Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Αναγνωστάκης - ΔΗΜΑΡ: Η εγκύκλιος για τη μείωση του ΦΠΑ δείχνει έλλειψη σοβαρότητας

Συνέντευξη παραχώρησε ο βουλευτής  Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς  Δημήτρης Αναγνωστάκης, στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Βασίλη Λυριτζή.

Ο δημοσιογράφος αρχικά ρώτησε τον  βουλευτή, για τη θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς, στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση. Ο βουλευτής σχολίασε πως πρόκειται για ένα μέτρο που είχε ζητήσει να εφαρμοστεί η Δημοκρατική Αριστερά, κατά την περίοδο της κυβερνητικής συνεργασίας και φαίνεται ότι θα έχει θετικό αποτέλεσμα, δεδομένου του ότι θα αποδίδονται οι φόροι, από όλους και για όλο τον κύκλο εργασιών. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην εγκύκλιο εφαρμογής της μείωσης, η οποία δημιουργεί την αίσθηση της έλλειψης σοβαρότητας, ακυρώνοντας τη σημαντική βοήθεια που θα μπορούσε να παράσχει στο τουριστικό προϊόν.

Στο δεύτερο ερώτημα του δημοσιογράφου, για το θέμα της κινητικότητας, ο  βουλευτής υποστήριξε για μια  ακόμα φορά, το έργο που είχε γίνει  από τον πρώην Υπουργό Διοικητικής  Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη, δηλώνοντας την αντίθεση της Δημοκρατικής Αριστεράς στο άρθρο 90 παρ. 1 του πρόσφατα ψηφισθέντος νομοσχεδίου για τη φορολογία, που καταργεί συλλήβδην ειδικότητες και κλάδους.  Συνέχισε, τονίζοντας πως ο Α. Μανιτάκης, είχε κάνει σπουδαία δουλειά στην κατεύθυνση της αξιολόγησης των υπαλλήλων και της χρηστής λειτουργίας του δημόσιου τομέα και έδωσε μάχη για την εφαρμογή της κινητικότητας με την Τρόικα, σε αντίθεση με τα οριζόντια μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση και οδηγούν σε στρεβλώσεις και στερούνται μεταρρυθμιστικής λογικής.

Ο ανεμοστρόβιλος της Κύμης που έκανε θραύση στο facebook!

ΦΩΤΟ από eviagreen.gr

ΦΩΤΟ από eviagreen.gr
Οι φωτογραφίες που θα δείτε συνεχίζουν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον στο διαδίκτυο μέχρι και σήμερα...

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν πριν από δύο χρόνια, όταν εμφανίστηκε ανεμοστρόβιλος στην περιοχή της Κύμης.

Πιο συγκεκριμένα στο Μετόχι δημιουργήθηκε αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο που έτυχε να το αποθανατίσει με την φωτογραφική του μηχανή ένας κάτοικος της περιοχής...

Οι φωτογραφίες κεντρίζουν από το πρωί το ενδιαφέρον στο facebook

ΦΩΤΟ από eviagreen.gr

Βασιλικό: Είχαν ρημάξει το εργοστάσιο - Επιτέθηκαν στους ΔΙ.ΑΣ. που τους συνέλαβαν

Όλα ξεκίνησαν όταν χθες στις 8:15΄ το βράδυ, το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας ενημερώθηκε τηλεφωνικά για κλοπή εξοπλισμού, που βρίσκεται σε εξέλιξη από... άγνωστο αριθμό δραστών, στις εγκαταστάσεις ανενεργού εργοστασίου στη περιοχή Βασιλικό Ευβοίας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Γ΄ Ομάδας ΔΙ. ΑΣ., οι οποίοι αρχικά εντόπισαν έξω από το εργοστάσιο ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο ήταν μέσα ένας 37χρονος Ρουμάνος, εκτελώντας χρέη «τσιλιαδόρου» και συνελήφθη.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν στους εσωτερικούς χώρους του εργοστασίου για τους συνεργούς του. Όταν οι αστυνομικοί τους εντόπισαν σε κρυμμένους σε ένα πατάρι, οι δυο Ρουμάνοι 45 και 24 ετών αντίστοιχα, άρχισαν να πετούν εναντίον τους καδρόνια, ρουλεμάν, σίδερα, κεραμίδια και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους, για να αποφύγουν την σύλληψη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά στα χέρια τρεις αστυνομικοί .

