Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΣΕΛΜΑΝ : 21 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για τις απολύσεις στην επιχείρηση ΣΕΛΜΑΝ.

"Το εκδικητικό σχέδιο για το μακέλεμα των εργαζομένων, των δικαιωμάτων τους, της υπόληψής τους και εντέλει της ίδιας τους της ζωής από τους «απατεώνες» διοικούντες της ΣΕΛΜΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
 Άλλοι 21 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους, διότι τόλμησαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.
 Οι ιεροκήρυκες και δωσίλογοι συνεχίζουν τη δουλειά τους και χωρίς την κουκούλα πλέον δείχνουν με το δάκτυλο ποιοι πρέπει να απολυθούν.
 Οι αχυράνθρωποι δεν δέχονται καμιά πρόταση για την βιωσιμότητα της Εταιρίας και προχωρούν ακάθεκτοι στην απαξίωση και το κλείσιμο του εργοστασίου.
 Τελικά όλοι οι φορείς πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, να αντιδράσουμε δυναμικά, για να προστατέψουμε αυτούς τους ανήμπορους εργαζόμενους.
 Με ευχολόγια και λόγια συμπόνιας δεν γίνεται τίποτα.
 Η Διοίκηση της ΣΕΛΜΑΝ πρέπει να πιεστεί με όλους τους τρόπους να σέβεται τους νόμους, τους θεσμούς, την εργατική νομοθεσία αλλά πάνω από όλα πρέπει να μάθει να σέβεται τους ανθρώπους και να μην τους φέρεται σαν δούλους.
 Πρέπει όλες οι υγιείς δυνάμεις να μπούμε σε ένα αγώνα σκληρό, μακρύ, όσο δύσκολος και να είναι, για να προστατέψουμε τους εργαζόμενους, την ηθική τους και την αξιοπρέπεια όλων μας".

Στις καλένδες το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Για το οικόπεδο κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας πραγματοποίηθηκε  σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου παρέστη και ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Θανάσης Μπουραντάς.

 Πήραν μέρος όσοι εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με το οικόπεδο (πρ. πεδίο βολής Χαλκίδας) στο οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χαλκίδας.
 Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Δ. Κουσελάς, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μ. Τιμοσίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης  Εύβοιας κ. Θ. Μπουραντάς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 Στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλες οι πτυχές του προβλήματος και ξεκαθαρίστηκε πλήρως το θέμα του οικοπέδου, ενώ επιβεβαιώθηκαν όλες οι απόψεις που είχε διατυπώσει τον προηγούμενο χρόνο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας και συγκεκριμένα:

α) Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανεξάρτητα από το δικαίωμα που έχει να ζητά την πληρωμή του οικοπέδου από το Υπουργείο Οικονομικών, δεν έχει κανένα λόγο στο οικόπεδο σήμερα και δεν έχει τη δυνατότητα να εμποδίσει την αξιοποίηση του οικοπέδου για την κατασκευή του Νοσοκομείου.

β)  Το Υπουργείο Οικονομικών ( η αρμόδια Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας) δεν είχε κανένα λόγο και κανένα δικαίωμα να ζητήσει από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την επαναχορήγηση του οικοπέδου, αφού αυτό έχει παραδοθεί στο Υπουργείο Οικονομικών για συγκεκριμένο σκοπό, από το 1986.

γ)  Η Νομαρχία Εύβοιας και σήμερα, Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που έχει κάθε δικαίωμα να αντιδράσει για το λόγο ότι δεν εφαρμόστηκε η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, που προβλέπει την παραχώρηση του οικοπέδου στη Νομαρχία και αυτή με τη σειρά της να διαθέσει το χώρο για την κατασκευή του Νοσοκομείου, και τον υπόλοιπο χώρο για άλλους κοινωφελείς σκοπούς, επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά ότι δεν θα προσφύγει, τουλάχιστο στην παρούσα φάση, αφού αυτό που ενδιαφέρει όλους στην Εύβοια είναι να κατασκευαστεί κατά προτεραιότητα το Νοσοκομείο.

