεώρηση Chambers USA τον περιγράφει ως «όχι απλό τεχνικό δικηγόρο, αλλά και σύμβουλο».

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας – Πότε θα γίνεται κατάσχεση οχήματος

Τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως θα καταργηθεί το αυτοκόλλητο σήμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φορολογούμενοι αναμένεται να πληκτρολογούν στο taxisnet τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους προκειμένου να αποκτήσουν έναν κωδικό. Ο κωδικός αυτός θα είναι απαραίτητος προκειμένου να πληρώσουν το τέλος κυκλοφορίας, είτε στις τράπεζες, είτε ηλεκτρονικά. Η απόδειξη πληρωμής θα είναι αυτή που θα αντικαθιστά πλέον το αυτοκόλλητο σήμα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Οικονομικών θα γνωρίζει πλέον επ' ακριβώς ποιοι έχουν και ποιοι όχι, πληρώσει το τέλος κυκλοφορίας. Η διασταύρωση θα γίνεται από το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών και στην περίπτωση που διαπιστωθεί πως δεν έχει πληρωθεί το τέλος, τότε αμέσως το υπουργείο θα ξεκινάει τις διαδικασίες κατάσχεσης.

Συναυλία ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο Κάστρο Χαλκίδας

Η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας, διοργανώνει ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με έργα του Σταύρου Ξαρχάκου, τη Δευτέρα 30 Ιουλίου στο Κάστρο (Κανήθου) και ώρα 9 το βραδυ, υπό την Αιγίδα της Ιερής Μητρόπολης Χαλκίδας και του ΔΟΑΠΠΕΧ του Δήμου Χαλκιδέων.

Η Συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια των Ποιμαντικών Δραστηριοτήτων του Ιερού Ναού και θα έχει ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ χαρακτήρα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με προαιρετική την προσφορά Τροφίμων για τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο του Ιερού Ναού «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος», ο οποίος ετοιμάζει κάθε μέρα 272 μερίδες φαγητό και Φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, το οποίο εξυπηρετεί 39 ανέργους και ανασφάλιστους συνανθρώπους μας.

Στη Συναυλία θα ακουστούν επιλεγμένα τραγούδια από το έργο του Συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου όπως:

· Η Νύχτα

· Έβαλε ο Θεός σημάδι

· Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς

· Σαββατόβραδο στην Καισαριανή

· Γειά σου χαρά σου Βενετιά

· Φίλοι κι αδέλφια

· Το Πρακτορείο

· Ητανε μια φορά μάτια μου

· Μάνα μου Ελλάς

· Το Δίχτυ

· Ο χορός του Σακαινα

· Φτωχολογιά

· Άπονη ζωή

· Στου Θωμά

· Της αμύνης τα παιδιά

· Μάτια βουρκωμένα

· Νυν και αει

Την Ορχήστρα θα πλαισιώνουν οι Μουσικοί:

Παναγιώτης Παπαθανασίου, μπουζούκι

Νίκος Γριμπάς, μπουζούκι

Όλγα Κετσεμενίδου, πιάνο

Πόπη Στρατάκια, συνθεσάιζερ

Ρέα Κάβουρα, αρκοντεόν

Νίκος Μπόμπορης, κλασική κιθάρα

Μαρία Σωτηροπούλου, φλάουτο

Αναστάσιος Φριτζέλας, κλαρινέτο

Χρήστος Μαρμαρινός, κλαρίνο

Δημήτρης Κικίδης, ηλεκτρ. Μπάσο

Κώστας Μίχος, ντραμς

Λευτέρης Πνευματικός, μπαγλαμά

Φωτεινή Καπαγιάννη, τραγούδι

Γιώργος Δρακούλης, τραγούδι

Σπύρος Λιντοβόης, τραγούδι

Την Διεύθυνση της Ορχήστρας θα έχει ο Μουσικός κ. Δημήτρης Παπαθανασίου.

Προσκυνηματική εκδρομή στα Χανιά και το Ρέθυμνο

English: Kapsa monastery (Μονή Καψά), Crete (G...
Μονή Καψά(Photo credit: Wikipedia)
Προσκυνηματική εκδρομή στα Χανιά και το Ρέθυμνο οργανώνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Κανήθου Χαλκίδας

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

1 ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Κανήθου Χαλκίδος στις 07:00μμ για το λιμάνι του Πειραιά και επιβίβαση στο πλοίο. Ώρα αναχώρησης από το λιμάνι του Πειραιά στις 10:00μμ και Άφιξη στα Χανιά στις 06:00πμ την Δευτέρα.

Άφιξη στο λιμάνι της Σούδας και επιβίβαση στο πούλμαν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια του. Έπειτα ξεκινάμε την περιήγηση μας με μια πρώτη επίσκεψη στους τάφους των Βενιζέλων απ’ όπου μπορούμε να θαυμάσουμε και όλη την πόλη των Χανίων από ψηλά. Συνεχίζουμε για την Μονή της Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων η οποία βρίσκεται στο Ακρωτήρι. Επόμενος σταθμός μας η Ιερά Μονή Χρυσοπήγής στα Χανιά. Για το μεσημεριανό μας γεύμα θα μεταβούμε στο ιστορικό Θέρισσο όπου και βρισκόταν το στρατηγείο του Ελευθερίου Βενιζέλου απ’ όπου έγινε και η πρώτη διακήρυξη για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ελεύθερος χρόνος διανυκτέρευση.

Ελληνικά: Μονή του Παντοκράτωρα. Español: Mona...
Μονή του Παντοκράτωρα (Photo credit: Wikipedia)
2 ΗΜΕΡΑ

Πρωινό και επιβίβαση στο πούλμαν για να μεταβούμε στο Κολυμπάρι όπου εκεί βρίσκεται η Ορθόδοξη Ακαδημία της Κρήτης και η Μονή Γωνιάς. Συνεχίζουμε για το Καστέλι όπου και μπορούμε να παρακαθίσουμε για φαγητό. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το χωριό Βούβες για καφέ αλλά και να δούμε το δένδρο ελιάς που έχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο της Φύσης ενώ με κότινο από το δέντρο αυτό, που κόπηκε με ειδικές τελετές, στεφανώθηκε ο πρώτος νικητής του Μαραθωνίου ανδρών κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004.

3 ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για την ιστορική Ιερά Μονή Αρκαδίου η οποία είναι αφιερωμένη στους Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Η Μονή είχε έντονη προσφορά στην Κρητική επανάσταση κατά την Τουρκοκρατίανε ανώτατο σημείο το ολοκαύτωμα της 8 Νοεμβρίου 1866. Συνεχίζουμε για την Μονή Αρσανίου αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο. Μεσημεριανό στο Ρέθυμνο και επιστροφή στα Χανιά με μια στάση για καφέ στην πανέμορφη λίμνη του Κουρνά. Αναχώρηση από το λιμάνι των Χανίων για τον Πειραιά στις 9:00μμ.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 190€

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το ξενοδοχείο με πρωϊνό,μετακινήσεις με πούλμαν, ακτοπλοϊκά εισιτήρια με αριθμημένη θέση. Η καμπίνα χρεώνεται επιπλέον και πρέπει να γίνει σχετική ενημέρωση. Δηλώσεις συμμετοχής στο 6974421529.

Enhanced by Zemanta

Κεράνης: Το ακριβοπληρωμένο κτίριο-φάντασμα του δημοσίου

Ένα υπερσύγχρονο κτίριο φάντασμα που συγκαταλέγεται στην ανεκμετάλλευτη περιουσία του δημοσίου και στοίχισε στους Έλληνες πολίτες αρκετά εκατομμύρια, βρίσκεται ξεχασμένο στη λεωφόρο Θηβών και παραμένει αχρησιμοποίητο για πρωτοφανείς και εξοργιστικούς λόγους.

