Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Απόστρατος αξιωματικός διακινητής παιδικής πορνογραφίας

Child Pornography
(Photo credit: Wikipedia)

Σοκ έχει προκαλέσει η περίπτωση απόστρατου αντισυνταγματάρχη του στρατού και δύο ιδιωτικών υπαλλήλων που κατηγορούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για διακίνηση ιδιαίτερα σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας, που περιλαμβάνει ακόμα και κακοποιήσεις βρεφών.


Οι αστυνομικοί συνέλαβαν  χθες στην Αθήνα έναν 25χρονο, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ενός 33χρονου και του 53χρονου απόστρατου, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί.

 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Συνελήφθη παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ για εμπόριο ναρκωτικών

Αγωνιζόταν στην επίθεση της ΑΕΚ στα τέλη της δεκαετίας του 80 και ήταν ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της εποχής του, ωστόσο είχε μία αδυναμία, η οποία δεν του επέτρεψε να κάνει ποτέ καριέρα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

«Όχι» της ΔΗΜΑΡ στην πρόταση Τσίπρα

Αρνητική στο ενδεχόμενο συνεργασίας ετερόκλητων αντιμνημονιακών δυνάμεων είναι η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί πλήρως με τις θέσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρα περί αποδοχής στήριξης ακόμα και από τον Π.Καμμένο για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς.

«Η Δημοκρατική Αριστερά σταθερά αγωνίζεται για την προοδευτική διέξοδο από την κρίση, στη βάση ενός προγράμματος δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και σταδιακής απαγκίστρωσης από τους επαχθείς όρους του μνημονίου», τόνισε ο γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Σπύρος Λυκούδης.

Η πρόταση της ΔΗΜΑΡ, απευθύνεται στις προοδευτικές δυνάμεις και είναι ακριβώς στον αντίποδα της πρότασης του κ. Τσίπρα για τη δήθεν αντιμνημονιακή συνεργασία ετερόκλητων δυνάμεων, που συμπεριλαμβάνουν και ακραίες εκδοχές της λαϊκιστικής δεξιάς, όπως το κόμμα του κ. Καμμένου» πρόσθεσε.

- Περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία πραγματοποιεί σήμερα ο γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ. και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Σπύρος Λυκούδης.

Λίμνη: Μαθητές έβαλαν φωτιά για να κάψουν ζωντανά γατάκια...

Η Γιώτα Περηφάνου δημοσιογράφος του blog «Ελεύθερη Φωνή Πολιτών» έφερε σήμερα στη δημοσιότητα ένα ακόμα έγκλημα, που διέπραξαν παιδιά, εις βάρος ζώων. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μια παρέα μαθητών, που πηγαίνουν στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο της Λίμνης Εύβοιας, έβαλε φωτιά πριν από μερικές μέρες σε μια κούτα μέσα στην οποία φιλόζωοι είχαν τοποθετήσει μια γάτα με τα μικρά της.

Το περιστατικό έγινε γνωστό μετά από καταγγελίες των κατοίκων.

Συνέβη έξω ένα κτίριο που βρίσκεται κοντά στην παραλία, δίπλα από εμπορικά καταστήματα και καταστήματα εστίασης.

Τα γατάκια είχαν μεταφερθεί από τους φιλόζωους μαζί με τη μητέρα τους σε χαρτόκουτα, κάτω από στέγαστρο σε θεωρητικά ασφαλή χώρο, ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση για να τα φροντίζουν.

Οι μαθητές αντιλήφθηκαν τα γατάκια και στο πλαίσιο του «παιχνιδιού» έβαλαν φωτιά στην εφημερίδα, με την οποία ήταν σκεπασμένα. Το ένα από τα γατάκια πέθανε επί τόπου, ενώ τα υπόλοιπα τα έσωσαν όσοι έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά.

Τα γατάκια δεν είναι βέβαιο, ότι τελικά θα καταφέρουν να επιβιώσουν αν και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές περιβάλλον και φροντίζονται κατάλληλα.

Η φωτιά, που έβαλαν οι πιτσιρικάδες, άρχισε να καίει και την πόρτα του κτιρίου, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και ευτυχώς σβήστηκε εγκαίρως.

Η δημοσιογράφος Γιώτα Περήφανου τονίζει σχετικά: «Ντροπή και αίσχος όχι για τους μαθητές που είναι παιδιά αλλά στις οικογένειες που έχουν αναθρέψει αυτά τα παιδιά - ώστε να μη δείχνουν σεβασμό στη ζωή - με βάσεις επικίνδυνες για το μέλλον.

Ως μέσο αλλά και ανθρώπινα καταδικάζουμε αυτού του είδους τις πράξεις, θα επικοινωνήσουμε άμεσα με τις Διευθύνσεις των Σχολείων (γνωρίζοντας τις ευαισθησίες τους) ώστε να γνωστοποιήσουμε αυτό το θλιβερό γεγονός και να γίνει σχετική ενημέρωση αλλά και με Φιλοζωικές Ενώσεις. Πρέπει επιτέλους όλοι να μάθουμε να σεβόμαστε τη ΖΩΗ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!!!».
Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό, αν γι' αυτό το έγκλημα έγινε καταγγελία στη Αστυνομία.

Αυστραλία: Ομογενής δικηγόρος ανάγκασε την KFC να πληρώσει αποζημίωση 8 εκ. δολ.

Η αλυσίδα εστιατορίων έτοιμου φαγητού KFC κλήθηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους οκτώ εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (6,29 εκατομμύρια ευρώ) στην οικογένεια ενός κοριτσιού από την Αυστραλία, το οποίο υπέστη βαριά εγκεφαλική βλάβη και καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι ύστερα από δηλητηρίαση που έπαθε καταναλώνοντας σάντουιτς με κοτόπουλο.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Μουσικό ...μνημόσυνο του μνημονίου στο “Μόσταρ” με τους Βurger Project


Ο Πάνος Κολιοπάνος, υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας με τη Δημοκρατική Αριστερά, σας προσκαλεί στο “Μόσταρ” ν’ ακούσουμε τους Burger Project  σ’ ένα μουσικό ...μνημόσυνο του μνημονίου  και για ένα ποτό αισιοδοξίας

To μουσικό φαινόμενο των Burger Project ήρθε στον κόσμο τούτο, με αποστολή να σώσει από τη μιζέρια και τη δυστυχία.  Μια χορταστική πρόταση που μεταμορφώνουν κομμάτια που όλοι (δε) θυμούνται, με έναν αξέχαστο τρόπο.

 Η μέχρι τώρα πορεία των Burger έχει αφήσει ανθρώπους να παραμιλάνε ιδρωμένοι σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, πάρτι, τηλεοπτικά πλατό και γάμους..

Με «στρατηγό» τον jazz κοντραμπασίστα Conzou, drummer τον Μosch Holiday, κιθαρίστα και βασικό performer τον Al the X-King, αλλά και τον ακτιβιστή της τέχνης Cosmic Communist στα πλήκτρα, ανακατεύουν με αχαλίνωτο ρυθμό μουσικές αναμνήσεων απΆ όλο το φάσμα της σύγχρονης μουσικής -από το κλασικό rock ως το disco και από την punk ως την country!

Μια ολόκληρη γενιά μουσικής, όπως δεν την έχετε ξαναγευτεί: Clash, Alice Cooper, Queen, Ramones, Thin Lizzy, Godfathers, White Stripes, Prince, Fats Domino, Johnny Cash, Sonics, Undertones, Τσιτσάνη και πολλοί άλλοι αποτελούν τις στρώσεις για ένα μοναδικό ηχητικό burger, που θα σερβιριστεί σ

Για Πάρτυ σας... την Πέμπτη 3 Μαΐου στη Χαλκίδα μετά τις 9μμ στο Mostar  για να διασκεδάσουμε και να ανταλλάξουμε χορευτικές απόψεις




Enhanced by Zemanta

Ρώσος μεγιστάνας θέλει να αποκτήσει την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος επανέλαβε πριν από λίγες ημέρες την πρόθεση της οικογένειάς του να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση των πρωταθλητών Ελλάδας. 

ΜΑΘΕΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ

Δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά και στη Χαλκίδα

Με δύο, ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα τιμηθεί και φέτος η Πρωτομαγιά και στη Χαλκίδα. Το Εργατικό Κέντρο  οργανώνει συγκέντρωση στις 10 το πρωί  στην αίθουσα του και το ΠΑΜΕ (σύμφωνα με την πάγια τακτική του ΚΚΕ) κάνει τη δική του συγκέντρωση (όπως γράψαμε) στην παραλία.

Το Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για συμμετοχή στη φετινή πρωτομαγιά, την Τρίτη έχει ως εξής:

"Η 1η ΜΑΗ του 2012 βρίσκει όλους τους Έλληνες εργαζόμενους αλλά και όλη την κοινωνία στο σύνολό της, σε μια χωρίς προηγούμενο, επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματά τους.
 Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τα Συνδικάτα απευθύνουν προσκλητήριο Ενότητας και Αγώνα στη μάχη για έναν κόσμο δίκαιο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση.
 Ένα κόσμο ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
 Με πρόσχημα τα ελλείμματα και το χρέος στη χώρα μας, νομοθετήθηκαν τα τελευταία χρόνια πρωτοφανείς αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές και ταυτόχρονα καταργούνται δημόσια κοινωνικά αγαθά, ιδιωτικοποιούνται δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί, οδηγείται μεγάλο τμήμα του Ελληνικού λαού στην απελπισία της ανεργίας, τη φτώχεια και τη περιθωριοποίηση.
 Η αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα, έχουν ξεπεράσει τα όρια του παγκόσμιου ρεκόρ.
 Επιβάλλεται λοιπόν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, που διεκδικούν τη ψήφο του Ελληνικού λαού να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές και να δεσμευτούν για αλλαγή πολιτικής προς όφελος των εργαζομένων, του λαού και του τόπου.
 Η αλλαγή του πολιτικού συστήματος είναι επιβεβλημένη.
 Απαιτούμε, διεκδικούμε μια διαφορετική πολιτική, με σχέδιο και πρόγραμμα που να ενισχύει την ανάπτυξη, θα στηρίζει την εργασία, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα διασφαλίζει τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα, τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή, χωρίς να επενδύει στην καταστροφολογία.
 Παλεύουμε και απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, όπως μας αξίζει και δικαιούμαστε.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ"

