Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο: Όλοι και όλες στη Γενική Απεργία

Με ανακοίνωσή τους οι "Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο" καλούν όλους και όλες στη Γενική Απεργία στις 20 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση στις 11 πμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ της Χαλκίδας με σύνθημα "Να νεκρώσουν τα πάντα!" 
 
Στη ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

Η μάχη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) αφορά όλους τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.
Οι ΣΣΕ αφορούν τους όρους αμοιβής και εργασίας, αφορούν το ύψος των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων. 

Η κατάργηση  των ΣΣΕ στον Ιδιωτικό τομέα:
 • θα επιφέρει άμεσα νέα μείωση στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων εξάλλου όλα τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν ενιαίο χαρακτήρα. Η κατάργηση των ΣΣΕ, ο καθορισμός με νόμο του κατώτερου μισθού, θα φέρει νέο νόμο, νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο που θα συμπιέσει παραπέρα τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων
Μας πηγαίνουν  όλους στα 400 ευρώ!
 • θα επιφέρει αντίστοιχη κατάργηση στα εργασιακά δικαιώματα που συνδέονται όχι μόνο με το μισθό, αλλά με την ίδια τη ζωή μας (κατάργηση επιδομάτων, παροχών υγείας και ασφάλισης, ωράρια, άδειες κ.α.).
 • Θα οδηγήσει στην κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, στις ατομικές συμβάσεις εργασίας και στο Δημόσιο. Ήδη σε πολλούς Δήμους και δημόσια σχολεία έχουμε ατομικές συμβάσεις εργασίας, προσλήψεις μέσω ΜΚΟ κ.α. Εξάλλου αυτό είναι ήδη ο κανόνας στο Δημόσιο τομέα σε πολλές χώρες της Ε.Ε.
Μας θέλουν ξεμοναχιασμένους, ο καθένας για τον εαυτό του, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, ώστε εύκολα να μας τσακίζουν.
 • Θα κάνει τη ζωή των παιδιών μας κόλαση. Θέλουν να κάνουν τα παιδιά μας και τους μαθητές μας σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα. Έτσι κι αλλιώς, το θέμα μας αφορά. Σχεδόν όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι έχουμε στην οικογένειά μας ένα παιδί που δουλεύει στον Ιδιωτικό τομέα ή είναι άνεργο.
Συμμετέχουμε  στην απεργία στις 20 Φλεβάρη.
Η απεργία αυτή να γίνει  ένα βήμα κοινής δράσης Δημόσιου-Ιδιωτικού  τομέα 
πάνω σε κοινά αιτήματα
  • Εδώ και τώρα να υπογραφεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση.
  • Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, στην Εθνική Γενική Σύμβαση Εργασίας, ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις.
  • Επαναφορά της Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο των ΟΤΑ. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους κλάδους του Δημοσίου.
  • Να καταργηθεί τώρα το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο (ν. 4024).
  • Όχι στο σφαγιασμό των Δημοσίων Υπαλλήλων, όχι στην αξιολόγηση, στις διαθεσιμότητες και στις απολύσεις
  • Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, παιδεία-υγεία για όλους, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες
  • Όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία. Δεν αντέχουμε! Δεν έχουμε να πληρώσουμε!
Σήμερα χρειάζεται κίνημα και ηγεσίες αποφασισμένες  για σκληρούς αγώνες με τη δικτατορία των μονοπωλίων, που θα αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων, που δε θα είναι ο νεροκουβαλητής του συστήματος στην εναλλαγή των κυβερνήσεων για να σωθεί ο καπιταλισμός.
 
Από ένα τέτοιο κίνημα έχουμε ανάγκη, και σε μια τέτοια κατεύθυνση το ΠΑΜΕ καλεί τα Πρωτοβάθμια  Σωματεία και τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους.

Συσπείρωση  με το ΠΑΜΕ. Οργάνωση στα σωματεία μας.