Οι παλιές καπναποθήκες της βιομηχανίας τσιγάρων Κεράνη κόστισαν 70 εκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους και παραδόθηκαν στις αρχές το 2000, αλλά παραμένουν σε αχρηστία μέχρι σήμερα.

Το «παλάτι» του δημοσίου εκτείνεται σε οικόπεδο επιφάνειας 15,7 στρεμμάτων με συνολική ωφέλιμη επιφάνεια 45,000 τ.μ. Περιλαμβάνει 6 ορόφους χώρων εργασίας και 506 θέσεις στάθμευσης, ενω στο ισόγειο, εκτός απο τους χώρους υποδοχής υπάρχει κυλικείο και ιατρείο. Το κτίριο έχει επίσης εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά τόξα για ενεργειακή υποστήριξη.

Οι λόγοι για τους οποίους μένει σε αχρηστία είναι πρωτοφανείς και αποδεικνύουν ακόμα μία φορά την υπερίσχυση του συμφέροντος στη λογική.
  • Οι υπάλληλοι των υπουργείων μπλόκαραν τη μετεγκατάσταση γιατί δε τους «βόλευε η συγκοινωνία»
  • Οι αρμόδιοι υπουργοί φοβήθηκαν να αντιταχθούν στους υπαλλήλους και τα συνδικαλιστικά όργανα
  • Οι κάτοικοι του Ρέντη δεν ήθελαν τα δικαστήρια στη Θηβών, γιατί θεωρούσαν οτι θα «υποβαθμιστεί» (!) η περιοχή.
  • Οι ιδιώτες που μίσθωναν το δημόσιο άσκησαν πιέσεις για να μη χάσουν το σίγουρο νοικάρη στα δικά τους κτίρια.

Είχε κινητό... κατάστημα με πλαστά DVD και CD

Κινητό... κατάστημα με πλαστά DVD και CD είχε ένας 28χρονος που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στη Νέα Λάμψακο, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 28χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή και διακίνηση κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων. Κατασχέθηκαν πάνω από – 200 – κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι (DVD, CD).

Συνολικά κατασχέθηκαν (219) κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι, που προορίζονταν για πώληση από τον δράστη, χωρίς να φέρουν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Enhanced by Zemanta

Παρίστανε τον γυναικολόγο για να ...βλέπει και ν' αγγίζει !

Μαϊμού γυναικολόγος «έφαγε» το ξύλο της χρονιάς από εξαγριωμένη πελάτισσά του η οποία κατάλαβε ότι όχι απλώς ήταν κομπογιαννίτης, αλλά έκανε ό,τι έκανε μόνο και μόνο για να ...ικανοποιεί την επιθυμία του να βλέπει και να αγγίζει απόκρυφα σημεία των γυναικών!

Πρόκειται για μια απίστευτη ιστορία που εκτυλισσόταν εδώ και μερικούς μήνες στην περιοχή της Οβρυάς όπου ο 45χρονος άνδρας είχε δημιουργήσει το χώρο υποδοχής για τις πελάτισσές του, ενώ η κατάληξη, (της ιστορίας), σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα όταν η μία εξ αυτών μπούκαρε στο «ιατρείο» του σαν μαινόμενος ταύρος.

Ο 45χρονος δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι διέθετε πτυχίο ιατρικής - γυναικολογίας. Απλά είχε πείσει αρκετά μεγάλο περίγυρο ότι διέθετε ειδικές γυναικολογικές γνώσεις, τις οποίες υποτίθεται πως απέκτησε στο εξωτερικό και μπορούσε να δίνει λύσεις σε διάφορα προβλήματα υγείας χρησιμοποιώντας βότανα και γιατροσόφια. Η γυναικολογική εξέταση, βέβαια, γινόταν κανονικότατα. Οι γυναίκες γδύνονταν μπροστά του και αποκάλυπταν τα απόκρυφα σημεία τους, ενώ ο ίδιος προχωρούσε σε... λεπτομερή εξέταση που ανάλογα την περίπτωση κρατούσε ακόμα και... ώρες!

Είχε πείσει τις πελάτισσές του ότι ήταν ικανός και γνώστης του αντικειμένου, αν και από την πειθώ του ξέφυγε η «πρωταγωνίστρια» του επεισοδίου.

Συνολικά τον επισκέφθηκε δύο φορές. Ως θεραπεία της σύστησε να βράζει και να πίνει βασιλικό για δέκα ημέρες. Το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύθηκε αλλά αντιθέτως διογκώθηκε και η γυναίκα αναγκάστηκε να απευθυνθεί στον δικό της γυναικολόγο. Τότε σιγουρεύτηκε για τον κομπογιαννιτισμό του 45χρονου και αποφάσισε να τον εκδικηθεί με άλλη μία επίσκεψη στο «ιατρείο» του. Κάνοντας κανονική έφοδο και χτυπώντας τον με την τσάντα ή αναποδογυρίζοντας καρέκλες και αντικείμενα στο γραφείο. Το επεισόδιο έλαβε τέλος, ωστόσο για... αυτονόητους λόγους η υπόθεση δεν προχώρησε νομικά από κανέναν απ' τους δύο...
Zougla.gr

Ο Χορευτικός Σύλλογος Αιδηψού στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών


Επιτυχής υπήρξε η συμμέτοχη του χορευτικού συλλόγου Αιδηψού στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που έλαβε χωρά από την 6Η έως και την 9Η Ιουλίου στο πανέμορφο νησί της Σαντορίνης. η ομάδα παρουσίασε χορούς Μικράς Ασίας  την 8Η Ιουλίου στο Καμάρι Σαντορίνης και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους θεατές. Αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια στους χοροδιδασκάλους  Ντίνα και Γιώργο Σαλιγκαρα για το ζήλο και την αξιόλογη προσπάθεια που καταβάλουν για τη διατήρηση της παράδοσης και την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας
Νίκος Γεωργόπουλος
 

Πως νίκησα την ασθένεια: Η εξομολόγηση της Γιάννας Αγγελοπούλου

Έχουν περάσει 4 μήνες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν η σιδηρά (και γοητευτική κυρία) Γιάννα Αγγελοπούλου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την θνητότητά της.
Η ίδια επιβεβαιώνει για πρώτη φορά στο Βhmagazino την σοβαρή περιπέτεια της υγείας της.

«Τότε για πρώτη φορά σκέφτηκα : ”Mπόρεσες και τα έβγαλες όλα πέρα και τώρα κινδυνεύεις να φύγεις. Πάλεψα με την ασθένεια, όπως παλεύουν κάθε μέρα εκατομμύρια άνθρωποι. Τη νίκησα, την άφησα πίσω μου, αλλά θέλω να το θυμάμαι και με πονάει να το θυμάμαι.

