Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Για την καθυστέρηση καταβολής ενισχύσεων σε αγρότες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Δάσωσης γεωργικών γαιών»

"Το πρόγραμμα «Δάσωσης γεωργικών γαιών» εφαρμόζεται στη χώρα μας σχεδόν μια εικοσαετία. Εντάσσεται στις δράσεις εκείνες που εφαρμόζονται σε εθνικό επίπεδο, στα πλαίσια κοινοτικών πλαισίων στήριξης, με στόχο τη στήριξη και την ανάπτυξη των δασικών πόρων και την αειφόρο διαχείριση των δασών. Παράλληλα όμως αποτελεί και ευκαιρία για συμπληρωματικό εισόδημα σε τμήμα του αγροτικού πληθυσμού, ιδιαίτερα των ορεινών και ημιορεινών περιοχών και καθιερώνει την ορθολογική από περιβαλλοντική άποψη, διαχείριση του αγροτικού χώρου , με την επέκταση των δασωδών εκτάσεων."

Αυτό τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Βαγγέλης Αποστόλου και Νίκος Μιχαλάκης και επισημαίνουν:

"Από τις δασώσεις αγροτικών γαιών προκύπτουν πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, όπως η ενίσχυση της αντιδιαβρωτικής προστασίας, ο εµπλουτισμός του υπόγειου υδροφορέα, η διατήρηση της βιοποικιλότητας και η άµβλυνση των πιέσεων που δέχονται οι φυσικοί πόροι και η βιοποικιλότητα από την άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας.
Οι ενισχύσεις που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα «Δάσωσης γεωργικών γαιών» αφορούν διάφορες φάσεις του προγράμματος :
α. Δαπάνες δάσωσης ανά εκτάριο.
β. Ετήσια πριμοδότηση ανά δασωμένο εκτάριο, για την κάλυψη της δαπάνης συντήρησης των εκτάσεων που δασώθηκαν, μόνο για τα πέντε (5) πρώτα έτη μετά τη φύτευση.
γ. Ετήσια πριμοδότηση ανά εκτάριο, για την αντιστάθμιση των απωλειών εισοδήματος των επενδυτών, λόγω της δάσωσης των γεωργικών εκτάσεων τους.

Στην Καρδίτσα ένα νομό με μεγάλη αγροτική δραστηριότητα το πρόγραμμα «δάσωσης γεωργικών γαιών» έχει βρει από την αρχή του μεγάλη ανταπόκριση και συμμετέχουν σε αυτό αρκετοί αγρότες.

Το 2012 όμως, για πρώτη χρονιά η καταβολή της ενίσχυσης-επιδότησης συντήρησης από το πρόγραμμα «δάσωσης γεωργικών γαιών» έχει καθυστερήσει να καταβληθεί στους δικαιούχους ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα. Όλα τα προηγούμενα χρόνια όσοι ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα, το αργότερο μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη εισέπρατταν την επιδότηση για την καταβολή της οποίας αρμόδιοι ήταν και παραμένουν το δασαρχείο Καρδίτσας και ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων).
Η μεγάλη πλειονότητα των αγροτών δικαιούχων του νομού Καρδίτσας διαβεβαιώνει ότι κατέθεσαν ορθώς και εγκαίρως όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να λάβουν την ενίσχυση-επιδότηση από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, παρόλα αυτά τα χρήματα δεν τους έχουν πιστωθεί έως και σήμερα . Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το κονδύλι για τις επιδοτήσεις των δικαιούχων αγροτών καλύπτεται πλήρως από την Ε.Ε και δεν έχουν επιβαρύνει ούτε κατ’ ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το δασαρχείο Καρδίτσας, το πρόβλημα πιθανόν οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετές αιτήσεις υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα, κάτι που παρότι συνηθιζόταν επί σειρά πολλών ετών (σίγουρα από το 2007) ικανοποιούνταν από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Φέτος, οι εκπρόθεσμες αιτήσεις αρχικά επεστράφησαν, από το δασαρχείο τις υπέβαλαν εκ νέου, αλλά δεν υπήρξε μέχρι σήμερα αποτέλεσμα.
Δεν υπερασπιζόμαστε τη λογική της εκπρόθεσμης αίτησης που είναι λάθος έτσι και αλλιώς, αλλά το αίτημα των δικαιούχων του νομού μας στην νόμιμη καταβολή της επιδότησης που τους αναλογεί και την έχουν πραγματική ανάγκη. Σε κάθε περίπτωση η μη καταβολή της φετινής επιδότησης στους δικαιούχους δεν εξορθολογίζει μια πραγματικά στρεβλή διαδικασία.
-Επειδή για πολλούς συμμετέχοντες στο πρόγραμμα αγρότες του νομού μας που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, η καταβολή των ενισχύσεων είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία για την επιβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους.
-Επειδή τα χρήματα δίνονται απευθείας από την Ε.Ε και δεν υφίσταται καμία δικαιολογία επιβάρυνσης του κρατικού προϋπολογισμού.
-Επειδή η ελληνική ύπαιθρος και ο νομός Καρδίτσας έχει χτυπηθεί σε πολλά επίπεδα από την οικονομική κρίση και τις μνημονιακές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και κάθε νέα επιβάρυνση άμεση ή έμμεση των πολιτών είναι δυσβάσταχτη.
-Επειδή η μη καταβολή των επιδοτήσεων δεν εξορθολογίζει μια διαδικασία που επί χρόνια γινόταν λάθος, αλλά ζημιώνει άμεσα τους δικαιούχους.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :
-Για ποιον λόγο έχει καθυστερήσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα η καταβολή ενισχύσεων-επιδοτήσεων από το πρόγραμμα «δάσωσης γεωργικών γαιών» στους δικαιούχους;
-Έχουν καταβληθεί στη χώρα μας τα χρήματα για τις επιδοτήσεις « δάσωσης γεωργικών γαιών» από την Ε.Ε; Εάν ναι, που «κόλλησε» η πίστωση τους στους δικαιούχους; Ποιος ευθύνεται;
-Πρόκειται για παραλείψεις ή παρατυπίες κάποιων υπαλλήλων του Δασαρχείου Καρδίτσας ή του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε ή κάτι άλλο;
-Σε τι ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε ώστε και οι δικαιούχοι να πάρουν τα χρήματα τους και από του χρόνου η διαδικασία να κινείται μέσα στα προβλεπόμενα πλαίσια, ώστε να αποφεύγονται παρόμοιες οδυνηρές για όλους μας καταστάσεις;