Η σέξι φωτογράφηση της Κύπριας που θριαμβεύει στην αμερικάνικη τηλεόραση (3 Φωτο)

Η 21χρονη Χάνα Σιμόνε, παιδί Ινδού πατέρα και Γερμανοκύπριας μητέρας, μεγάλωσε στην Λευκωσία. Και μετά κατέκτησε διαδοχικά την Καναδική τηλεόραση, τον ΟΗΕ (όπου θήτευσε) και, πλέον την Αμερικάνικη τηλεόραση μέσω του ρόλου της ως supermodel στο sitcom New Girl. Η συγκεκριμένη φωτογράφηση στο σπίτι της για το Esquire, είναι απλά το κερασάκι.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Στη Κύμη ο Ιωάννης Δ. Παπαγρηγορίου

Ο υποψήφιος βουλευτής  της Ν.Δ. Ιωάννης  Δ. Παπαγρηγορίου στις 26/4/2012 πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή της Κύμης, επισκέφθηκε την Μητρόπολη Καρυστίας & Σκύρου και είχε εγκάρδια συνάντηση με τον Δεσπότη ΣΕΡΑΦΕΙΜ.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΕΒΟ – ΗΛΕΚΤΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ όπου μέσα σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα συζήτησε με τους εργαζόμενους τα χρόνια και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αφού ξενάγησαν τον κο Παπαγρηγορίου στις εγκαταστάσεις τις μονάδας η διοίκηση και οι εργαζόμενοι ζήτησαν να μεσολαβήσει ώστε να υπάρξει μια συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ.

Στην συνέχεια  περιόδευσε στα καταστήματα τις περιοχής  όπου και συναντήθηκε με αρκετό κόσμο όπου συζήτησε τα σημαντικότερα  προβλήματα που αφορούν τον τόπο .

Φάρμακο για τον πονοκέφαλο το sex

Οι γυναίκες, κυρίως, αλλά και οι άνδρες, θέλοντας να αποφύγουν το σεξ χρησιμοποιούν τη γνωστή δικαιολογία του …πονοκεφάλου.

Δυστυχώς όμως , ιταλική έρευνα έδειξε πως το σεξ είναι φάρμακο για τον πονοκέφαλο και τις ημικρανίες, γι’ αυτό μάλλον θα πρέπει να βρουν μια καινούργια δικαιολογία για να λένε σε τέτοιες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, η μελέτη αυτή έδειξε πως ο πονοκέφαλος όχι μόνο δε μειώνει την σεξουαλική διάθεση, αλλά αυξάνει την επιθυμία για σεξ, και αυτό διότι το σεξ αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, δύο νευροδιαβιβαστών που επιδρούν στη συναισθηματική διάθεση.

Η έρευνα αυτή που έγινε από Ιταλούς επιστήμονες του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας, έδειξε πως το 45% του δείγματος έκανε κανονικότατα σεξ ακόμα και με πονοκέφαλο, ενώ το 13% αυτών απαλλάχθηκε από τον πόνο κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά την πράξη.

Συνελήφθη ο Αιμίλιος Λιάτσος μετά από μήνυση της συζύγου του Πάνου Καμμένου

Με τη σύλληψη του πρώην παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου του Star συνεχίστηκε η κόντρα του Αιμίλιου Λιάτσου με τον Πάνο Καμμένο.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η επόμενη μέρα των εκλογών και η α-Κυβερνησία

Του Κώστα Χαϊνά
Υποψήφιου της ΔΗΜΑΡ

Πορευόμαστε προς τις εκλογές της 6ης Μαίου σε ένα σκηνικό σύγχυσης και απροσδιοριστίας ως προς την επόμενη μέρα. Όλες οι δημοσκοπήσεις μέχρι σήμερα προβλέπουν την είσοδο στη βουλή οκτώ έως δέκα κομμάτων και την σημαντική συρρίκνωση των δύο κομμάτων του δικομματισμού. Κατ’αρχήν η εν δυνάμει κατάρρευση του πολιτικού σκηνικού της μεταπολίτευσης, αποτελεί κατά τη γνώμη μου μια πολύ θετική εξέλιξη, εάν γίνει και πραγματικότητα. Εάν οι εκλογές της 6ης Μαίου ανοίξουν το δρόμο για Κυβερνήσεις προοδευτικής συνεργασίας, θα αποτελέσει επίσης μια θετική εξέλιξη για τη χώρα. Επίσης θα είναι θετικό γιατί θα αρχίσουμε όλοι να εμπεδώνουμε την κουλτούρα της συνεργασίας, να μην βλέπουμε μόνο τον κάθε ξεχωριστό μικρόκοσμό μας και να ξεφεύγουμε από τη μονολιθικότητα και την αλαζονεία των μονοκομματικών «απολυταρχικών» Κυβερνήσεων, που πέρα από όλα τα δεινά που συσσώρευσαν, στηρίζονταν σε ένα καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, που έρχεται ο λαός με την ψήφο του να καταρρίψει. Και δεν μιλάω βέβαια για Κυβερνήσεις συνεργασίας τύπου Παπαδήμου, γιατί αυτές οι Κυβερνήσεις δεν έχουν κανένα προγραμματικό βάθος και καμιά προοπτική. Μια εξέλιξη μη αυτοδυναμίας του δικομματισμού, θα αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας αναδιάταξης και αναδιάρθρωσης του πολιτικού σκηνικού, και η έναρξη μιας νέας εκπροσώπησης και αντιστοίχησης των κοινωνικών δυνάμεων στις σημερινές και στις υπό διαμόρφωση νέες πολιτικές δυνάμεις. Και ταυτόχρονα την δημιουργία προϋποθέσεων μιας εναλλακτικής προοδευτικής διακυβέρνησης σε αντιδιαστολή με την άλλη επιλογή που εν δυνάμει υπάρχει, μιας συντηρητικής διακυβέρνησης.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Το καθημερινό ταχύ βάδισμα μειώνει τη γενετική τάση προς την παχυσαρκία

Το καθιστικό στιλ ζωής ενισχύει τη γενετική προδιάθεση ορισμένων ανθρώπων για παχυσαρκία, ενώ αντίθετα το καθημερινό γρήγορο βάδισμα μπορεί να... αντισταθμίσει σε μεγάλο βαθμό αυτή την αρνητική επίπτωση, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τσιμπίν Τσι του τμήματος διατροφολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε συνέδριο του Αμερικανικού Καρδιολογικού Συλλόγου στην Καλιφόρνια, για πρώτη φορά μελέτησαν την επίπτωση που έχει η καθιστική ζωή, ιδίως οι πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση, στο πάχος των ατόμων εκείνων, οι οποίοι έχουν γονίδια που ευνοούν την παχυσαρκία.

Οι ερευνητές, που μελέτησαν τις περιπτώσεις άνω των 7.700 γυναικών και των 4.500 ανδρών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η προϋπάρχουσα γενετική προδιάθεση οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερο πάχος, όταν οι άνθρωποι παρακολουθούν επί 40 ώρες τηλεόραση την εβδομάδα, δηλαδή σχεδόν έξι ώρες τη μέρα.

Αν όμως κάποιος, από την άλλη, κάνει κάθε μέρα μια ώρα γρήγορο περπάτημα, τότε η επίπτωση του καθισιού στη γενετική προδιάθεσή του μειώνεται κατά το ήμισυ περίπου. Με άλλα λόγια, το καθημερινό βάδισμα με ταχύ ρυθμό μειώνει σημαντικά τη γενετική τάση προς την παχυσαρκία.

«Το μήνυμα είναι ότι ναι μεν δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα γονίδιά μας, όμως μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε την επίδραση των γονιδίων πάνω μας, αυξάνοντας τη σωματική δραστηριότητά μας και μειώνοντας την καθιστική ζωή» δήλωσε ο Τσιμπίν Τσι.

Προηγούμενες μελέτες, έχουν δείξει ότι πιθανότατα τα γονίδια ευθύνονται για το 50% των περιπτώσεων παχυσαρκίας. Οι επιστήμονες μελετούν πλέον όλο και πιο πολύ με ποιό τρόπο θα είναι δυνατό οι παχύσαρκοι άνθρωποι να απαλλαγούν από την επιρροή των «παχύσαρκων» γονιδίων τους.
dietplus.gr

ΑΔΕΔΥ Εύβοιας: Προσκλητήριο ενότητας και αγώνα

Το Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Εύβοιας απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους Συνταξιούχους, τους Ανέργους καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στη πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση.

Η 1η Μάη 2012 βρίσκει τους Έλληνες  εργαζόμενους   αντιμέτωπους με μια σφοδρή  επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα.
Μισθοί, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα, ΣΣΕ έχουν μπει στην κλίνη του Προκρούστη των περικοπών και των ανατροπών.
Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις οι πολίτες της χώρας μας μαζί με τους πολίτες σ’ όλο τον κόσμο που βιώνουν τις ίδιες σκληρές και αδιέξοδες πολιτικές, ενώνουν τις δυνάμεις τους και αγωνίζονται για την απόκρουση και ακύρωση των μονεταριστικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών οι οποίες στο βωμό του κέρδους και των αγορών καταπατούν και περιφρονούν κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπιάς, κάθε εργατικό δικαίωμα.
Απέναντι σ΄αυτές τις πολιτικές, η απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι μια και μοναδική:
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ- ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Οι εργαζόμενοι, οι απλοί πολίτες του μόχθου, οι Νέοι, οι Συνταξιούχοι, οι Άνεργοι, το σύνολο της κοινωνίας απαιτούν και διεκδικούν μια τελείως διαφορετική πολιτική που θα έχει στο επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΑΝΑΓΚΕΣ του και όχι τις ΑΓΟΡΕΣ και τα ΚΕΡΔΗ. Απαιτούν και διεκδικούν μια Ευρώπη των Πολιτών και όχι των Τραπεζιτών και των Εργοδοτών. 
Παλεύουμε και Απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά  μας δικαιώματα, όπως μας αξίζει και δικαιούμαστε!
Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ προωθούμε τα αιτήματα μας, διασφαλίζουμε τα δικαιώματα μας.
                                        
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων την  Τρίτη 1η ΜΑΗ στις 1Ο.00 π.μ στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

Απόφαση- τομή για τις έγκυες: Ελεύθερες και χωρίς επιπτώσεις οι άδειες κύησης και λοχείας στο Δημόσιο!

