Τρίτη 16 Απριλίου 2013

40 Ψάλτες συγκλόνισαν με την «Δραματουργία της Κλίμακος του Οσίου Ιωάννου του Σιναΐτου»


Με ιδιαίτερη επιτυχία παρουσιάστηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, επί παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κληρικών της Πόλεως και πλήθους ευσεβών φιλομούσων χριστιανών, η «Δραματουργία της Κλίμακος του Οσίου Ιωάννου του Σιναΐτου», σε μελοποιΐα του Ομοτίμου Καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγορίου Στάθη.

Την Δραματουργία απέδωσε με πιστότητα στην ψαλτική μουσική παράδοση ο 40μελής Χορός Ψαλτών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος «Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης», υπό την διεύθυνση του καθηγητού κ. Δήμου Τσίμπου. Την επιμέλεια της όλης Εκδήλωσης, την οποία προλόγισε καταλλήλως είχε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σχολής και διδάκτωρ Βυζαντινής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκ Χαλκίδος καταγόμενος, κ. Γρηγόριος Αναστασίου.

Όλοι οι ακροατές, οι οποίοι κατέκλυσαν κυριολεκτικά τον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου, απόλαυσαν τα θαυμασιώτατα κείμενα της Κλίμακος του Οσίου Ιωάννου, του αξεπέραστου αυτού Σιναϊτικού Ιερογραφήματος της ελληνικής ασκητικής Γραμματείας του 6ου αιώνα. Ο Όσιος Ιωάννης ζώντας ως ένσαρκος άγγελος στην έρημο του Σινά, μεταξύ γης και ουρανού, έστησε την Κλίμακά του, την ασκητική θεωρία ως οδηγό στην πράξη, για όσους επιποθούν την ανάβαση σκαλοπάτι σκαλοπάτι προς τους ουρανούς.

H ουρανόδρομη αυτή ανάβαση με τις φτερούγες του λόγου του αγίου Ιωάννου, συνεπήρε και τον ποιητή και μελοποιό Γρηγόριο Στάθη, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών της Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής Τέχνης, που έζησε οχτώ μήνες στο μοναστήρι του Σινά και περπάτησε κάποια μονοπάτια του αγίου Ιωάννου και μπήκε στο σπήλαιό του, το λεγόμενο του Θολά. Ο συνεπαρμός έγινε φως και έμπνευση να τρυγήσει και μελοποιήσει κάποιους στίχους της Κλίμακος, σε μια προσπάθεια ν’ ακουστούν ευρύτερα και στην εποχή μας, την «χαλεπώς πονηρά», αυτά τα θεοτύπωτα λόγια με αρμόδιο ψαλτικό ένδυμα για μονιμότερη εντύπωση στις ψυχές μας. Η Δραματουργία της Κλίμακος των Αρετών του Γρηγορίου Στάθη, ως γεγονός, είναι μια προσέγγιση του κορυφαίου αυτού θεωρητικού βιβλίου για τον πρακτικό ασκητισμό, που είναι μεταφρασμένο σε πάρα πολλές γλώσσες της οικουμένης.

Μετά την ψαλτική απόδοση της Κλίμακος από τον Χορό Ψαλτών, τον λόγο έλαβε ο γνωστός Ιεροκήρυξ, Αρχιμανδρίτης π. Ανανίας Κουστένης, ο οποίος είχε προσκληθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για να απευθύνει λόγο επίκαιρο αγάπης και παρηγορίας στα μέλη της κατά Χαλκίδα Εκκλησίας, με θέμα «Ο ΜΑΝΙΑΚΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ». Ο π. Ανανίας, με το γλαφυρό του ύφος και την γεμάτη αγάπη καρδιά του αναφέρθηκε στην Κλίμακα του Αγίου Ιωάννου και κάλεσε τους πιστούς να δίδουν προτεραιότητα ως «μανικοί εραστές» στο Νυμφίο της καρδιάς τους Χριστό, ο Οποίος ως «μανικώτατος εραστής» ανταποκρίνεται σε κάθε τέτοια αγαπητική προσέγγισή Του.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον ομιλητή Γέροντα π. Ανανία και τους Ιεροψάλτες για την αγάπη τους και κάλεσε όλους ν’  ανέβουν στην «ουρανοδρόμο κλίμακα» του Αγίου Ιωάννου, μέσα από την προσευχή και τον ασκητικό αγώνα.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Την ερχόμενη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 και ώρα 6.00 μ.μ. θα λάβει χώρα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, η Τελετή Λήξης των φετινών μαθημάτων της Σχολής Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, την οποία λειτουργεί επί δεκαετία η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος.
Κατά την διάρκειά της, οι σπουδαστές της Σχολής θα παρουσιάσουν όσα διδάχθηκαν κατά το διαρρεύσαν έτος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος θα τους απονείμει τις Βεβαιώσεις Παρακολουθήσεως των μαθημάτων.