Ο 45χρονος μάλιστα στην προσπάθειά του να διαφύγει, πήδηξε από το πατάρι, ύψους περίπου έξι μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα πόδια και στο κεφάλι και να ακινητοποιηθεί, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και ο 24χρονος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στο όχημα των δραστών και στο χώρο του εργοστασίου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

- Τέσσερις κουλούρες με καλώδια χαλκού, μήκους (300) περίπου μέτρων, τις οποίες οι δράστες είχαν λίγη ώρα πριν αφαιρέσει από το εργοστάσιο. Τα ανωτέρω καλώδια χαλκού, η αξία των οποίων ανέρχεται στις (6.000) ευρώ, αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του εργοστασίου.

- Ένας (1) μεταλλικός κόφτης σιδήρου και μία (1) πένσα.

- Τέσσερις (4) χαρτοκόπτες και ένας (1) φακός.

- Δύο (2) μαύρες κουκούλες και δύο (2) ζεύγη γαντιών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που έγινε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι ίδιοι δράστες τον περασμένο Ιούνιο και συγκεκριμένα την 03-06-2013 και 08-06-2013, είχαν προβεί και πάλι στην αφαίρεση χάλκινων καλωδίων από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, με τη συνολική ζημιά που προξένησαν στις δύο αυτές περιπτώσεις να ανέρχεται, σύμφωνα με τον υπεύθυνο ασφαλείας του εργοστασίου, στις (100.000) περίπου ευρώ.

Επιπλέον στο χώρο του εργοστασίου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δελτίο ταυτότητας που ανήκει σε 28χρονο υπήκοο Ρουμανίας, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είναι συνεργός των τριών συλληφθέντων και αναζητείται για να συλληφθεί.

Οι τρεις αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. που τραυματίστηκαν πήγαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησαν, ενώ ο 45χρονος Ρουμάνος παραμένει για νοσηλεία φρουρούμενος.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας για τυχόν εμπλοκή της παρέας σε άλλες "δραστηριότητες"

Αναγνωστάκης - ΔΗΜΑΡ: «Ανάγκη Εθνικής στρατηγικής για τον Τουρισμό»

Κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου ¨Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής  επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις¨,  τοποθετήθηκε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Αρχικά τόνισε ότι ο Τουρισμός, ο Πολιτισμός και η Ναυτιλία, αποτελούν τους πυλώνες που πρέπει να στηριχθεί η ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας. Καυτηρίασε την απουσία εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό και σημείωσε πως με το παρόν νομοσχέδιο επιχειρούνται  εμβαλωτικές παρεμβάσεις, οι οποίες κατά κύριο λόγο δημιουργούν νέα προβλήματα αντί να λύνουν τα υφιστάμενα. Ανάφερε ως παράδειγμα, πρωθύστερου σχήματος, την εφαρμογή ειδικού χωροταξικού για τον τουρισμό ενώ το γενικό χωροταξικό βρίσκεται ακόμα στη φάση διαβούλευσης.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο βουλευτής της Εύβοιας δήλωσε πως το παρόν νομοσχέδιο δεν στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά αντίθετα ενισχύει τα μεγάλα επενδυτικά συμφέροντα. Σημείωσε δε πως το νομοσχέδιο δεν περιέχει συνέργειες με την τοπική αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού. Συνέπεια αυτής της έλλειψης είναι να στερείται η τοπική αυτοδιοίκηση σημαντικούς πόρους, που είναι αναγκαίοι για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής στις επί μέρους τοπικές κοινωνίες.

Χαλκίδα: Βγήκε από το αυτοκίνητο, αγκαλιά με τα τραυματισμένα παιδιά της

Τα κλάματα των παιδιών ''πάγωσαν'' τους αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου στην Χαλκίδα …

Στο νοσοκομείο της Χαλκίδας μεταφέρθηκαν δύο ανήλικα παιδιά ύστερα από τροχαίο στην Ληλαντίων στις 17.00 το απόγευμα. Κάτω από άγνωστες συνθήκες τρία αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι αυτόπτες μάρτυρες είδαν από το άσπρο αυτοκίνητο να βγαίνει μία μητέρα με τα τραυματισμένα παιδιά της στην αγκαλιά.