δ)  Μετά τα προαναφερθέντα προκύπτει ότι το Υπουργείο Οικονομικών, κακώς έχει καθυστερήσει την παράταση της παραχώρησης των 152 στρεμμάτων, ή την επαναχορήγησή τους.

Τέλος ο Υφυπουργός Οικονομικών ανέλαβε να εισηγηθεί στον Υπουργό Οικονομικών, την παράταση ή την επαναχορήγηση της έκτασης των 152 στρεμμάτων το συντομότερο.

Περλεπέ: «Μπαίνει τάξη με το νομοσχέδιο για το Άσυλο των μεταναστών».

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατά την ομιλία της στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την ίδρυση υπηρεσίας Ασύλου και υπηρεσία πρώτης υποδοχής, καθώς και την προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας στην Κοινοτική Οδηγία σχετικά με τις διαδικασίες επιστροφής των παράνομα διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών, μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:

Με το νομοσχέδιο, δημιουργείται ένα σύστημα που διασφαλίζει τη δίκαιη μεταχείριση για άτομα άλλων χωρών που ζητούν προστασία στη χώρα μας, ταυτόχρονα δε γινόμαστε συνεπείς στις διεθνείς μας υποχρεώσεις και ευνοούμε το θετικό κλίμα υπέρ της πατρίδας, μας από τη διεθνή κοινότητα .

Αντιμετωπίζεται επίσης η ανεξέλεγκτη συγκέντρωση μεταναστών στα αστικά κέντρα, που είχε ως αποτέλεσμα τη «γκετοποίηση».

Με την Οδηγία που ενσωματώνει το νομοσχέδιο στο εθνικό μας δίκαιο, καλύπτονται κενά που σχετίζονται με την επιστροφή ή επαναπροώθηση μη νομίμων μεταναστών και τίθενται και στη χώρα μας οι κοινές αρχές, που ισχύουν για τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλω, παρ’ όλα αυτά, να υπογραμμίσω ότι πρέπει να αναθεωρηθεί ό,τι επιβαρύνει μονομερώς τη χώρα μας από άλλες συμβάσεις που ισχύουν και εννοώ κυρίως την «Δουβλίνο II».

Στην Εύβοια, το ζήτημα των παράνομων μεταναστών είναι ιδιαίτερα έντονο, γιατί φτάνουν στο νομό διά των θαλασσίων οδών και βεβαίως μέσα από δουλεμπορικά κυκλώματα. Η Ελληνική Αστυνομία στο νησί, που είναι και ελλιπής σε προσωπικό, διοχετεύει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της στο να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση και δεν μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς σ’ αυτό που είναι το κύριο μέλημά της, δηλαδή στην ασφάλεια των πολιτών.

Ελπίζω ότι, μ’ αυτό το σχέδιο νόμου και με την αντιμετώπιση των μεταναστών που παρανόμως έρχονται στη χώρα μας, θα απελευθερωθούν και οι δυνάμεις της Αστυνομίας, ώστε να επιδοθούν απερίσπαστα στο κύριο έργο τους.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού, είναι ένα σημαντικό βήμα για λύσεις σε καίρια ζητήματα του μεταναστευτικού προβλήματος. Για να είναι στέρεο αυτό το βήμα χρειάζεται τη συνδρομή όλων μας και βεβαίως τη συνέργεια της Κοινωνίας των Πολιτών.

VIDEO: Η Κατερίνα Στικούδη στη Χαλκίδα

Μοντέλο, τραγουδιστρια, παρουσιαστρια ή dj?
Διαλέγετε και παίρνετε για την Κατερίνα Στικούδη, που εξαργυρώνει την ομορφιά της με κάθε τρόπο.

Το ναζιάρικο κορίτσι της πασαρέλας έρχεται στη Χαλκίδα για να μας δείξει μερικές - ή όλες; - από τις ικανότητές της. Θα ανέβει στα deck του Votrys για να παίξει ως dj.