Δεκάδες δυσκολίες αντιμετώπιζαν οι γυναίκες που είχαν προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και έπρεπε να λείπουν συχνά από την υπηρεσία τους.

Με βάση και τον ισχύοντα νόμο οι συνεχείς αναρρωτικές άδειες έχουν επιπτώσεις στην ανέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων.

Βέβαια το πρόβλημα με τις έγκυες γυναίκες ήταν ότι δέχονταν επιπτώσεις κυρίως …προσωπικού χαρακτήρα εξαιτίας των συνεχών απουσιών.

Με παρέμβαση όμως του συνηγόρου του Πολίτη πλέον όσες γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της κύησής τους μπορούν να απουσιάζουν ελεύθερα από το γραφείο καθώς εξαιρούνται από τις κυρώσεις του νόμου.

Συγκεκριμένα υπάλληλος της γενικής διοίκησης κατήγγειλε στο Συνήγορο του Πολίτη ότι η υπηρεσία της προσμέτρησε την αναρρωτική άδεια που έλαβε λόγω επαπειλούμενης κύησης, στις «συστηματικά επαναλαμβανόμενες αναρρωτικές άδειες», οι οποίες καταλογίζονται από τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια σε βάρος υπαλλήλων υποψηφίων για θέσεις ευθύνης. Η εν λόγω υπάλληλος σημείωσε ότι δεν υπάρχει εγκύκλια οδηγία προς τις διευθύνσεις Προσωπικού σχετικά με τη διαχείριση των συγκεκριμένων αδειών.

Η νομοθεσία προέβλεπε ότι οι «συστηματικά επαναλαμβανόμενες» αναρρωτικές άδειες, μαζί με τις πειθαρχικές ποινές, καταλογίζονται σε βάρος των υποψηφίων για θέσεις ευθύνης από τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια, και δύνανται να επιφέρουν την αφαίρεση έως 100 μορίων από τον υποψήφιο.

Ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε ότι η προσμέτρηση των αδειών που σχετίζονται με κύηση και λοχεία στις συστηματικά επαναλαμβανόμενες αναρρωτικές άδειες αποτελεί άμεση διάκριση λόγω φύλου. Σύμφωνα με τον ν. 3896/2010 (άρθρο 12), με το οποίο ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο σχετική διάταξη οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (οδηγία 2006/54/ΕΚ), «Απαγορεύεται κάθε μορφής άμεση ή έμμεση διάκριση λόγω του φύλου ή της οικογενειακής κατάστασης του εργαζομένου όσον αφορά στους όρους, στις συνθήκες απασχόλησης και εργασίας, στις προαγωγές, καθώς και στο σχεδιασμό και την εφαρμογή συστημάτων αξιολόγησης προσωπικού.»

Ο Συνήγορος του Πολίτη πρότεινε στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τη ρητή εξαίρεση των αναρρωτικών αδειών που σχετίζονται με κύηση και λοχεία από τις «συστηματικά επαναλαμβανόμενες» αναρρωτικές άδειες.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ανταποκρίθηκε στις προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, και εξέδωσε στις 26.03.2012 εγκύκλιο (ΔΙΔΑΔ/Φ/35/31/1606/οικ. 7575), στην οποία διευκρινίζεται ότι οι αναρρωτικές άδειες που σχετίζονται με κύηση ή λοχεία δεν πρέπει να περιλαμβάνονται ούτε να προσμετρούνται στην έννοια των «συστηματικά επαναλαμβανόμενων αναρρωτικών αδειών», που λαμβάνονται υπόψη από τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια, διότι αυτό συνιστά άμεση διάκριση λόγω φύλου, η οποία θέτει σε δυσμενή θέση τις γυναίκες υπαλλήλους υποψήφιες για θέσεις ευθύνης.

Η εγκύκλιος αυτή κοινοποιήθηκε προς τις υπηρεσίες διοικητικού-προσωπικού του δημόσιου τομέα, που υποχρεούνται να διακρίνουν τις εν λόγω άδειες στα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων τους.

iatropedia

Πάνος Κολιοπάνος - ΔΗΜΑΡ : Για να κρατήσουμε τη χώρα μας και το νησί μας όρθια

Αγαπητοί φίλοι,

Η χώρα διανύει την κρισιμότερη περίοδο μετά τη μεταπολίτευση. Δεν πρέπει να ζήσει σε καθεστώς χρεοκρατίας, ούτε όμως να υποπέσει σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Η πολιτική ζωή του τόπου τείνει να εγκλωβιστεί σε ένα δίπολο: Αφενός την πολιτική της  απαρέγκλιτης εφαρμογής του μνημονίου και του «ναι σε όλα» έναντι της τρόικα, με  προσχηματικές επικοινωνιακού χαρακτήρα «διαπραγματεύσεις».

Αφετέρου την πρόταση της μονομερούς καταγγελίας της σύμβασης χρηματο-δότησης και του  «όχι σε όλα», που αντικειμενικά «κλείνει το μάτι» στην προοπτική της δραχμής. Ο εγκλωβισμός σε αυτό το δίπολο είναι αδιέξοδος. Η πολιτική πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι η τρίτη λύση, που υπερβαίνει τα αδιέξοδα των δύο προαναφερόμενων.

Ο βασικός στόχος που διαπνέει την πρόταση πολιτικής διεξόδου που καταθέτει η Δημοκρατική Αριστερά είναι η ανάταξη της χώρας και η δημοσιονομική της προσαρμογή με την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της αδιέξοδης πολιτικής η Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, το πιό κοντινό στην Αθήνα και στις διεθνείς πύλες εισόδου της χώρας.

Πανέμορφο με εκπληκτικές παραλίες, εντυπωσιακά βουνά,καταπράσινο με πλούσια βιοποικιλότητα. Με ιστορικές και γραφικές πόλεις (Χαλκίδα, Κάρυστος, Κύμη, Λίμνη, Ιστιαία), με ιαματικές πηγές από τις καλύτερες παγκοσμίως (Αιδηψός), με παραδοσιακές βιομηχανικές περιοχές (Χαλκίδα, Αλιβέρι, Μαντούδι, Βαθύ Αυλίδας) και με δεκάδες πανέμορφα αλλά και ιστορικά χωριά, με βιομηχανική και αγροτική υποδομή. 

Και όμως... Αν και έχει όλες αυτές τις τεράστιες δυνατότητες είναι το κορυφαίο παράδειγμα εγκατάλειψης από την κεντρική κυβέρνηση. Οι δυνατότητες της Εύβοιας είναι ανεξάντλητες στον τουρισμό, την αλιεία, τη βιομηχανία και το εμπόριο.

Η Εύβοια είναι ελκυστική όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για τους ξένους επενδυτές.

Όμως, αν δεν επαναδιαπραγματευθούν τα ληστρικά μνημόνια που καταστρέφουν την οικονομία και διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας και το νησί δεν στηριχθεί από την πολιτεία με κεφάλαια (δημόσιες δαπάνες, ΕΣΠΑ) και αναπτυξιακά κίνητρα, τότε από το κακό θα βαδίζουμε με σιγουριά προς το χειρότερο.

Για την Ελλάδα και την Εύβοια σας καλώ να ψηφίσετε τους υποψήφιους της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Εύβοια για να κρατήσουμε τη χώρα μας και το νησί μας όρθια.


Με εκτίμηση

Πάνος Κολιοπάνος
Δημοσιογράφος
Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας με τη Δημοκρατική Αριστερά

Σε ένα μήνα θα γεννήσει... εννιάδυμα

Μεξικανή κυοφορεί εννιάδυμα, έξι κορίτσια και τρία αγόρια, σύμφωνα με όσα μετέδωσε χθες ο σταθμός Televisaτο, το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

Η Κάρλα Βανέσα Πέρεζ από την πολιτεία Κοαχουίλα, στα σύνορα με το Τέξας έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο της πόλης Σαλτίλο, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Η ηλικία της γυναίκας δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά όπως επισήμανε το τηλεοπτικό δίκτυο έχει υποβληθεί σε θεραπεία υπογονιμότητας.

Το κρατικό πρακτορείο Notimex μετέδωσε πως η Πέρεζ θα γεννήσει στις 20 Μαΐου.

«Είναι πολύ νωρίς να σκεφτώ τα ονόματα των μωρών. Ελπίζω καταρχάς να πάνε όλα καλά», δήλωσε η ίδια στο πρακτορείο. 

Το 2009, μια γυναίκα από την Καλιφόρνια έφερε στο κόσμο οκτάδυμα, προκαλώντας την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Παραδοσιακή πρωτομαγιά από τον Σύλλογο Πολιτιστικής Παράδοσης Τ΄Αλωνάκι

Παραδοσιακή πρωτομαγιά διοργανώνει ο Σύλλογος Πολιτιστικής Παράδοσης Τ΄Αλωνάκι, για έκτη συνεχή χρονιά, στην Αγία Τρίτη (μετά τον Παγώντα).
 
Το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία στο παρεκκλήσι της περιοχής.
Καλούμε όλα τα μέλη μας , τους φίλους μας, αλλά και  όσους θέλουν να γλεντήσουν μαζί μας- με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας- σ΄ ένα παραδοσιακό υπαίθριο γλέντι.


Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Αντωνίου Ηλίας: Βιολί, τραγούδι
Παπαναστασίου Βαγγέλης: κλαρίνο, γκάιντα, τσαμπούνα, φλογέρα
Γάκος Ηλίας: Τραγούδι
Ηλιάδης Ιάκωβος: Λαούτο
Σαραντίδης Βαγγέλης :Βιολί
Ακριβόπουλος Λάζαρος: Κρουστά
Αθανασιάς Τάσος: ακορντεόν
www.alonaki.com.gr

“Άνοιγμα” Τσίπρα σε Καμμένο και κόντρες για τη συνεργασία

Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έτινε, έστω και έμμεσα χείρα συνεργασίας ο Πάνος Καμμένος φαίνεται ότι ούτε να το σκέφτεται δεν θέλει, ειδικά ενόψει κάλπης...

