Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Χαλκίδα: Γυρνώντας από το μεροκάματο, το βρήκε ...κάρβουνο!

Φωτό αρχείου
Ήταν 6 το πρωί όταν επέστρεφε από το μεροκάματο και πήγαινε να πάρει το μηχανάκι του. Το θέαμα που αντίκρισε τον έκανε να παγώσει μιας και άγνωστοι είχαν πάει νωρίτερα και του έβαλαν φωτιά.

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας 40χρονος από την Χαλκίδα όταν αντί να πάει να ξεκουραστεί ύστερα από το ολονύχτιο μεροκάματο, έτρεξε αμέσως στην πυροσβεστική για να μάθει από κοντά πως έγινε το μηχανάκι του κάρβουνο.

Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι το ρεζερβουάρ της βενζίνης ήταν άδεια ενώ πριν λίγες ώρες σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης το είχε γεμίσει.


Εξάλλου και στην δεύτερη φωτογραφία βλέπετε το σημάδι στην σέλα, στην προσπάθεια τους να ανοίξουν το ρεζερβουάρ.

Πάντως δεν είναι το μοναδικό περιστατικό αφού στην περιοχή του Βούρκου, κατά το παρελθόν άγνωστοι έχουν αποπειραθεί να κλέψουν βενζίνη από τα ντεπόζιτα των δικύκλων.

Διανομή τροφίμων σε άπορους δημότες από το δημοτικό κοινωνικό κατάστημα

Γιατί και τα καλά πρέπει να γράφονται, όπως κάθε τελευταίο Σάββατο του μήνα έτσι και σήμερα Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 έγινε διανομή τροφίμων σε άπορους δημότες της Ιστιαίας, από το δημοτικό κοινωνικό κατάστημα.

Ο φακός του Ιστιαία Νιουζ επισκέφθηκε το κοινωνικό κατάστημα που βρίσκετε στις εργατικές κατοικίες Ιστιαίας. Εκεί συναντήσαμε τον γραμματέα της Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού κ. Ευστάθιο Βενετή υπεύθυνο για την διεξαγωγή της διανομής. Επίσης παρόντες ήταν, ο κ. Ιωάννης Αναστασίου και η κ. Αργυρώ Αράπογλου όπου πρόσφεραν της υπηρεσίες τους και ένα χέρι βοήθειας. Ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος Κουτροδήμος απουσίαζε.

Για να εγγραφή κανείς στις παροχές του κοινωνικού καταστήματος πρέπει να υποβάλει στην αρμόδια επιτροπή σχετική αίτηση, φωτοτυπία ταυτότητας, ανάλογο εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, προκειμένου να του εκδοθεί ατομική κάρτα με κωδικό έπειτα από την έγκριση. Για ευνόητους λόγους, στην κάρτα αναφέρετε μόνο ο προσωπικός κωδικός που αντιστοιχεί στην απόρρητη κατάσταση ονομάτων προς τρίτους.


istiaianews

Βασιλικά: Γονείς έκαναν κατάληψη στο δημοτικό σχολείο

Οι γονείς πήγαν στο δημοτικό σχολείο, έκλεισαν τις πόρτες και έβαλαν το πανό.
Δεν άντεξαν άλλο την κατάσταση να μην μπορούν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο και αποφάσισαν να το κλείσουν.

"Ποιος είναι ο λόγος να μείνει ανοιχτό το σχολείο όταν τα παιδιά μας δεν μπορούν να έρθουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα." μας είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Σίλας Βούλγαρης.

Όλα τα προβλήματα ξεκίνησαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όταν σταμάτησε η μεταφορά των μαθητών με τα ταξί. "Ρωτάνε τους γονείς πως θα πάνε κάθε πρωί τα παιδιά τους στο σχολείο και πως θα τα πάρουν το μεσημέρι; Το πιο μακρινό χωριό από τα Βασιλικά απέχει 10 χιλιόμετρα" μας είπε ο πρόεδρος.

Από την Πέμπτη μέχρι και την Δευτέρα, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό. Μπροστά στην κύρια είσοδο υπάρχει ένα πανό που λέει: "Κλείνουμε το σχολείο, ζητάμε να συνεχιστεί η μεταφορά των μαθητών".


evia news

Από το Δήμο Ερέτριας η πρώτη «ενοικίαση» δημόσιας γης, το Νησί των Ονείρων

Μπορεί στο κεντρικό κράτος να έχουν κολλήσει η αποκρατικοποιήσεις και οι «ενοικιάσεις» νησιών και βραχονησίδων, ωστόσο, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα πράγματα φαίνεται πως είναι αλλιώς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Ερέτριας, ο οποίος σκοπεύει να ενοικιάσει σε ιδιώτη το Νησί των Ονείρων για 33 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2045.

