Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ο Χρήστος Καρβουνιάρης Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλιβερίου

Ο  Χρήστος Καρβουνιάρης αναδείχτηκε Πρόεδρος  του νέου διοικητικού συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλιβερίου. 

 


Το υπόλοιπο Δ.Σ. απαρτίζουν οι: 
Αντιπρόεδρος: Καραγιάννης Βλάσσης
Γεν. Γραμματέας: Λούκας Παναγιώτης
Κοσμήτορας: Μολές Κωνσταντίνος
Μέλος: Βλαχούλης Διονύσιος
Μέλος: Σμπιλίρης Ευάγγελος
Ταμίας: Κεχρής Χρήστος

Αρνητική πρωτιά ανεργίας στην Ελλάδα το 2011

Αρνητική πρωτιά στην ανεργία κατέγραψε στην Ελλάδα, το 2011, η Δυτική Μακεδονία, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 23,2%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Eurostat Hackday
 (Photo credit: okfn)
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία στις περιφέρειες της ΕΕ και της Ελλάδας, το 2011, η ανεργία στη Δυτική Μακεδονία έφτασε το 23,2% και ακολουθούν η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 19,9%, η Κεντρική Μακεδονία με 19,5%, η Στερεά Ελλάδα με 18,9%, η Αττική με 17,6%, η Δυτική Ελλάδα με 17,3%, η Θεσσαλία με 16,8%, η Ήπειρος με 16,7%, η Κρήτη με 15,4%, το Νότιο Αιγαίο με 15%, τα Ιόνια Νησιά και η Πελοπόννησος με 14,2%.

Η μεγαλύτερη μεταβολή, το 2011, σε σχέση με το 2010, σημειώθηκε στη Δυτική Μακεδονία, όπου το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε από 15,5% σε 23,2%. Συνολικά στην Ελλάδα, η ανεργία, το 2011, έφτασε στο 17,7% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, από 12,5%, το 2010 ενώ, στην ΕΕ, παρέμεινε αμετάβλητη στο 9,6%.

Το 2011, στη χώρα μας, η ανεργία έφτασε στους άνδρες, το 14,9%, στις γυναίκες, το 21,4% και στους νέους 15- 24 ετών, το 44,4%.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας εμφάνισαν, το 2011, το Ζάλτσμπουργκ και το Τιρόλο με 2,5%, το Ζέελαντ της Ολλανδίας με 2,7% και τα υψηλότερα, η Ανδαλουσία με 30,4%, τα Κανάρια Νησιά με 29,7% και το υπερπόντιο διαμέρισμα της Γαλλίας, Ρεουνιόν με 29,6%.

Κάρυστος: Άρπαξαν χρυσαφικά συνολικής αξίας 20.000 ευρώ

Χρυσαφικά συνολικής αξίας 20.000 ευρώ αφαίρεσαν άγνωστοι από σπίτι στα Καλύβια Καρύστου. 

Οι δράστες έφυγαν από την οικία "πνιγμένοι" στα δαχτυλίδια, τα ρολόγια, τους σταυρούς και τις αλυσίδες.

Η 69χρονη ιδιοκτήτρια του σπιτιού κατήγγειλε την κλοπή στο Α.Τ. Καρύστου που ερευνά για τον εντοπισμό των δραστών.

Πνίγηκε στις Ροδιές 82χρονη

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 82χρονη από τη θαλάσσια περιοχή  στη Χαλκίδα.

Η 82χρονη διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Χαλκίδας.

Άνδρας αυτοκτόνησε από την ταράτσα τριώροφης πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας!

Λίγο πριν τη μια το μεσημέρι, ένας άνδρας περίπου 45 ετών άγνωστων στοιχείων μπήκε σε πολυκατοικία στην οδό Απολλωνος 11 στο κέντρο της Αθήνας.

Ανέβηκε στην  ταράτσα και έπεσε στο κενό. Σύμφωνα με τους γείτονες δεν ηταν ένοικος της πολυκατοικίας.

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό για ποιό λόγο ο άνδρας προέβη στο απονενοημένο διάβημα.

Ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε πριν προλάβει το ΕΚΑΒ να φθάσει στο σημείο.

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για απασχόληση ανέργων έως 35 ετών

Πρόγραμμα επιχορήγησης για την πρόσληψη και απασχόληση ανέργων πτυχιούχων ηλικίας έως 35 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για διάστημα 27μηνών έχει αρχίσει  ήδη να εφαρμόζει ο ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις μπορούν ήδη να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ το οποίο προβλέπει την επιδοτούμενη απασχόληση 5.000 νέων έως 35 ετών, πτυχιούχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Οι άνεργοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι έως και 35 ετών (να διανύουν δηλαδή έως και το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία πρόσληψης), να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους, δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας για 27 μήνες αν και η επιχορήγηση θα διαρκέσει 24 μήνες.

Η επιχορήγηση είναι 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 ευρώ για ανέργους άνω των 24 ετών. Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις - εργοδότες, δεν πρέπει να έχουν κάνει απολύσεις - μείωση προσωπικού, ακόμη και με εθελούσια έξοδο, στο προηγούμενο τρίμηνο.

Ωρολογιακή βόμβα για την κυβέρνηση οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος

Ωρολογιακή βόμβα στα χέρια της κυβέρνησης είναι οι ουρές απόγνωσης που σχηματίζονται καθημερινά στα καταστήματα της ΔΕΗ από πολίτες, οι οποίοι δεν συνωστίζονται για να πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος, αλλά για να κάνουν διακανονισμό αποπληρωμής των χρεών τους. Ωστόσο η ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος θα προκαλέσει κοινωνικό μπλακ άουτ.

Οι δυσβάσταχτες οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν γονατίσει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και πλέον αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος. Ενδεικτικό είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, πως οι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ έχουν ξεπεράσει τα 750 εκατομμύρια ευρώ για το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Μάρτιο του 2012. Την ίδια ώρα σύμφωνα με την ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ μόνο το Ελληνικό Δημόσιο χρωστά στην Επιχείρηση περισσότερα από 130 εκατομμύρια ευρώ.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εκεί αφού ο αριθμός των εντολών για διακοπή ηλεκτροδότησης φτάνει τις 130.000.

Κατά 18.278 αυξήθηκαν οι διακοπές ρεύματος τον Μάρτιο σε σχέση με εκείνες που πραγματοποιούνταν τον Ιανουάριο, καθώς ανήλθαν σε 25.256, έναντι 6.978 τον Ιανουάριο και 8.152 τον Φεβρουάριο, ενώ, σύμφωνα με την Επιχείρηση, οι αποκοπές συνέβαλαν στη βελτίωση του ρυθμού είσπραξης των λογαριασμών. Μάλιστα, τις 90.000 πλησιάζουν οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης το τελευταίο τρίμηνο για τους οφειλέτες της ΔΕΗ.

Η οικονομική τρύπα που δημιουργείται στα ταμεία της ΔΕΗ φέρνει την επιχείρηση αντιμέτωπη με μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, καθώς το χρέος της είναι ιδιαίτερα αυξημένο, ενώ μέχρι το τέλος του 2012 θα πρέπει να καταβληθούν μόνο για τοκοχρεολύσια από την Επιχείρηση περίπου 1,2 δισ. ευρώ.

Οι σκηνές που διαδραματίζονται καθημερινά στα γκισέ της ΔΕΗ αποτυπώνουν τη σκληρή κοινωνική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, από τη στιγμή που τέθηκε σε εφαρμογή η αυστηρή πολιτική λιτότητας και πλέον η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί.

Μ. Κορινθίου: Όμορφες στιγμές με την κόρη της στην Εύβοια!