Σε συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως στην περίπτωση που η Αριστερά χρειάζεται τις ψήφους των βουλευτών που πιθανώς εκλέξει ο Πάνος Καμμένος και αυτός τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη “δεν θα τις πετάξουμε” προκειμένου να χτυπηθεί το Μνημόνιο...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Οι 8 υποψήφιοι της Δημοκρατικής Αριστεράς για την Εύβοια

Αγγέλου Βαγγέλης


Γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1962, κατάγεται από το Θεολόγο Ευβοίας. Μηχανολόγος – Μηχανικός. Γραμματέας της Ο.Τ. ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ στην Ανκόνα και στη Ρώμη. Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου του ΡΗΓΑ στην Ιταλία. Μέλος του προεδρείου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων Ιταλίας. Έχει εκτελέσει μερικά από τα σημαντικότερα τεχνολογικά έργα στην Ελλάδα (ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΒΟΛΟΥ – ΚΕΠΥΟ – ΟΔΔΗΧ – ΔΟΥ Χαλκίδας) Είναι Πρόεδρος της Εταιρίας Sector TEXNIKH A.E.

Αναγνωστάκης Δημήτρης


Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης γεννήθηκε το Δεκέμβρη του 1961 στην Χαλκίδα. Εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με κοινωνική, συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Έχει διατελέσει Δήμαρχος Χαλκιδέων, Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Εύβοιας και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. Παραμένει σταθερά προσηλωμένος στις αρχές και τις αξίες του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης και συμπορεύεται με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Κολιοπάνος (Πάνος) Παναγιώτης


Ο Παναγιώτης (Πάνος) Κολιοπάνος είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Πάνος Κολιοπάνος έχει μακρά πορεία στο χώρο του Τύπου. Αρχισυντάκτης στην «Ελευθεροτυπία» και την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», διευθυντής στην εφημερίδα «Πρώτη», στην εφημερίδα «Επικαιρότητα» και την «Κυριακάτικη Επικαιρότητα». Γενικός Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Flash 96» και της διαδικτυακή πύλης «Flash.gr», ο Πάνος Κολιοπάνος άφησε από όπου πέρασε ένα στίγμα δημοκρατικής ματιάς και αντίληψης. Σήμερα είναι πολιτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Παπαγεωργίου Σπύρος


Με μακρόχρονη συνδικαλιστική πορεία στα ΕΛΤΑ, ο Σπύρος Παπαγεωργίου, γεννήθηκε στα Φύλλα. Από τα μαθητικά χρόνια ασχολείται με το συνδικαλισμό. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Εύβοιας και εκλεγμένος στο Εργατικό Κέντρο. Ήταν επικεφαλής του συνδυασμού «Ληλάντιο Νέα Προοπτική» στις εκλογές του 2006 και εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος. Είναι Πρόεδρος του Πολιστικού Συλλόγου «Ανδρέας Μιαούλης» Φύλλων και Ταμίας στο Κυνηγετικό Σύλλογο Ληλαντίου.

Παπανδρέου Ανδρέας


Οικονομολόγος-Σύμβουλος Επιχειρήσεων, πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατάγεται από την Ιστιαία. Έχει διατελέσει στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας και ειδικός συνεργάτης της ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004 σε χρηματοπιστωτικά θέματα. Υπήρξε μέλος του Γραφείου Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια καΙ υπεύθυνος μαθητικού της ΠΑΜΚ. Έντονη πολιτική δράση είχε και ως φοιτητής με δύο συμμετοχές σε Πανσπουδαστικά Συνέδρια, ως γραμματέας της ΠΑΣΠ Οικονομικού Αθηνών και μέλος του Εκλεκτορικού σώματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παύλοβιτς (Άλκης) Αλέξανδρος


Αριστούχος πτυχιούχος πολιτικών επιστημών. Εργάστηκε για 35 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ως διευθυντικό στέλεχος μεγάλης Ελληνικής εταιρείας. Μέλος της νεολαίας Λαμπράκη και της Επιτροπής Ειρήνης. Η χούντα τον συνέλαβε και τον βασάνισε στην Ασφάλεια Αθηνών. Το 1974 οργανώθηκε στο Κ.Κ.Ε στην ΚΟΒΑ Οικονομολόγων Πολιτικών. Μέλος της επιτροπής του Ν.1264. Το 1986 ως το 1989 εκλέχτηκε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων της Αθήνας. Το 1989 ως το 1990 Γενικός Γραμματέας της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας γονέων Ελλάδας. Ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού. Ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Γραμματέας της Ν.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς Εύβοιας.

Σαραφιανού Αμφιτρίτη


Η Αμφιτρίτη Σαραφιανού, γεννήθηκε στην Κύμη. Το 1967 πηγαίνει στην Αθήνα για να σπουδάσει αισθητική και το 1969 ανοίγει το δικό της στούντιο και παράλληλα σπουδάζει φωτογραφία και γραφικές τέχνες. Το 1976 δουλεύει στις εκδόσεις “Κέδρος”, οικογενειακή επιχείρηση του συζύγου της οφθαλμίατρου Κων. Σαραφιανού. Το 1986 ανοίγει το δικό της εκδοτικό οίκο “Λωτό”. Ασχολήθηκε με το συνδικαλισμό από το 1986 μέχρι το 2004, υπήρξε αντιπρόεδρος και γραμματέας του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλιοπωλών Αθήνας και ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιβλιοπωλών Εκδοτών Ελλάδας. Από το 1974 που εντάχθηκε στο ΚΚΕ εσωτερικού είναι στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς. Από το 2002 είναι μέλος των νέων οριzόντων και από το 2005 όπου ζει μόνιμα στη Κύμη συμμετέχει σε διάφορες δραστηριότητες του δημου.

Κώστας Χαϊνάς


Έχει σπουδάσει Μαθηματικά και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στα Οικονομικά και στην Πληροφορική. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, αναλυτής-προγραμματιστής και οικονομικός σύμβουλος-μελετητής. Στις εθνικές εκλογές του 1996 ήταν υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας με το Συνασπισμό και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1998 ήταν υποψήφιος νομάρχης Εύβοιας με την ανεξάρτητη κίνηση πολιτών "Πρωτοβουλία για την Εύβοια". Συμμετέχει στις κινήσεις πολιτών Ενεργοί Πολίτες Εύβοιας και το Δίκτυο Περιβαλλοντικών Συλλόγων Εύβοιας.

Οι Εκλογές στον Alpha

Με στόχο την ουσιαστική, έγκυρη και άμεση ενημέρωση των τηλεθεατών, o Alpha θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης με όλο το δυναμικό του σε ετοιμότητα, δημοσιογράφους και τεχνικούς, για να καλύψει την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου.

Με απευθείας συνδέσεις και ρεπορτάζ από εκλογικές περιφέρειες ανά την Ελλάδα, τα στρατηγεία και τους χώρους συνάθροισης των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων και άλλα σημεία ενδιαφέροντος, σύσσωμη η δημοσιογραφική ομάδα του Alpha θα μεταφέρει άμεσα και έγκυρα στους τηλεθεατές τις εξελίξεις και το κλίμα που επικρατεί καθώς θα διαμορφώνεται το νέο πολιτικό σκηνικό.

Ο Αντώνης Σρόιτερ μαζί με τους Δήμο Βερύκιο, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, Γιάννα Παπαδάκου, τους παρουσιαστές Νίκο Μάνεση, Μαρία Νικόλτσιου, Έφη Αλεβίζου, καθώς και τον Διευθυντή Ειδήσεων του Ράδιο 9, Γιάννη Ντάσκα θα βρίσκονται από τις 18:00 έως τις 24:00, στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο του Alpha για να μεταφέρουν τον παλμό των εκλογών, και να παρουσιάσουν και να αναλύσουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας τα εκλογικά αποτελέσματα και τα σενάρια της επόμενης ημέρας με τον πιο εύληπτο και ουσιαστικό τρόπο.

Μαζί τους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της marc, Θωμάς Γεράκης, ο οποίος θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του exit poll και θα σχολιάσει κατά τη διάρκεια της βραδιάς το εκλογικό αποτέλεσμα και τη μορφή που αποκτά ο νέος εκλογικός χάρτης.

Επιπλέον, προσωπικότητες από τον πολιτικό, τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο, οι οποίοι θα καταθέσουν την άποψή τους και θα αναλύσουν τις πολιτικές εξελίξεις της ημέρας.

Εκλογές 2012, την Κυριακή, 6 Μαΐου στις 18:00, στον Alpha.

Η ΔΗΜΑΡ σε Προκόπι, Μαντούδι, Αγ. Άννα, Λίμνη, Αλιβέρι, Κύμη, Αιδηψό, Ωρεούς, Ιστιαία, Πευκί, Παπάδες

Τις επόμενες ημέρες, υποψήφιοι και στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς θα περιοδεύσουν σε όλες τις περιοχές της Εύβοιας με στόχο να συναντηθούν με τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς, να ακούσουν τα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες αλλά και κάθε νοικυριό ξεχωριστά και να ενημερώσουν για την πολιτική πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς. 

Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι εξής περιοδείες:


Παρασκευή 27/4: Προκόπι, Μαντούδι, Αγ. Άννα, Λίμνη


Σάββατο 28/4: Αλιβέρι, Κύμη

Κυριακή 29/4: Αιδηψός, Ωρεοί, Ιστιαία, Πευκί, Παπάδες

ΧΑΛΚΙΔΑ: Nεκρός έπεσε 22χρονος την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Χαλκίδας από τον πρόωρο θάνατο ενός 22χρονου άνδρα στη Χαλκίδα την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο στο 5χ5 γήπεδο του «Ερμήλιου».

Χθες αργά το απόγευμα, μετά από αρκετή ώρα παιχνιδιού με τους φίλους του, ο νεαρός αισθάνθηκε αδιαθεσία και έπεσε στο έδαφος.

Όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο προσπάθησαν να τον συνεφέρουν, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο σημείο κλήθηκε και γιατρός ο οποίος προσπάθησε να τον επαναφέρει στη ζωή.