Η ίδια θα εξομολογηθεί στη δημοσιογράφο Λένα Παπαδημητρίου:

“Eίμαι μια κανονική μεσογειακή μαμά που έμαθε να μαγειρεύει για τα παιδιά της…Θέλω να κάνω πράγματα για την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα δεν μου επιτρέπει να τα κάνω. Γι αυτό έχω μπει σε διεθνή τροχιά. Γιατί έχω βρει κυψέλες που ρυφάνε κυριολεκτικά τους ανθρώπους που θεωρούν ότι έχουν πάθος να κάνουν πράγματα. Αν όμως κάτι τύχει και με χρειαστεί η χώρα μου, το λέω έτσι χωρίς να το σκεφτώ, θα είμαι εδώ. Δεν απορρίπτω κανέναν χαρακτηρισμό και bitch με έχουν πει και killer. Εξαρτάται για ποιο πρότζεκτ μιλάμε. Είμαι σε μια κατάσταση μελαγχολίας με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Με ματώνει να βλέπω την διαχείριση αυτού του ανθρώπινου δυναμικού. Σαν κάποιος να νάρκωσε τον κόσμο και αντί να του βάλει τον ορό της αλήθειας, να του έχει βάλει τον ορό της λήθης, για να μη θυμάται τα μεγάλα και τα ωραία, την προσπάθεια με την οποία επιτυγχάνεται το καλό» Λένα Παπαδημητρίου (ΒΗmagazino)

Επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη των ηρωικών πιλότων του Canadair

Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου και ώρα 18:30μμ θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη των ηρωικών πιλότων του Canadair CL-415, Σμηναγού Δ.Στοϊλίδη και Υποσμηναγού Ι.Χατζούδη στο μνημείο τους στην περιοχή Πολυποτάμου. 

Σε ιδιώτες υπεργολάβους εφορίες, πολεδομίες, ΚΤΕΟ γα να μικρύνει το κράτος

Σχέδια για δραστικό περιορισμό του κράτους με τη μέθοδο της υπεργολαβίας καταστρώνει το υπουργείο Οικονομικών, που θεωρεί ότι ένα μεγάλο πλήθος υπηρεσιών μπορούν να δοθούν σε ιδιώτες.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργού Οικονομικών, Γιαννη Στουρνάρα, το δημόσιο θα σταματήσει να παρέχει εκείνες τις υπηρεσίες που μπορεί να αναλάβει ο ιδιωτικός τομέας.

Εξηγώντας τα σχέδια του ο κ. Στουρνάρας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα: «οι ορκωτοί λογιστές θα αναλάβουν δουλειές της Εφορίας, οι πολιτικοί μηχανικοί δουλειές της Πολεοδομίας, τα ιδιωτικά συνεργεία τις δουλειές των ΚΤΕΟ» και όπως λέει χαρακτηριστικά «αντίστοιχα θα κινηθούμε σε κάθε τομέα, όπου αυτό είναι εφικτό».

Στόχος του κ. Στουρνάρα είναι φυσικά «ο περιορισμός του Δημοσίου, με κάθε τρόπο, χωρίς να απολύσουμε δημοσίους υπαλλήλους». Οι απολύσεις κατά τον υπουργό Οικονομικών δεν είναι απαραίτητες ενώ όπως τονίζει αυτό είναι και «κόκκινη γραμμή» για τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά.

Όπως εξηγεί ο υπουργός, αρκεί η τήρηση του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις:

«Κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται περίπου 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Με τη μέθοδο της πρόσληψης ενός υπαλλήλου για κάθε 10 αποχωρήσεις, προσλαμβάνονται 3000 κάθε χρόνο, συνεπώς ο αριθμός τους μειώνεται κατά 27.000 τον χρόνο. Δεν χρειάζονται απολύσεις. Και καθώς θα κλείνουν υπηρεσίες και οργανισμοί και θα περνάνε οι δουλειές τους σε ιδιωτικές εταιρείες, οι ανάγκες του Δημοσίου σε προσωπικό θα μειώνονται», λέει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Στουρνάρας και υπογραμμίζει πως «οι ανάγκες που θα δημιουργούνται από τις συνταξιοδοτήσεις θα καλύπτονται με μετατάξεις υπαλλήλων από τις υπηρεσίες που έκλεισαν».

Ενοικιάζονται νοσοκομεία

Μια άλλη ιδέα που θα αξιοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών είναι η ενοικίαση τμημάτων νοσοκομείων του ΕΣΥ, ειδικά εκείνων που βρίσκονται σε νησιά, τα οποία έχουν τεχνολογικό εξοπλισμό αλλά δεν έχουν απασχόληση ή υπολειτουργούν.  Το σχέδιο βασίζεται σε ιδέα του καθηγητή Ιατρικής Γιάννη Τούντα, ο οποίος έχει εκπονήσει και σχετική μελέτη. Στόχος είναι η ενοικίαση των τμημάτων αυτών σε ξένα ασφαλιστικά ταμεία, πράγμα που θα φέρει εξοικονόμηση πόρων αλλά και θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους συνταξιούχους ξένους τουρίστες που θα ενδιαφέρονταν για αγορά κατοικίας στην Ελλάδα.

Ποδηλατοδρομία στο Αλιβέρι την Δευτέρα 30 Ιουλίου

Η Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου οργανώνει την 1η Ποδηλατοδρομία στο Αλιβέρι την Δευτέρα 30 Ιουλίου στις 7 μ.μ.

Η ποδηλατοδρομία θα ξεκινήσει από την Πυροσβεστική και οι ομάδα καλεί όσους  λατρεύουν το ποδήλατο και τον τόπο τους να δηλώσουν συμμετοχή.

"Είναι μια κίνηση έναρξης της αλληλέγγυας δράσης στον τόπο μας" τονίζει  η ομάδα στην ανακοίνωσή της.

Όσοι πιστοί προσέλθετε...
 

Βόμβα από τον Άκη-''Δίνει'' το έγγραφο ντοκουμέντο με τις υπογραφές Σημίτη Παπανδρέου και Λαλιώτη για τα υποβρύχια

- Διαβάστε όλη τη λίστα των υπουργών που ''καρφώνει ο Τσοχατζόπουλος
- Γιατί ο έγκλειστος πρώην υπουργός επιμένει στη κλήση όλων των μελών του τότε υπουργικού συμβουλίου
- Δείτε όλες τις ''βαριές'' υπογραφέςπου σφράγισαν την αγορά των υποβρυχίων


Ο Τσοχατζόπουλος βρίσκεται πλέον σε δεινή θέση και η κατάσταση γι΄αυτόν αλλά και για τα μέλη της οικογένειάς του που βρίσκονται στη φυλακή δεν αναμένεται να βελτιωθεί.

Εδώ και κάποιες μέρες ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιμένει να ζητά τη κλήση όλων των μελών του ΚΥΣΕΑ που αποφάσισαν την περιβόητη αγορά των υποβρυχίων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.

Η επιμονή του αυτή μοιάζει σαν ένα “τελευταίο χαρτί” καθώς τα ονόματα που προσπαθεί να βάλει στο “κάδρο των ευθυνών” ,είναι πάρα πολύ βαριά όπως προκύπτει από τις υπογραφές που συνοδεύουν τη σχετική απόφαση.

Τι θέλει να αποδείξει ο Άκης Τσοχατζόπουλος; Απλά ότι δεν αποφάσιζε μόνος του. Όμως ακόμη κι αυτό αν κατορθώσει δεν αρκεί. Γιατί κατηγορούμενος για μίζες είναι μέχρι στιγμής μόνο ο ίδιος. Τι θα προσπαθήσει να πετύχει; Πολλοί λένε ότι θα αποκαλύψει ότι η απόφαση για την προμήθεια των υποβρυχίων δεν έγινε ουσιαστικά μέσω διαγωνισμού,αλλά μέσω “μαϊμού-διαγωνισμού”. Έχει γραφτεί ότι η τότε πολιτική ηγεσία είχε προσεγγίσει άλλες εταιρείες, πήρε προσφορές οι οποίες δόθηκαν από την Ελλάδα στους Γερμανούς για να …προσαρμόσουν τη δική τους προσφορά! Και ότι γι΄ αυτή τη διαδικασία ήταν ενήμερο όλο το ΚΥΣΕΑ. Μπορεί να τα αποδείξει όλα αυτά;

ΤΕΕ Εύβοιας: Οχι στον εξευτελισμό του επαγγέλματος και την απαξίωση των πτυχίων

Ο τεχνικός κόσμος, τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί ισχυρή επίθεση σε όλα τα επίπεδα. Βιώνουμε την ανεργία, την υποαπασχόληση και την συρρίκνωση των εισοδημάτων μας, που συντελούνται μέσα από τη ραγδαία μείωση του ΠΔΕ, τη καθυστέρηση καταβολής από το δημόσιο των οφειλόμενων στις επιχειρήσεις, τις πολύ μεγάλες αυξήσεις στις εισφορές των εργαζομένων στα ασφαλιστικά τους ταμεία και ιδιαίτερα στο ΤΣΜΕΔΕ, τα άδικα φορολογικά μέτρα και τώρα με την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στο Τεχνικό Κλάδο σηματοδοτούσε μία ισορροπία εργασιακής ειρήνης και υψηλής παραγωγικότητας.