Να αλλάξουμε στους συσχετισμούς που μας κρατούν αλυσοδεμένους. Να απαλλαγούμε από τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό. Με καθημερινή δράση και συζήτηση μέσα στους τόπους δουλειάς, στις υπηρεσίες, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, στα σωματεία, στις γενικές συνελεύσεις, στις γειτονιές να οργανώσουμε σχεδιασμένα την επιτυχία της απεργίας.
 Να υψωθεί στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές πανεργατικό - παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης

Αγώνας και  ρήξη πριν είναι αργά.

Όλοι και όλες στην απεργία, στις 20 Φλεβάρη, 11 πμ Πλ. Αγοράς"

Δύο νηπιαγωγεία προς κατασκευή στο Δήμο Χαλκιδέων

Με χρηματοδότηση από πιστώσεις Δημοσίων Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων φιλοδοξεί ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων να κατασκευάσει δύο νηπιαγωγεία. 

Συγκεκριμένα γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν η κατασκευή Νηπιαγωγείου από λυόμενες αίθουσες βαρέος τύπου, στο 23ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, στα Δύο Δένδρα και η ανέγερση ενός επιπλέον Νηπιαγωγείου στη Νέα Αρτάκη και συγκεκριμένα στην περιοχή Βολέρη.

ΒΙΝΤΕΟ - Αναγνωστάκης: Μείωση του ΦΠΑ εστίασης, περισσότερες δόσεις για τα χρέη στο δημόσιο


Ο Βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης τόνισε χθες, κατά την διάρκεια ομιλίας του, για την έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου, ότι πλέον υπάρχει μια συνολική κρίση στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και θα πρέπει να πιέσουμε ώστε να επέλθουν αλλαγές στην στρατηγική ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην συνέχεια αφού σχολίασε θετικά τα αποτελέσματα του Eurogroup της 13ης Δεκ 2012, έκανε αναφορά στην αυξημένη ανεργία, λέγοντας πως η ανεργία είναι πλέον η θρυαλλίδα που απειλεί να τινάξει στον αέρα την κοινωνική συνοχή. Υποστήριξε την θέση του αυτή, συμπεριλαμβάνοντας στον κίνδυνο και την απόκλιση του 7% στα δημοσία έσοδα του πρώτου μήνα εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Ο Βουλευτής της Εύβοιας, έκανε ειδική αναφορά στην προσπάθεια της Δημοκρατικής Αριστεράς να συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό του Μεσοπρόθεσμου, η απόδοση του 70%, των υπερβάσεων από τις καλύψεις των δημοσιονομικών στόχων, στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

Αναφερόμενος στον λάθος του  ΔΝΤ, είπε πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί  το λάθος όχι μόνο στο κομμάτι  του πολλαπλασιαστή  αλλά στο  σύνολο της πολιτικής που εφαρμόζεται, δεδομένου του ότι τώρα υπάρχει η πολιτική νομιμοποίηση για την τροποποίηση πολιτικών που είχαν αντίθετα, από το προσδοκώμενο, αποτελέσματα. Στο πλαίσιο τροποποίησης της πολιτικής ανέφερε την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, την διευκόλυνση των πολιτών μέσω περισσότερων δόσεων για οφειλές τους προς το δημόσιο, την άμεση αποπληρωμή χρεών του Δημοσίου προς προμηθευτές και την ενίσχυση της χρηματοδότησης στην πραγματική οικονομία.

Τέλος, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν συμπληρώσεις που θα αφορούν σε μέτρα  για την ενίσχυση της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, στη  σημαντική αύξηση των αναπτυξιακών παρεμβάσεων με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σε στοχευμένα έργα και τομείς αλλά και στη δημοσιονομική εξυγίανση μέσω των διαρθρωτικών αλλαγών και της ανάπτυξης.

Κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε  ότι: «Καμιά δημοσιονομική εξυγίανση, καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να επιτύχει τους στόχους της, όταν η κοινωνία βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης».

Κύμη: Κάθε χειμώνα, το γήπεδο... βουλιάζει!


Πρόκειται για το γήπεδο όπου παίζει μπάλα η τοπική ομάδα της πόλης.
Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που τοποθετήθηκε νέος, σύγχρονος χλοοτάπητας στο γήπεδο της Κύμης και δημιουργήθηκαν οι υποδομές για την κατασκευή στίβου στο γήπεδο αυτό.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, με την βροχή το γήπεδο διαβρώνεται και βουλιάζει!