Πέντε λεπτά αργότερα ο 22χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μπορώ να προλάβω τον καρκίνο;

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 28 Απριλίου στις 17:10, προσπαθεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα: «Μπορεί να προληφθεί ο καρκίνος;»
Κατά καιρούς οι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να απαντήσουν στο ερώτημα αυτό αναγνωρίζοντας κάποιους παράγοντες κινδύνου οι οποίοι σχετίζονται με την εμφάνιση της νόσου. Έτσι, έχουν αποδώσει ευθύνες στα γονίδια, το κάπνισμα, τη διατροφή, το περιβάλλον, την κακή ψυχολογία. Η εκπομπή, διερευνά όλους αυτούς τους τομείς και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό - που αγγίζει ενδεχομένως και το 60% - μπορούμε να κάνουμε πράγματα για να προλάβουμε τον καρκίνο: από τα εμβόλια για την ηπατίτιδα Β και τα κονδυλώματα, την αυτοεξέταση, τις βιοχημικές και απεικονιστικές εξετάσεις μέχρι την αλλαγή του τρόπου ζωής μας.
Ο ακαδημαϊκός, καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Δημήτρης Τριχόπουλος, επισημαίνει ότι η εμφάνιση καρκίνου, σε ένα σημαντικό ποσοστό, είναι ζήτημα τύχης. Τονίζει ότι γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε, αλλά εξακολουθούμε να είμαστε παχύσαρκοι και να καπνίζουμε. Μιλά για την σχέση των γονιδίων με την καρκινογένεση και απομυθοποιεί την κακή ψυχολογία ως αιτιολογικό παράγοντα πρόκλησης καρκίνου.
Στην εκπομπή, παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες διεθνείς μελέτες για το θέμα καθώς και ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις από το αμερικανικό συνέδριο κλινικής ογκολογίας που συσχετίζουν πλέον σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση καρκίνου με την παχυσαρκία.
Για την αξία της πρόληψης μιλά ένας από τους πιο γνωστούς ανθρώπους της τηλεόρασης, ο Τζώνης Καλημέρης, ο οποίος βίωσε τον καρκίνο και επισημαίνει πως η έγκαιρη πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα για τα μάτια μας, όσο και το αντιηλιακό για το σώμα μας. Κάτι που δεν ισχύει μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως πολλοί πιστεύουν εσφαλμένα, αλλά για όλο το χρόνο. Και αυτό γιατί ακόμη και όταν...
το φως του ήλιου δεν είναι εκτυφλωτικό, δε σημαίνει ότι δε δεχόμαστε ακτινοβολία, η οποία μπορεί να είναι εξίσου επιβλαβής.

Η επιλογή των γυαλιών ηλίου δεν πρέπει να γίνεται με τα ίδια κριτήρια που γίνεται η επιλογή ενός ρούχου ή ενός αξεσουάρ. Καλή είναι η μόδα αλλά μην ξεχνάτε ότι ο σκοπός είναι, πάνω από όλα, η καλύτερη προστασία των ματιών σας από τις επικίνδυνες υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου.

Ποια λάθη να αποφύγετε

1) Μη Θεωρείτε ότι τα γυαλιά ηλίου είναι μόνο για ενήλικες

Ένας ενήλικος έχει την ίδια ανάγκη για γυαλιά με έναν έφηβο ή ένα παιδί. Τα μάτια των παιδιών μάλιστα είναι πολύ πιο ευαίσθητα στην υπεριώδη ακτινοβολία και πρέπει να προστατεύονται από γυαλιά εξαιρετικής ποιότητας. Είναι αδιανόητο να αφήνουν οι γονείς μικρά παιδιά να κυκλοφορούν το καλοκαίρι, στην παραλία, χωρίς γυαλιά, δεδομένου ότι οι βλαβερές επιπτώσεις της ακτινοβολίας είναι αθροιστικές.

2) Μη φοράτε γυαλιά μόνο τις ηλιόλουστες ημέρες

Τα γυαλιά δεν είναι απαραίτητα μόνο όταν υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια, όπως όταν πηγαίνετε στη θάλασσα ή στην εξοχή. Ακόμη και με συννεφιά, τα μάτια σας είναι εκτεθειμένα στην ακτινοβολία, για αυτό μην ξεχνάτε ότι τα γυαλιά ηλίου είναι πολύτιμο αξεσουάρ για όλες τις εποχές.

3) Μη δίνετε μεγαλύτερη προσοχή στο σκελετό παρά στους φακούς

Σύμφωνοι, είναι σημαντικό να σας ταιριάζει ο σκελετός και να έχει καλή εφαρμογή στο πρόσωπό σας χωρίς να είναι πολύ σφιχτός, για να μη σας προκαλεί δυσφορία. Ακόμη καλό είναι να προτιμήσετε κοκκάλινο σκελετό για να αποφύγετε τον κίνδυνο δερματοπάθειας. Αν πάλι επιλέξετε σκελετό μεταλλικό, φροντίστε να μην έρχεται σε επαφή το μέταλλο με το δέρμα, γιατί με τον καιρό οξειδώνεται και μπορεί να προκληθούν δερματίτιδες εξ επαφής.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι να επιλέξετε τον κατάλληλο φακό. Εφόσον το υλικό των φακών είναι UV protection, δηλαδή ανακόπτουν το 100% της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV), παρέχουν προστασία είτε είναι ανοιχτόχρωμοι είτε είναι σκουρόχρωμοι. Ωστόσο σε συνθήκες μεγάλης ηλιοφάνειας, επιβάλλεται η χρήση σκουρόχρωμων απορροφητικών φακών.

4) Μην αγοράζετε γυαλιά από πλανόδιους

Η πιο έξυπνη κίνηση είναι να αγοράζετε γυαλιά από καταστήματα οπτικών. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξετε «επώνυμα» ή πανάκριβα γυαλιά αλλά τουλάχιστον μην κάνετε το λάθος να αγοράσετε ένα προϊόν, που προορίζεται για τα μάτια σας, αν δεν είστε 100% σίγουροι για την ποιότητά του.

Μικρά μυστικά για τα γυαλιά ηλίου

1) Τα γυαλιά με μεγάλους φακούς προστατεύουν καλύτερα

Τα γυαλιά είναι σημαντικό εκτός από τα μάτια να προστατεύουν και την περιοχή γύρω από τα μάτια, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, επισημαίνουν οι δερματολόγοι. Όσο μεγαλύτεροι είναι οι φακοί τόσο μεγαλύτερο μέρος αυτής της ευαίσθητης περιοχής καλύπτουν.

2) Η ιδανική απόχρωση φακού

Ανάλογα με τη χρήση που θέλετε να κάνετε, μπορείτε να επιλέξετε και την κατάλληλη απόχρωση του φακού:

Οι αποχρώσεις του καφέ είναι ιδανικές για την έντονη ηλιοφάνεια γιατί περιορίζουν το εκτυφλωτικό φως.

Οι κίτρινοι φακοί είναι κατάλληλοι για χειμερινά σπορ και εξορμήσεις γιατί κάνουν τα χρώματα πιο έντονα και φωτεινά.

Οι γκρι και γκριζοπράσινοι φακοί ενδείκνυνται για τις περισσότερες χρήσεις, αφού φιλτράρουν το έντονο φως και προσφέρουν καλή σκίαση, χωρίς να παραμορφώνουν τα χρώματα.

Οι χρωματιστοί φακοί π.χ. ροζ ή μωβ είναι η καλύτερη επιλογή για την πόλη, ειδικά όταν έχει συννεφιά, γιατί δε δημιουργούν μεγάλη σκίαση αλλά και για υδάτινα σπορ αφού προσφέρουν το σωστό contrast αντικειμένων, που βρίσκονται σε χώρο με μεγάλες γαλάζιες ή πράσινες επιφάνειες.

3) Ο σωστός τρόπος καθαρισμού

Ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού είναι με κρύο νερό και σαπούνι. Μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα και άλλα ισχυρά υλικά καθαρισμού γιατί καταστρέφουν τόσο τους φακούς όσο και το σκελετό. Στα καταστήματα οπτικών μπορείτε να βρείτε ειδικά καθαριστικά υγρά και σπρέι.

4) Η σωστή συντήρηση

Αποφύγετε την έκθεσή τους σε υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες, παρατώντας για παράδειγμα τα γυαλιά σας στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Μην τα χρησιμοποιείτε μέσα στη θάλασσα ή στην πισίνα και αν τυχόν βραχούν με θαλασσινό νερό ή νερό της πισίνας, καθαρίστε τα αμέσως με ένα νωπό πανί. Εννοείται ότι όταν τα βγάζετε, τα τοποθετείτε μέσα σε σκληρή θήκη για να μη φθείρονται.
medicalnews.gr

Ο Ρέππας ομιλητής στη κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ, ...
(Photo credit: Wikipedia)
Στην πορεία προς τις εκλογές η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Εύβοιας διαμόρφωσε σχέδιο δράσεων:

-Την Τετάρτη 25/4 πραγματοποιήθηκε στην ΚΥΜΗ (Εργατικό Κέντρο) σύσκεψη στελεχών και μελών του ΠΑΣΟΚ .
-Την Πέμπτη 26/4 πραγματοποιήθηκε στο ΜΑΝΤΟΥΔΙ σύσκεψη στελεχών και μελών του ΠΑΣΟΚ.
-ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή 27/4 θα πραγματοποιηθεί στη ΛΙΜΝΗ (Πνευματικό Κέντρο Λίμνης) σύσκεψη στελεχών και μελών του ΠΑΣΟΚ.
Την ΚΥΡΙΑΚΗ 29/4 , ώρα 11.00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Αντιπεριφέρειας (Χαϊνά 109), το ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί κεντρική εκδήλωση με ομιλητή τον Δημήτρη Ρέππα- παρουσίαση ψηφοδελτίου.
Ακόμα:
-Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 30/4 στην Αιδηψό (Πνευματικό Κέντρο Αιδηψού) και στην ΚΑΡΥΣΤΟ (Ξενοδοχείο ΚΑΡΥΣΤΕΙΟ) και
-Την ΤΕΤΑΡΤΗ 2/5 στο ΑΛΙΒΕΡΙ (Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου)
Θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις στελεχών και μελών του ΠΑΣΟΚ.
Enhanced by Zemanta

Ο Γούντι Άλεν στις Σποράδες!

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, Γούντι Άλεν, αναμένεται να φτάσει τις επόμενες ημέρες σε νησί του Αιγαίου, αναζητώντας τόπους γυρισμάτων για μία από τις επόμενες ταινίες του.

Σύμφωνα με το in.gr ο Γ.Άλεν σκοπεύει στο μέλλον να σκηνοθετήσει ταινία και στη χώρα μας -την οποία έχει επισκεφθεί ξανά για να δώσει τζαζ συναυλία-, επιθυμώντας έτσι να συνεχίσει την «περιοδεία» του στις ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας από τους σταθμούς του Γ.Άλεν αναμένεται να είναι η Σκιάθος, όπου πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα για την ταινία Mamma Mia!

