Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΧΑΛΚΙΔΑ: Τσαλιγοπούλου - Λειβαδάς: Τα τραγούδια είναι πυξίδα - ΒΙΝΤΕΟ

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Κώστας Λειβαδάς έρχονται στη Χαλκίδα με τη μουσική παράσταση "Τα τραγούδια είναι πυξίδα".

Θα τραγουδήσουν αγαπημένα κομμάτια στην Οδό Ονείρων την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου θα ερμηνεύσει τραγούδια σε μουσική και στίχους του Κώστα Λειβαδά, αλλά και πολλά ακόμα από την πλούσια δισκογραφία της.

Ώρα Εισόδου: 22.00μμ

Τιμή Εισόδου: 15€ με κρασί ή μπύρα

Οδός ΟνείρωνΤσιριγώτη 6 - Χαλκίδα

Χαλκίδα: Οχι αυτόματοι πωλητές σε σχολεία!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταδικάζει την ενέργεια της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Χαλκιδέων να προτείνει εγκατάσταση αυτόματων πωλητών τροφίμων στα Δημοτικά Σχολεία στα οποία δεν λειτουργούν κυλικεία.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να μην αποδεχτούν προτάσεις οι οποίες υπονομεύουν το Δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου δυναμιτίζοντας τον κοινωνικό και παιδαγωγικό του χαρακτήρα.
Σε μια περίοδο που καταρρέουν θεσμοί αρχές και αξίες οι εκπαιδευτικοί για μια ακόμη φορά θα πρέπει να αποτελέσουν το ανάχωμα που θα αποτρέψει την εισβολή πρακτικών οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τους μαθητές .

Με πρόσχημα την «εναλλακτική λύση» και τον «εξοπλισμό» των σχολικών μονάδων που δεν έχουν κυλικείο, η εισβολή αυτόματων πωλητών τροφίμων υπονομεύει και ακυρώνει προγράμματα αγωγής υγείας, τα οποία καλλιεργούν στους μικρούς μαθητές σωστές διατροφικές συνήθειες.

Ο Σύλλογος Δασκάλων –Νηπιαγωγών Χαλκίδας προτείνει:
· την επαναδιαπραγμάτευση των μισθωμάτων στα υπάρχοντα κυλικεία, τα οποία θα αποκρίνονται στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα.
· κυλικεία σε μικρές σχολικές μονάδες με μικρά έσοδα, να δοθούν χωρίς μίσθωμα σε άνεργους πολίτες της πόλης μας ,κατά προτεραιότητα γονείς μαθητών των αντίστοιχων σχολικών μονάδων, λαμβάνοντας υπόψη κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια (πολύτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι κ.α.)

Μαρκόπουλος: Να καθιερωθεί ειδικό σήμα που θα πιστοποιεί την ελληνική προέλευση των προϊόντων.

«Δεν στηρίζετε τον πρωτογενή τομέα της χώρα μας και την ελληνική επιχειρηματικότητα, γιατί δεν μπορείτε να διαλέξετε απέναντι στα συγκρουόμενα συμφέροντα», υποστήριξε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος καταγγέλλοντας με επίκαιρη ερώτησή του την αβελτηρία του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με τη θέσπιση ειδικού σήματος που θα πιστοποιεί την ελληνική προέλευση των προϊόντων.

«Δεν μπορείτε να αποφασίσετε αν ένα γάλα που πωλείται με ελληνικό σήμα, αλλά εισάγεται από το Βέλγιο ως παγοκολώνα , πρέπει να απαγορεύεται; Αυτό δεν είναι καταναλωτικός εθνικισμός, είναι οικονομικός πατριωτισμός. Αφορά στη στήριξη του έλληνα αγρότη, στη στήριξη της ελληνικής επιχείρησης».

Συνεχίζοντας ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι απαιτείται σαφές χρονοδιάγραμμα εκ μέρους της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας «για να γνωρίζουν αυτοί που παράγουν ελληνικά προϊόντα, ότι θα απορροφώνται και θα προωθούνται. Διαφορετικά η αλυσίδα της κοινωνικής συνοχής θα σπάσει και θα γίνει με δική σας υπαιτιότητα».

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ απευθυνόμενος στο υφυπουργό Ανάπτυξης Θ. Σκορδά, τον προέτρεψε να πληροφορηθεί με ποιο τρόπο οι έλληνες της Κωνσταντινούπολης στηρίζουν τα ελληνικά προϊόντα στην Τουρκία φτιάχνοντας και σχετικό κατάλογο.

«Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει η κυβέρνηση το έκανε η ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, η οποία στον διαδικτυακό της ιστότοπο, διαφημίζει στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, όλα τα ελληνικά προϊόντα τα οποία κυκλοφορούν στην Τουρκία. Αν δεν μπορείτε να επιλέξετε ποιο προϊόν είναι ελληνικό, πάρτε μια ιδέα για το τι έκαναν οι έλληνες της Κωνσταντινούπολης».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης παραδέχθηκε ότι οι εργασίες της Επιτροπής Ελληνικού Σήματος έχουν σταματήσει από τον Αύγουστο με αποτέλεσμα να κωλυσιεργεί το ζήτημα της δημιουργίας ελληνικού σήματος για την στήριξη των ελληνικών προϊόντων, αλλά και της πρωτογενούς παραγωγής.

"Δεν ήταν μόνος" ο δικαστικός επιμελητής που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία στη Χαλκίδα

"Δεν ήταν μόνος". Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι αρχές, μετά τη σύλληψη του δικαστικού επιμελητή για παιδική πορνογραφία.

Η σύλληψή του έγινε στην Χαλκίδα και ο 50χρονος δικαστικός επιμελητής οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η σύλληψη έγινε από την Υπηρεσία δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και στην κατοχή του δικαστικού επιμελητή βρέθηκε και κατασχέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας καθώς και δύο πιστόλια κρότου λάμψης.

Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη μια και οι αρχές εξετάζουν τις "επαφές" του δικασστικού επιμελητή στο computer για να ανακαλύψουν τυχόν, άλλα άτομα, με τα οποία συνεργαζόταν προκειμένου να ικανοποιεί το αρρωστημένο πάθος του.

Ο δικαστικός επιπμελητής οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με χειροπέδες που έντεχνα φρόντισε να σκεπάσει με τα ρούχα του.

Λες και το πρόβλημα ήταν αν θα τον δούν οι άνθρωποι που συνεργαζόταν ή απλοί πολίτες με τις χειροπέδες και όχι η κατάπτυστη πράξη του...

Υπό κατάληψη το δημαρχείο Ιστιαίας - Αιδηψού

Για τρεις ημέρες, από την Τετάρτη ως την Παρασκευή, παρέμεινε υπό κατάληψη το δημαρχείο Ιστιαίας - Αιδηψού, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ ενάντια στη διαθεσιμότητα και απόλυση υπαλλήλων.


Χτες Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στον δήμο συμμετείχαν  και στην πανελλαδική τετράωρη στάση εργασίας.

 istiaianews

"Λίμνη των Κύκνων" για παιδιά των δημοτικών σχολείων Χαλκίδας


Την εξαιρετική παιδική παράσταση η "Λίμνη των Κύκνων" παρακολούθησαν και σήμερα το πρωί παιδιά των δημοτικών σχολείων  Χαλκίδας στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου.

Μια παράσταση που ανέβασε το Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου με την  συμπαράσταση του Εκπολιτιστικού συλλόγου Κανήθου.

Σκηνοθεσία διασκευή : Ράνια Νταλαχάνη-Βασίλης Βαλέρης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ "Θέλω να κουνήσω το δάχτυλό μου απέναντι στο κράτος"

Ο Χαλκιδέος ηθοποιός και παρουσιαστής, Αργύρης Αγγέλου, μέσα από συνέντευξή του, μίλησε για την οικονομική του κατάσταση αλλά και για τις υποχρεώσεις του σαν πολίτης.

Είναι συνεπής ο ηθοποιός απέναντι στο κράτος; Τι προτιμάει να κάνει από το να έχει χρήματα για να... "φάει"; Δείτε, έχει ενδιαφέρον!

«Δεδομένων των συνθηκών, σαν στόχο έχω να καταφέρω να επιβιώσω με αξιοπρέπεια και να μπορέσω να είμαι συνεπής στις βασικές ανάγκες. Πλέον έχουν μπει και οι ανάγκες του κράτους, οι φόροι και τα "χαράτσια"» ανέφερε στο περιοδικό "Λοιπόν".

Όσον αφορά τις υποχρεώσεις του απέναντι στο ελληνικό κράτος και αν ο ίδιος είναι συνεπής αναφέρει:

«Είμαι, αλλά με κόπο. Δεν θα μπορούσα να μην είμαι. Δεν μπορώ να χρωστάω, με τίποτα! Προτιμώ να μην έχω να φάω, παρά να χρωστάω. Θα έπρεπε να ήμουν σε άθλια κατάσταση για να επέτρεπα στον εαυτό μου να χρωστάει τέτοια πράγματα. Για το κράτος πια νιώθω μια αγανάκτηση, όπως όλοι μας. Θέλω να κουνήσω το δάχτυλό μου απέναντί του, θέλω να είμαι καθαρός, ας μην έχει να μου πει τίποτα. Βέβαια, αυτό δε βγάζει πουθενά, αλλά στο μυαλό μου έχω το "Ασ' τους να εκτεθούνε κι άλλο". Εγώ θα είμαι συνεπής, να δω μέχρι πού θα το πάνε».