Τόσο η γυναίκα όσο και τα παιδιά είχαν χτυπήσει. Περαστικοί έτρεξαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στη μάνα και γρήγορα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της πόλης όπου τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με το evianews.com, η κατάστασή τους, δεν εμπνέει ανησυχία …

Πουλούσαν λαθραία τσιγάρα στο Αλιβέρι

Συνελήφθησαν, χθες Τρίτη 30 Ιουλίου το βράδυ στο Αλιβέρι Ευβοίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 45 και 22 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα. 

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 21:00΄το βράδυ οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με διακίνηση ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων, εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, να κινείται σε περιοχή του Αλιβερίου και το ακινητοποίησαν, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν στον χώρο των αποσκευών του οχήματος και κατασχέθηκαν συνολικά (476) πακέτα με λαθραία τσιγάρα, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους.

Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Χαλκίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

ΚΚΕ: Συνθήκες γαλέρας στα ξενοδοχεία της Εύβοιας

Εργασιακές συνθήκες γαλέρας επικρατούν στα ξενοδοχεία του νομού Ευβοίας, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Ξενοδοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού νομού Εύβοιας.

Τις καταγγελίες υιοθέτησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ  Χρήστος Κατσώτης,Γιάννης Γκιόκας, Θανάσης Παφίλης, οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή. Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρονται τα εξής:

«Στα ξενοδοχεία OLYMPIC STAR, MALACONDA BEACH, HOLIDAY IN και ERETRIA VILLAGE η εργοδοσία οφείλει μεγάλα ποσά δεδουλευμένων αποδοχών. Οι εργαζόμενοι στο OLYMPIC STAR διεκδικούν οφειλές της εργοδοσίας από το 2010 καιβρίσκονται σε πολυήμερη επίσχεση εργασίας.

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του σωματείου που εργάζονται στο HOLIDAY IN βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα. Εργολαβικές εταιρίες καθαρισμού εφοδιάζουν με προσωπικό πόστα σερβιτόρων, ρεσεψιονιστ,θυρωρών, μαγείρων κ.τ.λ..

Στο ξενοδοχείο "AVANTIS SUITES HOTEL" η εργοδοσία έχει κοινοποιήσει με εξώδικο την απόλυση της προέδρου της ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝΧΑΛΚΙΔΑΣ γιατί έθεσε ζήτημα για τις εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς (26 ώρες δουλειάς μέσα σε ένα Σαβατοκύριακο).

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είναι γενικός γραμματέας της Ένωσης ξενοδόχων Εύβοιας και επίσης ότι στον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο έχει υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας, με μικρότερες αποδοχές από την κλαδική, και η υπογραφή έχει τεθεί από 7 άτομα μεταξύ των οποίων και συγγενείς του φερόμενου ως ιδιοκτήτη.

Πολλές από τις παραπάνω παραβιάσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων διαπιστώθηκαν και κατά τον έλεγχο που έγινε από το ΣΕΠΕ νομού Ευβοίας στις 27/06/2013. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Η κυβέρνηση μαζί με τους ξενοδόχους έχει τεράστιες ευθύνες για την επιβολή του «εργασιακού μεσαίωνα».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να ακυρωθεί η απόλυση της προέδρου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εύβοιας, από την εργοδοσία του ξενοδοχείου AVANTIS, να αποκατασταθούν τα εργασιακά δικαιώματα, που καταστρατηγούνται και να εφαρμοστεί η Κλαδική Σύμβαση Εργασίας.