Η μικρή Ισμήνη είναι η πρωταγωνίστρια στη ζωή της Μαρίας Κορινθίου. Ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι και δεν έχει σχολείο, οι ώρες που περνούν μαζί είναι ακόμα περισσότερες.

Μαμά και κόρη απολαμβάνουν η μία την παρέα της άλλης και κάνουν μαζί όμορφες δραστηριότητες. Το Σαββατοκύριακο το πέρασαν μαζί με τους φίλο της Ισμήνης και γιο της Σίσυς Χρηστίδου, τον Φίλιππο. 

Όλοι μαζί βρέθηκαν στην Εύβοια απολαμβάνοντας όμορφες καλοκαιρινές στγμές. Όσο ο μπαμπάς Γιάννης Αϊβάζης έπαιζε beach volley στην παραλία του Σχοινιά, οι γυναίκες της ζωής τους καλοπερνούσαν.

Λαμία: Τον σταμάτησαν και του πήραν τα κλειδιά γιατί οδηγούσε μεθυσμένος

Συνέβη στις 7:00΄χθες το απόγευμα στην λεωφόρο Καλυβίων στο ύψος της "OPEL Ντουλάκης".

Σύμφωνα με τα όσα είπαν άλλοι οδηγοί στο LamiaReport.gr... ο 74χρονος οδηγός του I.X που βλέπετε στη φωτογραφία, οδηγούσε τόσο μεθυσμένος που από τύχη δεν προκάλεσε σοβαρό ατύχημα.

Το αυτοκίνητο εκτός του ότι πέρασε με κόκκινο τα φανάρια του Σ.Σ. Λειανοκλαδίου, στη συνέχεια προσέκρουσε σε πινακίδα πρατηρίου καυσίμων, ενώ μετά παραλίγο να συγκρουστεί με άλλο ΙΧ και μία μηχανή.

Οι οδηγοί που τον ακολουθούσαν βλέποντας το αυτοκίνητο να κάνει "οχτάρια", κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν και να πάρουν τα κλειδιά από τον επικίνδυνο οδηγό ενώ στη συνέχεια ενημέρωσαν την τροχαία η οποία έφτασε για να επιληφθεί του θέματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό οι περιπτώσεις που οδηγοί συλλαμβάνονται να οδηγούν μεθυσμένοι.

Λαμία:Ψάχνουμε θρασύτατο απατεώνα με κίτρινο Fiat Stilo που εξαπάτησε ηλικιωμένη

Ο επαγγελματίας απατεώνας παρουσιάσθηκε στην 80χρονη γυναίκα σαν φίλος του γιου της. Κατάφερε να την πείσει ότι το παιδί της κινδυνεύει να πάει φυλακή και ότι έπρεπε να πληρώσουν για να μην κρατηθεί...

Δυστυχώς η ηλικιωμένη πείστηκε και εκτός από τα χρήματα, που είχε στο σπίτι και τα έδωσε στο "φίλο" του γιου της, την πήρε με το αυτοκίνητο και πήγαν μαζί στο στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο κέντρο της πόλης και της πήρε 6.500 ευρώ, που είχε στο βιβλιάριο καταθέσεων η 80χρονη.

Διαβάστε τι έγραψε στο LamiaReport.gr, ο γιος της ηλικιωμένης, που ζητά βοήθεια για να εντοπιστεί ο θρασύτατος απατεώνας:

Χθες το πρωί, περί τις 10.00', άγνωστος κτύπησε την πόρτα του σπιτιού συμπολίτη μας, έπεισε την υπερήλικα μητέρα του ότι είχε συλληφθεί και χρειαζόταν επειγόντως χρήματα για να αποφύγει την κράτηση και, αφού την συνόδευσε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, επί της οδού Κολοκοτρώνη, για να κάνει την σχετική ανάληψη, της πήρε 6500 Ευρώ και εξαφανίστηκε. Οδηγούσε ένα κίτρινο ΦΙΑΤ ΣΤΙΛΟ με ανοιγόμενη οροφή, κοτσαδόρο και πινακίδες άλλης περιοχής. Ήταν περίπου ύψους 1,70, παχύς, σγουρός και μελαχροινός.

Παρακαλείται, όποιος γνωρίζει ή παρατήρησε οτιδήποτε χρήσιμο για την έρευνα της Αστυνομίας, να επικοινωνήσει με το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας(22310 56865) ή με το LamiaReport (6979975000).

LamiaReport.gr

Μαχαιρώθηκαν μεταξύ τους τρία ξαδέλφια...


Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας από τους τρεις, ηλικίας 21 ετών, ο οποίος διακομίσθηκε στη Λάρισα, ενώ φρουρούμενοι νοσηλεύονται οι άλλοι δυο στο νοσοκομείο Λαμίας. Αναζητείται ακόμη ένας από την αστυνομία, που πήρε μέρος στην αιματηρή συμπλοκή.

Όλα έγιναν στις 22:40΄ χθες βράδυ στο Λογγό Φθιώτιδας, μεταξύ Αλβανών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δυο αδέλφια ηλικίας 21 και 24 ετών, που διαμένουν στη Λαμία, πήγαν στον Λογγό για να λύσουν προσωπικές και επαγγελματικές διαφορές που είχαν με τα δύο πρώτα ξαδέλφια τους.

Την αρχική έντονη φραστική αντιπαράθεση, διαδέχθηκε το ξύλο και στο τέλος βγήκαν τα μαχαίρια με αποτέλεσμα τα δυο αδέλφια από τη Λαμία μαζί με τον 28χρονο ξάδελφό τους να καταλήξουν στο νοσοκομείο, ενώ ο τέταρτος της παρέας, που ενεπλάκη στον άγριο καυγά, κατάφερε να εξαφανιστεί πριν πάει στο σημείο η αστυνομία.

Προανάκριση για το σοβαρό επεισόδιο διεξάγει το Α.Τ. Καμένων Βούρλων

Χωρίς νερό, έμειναν Λουκίσια, Αρτάκη και Αυλίδα από ... κλοπές καλωδίων!

Χωρίς νερό, έμειναν τα Λουκίσια, η Νέα Αρτάκη και η Αυλίδα, μετά τα απανωτά κρούσματα κλοπών καλωδίων (γεμάτα χαλκό μέσα από το πλαστικό περίβλημά τους) και μετασχηματιστών (με τον χάλκινο πυρήνα), που χρησιμοποιούνται για την ηλεκτροδότηση γεωτρήσεων στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΧ.

Κάθε ημέρα –σχεδόν- κι από ένα κρούσμα… Δύο-τρεις ημέρες πριν στα Λουκίσια και στους Καθενούς (από όπου υδρεύεται η Ν. Αρτάκη) και προχθές το βράδυ στο Βαθύ Αυλίδας, με αποτέλεσμα να μένουν για αρκετές ώρες, ολόκληρες περιοχές χωρίς νερό!

Το πρόβλημα, που έχει πάρει διαστάσεις και κατά καιρούς παρουσιάζει έξαρση, απασχολεί τη ΔΕΥΑΧ ήδη επί εξάμηνο, με αποτέλεσμα, τις συνεχείς φθορές για τη δημόσια και δημοτική περιουσία, με οικονομικά κόστη για την αντικατάσταση των κλαπέντων και με τη δημιουργία επισφαλών συνθηκών για πιθανή πρόκληση ατυχήματος.

 Ενώ, προκαλούνται και διακοπές της υδροδότησης των περιοχών που πέφτουν θύματα των επιτήδειων (προχθές τα Λουκίσια, χθες η Νέα Αρτάκη, σήμερα η Αυλίδα και αύριο κάποια άλλη περιοχή), με επακόλουθο να στερούνται οι δημότες ένα πολύτιμο φυσικό αγαθό, το νερό, και να κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Βέβαια, η ΔΕΥΑΧ καταφέρνει την όσο το δυνατόν αμεσότερη αποκατάσταση της εκάστοτε ζημιάς, σε αγαστή συνεργασία με τη ΔΕΗ.