Η καταγγελία της από τους εργοδοτικούς φορείς μετά τη δυνατότητα που έδωσε το δεύτερο μνημόνιο, δημιουργεί νέα επικίνδυνα δεδομένα στον κλάδο, καθώς η σκοπιμότητα της αδιαλλαξίας από την πλευρά των επιχειρηματιών θα οδηγήσει σε ατομικές συμβάσεις εργασίας και σε είσοδο των νέων εργαζομένων με 520 ευρώ μεικτά, άρα π.χ. για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς γύρω στα 200-250 ευρώ καθαρά!

Το Περιφερειακό Τμήμα Εύβοιας του ΤΕΕ:
Θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων, που εργάζονται με οποιαδήποτε μορφή εξαρτημένης εργασίας.
Απαιτούμε την απόσυρση όλων των αντεργατικών μέτρων που οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα και καταλύουν το κοινωνικό κράτος.
Απαιτούμε την απόσυρση της καταγγελίας της ΕΚΣΣΕ και την έναρξη του διαλόγου υπό ίσους όρους για την εξεύρεση μιας ρεαλιστικής και κοινά αποδεκτής λύσης για υπογραφή νέας Εθνικής Κλαδικής Σύμβασης.

Καλούμε:Το ΤΕΕ και τους Κλαδικούς Επιστημονικούς Συλλόγους των Μηχανικών να αντισταθούν και να αποτελέσουν ανάχωμα στην ισοπέδωση.

Σε ενότητα όλων των συντελεστών του κλάδου, εργαζόμενων, επιχειρηματιών και ελ. Επαγγελματιών, ώστε να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για την υπέρβαση της σημερινής κατάστασης και τη σηματοδότηση της ανάπτυξης.
Τους Διπλ. Μηχανικούς να μη συντελέσουν στον εξευτελισμό του επαγγέλματος και την απαξίωση των πτυχίων μας.

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Μπουραντάς

H Επιδρομή των Αράβων κροίσων στη Μύκονο

Ανέγγιχτοι απο την κρίση εμφανίζονται οι άραβες επιχειρηματίες που κατέκλυσαν τη Μύκονο, πίνοντας σαμπάνιες, αγοράζοντας μετά μανίας Chanel, διοργανώνοντας prive πάρτυ και διασκεδάζοντας στο πάρτυ του Ρέμου στο Nammos.

Στη Μύκονο του 2012, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ντόπιων, σπάνια συναντάς πια Έλληνα, ενώ κυριαρχεί έντονα το αραβικό στοιχείο. Σαουδάραβες, Λιβανέζοι και Τούρκοι επιχειρηματίες και γόνοι πλουσίων οικογενειών δε λυπούνται τα έξοδα, καταναλώνοντας μετά μανίας, σαμπάνιες αστακούς και χαβιάρι και αφήνοντας 500ευρα για... πουρμπουαρ!

Για τους Λιβανέζους ειδικά, η Μύκονος είναι πλέον το «απόλυτο τρεντ», ενω στα τοπ των προτιμήσεών τους είναι το πεντάστερο ξενοδοχείο Cavo Tagoo και οι πολυτελείς «Berjaoui Villas», οι πολυτελείς επαύλεις 600τμ στον Αϊ-Γιάννη.

Επίσης τα πάρτυ και οι εκδηλώσεις τους είναι θεαματικές και υπερπολυτελείς, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το γάμο της Νάγια Φαντ Αλάχ, στον οποίο οι καλεσμένοι κατέφτασαν με ιδιωτικά airbuses και το πάρτυ του Χαμέτ Αλ Σιάτι στο πολυτελές σκάφος του Adora.

Βέβαια δε λείπουν και τα.. έκτροπα απο αυτές τις εκδηλώσεις, αφού πολλοι γόνοι πλούσιων οικογενειών απο το Μπαχρεΐν και τη Σαουδική Αραβία, έρχονται στη Μύκονο με φίλους, χωρίς να το ξέρουν οι δικοί τους, μιλάνε με «κωδικά» ονόματα προκειμένου να μην τους αναγνωρίσουν και γεμίζουν τις ιδιωτικές τους πισίνες με μπουκάλια σαμπάνιας ενω δίνουν φιλοδώρημα εως και 1000 ευρώ στο παιδί του ξενοδοχείου.

Τέλος δε θα μπορούσαν να λείψουν κι απο το παρτυ του Αντώνη Ρέμου στο Nammos, όπου τα καλάθια με τα γαρύφαλλα έπεφταν βροχή και το μενού περιελάμβανε τα πιο εξωτικά φαγητά τα οποία συνοδεύονταν απο 12λιτρες σαμπάνιες.

Γιορτή Πατάτας και πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Πισσώνα

O Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Πισσώνα οργανώνει και φέτος σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν στις 30 Ιουλίου και θα τελειώσουν στις 4 Αυγούστου 2012.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν θέατρο σκιών, έκθεση βιβλίων και χειροποίητων κοσμημάτων, παιδικό θέατρο, παραδοσιακή μουσική, προβολή ταινιών, ενώ στις 4 Αυγούστου με τη γιορτή πατάτας θα λήξουν οι εκδηλώσεις μας!
 
Όλες οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν καθημερινά στις 9.00 μ.μ. πλην της Πέμπτης που θα παραμείνει κενή και η είσοδος θα είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Αναλυτικότερα το  πρόγραμμα:

Δευτέρα 30/07/2012 θέατρο σκιών.

Τρίτη 31/07/2012 θέατρο από την παιδική θεατρική ομάδα.

Τετάρτη 01/08/2012 έκθεση βιβλίου- προβολή ταινίας.

Παρασκευή 03/08/2012 συναυλία έντεχνου- λαϊκού τοπικού συγκροτήματος.

Σάββατο 04/08/20121η γιορτή πατάτας με χορό, τραγούδι και καλό φαγητό.

Όπως κάθε χρόνο ο Μορφωτικός Εξωραιστικός Σύλλογος του Πισσώνα προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό και προσκαλεί όλο τον κόσμο να περάσει όμορφες και ευχάριστες στιγμές σε αυτό το όμορφο χωριό της Κεντρικής Εύβοιας, τον Πισσώνα.

Μετατάξεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων στην Αστυνομία αντί για εργασιακή εφεδρεία

Την πρόταση να μεταταχθούν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελληνική Αστυνομία για να κάνουν δουλειά γραφείου ώστε να απελευθερωθούν οι περίπου 5.000 αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσία γραφείου έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Δένδιας τονίζει ότι η Ελληνική Αστυνομία «είναι μια πολυάριθμη αστυνομία» με 55.000 αστυνομικούς, ενώ κατά τη γνώμη του η χώρα χρειάζεται «μια Αστυνομία με 42.000-43.000 αστυνομικούς».