Μάλιστα, επειδή το νησί εκμεταλλεύεται χρεοκοπημένη δημοτική επιχείρηση του δήμου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο επιχειρηματίας που θα επενδύσει επ' ουδενί δεν θα επιβαρυνθεί με το ποσό που χρωστά η ΔΕΝΟ στην εφορία».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ο Δήμος Eρέτριας βρίσκεται στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης των καταργούμενων Δημοτικών επιχειρήσεων, ανάμεσα σε αυτές είναι και η ΔΕΝΟ, που εκμεταλλευόταν το Νησί των Ονείρων.

Το νησί παραμένει κλειστό τα τελευταία χρόνια καθώς η προηγούμενη δημοτική αρχή εκδίωξε τον επιχειρηματία που το είχε νοικιάσει χάνοντας σε ετήσια βάση πάνω από εκατό χιλιάδες ευρώ.

Η επιχείρηση ΔΕΝΟ σήμερα, φέρεται να έχει οφειλές προς την εφορία (από πρόστιμα για πλαστά τιμολόγια και τη μη καταβολή ΦΠΑ) που αγγίζουν τα 2 εκατ.ευρώ.

Ο επιχειρηματίας που θα επενδύσει επ' ουδενί δεν θα επιβαρυνθεί με το ποσό που χρωστά η ΔΕΝΟ στην εφορία. Η επένδυση είναι σημαντική για ολόκληρη την περιοχή καθώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα αναπτυχθεί περεταίρω η Ερέτρια.
•Tο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Νησιού των Ονείρων αποτελείται από δύο κεντρικά κτίρια, τα οποία στεγάζουν συνολικά 52 δωμάτια, 46 bungalows, εγκαταστάσεις mini golf, τένις, βόλεϊ και πινγκ πονγκ, parking 300 αυτοκινήτων, εστιατόριο και beach bar και εκκλησία. Έχει τη δυνατότητα οργάνωσης μινι συνεδρίων για 200 άτομα.
•Το νησί των ονείρων παραχωρήθηκε στην κοινότητα Ψαριανών από το Ελληνικό Δημόσιο. Κατά τη διάρκεια της επταετίας δόθηκε στον ΕΟΤ, με συντακτική πράξη, για χρήση και εκμετάλλευση για 70 χρόνια.

Μετά την μεταπολίτευση, με απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας και μετά από ενέργειες του Δήμου Ερέτριας, η χρήση και εκμετάλλευση επιστρέφει στο Δήμο Ερέτριας μέχρι το 2045 οπότε και εκπνέει η ισχύς της συντακτικής πράξης. Συμπερασματικά, σήμερα η κυριότητα αλλά και το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης ανήκουν στο Δήμο Ερέτριας, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να το νοικιάσει όπου θέλει και για όσο χρόνο θέλει.

•Το νησί των ονείρων έχει έκταση, περίπου 66 στρ, (συμπεριλαμβάνονται και τα λιμενικά έργα, όπως το μικρό αλιευτικό καταφύγιο και ο κυματοθραύστης).

•Στην αρχαιότητα δεν είχε πρόσβαση στη στεριά, ενώ στους χάρτες του πολεοδομικού σχεδίου του Σάουμπερτ και του Κλεάνθη (Σχέδιο Ερέτριας 1838) αναφέρεται ως καθαρτήριο για τους ναυτικούς που έρχονταν στην Ερέτρια.

Δήμος Διρφύων - Μεσσαπίων: Ειδοποήσεις για χρέη ακομη και 1 ευρώ!

Ο Δήμος Διρφύων - Μεσσαπίων αρχισε την αποστολή ειδοποιήσεων για τα χρέη που έοχυν οι δημότες και η..."μπάλα πήρε" ακόμη και αυτούς  που χρωστούν 1 και δύο ευρώ, όπως γράφει το messapianews.

