Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε αρπάξει 167 φορές καλώδια και μετασχηματιστές της ΔΕΗ

Οι εννέα Πακιστανοί δρούσαν στα Μεσόγεια, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα και Ευβοία

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πλέον μια εννεαμελής σπείρα που είχαν «χτυπήσει» τουλάχιστον 167 φορές το δίκτυο της ΔΕΗ αρπάζοντας μετασχηματιστές και καλώδια.

Οι εννέα Πακιστανοί, ηλικίας από 19 έως 26 ετών, δρούσαν στα Μεσόγεια, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα και την Εύβοια.

Η συνολική ζημιά που προξένησαν στην επιχείρηση ηλεκτρισμού εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 600.000 ευρώ.

Οι εννέα, η δράση των οποίων ξεκίνησε το 2012, χτυπούσαν πάντα νύχτα. Η μεθοδολογία που ακολουθούσαν ήταν να ξεβιδώνουν τις βίδες από τις βάσεις που στηρίζονταν οι μετασχηματιστές, να τους ρίχνουν χρησιμοποιώντας ιμάντες και στη συνέχεια να αφαιρούν το χαλκό από το εσωτερικό τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα μέλη της σπείρας, μετά τις κλοπές μετέβαιναν στη περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου και πωλούσαν, κυρίως σε Ρομά, τις ποσότητες χαλκού που είχαν αφαιρέσει, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.

Όπως προέκυψε δύο από τους συλληφθέντες ήταν κρατούμενοι για πλαστογραφία, αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και άσκηση σωματικής βίας - κατά περίπτωση - και τους είχε επιβληθεί το περιοριστικό μέτρο της εμφάνισής τους στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους, κατά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο συνεργών τους που διαφεύγουν τη σύλληψη.

Spasta Summer Party στο mist club


Σαββάτο 14 Σεπτεμβρίου 2013 This is Spasta Summer Party στο mist club Το event που έχει γίνει talk of the town και Νο1 

προορισμός! > Η καλύτερη Ελληνική (και όχι μόνο) μουσική > 


ΡAKΕΣ, FINGERFOOD, ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ (ΟΛΑ ΚΕΡΑΣΜΕΝΑ)

ΠΑΜΕ: Όλοι και όλες την Κυριακή 1 στις 12π.μ απέναντι από την πύλη της ΛΑΡΚΟ

Διαδηλώνουμε με σύνθημα:
Κάτω τα χέρια από  τον ορυκτό πλούτο – ΟΧΙ κλείσιμο και ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ – ΟΧΙ απολύσεις