Όπως εξηγεί όμως, περίπου 5000 αστυνομικού δεν εκτελούν κανονικά υπηρεσία στο δρόμο αλλά κάνουν δουλειά γραφείου. Γι' αυτό, συνεχίζει ο κ. Δένδιας, έχει ζητήσει μελέτη από τον Αρχηγό της  Αστυνομίας σύμφωνα με την οποία οι αστυνομικοί αυτοί «μπορούν να υποκατασταθούν από εργαζομένους οι οποίοι απελευθερώνονται από τους καταργούμενους δημόσιους φορείς».

Όπως εξηγεί: «Αντί να βγαίνει ένας δημόσιος υπάλληλος σε εφεδρεία, θα υπηρετεί εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί σε υπηρεσία γραφείου στην ΕΛ.ΑΣ.

Αλιβέρι: Θα κυνηγήσουν τα.. σκουπίδια σε έξι παραλίες

Παραλία Κορασίδα. Φωτό από evia-guide.gr
Τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλιβερίου θα καθαρίσουν έξι παραλίες το απόγευμα της Τετάρτης 25 Ιουλίου, από το Νεοχώρι μέχρι τις Πετριές.

Συγκεκριμένα θα καθαρίσουν τις παραλίες Κορασίδα, Κάλαμος, Χερομίλι, Στόμιο, Κακολίμανο και παραλία Πετριών.

Το σημείο συγκέντρωσης είναι η παραλία της Κορασίδας, στις 6 το απόγευμα και το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν στην δραστηριότητα του καθαρισμού.

Ναταλία Δραγούμη: Ο Παντής μου χάρισε το iPhone και όχι ο Δημητριάδης

Εμμένει στις αρχικές δηλώσεις της η Ναταλία Δραγούμη πως το επίμαχο iPhone της το χάρισε ο ίδιος ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Παντής, ενώ διαψεύδει ουσιαστικά τους ισχυρισμούς του τελευταίου ότι δέχτηκε και χρυσαφικά.

Σε δηλώσεις της πριν από μία εβδομάδα η κυρία Δραγούμη υποστήριξε ότι ο αντιπρύτανης του Αριστοτελείου της είχε κάνει αυτό το δώρο ως συμβολική πράξη αβροφροσύνης. Στη συνέχεια, ο κ. Παντής την διέψευσε υποστηρίζοντας ότι το iPhone το είχε χαρίσει εν αγνοία του ιδρύματος, ο κ. Γιώργος Δημητριάδης, που ήταν μέχρι πρότινος διευθυντής του καταστήματος εμπορικών ειδών του ΑΠΘ «Λογότυπος».
Ο αντιπρύτανης για τον οποίο διενεργείται προκαταρκτική εξέταση με παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελου Μπακέλα, υποστηρίζει ότι ο ίδιος είχε ζητήσει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση με το iPhone της ηθοποιού μόλις υπέπεσε στην αντίληψή του.

Ωστόσο, τον αντιπρύτανη διαψεύδει με νέες της δηλώσεις στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η Ναταλία Δραγούμη η οποία λέει ότι «το iPhone μου το έδωσε ο αντιπρύτανης. Σας το είπα και την προηγούμενη Κυριακή» και συνεχίζει: «Το κινητό μου το δώρισε ο κ. Παντής και όχι ο κ. Δημητριάδης».

Παράλληλα, η γνωστή ηθοποιός διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Αντιπρύτανη ότι δέχτηκε και δώρο χρυσαφικά αξίας 800 ευρώ από τον κ. Δημητριάδη με χρέωση και πάλι του Λογοτύπου: «Δεν έχει καμία βάση αυτό που λέει ο αντιπρύτανης ότι δηλαδή πήρα δώρο από τον κ. Δημητριάδη χρυσαφικά αξίας 800 ευρώ. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο».

Αλαλούμ και για την 40άρα τηλεόραση

Αντίστοιχο μπέρδεμα επικρατεί και με την 40'' 3D τηλεόραση που φαίνεται να παρέλαβε στο σπίτι του ο Γιάννης Παντής, με χρέωση πάντα του ΑΠΘ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο Δημητριάδης προσπάθησε να τον παγιδεύσει και γι' αυτό παρέδωσε την τηλεόραση (και ένα DVD player) στην οικία του. Όπως λέει, τρεις μέρες αργότερα, ο ίδιος ζήτησε να απομακρυνθεί ο εξοπλισμός από το σπίτι του, πράγμα που έγινε τελικά ένα μήνα μετά.

Τον ισχυρισμό του κ. Παντή διαψεύδει όμως ο κ. Δημητριάδης ο οποίος σε αναφορά που παρέδωσε στη Σύγκλητο την προηγούμενη εβδομάδα, υποστηρίζει ότι ο ίδιος παρέδωσε προσωπικά την τηλεόραση και το DVD player στο σπίτι του αντιπρύτανη και μάλιστα του ζητήθηκε να κατεβάσει «την παλιά τηλεόραση μάρκας Philips ασημί χρώματος κάτω στην αποθήκη» και να τοποθετήσουν στη θέση της «την καινούρια τηλεόραση, την οποία συνδέσαμε με το home cinema και το DVD». Σύμφωνα τον κ. Δημητριάδη όταν ολοκλήρωσε την τοποθέτηση δέχτηκε «νέα κλήση από τον κ. Παντή ο οποίος μας ευχαρίστησε για τον κόπο μας».

Ζητούμενο η διατύπωση και η υλοποίηση ενός Εθνικού Σχεδίου Ανόρθωσης της Χώρας

Του Κώστα Χαϊνά
Στελέχους της ΔΗΜΑΡ
Σχηματίσθηκε η Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης με τη Δημοκρατική Αριστερά συνδετικό κρίκο του Κυβερνητικού σχήματος, σε ρόλο καταλύτη και εγγυητή. Μια Δημοκρατική Αριστερά που παρόλο το 6,25% του εκλογικού σώματος, το ειδικό βάρος της αποδεικνύεται καθοριστικό για τη δημιουργία και κυρίως για την προοπτική του Κυβερνητικού σχήματος.
Και γιατί δεν σχηματίσθηκε Κυβέρνηση το Μάιο και πήγαμε σε εκλογές τον Ιούνιο
Γιατί οι πολιτικοί συσχετισμοί του Μαΐου δεν είναι ίδιοι με αυτούς του Ιουνίου. Τα τρία κόμματα που συγκρότησαν την Κυβέρνηση από 38,14% τον Μάιο συγκέντρωσαν 48,20% τον Ιούνιο. Άλλη η πολιτική νομιμοποίηση του Ιουνίου και άλλη του Μαΐου. Και αυτό δεν μπορούσε να μην το πάρει υπόψη της η Δημοκρατική Αριστερά. Και γι αυτό από την πρώτη στιγμή συμφώνησε να συγκροτηθεί Κυβέρνηση συνεργασίας και δεν περίμενε να φανεί τάχα το αδιέξοδο και από ανάγκη να συγκροτηθεί με την παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας κάποια Κυβέρνηση συνεργασίας. Η αποφασιστική της στάση την πρώτη μέρα κιόλας της διερευνητικής διαδικασίας από το πρώτο κόμμα, η Δημοκρατική Αριστερά ανταποκρίθηκε δείχνοντας στην κοινωνία ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που δεν φοβούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
 

Το 75% του πληθυσμού έχει κινητά τηλέφωνα

Σχεδόν τα τρία τέταρτα του συνολικού πληθυσμού της Γης έχει πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με έρευνα που δείχνει τη δύναμη της τεχνολογίας και το πώς μπορεί να... επηρεάσει τις ζωές των ανθρώπων.
Σύμφωνα με την έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο αριθμός των κατόχων κινητών τηλεφώνων εκτοξεύτηκε μέσα στα τελευταία δώδεκα χρόνια, αφού το 2000 οι χρήστες ήταν μόλις ένα εκατομμύριο, ενώ σήμερα φτάνουν τα έξι.