Μετά και τα τελευταία κρούσματα, η ΔΕΥΑΧ πρόκειται να καταθέσει νέες μηνυτήριες αναφορές κατ’ αγνώστων για κλοπή και φθορά δημόσιας περιουσίας, κοινοποιώντας τες δε, σε όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Επιδιώκωντας την εύρεση και τιμωρία των δραστών, καθώς και την επιβολή κυρώσεων σε πιθανούς κλεπταποδόχους. Ενώ, σε σύσκεψη της προέδρου της ΔΕΥΑΧ, Έλενας Βάκα με τον αστυνομικό διευθυντή Εύβοιας, Μανώλη Γρηγοράκη, αποφασίστηκε η πύκνωση των περιπολιών στα αντλιοστάσια και η εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων.

Ντέιβιντ Κάμερον: «Θα κλείσουμε τα σύνορα στους Έλληνες»

Έτοιμος να κλείσει τα σύνορα της Μεγάλης Βρετανίας στους Έλληνες μετανάστες σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από το ευρώ δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί», είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Οφείλουμε να διατηρήσουμε το τραπεζικό μας σύστημα δυνατό και αρραγές και την οικονομία μας ισχυρή». 

Παράλληλα, ο Ντέιβιντ Κάμερον, σύμφωνα με τον Guardian σημείωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει καταρτίσει σχετικά σχέδια έκτακτης δράσης προκειμένου να προασπίσει την ασφάλεια και την οικονομία της Βρετανίας. Ωστόσο, ευχήθηκε να μη χρειαστεί η εφαρμογή τους.

Με καλές ταινίες ξεκινά ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «REX»

Ανοίγει τις πόρτες του και ξεκινάει τις προβολές ταινιών για το κοινό της Χαλκίδας, ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «REX», από την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012.
Οι ταινίες που πρόκειται να προβληθούν είναι οι εξής:

Παρασκευή 6 έως Κυριακή 8 Ιουλίου

«ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» (War Horse), του Στίβεν Σπίλμπεργκ, παραγωγή 2011.

Έναρξη προβολής: 21:30 (Μια προβολή) - διάρκεια 2,5 ώρες

Λίγο μετά το ξέσπασμα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Άλμπερτ, ένας έφηβος που ζει σε μια φάρμα στη βρετανική ύπαιθρο, πληροφορείται πως ο πατέρας του αποφάσισε να πουλήσει τον Τζόι, το αγαπημένο του άλογο, στο βρετανικό ιππικό. Πολύ σύντομα, ο Τζόι καταλήγει στην πρώτη γραμμή του γαλλικού μετώπου, όπου ως δια μαγείας αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων με τους οποίους έρχεται σε επαφή. Πίσω στην Αγγλία, ωστόσο, ο Άλμπερτ, νιώθοντας πως έχει χάσει έναν πολύ καλό φίλο, αποφασίζει να αψηφήσει τις επιταγές της μοίρας και να καταταγεί στον στρατό, με την ελπίδα να τον ξαναβρεί...

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ ΣΕΝΑΡΙΟ:Ρίτσαρντ Κέρτις Λι Χολ
Ηθοποιοί: Τζέρεμι Ιρβάιν Εμιλι Γουότσον Τομ Χίντλστον Πίτερ Μάλαν ….

Δευτέρα 9 έως Τρίτη 10 Ιουλίου


«ΤΕΝ ΤΕΝ» - Παιδικό με υπότιτλους - παραγωγή 2011

Έναρξη προβολών: 21:10 & 23:00 (2 προβολές)

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ανέλαβε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τις περιπέτειες του πολυαγαπημένου Τεν Τεν, τον οποίο ενσαρκώνει ο «Μπίλι Έλιοτ» Τζέιμι Μπελ. Στο καστ συμμετέχουν οι Ντάνιελ Κρεγκ, Σάιμον Πεγκ και Νικ Φροστ. Στην παραγωγή, εκτός του Σπίλμπεργκ συναντάμε το όνομα του Πίτερ Τζάκσον («Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών»), με τη μουσική να επιμελείται ο μόνιμος συνεργάτης του πρώτου, Τζον Γουίλιαμς.

Τετάρτη 11 έως Πέμπτη 12 Ιουλίου


«ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ» - παραγωγή 2012

Έναρξη προβολής: 21:30 (Μια προβολή), διάρκεια 2, 5 ώρες

Ηθοποιοί:Ντάνιελ Κρεγκ, Ρούνι Μάρα, Κρίστοφερ Πλάμερ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Στίβεν Μπέρκοφ, Ρόμπιν Ράιτ, Γιόρικ Βαν Βαγκενίνγκεν, Τζόελι Ρίτσαρντσον

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φίντσερ
Μουσική: Τρεντ Ρέζνορ, Άτικους Ρος
Παραγωγή: Σκοτ Ράντιν, Όλε Σόντμπεργκ, Σόρεν Στάρμος, Σιν Τσάφιν
Σενάριο: Στίβεν Ζεΐλιαν
Είδος ταινίας: Θρίλερ μυστηρίου

Παρασκευή 13 έως Κυριακή 15 Ιουλίου


«ARTIST»- Ιστορία Κινηματογράφου, ασπρόμαυρο παραγωγή 2012

Έναρξη προβολών: 21:10 & 23:00 (2 προβολές)

Ηθοποιοί: Ζαν Ντιζαρντέν, Μπερενίς Μπέιο, Τζέιμς Κρόμγουελ, Πενέλοπι Αν Μίλερ, Μάλκολμ ΜακΝτάουελ, Μίσι Πάιλ, Μπεθ Γκραντ, Εντ Λοτέρ, Τζόελ Μάρεϊ, Κεν Νταβιτιάν, Τζον Γκούντμαν

Σκηνοθεσία: Μισέλ Χαζαναβίσιους
Μουσική: Λουντοβίκ Μπουρσέ 
Παραγωγή: Τομάς Λανγκμάν, Εμμανουέλ Μονταμά
Σενάριο: Μισέλ Χαζαναβίσιους
Είδος ταινίας: Μιούζικαλ

Τιμή εισιτηρίου (όλες τις ημέρες): 7 €

Η κάμερα υπαλλήλου των ΕΛ.ΤΑ. άνοιξε το δρόμο για τη ληστεία των 100.000€!

Οι αστυνομικοί άρχισαν να υποψιάζονται τον υπάλληλο, όταν διαπίστωσαν ότι οι ληστές, ήταν τόσο διαβασμένοι που άρπαξαν τους σάκους με τα χρήματα, αφήνοντας εκείνους με την αλληλογραφία... 

Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθούν, αύριο, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου, τρεις Κρητικοί κι ένας Αλβανός για τη ληστεία σε βάρος διανομέα των ΕΛΤΑ, με "λεία" 100.000 ευρώ, που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της 1ης Δεκεμβρίου του 2010 στην επαρχιακή οδό Κοκκίνη Χάνι - Κάτω Βάθειας.

Πρόσωπο - κλειδί ο υπάλληλος των ΕΛΤΑ που θεωρείται ο "εγκέφαλος". Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 56χρονος υπάλληλος των ΕΛΤΑ είχε καρφιτσώσει στην τσέπη του πουκαμίσου του μία μικροσκοπική φορητή κάμερα, εστιάζοντας στο διάδρομο που οδηγούσε στο χρηματοκιβώτιο του κέντρου διαλλογής των ΕΛΤΑ.