Εργαζόμενοι –εργαζόμενες,
Η συγκυβέρνηση της Ν.Δ  και του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή ένωση και την  τρόικα (κανέναν δεν πρέπει να ξεγελούν οι δήθεν διαφωνίες με την τρόικα, αυτές αφορούν τους τρόπους και τον χρόνο εκτέλεσης του εγκλήματος!!!) υλοποιούν και ολοκληρώνουν αυτό που από χρόνια έχουν σχεδιάσει, μεθόδευαν και σταδιακά υλοποιούσαν.
  • Την δραστική συρρίκνωση των παραγωγικών δραστηριοτήτων της ΛΑΡΚΟ αλλά και της πολεμικής βιομηχανίας που έχει απομείνει .
  • Την απόλυση εργαζομένων ακόμα και χωρίς αποζημίωση.
  • Το ξεπούλημα τους και την ολόπλευρη αξιοποίηση τους από τα μονοπώλια ή και το οριστικό τους κλείσιμο προς όφελος των πολυεθνικών.
Η ΛΑΡΚΟ και  το προϊόν που παράγει είναι στρατηγικής  σημασίας. Είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της βιομηχανίας μετάλλου για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Την κλείνουν όχι γιατί μειώθηκε η σημασία της, όχι γιατί οι παραγωγικές της δυνατότητες  και λειτουργίες δεν είναι  αναγκαίες για τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας. Η συρρίκνωση της, το κλείσιμο της ή και το ξεπούλημα της, εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τους καπιταλιστές, μόνο τα μονοπώλια ντόπια και ξένα.
Υπεράνω όλων το καπιταλιστικό κέρδος. Το επιχείρημα ότι την πληρώνει και αυτήν  και τα Ε.Α.Σ, την ΕΛΒΟ κ.α, ο ελληνικός  λαός είναι παραμύθια της Χαλιμάς.
Τα όποια προβλήματα διοικητικά, λειτουργικά κ.α. δεν  ήταν και δεν είναι προϊόν ανικανότητας αλλά συνειδητής δράσης των κομμάτων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη των δυνάμεων τους στα σωματεία, την ΠΟΕΜ, την ΓΣΕΕ. Οι ευθύνες όλων τους είναι εγκληματικές.
Ο ελληνικός  λαός πληρώνει τρισεκατομμύρια για εισαγωγές σε προϊόντα που η ΛΑΡΚΟ και οι άλλες βιομηχανίες παράγουν και θα μπορούσαν με έναν προγραμματισμό με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες να παράγουν. Αυτοί που τα λένε αυτά (κυβέρνηση και τρόικα) και τα επικαλούνται καθημερινά ταΐζουν με δισεκατομμύρια κρατικό χρήμα τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλέμπορους.
Όσοι υπόσχονται ύπαρξη και φιλολαϊκή λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, των Ελληνικών Αμυντικών  Συστημάτων, της ΕΛΒΟ κλπ., χωρίς  σύγκρουση με τα μονοπώλια και  την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι  εξίσου με την κυβέρνηση και την  τρόικα πολιτικοί απατεώνες.
Έχουμε χρέος και μπορούμε να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα σε βάρος του δικαιώματος του λαού μας να λειτουργεί και να αξιοποιεί τέτοιες επιχειρήσεις σε όφελός του, για την κάλυψη αναγκών του.

Για την μετακίνηση προς τον χώρο της συγκέντρωσης δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα
τηλ. επικοινωνίας: 6976975834, 6973311598, 6978017641
τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν Κυριακή 15 Σεπτέμβρη – 10 το πρωί από το Λιμάνι Χαλκίδας
Enhanced by Zemanta

Χαλκίδα: Δωρεάν «Τεστ Μνήμης» για ηλικιωμένους

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Αλτσχάιμερ η «Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Χαλκίδας» πραγματοποιεί από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2013 δωρεάν «Τεστ Μνήμης» σε ανθρώπους άνω των 60 ετών χωρίς διάγνωση άνοιας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο 6937 244646, από τις 09.00 έως τις 13.00 και από τις 17.00 έως και τις 19.00.

Τα τεστ μνήμης θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Ημέρας «Αγία Ειρήνη», Μεσσαπίων 4, Χαλκίδα.

Μαθήματα από τον ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΝΗΘΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

O ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΝΗΘΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ θέλοντας να συμβάλλει στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής μας, οργανώνει και φέτος τα τμήματα ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ  ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ για παιδιά Δημοτικού και  νηπιαγωγείου.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο 09:30 με 11:00 και κάθε Δευτέρα 16:30 με 18:00 .
Μηνιαία συνδρομή : 8 ευρώ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Μηνιαία συνδρομή  :8 ευρώ πληροφορίες 6974418395

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ : Μηνιαία συνδρομή:8 ευρώ

ΠΑΙΔΙΚΌ ΘΕΑΤΡΟ : Μηνιαία συνδρομή :8 ευρώ

Στο τέλος της σεζόν οι μαθητές θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους ανεβάζοντας Θεατρικές   παραστάσεις.