Τα πέντε εκατομμύρια από αυτούς ζουν σε αναπτυγμένες χώρες, όπου μόλις τον περασμένο χρόνο "κατέβηκαν" περισσότερες από τριάντα δισεκατομμύρια εφαρμογές.

Φυσικά, τα smartphones και η ασύρματη τεχνολογία είναι ακόμη έννοιες άγνωστες για τον περισσότερο κόσμο, όμως η έρευνα έδειξε τη δύναμη που έχουν οι εφαρμογές των έξυπνων κινητών στην καταπολέμηση της φτώχειας και των ασθενειών, τη διαπαιδαγώγηση των πολιτών ως προς αυτές και την ανάγκη ανάληψης δράσης από τις κυβερνήσεις.

Γλέντι στο Μετοχι για τον Ολυμπιακό

Φωτό από palmosev.gr

Η ομάδα του Ολυμπιακού Μετοχίου διοργανώνει γλέντι, με την ορχήστρα της Άρτεμις Αγγέλου, το Σάββατο 28 Ιουλίου (ώρα έναρξης στις 10 το βράδυ) και καλεί τους φίλους της ομάδας να ενισχύσουν με την συμμετοχή τους στην εκδήλωση την προσπάθεια της ομάδας ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Πώς να ξεφορτωθείτε μια για πάντα τα περιττά κιλά

Πόσες φορές έχετε προσπαθήσει να χάσετε βάρος κάνοντας αυστηρή δίαιτα που περιορίζει τόσο πολύ την ποσότητα του φαγητού, ώστε η τήρησή της για επαρκές διάστημα να μοιάζει άθλος – ή ακόμη και τιμωρία;
Και πόσες φορές ξαναπήρατε τα κιλά που χάσατε;

Σύμφωνα με τον Jim Hill, καθηγητή παιδιατρικής στο πανεπιστήμιο ιατρικής του Κολοράντο των Η.Π.Α., η προσπάθεια να χάσουμε βάρος μόνο μέσω της μείωσης των προσλαμβανόμενων θερμίδων φαίνεται να είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Στη μελέτη με τίτλο «Ενεργειακή Ισορροπία και Παχυσαρκία» που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικης Καρδιολογικής Εταιρείας, ο καθηγητής εξήγησε ότι, όταν στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος, επικεντρωνόμαστε μόνο στη μείωση των θερμίδων, χωρίς παράλληλα να αυξάνουμε τη σωματική μας δραστηριότητα, χάνουμε μεν βάρος, αλλά παράλληλα γίνονται κάποιες φυσιολογικές αλλαγές (όπως η μείωση των ημερήσιων ενεργειακών αναγκών και η αύξηση της πείνας) που δυσκολεύουν τη διατήρηση του νέου μας βάρους.

Από την άλλη, εάν επιδιώξουμε παράλληλα να αυξήσουμε και τη σωματική μας δραστηριότητα, τότε καταφέρνουμε να χάσουμε βάρος μειώνοντας λιγότερο τη συνολική ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε, στρατηγική που ενδεχομένως είναι πιο αποτελεσματική. Μάλιστα, έχει φανεί , ότι οι άνθρωποι που καταφέρνουν να διατηρήσουν μακροπρόθεσμα το νέο τους βάρος είναι εκείνοι που καταφέρνουν να ασκούνται συστηματικά.

Είναι προτιμότερο να «τρώμε πολύ» αλλά να είμαστε «σωματικά δραστήριοι»

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να περιορίζουν συστηματικά την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουν, γεγονός που τους δυσκολεύει να διατηρήσουν το βάρος τους σταθερό π.χ. μετά από ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους. Πώς θα σας φαινόταν όμως εάν μπορούσατε να διατηρήσετε το βάρος σας σταθερό απολαμβάνοντας λίγο περισσότερο φαγητό;

Το κλειδί είναι η ενεργειακή ισορροπία –ή αλλιώς «ενεργειακό ισοζύγιο». Έτσι, ένας σωματικά δραστήριος άνθρωπος μπορεί να διατηρήσει σταθερό ενεργειακό ισοζύγιο και υγιές σωματικό βάρος εάν προσλαμβάνει και καταναλώνει 3000 θερμίδες την ημέρα.

Ο ίδιος άνθρωπος, εάν κάνει καθιστική ζωή, πρέπει να προσλαμβάνει και να καταναλώνει 2000 θερμίδες την ημέρα προκειμένου να διατηρήσει σταθερό ενεργειακό ισοζύγιο και το ίδιο ακριβώς σωματικό βάρος με το προηγούμενο σενάριο.

Ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι, οι άνθρωποι από τη φύση μας είμαστε «κατασκευασμένοι» να διατηρούμε ευκολότερα το βάρος μας σταθερό όταν προσλαμβάνουμε πολλές θερμίδες και παράλληλα καίμε πολλές θερμίδες, και ότι το πρόβλημα στη σημερινή εποχη δημιουργείται από το γεγονός ότι η σωματική μας δραστηριότητα είναι εξαιρετικά μειωμένη.

Συνεπώς, το «τρώω περισσότερο» και «καίω περισσότερο» ίσως να έχει καλύτερα αποτελέσματα στο θέμα της διαχείρισης του βάρους από το να προσπαθεί κανείς να προσλαμβάνει αλλά και να καίει λιγότερες θερμίδες.

Πρέπει να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στο φαγητό αλλά και την άσκηση

Σύμφωνα με τον καθηγητή «δεν πρόκειται να καταπολεμήσουμε την παχυσαρκία εάν βασιζόμαστε μόνο στον περιορισμό του φαγητού».

Για να καταπολεμηθεί η παχυσαρκία χρειάζεται να αλλάξει η συμπεριφορά μας απέναντι στο φαγητό και την άσκηση. Και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει όχι μόνο να δημιουργήσουμε ένα φυσικό περιβάλλον το οποίο να μας διευκολύνει να κάνουμε καλές διατροφικές επιλογές και να ασκούμαστε συστηματικά, αλλά και να εκπαιδευόμαστε κατάλληλα από την παιδική ηλικία προκειμένου να μπορούμε να διαχειριστούμε οι ίδιοι το βάρος μας.

Και ξεκινώντας από τα βασικά, να συνειδητοποιήσουμε ότι το βάρος μας διατηρείται σταθερό όταν οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε καθημερινά εξισορροπούνται από τις θερμίδες που καταναλώνουμε μέσω της σωματικής μας δραστηριότητας, δηλαδή όταν διατηρούμε «ενεργειακό ισοζύγιο».
medicalnews.gr
Enhanced by Zemanta

Καταχειροκροτήθηκε η μουσική ομάδα του Λυκείου Κανήθου.

Καταχειροκροτήθηκε χτες το βράδυ, η μουσική ομάδα του Λυκείου Κανήθου.

Η εμφάνιση της στη νέα πλατεία Κανήθου (πλατεία σμηναγού Παντελή Γκέλη) στην βραδιά νεολαίας, ήταν ξεχωριστή και δίκαια όλοι οι μαθητές καταχειροκροτήθηκαν.


Φωτογραφίες: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

6χρονος πάλεψε με το ληστή της γιαγιάς του

Σε δύο ηλικιωμένες όρμηξαν χθες το βράδυ στην Ορεστιάδα (σε στενό δίπλα από το 1ο λύκειο) ένας 26χρονος αθίγγανος και... ο 12χρονος συνεργός του.