Ο υπάλληλος είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ δικαιολόγησε τη μαγνητοσκόπηση λέγοντας ότι "δοκίμαζε" την κάμερα πριν τη δώσει ως δώρο στην ηλικιωμένη μητέρα του, που ήταν πολύ ανήσυχη λόγω των αλλεπάλληλων διαρρήξεων.

Οι υποψίες των αστυνομικών για την "εκ των έσω" πληροφόρηση ενισχύθηκαν όταν οι ληστές πήραν επιλεκτικά τους σάκους με τα χρήματα κι άφησαν εκείνους που περιείχαν αλληλογραφία.

"Η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ συνεχίζει, για δεύτερο μήνα, το πλιάτσικο στην μισθοδοσία των εργαζομένων"

"Η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του πολυεθνικού ομίλου LAFARGE, συνεχίζει, για δεύτερο  μήνα, το πλιάτσικο στην μισθοδοσία των εργαζομένων του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας, αρνούμενη  να συμμορφωθεί ακόμη και με τις υποδείξεις της Επιθεώρησης Εργασίας".

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων και επισημαίνεται:
 
"Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη Εταιρεία, παρά τις συνέπειες που υφίσταται εξ αιτίας αυτής της αλαζονικής της συμπεριφοράς, συνεχίζει να προκαλεί γράφοντας στα παλιά της παπούτσια  τους πάντες.
Εκμεταλλευόμενη την οικονομική κρίση και τις «μνημονιακές» ευκαιρίες σχεδίασε την αύξηση της κερδοφορίας της ξεκινώντας από τους εργαζόμενους.
  • Καταργεί τις Συλλογικές μας Συμβάσεις επικαλούμενη το δικαίωμα που της δίνει το «μνημόνιό της».
  • Περικόπτει τους μισθούς μας με αυθαίρετο τρόπο που τον χαρακτηρίζουμε ως κλοπή.
  • Συνεχίζει να «σπρώχνει» εργαζόμενους σε εθελουσία έξοδο με τον εκφοβισμό ότι θα κάνει κι άλλες περικοπές και θα μειώσει τα κίνητρα.
Στο μεταξύ, τα τελευταία χρόνια, έχει στην κυριολεξία καταστρέψει την παραγωγική ικανότητα του Εργοστασίου της Χαλκίδας, αφενός με τα «προγράμματα εθελουσίας εξόδου» (300 περίπου άτομα αποχώρησαν μ’ αυτή τη μέθοδο την τελευταία πενταετία) και αφετέρου με την συρρίκνωση του κύκλου εργασιών του προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος προκειμένου να στραφεί σε άλλες πιο κερδοφόρες δραστηριότητες, εκτός από παραγωγή τσιμέντου και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η εισαγωγή τσιμέντου εκτοπίζει από την αγορά το αντίστοιχο Ελληνικό".

Μεθυσμένος περιέλουσε με βενζίνη τη γυναίκα του για να την κάψει ζωντανή

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην πόλη των Φαρσάλων, όταν ένας 68χρονος από τα Φάρσαλα σε κατάσταση μέθης, επιχείρησε να κάψει ζωντανή την 69χρονη σύζυγό του.

Αφού την έλουσε με βενζίνη στη συνέχεια, απείλησε πως θα της βάλει φωτιά.

Σύμφωνα με το thessalianews.gr το θύμα κατάφερε την τελευταία στιγμή να ξεφύγει και να βρει καταφύγιο σε γειτονικό σπίτι, όπου διαμένουν συγγενείς της.

Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς, που έσπευσαν στο συμβάν.

Συνάντηση μαθητών Γυμνασίου Κύμης, από το 1945 μέχρι το 1980.

Στις 3 Αυγούστου 2012, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Κύμη, όσων υπήρξαν μαθητές στο Γυμνάσιο Κύμης, από το 1945 μέχρι το 1980.
Θέλουμε να τιμήσουμε το Γυμνάσιο Κύμης και συγχρόνως να δώσουμε την ευκαιρία στους εαυτούς μας να ξαναθυμηθούμε τα μαθητικά μας χρόνια
Συγκίνηση, νοσταλγία και χαρά που θα ξαναειδοθούμε ύστερα από τόσα χρόνια, είναι βέβαιο ότι δεν θα λείψουν από κανένα.
Όσοι «ΥΠΑΡΧΟΥΝ», δεν πρέπει να λείψουν από την Κύμη στις 3 Αυγούστου 2012, διαφορετικά θα υποστούν την τιμωρία «…να προσέλθουν με τον κηδεμόνα τους…».
Σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα περιλαμβάνει :
-18.00 συγκέντρωση στο Γυμνάσιο, όπου Λυκειάρχης και Γυμνασιάρχης θα μας επιτρέψουν να επισκεφθούμε τις αίθουσες του κτιρίου. Θα επακολουθήσουν ομιλίες από οποιονδήποτε επιθυμεί να εκφράσει σκέψεις και συναισθήματα για το Γυμνάσιο και την μαθητική ζωή στην Κύμη.
-Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο γραφικό Θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης, όπου η χορωδία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου θα μας τραγουδήσει.
-Την επομένη, 4 Αυγούστου 2012, νωρίς το πρωϊ, θα πραγματοποιήσουμε εκκλησιασμό στην Ι.Μ. Σωτήρα Χριστού.
-Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:
6972 309073 (Πράγιας)
6948 046134 (Ζέρμας)
6973 005242 (Ορφανός)
6937 446652 (Μαργέλης)

lala-to.blogspot.gr/

Από το 2000 είχε να κάνει φορολογική δήλωση ο Μάκης Ψωμιάδης

Στο προσκήνιο ήρθε και πάλι η οικογένεια Μάκη Ψωμιάδη, αυτή τη φορά όμως ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας δεν ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής, αφού το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν ο γιος του Σταύρος και η κόρη του Χριστίνα.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, η οποία είχε διενεργήσει την έρευνα και για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, έκανε φύλλο και φτερό τα οικονομικά της οικογένειας του Μάκη Ψωμιάδη και σιγά σιγά το κουβάρι της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος ήρθαν στην επιφάνεια και οδήγησαν σε άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος της οικογένειας του Μάκη Ψωμιάδη.

Σύμφωνα με τα Νέα στα στοιχεία της δικογραφίας αναφέρεται πως ο Σταύρος Ψωμιάδης μόνο για το οικονομικό έτος 2007 εμφανίζεται να δηλώνει εισόδημα 7.000 ευρώ στην Εφορία, ενώ από έλεγχο που διενεργήθηκε από το ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε ότι το ίδιο χρονικό διάστημα είχε διαχειριστεί περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά ήταν αρκετά για να οδηγήσουν την έκτη τακτική ανακρίτρια Αμαλία Τσαπικούνη και του εισαγγελέα Δημήτρη Ζημιανίτη να δείξουν ομόφωνα το δρόμο για τον Κορυδαλλό στον Σταύρο Ψωμιάδη, αφού κρίθηκε προφυλακιστέος. Για την αδερφή του Χριστίνα η αντιμετώπιση ήταν πιο ευνοϊκή, αφού αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της αλλά με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Ο κατάλογος των κατηγορουμένων όμως μοιάζει με το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας Ψωμιάδη, αφού εκτός από τον πατέρα Μάκη που είναι στην κορυφή της λίστας ακόλουθούν ο γιος, η κόρη, η σύζυγος και τρία ακόμη συγγενικά του πρόσωπα.

Ο ίδιος ο Μάκης Ψωμιάδης σύμφωνα με πληροφορίες και έπειτα από σχετικό έλεγχο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών διαπιστώθηκε πως έχει να υποβάλει φορολογική δήλωση από το 2000.