Οι ειδοποιήσεις έχουν αρχίσει να στέλνονται σε κατοίκους και επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως τις 92-2012. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, "Ο Δήμος Διρφύων- Μεσσαπίων, στα πλαίσια της Κοινής Υπουργικής
Απόφασης 20124/08.06.2012 (ΦΕΚ 1828/08.06.2012 τεύχος Β’) ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 29-2-2012.
Συγκεκριμένα:
Α. Στη ρύθμιση υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, έως τις 29-2-2012, εφόσον το σύνολο των βασικών οφειλών δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, για φυσικά πρόσωπα, και τις εβδομήντα πέντε χιλιάδες (75.000) ευρώ, για νομικά πρόσωπα.
Β. Στην ίδια ρύθμιση υπάγονται, μόνο αν ζητηθεί από τον οφειλέτη και οι οφειλές που έχουν υπαχθεί σε άλλη ρύθμιση, των οποίων οι όροι τηρούνται κατά την υποβολή του αιτήματος.
Γ. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις (το ανώτερο 24), ενώ το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των εκατό (100) ευρώ. Η εφάπαξ εξόφληση ή η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη
ημέρα των επόμενων μηνών, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.
Δ. Όταν ο αριθμός των δόσεων υπερβαίνει τις είκοσι τέσσερις (24), το αίτημα εξετάζεται από τον οικείο Δήμαρχο ή τον οριζόμενο από αυτόν Αντιδήμαρχο, μετά από πρόταση του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, που αποφαίνονται σχετικά με την αδυναμία του υπόχρεου για πληρωμή σε συντομότερο χρόνο, με επισημείωση επί της υποβληθείσας αίτησης, ανάλογα με τη φορολογική εικόνα και τη φοροδοτική ικανότητα του υπόχρεου, βάσει δικαιολογητικών που προσκομίζει ο οφειλέτης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τμήμα εσόδων του Δήμου (Υπεύθυνος Επικοινωνίας κ. Αραμπατζόγλου, τηλ. 22283 50236)
Ο Δήμαρχος Διρφύων- Μεσσαπίων
Ιωάννης Μπουροδήμος"
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση στέλνεται μαζί με το χαρτί των οφειλών στους οφειλέτες.
Ειδοποίηση, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ που κάναμε τις προηγούμενες ημέρες, στέλνουν και στους μικροοφειλέτες, ακόμη και σε αυτούς που χρωστούν και κάτω από πέντε ευρώ Για παράδειγμα δύο εκ των μικροοφειλετών, με τους οποίους μιλήσαμε εχθές, ο ένας χρωστούσε 2,48 ευρώ, ενώ ο άλλος 1,41 ευρώ.
Το ίδιο κανονικά θα πρέπει να γίνεται και στους μεγαλοοφειλέτες, ώστε να μπορέσουν να μαζευτούν χρήματα για το Δήμο και να μην υπάρχει περαιτέρω επιβάρυνση στους λογαριασμούς προς όλους τους πολίτες".

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟ ΘΕΟΛΟΓΟ


Με λαμπρότητα, αλλά και κατάνυξη εορτάσθηκε την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, η Ιερά Πανήγυρη του Πολιούχου του Μαντουδίου Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό της Πόλεως.

Αφ’ εσπέρας, της Ιεράς Πανηγύρεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, ο οποίος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και προεξήρχε στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, στους δρόμους του Μαντουδίου, ενώ τον θείο λόγο στην Κεντρική Πλατεία της Πόλεως κήρυξε ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, ετελέσθη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στη οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος και κήρυξε το θείο λόγο ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως.

Η Ιερά Πανήγυρις, μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7).

(Φωτογραφίες του Νίκου Παλιάτσου)

Αναγνωστάκης: Να καταλογιστούν ευθύνες για την επίθεση των ΜΑΤ σε ΑΜΕΑ

Στη συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, με θέμα το νομοσχέδιο για τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών, ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημ. Αναγνωστάκης, ως ειδικός αγορητής, στην αρχή της ομιλίας του καταδίκασε τα έκτροπα, που έγιναν σε βάρος ομάδας με ειδικά προβλήματα,  από πλευράς των αστυνομικών δυνάμεων και απαίτησε από τον αρμόδιο Υπουργό, τον έλεγχο και τον άμεσο καταλογισμό ευθυνών, για όσα απαράδεκτα διαδραματίστηκαν.

30 θέματα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας

Με 30 θέματα θα ασχοληθεί, σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου (κτίριο Μελά) στη Λίμνη, την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18.00 μ.μ σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα πιο κάτω θέματα:

1.Αίτημα Κατοίκων της παραλίας του Πηλίου για κατασκευή γεφυριού στην παραλία Πηλίου στην περιοχή Ποτόκια
2.Αίτημα Δασικού Χωριού Παπάδων
3.Αίτηση ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε
4.Αίτημα Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Λίμνης
5.Αίτημα Παπαευσταθίου Ευαγγέλου
6.Αίτηση Γεωργίου Γεωργίου του Αργυρίου
7.Προτάσεις Ρωτούς Νικολάου και Σπαρή Γεώργιου για διαχείριση σκουπιδιών στη Λίμνη
8.Αίτηση του Λιακόπουλου Ιωάννου του Αστέριου, για  παραχώρηση προς  
εκμετάλλευση χώρου Αιγιαλού-παραλίας στην περιοχή "ΓΚΙΩΝΑΤΗ" Τοπικής Κοινότητας Βλαχιάς.
9.Αίτηση του Μπουρνιώτη Γεωργίου του Χρήστου, για αποχαρακτηρισμό από Κ.Χ.της ιδιοκτησίας του στο Ο.Τ. Γ 73 Σ.Π. Μαντουδίου.
10.Ορισμός μέλους επιτροπής σχετικά με την οργανωμένη εγκατάσταση πλανοδίων.
11.Πληρωμή διαταγής πληρωμής 389/2011 Μονομελούς Πρωτ. Χαλκίδας.
12.Έγκριση 3ου χρονοδιαγράμματος έργου «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων Δήμου Λίμνης»
13.Κατανομή ΣΑΤΑ
14.Τροποποίηση Ο.Ε.Υ
15.Επιστολή Ιεράς Μονής Γαλατάκη
16.‘Έγκριση 129/12 πρακτικού της Οικονομικής Επιτροπής.
17.Λειτουργία Σχολείων
18.Αποδοχή δόσης για λειτουργικές ανάγκες Σχολείων
19.Παράταση προγραμματικής Σύμβασης Ανταποκριτή ΟΑΕΔ  στη Δ.Ε Νηλέως
20.Προμήθεια δύο-2-ξύλινων στεγάστρων για το Φαράγγι ΝΗΛΕΑ, από το ξυλουργικό εργοστάσιο της Καλαμπάκας
21.Εξωδικαστικός συμβιβασμός με Σταθαρά Ιωάννη για το έργο «Βελτιώσεις Γηπέδου Ποδοσφαίρου Ροβιών»
22.Εκμίσθωση Σχολικών αγροτεμαχίων Τ.Κ Κεχριών από την Αθμια Σχ.Επιτροπή.
23.Πληρωμές μέσω της Δ.Ε.Π.Α.Λ (υπό εκκαθάριση) για λογαριασμό του Δήμου
24.Καθορισμός ύψους ημερήσιου δικαιώματος που καταβάλλουν οι πωλητές Λαϊκών Αγορών
25.Εξουσιοδότηση Δημοτικού Συμβούλου και Υπαλλήλου του Δήμου (ελλείψει δημοτικής Αστυνομίας) για την καταστροφή κατασχεμένων εμπορευμάτων για το έτος 2012
26.Αναμόρφωση Τεχνικού Προγράμματος –Προϋπολογισμού
27.Διάθεση πίστωσης για θρησκευτικές, εθνικές εορτές και επετείους.
28.Παραβάσεις του Ν. 2160/1993 περί ελεύθερης κατασκήνωσης.
29.Πρόσληψη προσωπικού διάρκειας 2 μηνών για αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών
30.Περί παραχώρησης δημοτικού γηπέδου Κεχριών
Ο Πρόεδρος
Δημοτικού Συμβουλίου
Τζαχρήστος Χρήστος

¨Επιασαν τον ένα δράστη της ληστείας στα Πολιτικά - Ψάχνουν για τον άλλο

Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, στην εξοχική του κατοικία στη θέση «Βρυσάκια» Πολιτικών Ευβοίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθη χθες (27-09-2012) το πρωί, στα Πολιτικά Ευβοίας, ο ένας από τους δύο δράστες. Πρόκειται για έναν 21χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα την 31-08-2012 το βράδυ, ο 21χρονος μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, του οποίου τα στοιχεία ταυτότητας διερευνώνται, έχοντας  καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στην ισόγεια εξοχική κατοικία του ζευγαριού, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και στην συνέχεια με την απειλή μαχαιριών, ακινητοποίησαν τον 81χρονο ιδιοκτήτη, ενώ η 65χρονη σύζυγός του κοιμόταν σε παρακείμενο υπνοδωμάτιο.

Ακολούθως οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (1250) ευρώ, διάφορα κοσμήματα, δύο (2) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptop) και δύο (2) κινητά τηλέφωνα

Από την συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 21χρονου δράστη και συνελήφθη, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του συνεργού του.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η τρίτη ληστεία που εξιχνιάσθηκε τον τελευταίο μήνα, στο πλαίσιο των συστηματικών ερευνών και επιχειρήσεων του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.

Προηγήθηκαν η εξιχνίαση της ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στην Νέα Αρτάκη Ευβοίας (σχετικό το από 13-09-2012 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας) και η εξιχνίαση της ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στο Βασιλικό Ευβοίας (σχετικό το από 25-09-2012 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...