Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Εικαστική έκθεση της Αίγλης Πέττα στην Ερέτρια.



Στο "Μανδρότοιχο" Σπ. Βασιλείου.

Το Μουσείο Σπύρου Βασιλείου παρουσιάζει στον Μανδρότοιχο Ερέτριας, την εξοχική κατοικία του ζωγράφου, την ατομική έκθεσητης εικαστικού Αίγλης Πέττα (www.egli-petta.com) με τίτλο Διαδρομές και Πρωταγωνιστές.

Η καλλιτέχνις ασχολείται με την έκφραση της κίνησης, την ενέργειακαι τη γλώσσα του σώματος, φιλτραρισμένη από το συναίσθημα πουπροκαλείται για την ανάγκη ύπαρξης.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τη θεματική της 2 ης ατομικής έκθεσης μετίτλο: ‘Between Thought and Action (in touch with her soul)’ προκύπτει αυτή η νέα σειρά σχεδίων, όπου με εμμονή στη σύνθεση, επαναδημιουργείται μια αντιφατική εκδοχή της παρουσίας/απουσίαςτου σώματος του αθλητή/χορευτή, με κυριαρχούσα φιγούρα τηνψυχή του, σε μια συνεχή διαδρομή να πρωταγωνιστήσει στον δρόμοπρος τη κορυφή.

Η αναζήτηση της εσωτερικότητας ψυχής και πνεύματος και κατ’ επέκταση τα όρια που θέτουμε είτε τα πλησιάζουμε, είτε ταξεπερνάμε, συνδέονται με ιδανικά και αξίες που αποκαλύπτονται απότην δημιουργία και από την αυτοδέσμευση στην πολιτιστική μαςκληρονομιά.

Εγκαίνια: 23/07/2011 στις 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 23/07 – 28/08/2011
 Ώρες Λειτουργίας: 20:00 έως 22:00 (Παρασκευή - Κυριακή) 
Είσοδος ελεύθερη
ΜΑΝΔΡΟΤΟΙΧΟΣ ΣΠΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Σπύρου Βασιλείου & Γλαυκίπου Διονύσου
Ερέτρια
Τ: (+30)-22290-62248 & 210-9231502 www.spyrosvassiliou.org

Mετά μουσικής έγινε η δεύτερη μέρα απεργίας στο Αλιβέρι


Mετά μουσικής έγινε η δεύτερη μέρα απεργίας στο Αλιβέρι. Μέλη του ΠΑΜΕ αλλά και εργαζόμενοι μαζεύτηκαν στην κεντρική πλατεία του Αλιβερίου...

Ο δρόμος μέσα στην πόλη έκλεισε για κάμποση ώρα και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνονταν από τον περιφερειακό.

Βέβαια δεν υπήρχε και τόσο διάθεση μιας και η σημερινή μέρα θεωρείται μαύρη στην ιστορία της χώρας μας.

Ωστόσο στο άκουσμα των επαναστατικών τραγουδιών οι παρευρισκόμενοι έδωσαν υπόσχεση για πιο σημαντικές κινητοποιήσεις στο μέλλον.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...