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΑΠΕΧ προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Α) ΠΑΙΔΙΚΉ ΧΟΡΩΔΙΑ

Β) ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Α Τμήματα παιδικά
Παρασκευή στις 19:00 έως 20:00  στην αίθουσα του Συλλόγου (Αριστοτέλους 40)

Β Τμήματα ενηλίκων
Παρασκευή 20:00 με 21:00 στην αίθουσα του Συλλόγου (Αριστοτέλους 40)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ  40  Internet: www.kanithos.gr     e-mail: info@kanithos.gr

Για πληροφορίες κάθε μέρα 6:30 μ.μ. με 8:00 μ.μ.στα γραφεία του συλλόγου  η στα τηλ 22210 37366 * 6974483261   

Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ξερόπολης στο Λευκαντί με μουσικές Θεοδωράκη και Χατζηδάκη.



Κάτω από τους ήχους του μουσικού εργαστηρίου του πρώην Δήμου  Ληλαντίων, έγινε η ξενάγηση χθες το απόγευμα στον αρχαιολογικό χώρο της Ξερόπολης στο Λευκαντί.



Αρκετοί ήταν εκείνοι που ξεναγήθηκαν  και περισσότεροι ήταν εκείνοι που  συγκεντρώθηκαν στον χώρο, για να ακούσουν τις ομιλίες για τις νέες ανασκαφές.


Μετά το χαιρετισμό του Δημάρχου Χαλκιδέων κυρίου Θανάση Ζεμπίλη και της αρχαιολόγου, δρ. Πόπη Καλαμαρά, ακολούθησαν οι ομιλίες : α) της δρ. Ειρήνης Λαιμού, καθηγήτρια του πανεπιστημίου Οξφόρδης και επικεφαλής της ανασκαφής,  που συγχρόνως παρουσίασε και τα ευρήματα, μέσω προβολής προντζέκτορα, β) του αρχαιολόγου της ΙΑ’ ΕΠΚΑ Δημήτρη Χριστοδούλου που μίλησε για τον «ΛΗΛΑΝΤΙΟ ΠΟΛΕΜΟ», γ) του αρχαιολόγου της 23ης ΕΒΑ δρ. Νικόλαο Κοντογιάννη που μίλησε για τα «ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΜΝΗΜΙΑ της περιοχής Ληλαντίων δ) και τέλος από τον πεζογράφο Χρήστο Χωμενίδη ακούστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο του, «ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΤΕΡΑ» για το αρχαίο Λευκαντί.


Το μουσικό εργαστήρι του  πρώην Δήμου Ληλαντίων, με την Βάνα Παπαϊωάννου στο πιάνο, τον Θωμά Παναγόπουλο στο μπουζούκι και τους άλλους μουσικούς, έκλεισε την εκδήλωση με μουσικές Θεοδωράκη και Χατζηδάκη.    


ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ





Σοκάρει η ιδιόχειρη επιστολή του Μιχάλη Ασλάνη.

Σοκάρει η ιδιόχειρη επιστολή  του Μιχάλη Ασλάνη.


Ο σχεδιαστής στα γραφόμενά του αναφέρεται στην οικονομική του καταστροφή κατονομάζοντας ως βασική υπεύθυνη τη συνεργάτιδά του, την οποία είχε εξουσιοδοτήσει εν λευκώ να διαχειρίζεται τα οικονομικά του και αυτή τον έκλεβε.

Η επιστολή του σχεδιαστή:
«Σας γράφω πολύ στεναχωρημένος. Μόλις πέρασα ένα εγκεφαλικό, με ανεβασμένο ζάχαρο, χοληστερίνη  και κατάθλιψη. Σε αυτό το σημείο με έφεραν οι δύο πρώην συνεργάτες μου, η Β. και η Α.. Απατεώνισσες με Α κεφαλαίο. Και εγώ το έμαθα τελευταίος όπως γίνεται πάντα!
Επί χρόνια η Β. είχε το ταμείο και τη διαχείριση στα χέρια της.Εγώ ήμουν στο δημιουργικό μέρος της δουλειάς. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν τα κατάφερνα στα οικονομικά. Δεν ήμουν ποτέ επιχειρηματίας για να το κυνηγήσω.