Αυτό περιμένουμε να δούμε και εμείς, σχολιάζουμε... ταπεινά!!!

Μεγάλο σκάνδαλο στη Χαλκίδα με το φυσικό αέριο καταγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.


Ένα μεγάλο σκάνδαλο στη Χαλκίδα, τη Θήβα, τη Λαμία και άλλες πόλεις καταγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

"Εδώ και μια πενταετία έχουν κατασκευαστεί δίκτυα φυσικού αερίου σε διάφορες ελληνικές πόλεις, που όμως ακόμα δεν λειτουργούν. Οι ολοκληρωμένες υποδομές σύνδεσης με το φυσικό αέριο μένουν ανενεργές, επιβαρύνοντας το δημόσιο και τους πολίτες", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Εδώ και μια πενταετία έχουν κατασκευαστεί δίκτυα φυσικού αερίου σε διάφορες ελληνικές πόλεις, που όμως ακόμα δεν λειτουργούν

Πρόκειται για έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο στήριξης, είναι ιδιοκτησία της ΔΕΠΑ Α.Ε. (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου) και οι επενδύσεις που έγιναν για αυτά είναι της τάξεως των 15.000.000 ευρώ.

Αφορούν έργα στις πόλεις: Θήβα, Χαλκίδας, Σέρρες, Κιλκίς, Λαμία και Κατερίνη, στις οποίες έχουν κατασκευαστεί και δίκτυα χαμηλής πίεσης 4 bar, ώστε να συνδέονται κατευθείαν οι καταναλωτές. Με λίγα λόγια υπάρχει ολοκληρωμένη, αλλά πλήρως αναξιοποίητη υποδομή.

Αναλυτικά, στη Θήβα έχουν κατασκευαστεί 14.500, στη Χαλκίδα, 14.000, στις Σέρρες 15.000, στο Κιλκίς 11.700, στη Λαμία 17.500 και στην Κατερίνη 16.000 μέτρα. Επιπλέον έχουν κατασκευαστεί και οι σταθμοί υποβιβασμού πίεσης 70/19 bar που τροφοδοτούν τα δίκτυα και που το κόστος καθενός είναι της τάξεως των 2.200.000 ευρώ.

Τα δίκτυα αυτά έχουν ενταχθεί σε ΕΠΑ (Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. ανάλογα με το που ανήκουν γεωγραφικά οι πόλεις) κατά το πρότυπο των ΕΠΑ Αττικής, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας που ήδη λειτουργούν.

Μετά από άγονους διαγωνισμούς (ο τελευταίος το 2011) για την εξεύρεση επενδυτή που θα τα λειτουργήσει, τα δίκτυα μένουν ανεκμετάλλευτα, με τον Έλληνα φορολογούμενο να επωμίζεται το κόστος συντήρησης χωρίς να έχει τουλάχιστον το όφελος από την μικρότερη τιμή του φυσικού αερίου και το περιβαλλοντικό όφελος από ένα καύσιμο φιλικότερο από το πετρέλαιο ή τον πυρήνα που καίνε πλέον πολλά νοικοκυριά.

Το κράτος επιπλέον χάνει φόρους που θα εισέπραττε από το φυσικό αέριο καθώς και από καυσόξυλα και λοιπά καύσιμα νέου τύπου τα οποία ως επί το πλείστον διακινούνται παράνομα. Η ανικανότητα της ΔΕΠΑ να διαχειριστεί την περιουσία της, που είναι και περιουσία του ελληνικού λαού, ενώ διαθέτει την τεχνογνωσία, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες οι οποίες κρύβονται από πίσω.

Το ίδιο ισχύει και για τα δίκτυα φυσικού αερίου που έχουν κατασκευαστεί αποκλειστικά για την τροφοδότηση νοσοκομείων. Επενδύσεις της τάξεως των 9.000.000 ευρώ “κοιμούνται” και οι επιτήδειοι που λυμαίνονται τις προμήθειες των νοσοκομείων συνεχίζουν το έργο τους. Νοσοκομεία, όπως αυτά σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Θήβα, Σέρρες, Δράμα, Κομοτηνή, Λαμία δεν έχουν ακόμα συνδεθεί με το φυσικό αέριο.