Η Κατερίνα είναι ένα από τα πιο hot πρόσωπα και κορμιά της ελληνικής τηλεόρασης. Φοίτησε στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του Τ.Ε.Ι. Λάρισας. Επίσης, υπήρξε αθλήτρια κολύμβησης στον ΠΑΟΚ και μάλιστα με περγαμηνές, αφού το 2001 είχε έρθει 5η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Η εκθαμβωτική Κατερίνα κατέκτησε πανηγυρικά τον τίτλο της Μις Ελλάς 2005 και από εκεί και πέρα της άνοιξαν οι πόρτες για καριέρα στα ΜΜΕ. Δεν παρουσίαζε μόνο τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά ασχολήθηκε παράλληλα με επιτυχία με την υποκριτική και το τραγούδι.

Δείτε ένα βίντεο από φωτογράφησή της :
        

H K. Περλεπέ του ΠΑΣΟΚ καταγγέλει τη μεγάλη «ψαλίδα» στις τιμές παραγωγού και καταναλωτή

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη και άλλοι συνάδελφοί της της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη για τη διεύρυνση της ψαλίδας μεταξύ των τιμών παραγωγού και καταναλωτή στα αγροτικά προϊόντα.

Η ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

«Όλοι βιώνουμε τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα με τις υπέρογκες τιμές που είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν οι καταναλωτές στα βασικά είδη διατροφής τους, την ίδια στιγμή που το όφελος για τους παραγωγούς, οι οποίοι προμηθεύουν την αγορά, μειώνεται συνεχώς.

Σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά συγκυρία η ψαλίδα τιμών παραγωγού - καταναλωτή σε μια σειρά βασικών προϊόντων διατροφής, παρά τις διαχρονικά διακηρυγμένες προθέσεις από τις πολιτικές ηγεσίες, διευρύνεται συνεχώς όπως επιβεβαιώνει και η πρόσφατη έρευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, η ζημία για τους έλληνες παραγωγούς είναι διπλή, καθώς από τη μια αναγκάζονται να πωλούν με μικρότερο κέρδος την ίδια στιγμή που, ελέω… μεσαζόντων, πηγαίνοντας στο «ράφι» για να προμηθευτούν προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως το ψωμί και πολλά άλλα, «χρυσοπληρώνουν» τη διαδρομή μεταξύ χωραφιού ή στάβλου και του ραφιού.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι παραγωγοί να είναι διπλά ζημιωμένοι, από τη μία ως αγρότες - κτηνοτρόφοι και από την άλλη, μαζί με όλους τους Έλληνες πολίτες, ως καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την έρευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ, παρατηρείται δυσθεώρητη διαφορά τιμών στα δημητριακά (από 500% έως 1.550%), στα ζυμαρικά (760%), στο κρασί (750%), στο ρύζι (660%) και ακολουθεί μια σειρά προϊόντων με άνοιγμα ψαλίδας από 170% έως 530%.

Tο κύριο πρόβλημα εστιάζεται στην κερδοσκοπία, τις αδιαφανείς συναλλαγές, τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τον οικονομικό εκβιασμό των μεγάλων αλυσίδων λιανικής πώλησης.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των πρακτικών είναι οι έλληνες καταναλωτές να πληρώνουν ακριβότερα, ενώ ταυτόχρονα οι Έλληνες παραγωγοί κερδίζουν λιγότερα.

Η έλλειψη αγοραστικής δύναμης από το καταναλωτικό κοινό και η συνεχώς αυξανόμενη ύφεση καθιστούν αναγκαία τη λήψη άμεσων και αποφασιστικών μέτρων, προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές των προϊόντων και να προστατευτεί ο καταναλωτής από φαινόμενα αισχροκέρδειας. Ήδη διαπιστώνεται ότι τα συναρμόδια υπουργεία καταβάλλουν σημαντική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Κατόπιν των ανωτέρω, Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν τα συναρμόδια Υπουργεία για τον εξορθολογισμό των τιμών των προϊόντων, την προστασία του καταναλωτή και τη μείωση της ψαλίδας των τιμών ανάμεσα στον παραγωγό και τον καταναλωτή».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...