Μάλιστα σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο για δύο συνεχόμενες εβδομάδες ακυρώθηκαν και οι ποδοσφαιρικοί αγώνες.

Η βροχή κάνει το γήπεδο ...λίμνη στην πλευρά που βρίσκονται οι πάγκοι, εκεί, όπου εντοπίζεται εδώ και καιρό το μεγάλο πρόβλημα, χωρίς όμως, να δίνεται λύση, με αποτέλεσμα να υπάρχει γήπεδο και να μην χρησιμοποιείται.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Σιαγιάννη, το φαινόμενο επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε χειμώνα.
Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο, πρόβλημα αντιμετωπίζει και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολικού συγκροτήματος μιας και είναι σε αχρησία.

evianews.com

Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ


Από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 το βράδυ και με αφορμή την επικείμενη εορτή του νεοφανούς Αγίου Νικολάου του Πλανά, θα τελεσθεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ.

Στην Ιερά Αγρυπνία θα προεξάρχει και θα κηρύξει τον θείο λόγο ο Αρχιμ. π. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενώ θα ψάλλουν μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του καθηγητού κ. Στυλιανού Μπενή.

Καλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί μας να προσέλθουν στην Ιερά Μονή για την Ιερά Αγρυπνία και προετοιμασμένοι καταλλήλως να κοινωνήσουν τα Άχραντα Μυστήρια.
Ώρα ενάρξεως Αγρυπνίας: 8.30 μ.μ.
Πέρας Αγρυπνίας: 12.30 π.μ.

ΣΤΥΡΑ: Μπήκε στην αποθήκη, είδε τον αδελφό της και πάγωσε!


Μπήκε μέσα στην αποθήκη του σπιτιού της και πάγωσε: 

Πεσμένος κάτω βρισκόταν ο αδελφός της. Έτρεξε κοντά του, προσπάθησε να το συνεφέρει αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο 57χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του στα Μεσοχώρια Στύρων, χθες το απόγευμα, βύθισε στο πένθος όλο το χωριό.

Η αδελφή τού άτυχου άνδρα  ειδοποίησε την Αστυνομία, που έφτασε επιτόπου χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι.

Η εγκληματική ενέργεια αποκλείσθηκε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 57χρονος αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.

Κύμη: "Μπουρλότο" από απόφαση -σοκ (18 μήνες) για μουσική σε καφετέρια

Φωτό αρχείου
"Μπουρλότο" έβαλε στην τοπική κοινωνία μια απόφαση για  τιμωρία καταστηματάρχη με 18 μήνες φυλάκιση για υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας της μουσικής στο κατάστημά του, ενώ παράλληλα τιμωρήθηκαν και ο Δήμαρχος και οι αστυνομικοί γιατί καθυστέρησαν 15 μέρες να κλείσουν την καφετέρια!

Η πρωτοφανής απόφαση  προκάλεσε και την  αντίδραση της Ένωσης Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Κύμης και Περιχώρων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

|Το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Κύμης και Περιχώρων, σε ανακοίνωσή τους αναφέρει ότι "έπειτα από την ξαφνική απόφαση, της τιμωρίας καταστηματάρχη με 18 μήνες φυλάκιση (έστω και με αναστολή) για υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας της μουσικής στο κατάστημά του, διαμαρτύρεται έντονα και εκφράζει την αλληλεγγύη του. Ο επαγγελματίας έκανε το «έγκλημα» να αφήσει περισσότερη ώρα την μουσική από όσο του επέτρεπε η άδεια του, ενώ ο δήμαρχος και οι αστυνομικοί καθυστέρησαν να κλείσουν το κατάστημα 15 ολόκληρες ημέρες!! Να σημειωθεί ότι το κατάστημα δεν είναι νυχτερινό κέντρο διασκέδασης αλλά καφετέρια. Πόσο μπορεί να ενοχληθεί ένας γείτονας από την μουσική (εξάλλου όπως ο μηνυτής δήλωσε το κατάστημα έχει διπλά τζάμια) ώστε να «στήσει στον τοίχο» τόσους ανθρώπους;;