"Θου κύριε, Οι φοροφυγάδες" στη Ν. Λάμψακο -ΒΙΝΤΕΟΠαρακολουθήστε την πιο τρελή - θεϊκή κωμωδία "Θου κύριε, Οι φοροφυγάδες" σε μία μοναδική θεατρική παράσταση, την Δευτέρα 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού της Νέας Λαμψάκου Χαλκίδας.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αναξαγόρας της Ν. Λαμψάκου μας φέρνει κοντά γνωστούς πρωταγωνιστές
Τρείς Έλληνες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδος φεύγουν από την χώρα κυνηγημένοι ως φοροφυγάδες.Tους κυνηγούν αυτοί που έκλεψαν την χώρα ,οι Βουλευτές…το Κράτος…η Εφορία…το ΙΚΑ...και όλοι αυτοί στους οποίους χρωστούν. Αποφάσισαν λοιπόν να φύγουν και να επιστρέψουν μόνο αν βρουν δουλειά στο εξωτερικό ,αν μαζέψουν χρήματα. Σκοπός τους να ξεχρεώσουν μόνο αυτούς στους οποίους χρωστούν και όχι το κράτος γιατί αυτό τους έχει κλέψει την ίδια τους την ζωή.

Καταλήγουν χωρίς να γνωρίζονται στην Γερμανία....Εκεί ψάχνοντας ως Έλληνες βρίσκουν καταφύγιο σε Καθολικό Μοναστήρι,ως Μοναχοί.Πέφτουν στα χέρια του πιο σκληρού Ηγούμενου...Ζουν πραγματικά κάτω από την σκιά μιας νέας κατοχής…. Βρίσκουν πολυμήχανους τρόπους επιβίωσης ώσπου η τύχη τους …τους χαμογελασε!

Ώρα: 21:15
Γενική είσοδος: 10 €
Παιδιά - άνεργοι 7,5 ευρώ
Δείτε το σχετικό βίντεο:

Αναγκαία η άμεση ενίσχυση των απλήρωτων εργατών

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ για «Σωληνουργία», «Νεοσέτ» και «Σέλμαν»

Την έκτακτη ενίσχυση με ένα μισθό από τον ΟΑΕΔ των εργαζομένων στο εργοστάσιο «Ελληνική Σωληνουργία» της εταιρείας «Μηχανική» και στα εργοστάσια ξύλου «Νεοσέτ» και «Σέλμαν» στη Χαλκίδα που έχουν κλείσει, καθώς και την καταβολή των δεδουλευμένων τους ζήτησε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης.

Στην παρέμβασή του τόνισε ότι και οι συγκεκριμένες περιπτώσεις δείχνουν ότι τα εργοστάσια τα κλείνουν οι καπιταλιστές όταν δεν έχουν πλέον συμφέρον να παράγουν συγκεκριμένα προϊόντα γιατί επενδύουν αλλού και όχι οι αγώνες των εργαζομένων όπως λένε οι διάφοροι συκοφάντες.

Και σε αυτήν την περίπτωση, είπε, οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες των εργοστασίων τσέπωναν όλα τα χρόνια τον πλούτο που παρήγαγαν οι εργαζόμενοι και στη συνέχεια έκαναν άλλες επιλογές αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους να περνάνε δύσκολες ώρες.

Ρέουν, είπε ο Χρ. Κατσώτης, τα δισεκατομμύρια που τσεπώνουν οι καπιταλιστές με διαφόρων ειδών επιδοτήσεις και από τον ΟΑΕΔ, αλλά η κυβέρνηση που τους υπηρετεί δεν μπορεί να δώσει ούτε ένα μισθό ως έκτακτη ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ.

Οπως κατήγγειλε μετά το κλείσιμο των παραπάνω εργοστασίων οι εργαζόμενοι έχουν να λαμβάνουν δεδουλευμένα που ξεκινούν από 10 και φθάνουν στους 22 μήνες ενώ ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει τι θα γίνει και με τα ένσημα των εργαζομένων.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου είπε ότι το υπουργείο το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προχωράει σε πρόστιμα και μηνύσεις όταν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, κάτι που έγινε και για τα τρία εργοστάσια.

Από εκεί και πέρα, ανέφερε, προωθείται η ένταξη των ανέργων σε διάφορα προγράμματα του ΟΑΕΔ και ειδικά αυτών που είναι κοντά στη σύνταξη. Είπε ότι θα συνεννοηθεί με το ΙΚΑ για το θέμα των ενσήμων και με το υπουργείο Οικονομικών για την ενεργοποίηση διάταξης που προβλέπει ότι ο ΟΑΕΔ μπορεί να δίνει έκτακτη οικονομική ενίσχυση η οποία στη συνέχεια συμψηφίζεται με το επίδομα ανεργίας.

