Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Αναγνωστάκης: Καταψήφιση του Σχεδίου Νόμου για την πρωτοβάθμια υγεία

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε χθες στην ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας ¨Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, αλλαγή σκοπού ΕΟΠΥΥ και λοιπές διατάξεις¨.


Αρχικά συμφώνησε, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στον κλάδο της υγείας, παραθέτοντας μια ιστορική αναδρομή όπου διαπιστώνονται οι ελλείψεις στην εφαρμογή μεταρρυθμιστικών πολιτικών στο χώρο της πρωτοβάθμιας υγείας.

Κάποιες σκέψεις για το θέμα της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας

Κώστας Χαϊνάς

Ποιος πολίτης μπορεί να συμφωνήσει με την σημερινή εικόνα της Αγοράς της Χαλκίδας ; Νομίζω κανένας. Η εικόνα χειροτερεύει με την προσθήκη της διπλανής Πλατείας Αγοράς, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά την γνωστή απαράδεκτη κατασκευή του υπόγειου παρκινγκ.  


Όμως η σημερινή εικόνα είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής εγκατάλειψής της από όλες τις Δημοτικές Αρχές και από τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν.
Έχω ακούσει τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών. Της πλευράς που μιλάει για κατεδάφιση και της άλλης πλευράς που μιλάει για αποκατάσταση και αναστήλωση.

«Στην υγειά μας ρε παιδιά»: Αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη χωρίς τους... Καζαντζιδικούς!

Μια ιστορία που αξίζει να την ακούσει κανείς, μια ανάμνηση που έχει τη μυρωδιά του χθες, μια κουβέντα που ανοίγει παράθυρο στο μέλλον. Πάντα υπάρχει αφορμή για να συναντηθούν οι παρέες, να υψώσουν το ποτήρι τους και να πουν: «Στην υγειά μας ρε παιδιά».


Tο Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, στις 21:00, η εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» και ο Σπύρος Παπαδόπουλος μας παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες λαϊκούς τραγουδιστές. 

Ίδρυση Τοπικού Γραφείου Χαλκίδας του κόμματος Πειρατών Ελλάδας

Στα πλαίσια της οργάνωσης του κόμματος Πειρατών Ελλάδας, πρόσφατα εγκρίθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος και η ίδρυση του Τοπικού Γραφείου Χαλκίδας. Η ίδρυση του Τοπικού Γραφείου Χαλκίδας συμπίπτει χρονικά με την προετοιμασία για τις Ευρωεκλογές και τις Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές.


Τα Τοπικά Γραφεία εκφράζουν τις αρχές του κόμματος Πειρατών Ελλάδας στις τοπικές κοινωνίες, ασχολούνται ιδιαίτερα με τα τοπικά ζητήματα και επιλέγουν τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους. Κάθε Τοπικό Γραφείο εκλέγει με μυστική ψηφοφορία, τριμελή Διοικούσα Επιτροπή, εντός τριών μηνών από την ίδρυση του.

4 super markets "Μασούτης" ανοίγουν στη Χαλκίδα

"H κάθοδος μας στην Αθήνα πλησιάζει και θα είναι αυτόνομη" λέει ο Μενέλαος Μπουφίδης, οικονομικός διευθυντής στην βορειοελλαδίτικη λιανεμπορική αλυσίδα "Μασούτης". 


Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουν εγκαινιαστεί 4 καταστήματα στην Χαλκίδα -εκ των οποίων το ένα ήταν Sprider και τα άλλα τρία πρώην Ατλάντικ- ενώ παράλληλα η αλυσίδα βρίσκεται σε αναζήτηση καταστήματος και στην Λάρισα. Παράλληλα κατά τον ίδιο, μέχρι τον Απρίλιο πρόκειται να ανοίξουν ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην περιοχή Κουφάλια Θεσσαλονίκης. 

"Κακοδιαχείριση στα Μεταλλεία Ευβοίας της ΛΑΡΚΟ Α.Ε."

Εντυπωσιακές είναι οι καταγγελίες των εργαζομένων στα "Μεταλλεία Ευβοίας", αλλά δυστυχώς όχι πρωτότυπες, αφού το δέιγμα γραφής της συγκεκριμένης διοίκησης, το έχουν δει και εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους, από τις δικές τους διοικήσεις. Αναλυτικά τα όσα καταγγέλλουν:


Μεταλλεία Ευβοίας της ΛΑΡΚΟ Α.Ε.