Ο Αναγνωστάκης για την στελέχωση και λειτουργία Κέντρου Υγείας Μαντουδίου

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας, με αφορμή δημοσιεύματα για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.  

Στο πλαίσιο της ερώτησης ο βουλευτής της Εύβοιας, ρωτάει αν θα εγκριθεί πρόσθετο ιατρικό προσωπικό καθώς και αν θα γίνει αντικατάσταση του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας.

To πλήρες κείμενο της ερώτησης:

"Ελπίζουμε η ενημέρωση  σας, για την κατάσταση και τον τρόπου λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου, να είναι επαρκής και να έχει προκαλέσει ήδη την αντίδρασή σας.  Σας υπενθυμίζουμε πως σε επίπεδο στελέχωσης το εν λόγω Κέντρο Υγείας, παρουσιάζει προβλήματα και για την επίλυση τους, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μόνιμος γιατρός γενικής παθολογίας καθώς και η θεσμοθέτηση επίσκεψης γιατρών όλων των ειδικοτήτων τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Παράλληλα η κατάσταση στην οποία βρίσκονται όλα τα ιατρικά μηχανήματα είναι τραγική, αφήνοντας αμφιβολίες για το αν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν επείγοντα περιστατικά. Γεωγραφικά το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, βρίσκεται σε μια στρατηγική θέση και θα μπορούσε να εξυπηρετεί τη Βόρεια και Κεντρική Εύβοια, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο, που συχνά παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της περιοχής, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Όμως τόσο η ανεπάρκεια σε ιατρικό προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, καθιστά το έργο του Κέντρου Υγείας, εξαιρετικά δύσκολο και η υγεία των κατοίκων της περιοχής διατρέχει κίνδυνο, σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο επείγον περιστατικό.

Ακόμα και το μοναδικό ασθενοφόρο που υπάρχει, δεν διαθέτει τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό, για να διαχειριστεί καταστάσεις που χαρακτηρίζονται ως επείγουσες. Η κατάσταση του ασθενοφόρου ήταν τόσο επικίνδυνη, που ώθησε τον Πρόεδρο Νοσοκομειακών Γιατρών Εύβοιας κ. Αντωνίου Πάρι Σώτου, να αιτηθεί την πρόσκαιρη αντικατάσταση του ασθενοφόρου, ώστε να αποκατασταθούν οι βλάβες και να καταστεί λειτουργικό.

Λαμβάνοντας υπ’  όψη τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ
Ποιες παρεμβάσεις σκοπεύετε να κάνετε, ώστε να εξυπηρετεί αποτελεσματικά το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου τους ασθενείς του;
Προτίθεστε να προχωρήσετε σε μετακινήσεις προσωπικού, ώστε να στελεχωθούν οι θέσεις ιατρικού προσωπικού;
Προτίθεστε να αντικαταστήσετε το πεπαλαιωμένο ασθενοφόρο, με κάποιο που να διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα για την παροχή υπηρεσιών υγείας;


  O Ερωτών Βουλευτής



Δημήτρης Αναγνωστάκης"


Χορήγηση νέων αδειών αλιείας σε επαγγελματικά σκάφη


Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, μετά την έκδοση της 2240/31541/13.03.2013 (ΦΕΚ 613/Β΄/15.03.2013) Απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αφορά στη χορήγηση, υπό προϋποθέσεις, νέων αδειών αλιείας σε επαγγελματικά σκάφη, ενημερώνει για τα εξής:

Με την παραπάνω Υπουργική Απόφαση  διανέμεται συνολική χωρητικότητα 1.200 GT και συνολική ισχύς 8.000 KW με τη χορήγηση νέων επαγγελματικών αδειών αλιείας σκαφών, για αλιεία με αλιευτικά εργαλεία της παράκτιας αλιείας, σε επαγγελματίες αλιείς με τα εξής κριτήρια:
1) Ήταν κάτοχοι επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους το οποίο διέθετε άδεια αλιείας με το αλιευτικό εργαλείο «βιντζότρατα», εντάχθηκε και διαλύθηκε στο πλαίσιο του Μέτρου1.1. − Μόνιμη παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων του Ε.Π.ΑΛ. 2007-2013, με προσαυξημένο ποσοστό ενίσχυσης, σε εφαρμογή του Σχεδίου Προσαρμογής Αλιευτικής Προσπάθειας.
2) Είναι τέκνα ή εγγόνια ιδιοκτήτη επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους το οποίο διαθέτει άδεια σκάφους σε ισχύ με το αλιευτικό εργαλείο «βιντζότρατα» και δεσμεύεται να αφαιρέσει το εργαλείο αυτό από την άδεια αλιείας του σκάφους.
και επιπλέον:
α)  Είναι ηλικίας από 25 ετών έως και 50 ετών με τουλάχιστον δεκαετή ενασχόληση με την αλιεία και
β) Να μην είναι κάτοχοι άλλου επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους ούτε και σε ποσοστό, το τελευταίο έτος από την υποβολή της αίτησης.
Τα σχετικά αιτήματα θα πρέπει να υποβληθούν στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Αλιείας, από την οποία πρέπει να διαβιβασθούν στηΔιεύθυνση Θαλάσσιας Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Δεδομένου ότι στη Διεύθυνση αυτή τα αιτήματα αφενός θα εξετάζονται με σειρά προτεραιότητας και αφετέρου πρέπει να έχουν διαβιβασθεί και πρωτοκολληθεί μέχρι τις 29 Μαΐου 2013, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προσέλθουν στα αρμόδια Τμήματα της Περιφέρειας το συντομότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση έως τις 27 Μαΐου 2013.

Τα χαρακτηριστικά των σκαφών στα  οποία χορηγούνται οι άδειες αλιείας, τα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να προσκομίζονται από τον ενδιαφερόμενο  με την υποβολή της αίτησης, καθώς  και οι μετέπειτα υποχρεώσεις  των σκαφών, καθορίζονται στη σχετική  Υπουργική Απόφαση 2240/31541//13.03.2013 (ΦΕΚ613Β΄/15.03.2013)

Για οποιαδήποτε πληροφορία και  διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να απευθυνθούν στα Τμήματα Αλιείας  των Περιφερειακών Ενοτήτων της  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

2.300 παιδιά κοντά στο Θέατρο Χαλκίδας


Μετά την πρεμιέρα που ήταν κατάμεστη η αίθουσα Παπαδημητρίου το θέατρο Χαλκίδας συνεχίζει τις παραστάσεις του με το έργο (το όνειρο του ρο) της Στέλλας Μιχαηλίδου σε σκηνοθεσία της Ευδοκίας Ζέρβα .


Μέχρι σήμερα στις έξι παραστάσεις που έχουν δοθεί για τα σχολεία έχουν παρακολουθήσει περίπου 1300 παιδιά και για τις επόμενες πέντε (κλεισμένες) άλλα 1000!

ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Ο Αναγνωστάκης σήμερα «Επί του πιεστηρίου»


Σε τηλεοπτική εκπομπή είναι καλεσμένος ο Δημ. Αναγνωστάκης, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ σήμερα.


Τρίτη 16/04/2013

Παρουσία του Δημήτρη Αναγνωστάκη  Βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς στις 22:00 στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA CHANNEL στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» με τους Βασίλη Ταλαμάγκα και Νίκο Χασαπόπουλο, σχολιάζει ο Μάκης Κουρής. Προσκεκλημένοι οι Προκόπης Παυλόπουλος από τη ΝΔ, Δημήτρης Αναγνωστάκης από τη ΔΗΜΑΡ και ο Δήμος Κουμπούρης από το ΚΚΕ.

Enhanced by Zemanta

Ερώτηση Αποστόλου για τις παρατυπίες και παρανομίες των offshore εταιρειών με έδρα την Κύμη

Φορολογικό έλεγχο και καταλογισμό αστικών και ποινικών ευθυνών για τις παρατυπίες και παρανομίες των offshore εταιρειών με έδρα την Κύμη της Εύβοιας ζητεί με επίκαιρη ερώτησή του ο Βαγγέλης Αποστόλου, μεταφέροντας πληροφορίες ότι πίσω από αυτές βρίσκονται συγκεκριμένοι επιχειρηματίες που έχουν προχωρήσει σε αγορές εκατοντάδων στρεμμάτων στην περιοχή μέσω υπερδανεισμού από γνωστή κυπριακή τράπεζα και ότι υποτιμολογούν ή υπερτιμολογούν κατά το δοκούν ή τεμαχίζουν τις εκτάσεις κατά τρόπο που να καταπίπτει η φορολογική υποχρέωση

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:


"Αν και έχει περάσει αρκετός - πλέον του ενός έτους – από την έναρξη των ερευνών του Υπουργείου Οικονομικών για τις off-shore εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη περιοχή της Κύμης Ευβοίας ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο αποτέλεσμα.