Κανείς μας δεν είναι τέλειος !

Αγαπητέ κ. Αντωνίου, μετά το δεύτερο  σημείωμα σας, http://www.egnomi.gr/article.php?id=40363&category_id=21, διαπίστωσα ότι ανήκουμε σε δύο πολύ διαφορετικές σχολές σκέψης. Οπότε σταματώ εδώ στη φάση αυτή. Ίσως μας δοθεί η δυνατότητα με κάποιον άλλο τρόπο ή με μια άλλη ευκαιρία να ανανεώσουμε το ραντεβού μας στο δημόσιο διάλογο. Συμπερασματικά όμως θα έλεγα τα εξής, τα οποία και εσείς υποστηρίξατε στο τελευταίο σας σημείωμα με άλλα λόγια – και συμφωνώ απόλυτα :

α) Ναι, υποστηρίζω ανεπιφύλακτα και σταθερά, χωρίς εκπτώσεις και ναι μεν αλλά, την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, υποστηρίζω την δημοκρατική ολοκλήρωση της Ευρώπης, δηλαδή μια αυριανή δημοκρατική ομοσπονδία της Ευρώπης, τις Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, και ως λύση και για την οριστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του χρέους της χώρας μας, αλλά και των άλλων σοβαρών ελλειμμάτων της σημερινής μορφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εσείς όπως μας εξηγήσατε διαφωνείτε. Προτιμάτε ίσως την ομορφιά της μοναξιάς και της εθνικής απομόνωσης της χώρας. Δικαίωμά σας, κανένας μας δεν είναι τέλειος!

β) Ναι, είμαι υποστηρικτής μιας υπεύθυνης αριστεράς η οποία δεν θα φοβάται να αναλάβει και Κυβερνητικές ευθύνες. Ακόμη αν χρειαστεί για το καλό της πατρίδας να συνεργασθεί ακόμη και με τους πολιτικούς της αντιπάλους. Εσείς τον λέτε Κυβερνητισμό. Προτιμάτε τη θέση της εσαεί αντιπολίτευσης, της άμυνας, της καταγγελίας, της άρνησης ανάληψης ευθύνης και της Κυβερνητικής συνεργασίας. Γιατί το μέλλον είναι στις Κυβερνήσεις συνεργασίας. Καταλαβαίνω, δεν είναι εύκολη δουλειά να καλείσαι να βγάλεις τα κάστανα από τη φωτιά, για αδιέξοδες πολιτικές που δεν είχες εσύ την κύρια ευθύνη. Όμως οι πολίτες εδώ θέλουν την αριστερά, στα δύσκολα…Εσείς διαφωνείτε. Δικαίωμά σας, κανένας μας δεν είναι κάτοχος της απόλυτης αλήθειας.

Ανταποκρινόμενος στην τελευταία  σας πρόταση, πολύ ευχαρίστως να τα πούμε και από κοντά και  με συνοδεία τσίπουρου…κάλεσε και  παλιούς φίλους και περιμένω τηλέφωνο…τουλάχιστον θα περάσουμε καλά ακόμη και αν διαφωνήσουμε…

Κώστας Χαϊνάς

Χαλκίδα 31-7-2013
xainas@gmail.com
http://kostasxainas.blogspot.com

Οι MUSIC C.C.C.P μετά τη Μύκονο έρχονται στα Νέα Στύρα

Στις 3 Αυγούστου το πρώτο EVENT του MUSIC C.C.C.P στο Club Guzel στη Μύκονο και στη συνέχεια στο Beach bar Crystal bay στα Νέα Στύρα Εύβοιας στις 11 Αυγούστου.

Με ένα δυναμικό ξεκίνημα , αρχίζει την περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα.

Το Common Collective Concentration Party  είναι μια συνάντηση επιλεγμένων Djs με μοναδικό στόχο τη δημιουργία των πιο επιτυχημένων House events που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα.