"Για ποιον ορθολογισμό ευαγγελίζεται η διοίκηση; Μήπως με τους σχεδιασμούς της για αγορά μεταλλεύματος ακριβότερου και πιθανόν ακατάλληλου - λόγω αρσενικού - από την Τουρκία ;Αυτό ακούγετε πλέον σαν βρισιά.

Η Βασιλόπιτα των Κατηχητικών Σχολείων των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Ταξιάρχη Ωρεών

Τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ταξιάρχου Ωρεών, έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα με την ευκαιρία του νέου έτους.

Μπακογιάννης: "Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας,χωρίς κομματικά γυαλιά

"Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, της πραγματικής ζωής, χωρίς κομματικά γυαλιά, χωρίς πολιτικαντισμούς"


Αυτό τόνισε στην ομιλία του ο Κώστας Μπακογιάννης κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Χαλκίδα: Κλέφτες άφησαν χωρίς νερό μια ολόκληρη πολυκατοικία

Ήταν 22.00 το βράδυ στο κέντρο της Χαλκίδας στην Πειραϊκή Πατραική. Άγνωστοι έβαλαν στο μάτι τα ρολόγια ύδρευσης και είχαν το θράσος να χτυπήσουν, την ώρα που οι ένοικοι ήταν ξύπνιοι. 


Πήγαν στο σημείο και αφού έκοψαν την παροχή ύδρευσης στην συνέχεια, ξήλωσαν ένα-ένα τα ρολόγια.

ΒΙΝΤΕΟ - Τι είπε ο Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ) στη Βουλή για ΔΕΗ και Αλιβέρι

Τη δική του τοποθέτηση έκανε ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, και Συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης& Τροφίμων της Κ.Ο, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: «Ρύθμιση θεμάτων της ΑΔΜΗΕ Α.Ε.».


«Αγαπητοί συνάδελφοι, το γνωρίζετε -γιατί αποτελεί πλέον κοινή αντίληψη- ότι το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ είναι ενταγμένο στη στρατηγική διάλυσης ολόκληρης της ΔΕΗ προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων, τα οποία ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία έχουν διεισδύσει και κερδοσκοπούν στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στο πλαίσιο βεβαίως της απελευθέρωσης της αγοράς.

Ερέτρια: Και παράνομα στην χώρα και λαθραίο καπνό διακινούσε

Και παράνομα στην χώρα βρισκόταν και λαθραίο καπνό διακινούσε ένας 52χρονος Πακιστανός που συνελήφθη στην Ερέτρια από αστυνομικούς της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε.. 


Κατά τον έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε πάνω του ποσότητα καπνού βάρους 765 γραμμαρίων χωρίς ταινία του φόρου

Ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολίτικης της Ε. Έ., Johannes Hahn στην Περιφέρεια

English: Austrian politician, minister Johanne...
Johannes Hahn (Photo credit: Wikipedia)

Την Παρασκευή 7-2-2014, ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολίτικης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κος Johannes Hahn,  θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.


Το πρόγραμμα της επίσκεψης στη Λαμία θα περιλαμβάνει, κατ' αρχήν,  κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά. 

Στη συνέχεια, ο Επίτροπος και ο Περιφερειάρχης θα συμμετάσχουν σε ενημερωτική εκδήλωση, που

Ιστιαία: Έπεσε στέγη δίπλα στο γηροκομείο- Κινδύνεψαν περαστικοί και τρόφιμοι!

Την ώρα που έπεσε η στέγη, ευτυχώς δεν περνούσε κανένας και έτσι δεν θρηνήσαμε θύματα.


«Καλό Ταξίδι» αναφέρει η επιγραφή έξω από το Γηροκομείο Ιστιαίας, αλλά μόνο καλό δεν θα είναι με τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχουν τρόφιμοι και επισκέπτες του, από το  παρακείμενο εγκαταλελειμμένο κτήριο που καταρρέει.

Βαγγέλης Αποστόλου: "Ξεκινώ αυτή τη μάχη με πολύ κέφι"

Ομιλία του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και Υποψήφιου Περιφερειάρχη, Βαγγέλη Αποστόλου, στα ΜΜΕ της Φθιώτιδας, την Τετάρτη 5/2/2014


«Βρισκόμαστε μπροστά σε δύο μεγάλες μάχες.

Η μία είναι η μάχη των ευρωεκλογών. Η μάχη αυτή είναι σημαντική γιατί έχει μεγάλη πολιτική σημασία. Επί της ουσίας θα είναι ένα δημοψήφισμα για την Ελλάδα που ξεθεμελιώνεται από τα Μνημόνια. Και ο ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία με την ψήφο του να στείλει ένα συντριπτικό μήνυμα αντίστασης και αλλαγής.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...