Οι ερωτώντες βουλευτές: Νίκος Μιχαλάκης, Βαγγέλης Αποστόλου"

Δημοσκόπηση:Στο 1,1% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔΜε διαφορά 1,1% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση "αν σήμερα είχαμε νέες βουλευτικές εκλογές, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε" ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22,6%, η ΝΔ 21,5%, ενώ η Χρυσή Αυγή αναδεικνύεται τρίτο κόμμα με 9,8%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,2%, η ΔΗΜΑΡ με 5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%. Σημειώνεται ότι οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 14,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 46,1% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 31,4%, ενώ το 20,1% απαντά "κανένας από τους δύο".

Την ίδια στιγμή, το 43,6% θεωρεί ως καταλληλότερη μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, ενώ το 33,5 θεωρεί ως καταλληλότερη μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Επίσης, το 58,6% πιστεύει ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην σημερινή κυβέρνηση και το 28% επιθυμεί την διεξαγωγή εκλογών.

Προκόπι: Το χωράφι είχε ακριβά μυστικά


Ένα χωράφι με μπουλντόζες έβαλαν στο μάτι, άγνωστοι στο Προκόπι.

Δεν έκλεψαν τα μηχανήματα αλλά όρμησαν στον μαύρο χρυσό. Έτσι λοιπόν χωρίς να τους πάρει κανένας χαμπάρι, όρμηξαν στα ντεπόζιτα.

Άνοιξαν τις τάπες και έβαλαν σε μπιτόνια δύο τόνους πετρέλαιο.

Όταν πήγαν οι άτυχοι επιχειρηματίες στο χωράφι προκειμένου να βάλουν εμπρός τις μπουλντόζες, έμειναν με το στόμα ανοιχτό αφού δεν λειτουργούσαν και τα ντεπόζιτα είχαν στραγγίξει.

Για το περιστατικό κάνει έρευνες η αστυνομία.

3ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας: Κρέμασαν το δέντρο έξω από το σχολείο τους! VIDEO

Ήθελαν να δώσουν χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και τα κατάφεραν

Πρόκειται για τους μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο του sterea.tv.blogspot, τα παιδιά έφτιαξαν ένα έλατο από σίδερα, του έδωσαν ρε'υμα και το κρέμασαν έξω από το σχολείο τους.

Δείτε το βίντεο...

Αλιβέρι: Μέχρι και 50% οικονομία με την τηλεθέρμανση

Μέχρι και 50% οικονομία θα έχουν οι κάτοικοι του  Αλιβερίου, με την τηλεθέρμανση.