Αυτή η Β. μου παρουσιαζότανε ως καλό κορίτσι, ότι ήθελε να με βοηθήσει. την ήξερα από μικρή (οι γονείς της δούλευαν στο σπίτι. Βέβαια και αυτοί με κατέκλεβαν). Η δε Α ήταν συνεργάτης της στις κλεψιές. Όταν οι νύφες  ζητούσαν τραπεζικό λογαριασμό να βάλουν προκαταβολή ή εξόφληση έδινε το λογαριασμό της κόρης της. Η Β., ο σύζυγός της, η Α. και μια κουμπάρα της, η οποία έκανε πρακτική σε εμένα, είχαν ανοίξει μια επιχείρηση και πουλούσαν ρούχα και νυφικά Aslanis λιανική και χονδρική.

Εκτός από τα ρούχα που έκλεβαν από το ατελιέ( η Β είχε τα κλειδιά  ακόμα και του σπιτιού μου) μου έκλεβαν ακόμη και τα εμπορεύματα που μου έστελναν. Όταν πήγαινα στο Παρίσι  όπου είχα βρει εργοστάσια εκπληκτικά(εκεί έκαναν παραγωγή  και ο Valentino και ο Cavalli και άλλοι διάσημοι ξένοι σχεδιαστές) και μου έραβαν τα ρούχα και τα νυφικά, γυρνούσα στην Ελλάδα, έστελνα τα χρήματα και περίμενα... Τα τρία τελευταία χρόνια στην αρχή μου έλεγε η Β. ότι δυο φορές τα κλέψανε στη μεταφορά και ότι μιλούσε με τη μεταφορική εταιρεία και τους άλλους για αποζημίωση ή να πάω να παραγγείλω καινούρια!

Είχα τέτοια αγωνία και αυτή να μου λέει φρικτά ψέματα ότι και καλά περιμένει κάθε μέρα ο άντρας της στις αποθήκες της μεταφορικής εταιρείας στον Ασπρόπυργο να αδειάσουν τα κοντέινερ και όλο δεν ερχόντουσαν. Η μία κοροϊδία πάνω στην άλλη... Η κομπίνα λοιπόν αυτή έπαιρνε τα εκπληκτικά ρούχα και νυφικά και τα πουλούσαν. Για να με καθησυχάσουν ου έφερνα κάτι κούτες (χωρίς παραστατικά) και μέσα είχαν κάτι αισχρά ρούχα τα οποία ούτε καν είχα παραγγείλει. Ώσπου μια μέρα περνώντας από την οδό Πειραιώς, βλέπω ένα από αυτά τα φορέματα σε κινέζικο μαγαζί. Τις στέλνω  (Α. και Β.) να δούνε. Είχα τρελαθεί... Και πάλι δεν μπορούσα να συλλάβω το μέγεθος της απάτης!!!.
Εκτός από αυτά, ό,τι χαρτί για δικαστήριο ερχόταν, η Β. το έσκιζε διότι τα είχε κάνει πλακάκια με τους αντίδικους και έπαιρνε φιλοδωρήματα, γινόντουσαν μοιρασιές. Πολλά δικαστήρια γινόντουσαν ερήμην μου.

Όταν ο λογιστής μου έφυγε, ο οποίος μπορούσε να με είχε ξυπνήσει, μου είπε η Β. να μην ανησυχώ, διότι βρήκε άλλη λογίστρια- κοντά στο ατελιέ- καταπληκτική κ.τ.λ. και σε πολύ καλή τιμή, 12 ευρώ κάθε μήνα, της έλεγα να την πληρώσω. ήθελα και εγώ να τη γνωρίσω. Η Β. μου είπε να μην την ενοχλήσω γιατί το παιδί της είναι άρρωστο με λευχαιμία. Τη ρώταγα πολλές φορές, μου έλεγε τα ίδια... Ώσπου μια μέρα μου λέει "Πέθανε το παιδί της και δεν είναι στο γραφείο της"...