Η εισαγγελική δίωξη για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που αποδίδεται σε όλα τα μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη, έχει δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος αφορά στην υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ, υπόθεση που εκκρεμεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Το δεύτερο μέρος αφορά το αδίκημα της φοροδιαφυγής για το οποίο συνεχίζεται η έρευνα από το ΣΔΟΕ.

Ιερόσυλοι καταστρέφουν τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Αυλωνάρι.

Ιερόσυλοι καταστρέφουν τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Αυλωνάρι.
Βρέθηκαν μεγάλες πέτρες εντός του Ναού και οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι έχει γίνει μεγάλη καταστροφή, καθώς έχουν διαλύσει τα καντήλια και τις εικόνες του τέμπλου και τα τζάμια στις πόρτες και τα παράθυρα.

Αγανακτισμένοι πια από αυτή την κατάσταση, ζητούν να κινητοποιηθεί η τοπική αρχή.

Στο σημείο της Εκκλησίας πρέπει να αυξηθεί ο φωτισμός όπως και σε όλο τον δρόμο Χάνια Αυλωνάρι.

Το κυριότερο όμως να αναλάβει η αστυνομία, που θεωρείται απούσα από το Αυλωνάρι.

Πώς σχολιάζει στο twitter ο Παπαδημούλης την μήνυση από την Τζούλια Αλεξανδράτου

Την δική του απάντηση δίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης την μήνυση που του έκανε η Τζούλια Αλεξαδράτου.

Υπενθυμίζεται πως η μήνυση της Τζούλιας Αλεξανδράτου, είναι μεταξύ των δικογραφιών που διαβιβάστηκαν στην Βουλή από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Το αδίκημα για το οποίο εγκαλείται ο βουλευτής είναι αυτό της συκοφαντικής δυσφήμισης.

 «Διαβιβάστηκε στη Βουλή μηνυτήρια αναφορά της Τζούλιας Αλεξανδράτου εναντίον μου. Η βραδυπορία όμως της Δικαιοσύνης, δεν περιορίζεται στα ''ελαφριά'», γράφει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Κύμη:Φτάνει τα 6 μέτρα, ζυγίζει ένα τόνο και...είναι άκακος- Δείτε το βίντεο!


Πλήθος κόσμου από νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Κύμης, για να ρωτήσει και να καταγράψει με τα κινητά, εικόνες σαν και αυτές που θα δείτε...

Σύμφωνα με τους ψαράδες της Κύμης, είναι η πρώτη φορά που κάποιος καταφέρνει να πιάσει ένα τόσο μεγάλο κήτος στα νερά της περιοχής. Οι ψαράδες επέστρεψαν από τα ανοιχτά του Αιγαίου με έναν αρκετά μεγάλο για τα νερά της περιοχής, καρχαρία.

Όταν το έβγαλαν στο λιμάνι μαζεύτηκε κόσμος να δει το θαλάσσιο κήτος, και ρωτούσαν αν είναι επικίνδυνο για τους λουόμενους.

Το κήτος βάρους ενός τόνου και έξι μέτρων έπεσε στα δίχτυα της ομάδας του ψαρά που το έφερε στην επιφάνεια και το διέθεσε στην τοπική αγορά.

Δείτε το βίντεο από το kimanews.gr...

Μέχρι 5/7 η οριστικοποίηση των μηχανογραφικών δελτίων

Για τη διευκόλυνση των Υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων ώστε να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό δελτίο, η Διεύθυνση Οργάνωσης & Διεξαγωγής Εξετάσεων, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού απέστειλε σήμερα εγκύκλιο προς τους Διευθυντές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας. 

Με την εγκύκλιο αυτή (το κείμενο της οποίας παρατίθεται στο τέλος του Δελτίου Τύπου) επισημαίνεται ότι:

• Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους έως τις 5 Ιουλίου 2012
• Οι Διευθυντές παρακαλούνται να βοηθήσουν τους υποψηφίους στη διαδικασία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού
• Υπάρχουν ειδικές τηλεφωνικές γραμμές και διεύθυνση e-mail στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν για να επιλύσουν τεχνικά θέματα.

Το κείμενο της εγκυκλίου είναι το εξής:

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων να εντοπίσουν μέσω της εφαρμογής των Ηλεκτρονικών Μηχανογραφικών Δελτίων (exams.minedu.gov.gr) τους υποψηφίους της Σχολικής τους Μονάδας, οι οποίοι δεν έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο και να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί τους ενημερώνοντάς τους για την προθεσμία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού δελτίου, που λήγει στις 5 Ιουλίου 2012, επισημαίνοντας ότι πέραν αυτής της προθεσμίας η οριστικοποίηση δεν θα γίνεται δεκτή από το σύστημα.

Συγκεκριμένα, οι Διευθυντές θα κάνουν login στο exams.minedu.gov.gr ως Σχολική Μονάδα και θα ελέγξουν το εικονίδιο που βρίσκεται πριν από τα ονομαστικά στοιχεία του υποψηφίου:

Για τεχνικά θέματα μπορείτε να επικοινωνείτε στα ακόλουθα τηλέφωνα: 2103442044, 2103443856, και 2103442934, ή μέσω μηνύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: examshd@minedu.gov.gr.

Ανοιχτή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ την Πέμπτη 5 Ιούλη


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ 

Η απόφαση της Πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής (ΠΣΕ) του ΣΥΡΙΖΑ αφού διαπίστωσε την νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί - μετά από τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ένα μεγάλο ποσοστό- εκτίμησε ότι απαιτείται ένα αντίστοιχο άλμα στην όλη δομή και συγκρότηση του πολιτικού μας σχήματος.

Απαιτεί την υποδοχή στην οργανωμένη δράση ενός μεγάλου αριθμού πολιτών , την ενεργοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε κάθε τόπο και χώρο δουλειάς και την έναρξη μιας ενοποιητικής διαδικασίας του πολιτικού μας χώρου χωρίς καμία τάση εσωστρέφειας .
Οι πολίτες που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ πρέπει να διαμορφώσουν έναν ομοιογενή χώρο που να συγκροτεί μια ριζοσπαστική αριστερή πολιτική ταυτότητα.
Προκύπτει λοιπόν η ανάγκη ανασυγκρότησης και ενοποίησης ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ .

Η προσπάθεια αυτή δεν μπορεί να πάρει μόνο έναν οργανωτικό χαρακτήρα αλλά να μετατραπεί σε μια βαθύτατα πολιτική διαδικασία η οποία θα τονώσει τα ριζοσπαστικά και αριστερά του χαρακτηριστικά και θα δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό σχήμα της ριζοσπαστικής αριστεράς , μαζικό, λαϊκό που θα είναι το πολιτικό σχήμα της πλουραλιστικής αριστεράς όπου θα συνυπάρχουν ρεύματα από την κομουνιστική αριστερά μέχρι την αριστερή σοσιαλδημοκρατία και ριζοσπαστική οικολογία. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να συγκροτηθεί στην βάση ενός προγράμματος αντίπαλου στον νεοφιλελευθερισμό με προοπτική την σοσιαλιστική αλλαγή στην χώρα μας (ορίζοντας μας είναι ο σοσιαλισμός με δημοκρατία και ελευθερία) , ενός κυβερνητικού προγράμματος απόλυτα εξειδικευμένου και μιας καταστατικής δέσμευσης.