Το σχήμα αποτελείται από μόνιμες συνεργασίες όπως Dim pap , Monkylo , Mar p και σε εναλλαγή  Dj Stevie, Sunday Soulman και Philip Z, που εμπλουτίζεται κάθε φορά από κορυφαίους μουσικούς δημιουργούς, οι οποίοι  φιλοξενούνται ως guest και δίνουν το δικό τους ¨χρώμα¨ στα εκάστοτε events.

Το πλήρες πρόγραμμα του Music CCCP θα ανακοινωθεί από τη g-communication εντός των επόμενων ημερών, και θα περιλαμβάνει εμφανίσεις σε Σπέτσες , Καβάλα, Θεσσαλονίκη και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου .

Για την περιοχή της Εύβοιας χορηγός επικοινωνίας είναι ο Just radio 93

Το MUSIC C.C.C.P  θα συνεχίσει την περιοδεία του σε μεγάλα clubs της Αθήνας και της περιφέρειας και κατά τη διάρκεια του χειμώνα .

Άμεση Ιατρική Βοήθεια και για τους κατοίκους Ιστιαίας – Αιδηψού, από την INTERAMERICAN

Αυξάνεται ο αριθμός των Δήμων που  επιλέγουν την INTERAMERICAN για την παροχή υπηρεσιών Άμεσης Ιατρικής (προσωπικής) Βοήθειας στους μόνιμους κατοίκους τους. Ανάλογη συνεργασία με την εταιρεία συμφώνησε πρόσφατα  και ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις σχετικές ανάγκες υποστήριξης των κατοίκων του που υπερβαίνουν τις 23 χιλιάδες.

Το  ασφαλιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την παροχή επείγουσας διακομιδής με εναέριο μέσο ή/και με ασθενοφόρο, όπου απαιτείται, σε περιστατικά ασθένειας  ή τραυματισμού υψηλού κινδύνου, καθώς  επίσης την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής από εξειδικευμένο προσωπικό –ιατρούς και νοσηλευτές– μέσω της τηλεφωνικής Γραμμής Υγείας 1010. Η ανάθεση στην INTERAMERICAN έγινε με απόφαση του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ιστιαίας – Αιδηψού, μετά από διαδικασία προσφορών. Οι υπηρεσίες προσωπικής βοήθειας θα παρέχονται  στους κατοίκους συμπληρωματικά ως προς το δημοτικό σύστημα υγείας, με σαφείς διαδικασίες.

Κατά το διάστημα της εικοσαετούς  και πλέον λειτουργίας της  Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας, η INTERAMERICAN έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 3.000 αεροδιακομιδές, οι περισσότερες των οποίων ήταν κρίσιμες για τη ζωή των διακομισθέντων ατόμων. Μόνο κατά το 2012 και το πρώτο φετινό εξάμηνο οι αεροδιακομιδές που πραγματοποιήθηκαν, έφθασαν τις 262. Η εταιρεία για τις υπηρεσίες που παρέχει διαθέτει υγειονομικό αεροπλάνο, ελικόπτερα, ασθενοφόρα και ένα πρότυπο Συντονιστικό Κέντρο που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, ενώ είναι σε θέση να διαχειριστεί ολοκληρωμένα  κάθε περιστατικό δεδομένου του ευρέως δικτύου υγείας που έχει αναπτύξει αλλά και των ιδιόκτητων υποδομών υγείας.

Γέμισαν μέδουσες οι θάλασσες μας - Πως θα τις αντιμετωπίσουμε

Η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, με το Τμήμα Αλιείας της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Φθιώτιδας, σε συνεργασία με Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, μετά την εμφάνιση  μεγάλου αριθμού μεδουσών στις ακτές του Μαλιακού και του Β. Ευβοϊκού κόλπου, πληροφορεί τους κολυμβητές  για τα είδη των μεδουσών που εμφανίζονται στις ελληνικές θάλασσες καθώς επίσης και τους τρόπους αντιμετώπισης των τσιμπημάτων από αυτές.