Ο 26χρονος και ο 12χρονος όρμηξαν αρχικά σε μία 62χρονη για να τις κλέψουν την τσάντα. Η ηλικιωμένη αντιστάθηκε και μαζί της αντιστάθηκε και ο 6χρονος εγγονός της, ο οποίος προσπάθησε να προστατεύσει τη γιαγιά από το ληστή.

Οι ληστές επιτέθηκαν και στη φίλη της 62χρονης, η οποία ήταν μαζί τους και τελικά κατάφεραν να κλέψουν ένα χρυσό φυλαχτό, μία τσάντα, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά αντικείμενα, ενώ δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν ένα χρυσό σταυρό. Αμέσως μετά οι ληστές εξαφανίστηκαν.

Αμέσως αστυνομικοί ξεκίνησαν να τους αναζητούν και τελικά τους συνέλαβαν λίγη ώρα μετά. Πάνω τους ο 26χρονος και ο 12χρονος είχαν όλα τα κλοπιμαία.

Οι συλληφθέντες στο πλαίσιο του αυτοφώρου θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.
thrakinea.gr

Φωτιά στο Αλσύλιο της Κανήθου προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Πάνω από 100 τ.μ. από χορτάρια και θαμνώδεις εκτάσεις κάηκαν στο αλσύλιο της Κανήθου, από φωτιά που ξέσπασε χτες στις 6 το απόγευμα.

Η φωτιά προκάλεσε μεγάλη ανησυχία γιατί το αλσύλιο παραμένει απροστάτευτο και μέχρι σήμερα από τύχη έχει διασωθεί.

Ειδικά το Σαββατοκύριακο με τους εκατοντάδες τουρίστες που κατακλύζουν την περιοχή ο βαθμός κινδύνου φωτιάς ανεβαίνει πολύ.\

Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα και 6 πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας, οι οποίοι κατάφεραν σύντομα να θέσουν υπό περιορισμό την πυρκαγιά.

Για τα αίτια της φωτιάς διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική.

Σημάδι μακροζωίας τα γκριζαρισμένα μαλλιά

Το χρώμα των μαλλιών σας μπορεί να αποκαλύπτει «στοιχεία» για την υγεία σας, αναφέρουν οι ειδικοί. Ισπανοί επιστήμονες μελέτησαν αγριογούρουνα και διαπίστωσαν ότι τα γκρίζα μαλλιά μπορεί να είναι σημάδι μακροζωίας.Τα νέα δεν είναι το ίδιο καλά για όσους έχουν κόκκινα μαλλιά… τουλάχιστον στον κόσμο των αγριογούρουνων!

Τα αγριογούρουνα με κοκκινωπό τρίχωμα έχουν περισσότερα κατεστραμμένα κύτταρα συγκριτικά με εκείνα που έχουν διαφορετικό χρώμα, αναφέρουν οι ερευνητές σε μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Ιουλίου/Αυγούστου Physiological and Biochemical Zoology.

Αναφέρουν ότι ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι για την παραγωγή «κόκκινης» χρωστικής «καταναλώνονται» αντιοξειδωτικά που θα μπορούσαν διαφορετικά να «κυνηγούν» τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό, οι οποίες ευθύνονται για τις κυτταρικές βλάβες.

Στους ανθρώπους οι έρευνες δείχνουν ότι τα κόκκινα μαλλιά ή η μελανίνη στο δέρμα συνδέονται με υψηλότερα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου.

«Δεδομένου ότι όλα τα ανώτερα σπονδυλωτά, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου, μοιράζονται τους ίδιους τύπους μελανίνης στο δέρμα, τα μαλλιά και τα φτερά, τα αποτελέσματα αυτά αυξάνουν τη γνώση μας για τις φυσιολογικές συνέπειες της μελάγχρωσης» είπε ο επικεφαλής της μελέτης Ismael Galván.
medicalnews.gr

Άγιο είχε αγοράκι που παρασύρθηκε από δίκυκλο όχημα

Άγιο είχε ένα αγοράκι 4 ετών που παρασύρθηκε από δίκυκλο όχημα στην περιοχή του Άϊ Γιάννη στα Χανιά.Σύμφωνα με πληροφορίες, το μικρό αγόρι ενώ περπατούσε με συγγενικό του πρόσωπο στην περιοχή, παρασύρθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, από διερχόμενο μοτοποδήλατο.

Ο οδηγός του οχήματος ειδοποίησε τις αρχές και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε και μετέφερε το αγοράκι με ελαφρά τραύματα και σε καλή κατάσταση στο Νοσοκομείο.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό διερευνώνται από την Τροχαία Χανίων.
flashnews.gr

Γλέντι μέχρι πρωίας για τη Χριστίνα Μουστάκα στην Μύκονο - ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε πως διασκεδάζει η Χριστίνα των Ράδιο Αρβύλα στο νησί των ανέμων...

Λαμία: Κόβουν και από τα απαραίτητα για να επιβιώσουν - ΒΙΝΤΕΟ

Τραγική είναι η κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες.

Οι περικοπές στις μισθούς και τις συντάξεις τους έχουν οδηγήσει
σε απόγνωση και πολλοί είναι εκείνοι που πλέον κόβουν και από τα απαραίτητα προκειμένου να αντεπεξέλθουν.

 Κάτοικοι της Λαμίας περιγράφουν την κατάσταση στην κάμερα του STAR Κεντρικής Ελλάδας και ζητούν από τους πολιτικούς να διορθώσουν τις αδικίες.

Οι κάτοικοι της Λαμίας για την κρίση από LAMIASTARGR

Φίδι προκάλεσε το μπλακ άουτ;

Συνεργεία της ΔΕΗ κατάφεραν να αποκαταστήσουν την βλάβη που προκάλεσε την εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σχεδόν στην μισή πόλη του Αγρινίου.Τέθηκε εκτός ο υποσταθμός της Τριχωνίδας, πιθανώς από φίδι που προκάλεσε βραχυκύκλωμα

To πρόβλημα σύμφωνα με πληροφορίες από την ΔΕΗ, προκλήθηκε από μετασχηματιστή όπου  πιθανώς  φίδι, ή κάποιο ζώο,  προκάλεσε βραχυκύκλωμα και έθεσε εκτός όλον τον υποσταθμό στην Τριχωνίδα.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε, ενώ δεν αποκλειεται να συμβει μια ακόμη μικροδιακοπή, για να γίνουν οι απαραιτητες ρυθμίσεις.

Πηγή: agriniopress.gr

Αγνοείται ζευγάρι νεαρών,που πήγε για διακοπές

Συναγερμός έχει σημάνει στην Σαμοθράκη, καθώς αγνοείται ένα ζευγάρι νεαρών από την Θεσσαλονίκη, γύρω στα 30, από την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο νέοι επισκέφτηκαν το νησί για διακοπές και την Παρασκευή αποφάσισαν να κάνουν εξόρμηση στις Βάθρες.

Κάλεσαν τους γονείς τους και τους ενημέρωσαν να μην ανησυχούν, καθώς στην περιοχή δεν έχει σήμα.

Από τότε τα ίχνη τους έχουν χαθεί. Οι γονείς τους ενημέρωσαν τις αρχές και στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο για τον εντοπισμό τους.

Εν τω μεταξύ, ήδη ορειβατικοί Σύλλογοι και εθελοντές προσπαθούν για τον εντοπισμό τους.  Οι έρευνες της ΕΜΑΚ θα ξεκινήσουν με το πρώτο φώς του ηλίου.

Τα Κριεζά απαιτούν αλλαγή χωροθέτησης για τα σκουπίδια

H Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Κριεζών σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι  απαιτούν "την αλλαγή χωροθέτησης για τα σκουπίδια, από τα Κριεζά"!