Όμως τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από αυτές βρίσκονται συγκεκριμένοι επιχειρηματίες που έχουν προχωρήσει σε αγορές εκατοντάδων στρεμμάτων στη περιοχή μέσω υπερδανεισμού από γνωστή κυπριακή τράπεζα. Μάλιστα δε για να αποφύγουν την καταβολή του σχετικού φόρου φροντίζουν να υποτιμολογούν ή υπερτιμολογούν κατά το δοκούν, ακόμη και να τεμαχίζουν τις εκτάσεις  κατά τρόπο που να καταπίπτει η φορολογική υποχρέωση. Εκτός αυτού και μέχρι να μεταπωλήσουν τα συγκεκριμένα τεμάχια προβαίνουν σε σειρά άλλων παρατυπιών και παρανομιών.



Επειδή:

   Α) οι τοπικές  ΔΟΥ αδυνατούν να ελέγξουν τις συγκεκριμένες εταιρείες λόγω έλλειψης της απαραίτητης τεχνογνωσίας, προσωπικού αλλά και των κατάλληλων μέσων και

    Β) έχουμε πληροφορίες ότι δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των αρμοδίων για το συγκεκριμένο ζήτημα .

Ερωτάται ο  κ. Υπουργός:

Ποια είναι η συνολική οικονομική δραστηριότητα και σε ποιους ανήκουν οι 27 off-shore εταιρείες που εδρεύουν στη Κύμη Ευβοίας ;
Αν έχουν ελεγχθεί οι δραστηριότητες τους στη περιοχή κι αν έχουν εντοπιστεί πονικές και φορολογικές παραβάσεις;


Ο ερωτών βουλευτής

Ευάγγελος Αποστόλου"

Κύμη: Τον είδε μέσα στα αίματα και τον πήγε στο νοσοκομείο!

Κάτω από άγνωστες συνθήκες το φορτηγάκι του έπεσε στον γκρεμό. Το περιστατικό έγινε στον δρόμο Κύμη-Βίταλο στον μεγάλο βράχο.Ήταν αργά το απόγευμα όταν βρέθηκε στο γκρεμό με το όχημα του.

Όλοι μιλούν για θαύμα στην Κύμη μιας και το αυτοκίνητο έγινε κομμάτια.

Με όση δύναμη είχε κατάφερε να βγει από τα συντρίμμια και να σκαρφαλώσει πάνω στον δρόμο.

Για καλή του τύχη περνούσε ένα αυτοκίνητο στον δρόμο. Έκανε σήμα και ο οδηγός σταμάτησε.

"Έπεσα στον γκρεμό" ήταν τα λόγια του άτυχου άντρα που ήταν χτυπημένος. Χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Κύμης όπου και μέχρι αυτή την ώρα νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.


evianews.com

Ανείπωτη τραγωδία: Μπήκαν στο δωμάτιο και βρήκαν το παιδί τους νεκρό


Οι γονείς ανησύχησαν επειδή το παιδί τους είχε αργήσει να σηκωθεί. Μπήκαν στο δωμάτιο και οι φωνές τους ξεσήκωσαν τη γειτονιά...

Όλα έγιναν στο σπίτι της οικογένειας που βρίσκεται στο Μαντούδι.

Σύμφωνα με το evianews.com, ο 28χρονος καληνύχτισε τους γονείς του και πήγε για ύπνο.

Το ίδιο έκαναν και οι γονείς του, που το πρωί σηκώθηκαν και ανησύχησαν που το παιδί τους κοιμόταν ακόμα.

Ήταν 8 το πρωί όταν η μητέρα και ο πατέρας μπήκαν στο δωμάτιο και τότε εκτυλίχθηκαν τραγικές σκηνές, που ξεσήκωσαν ολόκληρη τη γειτονία.

Οι γονείς προσπαθούσαν να τον ξυπνήσουν αλλά μάταια.

Το άτυχο παλικάρι δεν είχε σφυγμούς.

Αμέσως ειδοποίησαν ασθενοφόρο και τον μετέφεραν στο κέντρο υγείας Μαντουδίου.

Η τραγική είδηση έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία που κάνει λόγο για ένα ευγενικό παιδί και, ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια θανάτου του άτυχου 28χρονου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...