Ο Γούντι Άλεν έχει ήδη ετοιμάσει τη νέα του ταινία, To Rome with love,η οποία είναι γυρισμένη στη Ρώμη.

Σύμφωνα με την έγκυρη ιστοσελίδα imdb, η επόμενη ταινία του Αμερικανού σκηνοθέτη αναμένεται να γυριστεί στην Κοπεγχάγη.

πηγή: www.lifo.gr

Δύσκολες ώρες για τον Τόνυ Άντονυ!

Δύσκολες ώρες για τον Τόνυ Άντονυ!
Σε μία λεπτή χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Τόνυ Άντονυ...

Ο ηθοποιός εδώ και μερικούς μήνες νοσεί από μία σοβαρή ασθένεια, όπως και ο αδερφός του.

Ο δημοφιλής κωμικός ήταν αποχώρησε από την παράσταση «Οι σαλταρισμένοι» που ήταν να εμφανιστεί το χειμώνα, ισχυριζόμενος λόγους υγείας. Ο Τόνυ είχε ξεκινήσει κανονικά πρόβες αλλά υπέφερε από ένα πρόβλημα στην κοιλιακή χώρα και επέλεξε να σταματήσει διακριτικά χωρίς να το μοιραστεί με όλους.

Το πάλεψε μαζί με τον αδερφό του που έχει το ίδιο πρόβλημα. Προχθές, σύμφωνα με την Espresso, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση σε ιδιωτική κλινική στους Αμπελόκηπους. Όλα πήγαν καλά και ο ηθοποιός έχει συνεχώς στο πλευρό του το γιο του. Τώρα, θα δώσει την δική του μάχη μέχρι να αναρρώσει πλήρως.

"Φρικτό" θάνατο βρήκε αθώο κουνούπι... on air!"Δολοφόνος";Η Φαίη Σκορδά!(VIDEO)

Στο στόμα της παρουσιάστριας βρήκε τραγικό θάνατο ένα ...κουνούπι!

Το άτυχο έντομο είχε την ατυχία να .....
...κολλήσει στο lip gloss της Φαίης Σκορδά την ώρα της εκπομπής! Ξαφνικά η Φαίη άρχισε να ουρλιάζει και μαζί της και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος. Κι ενώ η Σάσα Σταμάτη και όλοι οι υπόλοιποι αναρωτιούνταν για το τι έχει συμβεί, η παρουσιάστρια εξήγησε: "Το σκότωσα παιδιά, δεν το πιστεύω! Χίλια συγνώμη, κόλλησε ένα κουνούπι πάνω στο lip gloss μου και το σκότωσα"! Μετά την ομολογία της Φαίης για το… έγκλημά της, οι συνεργάτες τηςάρχισαν να την κοροϊδεύουν και να γελούν. Μέχρι και το ΕΚΑΒ προσφέρθηκαν να καλέσουν!

" width="740" height="532" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true">

Τα παιδιά που γεννιούνται την άνοιξη είναι πιο επιρρεπή στη νευρική ανορεξία

Τα «παιδιά της Άνοιξης» έχουν αυξημένη πιθανότητα να εμφανίσουν νευρική ανορεξία στη ζωή τους....


ενώ τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το φθινόπωρο, έχουν μικρότερο κίνδυνο, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του Τμήματος Κλινικής Νευρολογίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Κέντρου Ανθρώπινης Γενετικής Wellcome Trust, με επικεφαλής τον δρα Λαχίρου Χαντουνέτι, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ψυχιατρικό περιοδικό “British Journal of Psychiatry” του Βασιλικού Κολλεγίου Ψυχιάτρων της Βρετανίας, σύμφωνα με το BBC, εκτιμούν ότι το φαινόμενο μπορεί να οφείλεται στο διαφορετικό επίπεδο της θερμοκρασίας, έκθεσης στον ήλιο (άρα και παραγόμενης βιταμίνης D) και των μολύνσεων, καθώς και στη διαφορετική διατροφή της εγκύου μητέρας κατά την άνοιξη, σε σχέση με άλλες εποχές του χρόνου. Πάντως άλλοι επιστήμονες επεσήμαναν ότι η αυξημένη πιθανότητα για νευρική ανορεξία είναι μικρή και μπορεί να οφείλεται σε πολλές άλλες αιτίες.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στον Καναδά

Εβδομάδα φωτογραφίας και προβολής ελληνικών ταινιών με τίτλο «εβδομάδα ελληνικού κινηματογράφου και φωτογραφίας» διοργανώνει στο Τορόντο το Ελληνοαμερικανικό Ίδρυμα.

Η έκθεση φωτογραφίας θα αναδείξει τις δουλειές φωτογράφων από τη Βόρεια Αμερική με ελληνική καταγωγή υπό την αιγίδα του φεστιβάλ φωτογραφίας της Scotia Bank (Scotiabank Contact Photography Festival), που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ φωτογραφίας σε διεθνές επίπεδο.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει 25 Βορειοαμερικανούς φωτογράφους Ελληνικής καταγωγής, ενώ θα γίνει αφιέρωμα και στον Ελληνοαμερικανό φωτορεπόρτερ Κρις Χόντρος (φωτο), ο οποίος σκοτώθηκε τον περασμένο χρόνο κατά την κάλυψη του εμφυλίου πολέμου στη Λιβύη.

Στην έκθεση θα παρουσιασθούν επίσης και φωτογραφίες του παγκοσμίου φήμης φωτογράφου Κωνσταντίνου Μάνου, του οποίου οι φωτογραφίες βρίσκονται σε μόνιμες συλλογές σε διάφορα μουσεία και γκαλερί του κόσμου.

Στο μεταξύ, παράλληλα με την έκθεση φωτογραφίας θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ από Ελληνοαμερικανούς σκηνοθέτες σε κεντρική αίθουσα του Τορόντο με αποκορύφωμα την προβολή του ντοκιμαντέρ «Κρίσις» του σκηνοθέτη Νίκου Κατσαούνη.

Πρόκειται για μια συρραφή 27 ταινιών μικρού μήκους και 100 φωτογραφιών σε ντοκιμαντέρ 62 λεπτών με αντικείμενο την οικονομική κρίση της Ελλάδας.

Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει στις 4 Μαΐου στην κινηματογραφική αίθουσα Jackman Hall Theater.

Καταπολεμήστε τον πονοκέφαλο με ένα... μολύβι!

Αν νιώθετε στρεσαρισμένοι ή σε πίεση, σφίγγετε ασυναίσθητα το σαγόνι και τα δόντια σας... Η σύσφιξη αυτών των μυών προκαλεί έντονο πονοκέφαλο.

Η λύση; Ένα μολύβι. Πάρτε ένα μολύβι και τοποθετήστε το σε κάθετη θέση ανάμεσα στα δόντια σας, χωρίς να το δαγκώσετε.

Έτσι η ένταση θα φύγει αυτόματα από το σαγόνι και ο πονοκέφαλος θα περάσει. Τα μολυβάκια, βρήκαν ξαφνικά νέους τρόπους χρήσεις, σωστά;
thestival.gr

Απεργιακές κινητοποιήσεις των Εργατών Επισιτισμού & Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων

Απεργιακές κινητοποιήσεις που θα συνοδεύονται με κλείσιμο λιμανιών και αεροδρομίων καθώς και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις αποφάσισε η Ολομέλεια της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού & Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ) οι οποίες θα ξεκινήσουν από 30 Απριλίου και θα πραγματοποιούνται κατά διαστήματα έως και τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία αποφάσισε για τις εξής κινητοποιήσεις:

- Τετράωρη παναττική στάση εργασίας, ώρες 12:00- 16:00 τη Δευτέρα 30/4/2012 και συγκέντρωση–διαμαρτυρία ώρα 13:00, Σταδίου 29 έξω από τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

- Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 1ης Μαΐου.

- Εικοσιτετράωρη απεργία την Παρασκευή 15 Ιουνίου.

- Σαρανταοκτάωρη απεργία την Τρίτη & Τετάρτη 10-11 Ιουλίου.

Αιτήματα της Ομοσπονδίας είναι να μην γίνουν μειώσεις μισθών και να μην θιγούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Στον αέρα 1.000 εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά!

Από τα μέσα του 2011 το ελληνικό δημόσιο έχει σταματήσει να πληρώνει τους Γερμανούς κατασκευαστές των υποβρυχίων τύπου 214 (που έγιναν γνωστά ως υποβρύχια "που γέρνουν") και τους νέους ιδιοκτήτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που πλέον ελέγχονται από εταιρεία του Λιβανέζου Ισκαντάρ Σαφά.

Κι αυτό διότι παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη εισπράξει σχεδόν 2,3 δισ.ευρώ(!) από το ελληνικό δημόσιο, οι Γερμανοί κατασκευαστές των υποβρυχίων (προηγούμενοι ιδιοκτήτες των ναυπηγείων) και οι νέοι ιδιοκτήτες του Σκαραμαγκά δεν έχουν παραδώσει στο Πολεμικό ναυτικό παρά μόνο ένα από τα 4 σκάφη που είχαν παραγγελθεί το 2000 επί εποχής Άκη Τσοχατζόπουλου.

Δήμος Κύμης-Αλιβερίου: Evia Rally Raid 201


ΚΑΤΑΚΛΥΣΤΗΚΕ Η ΜΟΥΡΤΕΡΗ ! 


Μεγάλη επιτυχία σημειώνει το Evia Rally Raid 2012 με μοτοσυκλέτες , Beach Buggies και Quad 4x4, που πραγματοποιείται στην περιοχή μας και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου. 

Την Τρίτη 24 Απριλίου 2012 επίσημη ημέρα έναρξης των αγώνων κατακλύστηκε η Παραλία της Μουρτερής από μοτοσυκλέτες και οχήματα 4x4 , αγωνιζόμενους και πλήθος κόσμου που παρακολούθησαν μια εντυπωσιακή αγωνιστική διαδρομή στην άμμο , της πανέμορφης αυτής παραλίας. 

Οι αγώνες συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον. 

Το Σάββατο το βράδυ στις 7.30 μμ στην πλατεία της Κύμης θα γίνει η απονομή των επάθλων στους νικητές και μετά θα ακολουθήσει τζαζ συναυλία στον ίδιο χώρο.