Στά πλαίσια αυτής της απόφασης καλούμε τους πολίτες να ενταχθούν οργανωτικά στις Τοπικές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ που ήδη υπάρχουν είτε σε αυτές που θα δημιουργηθούν με τοπικό ,κλαδικό, χώρου εργασίας η θεματικό χαρακτήρα και θα νομιμοποιούνται από τα κεντρικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ (τηλ. επικοινωνίας για την Εύβοια 6981075790 Ρουμελιωτάκης Θοδωρής μέλος ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ )

Επίσης την Πέμπτη 5 Ιούλη στις 8 μμ στην αίθουσα του Εργατικού κέντρου Εύβοιας στην Χαλκίδα θα γίνει ανοιχτή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και θα συζητηθούν τα θέματα :
-Εκτίμηση εκλογικών αποτελεσμάτων
- Σχέδιο απόφασης ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ.
Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ να πάρουν μέρος .

Η Σουζάνα Σιδηροπούλου νίκησε τους Γερμανούς!

Περιζήτητη έγινε η Σουζάνα Σιδηροπούλου στη Γερμανία, όχι μόνο ως μοντέλο δεκάδων διαφημιστικών σποτ, αλλά κυρίως ως "Βερένα Κοχ" από την ιδιαίτερα αγαπητή σαπουνόπερα “Gute Zeiten, schlechte Zeiten”.  Όπως διαβάσαμε στην Real Life, η ηθοποιός γεννήθηκε στο Αμβούργο από πατέρα Έλληνα και Ισραηλινή μητέρα και μιλάει εκτός από ελληνικά, εβραϊκά, γερμανικά, ισπανικά και κινέζικα.

Η ίδια σταμάτησε από το σίριαλ, όταν γεννήθηκε ο δεύτερος γιος της. Και αν και δεν έρχεται στην Ελλάδα, εντούτοις, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις της χώρας στην οικονομία και πολιτική.
Αυτό το διάστημα βρίσκεται στην Κολωνία για τα γυρίσματα μιας νέας τηλεοπτικής σειράς που αναμένεται να κατακτήσει το γερμανικό κοινό την ερχόμενη σεζόν.

ΠΗΓΗ: Real News

Η ΔΗΜΑΡ στη σύσκεψη για την απαξίωσης της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ

Σύσκεψη για το ζήτημα της υπολειτουργίας και απαξίωσης της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ πραγματοποιήθηκε, στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, με πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων της επιχείρησης, το οποίο είχε ζητήσει και την παρουσία του βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε το προεδρείο του σωματείου με επικεφαλής την πρόεδρο κα Χουλιάρα Μαρία.

Το ΕΚΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Στέφανος Μπασινάς και η Γ. Γραμματέας Μαρία Σμυρναίου.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ συμμετείχε με κλιμάκιο αποτελούμενο από τους Αναγνωστάκη Δημήτρη, Παύλοβιτς Άλκη και Βουκούτη Γιάννη.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε η ανάγκη μιας συντονισμένης προσπάθειας όλου του πολιτικού και συνδικαλιστικού στελεχιακού δυναμικού, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας όσο και η Διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, -που φέρουν την καίρια ευθύνη της υπολειτουργίας του εργοστασίου- ώστε να δρομολογηθεί η επανεκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας του εργοστασίου.

Τέλος συναποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν συναντήσεις τόσο με το διαχειριστή του εργοστασίου Κύμης και τη διοίκηση των Ε.Α.Σ στην Αθήνα όσο και με την πολιτική ηγεσία του Υ.ΕΘ.Α.,αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, που θα ολοκληρωθούν στο τέλος της εβδομάδας.

Άστεγος ...μέσα στη χλιδή

Η αλήθεια είναι ότι αυτό πρώτη φορά το ακούμε. Άστεγος να μένει μέσα στη χλιδή είναι πραγματικά αξιοπερίεργο.
Κι όμως ο Ντέιβιντ Πράις το πέτυχε, αφού μέχρι πριν λίγο καιρό έβρισκε καταφύγιο σε μερικά από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του Ορλάντο, συμπεριλαμβανομένου και του Ritz Carlton.
Ο νεαρός παρακολουθούσε τους πελάτες που έκαναν check out, έμπαινε κρυφά στα δωμάτιά τους και μετά έπαιρνε τηλέφωνο στη ρεσεψιόν, υποδυόμενος τον πελάτη και λέγοντας ότι θέλει να παρατείνει τη διαμονή του.

Πέθανε ο τηλεοπτικός δικαστής Μάτλοκ

Στο σπίτι του Ρόανοκ Αιλοντ άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 86 ετών, ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός, Αντιθ Γκρίφιθ, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα γνωστός για την ερμηνεία του στη δικαστική σειρά Μάτλοκ, αλλά και το Andy Griffith Show.

Οπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο WITN, επικαλούμενο έναν φίλο του Γκρίφιθ, ο ηθοποιός πέθανε στο σπίτι του. Από την πλευρά της η Αστυνομία δήλωσε πως στο σπίτι του διάσημου ηθοποιού εκλήθη ένα ασθενοφόρο, χωρίς να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Μια Ελληνίδα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά


Τη δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά, Ανδρομάχη Καρακατσάνη και τον σύζυγό της, Τομ Καραβανή, που συνοδεύονταν από τον πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, Ρόμπερτ Πεκ δέχθηκε, το μεσημέρι, ο Κάρολος Παπούλιας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Υποδεχόμενος την ομογενή δικαστή του Καναδά, ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι «είναι εξαιρετική τιμή για μένα να έχω εδώ εσάς, κυρία Καρακατσάνη και τον σύζυγό σας, δύο διαπρεπή μέλη της ελληνικής κοινότητας στον Καναδά. Είμαστε περήφανοι για σας, είναι εξαιρετική επιτυχία μία γυναίκα να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο του Δικαστικού Σώματος του Καναδά».

«Μας τιμάτε πολύ. Και εγώ είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα, Ελληνοκαναδέζα» απάντησε η κ. Καρακατσάνη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον σύζυγο της κ. Καρακατσάνη για όσα έχει κάνει για την ελληνική γλώσσα και ενδιαφέρθηκε να μάθει την πορεία των ελληνικών σπουδών στο Καναδά.

Πασίγνωστος παρουσιαστής αποκάλυψε πως είναι gay

Εδώ και καιρό ακούγονταν πολλά για την προσωπική του ζωή και τις σεξουαλικές του επιλογές.

 Ο πολύ γνωστός παρουσιαστής, με μια συνέντευξή του, έδωσε τέλος στα σχόλια που γίνονταν το τελευταίο διάστημα για τις ερωτικές του προτιμήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Η αλήθεια είναι ότι είμαι gay. Δεν έχω τίποτα να κρύψω και είμαι περήφανος".

Ο δημοσιογράφος τονίζει: "Η αλήθεια είναι ότι είμαι gay, πάντα ήμουν και πάντα θα είμαι και είναι κάτι για το οποίο είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος. Πάντα ήμουν ειλικρινής γι’ αυτό το κομμάτι της ζωής μου με τους φίλους μου, την οικογένειά μου και τους συναδέλφους μου. Σε έναν τέλειο κόσμο δεν πιστεύω ότι θα αφορούσε κανέναν άλλο, όμως πιστεύω ότι αξίζει να αντισταθούμε και να μετρήσει ο λόγος μας...", τόνισε ο παρουσιαστής.


Δείτε ποιος είναι!