Οι Μέδουσες (Jellyfish, ζελατινοειδή) αποτελούν μια μεγάλη ομάδα οργανισμών του ζωοπλαγκτού που υπάρχουν σε όλες τις θάλασσες του παγκόσμιου ωκεανού και ζουν σε όλα τα βάθη. Διαθέτουν σημαντική ενεργητική κίνηση αλλά η εξάπλωσή τους εξαρτάται από τα θαλάσσια ρεύματα. Στις ελληνικές θάλασσες εμφανίζονται μεγάλοι πληθυσμοί μεδουσών με μια περιοδικότητα 10-12 ετών, παρόμοια με αυτήν που έχει παρατηρηθεί και σε άλλες μεσογειακές χώρες. Στις δικές μας θάλασσες οι τσούχτρες παραμένουν για δύο έως τρία χρόνια, η περίοδος παραμονής αλλάζει όμως ανάλογα με την περιοχή. Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε θαλάσσια περιοχή χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες, οι οποίες επηρεάζουν και τη συμπεριφορά των μεδουσών.
Είναι εσφαλμένη η εντύπωση ότι η παρουσία των τσουχτρών ενθαρρύνεται από τη ρύπανση. Η πιο κοινή τσούχτρα στις ελληνικές θάλασσες είναι η Pelagia noctiluca, η οποία ζει στην ανοιχτή θάλασσα και η αύξηση του πληθυσμού της αποδεδειγμένα δεν έχει σχέση με τη ρύπανση. Οι πληθυσμιακές διακυμάνσεις αυτής της τσούχτρας στη Μεσόγειο συνδέονται περισσότερο με τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας της θάλασσας και με άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες που επηρεάζονται από τις κλιματικές αλλαγές, όπως για παράδειγμα οι περίοδοι ξηρασίας ή έντονων βροχοπτώσεων τους ανοιξιάτικους μήνες.
Οι περισσότερες από τις μέδουσες που ζουν στις ελληνικές θάλασσές δεν είναι τσούχτρες. Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι τσούχτρες ονομάζουμε μόνο μερικά είδη μέδουσας. Όλες οι μέδουσες τσιμπούν, γιατί όλες έχουν κνιδοκύτταρα που εκκρίνουν τοξικές ουσίες. Μερικών όμως το τσίμπημα δεν είναι ενοχλητικό για τον άνθρωπο - όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τις μέδουσες "γυαλιά".
Oι μέδουσες που συναντάμε πιο συχνά στις ελληνικές θάλασσες είναι η Aurelia aurita η Cotylorhiza tuberculata η Rhizostoma pulmo και η Pelagia noctiluca.

Στη συνέχεια παραθέτουμε κάποια μορφολογικά χαρακτηριστικά των παραπάνω μεδουσών καθώς και εικόνες αυτών για εύκολη αναγνώριση.

Pelagia noctiluca 


Το χρώμα της είναι μoβ, πορφυρό ή κοκκινωπό και η μέση διάμετρός της κυμαίνεται γύρω στα 6 εκατοστά. Σε εμάς είναι γνωστή απλώς ως τσούχτρα και είναι η μόνη μέδουσα με αυτή την ιδιότητα στα ελληνικά νερά, Είναι βιοφωταυγής οργανισμός και τη νύχτα φωσφορίζει, προσφέροντας ένα αρκετά φαντασμαγορικό θέαμα, το τσίμπημά της είναι όμως οδυνηρό και ενοχλητικό. Αν τη δείτε στο μέρος όπου κολυμπάτε, είναι καλύτερο να βγείτε από το νερό.

Aurelia aurita 


Γνωστή και ως «γυαλί», η μέδουσα αυτή είναι η πιο διαδεδομένη σε όλες τις θάλασσες. Η «ομπρέλα» της είναι σχετικά επίπεδη και είναι διάφανη με μια ελαφρώς λευκή απόχρωση και τέσσερις χαρακτηριστικούς κύκλους στο εξωτερικό της τμήμα. Το τσίμπημά της δεν είναι ενοχλητικό για τους περισσότερους ανθρώπους.

Cotylorhiza tuberculata 


Πολύ μεγάλη σε μέγεθος και με καφεκίτρινο χρώμα, η μέδουσα αυτή λέγεται και «τηγανητό αβγό» εξαιτίας του σχήματός της. Εκτός από «αβγό μάτι», μπορεί επίσης να σας θυμίσει ένα μπουκέτο λουλούδια. Είναι διαδεδομένη στο Αιγαίο και η διάμετρός της μπορεί να φθάσει τα 40 εκατοστά. Το τσίμπημά της δεν είναι επικίνδυνο.