Επιτάχυνση των ενεργειών για την υλοποίηση των υποδομών τηλεθέρμανσης για την πόλη του Αλιβερίου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο  στις 20/12/12.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς κατά την εισήγηση του τόνισε ότι :
«Με την υλοποίηση του έργου, θα καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης των κατοίκων της περιοχής Αλιβερίου με τρόπο οικονομικό, φιλικό προς το περιβάλλον και ωφέλιμο για την εθνική και τοπική οικονομία. Αυτή η θερμότητα θα μεταφέρεται με δίκτυο διανομής που θα κατασκευαστει επιτυγχάνοντας μείωση του κόστους θέρμανσης ανά κάτοικο έως και 50%, σε σχέση με την θέρμανση με πετρέλαιο.
Με την εφαρμογή της τηλεθέρμανσης δικαιώνεται και για έναν ακόμη λόγο η προσπάθεια που καταβάλαμε ως Δήμος εδώ και δύο χρόνια, για τον ερχομό του φυσικού αερίου στο Αλιβέρι.
Με τα σημερινά απαγορευτικά τιμολόγια πετρελαίου θέρμανσης και την οικονομική εξαθλίωση τα νοικοκυριά θα μπορούν να έχουν φθηνότερη θέρμανση.
Ξεκινάμε με την σύνταξη της μελέτης Σκοπιμότητας – Βιωσιμότητας, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ συν ΦΠΑ, ώστε να έχουμε πλήρη στοιχεία για το κόστος – όφελος της τηλεθέρμανσης στο Αλιβέρι. Στην συνέχεια θα προχωρήσουμε στην σύνταξη της σχετικής μελέτης και θα παρθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις, ώστε το έργο να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί με την έναρξη του νέου κοινοτικού πλαισίου στήριξης το 2014. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει την στήριξη της ΔΕΗ σε αυτή μας την προσπάθεια.
Η τηλεθέρμανση εφαρμόζεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Περίπου 20 χρόνια σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, 10 χρόνια στο Αμύνταιο και τώρα ξεκινά και στη Φλώρινα. Ένα έργο, προϋπολογισμού περίπου 85 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία επιδοτούνται από το Ταμείο Χυνοχής κατά 80,5% ».

Το έργο της τηλεθέρμανσης, θα ανακτά την απορριπτόμενη θερμότητα από τον ατμοηλεκτρικό σταθμό ΑΗΣ Αλιβερίου της ΔΕΗ. Η ενέργεια θέρμανσης θα μεταφέρεται
προς κατανάλωση υπό μορφή ζεστού νερού μέσω μονωμένων σωλήνων από την μονάδα της τηλεθέρμανσης, στα λεβητοστάσια των κτιρίων.

Τα Κίτρινα Ποδήλατα έρχονται στην Χαλκίδα!

Τα Κίτρινα Ποδήλατα έρχονται την Κυριακή 30/12, στην Χαλκίδα! Με δυνατές μελωδίες, ισχυρά κοινωνικά μηνύματα, ανεξάντλητη σκηνική ενέργεια και πάνω απ’ όλα αυθεντικότητα,επιστρέφουν αυτό τον χειμώνα για το πιο ιδιαίτερο live – έκπληξη της χρονιάς

 Οι Γιώργος και Αλέξανδρος Παντελιάς είναι οι εμπνευστές, δημιουργοί και τα μοναδικά μέλη του μουσικού συγκροτήματος, που σχηματίστηκε και υπάρχει στη δισκογραφία από το Νοέμβριο του 2000. Το 2004 στα Μουσικά Βραβεία Αρίων βραβεύτηκαν ως το καλύτερο έντεχνο συγκρότημα.

Τραγούδια από την έως τώρα επιτυχημένη πορεία τους όπως τα «Μη μ' αγγίζεις», «Να σε δω να γελάς», «Ταξιδεύω το εγώ μου», «Αυτά που έχεις ξεχάσει», «Θα πάρω φόρα», «Ακόμα μια ζωή» αλλά και νέα ακυκλοφόρητα μπλέκονται με ξεχωριστές διασκευές αγαπημένων τραγουδιών από την ελληνική και ξένη ροκ σκηνή, προσφέροντάς μας μια νέα άποψη-πρόταση στο χώρο της live ροκ έντεχνης σκηνής.

Με βασικό μήνυμα πως μπορούμε - ακόμη και σε αντίξοες εποχές - με πολλή δουλειά, συνέπεια και μεράκι να δημιουργούμε, να προτείνουμε και να μην υποχωρούμε, ανατρέποντας αρνητικές ψυχολογίες και καταστάσεις.


Δισκογραφικά έχουν συνεργαστεί με τους Γεράσιμο Ανδρεάτο, Ορφέα Περίδη, Γλυκερία, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Τάνια Τσανακλίδου, Δέσποινα Ολυμπίου ενώ επί σκηνής έχουν συμπράξει με τους Ορφέα Περίδη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Διονύση Τσακνή, Φίλιππο Πλιάτσικα, Βασίλη Καζούλη, Νίκο Ζιώγαλα,  Δημήτρη Σταρόβα, Όναρ και Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Μουσικοί: Γιώργος Ράλλης / τύμπανα Κώστας Ξηρογιάννης / μπάσο
Επιμέλεια Ήχου (FOH) / Τάσος Μπότης Ηχολήπτης Σκηνής / Χρήστος Θεοδωρίδης

Οδός Ονείρων / Κυριακή 30 Δεκεμβρίου/ 21,30 μ.μ.
εισοδος 13 ευρω με μπυρα/κρασι
τηλ. 2221020504, 6978117103

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...