Τραπεζικό λάθος έδωσε 1,5 εκατ. ευρώ σε τζογαδόρο και... τα έχασε όλα

Ένας συνταξιούχος της General Motors στο Ντιτρόιτ είδε ξαφνικά τον λογαριασμό του να γίνεται ποτάμι με δολάρια στα ΑΤΜ. Το καλοκαίρι του 2009, ο 55χρονος Ρόναλντ Πέιτζ πήγε σε κάποιο ΑΤΜ για να σηκώσει μερικά χρήματα από το λογαριασμό του, που δεν είχε πάνω από μερικές εκατοντάδες δολάρια. Εκπληκτος ωστόσο, διαπίστωσε ότι η Bank of America είχε μεταφέρει τον λογαριασμό του στην κατηγορία απεριόριστης ανάληψης, όπως συμβαίνει για πολύ μεγάλους πελάτες. Ο Πέιτζ άρχισε να σηκώνει λεφτά, πολλά και συχνά: από την 1η Αυγούστου οπότε έγινε το λάθος, μέχρι τις 18 Αυγούστου, είχε τραβήξει πάνω από 1,5 εκατ. δολάρια. Το πρόβλημα ήταν ωστόσο, ο λόγος για τον οποίο το έκανε. Αρρωστος με τον τζόγο από παλιά, ο Πέιτζ χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό αυτό για να παίζει στα καζίνο της περιοχής και να καταθέτει τα κέρδη του όταν υπήρχαν. Στα αρχεία του λογαριασμού πριν το λάθος, υπάρχουν αναλήψεις και καταθέσεις από 2.000 ως 50.000 δολάρια. Την πρώτη φορά που αντελήφθη το λάθος της τράπεζας, σήκωσε 364.000 δολάρια από διάφορα ΑΤΜ και τις επόμενες ημέρες συνέχισε, μέχρι που η τράπεζα αντελήφθη ότι είχε χάσει πάνω από 1,5 εκατ. δολάρια. Ο Πέιτζ όμως επέμεινε και στις 19 Αυγούστου πήγε πάλι να σηκώσει χρήματα. Οταν το σύστημα του το αρνήθηκε, αντί να καταλάβει ότι όλα τα καλά έχουν ένα τέλος, επέμεινε και πήγε σε δεύτερο ΑΤΜ σε άλλο καζίνο. Οπως είναι φυσικό, κάποια στιγμή έφτασε και το χαρτί στο σπίτι, με το οποίο η τράπεζα ζητούσε πίσω τα χρήματα της υπερανάληψης, αλλά ήταν αργά: τα είχε χάσει όλα! Αυτό που του έμεινε, ήταν οι 15 μήνες φυλάκιση που αποφάσισε το δικαστήριο, μαζί με την απαγόρευση προσέγγισης σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει τζόγος στο μέλλον.

Στην Ουγγαρία αδερφές μου! Ο ευρωπαϊκός χάρτης βάσει… μεγέθους ανδρικού μορίου

Ένας διαφορετικός χάρτης της Ευρώπης κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες, εστιάζοντας το ενδιαφέρον όχι στις πρωτεύουσες και τη μορφολογία του εδάφους, αλλά στους ίδιους τους κατοίκους των χωρών και συγκεκριμένα σε ένα σημαντικό μέρος του σώματός τους.

Ο «χάρτης του πέους» δημοσιεύτηκε από το MAPPING STEREOTYPES PROJECT, το οποίο χαρτογραφεί τον πλανήτη μέσα από διάφορα στερεότυπα, και σύμφωνα με αυτόν πιο προικισμένοι στην Ευρώπη είναι οι Ούγγροι, ενώ οι Έλληνες βρίσκονται στην 15η θέση, σε σύνολο 35 χωρών.

Η κατάταξη βάσει πόντων έχει ως εξής:
1.Ουγγαρία- (16.51 cm)
2.Γαλλία - (16.01 cm)
3.Τσεχία - (15.89 cm)
4.Ολλανδία - (15.87 cm)
5.Ιταλία -(15.74 cm)
6.Βέλγιο - (15.65 cm)
7.Γεωργία - (15.61 cm)
8.Δανία - (15.29 cm)
9.Σλοβακία - (15.21 cm)
10.Σλοβενία - (15.13 cm)
11.Βουλγαρία - (15.02 cm)
12.Σερβία - (14.87 cm)
13.Σουηδία - (14.80 cm)
14.Κροατία - (14.77 cm)
15.Ελλάδα - (14.73 cm)
16.Αλβανία - (14.73 cm)
17.Λευκορωσία - (14.63 cm)
18.Ισλανδία- (14.56 cm)
19.Γερμανία - (14.48 cm)
20.Ελβετία - (14.35 cm)
21.Nορβηγία - (14.34 cm)
22.Πολωνία - (14.29 cm)
23.Αυστρία - (14.16 cm)
24.Τουρκία - (14.11 cm)
25.Σκόπια - (13.98 cm)
26.Ουκρανία - (13.97 cm)
27.Αγγλία - (13.97 cm)
28.Ισπανία - (13.85 cm)
29.Εσθονία - (13.78 cm)
30.Φινλανδία - (13.77 cm)
31.Αρμένια- (13.22 cm)
32.Ρωσία - (13.21 cm)
33.Πορτογαλία - (13.19 cm)
34.Ιρλανδία - (12.78 cm)
35.Ρουμανία - (12.73 cm)

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έρχεται στην Ερέτρια

Μετά από ένα χειμώνα γεμάτο δυνατές συγκινήσεις, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έρχεται στην Ερέτρια για να ζωντανέψει την βραδιά  και να ηλεκτρίσει τη διάθεση μας!!!

Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Ερέτριας «Η Μέδουσα» διοργανώνει το 2o Festival «Μέδουσα» στην Ερέτρια, με εκδηλώσεις από τις 19 - 22 Ιουλίου.

Η εμφάνιση του Βασ. Παπακωνσταντίνου θα γίνει το Σάββατο 21 Ιουλίου στο Νησί των Ονείρων της  Ερέτριας.

Τραγούδια που αγάπησε και αγαπήσαμε, τραγούδια που μας ταξίδεψαν, που δεν έχουν χαθεί στο χρόνο, παρέα με τον δυναμισμό του Βασίλη συνθέτουν ένα απρόβλεπτο πρόγραμμα.

Πιο επίκαιρος από ποτέ βρίσκει την αλήθεια μέσα στα τραγούδια… ντύνει τις σκέψεις μας δίνει ρυθμό στις ανησυχίες και μας παρασύρει σε μουσικές διαδηλώσεις που κανείς δεν πρέπει να λείψει.

Αυτό το καλοκαίρι μαζί του το αγαπημένο νεανικό ροκ συγκρότημα Κίτρινα Ποδήλατα ερμηνεύοντας γνωστά τους τραγούδια με εκρηκτική ενέργεια και σκηνική παρουσία.

Με  άκρως ροκ διάθεση μας ταξιδεύουν σε μια υπέροχη μουσική βραδιά  με τις φωνές τους να κρατά  πάντα ακέραιο τον ηλεκτρισμό και τα γκάζια.

Αυτή την υπέροχη παρέα έρχεται να  συμπληρώσει η ξεχωριστή  Τάνια Κικίδη, που ενώνει «Δύση και Ανατολή» με την κρυστάλλινη φωνή της και φωνάζουν μαζί «Πόσο μου λείπεις…»

Όσο οι «σωτήρες» παίζουν το δικό τους παιχνίδι για τις δικές μας ζωές εμείς δηλώνουμε παρών στέλνουμε τα δικά μας χαιρετίσματα κρατάμε την ουσία ονειρευόμαστε και δηλώνουμε με βεβαιότητα πως το παιχνίδι παίζεται ακόμα!!!!