Rhizostoma pulmo 


Γνωστή και ως μεγάλη γαλάζια μέδουσα η Rhizostoma pulmo είναι μεγάλη σε μέγεθος και η «ομπρέλα» της έχει γαλαζωπό χρώμα με μοβ αποχρώσεις ή μια μοβ ταινία στο εξωτερικό της μέρος. Το τσίμπημά της δεν είναι ενοχλητικό.

Τρόποι αντιμετώπισης των τσιμπημάτων

Η επαφή με τις τσούχτρες σπάνια μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ιδιαίτερα σε αλλεργικά άτομα. Το τσίμπημά τους είναι από δυσάρεστο έως επώδυνο, γεγονός που οφείλεται στο υγρό που απελευθερώνεται αντανακλαστικά από το σώμα της τσούχτρας όποτε έρχεται σε επαφή με κάποιον άλλον οργανισμό. Το υγρό αυτό σκοπό έχει είτε να προστατεύσει την τσούχτρα από τους εχθρούς της είτε να παραλύσει τη λεία της (πλαγκτόν και άλλοι μικροί θαλάσσιοι οργανισμοί).
Τα τσιμπήματα των «ελληνικών» μεδουσών δεν είναι θανατηφόρα. Ωστόσο, το τσίμπημα κάποιων μεδουσών προκαλεί οξύ πόνο και μπορεί να προκαλέσει αναφυλαξία. Για το λόγο αυτό, όταν αλλεργικά άτομα τσιμπηθούν από τσούχτρα, θα πρέπει να βγουν αμέσως έξω από το νερό, προς αποφυγή πνιγμού.
Για τα τσιμπήματα ενός συγκεκριμένου είδους μέδουσας, μπορεί να τοποθετηθεί ξίδι στην πληγή. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και νερό της θάλασσας αν δεν είναι άμεσα διαθέσιμο το ξίδι.
Δε θα πρέπει να χρησιμοποιείται φρέσκο νερό, γιατί η αλλαγή της ωσμωτικής τονικότητας μπορεί να απελευθερώσει επιπλέον δηλητήριο. Για τον ίδιο λόγο θα πρέπει να αποφεύγεται ο κνησμός του τραύματος, η χρήση οινοπνεύματος, αμμωνίας και παρόμοιων ουσιών. Ένα ζεστό μπάνιο μπορεί επίσης να βοηθήσει, με εξαίρεση την περίπτωση υποθερμίας.
Η αφαίρεση των πλοκάμων μπορεί να γίνει με το χέρι, με τη χρήση ειδικών γαντιών. Έπειτα από την αφαίρεση μεγάλων κομματιών από μέδουσες, στο τραύμα μπορεί να μπει αφρός ξυρίσματος και με την άκρη ενός μαχαιριού, με ένα ξυράφι να αφαιρεθούν όλα τα εναπομείναντα κνιδοκύτταρα.
Εκτός από τη χορήγηση πρώτων βοηθειών, για να μειωθεί ο κνησμός, μπορούν να χορηγηθούν αντιισταμινικές ουσίες στον ασθενή. Οδοντόκρεμα με σόδα και πάγος εναλλακτικά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση του δηλητηρίου. Οι αλλεργικοί πρέπει πάντα να έχουν μαζί τους μια ένεση αδρεναλίνης ή κορτιζόνης, ανάλογα με τις υποδείξεις του γιατρού.

Σε ετοιμότητα για νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι ξενοδοχουπάλληλοι


Σε ετοιμότητα για νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι ξενοδοχουπάλληλοι , σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ Εύβοιας.

Το Σωματείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση μπροστά στο ξενοδοχείο Olympic Star στην Αμάρυνθο, την ημέρα της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που είχε προκηρύξει το σωματείο μας, το Σάββατο 27/07/2013. Την κινητοποίηση στήριξαν με την παρουσία τους πλήθος σωματείων που έδωσαν το αγωνιστικό παρόν.


Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...