Όλα τα παραπάνω προκαλούν εύλογες απορίες αλλά και ανησυχίες, αφού από τη μια υποδομές που θα μπορούσαν να προσφέρουν έσοδα παραμένουν στα αζήτητα, από την άλλη, με τις πρακτικές αυτές επιβαρύνονται οικονομικά οι καταναλωτές, αλλά και αρκετές περιοχές περιβαλλοντικά, προς όφελος διαφόρων κυκλωμάτων, συμπεριλαμβανομένου κι αυτού του πετρελαίου.

Αναγνωστάκης: Η ΔΗΜ.ΑΡ αντίθετη με το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την ΛΑΡΚΟ

Ο Βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Δημήτρης Αναγνωστάκης, συμμετείχε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 22/11/2012 στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.
Στην ομιλία του ανέλυσε τις θέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. για την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας υπό δημόσιο έλεγχο της μεγαλύτερης μεταλλευτικής βιομηχανίας της χώρας και μεταξύ των πέντε πρώτων διεθνώς στην παραγωγή σιδηρονικελίου.

Δήλωσε την αντίθεση της ΔΗΜ.ΑΡ. για το διαχωρισμό σε "καλή και κακή" εταιρεία και τόνισε χαρακτηριστικά:

"... όπως η ΔΗΜ.ΑΡ. ήταν ενάντια στα εργασιακά μέτρα και στις αποκρατικοποιήσεις -με εισπρακτικό και μόνο χαρακτήρα-, που ψηφίσθηκαν στη Βουλή, έτσι και στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ είναι αντίθετη με το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ. Το κράτος πρέπει να συνεχίσει να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, με σκοπό τον έλεγχο και την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου της χώρας".

Κλείνοντας την ομιλία του ο βουλευτής, δήλωσε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. συμπαρατάσσεται και υποστηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων.
Enhanced by Zemanta

Αποστόλου: Ακύρωση των μνημονίων και της πολιτικής λιτότητας


Ο βουλευτής Ευβοίας και συντονιστής  θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και μετατροπής του σε ενιαίο κόμμα, επισκέφτηκε την Άμφισσα. Κατά τη διάρκεια της ιδρυτικής συνέλευσης του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στην ομιλία του μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

"Μέσα σε δύο χρόνια ακυρώθηκαν εργατικά δικαιώματα δεκαετιών, έχασαν μεγάλο τμήμα  του εισοδήματός τους τα λαϊκά  στρώματα, η κοινωνία ισοπεδώθηκε, ενώ η οικονομία έχει μπει σε ένα καθοδικό σπιράλ θανάτου.

Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα ανίκανο, διεφθαρμένο και υποταγμένο στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, αφού συνηγόρησε ασμένως σε αυτή την καταστροφή, εξαντλεί τα όριά του και αποσταθεροποιείται.

Βιώνουμε το τέλος μιας εποχής. Ζούμε τις ωδίνες μιας νέας εποχής. Όσο κι αν προσπαθεί η ΝΔ να επαναφέρει το δίλημμα, ευρώ ή δραχμή, όσο και αν ευελπιστούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πως θα υπάρξουν εξελίξεις που θα ευνοήσουν τον έλεγχο της καταστροφικής πορείας, όσο κι αν το οικονομικό, επικοινωνιακό και πολιτικό κατεστημένο τους συμπαραστέκεται η αλήθεια είναι μία: εμπρός στην ελληνική κοινωνία αλλά και στην Ευρώπη έχουν κατατεθεί δύο προτάσεις.

Η μία είναι αυτή που υλοποιείται, η μνημονιακή που δεν επιτυγχάνει  κανένα από τους διακηρυγμένους στόχους  της, οδηγεί την κοινωνία στην καταστροφή και τη χώρα στη χρεοκοπία, οδηγεί τους ανθρώπους σε εξαθλίωση και λειτουργεί ως αρνητικό παράδειγμα για όλη την Ευρώπη .

Η άλλη είναι η εναλλακτική ριζοσπαστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ που  θεωρεί ως βάση την ακύρωση των  μνημονίων και της πολιτικής  λιτότητας και στηρίζεται σ’ ένα  συνεκτικό πρόγραμμα αναδιανομής του πλούτου και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Αυτές οι δύο ξεκάθαρα αντίθετες  πολιτικές κατευθύνσεις θα συνεχίσουν να συγκρούονται σε όλα τα επίπεδα, στη Βουλή και στους αγώνες αντίστασης και αλληλεγγύης".