Αντρέας Αποστόλου - πιάνο
Βαγγέλης Πατεράκης - μπάσο
Στέφανος Δημητρίου - drums
Γιάννης Αυγέρης - φωνητικά / κιθάρα
Meri Brozi - φωνητικά / βιολί
Γιώργος Ράλλης - drums
Κώστας Ξηρογιάννης - μπάσο
Γιώργος Μπότης - foh
Δημήτρης Πάνου - stage
Λυσιέν Κλήμης - ήχος stage
Αλέκος Μπίτος - ήχος
Γιάννης Δίπλας - φωτισμός
Μίμης Βασιλείου - φωτισμός
Ενορχήστρωση : Αντρέας Αποστόλου
Οργάνωση Παραγωγής : STRAY MUSIC
Τιμή Προπώλησης: 10,00 €
Σημεία Προπώλησης:
Καταστήματα Γερμανός Ερέτριας, Αμαρύνθου, Ωρωπού & ΒασιλικούΚατάστημα Grafiti Shop
Ταμείο : 12,00 €

Πεζόδρομος Ερέτριας – Περίπτερο Μέδουσας – Καθημερινά 20:00-01:00
Νησί Ονείρων : Τρίτη & Παρασκευή : 21:00 μ.μ
19-22 Ιουλίου 2012
Νησί των Ονείρων – Ερέτρια
Είσοδος Δωρεάν


Opening 19/07/2012 21:00 μ.μ
Θεατρική Παράσταση «Ξύπνα Βασίλη»
Αφιέρωμα στον «Νίκο Παπάζογλου»
20/07/2012 16:00 - 01:00
Dreams Island Live music Beach Party
21/07/2012 10:00 - 19:00
Εργαστήρια Χειροτεχνίας
Trial Motocross
Παιχνίδια 4χ4 αυτοκινήτων
22/07/2012 10:00 – 16:00
Εργαστήρια Χειροτεχνίας
Επιδείξεις αυτοκινήτων 4χ4
Παιχνίδια στην άμμο
Capoeira
16:00-01:00 Beach Party live music
Θεατρική Παράσταση «Η Τελετή»
Μιχάλης Κακέπης and his Band.

Βασίλης ΠαπακωνταντίνουΚίτρινα Ποδήλατα
Τάνια Κικίδη
Socos & the live project band
Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 Νησί των Ονείρων – Ερέτρια
Ώρα Έναρξης : 21:00μ.μ

ΒΙΝΤΕΟ - Έξαλλος ο Παπαδάκης με πρώην βουλευτή που παίρνει σύνταξη 1,400 €

"Δεν τα έχετε δουλέψει! Δεν σας ανήκουν! Όχι κ. Δελημήτσο, τέτοιους πολιτικούς δεν τους θέλω"!
Έξω φρενών έγινε ο Γιώργος Παπαδάκης με τον πρώην βουλευτή που είχε στην τηλεφωνική του γραμμή, τον Παναγιώτη Δελημήτσο - μέλος του Δ/Σ της ένωσης τέως βουλευτών - ευρωβουλευτών.

"Για τα τέσσερα χρόνια (1990 - 1993) που ήσασταν βουλευτής πήρατε σύνταξη 1,400 ευρώ και τώρα ζητάτε αναδρομικά;", ρώτησε ο δημοσιογράφος των πρώην βουλευτή και αυτός απάντησε: "Τα ζήτησα το 2007, δεν υπήρχε κρίση τότε"...

"Τώρα έχουμε κρίση. Είναι ωραίο πράγμα να δουλεύεις τέσσερα χρόνια και να παίρνεις σύνταξη 1,400 €; Η Βουλή αποφάσισε για τους δικούς της ανθρώπους, γι' αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...", τόνισε ο Γιώργος Παπαδάκης. Η νέα απάντηση του κ. Δελημήτσου "Εδώ φτάσαμε για μια ασύστολη λειτουργία του πελατειακού κράτους", προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των παρευρισκομένων στο πάνελ.

Ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Κοτρώτσος υπενθύμισε στον πρώην βουλευτή ότι ο ίδιος είναι εκπρόσωπος του πελατειακού κράτους, για να πάρει ως απάντηση τη λέξη "Σαφώς"!

"Να βγάλετε ψήφισμα να ζητάτε συγνώμη από τον ελληνικό λαό που τον προκαλείτε με αυτό τον τρόπο στη χειρότερη εποχή για την μεταπολιτευτική περίοδο. Να παραιτηθείτε των αξιώσεών σας από χρήματα που δεν σας ανήκουν! Δεν τα έχετε δουλέψει! Είναι αδιανόητο για μια χώρα που δεν έχει αυτή τη στιγμή να πληρώσει φάρμακα για τους καρκινοπαθείς!", τόνισε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Ωστόσο, η νέα φράση του πρώην βουλευτή ήταν αυτή που έκανε τον παρουσιαστή να ξεσπάσει. "Εάν οι βουλευτές δεν πληρώνονται από το δημόσιο, θα πρέπει να είναι στο payroll των χορηγών!", είπε ο Παναγιώτης Δελημήτσος και ο Γιώργος Παπαδάκης ...βγήκε από τα ρούχα του: "Ξέρετε τι μου λέτε; Για να μην τα παίρνω εγώ από τους επιχειρηματίες, δώσε μου μεγάλο μισθό. Τέτοιους πολιτικούς δεν τους θέλω! Εγώ θέλω πολιτικούς να βγαίνουν από κοινωνικούς αγώνες"!

Δείτε το βίντεο:

ΒΙΝΤΕΟ - Παπαδάκης: "Δεν ξέρω αν θα είμαστε εδώ του χρόνου. Τα όμορφα πράγματα τελειώνουν"...

"Βόμβα" Παπαδάκη για το τηλεοπτικό του μέλλον στον ΑΝΤΕΝΝΑ! 


Τι συμβαίνει με το συμβόλαιό του;
Το ενημερωτικό μέρος της εκπομπής Πρωινό ΑΝΤ1, αυτό δηλαδή που παρουσιάζει ο Γιώργος Παπαδάκης, ρίχνει αυλαία την Παρασκευή 6 Ιουλίου. Από εκεί και μετά, υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αν θα ακολουθήσει η καλοκαιρινή έκδοση του πρωινού και με ποιους. Ωστόσο, ο δημοσιογράφος σήμερα το πρωί, άφησε ένα νέο ερωτηματικό να πλανάται, πολύ μεγαλύτερων διαστάσεων...

"Εμείς για λίγες μέρες ακόμα θα είμαστε εδώ. Για λίγες μέρες εγώ, γιατί φεύγω για καλοκαίρι, τα παιδιά θα μείνουν εδώ. Εμείς δεν ξέρουμε αν θα είμαστε εδώ...", είπε ο Γιώργος Παπαδάκης, ρίχνοντας την βόμβα για το μέλλον της σχέσης του με το κανάλι. Ο παρουσιαστής δεν έχει προχωρήσει στην ανανέωση του συμβολαίου του με το κανάλι και από ότι φαίνεται, όλα είναι στον αέρα.

"Δεν έχει σημασία, η ζωή προχωράει, συνεχίζεται και τα όμορφα πράγματα έχουν κάποια στιγμή και μία αρχή και ένα τέλος. Έστω και αν ξεκίνησαν το 1988, μπορεί να τελειώσουν το 2012. Αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τη μία πλευρά, εξαρτάται και από την άλλη. Άλλωστε το σημαντικό για τους ανθρώπους που κάνουν τηλεόραση δεν είναι η δική τους ιστορία και οι δικές τους ειδήσεις, αλλά οι ειδήσεις τις οποίες μπορούν να εκμαιεύσουν, τις ειδήσεις που μπορούν να αξιολογήσουν σωστά και αυτό θα κάνουμε κι εμείς μέχρι την τελευταία στιγμή που θα είμαστε εδώ...", είπε ο Γιώργος Παπαδάκης και η θερμοκρασία στο κανάλι του Αμαρουσίου άρχισε να ανεβαίνει, προμηνύοντας ότι το καλοκαίρι θα είναι θερμό!

Δείτε το βίντεο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...