Η πρόταση των Κριεζών ως μια από τις επιλογές χωροθέτησης, για την διαχείριση των απορριμμάτων, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κατοίκων, την οποία καταγράφουν σε σχετική ανακοίνωση.
Η Επιτροπή Αγώνα ανακοινώνει τα εξής:

«Φτάνει πια! Δεν θα αποφασίζουν άλλοι για εμάς και τα παιδιά μας, θα μας βρουν όλους από κοινού μπροστά τους.

Δηλώνουμε την έντονη αντίθεση μας στην προτεινόμενη χωροθέτηση και κατασκευή κινητής μονάδας ανακυκλώσιμων υλικών και κομποστοποίησης στα ΚΡΙΕΖΑ στη θέση ΛΑΚΑΠΕΤΡΕΣΑ που σκοπό έχει την υποβάθμιση της περιοχής μας.

Καταγγέλλουμε τη τακτική της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου όπου με περίσσιο θράσος, προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, με στημένες συναντήσεις, με δηλώσεις, συκοφαντίες και προπαγανδιστικά έντυπα.
Καταδικάζουμε τις εν κρυπτώ ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και τον σκόπιμο παραγκωνισμό της τοπικής κοινωνίας.
Απαιτούμε την αλλαγή χωροθέτησης.

Η Δημοτική Ενότητα Δυστίων είναι σταυροδρόμι ανάπτυξης αρχαιολογίας, οικολογίας, γεωργίας, αλιείας, τουρισμού και πολιτισμού και όχι τόπος απόθεσης απορριμμάτων της Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΙΕΖΩΝ                               
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΣΙΑΣ ΚΡΙΕΖΩΝ
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΣΤΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΤΟΥΜΟΥΛΑ
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΕΠΟΥΡΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΡΙΩΝ
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΤΡΙΩΝ                                
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΣΚΙΝΩΝ                                             ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΣΚΙΝΩΝ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΡΙΕΖΩΝ                                  
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΙΟΥ
ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΥΣΤΙΩΝ                                      
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΥΣΤΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΡΙΕΖΩΝ                                               ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΡΙΕΖΩΝ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΥΣΤΟΥ                                               
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΙΕΖΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΥΣΤΟΥ»

Κύμη: Προσχωρήσεις στελεχών της Αντιπολίτευσης στο συνδυασμό του Δήμαρχου

Προσχωρήσεις στελεχών της Αντιπολίτευσης στο συνδυασμό του Δήμαρχου Κύμης Δημήτρη Θωμά, ανακοινώθηκαν χτές.


Τα πρώην στελέχη του συνδυασμού του κ. Ιωάννη Κούκη: κ.κ: Μπάρμπας Σωτήρης, Πρόεδρος Βέλους, Κότσαρης Γιώργος ,Τοπικός Σύμβουλος Αλιβερίου, Σεφερλής Γιώργος, Τοπικός Σύμβουλος Πρασίνου,  Κιούσης Θοδωρής, υπ. Πρόεδρος Παρθενίου,

Όπως επίσης: Το πρώην στέλεχος του συνδυασμού του κ.Ιωαν. Σιαγιάννη κος Ιωάννης Ξύγκης πρ. πρόεδρος του Αγ.Λουκά , υποψ. Δημ Σύμβουλος δημοσιοποιώντας  την αποχώρηση τους, δήλωσαν:

Συστρατευόμαστε με τον αγώνα που δίνει ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς για την ανάπτυξη του τόπου μας. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε δεν μπορεί να επαναπαυόμαστε.
Οι δημότες, μας τίμησαν με την ψήφο τους για να δουλέψουμε!

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς  είναι ένας άνθρωπος με όραμα για το Δήμο  Κύμης - Αλιβερίου και παλεύει ενάμιση χρόνο τώρα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, για το καλύτερο δυνατό. Δηλώνει παρών σε κάθε προσπάθεια, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας αλλά και της ανάπτυξης του Δήμου μας.

Προσχωρούμε από εδώ και στο εξής στις τάξεις του συνδυασμού του.

Απίστευτο: έφτιαξαν πισίνα και μπάρμπεκιου στις… φυλακές Κορυδαλλού!

Απίστευτο και όμως αληθινό: σύμφωνα με φωτογραφίες και ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» έχτισαν πισίνα και μπάρμπεκιου στις φυλακές Κορυδαλλού! Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι με έγκριση της διοίκησης, εργασία των κρατουμένων και χρήματα του Δημοσίου η πίσω αυλή του Ψυχιατρείου των φυλακών μετατράπηκε σε πολυτελές σπα!

Ένα σπα όμως στο οποίο η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι έχουν την πρόσβαση μόνο όσοι έχουν τις κατάλληλες γνωριμίες στον μικρόκοσμο της φυλακής ή έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το κατάλληλο «εισιτήριο»…

Όσον αφορά την πισίνα, βαφτίσθηκε «κατασκευή ποτίστρας για ζώα και πτηνά» (!), αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια κανονικότατη πισίνα, με σκαλάκια, διαφορετικά επίπεδα και συστήματα καθαρισμού τελευταίας τεχνολογίας. Στην πισίνα οδηγούν πετρόχτιστα μονοπάτια, ενώ λίγο πιο πέρα βρίσκεται το χτιστό μπάρμπεκιου.

Η αίσθηση πολυτέλειας συμπληρώνεται μάλιστα από έναν τεχνητό καταρράκτη υπερχείλισης για την ανακύκλωση του νερού, το οποίο διασχίζει ένα ποταμάκι και καταλήγει σε μια λιμνούλα στην άκρη της πισίνας, ενώ έχει τοποθετηθεί και φωτισμός για τις νυχτερινές βουτιές. Την αίσθηση «απόδρασης» συμπληρώνουν πάπιες και άλλα πτηνά που κυκλοφορούν ελεύθερα στον χώρο, μαζί με ένα περιβόλι με ντομάτες και άλλα οπωρολαχανικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα όμως, η πισίνα χρησίμευσε σε απόδραση στην κυριολεξία, καθώς δύο από τους κρατούμενους που εργάζονταν στην κατασκευή της χρησιμοποίησαν τα μπάζα της εκσκαφής για να δημιουργήσουν ράμπα, να περάσουν πάνω από τον τοίχο και να εξαφανιστούν!

Η απάντηση των υπευθύνων πάντως στην εφημερίδα είναι ότι δεν πρόκειται για πισίνα, καθώς επιμένουν ότι πρόκειται για ποτίστρα… ζώων. Από τις φωτογραφίες όμως είναι αλήθεια ότι περισσότερο μοιάζει με πισίνα…​ ​

Συμπλοκή στις φυλακές Δομοκού. Δεν υπήρχε φρουρά να μεταφέρει τον τραυματία στην Αθήνα

Σε κίνδυνο μπήκε η ζωή ενός κρατούμενου των φυλακών Δομοκού που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Λαμίας μετά από άγρια συμπλοκή στην πτέρυγα όπου κρατούνταν.

Οι γιατροί του νοσοκομείου έκριναν πως το τραύμα του πρέπει να αντιμετωπισθεί από αγγειοχειρουργό στην Αθήνα. Η μεταφορά του όμως καθυστέρησε γιατί δεν μπορούσε να βρεθεί φρουρά.

Συνολικά στο νοσοκομείο Λαμίας μετά το άγριο ξύλο μεταξύ 60 ατόμων στην πτέρυγα των Αλβανών,μεταφέρθηκαν τέσσερις κρατούμενοι.

Συμπλοκή στις φυλακές του Δομοκού από LAMIASTARGR http://www.lamiastar.gr/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...