Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Σιγά τους "επαναστάτες" με τις μπύρες...

Για γέλια και για... κλάματα είναι οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν για προπηλακισμό της Κατ. Περλεπέ από ..."ομάδα αγανακτισμένων πολιτών στο κέντρο της Χαλκίδας".

Όταν δύο - τρία άτομα μιλάνει για.. "γαύρους και τσιπούρες" και ένας πέταξε μια μπύρα χωρίς να βρεί ... στόχο γίνεται θέμα και αναφέραι σαν... προπηλακισμός !

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα egnomi.gr, "στο στόχαστρο μίας ομάδας πολιτών βρέθηκε αυτή τη φορά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Περλεπέ. Η βουλευτής έτρωγε με παρέα στο Κρηπίδωμα όταν περί τις 11:30 το βράδυ αναχώρησε μαζί με το σύζυγό της, γιατρό Γιάννη Σηφουνάκη, με κατεύθυνση το parking της οδού Τσιριγώτη.

Στο ύψος της πλατείας του Αγ. Νικολάου μία ομάδα πολιτών την πλησίασε απειλητικά φωνάζοντας "προδότες, προδότες". Την ίδια στιγμή κάποιος νεαρός από την ομάδα φώναξε: "Γιατί τρώτε γαύρους και τσιπούρες κυρία Περλεπέ και δεν έρχεστε στις συνελεύσεις μας;" (σ.σ εννοώντας τις συνελεύσεις των Αγανακτισμένων). Ακολούθησαν ύβρεις από διάφορα μέλη της μικρής ομάδας, ενώ κάποιος πέταξε προς την πλευρά του ζευγαριού ένα κουτάκι μπύρα, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσει κανένα.

Η ομάδα ακολούθησε την βουλευτή και το σύζυγό της μέχρι τη συμβολή των οδών Τσιριγώτη και Αβάντων, όπου και έληξε το επεισόδιο".

Τώρα αν δύο - τρεις έκαναν με αυτό τον τρόπο την "επανάστασή" τους εμείς τι να πούμε...

Στο Δοικητή του ΙΚΑ η κυρία Περλεπέ για τις ελλείψεις

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, συναντήθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου με τον διοικητή του ΙΚΑ κύριο Ροβέρτο Σπυρόπουλο και του ζήτησε να παρέμβει ώστε να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τη λειτουργία του ΙΚΑ στο νομό μας, με πρώτο και κυρίαρχο την έλλειψη προσωπικού, τόσο διοικητικού όσο και υγειονομικού.

Ο κ. Σπυρόπουλος υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να προχωρήσει η στελέχωση των υπηρεσιών, ώστε και να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και να βοηθηθούν οι ελάχιστοι, σε σχέση με τις ανάγκες, υπηρετούντες διοικητικοί υπάλληλοι και γιατροί.

Και για την Αιδηψό

Η  Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, ζήτησε, επίσης,  να διευθετηθεί το ζήτημα της απόδοσης της δαπάνης προς τους ξενοδόχους της Αιδηψού, αλλά και κάθε άλλης περιοχής που υπάρχουν ιαματικές πηγές, για τους ασφαλισμένους δικαιούχους λουτροθεραπείας.

Ολόκληρη η σχετική απόφαση που εξέδωσε το ΙΚΑ, είναι πλέον η εξής: «Όπως είναι γνωστό και σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Λουτροθεραπείας και την κοινοποιούμενη απόφαση Διοικητή, οι αρμόδιες ΑΥΕ & ΒΥΕ λουτροθεραπείας γνωματεύουν για την παροχή λουτροθεραπείας στις πλησιέστερες του τόπου κατοικίας των ασφαλισμένων ιαματικές πηγές, που έχουν αντίστοιχες με την πάθησή τους θεραπευτικές ενδείξεις. Σε περίπτωση που οι ασφαλισμένοι δεν πραγματοποιούν λουτροθεραπεία στην πλησιέστερη του τόπου κατοικίας ιαματική πηγή, που όρισε η ΑΥΕ, θα αποδίδεται η δαπάνη που αντιστοιχεί στη πηγή που έχει εγκριθεί από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανεξάρτητα της πηγής που έχουν μεταβεί οι ασφαλισμένοι».

Ο Λαυρεντιάδης άρχισε τις απολύσεις για να ξεπουλήσει τη ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ

Το αφεντικό της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ κ. Λαυρεντιάδης
"Δεν την θέλω" . Με αυτές τις τρεις λέξεις ο Λαυρεντιάδης προδιέγραψε το μέλλον της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ που προσώρησε σε απολύσεις και δραματική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, με καθιέρωση τριήμερης εργασίας για την πλειοψηφία των εργαζομένων.

