Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Ερέτρια: Χαροπαλεύει 50χρονος - Η τρελή πορεία της μηχανής του το έστειλε στο νοσοκομείο!

Ήταν χθες το μεσημέρι στο 19ο χιλιόμετρο Χαλκίδας-Λεπούρων. Ο άτυχος άντρας ήταν πάνω στην μηχανή του όταν για άγνωστη αιτία έφυγε από την πορεία του.


 Περαστικοί έβλεπαν την πορεία της μηχανής όπου αμέσως μετά έπεσε πάνω σε ένα αυτοκίνητο ενός 20χρονου συγχωριανού του. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό στην συνέχεια έπεσε πάνω και σε ένα μηχανάκι όπου οδηγούσε άλλο ένα 20χρονο παιδί. 

Και οι δύο οδηγοί βρέθηκαν στο οδόστρωμα ενώ ο 20χρονος βγήκε από το αμάξι και φώναζε για βοήθεια

Ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο και πήρε τους τραυματίες. Σοβαρή ήταν η κατάσταση του 50χρονου άντρα μιας και δεν είχε τις αισθήσεις του.

Μάχη έδωσαν οι γιατροί στο νοσοκομείο της Χαλκίδας για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες ενώ εξαιτίας του άσχημου χτυπήματος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι συγγενείς περιμένουν να ακούσουν μία ευχάριστη είδηση από τα χείλη των γιατρών.  evianews.com

Βόρεια Εύβοια: Πήρε το πιστόλι από ένα παιδί και άρχισε να απειλεί τον κόσμο!

Το περιστατικό συνέβη σε πόλη της Βόρειας Εύβοιας.


Πρωταγωνιστής ένας 35χρονος που διαπληκτιζόταν έντονα σε κεντρικό δρόμο με νεαρή κοπέλα για προσωπικούς λόγους.

Συγχωριανός του, έσπευσε να τους χωρίσει με αποτέλεσμα να φύγει με το δίκυκλο του και να επιστρέψει λίγο αργότερα με πιστόλι.

Ειδοποιήθηκε το τοπικό αστυνομικό τμήμα και αστυνομική δύναμη κατάλληλα εξοπλισμένη επιλήφθηκε του περιστατικού.

Οι αστυνόμοι τον συνέλαβαν και τον αφόπλισαν διαπιστώνοντας ότι το όπλο, με το οποίο απειλούσε πολίτες και αστυνόμους, ήταν ...παιχνίδι!

Στην συνέχεια οδήγησαν τον δράστη στο τμήμα όπου φέροντας έντονη αντίσταση στην είσοδο του κτιρίου δάγκωσε αστυνομικό όργανο στα χέρια προκαλώντας του τραυματισμό.

Το περιστατικό έφερε στην δημοσιότητα το istiainews.

Καταδίωξη πέντε αλλοδαπών στο Αλιβέρι

Πέντε αλλοδαποί, τέσσερις άντρες και μία γυναίκα, χθες το μεσημέρι μπήκαν σε σούπερ μάρκετ στο Αλιβέρι για να κλέψουν! 


Τους αντιλήφθηκε όμως ο Διευθυντής του καταστήματος, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία τους κυνήγησε και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Με το Ι.Χ. κατευθύνθηκαν στη θέση «Ποντικού» στο Αλιβέρι, και εκεί εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο. Να σημειωθεί ότι η παραλία ήταν γεμάτη κόσμο.

H ΟΠΚΕ συνεχίζει τις έρευνες στο βουνό, στο οποίο κατευθύνθηκαν οι δράστες.

Eviatop.blogspot.com

Ιστιαία: Βγήκε "έξω από τα ρούχα της" γιατί δεν της δίνουν νερό!


Το έλα να δεις έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όταν η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων αρνήθηκε να συζητήσει θέμα προ ημερησίας διάταξης  σχετικά με παροχή νερού σε κατοικία του δημοτικού διαμερίσματος Γιάλτρων.
 

Η ιδιοκτήτρια της κατοικίας, σύμφωνα με το istiaianews, πήγε προς τους δημοτικούς συμβούλους απαιτώντας να συζητηθεί το θέμα της.


"Θα το πληρώσω δεν το θέλω τσάμπα" τους είπε και τους ρώτησε τι θα έκαναν αυτοί αν ήταν στην θέση της.

Ανάφερε πως έχει υπογραφεί σχετική απόφαση και δεν της έχουν δώσει ακόμη νερό

Το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας-Βοιωτίας καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας-Βοιωτίας καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής εναντίον εργατών και στελεχών του ταξικού κινήματος στο Πέραμα.


Καταδικάζουμε την επίθεση  και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας  στα μέλη του ΚΚΕ και της  ΚΝΕ που δέχτηκαν επίθεση από  φασίστες της Χρυσής Αυγής ενώ έκαναν αφισοκόλληση για το 39ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Η συμμορία των ναζιστών της Χρυσής Αυγής που εμφανίζεται  στη Ζώνη  στο Πέραμα στα μουλωχτά και σε αργίες, έκανε τραμπούκικη εμφάνιση στο σκοτάδι σημαδεύοντας πρωτοπόρους εργάτες και στελέχη του ταξικού κινήματος, που δρουν στο φως της ημέρας με φανερά τα πρόσωπά τους. Εργάτες που στέκονται στην αντίπερα όχθη από τους μεγαλοεργολάβους και τους εφοπλιστές που οι φασίστες υπηρετούν.

