Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Διαφύλαξη της καλής φήμης του ελληνικού ελαιολάδου και των συμφερόντων των παραγωγών

Διαφύλαξη της καλής φήμης του ελληνικού ελαιολάδου και των συμφερόντων των παραγωγών, ζητά ο Ευάγγελος Αποστόλου, Βουλευτής Εύβοιας και Συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ


Η δήλωση του:

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου, που εισρέουν στη χώρα μας από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το οποίο υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι θα διατεθεί στην αγορά με παραπλανητικές επισημάνσεις.

Χαλκίδα: Προσπάθησε να αυτοκτονήσει αλλά... κόπηκε το σχοινί!

Το πρωί σε περιοχή της Χαλκίδας, ένας 46χρονος αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του. 


Έτσι πήρε ένα σκοινί με σκοπό να αυτοκτονήσει. Ο λόγος μέχρι και αυτή την ώρα παραμένει άγνωστος...

Μαντούδι: Αγρότης κάηκε ζωντανός στο χωράφι του - Τον βρήκε νεκρό η γυναίκα του!

Ασύλληπτη τραγωδία στο Μαντούδι - Η γυναίκα πολύ δύσκολα θα ξεχάσει τις εικόνες που είδε στο χωράφι του άτυχου άντρα της...


Το τραγικό συμβάν έγινε χθες το μεσημέρι (21-01-2014) σε αγροτική περιοχή στο Μαντούδι Ευβοίας. O άτυχος 75χρονος έφυγε νωρίς το μεσημέρι από το σπίτι με το αυτοκίνητό του για να πάει να κάψει τα βάτα και τα αγριόχορτα που ήταν δίπλα στο κανάλι, όπως είπε στη γυναίκα του.

«Καμία δυνατότητα επιμήκυνσης των πυρόπληκτων δανείων».

Απάντηση στην ερώτηση 4632 με ημερομηνία 06-12-2013, του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη,  έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη δυνατότητα επέκτασης της περιόδου χάριτος ή επιμήκυνσης της διάρκειας των δανείων που έλαβαν πυρόπληκτοι από τις φωτιές του 2007.


Χαρακτηριστικά το Υπουργείο αναφέρει, ότι : ¨περαιτέρω επέκταση της περιόδου χάριτος ή επιμήκυνσης της διάρκειας των δανείων δεν είναι δυνατή στην παρούσα φάση, λόγω των περιορισμών που θέτει το Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης της χώρας, καθώς, σύμφωνα με αυτό, το όριο παροχής νέων εγγυήσεων, στις οποίες συγκαταλέγονται και οι ρυθμίσεις παλαιότερων δανείων, για τα προσεχή έτη είναι μηδενικό¨.

Είναι προφανές ότι το ζήτημα των πυρόπληκτων δανείων απασχολεί τις οικονομίες πέντε νομών της χώρας και ως εκ τούτου θα επαναφέρουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα, διεκδικώντας  την ουσιαστική επίλυσή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΔΗΛΩΣΗ Του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου, Συντονιστή θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο., με αφορμή το νέο κύκλο κινητοποιήσεων των αγροτών:


«Σε μια κρίσιμη περίοδο, που όλοι θεωρούν ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν επιλύει κανένα πρόβλημα του χώρου, αλλά και επιχειρεί μια ληστρική φορολογική επιδρομή στο εισόδημα και στην περιουσία του.

Εγκατάσταση Νέων Γεωργών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δημοσιοποίησε την 2η Πρόσκληση του μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. Σύμφωνα με την πρόσκληση αυτή καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις ενίσχυσης / φακέλους υποψηφιότητας από 18 Μαρτίου 2014 έως 16 Μαϊου 2014, οι εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.) που εγκαταστάθηκαν ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης κατά το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, είναι ηλικίας 18-40 ετών και μόνιμοι κάτοικοι Ορεινών ή Μειονεκτικών περιοχών ή Δημοτικών κοινοτήτων κανονικών περιοχών με πληθυσμό μικρότερο των 100.000 κατοίκων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...