Ο  όμιλος της "Νεοχημικής", είναι συμφερόντων του ομίλου Λαυρεντιάδη, που έχει  εγκαταλείψει την Ελλάδα και βρίσκεται στην Αγγλία, σύμφωνα με τους εργαζόμενους έχει εικονικά μεταφέρει το τελευταίο διάστημα τις δραστηριότητες και τη διαχείριση της επιχείρησης σε συγγενικά του πρόσωπα.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία υποστηρίζει ότι ο όμιλος με πρόσχημα την κρίση, χωρίς καμία διαβούλευση έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη Παρασκευή τις απολύσεις προσωπικού επιβάλλοντας συγχρόνως τριήμερη εργασία στους μη απολυμένους. Για την καθιέρωση της εκ περιτροπής εργασίας επικαλείται τον νόμο 3899/2010, ο οποίος ωστόσο επιτρέπει την εκ περιτροπής εργασία στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα μόνο ως έσχατο μέσο προκειμένου να αποφευχθούν οι απολύσεις!

Οι εργαζόμενοι και η Ομοσπονδία έχουν καταγγείλει τον όμιλο στα αρμόδια όργανα του ΣΕΠΕ και του υπουργείου Εργασίας ως ακραία παραβατικό όσον αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, αλλά και ρύπανση του περιβάλλοντος, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια επίπτωση για τον όμιλο. Χθες πάντως η Ομοσπονδία ζήτησε από το υπουργείο Εργασίας επείγουσα τριμερή συνάντηση με τη συμμετοχή του σωματείου και της ΓΣΕΕ.

Μαύρο παρελθόν, ζοφερό παρόν...

"Δηλώνουμε ότι δεν θα μείνουμε απαθείς σε αυτήν τη μαύρη εποχή για τους εργαζόμενους του ομίλου «Νεοχημικής». Η σκληρότητα και η αυθαιρεσία της μονίμως παραβατικής εταιρείας δεν θα περάσει, αναφέρει η Ομοσπονδία προσθέτοντας πως "για ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής αποκλειστικά υπεύθυνοι θα είναι η διοίκηση της εταιρείας αλλά και η κυβέρνηση που επιτρέπει την ισοπέδωση κάθε εργασιακού δικαιώματος. Δεν είναι δυνατόν πλέον με την ανοχή της πολιτείας και με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού κάποιοι να ζουν πλουσιοπάροχα εκτός Ελλάδος και καμία δικαστική αρχή να μην αποδίδει Δικαιοσύνη. Δυστυχώς ή 'Νεοχημική', που παρουσιάστηκε σαν 'θαύμα' ανάπτυξης, υπό τον γνωστό κύριο Λαυρεντιάδη και με τη γνωστή σε όλους πολιτική του 'όλα τα αγοράζω, όλα τα πουλάω', αποδείχτηκε ρουλέτα στις πλάτες του ελληνικού λαού και στους εργαζομένους της 'Νεοχημικής'".

Να σημειωθεί ότι η "Νεοχημική", με κύρια δραστηριότητα τη διανομή χημικών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια (Σερβία), διατηρεί μικρές εργοστασιακές μονάδες σε αρκετές πόλεις, όπως στη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, τη Θήβα, το Λαύριο, την Ελευσίνα και τη Χαλκίδα, ενώ στα κεντρικά γραφεία του ομίλου στο Παλ. Φάληρο απασχολούνται περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι.

Ο Λαυρεντιάδης τα τελευταία χρόνια έγινε γνωστός από πολλές εξαγορές εταιριών , τραπεζών, εφημερίδων και περιοδικών , αλλά τους τελευταίους μήνες - και λίγο μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα - έφυγε οικογενειακά για την Αγγλία, όπου  εγκατέστησε το στρατηγείο του και από εκεί άρχισε τις πωλήσεις των εταιριών αφού τις "ξαλάφρωνε" από προσωπικό...

Σήμερα το περιβάλλον του δεν δίνει πολλά στοιχεία για τις δραστηριότητές του αν και μέχρι ένα χρόνο φρόντιζε να τροφοδοτεί  όλα τα έντυπα με φωτογραφίες από κοσμικές εμφανίσεις και "αγαθοεργίες"...

Περλεπέ: Ισχύει στο ακέραιο η δέσμευσή μου για τα Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας Κύμης και Καρύστου

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, διαβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά ότι τα Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας Κύμης και Καρύστου θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως έχουν, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή είχα δεσμευτεί προς τους πολίτες του Νομού μας ότι, τα Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας Κύμης και Καρύστου θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως έχουν, δηλαδή ως Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας και δεν θα υποβαθμιστεί η λειτουργία τους.

Η δέσμευση μου αυτή, που είναι και δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, ισχύει και τώρα στο ακέραιο».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...