Αποστομωτική  απάντηση έδωσε ο λαός του Περάματος με μία μεγάλη, πραγματικά ογκώδη συγκέντρωση στην τραμπούκικη δολοφονική επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος των κομμουνιστών το βράδυ της Πέμπτης. Πλήθος εργαζομένων, ανέργων, νέων, λαϊκών ανθρώπων του μόχθου συμπαρατάχθηκαν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ σε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων στην εργατούπολη του Περάματος.

VIDEO - Ο Αναγνωστάκης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας- Αιδηψού

Σε συνέχεια του κύκλου επαφών με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, παραβρέθηκε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας-Αιδηψού.


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής τόσο από τον κ. Δήμαρχο όσο και από τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Μεταξύ των προβλημάτων που αναφέρθηκαν, ήταν η έλλειψη στις βασικές υποδομές της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του επαρχιακού  οδικού δικτύου, το μέλλον των  υδροθεραπευτηρίων Αιδηψού και η  σημαντική μείωση  των  εσόδων από  τον ιαματικό τουρισμό λόγω  της  πολιτικής  που  εφήρμοσε  ο  ΕΟΠΠΥ.

Στη σύντομη τοποθέτησή του, ο βουλευτής της Εύβοιας, αναφέρθηκε στα προβλήματα  της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με κυρίαρχο τη δραστική μείωση των πόρων της, στην  αποβιομηχάνιση  του νομού μας, στην  απαξίωση  των  ιαματικών  πηγών  Αιδηψού και στις  κοινοβουλευτικές  πρωτοβουλίες  που  έχει  αναλάβει  για το  συγκεκριμένο  ζήτημα.

Κλείνοντας  ο Δημήτρης Αναγνωστάκης δεσμεύτηκε να διερευνήσει τα θέματα, που τέθηκαν στη συζήτηση με τους Δημοτικούς Συμβούλους και σε  συνεργασία  με  τη  Δημοτική  Αρχή   να καταβληθεί προσπάθεια για την προώθηση και επίλυση  τους.

Κουτσούμπας: Έχει πολλές δυνατότητες η ΛΑΡΚΟ

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τη ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα επισήμανε ότι θα πρέπει να απορρίψουν οι εργαζόμενοι τις λογικές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για την εξυγίανση της επιχείρησης.


«Δηλώνουμε «παρών» όπως πάντα στον αγώνα ζωής για τη ΛΑΡΚΟ, για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Η ΛΑΡΚΟ είναι επιχείρηση που έχει γνωρίσει και τα δύο μοντέλα διαχείρισης στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος: Και ως ιδιωτικό μονοπώλιο -θα θυμάστε όλοι τους Μποδοσάκηδες που την εγκαταλείψανε για να πάνε αλλού να αναπτύξουν την κερδοφορία τους- και στη συνέχεια ως κρατικό μονοπώλιο, με την ίδια αδιέξοδη πολιτική που την οδήγησε σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Σήμερα, οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, η κυβέρνηση, δυνάμεις της αντιπολίτευσης, ουσιαστικά προτείνουν ξανά αυτόν τον ίδιο φαύλο κύκλο, τα ίδια μοντέλα: Είτε ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ είτε συρρίκνωση της ΛΑΡΚΟ με απολύσεις, με μειωμένα μεροκάματα, με μειωμένους μισθούς, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με τον εργάτη γονατισμένο. Το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη πρόταση γύρω από αυτά τα ζητήματα. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα πρέπει να απορρίψουν αυτές τις λογικές, να μην δεχτούν δηλαδή κανένα από αυτά τα μοντέλα που προτείνει η κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Να συμπαραταχθούν με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, με το ταξικό κίνημα, σαν μια γροθιά, για τη Λαϊκή Συμμαχία, για να οδηγηθούμε στη Λαϊκή Εξουσία. Εκεί, όπου και ο εργάτης στη ΛΑΡΚΟ και οι εργάτες της χώρας μας θα είναι νοικοκύρηδες στον τόπο τους, αφέντες στον πλούτο που παράγουν, με κοινωνικοποιημένα τα μονοπώλια, για να μπορέσει να γίνει ο ενιαίος φορέας του ορυκτού πλούτου, έτσι ώστε να αναπτυχθεί η οικονομία σε όφελος της λαϊκής ευημερίας, σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Οι δυνατότητες που έχει και σήμερα η ΛΑΡΚΟ, οι δυνατότητες που υπάρχουν για κρατικό φορέα ανοξείδωτου χάλυβα -για παράδειγμα- με κορμό τη ΛΑΡΚΟ, δεν μπορούν να υλοποιηθούν ακριβώς γιατί αντιστρατεύονται τις πολιτικές της ΕΕ, την ένταξή μας δηλαδή στην ΕΕ, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που βέβαια οδηγεί σε ανταγωνισμούς μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων.

Άρα η μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι η πρόταση του ΚΚΕ, με αυτή θα πρέπει να συμπορευθούν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα, σε όλες τις επιχειρήσεις της ΛΑΡΚΟ, σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους κλάδους».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...