Ώσπου ψάχνοντας στις πληροφορίες, μου δίνουν του σπιτιού της και από το σπίτι της μου λένε "είναι στο γραφείο". Την παίρνω κομπιάζοντας για να τη συλλυπηθώ και η γυναίκα μένει άλαλη. Μου λέει "εδώ είναι ο γιος μου στο κομπιούτερ" και χτύπα ξύλο... Της ζητάω χίλιες συγγνώμες. Και με την ευκαιρία μου λέει ότι στις αρχές του καλοκαιριού(του περασμένου) ήρθε η Β. με τα λογιστικά σας βιβλία και εγώ της είπα ότι δυστυχώς έχω πολλή δουλειά και θα μπορέσω να σας αναλάβω από τον Σεπτέμβριο: Άφησε εδώ τα βιβλία και έφυγε. Μήνες τώρα και απορούσα πως μπορούν αυτόν τον άνθρωπο να τον αφήνουν ξεκρέμαστο. Αμαρτία!

Βρήκα λοιπόν ένα λογιστήριο διαλυμένο και τα αρχεία στο κομπιούτερ κατεστραμμένα φοβούμενες μήπως αποκαλυφθούν οι απάτες τους. Η Α., δε, μάζεψε κάτι βοηθητικές μοδίστρες που είχα και τους είπε "ζητήστε ό,τι θέλετε. Μήπως έχει χαρτιά στα χέρια του... Αφού δεν ξέρει τι του γίνεται"... Τώρα λοιπόν ζητάνε ό,τι θέλουνε. Την παρακαλούσα τελευταία τη Β. που κράταγε τους λογαριασμούς να μου πει τι της χρωστάω για να την πληρώσω... Και δεν μου έδιναν απάντηση. Είχαν τον σκοπό τους. Σου λέει "μέσω των δικαστηρίων θα του πάρω περισσότερα" Ποιος ξέρει και τι της υποσχέθηκε η δικηγόρος της.

Σου λένε "αυτός δεν ξέρει τι του γίνεται. Αν χρειαστούμε κάποιο χαρτί, θα το έχουμε από τη Β.( η οποία πρέπει σαν μάρτυρας ) να είναι σε όλα τα δικαστήρια". Έτσι δεν είναι; Έχουν υποβάλει μήνυση σε βάρος μου για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων μου και έχουν ασκήσει καταγγελία στο ΙΚΑ για τα ένσημά τους και, Θεέ μου, διεκδικούν και τη νόμιμη απόλυσή τους καθώς λένε ότι δεν τις έχω απολύσει και αποζημιώσει. ΜΑ ΠΩΣ, ΑΦΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ.

Δεν τις έδιωξα.. Και μάλιστα φύγανε στην καρδιά Tου καλοκαιριού, την εποχή που έχει πολλή δουλειά, δημιουργώντας ένα χάος. Εγώ δεν ήξερα τι μου γινόταν γιατί κάι μια είχε τον τομέα της, τις παραγγελίες της. Δεν άφησαν ούτε ένα σημείωμα που να λέει ότι η τάδε νύφη έχει παράδοση τότε, η τάδε έχει πρόβα π.ψ. αύριο, της τάδε της το ράβει το συνεργείο Α κ.τ.λ.

Οι πελάτισσες άρχισαν να ζητάνε τα λεφτά τους πίσω, άλλες κλαίγανε. Για την ταλαιπωρία, τους ζητούσα τα μισά λεφτά και συγγνώμη....

...Εγώ δεν έχω τη δύναμη να διαχειριστώ τίποτα. Η υγεία μου είναι χάλια. Φοβάμαι μήπως πάθω και δεύτερο εγκεφαλικό.
Σας ευχαριστώ θερμά.»
Πηγή: Πρώτο Θέμα

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...