Η Ριτσώνα ανάποδα!

Το Αγωνιστικό Τμήμα της ΕΛΠΑ διοργανώνει αγώνα Rally Sprint την Κυριακή 17.06.12 στην πασίγνωστη διαδρομή της Ριτσώνας. Ο αγώνας προσμετρά στο φετινό Κύπελλο Ασφάλτινων Σπριντ, στο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων καθώς και στο νεοσύστατο Έπαθλο Αττικής, του οποίου είναι ο 2ος από τους 3 αγώνες.

Η ιδιαιτερότητα του ασφάλτινου Rally Sprint ΕΛΠΑ είναι ότι η διαδρομή της Ριτσώνας θα χρησιμοποιηθεί με την αντίθετη φορά (δηλαδή κατηφόρα), όπως χρησιμοποιείτο στα παλιά Ράλλυ Ακρόπολις και σε παλιούς Ελληνικούς αγώνες.

Η συγκεκριμένη επιλογή, προσφέρει δυο βασικά πλεονεκτήματα:
α) Είναι σε όλους τελείως άγνωστη με αποτέλεσμα όσοι τρέχουν σε αγώνες αναβάσεων να μην έχουν κανένα συγκριτικό πλεονέκτημα στη μισή διαδρομή του αγώνα.
β) Είναι ιδανική για συμμετέχοντες των μικρότερων κατηγοριών, με γρήγορο, ελαφρά ανηφορικό κομμάτι στην αρχή και έντονα κατηφορικό στη συνέχεια.

Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 8,33 χλμ και της απλής 16,25 χλμ.
Η διαδικασία υποβολής συμμετοχών ξεκινά τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2012 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 στις 20.00 στα γραφεία της ΕΛΠΑ.

Ο τεχνικός έλεγχος θα γίνει στις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ «Autovision» στην οδό Καλυφτάκη 1 στην Κάτω Κηφισιά, την Τετάρτη 13.06 από τις 18.00 έως τις 20.30.

 http://autosportliveris.blogspot.com

Λειτουργία Γραφείων Ταυτοτήτων για τις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές.


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες της Περιφέρειάς μας για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, ανακοινώνει ότι:


Κατά τις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την 06-05-2012, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα λειτουργήσουν επιπλέον του καθημερινού ωραρίου 07:30΄- 15:00΄ (από Δευτέρα έως Παρασκευή) και 08:00΄- 13:00΄(τα Σάββατα) ως ακολούθως:
• Σάββατο 05-05-2012, από ώρα 08:00΄ έως 18:00΄ και
• Κυριακή 06-05-2012, από ώρα 07:00΄ έως 19:00΄.

Στο Στρογγυλό η αγωνιστική εκδήλωση του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά.

Στο Στρογγυλό, στην παραλία Χαλκίδας στις 11 το πρωί θα γίνει η αγωνιστική εκδήλωση του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει ανάμεσα στα άλλα και τα εξής:

"Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς αγώνες, τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο. Σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη διατρανώνει την απόφαση της να συνεχίσει την ηρωική της πορεία ως το τέλος, ως τη νίκη.

Tο σύστημα της εκμετάλλευσης της καταπίεσης έχει εξαπολύσει θεούς και δαίμονες για να ξεπεράσει την κρίση προς όφελός του, μεταφέροντας όλα τα βάρη στις πλάτες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας, καταστρέφοντας παραγωγικές δυνάμεις και πρώτα απ’ όλα καταστρέφοντας τη βασική παραγωγική δύναμη, τον άνθρωπο.

Οι απολύσεις, το κλείσιμο εργοστασίων, η μαζική φτώχεια, είναι μια ακόμα απόδειξη ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση. Καμία υποταγή, κανένα συγχωροχάρτι σε αυτήν τη βαρβαρότητα. Με αυτήν την απόφαση τιμάμε τη φετινή πρωτομαγιά.

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ,
ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Μπορούμε να ζήσουμε καλυτέρα. Το πισωγύρισμα σε συνθήκες προηγουμένων δεκαετιών δεν είναι ο ρεαλισμός της εποχής. 126 χρονιά μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγο, δε μας αξίζει η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, η δουλειά ήλιο με ήλιο για να τα βγάλουμε πέρα. Παράγουμε όλο τον πλούτο και μας ανήκει.

- Να δυναμώσει τώρα ο αγώνας για κλαδικές Συμβάσεις που θα εμποδίζουν τη σφαγή στα μεροκάματα και τους μισθούς.
 - Να δυναμώσει η οργανωμένη αντίθεση στα χαράτσια και τη φοροληστεία, με αίτημα την κατάργησή τους.
-  Να επεκταθεί η λαϊκή ανυπακοή στις πληρωμές των γονιών για να λειτουργήσουν τα σχολεία, των ασθενών για να εξεταστούν στα νοσοκομεία.
-  Να καταργηθούν τα χαράτσια της δήθεν «αλληλεγγύης», της ΔΕΗ και το λεγόμενο τέλος επιτηδεύματος.
-  Να υπάρξει ισχυρό πλέγμα με μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ώστε να μην οδηγηθούν στην εξαθλίωση.
-  Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα για το τσάκισμα των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
-  Να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας από την απληστία των εργοδοτών που τα θέλουν να δουλεύουν για 400 ευρώ.

Να πολλαπλασιαστούν οι χαλυβουργίες
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό αγώνα τους

Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία βρίσκονται σε απεργία πάνω από έξι μήνες. Αρνήθηκαν να υποταχτούν στη σύγχρονη εξαθλίωση. Ύψωσαν μέτωπο στην εκ περιτροπής εργασία, στους μισθούς των 500 ευρώ, στην τρομοκρατία και τις μαζικές απολύσεις. Δείχνουν το δρόμο!

Η καλύτερη αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών, είναι να πολλαπλασιαστούν οι χαλυβουργίες, να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους εργαζόμενοι και σωματεία σε επιχειρήσεις και κλάδους. Κάθε εργατικός χώρος να γίνει κάστρο αντίστασης".

Η Λούκα Κατσέλη στη Χαλκίδα

Την Χαλκίδα επισκέφτηκε η Πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» κ. Λούκα Κατσέλη όπου είχε συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς του νομού και τους εργαζόμενους.

Στις 18.00 συναντήθηκε με τους παραγωγικούς φορείς του νομού στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν πλήθος εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων του νομού στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΙΠΛΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΣΤΙΑΣΕΩΣ -ΑΝΑΨΥΧΗΣ- ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ & ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ και πλήθος άλλων εκπροσώπων .

Στις 19.30 έδωσε συνέντευξη τύπου στα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης

Στις 20.00 συναντήθηκε στο Εργατικό Κέντρο με το Προεδρείο του Εργατικού κέντρου καθώς με πρωτοβάθμια σωματεία των ΛΑΡΚΟ, ΑΛΑΤΙΝΗΣ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΑΓΕΤ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΑΛΑΤΙΝΗΣ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ, ΣΕΛΜΑΝ, κ.α η συνάντηση διήρκησε περισσότερο από 90 λεπτά.

Στις 21.20 η κ. Κατσέλη μίλησε στην αίθουσα του Εργατικού κέντρου όπου αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος που διήρκησε μέχρι της 22.30 το βράδυ.

Σας στέλνομαι απομαγνητοφωνημένα σημεία των ομιλιών της κ. Κατσέλη Καθώς και φωτογραφίες και τα ηχητικά.

Συνάντηση στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο

Ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Παν Σίμωσης καλωσόρισε την κ. Λ. Κατσέλη αναφέροντας ότι είναι η υπουργός που στήριξε τις καταχρεωμένες επιχειρήσεις του νομού με τις παρεμβάσεις της.

Στην συνάντηση μίλησα όλοι οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων οι οποίοι τόνισαν την θετική συμβολή της Κατσέλη για τις θέσεις της.

Στην ομιλία της η Λ. Κατσέλη τόνισε ότι παρότι η «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» είναι ένα νέο κόμμα τεσσάρων μόνο εβδομάδων , τα μηνύματα που έχουμε από την κοινωνία είναι πολύ ενθαρρυντικά παρά των αποκλεισμό που έχουν επιβάλει τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης (ΜΜΕ). Τα οποία υπηρετούν «ευσεβείς πόθους» …. Πολλών που δεν θέλουν την Κοινωνική Συμφωνία στη Βουλή.

Η «Κοινωνική Συμφωνία» σιγά – σιγά γίνεται γνωστή. Σήμερα, πολλά στελέχη από το προοδευτικό χώρο ανά την Ελλάδα, αλλά και πολλοί πολίτες προσέρχονται ως μέλη στην «Κοινωνική Συμφωνία», για να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα αναγέννησης της ελπίδας.

Έχουμε υποψηφίους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες. Η κινητοποίηση στελεχών σε όλη τη χώρα είναι ευρεία και πολλά νέα πρόσωπα βγαίνουν μπροστά για να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα ώστε να αποκτήσουν ξανά ελπίδα και προοπτική οι πολίτες μας. Το ψηφοδέλτιο επικρατείας της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» είναι το ποιο αντιπροσωπευτικό περιέχει άτομα από όλες τις κοινωνικές ομάδες χωρίς ελιτισμούς. Περιέχει άτομα του καθιμερινού μόχθου που ο καθένας έχει την δική του προσωπική του ιστορία την δική του ποιότητα και στάση ζωή μα πάνω από όλα όλοι έχουν την κοινή αγωνία για το μέλλον της χώρας.

Πιστεύω ειλικρινά ότι θα κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή τόνισε η κ. Λούκα Κατσέλη. Οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν ώστε να λειτουργήσουμε ως καταλύτες στην ανασύνταξη της προοδευτικής παράταξης στον τόπο.

Όσο μπορείς να δίνεις μάχες δεν παραιτείσαι. Παρέμεινα στην κυβέρνηση δίνοντας μάχες. Άλλες τις κέρδισα, άλλες τις έχασα. Για το πρώτο Μνημόνιο - ακόμα κι αν ήταν αναπόφευκτο καθώς οι αγορές σταμάτησαν να μας δανείζουν - είχα από την πρώτη στιγμή αντιταχθεί στην άκριτη περικοπή μισθών και συντάξεων χαρακτηρίζοντας δημοσίως το φάρμακο της Τρόϊκας, ένα «φάρμακο που σκοτώνει».