Η απόφαση είναι άδικη και ειδικά σε μια εποχή που η οικονομική κρίση στραγγαλίζει την αγορά. Το κλείσιμο ενός καταστήματος οδηγεί αυτόματα στην ανεργία των νέων που εργάζονταν εκεί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με την πρωτόγνωρη αυτή απόφαση, φυσικά πλήττονται και οι συμπολίτες μας προμηθευτές που και αυτοί με την σειρά τους έβγαζαν μεροκάματο έχοντας επαγγελματική σχέση με το συγκεκριμένο κατάστημα. Γιατί σε τέτοιες δύσκολες εποχές παίρνονται με ελαφριά καρδιά τέτοιες αποφάσεις αγνοώντας την κοινωνία αλλά και τη νεολαία;

Συμπαραστεκόμαστε στους αστυνομικούς και στο Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά που επίσης τιμωρήθηκαν για παράβαση καθήκοντος λόγω της δεκαπενθήμερης καθυστέρησης στην έκδοση της απόφασης του κλεισίματος. Την στιγμή μάλιστα που μετά τις συνεχόμενες καταγγελίες η παράβαση καθήκοντος ήταν προ των πυλών. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό πως τέτοιες αποφάσεις σε περίοδο κρίσης, είναι καταστρεπτικές για όλους."

Αναγνωστάκης: Αναφορά για την έλλειψη αστυνόμευσης στην Β. Εύβοια.


Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Εύβοιας  της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε αναφορά με θέμα την αύξηση της παραβατικότητας που δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας και ανησυχίας στους πολίτες της Β. Εύβοιας. 

Στην αναφορά συμπεριλήφθηκε δημοσίευμα του κ. Δραπανιώτη Γιάννη από τον ιστότοπο Ελεύθερη φωνή των πολιτών.

Άμεσα θα αποσταλεί και σχετική  επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του  Πολίτη κ. Δένδια.

Συνέλαβαν γνωστή 40χρονη, επιχειρηματία για χρέη 173.810 ευρώ


Συνελήφθη, σήμερα  το πρωί στην Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, μία 40χρονη, επιχειρηματίας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών της ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 173.810 ευρώ.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης του πρώην Θηλέων.


Στο ΣτΕ προς επικύρωση η μελέτη τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου


Θετικό αποτέλεσμα είχε η συνεργασία και η άμεση ανταπόκριση του  Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου στο αίτημα που κατέθεσε ο εκπρόσωπος  των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 3ου και 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας κ. Γιώργος Μπεληγιάννης και αφορούσε στην επίσπευση των διαδικασιών υπογραφής από τα συναρμόδια Υπουργεία, Πολιτισμού και ΥΠΕΚΑ, της μελέτης: « τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Χαλκίδας Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας και καθορισμός όρων και περιορισμών δόμησης», στη συνοικία Γ, στη θέση Δεξαμενή (πρώην Θηλέων), προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του έργου της αποκατάστασης και ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού του σχολικού συγκροτήματος. Οι μαθητές αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες στο Τάγμα Πεζοναυτών.

Το  2009 το κτήριο είχε κριθεί ακατάλληλο  μετά την αυτοψία που είχε διενεργήσει κλιμάκιο μηχανικών του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων,  οπότε και διαπιστώθηκε, ότι υπήρχε πρόβλημα ρυμοτομίας, το οποίο καθιστούσε αδύνατη οποιαδήποτε εργασία αποκατάστασης. Συνεπώς , ήταν αναγκαία η τροποποίηση της μελέτης για την επαναφορά του σχεδίου στην αρχική του θέση.

Να σημειωθεί ότι ο διεθνής  διαγωνισμός δημοπράτησης του έργου έχει καθοριστεί για τις 2 Απριλίου 2013, ενώ η απαιτούμενη χρηματοδότηση έχει ήδη εξασφαλισθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Μετά τις ενέργειες και τις  παρεμβάσεις που έγιναν, το Υπουργείο Πολιτισμού απέστειλε σε σύντομο χρονικό διάστημα την τροποποιημένη μελέτη στο ΥΠΕΚΑ, το οποίο εν συνεχεία προώθησε το φάκελο στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και πλέον απομένει η τελική έγκριση και επικύρωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...