Enhanced by Zemanta

Ο Αλ. Βαγγελάκος πρόεδρος στην Ένωση Μηχανικών Δημοσίων υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Εύβοιας


Ο Αλέξανδρος Βαγγελάκος εκλέχτηκε πρόεδρος , μετά τις εκλογές στην Ένωση Μηχανικών Δημοσίων υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Εύβοιας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα  ως εξής:

Αντιπρόεδρος: Βράκας Αλέξανδρος, Γενικός Γραμματέας: Μαυρομματάκης Γεώργιος, Ταμίας: Χαρέμη Βάσω, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Αρδίτζογλου Λάζαρος, Μέλη: Γεωργίου Άννα, Κυριάκης Ιωάννης.

Ο Παπαχρήστος στο Βασιλικό για το Πολυτεχνείο


O Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Βασιλικού  διοργανώνει εκδήλωση για την Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα στο Λύκειο Βασιλικού.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παπαχρήστος, εκφωνητής του ραδιοσταθμού του Πολυτεχνείου.

Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με την καλλιτεχνική ομάδα των παιδιών του Λυκείου

Νέες απεργίες για τους δικηγόρους της Χαλκίδας

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για τους δικηγόρους της Χαλκίδας.

Το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας συνεδρίασε και αποφάσισε  ομόφωνα τη συνέχιση της αποχής των δικηγόρων. 

Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντα τους την Δευτέρα και Τρίτη 26 και 27 Νοεμβρίου, όπως και την Πέμπτη και Παρασκευή 6 και 7 Δεκεμβρίου.

Αποστόλου: Εμείς θα υπερασπιστούμε το δασικό οικοσύστημα της χώρας


Σχετικά με τις θέσεις του Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Λιβεριάτου στο ζήτημα της σύνταξης των δασικών χαρτών ο βουλευτής Εύβοιας και υπεύθυνος αγροτικών θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Στις  αλλοπρόσαλλες προσεγγίσεις που  έχουν γίνει σε βάρος του δασικού  οικοσυστήματος της χώρας μας  τα τελευταία 2 χρόνια από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ήρθε να προστεθεί  και η χθεσινή του κ. Λιβεριάτου .

Δύο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν, είτε δεν γνωρίζει καθόλου το συγκεκριμένο αντικείμενο, είτε δίνει συνειδητά το σύνθημα: « πυρ ομαδόν» κατά των δασών της χώρας μας.

Τα  σχέδιά του για την επίσπευση  της ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου  που παρουσίασε στη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους και ιδιαίτερα η άποψή του για τη σύνταξη των δασικών χαρτών όχι μόνο βάζουν ταφόπλακα σε όλες τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και επιβραβεύουν εκατοντάδες  χιλιάδες καταπατητές δημόσιας δασικής γης.

Κατά  τον κ. Υπουργό το γεγονός ότι οι δασικοί χάρτες βασίζονται σε αεροφωτογραφίες του 1945 είναι προβληματικό!!!

Αλήθεια από πού άντλησε αυτή την πληροφορία; Μήπως από την ερμηνεία που  έκανε ο ίδιος σε αντίστοιχες  αεροφωτογραφίες;

Δε  θα ήταν καλύτερο να συμβουλευτεί όλους αυτούς που επί 35 χρόνια τώρα έχουν προχωρήσει σε εκατοντάδες χιλιάδες πράξεις χαρακτηρισμού στηριζόμενοι στους συγκεκριμένους χάρτες;

Είναι άραγε αθώα η συζήτηση που άνοιξε ο ίδιος για τον ορισμό του  δάσους λέγοντας ότι «μια γενναία  αντιμετώπιση θα ήταν ξεχνάμε τα πάντα και ορίζουμε σήμερα τι είναι δάσος»; Γιατί ξέχασε ότι με την τελευταία συνταγματική παρέμβαση έχει κλείσει οριστικά το ζήτημα;

Για ποιο λόγο ισχυρίζεται ότι αιτία  της καθυστέρησης ολοκλήρωσης των  εργασιών σύνταξης των δασικών χαρτών είναι δήθεν η πολυπλοκότητα της διαδικασίας που απαιτείται για να κυρωθεί ένας δασικός χάρτης, όταν είναι σ΄ όλους γνωστό ότι οφείλεται στην αδυναμία της Διοίκησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί αλλά και στην ανυπαρξία της απαιτούμενης χρηματοδότησης για τη συνέχιση των εργασιών ;

Σχετικά με τις θέσεις του κ. Υπουργού γνωρίζουμε ότι στις μέρες μας τίποτα δεν  είναι αθώο και τίποτα τυχαίο .

Εμείς θα υπερασπιστούμε το δασικό οικοσύστημα  της χώρας που απειλείται με αφανισμό, όπως κάνουμε συνεχώς μέχρι σήμερα .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...