Υποστήριζα από τότε την ανάγκη να συγκροτήσουμε και να υποστηρίξουμε στις διαπραγματεύσεις το δικό μας εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, ώστε να μην βυθιστεί η οικονομία σε βαθιά ύφεση και να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή.

Ως υπουργός, και στο Υπουργείο Οικονομίας και στο Υπουργείο Εργασίας, έβαλα «κόκκινες» γραμμές εκεί που έπρεπε. Προώθησα το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις ρυθμίσεις δανείων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρά τις ισχυρές πιέσεις των τραπεζών.

Διαπραγματεύθηκα σκληρά με την Τρόικα στο Υπουργείο Εργασίας και πέτυχα τη διατήρηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της διαιτησίας και της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων. Ανέτρεψα τα σχέδια για οριζόντια μείωση του κατώτατου μισθού και ανατροπή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Παρόλα αυτά ο Βιομηχανικός κόσμος ο πραγματικός κόσμος της παραγωγής τις κρίσιμες εκείνες στιγμές απουσίαζε δεν είδε και δεν αντιτάχθηκε στα όσα πρόκειται να έρθουν.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου για να τονίσει ότι η κ. Κατσέλη έχει δίκιο.

Στην συνέχεια της ομιλίας της αναφέρθηκε ότι θα στηρίζει το θεσμό των Επιμελητηρίων καθότι υπάρχουν κέντρα που δεν τα θέλουν.


Θερμή ήταν και η υποδοχή που επιφύλαξαν στην Πρόεδρο της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξήραν την στάση της για την μην ψηφίσει του άρθρου 37, τον νόμο Κατσέλη για τα υποχρεωμένα νοικοκυριά, για τις αντιστάσεις της για της συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Στο σημείο αυτό η κ. Λούκα Κατσέλη άρχισε την ομιλία της στο εργατικό κέντρο τονίζοντας ότι έπρεπε να φύγω από την Κυβέρνηση για να τις περάσουν. Άλλωστε γι’ αυτές τις θέσεις μου διαγράφηκα δύο φορές από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Έχω πάντα μιλήσει ευθαρσώς και ήμουν απόλυτα ειλικρινής όταν είπα πως δέχθηκα ισχυρό πόλεμο από τις τράπεζες όταν πέρασα το νόμο για τη ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων και για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Τον ίδιο πόλεμο δέχτηκα και από άλλα εξωθεσμικά και οργανωμένα συμφέροντα. Είναι ξεκάθαρο αυτό αν ανατρέξουμε στον τύπο και τη σχετική ειδησεογραφία. Το ίδιο έγινε όταν έπρεπε να με απομακρύνουν από το Υπουργείο Εργασίας για να καταργήσουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, να ακυρώσουν τις κλαδικές συμβάσεις και να μειώσουν τον κατώτατο μισθό, εξυπηρετώντας το παρασιτικό επιχειρηματικό κεφάλαιο που έχει μάθει να λειτουργεί με τέτοιες πρακτικές.
Τα υπήρχαν και τότε και υπάρχουν και σήμερα λεφτά στις τσέπες όσων φοροδιαφεύγουν, υπερτιμολογούν, βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό ή κάνουν τις συναλλαγές τους μέσω εξωχώριων εταιριών. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση προτίμησε την μείωση των μισθών.

Είναι, όμως, κρίμα που ακόμα και σήμερα υπουργοί του ΠΑΣΟΚ λαϊκίζουν με αυτήν τη φράση για να κρύψουν την δική τους πολιτική ανικανότητα να μειώσουν την σπατάλη εκεί που υπάρχει, να αναδιοργανώσουν το κράτος, να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή και να συγκρουστούν με τις μικρές και μεγάλες εστίες διαφθοράς που πλουτίζουν σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων.


Ο κ. Βενιζέλος έχει τεράστια ευθύνη για το σημείο που φτάσαμε, γιατί από τον Ιούνιο που ανέλαβε το υπουργείο οικονομικών δεν κατάφερε να προετοιμάσει ένα διαφορετικό διαπραγματευτικό πλαίσιο, αλλά οδηγήθηκε στην κρίση του Σεπτεμβρίου, στο πολυνομοσχέδιο του Οκτωβρίου και στη μείωση του κατώτατου μισθού τελευταία. Φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι ο Βενιζέλος, δεν έμαθε το μάθημα του, δηλαδή να διαπραγματεύεται.


Η πολιτική του Μνημονίου, που οι κ. Βενιζέλος και Σαμαράς υπέγραψαν, είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα χαράτσια και τις αυξήσεις φόρων.

Τον Ιούνιο έρχονται νέα μέτρα που θα πλήξουν ακόμα περισσότερο τη μέση ελληνική οικογένεια, βαθαίνοντας την ύφεση, διογκώνοντας τις κοινωνικές ανισότητες και οδηγώντας τελικά τη χώρα σε αδυναμία πληρωμών .

Δεμένα είναι τα χέρια των κομμάτων που υπηρετούν τυφλά τις δεσμεύσεις του Μνημονίου ακόμα κι όταν αυτές περιορίζουν την εθνική μας κυριαρχία, ακόμα κι όταν οδηγούν τους πολίτες σε εξαθλίωση. Το ζητούμενο, επομένως, είναι να λυθούν τα χέρια με μια προοδευτική κυβερνητική πλειοψηφία που θα τολμήσει, να διαπραγματευθεί σκληρά με τους εταίρους μας. Η «Κοινωνική Συμφωνία» προτείνει σκληρή διαπραγμάτευση στη βάση νέου εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, το οποίο ουσιαστικά θα βάλει την οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης και όχι βαθύτερης ύφεσης.

Θα με ρωτήσετε υπάρχει σοβαρή εναλλακτική πρόταση ώστε η χώρα να ξεφύγει από τον βραχνά του μνημονίου;

Αλλοίμονο αν δεν υπήρχαν. Αρνούμαι να αποδεχθώ ρυθμίσεις που αποδυναμώνουν επικίνδυνα την εθνική κυριαρχία και επιβάλλουν νέα κοινωνικά δυσβάσταχτα και αναποτελεσματικά μέτρα.

Εμείς λέμε ότι ναι υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Εμείς έχουμε την διαπραγματευτική εμπειρία έχουμε τις γνώσεις και μπορούμε να διατυπώσουμε, εντός της Ευρωζώνης, έναν εναλλακτικό προοδευτικό δρόμο για να βγούμε από την κρίση.

Παρακολουθείστε μόνο τι γίνεται σήμερα στην Ευρώπη, όπου όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι η μονόπλευρη λιτότητα είναι αδιέξοδη. Ακόμα και το Δ.Ν.Τ. ομολογεί την αποτυχία αυτής της συνταγής.

Περιθώρια, επομένως, υπάρχουν, αρκεί να προτάξουμε και να διαπραγματευθούμε συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές που θα στηρίζουν τη διοχέτευση ρευστότητας στις επιχειρήσεις, την παραγωγική αναδιάρθρωση και την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, θα μοιράζουν τα βάρη δίκαια και θα διασφαλίζουν αξιοπρέπεια στην εργασία. Αυτές οι πολιτικές αποτελούν τη βάση ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Οικονομίας που βρίσκεται στον πυρήνας της δικής μας πολιτικής πρότασης.

Οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα χρειάζεται να γίνουν ανεξαρτήτως Μνημονίου. Όμως, δεν είναι δυνατόν, στο όνομα των όποιων μεταρρυθμίσεων, να υποθηκεύουμε ως χώρα το μέλλον μας απεμπολώντας -μόνο εμείς σε όλο τον κόσμο- την κρατική ασυλία έναντι κατασχέσεων περιουσιακών μας στοιχείων στο πλαίσιο μιας οποιασδήποτε δανειακής σύμβασης και σήμερα να απειλούνται σπίτια να μεταβιβαστούν σε ξένες εταιρείες της Αγγλίας έναντι πινακίου φακής. Πρόκειται περί εγκλήματος!

Είναι δυνατόν να βάζουμε την υπογραφή μας για να αποδυναμωθεί μ' αυτόν τον τρόπο η εθνική μας κυριαρχία;

Είναι αδιανόητο να θεσπίζονται κοινωνικά δυσβάσταχτα μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση, να καταπατώνται με αντισυνταγματικό τρόπο οι ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις και να αποδομείται το θεσμικό οικοδόμημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας αλλά και για την οικονομία να ξηλώνεται το κοινωνικό κράτος και το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό κεκτημένο. Όλα αυτά είναι ανεπίτρεπτα.

Μπορούμε και το υποστηρίζω μετά λόγου γνώσεως να διαπραγματευθούμε ένα εναλλακτικό σχέδιο με την ανάπτυξη, την αξιοπρέπεια στην εργασία και την κοινωνική συνοχή να αποτελούν «κόκκινες γραμμές». Θα αναφέρω μόνο αυτό έχουμε προτείνει ως «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΙΑ» την έκδοση ειδικού αναπτυξιακού ομολόγου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την Ελλάδα. Για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων αναπτυξιακών έργων, αλλά και δράσεων που στηρίζουν επενδυτικά μικρομεσαίες καινοτόμες επιχειρήσεις

Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. λένε «ναι» σε όλα και δίνουν «μάχες» για τα μάτια του κόσμου. ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. κοροϊδεύουν τον κόσμο την ίδια ώρα που υπέγραψαν μείωση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας έρχονται τώρα προεκλογικά και υπόσχονται αυξήσεις αυτών των επιδομάτων.

Κάπως έτσι. Αυτός ο φαύλος κύκλος, αυτό το αδιέξοδο, μπορεί μόνο να ανατραπεί εάν στις εκλογές που έρχονται σε δυο βδομάδες οι πολίτες επιλέξουν με την ψήφο τους να εμπιστευθούν τις δυνάμεις που έχουν δώσει δείγματα γραφής, που έχουν σχέδιο, που είναι αποφασισμένοι να πουν «όχι» και να διαπραγματευθούν έναν εναλλακτικό προοδευτικό και αποτελεσματικό δρόμο για έξοδο από την κρίση. Η «Κοινωνική Συμφωνία» φιλοδοξεί να αποτελέσει τον καταλύτη σε αυτήν την προσπάθεια.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...